Sógorom, a zugügyvéd

...and justice for all.

Ön is tud egy érdekes esetet? Írja meg a zugügyvédnek!

Hirdetés

Utolsó kommentek

Linkblog

Friss topikok

Utazási ajánlatok

ARC meghalt. Ez geciség

2011. szeptember 29. - zugügyvéd

 
 

 

Annyiból releváns hír ez egy jogi posztba, hogy a joghallgatók jelentős hányada a Budaörsi úti kollégiumban szocializálódott. A kolesz a fénykorát a kilencveneses évek elején élte, olyan halhatatlan figurákkal, mint a joghallgatóként kezdő Optikás, aki a városi legenda szerint a felvételin Alen Ginsberget húzta, és elénekelte amikor megkérték, hogy szavaljon el egy verset, haptákba vágta magát, és elénekelte a Halál apa bluest… És olyan hallhatatlannak hitt figurákkal, mint Jege, aki sajnos mégsem bizonyult halhatatlannak, és a kollégium arca, ARC.

A Piedone imitátor ARC TTK-sként kezdte, de gyorsan beépült a kolesz szervezetébe, reggelente kukákat húzott, délben a hírhedt Cila büfében szolgált ki, este a Bölcsészben főzte az ehetetlen bablevest szalonna bőrből. Különböző munkákat hajtott fel, számos kollégista    alkalmi koncert beléptető státuszt köszönhetett neki, gyakorlatilag  az időszak minden nagy koncertjére sikerült   munkát szereznie. A futballmeccsek már nem voltak olyan jó melók, nem egyszer az egész rendezőgárdát megagyalták a feldühödött szurkolók. És nem utolsósorban jelen sorok írója  az egyik legjobb barátját, Tigát, a tonkinéz kandúrt  közvetve tőle kapta ajándékba doktorrá avatására, aki 12 évig boldogította az albérlőtársait, majd párját, fémjelezve és elviselhetővé téve a kolesz utáni igencsak nehéz időszakot.

 

És később, az egyik számítástechnika cég menedzsereként ő szponzorálta a Zugügyvéd egyik legnagyobb kalandjának  a Stein Aurél expedíció egy részét, amelyről az Index is tudósított.

ARC – Sohajda Zsolt – múlt héten meghalt. Temetése szombaton 13 órakor lesz Encsen.

Többet nem vakargatja a hátát a megszokott egyedei mozdulataival, miközben utánozhatatlan vigyorral mormogta: ez geciség…
 

95 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://zugugyved.blog.hu/api/trackback/id/tr693265610

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Füredi 3.0 2011.09.29. 18:59:28

Mi történt? Beteg volt?
(Zugikám, ezek szerint egy koleszban voltunk?)

Boogie66 · http://rotoma.blog.hu 2011.09.29. 22:01:46

@Füredi 3.0: Igen, de nem lehet tudni egyenlőre hogy pontosan mi is volt. Lehet hogy félrekezelték, mindenesetre tragikus hirtelensséggel ment el, egy szimpla betegséggel. Jó ember volt.

Leslieke 2011.09.29. 22:07:21

RIP!

Személyesen is ismerhettem.

hn1 2011.09.29. 22:10:35

Egyszer fél évig egy szobában laktam vele a koleszban.
Tényleg hatalmas ARC volt.
Isten nyugosztalja!

fluentlime 2011.09.29. 22:23:13

RIP az Arcnak biztos hogy jó ember volt!
Tiga,Tiga hmm... őt viszont személyesen ismerem még a 90-es évek eje korszakából.
Okozott pár kellemetlen estét abban az albérletben ott a Moszkva tér és a Margit híd között.

közlegény 2011.09.29. 22:34:57

Részvétem. Opti örök.

turbólyuk 2011.09.29. 22:57:57

Pár napja hallottam a hírt egy közös baráttól és ma sem tudom elhinni. Ismertem még a Budaőrsiből és az évek során volt pár kisebb üzleti ügyünk, amolyan "kölcsönös segítség". Legjobban azt a derűt kedveltem, ahogy hozzáállt a dolgokhoz.

Tudni kellett, hogy nála minden "most vagy soha" alapon működött. Az egészen elképesztő volt, ahogy hosszú éveken át egy darab mobiltelefonnal igazgatott egy milliárdos céget. Bárkinek bármi kellett a cégtől, eszébe sem jutott a hivatalos út, hanem beütötte a telefonba, hogy ARC...
Ez a név mostmár sokunknak borzasztóan hiányzik a telefonkönyvből.

Gazz 2011.09.29. 23:06:49

Ismertem. Jópár évfolyam elkopott a koleszban, Arc még mindig ott volt. Korrekt srác volt.
Nyugodjék békében!

prosztóék 2011.09.30. 03:26:24

RIP ARC.
Emlékszem egyszer egy budaörsi napon fogadott velem, hogy hamarabb megiszik egy üveg bort húzóra, mint én egy pohárral.
Nyert. Ilyen Arc volt ő, mint egy Rejtő regény mellékszereplője. A fogadás után 5 perccel ájultan feküdt a földön. Azt tudja valaki, hogy mi lett Kisarccal?

vagyok_3 2011.09.30. 06:06:19

@prosztóék: Kisarc már nagyon régen meghalt.

Arc a legjobb barátom volt a koleszban és még évekig utána. Nem tudom elhinni. Megszakadt a kapcsolatunk, pár email, telefon ment azért, de mindig úgy voltam vele, hogy ahogy helyrerázódnak a dolgok, úgyis találkozunk...
Eddig is hiányzott, ezután is fog hiányozni... Az egyik legjobb szívű ember volt, akit valaha ismertem.

Szombaton ott a helyem a temetésen.

a szomszéd cigányember 2011.09.30. 07:16:30

én azt nem értem, hogy ez ki részéről geciség?:

Cobold 2011.09.30. 07:35:11

Nem kellene ilyen fiatalon meghalni. Döbb.

Axum 2011.09.30. 07:35:26

Minek a röviditése az ARC?

Fefevics 2011.09.30. 07:46:23

Szar a világ, baszki. Már egy hete nem tudom fefogni.
Öcsém abban a kórházban is dolgozik, de épp külföldön volt. Most jött haza, utánajárt, mi történt pontosan. Ide nem írnám meg, de akivel szombaton találkozunk, vagy emaileztek, akkor megírom.

cslhr 2011.09.30. 07:56:40

„A kolesz a fénykorát a kilencveneses évek elején élte...”

Szorri vagyok, de itt most a csapos közbeszól. (Ugyanis annódacumál a „kisklubban” csaposként fejtettem ki karitatív tevékenységet. Persze ti már az se tudjátok, hogy volt egyáltalán „kisklub”... Valami – horribile dictu – konditerem lett a helyén. Áhhhh...) Szóval jobb, ha tőlem tudjátok, ti, a helyünkbe lépő későbbi koleszjövevények, akik assziszik, hogy előttük fel sem kelt a nap, hogy a kolesz fénykora – kéretik figyelmesen pislogni – a hetvenes években volt. Igen hosszú lenne az országos szinten ma is meghatározó fazonok (az alkotmánybírótól a – mellesleg legundorítóbb – politológus megmondóemberekig) névsora, akik akkoriban a koleszben pergették életük fonalát. (Ez itt a képzavarok világnapjának való tisztelgés volt...)
De már inkább abba is hagyom. Hiszen nemhogy azt se tudjátok, hogy létezett „kisklubb” egyáltalán, de arról aztán tényleg fogalmatok se lehet, hogy a gyógypedagógus csajoknak (mert igen, ők is elfoglaltak legalább két emeletet, de ezt se tudhatjátok, ti híres budaőrsi úti kolesz „fénykorosok” – kacc-kacc...), szóval a gyogyós csajokat milyen szofisztikált, minden igényt kielégítő szexuális hozzáállás jellemezte. (A Jó Isten éltesse őket az idők végezetéig.)
No, ennyi bepillantás talán elég is lesz az eléghez, hogy belepiruljatok, ha a kolesz kilencvenes évekbeli „fénykoráról” hadováltok itten.
Mert aki nem látta, hogy milyen volt az a fénykor, mikor még csak a nagy épület volt, meg Zeusz (vajon meg van-e még? akinek a fejére az amerikai katonatemetőből loptunk koszorút...) az ne pampogjon.
Éljen a porhanyósra megbontható gyogyós csajok, valamint a régi jóbarátok (engem is beleértve) közötti világbéke!
(Sose fogjátok tudni, hogy milyen jó érzés volt a hetvenes évek kellős közepén egy virgonc éjszaka után így ébredni a művésznő ágyában: két decis portorikó rum,két dab sör és a nyúszvík aznapi ropogós száma (a Wien szálloda portájáról beszerezve). Ha netán volt ilyen élményetek a kolesz kilencvenes évekbeli állítólagos fénykorából, szóljatok.
Uff! Szevasztok!

örvényessy 2011.09.30. 08:06:10

valami eszelős buli után egy szobában ébredtünk fel Budaörsön, Arc alkarját sűrűn ellepték a tintacsíkok, csuklótól könyékig. amikor kérdeztem, mi az, annyit mondott, minden strigula egy nagyfröccs, hitelben ivott ugyanis. ki fogod magad nyírni, mondom. faszt, baszdmeg, mondja ő. aztán még hozzáteszi: mától metál! RIP, öreg, remélem, puhára esel.

Gazz 2011.09.30. 08:08:41

@cslhr: Öreg vagy, és ezt láthatóan nehezen tudod feldolgozni. Köszönjük a részletes ismertetőt ARC halálhíre kapcsán, tényleg nagyon ízléses volt.

Füredi 3.0 2011.09.30. 08:13:38

Van egy rakás sztori róla, aminek a nagy része nyilván nem igaz - már már urban legend - de jellemző.

Eszerint egyszer például egy fogalmatlan bölcsész kezében a bablevessel panasszal élt, mi szerint "Kevés benne a bab!" - itt látszik, hogy a sztori nem hiteles, AZZAL a bablevessel ez volt a legkisebb gond. Arc a tányér fölé hajol, hogy azonygya: "Egy, kettő, három, négy, öt...tíz, tizenegy. Hopp, ez eggyel több, csak tíz jár." - oszt kivett egyet levesből és bekapta/más verziók szerint betette egy másik levesbe.

billentyüzet 2011.09.30. 08:23:00

@a szomszéd cigányember: okos vagy. Szövegértelmezés karó!!!

spenci 2011.09.30. 08:55:50

Bocsi a profán közbeszólásért, de Ginsberg soha nem volt felvételi témakör az egyetemen - legalábbis a jogon -, a szóbeli felvételin pedig soha nem adtak olyan feladatot, hogy verset adj elő. Legendának - de nem többnek- nem rossz.

Flatline_ 2011.09.30. 08:59:39

@cslhr: köszönjük. Ennél szánalmasabb első kommentet még nem láttam. Pláne egy halálhír kapcsán...

Sajnos nem ismertem az ARC-ot , de őszinte részvétem.

cslhr 2011.09.30. 09:02:40

@Gazz:
Nyugi, a világon semmi bajom a korommal. Most is legalább olyannyira élvezetes, mint mikor koleszos voltam. Az persze igaz, hogy manapság már sokkalta több fejfölötti fonákröptét ütök, mintsem ropogtatnám a koleszos gyogyós csajokat...

Inkább mondanék még egy adalékot a koleszbeli harcosok hetvenes évekbeli színvonaláról.

Írta: Pál Csaba

A címe:
Danton elmélkedése a világ kuliszatitkairól guillotine közelben

A vers:

Nix fixfiló
Fix nixtiló.

Éjlen és virágozzék a kolesz hetvenes évekbeli szelleme!

Titus Pullo Urbino 2011.09.30. 09:05:57

Négy évet húztunk együtt le az ELTE Budaörsi úti koleszában, én mint joghallgató, Arc, mint Örökös Koleszos. Nagyon kedveltem Arcot, üde színfolt volt. Amikor a Budaörsi Napokon patkányt futtattunk, 1993-ban, Szücsi volt a jogász jelölt, igen, ez 1993-ban volt, volt egy patkány, nagy favoritnak számított, Villám Will volt a neve, szóval Arc rá fogadott, kantáros nadrágban és piros munkavédelmi sisakban állt Arc és üvöltve szurkolt, folyamatosan azt kiabálta, hogy Villám Will! Asszem nyert vele egy sport szeletet, rettenetesen boldog volt. A Cila büfés dolgait sem fogom elfelejteni, a tíz babos kvótás bableveses sztori igaz volt. Arc! Legyen Neked könnyű a föld! Nyugodjál békében!

cslhr 2011.09.30. 09:10:26

@Flatline_:
Kérlek, hogy mielőtt elhamarkodott bejegyzésekre ragadtatnád magad, figyelmesen olvass. Ha netán találnál bármilyen dehonesztáló megjegyzést részemről a posztban szereplő sajnálatosan elhunyt személlyel kapcsolatban, szólj, és kijavítom.

Én csupán a koleszról írtam, karitatíve, azok számára, akik önhibájukon kívül, vagy egyéb okokból nem tudtak arról, hogy budaőrsi úti koleszosok éltek már előttük is...

M. Bertalan 2011.09.30. 09:10:31

@spenci: Ha elolvasod figyelmesen, akkor azt írta a posztoló, hogy "a joghallagatóként kezdő"...

marvin 2011.09.30. 09:12:54

@cslhr: Számomra a budaörsi kolesz fénykora 96-tól 2002-ig volt, mert én akkro laktam ott. Egy elég nagy clubnak voltam elég aktív tagja és már akkor sem kedveltem a "bezzeg a mi időnkben" szöveget. Azt hittem ez kinőhető, de úgy látom nem.

Füredi 3.0 2011.09.30. 09:14:52

@Titus Pullo Urbino: A patkányfuttatás nem akkor volt, amikor a Domi volt a jelölt?

Egyszer valaki egy társaságban arról érdeklődött, hogy tulajdonképpen mi Arc státusza a koleszben, és erre valaki bizonytalanul azt válaszolta, hogy "Állítólag van egy lezárt féléve 1988-ból, azóta halaszt." Ez a beszélgetés egyébként valamikor 94-95-ben zajlott.

cslhr 2011.09.30. 09:21:54

@marvin:
Javíts ki, ha tévednék, de mintha éppen ti habosítanátok ezt a „bezzeg a mi időnkben” dolgot. Ami általában véve tényleg necces. De hamár mégis..., nem jóval cikibb kétezerkettőre „miidőnkezni”, mint egy harmincvalahány évvel ezelőtti időpontra? He?

Бабаяга 2011.09.30. 09:23:00

@spenci: Miért ne? Mai világirodalom címmel szerintem volt egy tétel. Szabadon lehetett választani, hogy miről beszélsz a kortárs irodalom kapcsán. A memoriter meg mindig jó egy vizsgán.
Mondjuk a felvételiző 18 évesek nem mindegyike volt ennyire eredeti, inkább mindenki valami biztosra ment.

marvin 2011.09.30. 09:42:17

@cslhr: Én? Én nem, maximum ők. Részemről pont az a lényeg hogy senkitől sem szeretem ha ezt a szöveget nyomatja és pont ezért nem is teszem a mostani ott lakóknak, mert a Bolyai Clubba időnként még visszajárok.
Egyébként meg nem cikib. Miért lenne? Te a hetvenes években voltál egyetemista én meg a kilencvenes évek közepén, végén.

marvin 2011.09.30. 09:53:51

@cslhr: Ja és még annyi hogy nem hiába kezdtem úgy, hogy "Számomra a budaörsi kolesz". Érted! Számomra.
További kellemes merengést a boldog hetvenes évekről annak fantasztikus szellemiségéről.

Winston Smith 2011.09.30. 09:58:35

"a kolesz fénykora – kéretik figyelmesen pislogni – a hetvenes években volt"

Talán koleszes voltál a 90-es években is, hogy ilyen biztos összehasonlítási alapod van? Lehet, hogy te a 70-es évek óta nem kúrtál le a koliban csajokat, de az nem azt jelenti, hogy más nem teszi meg helyetted. Valaki egész biztosan ebben a pillanatban is részegen durmol egy átzüllött-átbulizott-átcsajozott éjszaka után, miközben mi már dolgozunk. Neki ezek az évek jelentik a koli fénykorát.

Mindenkinek az a fénykor, amikor ő odajárt.

dr.pupak30 2011.09.30. 10:00:32

elvitte a kaja úgy látom. nyugodjon békében

cslhr 2011.09.30. 10:09:49

@marvin:
Jóvanna... Nekem ismeretlenül is a szívem csücske minden nemzedék, amelyik a mi nyomdokainkba lépett a koleszban. Csak olyan megnyugtató érzés lenne, ha olyanok lennétek, akik az általunk megalapozott szívonalon (ne legyek szűkkeblű, mondjuk nem szellemi értelemben, lásd: Pál úr imént idézett örökbecsű opuszát, csupán a szexuális alapok tovább vitele tekintetében, mert úgy érzem, hogy igen jól kiköveztük nektek – szó szerint verítékes értelemben – azokon a falakon belül, meg csodás hajnalokon Zeusz tövében a tovább vivenő szexuális forradalmat) vinnétek tovább a zászlót.
De ehellyett csak „geciség” szintet látok. Ami meggyalázása a régi koleszos fílingnek. Szerintem ilyesmi el se hangzott az alatt az öt év alatt, amíg mi ott voltunk. (Nemhogy hivatkozási vezérszó lett volna.) Ami miatt senki se szégyelli magát...
Szóval nem olyanoknak néztek ki, akikre büszkék lehetnén, mi budaőrsi koleszos őstulkok...

cslhr 2011.09.30. 10:11:08

@Winston Smith:
Rendben. De a biztonság kedvéért nézd meg, hogy az imént mit írtam marvinnak.

levike999 2011.09.30. 10:13:44

'94 körül éppen államvizsga idején vonulok végig az egyetemen öltönyben. Szembejön velem Arc, szintén öltönyben. Mondom mi az isten van, így még sosem láttam?! Kiderült, hogy akkor felvételizett! Höhö, miközben vagy 10 évvel idősebb nálam!

cslhr 2011.09.30. 10:14:31

@Winston Smith:
Lehet, hogy erre is azt fogod mondani, hogy ne értem az idők szavát, de nem „koli”, hanem „kolesz”.

Szelid sunmalac 2011.09.30. 10:14:49

Jogaszok bazmeg. Ezen vitatkoznak. Muhhahaha! Ekkora faszokat!

nihil 2 2011.09.30. 10:26:07

@cslhr: Hagyd abba kérlek.

Ez a kis társaság itt az elhunyt barátját gyászolja. Lehet, hogy Neked már több halottad van mint a "takonypócoknak" és lehet, hogy a Te idődet és a Te ivászataidat még valami igazi lázadás és valódi progresszió is hitelesítette a posztmodern mítoszon innen, de Ők legalább megemlékeznek magukról és a halottaikról. Talán Neked is lett volna kiről írnod valami hasonlóan fontosat és szívszorítót. Nem a Te "gyermekkorodat" akarták elvenni és nem hamisításra esküdtek össze, hanem "csupán" ARC-ra és a fiatalságukra emlékeznek. (Nem tehetünk róla, de minden temetésünk és minden születésünk a "legfontosabb" számunkra.) Keress egy olyan posztot, ahol a budapesti egyetemista élet kultúrtörténetét vitatják.

Talán megbocsájtják Neked, amiért a magányodban és szomorúságodban más gyászolók körébe lépsz és ne várd, hogy keményebben Rád szólnak, mert ez most nem az a poszt. (Remélem, hogy nem hagyják magukat méltatlanná válni.)

Semmi keresnivalónk itt, ha nem ARC-ra emlékezünk. Hagyd őket kérlek és köszönöm a megértésed, ha nem válaszolsz. Bocsánatot kérek a közbeszólásomért.

Sajnos nem ismertem ARC-ot, de szeretetteli ember lehetett a barátok érzései és szavai alapján. Őszinte részvétem.

kozmavazul 2011.09.30. 10:28:57

Zsoltnál segítőkészebb és kedvesebb figurával nem nagyon találkozhatott az ember. Saját történetem: laptopom elromlik, hívom Arcot! Mondja gyere be fél óra múlva hozzánk. Ott vár és odaadja a SAJÁT laptopját (ellenkezés kizárt, aki ismeri tudja mire gondolok). Nagyon fog hiányozni.

Alonso 2011.09.30. 10:29:19

@Szelid sunmalac-Elmeny designer: jah elég szánalmas ez a generációs görcsölés. én coolabb voltam! nem, mer én! losers.

Szelid sunmalac 2011.09.30. 10:36:30

A gyasz szep es szukseges. A fenykor mindenkinek mas, de valamikor volt egy valodi. A vita nem ide valo, a sok nagyarcunak meg ezt kuldom:
indavideo.hu/video/Szupermozi_90s

cslhr 2011.09.30. 10:48:34

@nihil 2:
Igazad van. Sajnos abban is, hogy a régi koleszosokból – kultúrhéroszoknak bizonyult majdnem mindetgyikük a jöbb eresztésből, akikkel kölcsönösen szóba álltunk egymással – is tudnék sorolni halottakat. Nem ARC-okat, csak arcokat.
Nekik azonban nem nyílik poszt. Az eddigi pár soromat tekintsük tehát az előttük való tiszteletadásnak.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2011.09.30. 11:06:44

Részvétem.

Arc jó arc volt.

Golyó

Dekatlon 2011.09.30. 11:08:55

Valaki sejtette, hogy nem volt minden rendben a halála körül. Ti meg jogot végeztetek, és állítólag kedveltétek.
Vajon ér ez annyit, hogy utána menjen valaki a történteknek?

Trompf · http://trompf.blog.hu 2011.09.30. 11:14:39

@Dekatlon: Márhogy a zugügyvéd.

Arc központi figura volt TTK-n, Bölcsészeknél, és Jogászoknál egyaránt.
A Koleszban.
Arc remek ember volt.
Az igazság kiderítése viszont fontos. A felelősségre vonás, lejaratás, pereskedés viszont távol állt (állt volna) tőle.
A kimondott igazság mindig többet ér, mint a jogi.

smartdrive 2011.09.30. 11:25:02

kitalálom: szívkoszorúér

Juci SFG · http://redpill.blog.hu/ 2011.09.30. 11:28:05

Jajistenem! Ez tényleg geciség :(((
Nyugodjék békében!

Jó haver volt, nagyon kedveltem.

Legelsőnek az ugrott most be róla (a szokásos gyűröttarcú mosolyán kívül), mikor boldogult joghallgató koromban valamelyik klubban, a bánat tudja már melyikben, a kelleténél valamivel több becherovkát sikerült interiorizálnom - az Arc a helyszínről eltávolított és biztonságba helyezett a szobámban, de úgy vitt ám, hogy a vállára dobott mint egy cementeszsákot :)
Erre csak azért emléxem, mert a procedúra közben sikerült magamhoz térni :)
Munkaköri leírásához talán az is hozzátartozott, hogy részeg joghallgató macákat sem hagyunk gazdátlanul szanaszét heverni a kolesz közös használatú helységeiben :)

Ó, szegény jó Arc. De kár érte.

igazi hős 2011.09.30. 11:38:51

Kéne csinálni egy közös Bölcsész-Bolyais bulit és durván bebaszni, de már vén hülyék vagyunk és 10-re haza kell menni a családhoz...

sárospataki 2011.09.30. 11:39:03

@smartdrive: nem, agyhártyagyulladás, későn felismerve, félre(?) kezelve.

Titus Pullo Urbino 2011.09.30. 12:13:14

@Füredi 3.0: nem, Szücsi volt a jelölt 93-ban, akkor volt a patkányfuttatás, Domi 94-ben volt jelölt. Határozottan emlékszem, Szücsi évfolyamtársam volt, Domi a szobatársam, a patkányok is az enyémek voltak, Alehandro és Franciska utódai, 13-an voltak. Mindig Villám Will nyert, Kredenc Ferenc pedig tökutolsó.

Il Jesu 2011.09.30. 12:13:45

92-ben fiam születését ünnepeltük a C-klubban. Arc sietett. Megkínáltam. Bort kért. Az öt literes marmonkannát kiitta és elment. Mi meg csak bámultunk... Évek múlva tudtam meg, a lépcsőfordulóig jutott, ahol elaludt.

Az utóbbi években, mikor össze tudtunk futni, mindig a "presszó kávé sok hideg tejjel" volt aze első, amit mondott. Hát már ezt sem fogjuk többet hallani.

Nem térek magamhoz, hogy egy ilyen jó ember, ilyen hirtelen ment el.
Nagyon fogsz hiányozni barátom!

Gazz 2011.09.30. 12:27:25

@Titus Pullo Urbino: Volt egy olyan patkány is, hogy Sexführer the Wolfchild, amit az egyik jelölt örökbe is fogadott. Jól emlékszem?

pimpalini 2011.09.30. 12:29:07

1995-ben kezdtem "A Koliban", de még ismertem. Isten nyugosztalja!

MelakFromSZTSZ 2011.09.30. 12:35:13

Én 1999-ben találkoztam vele először, munkakapcsolat gyanánt, egy nagyszerű fickó volt, nyugodjék békében!

puttya 2011.09.30. 12:42:05

Már "felnőttként" ismertem meg Arcot, tényleg remek fickó volt. Ha jól emlékszem úgy mesélte a nevének eredetét, hogy "másnap" lement a büfébe és azzal fogadták, hogy ez az arc, akinek itt tartozása van.

Az örök világosság fényeskedjék neki!

Logan Grimnar 2011.09.30. 12:43:34

Nem vagyok jogász és személyesen nem ismertem ARC-ot. De az itt olvasottak alapján egy nagyon jó ember lehetett.
Nyugodjék békében!

Titus Pullo Urbino 2011.09.30. 13:01:38

@Gazz: Ahha, Simon Zoli keresztapasága által lett elnevezve. Középszerű volt, sose nyert.

Popeye76 · http://zugloihazelado.atw.hu 2011.09.30. 13:09:52

Legkedvesebb emlékem ARC-ról a következő: A 98-as (azt hiszem) Budaörsi Napokon Ormy és Levi voltak a jogász jelöltek, és a zárónapra nagyon nem volt műsoruk. Végül aznap délután kiötlöttük, hogy legyen egy zenés egyveleg, amelyben a számokat a vonatkozó videoklipeknek megfelelően vagy inkább azok paródiájaként jelenítjük meg a színpadon. Az egyvelegben volt egy dal az István, a királyból is ("Magyarok, férfiak és asszonyok...). Kitaláltuk, hogy ARC játsza majd a Deák Billt, viszont erről a másnapos, sőt inkább negyednapos szervezkedés lázában ARC-nak senki nem szólt. Már ment a színpadon a műsorszám, amikor eszünkbe jutott, hogy "Jézusmária, hol az ARC? Egyáltalán szólt neki valaki?". Ennek megfelelően a színpad előtti tömegben elkezdett terjedni, hogy nagy igény lenne ARC megjelenésére a színpadnál. Az adott szám előtt fél másodperccel meg is jelent érdeklődő mosollyal az ARC-án. Ekkor már nem volt időnk magyarázni neki, csak kezébe nyomtunk egy partvist és fellökdöstük a színpadra. Máig előttem van, ahogy néz tanácstalanul vissza, hogy "ok, felmegyek szívesen, de mit kell ott csinálnom". Mi meg ordítoztunk utána, hogy "ha meghallod a számot, tudni fogod". El is indult a szám, ARC az első taktusnál rájött, hogy mi szól, hóna alácsapta a partvist, fél lábát felkapta és elkezdte üvölteni a mikrofonba: "Magyarok, férfiak és asszonyok...." Soha nem fogom elfelejteni ezt a pillanatot....

fofilozofus · http://megmondomhogymihulyeseg.blog.hu/ 2011.09.30. 13:27:15

Basszus, nekem van egy videóm 92-ből a Budaörsi Napokról!!!!!!! Sokan felismernétek magatokat rajta! Szerintem Arc is rajta van. Nagy királyság volt akkoriban egy kamera, sokat ökörködtünk vele. Régi szép idők...

Nyugodj békében!

veghandrea 2011.09.30. 13:35:37

ARC! Köszönet még egyszer a sok ingyen koncertért, ahová mint "alkalmi koncert beléptetők" csak úgy beengedtetek! Mindenkit, akit legalább látásból ismertetek a koleszből... és soha, semmit nem kértetek érte... ez ma már elég hihetetlenül hangzik.
Nyugodj békében!

Temeraire 2011.09.30. 13:42:32

"Mi mindent a kolinak köszönhetünk" by Levi

Nyugodj békében, ARC!

örike 2011.09.30. 13:43:41

Elmondanám, hogy én is Ginsberget szavaltam az egyetemi felvételin, csak én a Leples bitangot, mert ezek szerint 2 évvel fiatalabb vagyok. A tétel valami kortárs világirodalom, vagy mai amerikai irodalom volt, tehát ott el lehetett, sőt jobb híján kellett is sütni, hála Hobónak kb. ennek köszönhettem, hogy felvettek...

Füredi 3.0 2011.09.30. 13:47:20

@veghandrea: Állítólag a 94-es Budaörsi napokról is van egy videó, de az remélem nem kerül elő soha...

Füredi 3.0 2011.09.30. 13:49:43

@Titus Pullo Urbino: Domival 92-ben kerültetek össze - ugye az egy emlékezetes nap volt - rögtön abban az egyetemi évben jöttek a patkányok? Bizti nem csak a következőben?

papucsallatkas 2011.09.30. 13:51:28

Jo ennyi volt koleszost latni es emlekezni. Kicsi a vilag.

Nyugodj bekeben ARC!

Gargoil 2011.09.30. 14:27:07

Sziasztok!

Én most jöttem el a KCS-ból, és esküszöm mindjárt elbőgöm magam, hogy bár nem ismertem, de valahol mélyen átérzem a veszteséget... és ez a KCSSK "varázslatos" intézményének köszönhető. Kiráz a hideg, a kommentek láttán és hogy a KCS-nak mennyien, mennyi mindent köszönhetünk!

RIP ARC!
Geges

levike999 2011.09.30. 14:41:07

A '94-es BN-en én vigyáztam a klub büféjére éjszaka. Akkor még nem voltak hivatásos rendezők. Folyton jöttek a bunkó, részeg jogászok, hogy adjak sört. Viszont azt nem lehetett, mert különben bezárhatták volna a büfét. Csak szóltam Arcnak, ő odament az illetőkhöz átkarolta őket, és csak annyit mondott, hogy nem kell itt csinálni a fesztivált. A delikvensek egyből annyit válaszoltak, hogy OK, Arc, minden rendben. És tényleg minden rendben is volt. Nagy hatással tudott lenni az emberekre!

Arctalanul 2011.09.30. 19:32:33

Egy élő legenda volt, szerencsések vagyunk, hogy ismerhettük.
Jó ember volt, hihetetlen, hogy elment.
Olyan barát volt, akire mindig számíthatott az ember.

Flatline_ 2011.09.30. 21:39:50

@cslhr: legközelebb ne itt szellőztesd a post szempontjából teljesen irreleváns mondanivalódat.
Ennyi jutott az eszedbe egy ember halála kapcsán?
Ez a "de bezzeg a régi szép időben..." köszönjük.
Én nem ismertem, bárcsak ismerhettem volna... De látom neked ez nem lényeg, csak leírhasd a mondanivalódat. Na ez a szánalom.

Keszi Tamás 2011.10.01. 00:18:46

Ma tudtam meg, szörnyű. Évfolyamtársak voltunk. Arc persze sokakkal volt az, de mi együtt kezdtünk. Már Lentiben ismerte mindenki. Őt nem lehetett nem ismerni.

A felejthetetlen vigyor, ahogyan a sört mérte a Bölcsiben; a laza kecs, ahogyan egyiptomi rabszolgát alakított a Budaörsi Napokon; egy vodkás buli, amikor az egyik tanulóban táncoltunk; a szkanderezés, amiben verhetetlen volt; és a snapszer, amelyikben szintén verhetetlen volt, mert folyton csalt...:)

Az is rettenetes volt, amikor a Kis Arc meghalt - emlékeztek még, amikor a bólyaisok Arcot cseréltek?

Soha nem felejtem el, amikor 1990 tavaszán, a kortescsapatok buliján a két Arc még együtt volt velünk. Kis Arc a tűzrakóhely melletti fára mászott fel (már régen kivágták), hogy száraz ágakat törjön le, Nagy Arc lent röhögött velünk együtt.

Nem tudok elmenni holnap Encsre, de lélekben ott leszek veletek.

glava 2011.10.01. 02:04:19

Ó bakker! Azok a rántották v. mi a fene.
Bodi (v. Body, látod ezt sem tudom már), nem te írtad a cikket? (ez a Tiga olyan ismerős) Persze nem tudtam (v. nem emlékszem), hogy ARC-tól kaptad. Az egész vagy 20 éve volt és mégis annyira, hogy nem is tudom.
Nagyon szomorú lenne mindez, de valahogy mégsem az.
Bocs gyerekek, azt hittem elfelejtettem ezt az egészet, de nem.
Örök szia (nagyon Nagy)Arc!

bokorede 2011.10.01. 10:10:42

Azt hiszem, nekünk ezen a néven kellett regisztrálnunk, ha Arcról van szó, mert az, hogy együtt vagyunk, az is Archoz köthető. :-)
Szerda óta jönnek az emlékek, a bölcsészklub, ahol Arc két kenyérkenés között megvakarta a hátát a hatalmas kenyérvágó késsel, Tápos, a szerencsétlen hivatalos szobatárs a földszint négyben, (ezúton kérünk tőle elnézést), a grillcsirke az ágy alatt, és igen, a bableves, a világ legrosszabb pizzái konverv zöldborsóval! a tetején, a végtelenített Gyaloggaloppok, és Keszi Tamás, hát persze, az egyiptomi rabszolga, és az embernek eszébe jut Misi bácsi, az összes BN, ami Arc nélkül nem lett volna ugyanaz...
Arc, szia.

cslhr 2011.10.01. 13:59:05

@Flatline_:
Maradj nyugton. Semmi egyebet nem mondtam, csak annyit, hogy előttetek is volt kolesz. Emiatt bocsánatot kérünk tőletek. (Habár az még ki se derült, hogy te az voltál-e?! Persze, ez mindegy is.) És voltunk mi, őskoleszoszok. Ezt azér tessék észbe vésni. Nekünk is meg vannak a halottaink, bőven. Akik még írtak verseket. Nem is akármilyeneket. Amint idéztem volt.
Az ő hagyatékuk valahogy nem az volt, hogy „a gecibe...). De ez már legyen a ti bajotok...

pinter63 2011.10.01. 16:28:17

Bár nem ismertem de R.I.P.

cslhr 2011.10.01. 18:51:50

reccs:

mijaló bajod van neked velem a hírcsárdán? He?

dismay22 2011.10.01. 18:55:50

Nekem az osztalytarsam volt a piaristaknal Kecskemeten, ott meg Surgyi vagy Surgyelan neven futott a Tamasi Aron regeny miatt, amit 8x-er nyomattak ebreszto gyanant a prefektusok:)

Baromira ki tudta akasztani az osztalyfonokunket, fetrengtunk a rohogestol, mert nem tudtak fogast talalni rajta soha:)

A kollegiumi stiklikben meg o volt a vezer:)

Kiraly csavo volt, a 20 eves erettsegi talalkozon is teljesen normalis emberkent viselkedett, nem a szokasos megtert katolikus ertelmisegikent, aki verte magat.

RIP Surgyi

dismay22 2011.10.01. 19:51:50

Amugy arcrol vannak ezen a blogon jobb fotok is:

8707.blogspot.com

a Snapshot-ban az aljan talalhato meg

Il Jesu 2011.10.01. 22:11:12

Hát eltemették. Milyen kicsi az urna, milyen szomorú a csend.

kommentfelület 2011.10.02. 00:45:07

Arc, legyen könnyű a "föld".

________________________________
cslhr, te "szorri vagyok" tetű.
Pofád befogod, mert ez egy nekrológ.

cslhr 2011.10.02. 12:28:58

@kommentfelület:
Tényleg szorri vagyok, hogy akár egyetlen betűt is rátok pazaroltam. Szegény Zeusz, miféle alakokkal volt utánunk körülvéve... Ez bizony tényleg geciség...

Arctalanul 2011.10.02. 17:18:17

Kedves Cslhr!
Ha megoldható, kérlek többet már tényleg ne pazarolj.

Füredi 3.0 2011.10.02. 18:07:58

@cslhr: Te tényleg egy egészen speciális idióta vagy. Az a típus, aki hívatlanul elmegy egy házibuliba, belehugyozik a pálma cserepébe, aztán neki áll feljebb, ha elküldik a picsába.

Il Jesu 2011.10.02. 18:32:17

@cslhr: Bodi! Nem szeretem a cenzúrát, de a szemét után azért nem ártana takarítani. Bocsi.

Paret Georg- Christoph 2011.10.04. 21:51:52

Bár jó magam a Nádorék társaságához tartoztam. Ugyanakkor volt egy nyár, s egy nagytakarítás, amikor is ARC segített nekem függönyöket felrakni. Sokat dolgozott. Bulizni, inni valóban szeretett, de nekem mindig megadta a kellő tiszteletet. S volt, hogy segített, kisegített. Kár, mint bárki másért? Szinte a miértek ágaskodnak bennem, s tán másokban is. Nyugodj békében ARC, legyen szebb az a világ ahova tartasz, mert ez a világ, egy KUDARC! Részvétem a családnak, barátoknak egyaránt!

Csanna 2011.10.05. 15:45:05

@Füredi 3.0: végre olvastam valami szarkasztikusan elméset:-) Nagyon jó...
Többet is írhatnál.

@Paret Georg- Christoph: egyetértek azzal a kiegészítéssel, hogy ez a világ - sajnos elég régen egy nagy rakás - KUDARC...

A magukat felvállaló, eredeti, szeretnivaló, önzetlen emberek sajnos elég korán halnak. Valaki ezt úgy fogalmazta meg, hogy hiányzik belőlük az egészséges önzés, ami ebben a sz..r világban a "túlélés" egyetlen feltétele is lehet. Elég vén vagyok már ahhoz, hogy ezirányú ismereteimet tapasztalati úton is igazolva lássam.
Személyesen sajnos nem ismertem, de nagyon fiatal ahhoz, hogy ne legyen közöttünk.
A történeteket olvasva NAGYON JÓ ARC volt
Nyugodjék békében. Amíg a róla leírt legendák élnek addig olyan, mintha közöttünk lenne.

lev-in black 2011.10.06. 15:53:28

@Popeye76: na ja, Orm-In Black és Lev-In Black, az 1500 fős koliban, az össz kétemeletnyi jogász szavazótábor vs többiek, és mégis nyert a duó...

azon az estén, amiről sajnos semmilyen felvétel nincs, ARC alkotta a legnagyobbat, szerintem neki is köszönhetjük a befutót.Deák Billt egyszerűen neki találták ki, marha nagy karizmája volt, a közönség tombolt.

én a lepukkant nyolcadik emeleti konyhában futottam vele össze a legtöbbször (ahol bassza meg mindig rotyogott vmi, m a mongolok főztek, lóhúst vagy nem tudom), na szóval ARC mindig azt mondta, h ő bármit eszik, üt rá pár tojást, mert az tápláló:)))

én nem sokat dumáltam vele, de egyszerűen ikon volt, rosszat soha nem hallottam róla és maxi riszpekt neki, ahogy viszonyult mindenkihez. Nyugodjon békében...

PRO BUDAÖRS FRONT!!!!
ex-804er

Chiro71 2011.10.09. 15:56:47

Nagyon szerettem Arcot. Tigát nem annyira.

Chiro71 2011.10.09. 15:59:44

@fofilozofus:

Akkor nyert Brutális? Abban a csapatban én is benne voltam. Két csúnya embert alakítottunk Bodival (gyengébbek kedvéért: Zugügyvéd)- nagyon hitelesen.

Füredi 3.0 2011.10.10. 16:18:41

péntekről-szombatra megemlékezés a koleszban - hol máshol:

www.facebook.com/event.php?eid=171774169573410
süti beállítások módosítása