Sógorom, a zugügyvéd

...and justice for all.

Ön is tud egy érdekes esetet? Írja meg a zugügyvédnek!

Hirdetés

Utolsó kommentek

Linkblog

Friss topikok

Utazási ajánlatok

Szilánkos orr kiegészítés

2011. szeptember 06. - zugügyvéd

A tegnapi bejegyzést szeretné kiegészíteni a történet beküldője, a Zugügyvéd természetesen közzéteszi:

 

Kedves Zugügyvéd!

Sokan úgy érzik, hogy hiányos a sztori ezért kérlek ,hogy a szöveget egészítsétek ki a bejegyzést megtoldva , így:

" PONTOSÍTÁS

Sokan sérelmezték ,hogy hiányos a történet. Sejtettem, hogy ez így kevés lesz ide, de nem gondoltam volna, hogy itt (is) "tanúvallomást" kell tenni a zugügyvéden.


Nem is áll szándékomban.


A társaságból senki nem volt matt részeg. Igaz ittunk előtte otthon mértékkel de mindenki józanul és a saját lábán tért a szórakozó hely elé, ahol nem ittunk előtte egy deka alkoholt sem, és sörösüveg sem volt nálunk  csak a diákigazolvány , ha esetleg kérnék a beléptetéshez . / Ha ittunk volna, akkor sem lenne lényeges. A rendőr, aki felvette később a vallomásunkat  azt mondta, hogy ha még részegen elkezdtük volna körbeszarni a bejáratot, akkor is csak kidobhatnak nem pedig "kivégezhetnek"./


A kapuban akkor egy fiatalabb srác volt a beengedő, aki a haveromat nem engedte be és konkrétan nem adott magyarázatot neki. Ő valószínűleg nem kidobó volt mert más öltözete volt, mint a fekete inges kidobósoknak. Lehet ,hogy tényleg Ő volt a "diplomás" host de mindenesetre Ő végezte a facecontrollt.


Sokan azt hiszik a kommentelők közül ,hogy magunknak kerestük a bajt, hogy nem léptünk le azonnal. A helyzet a következő volt. Ugye míg a többiek bejutottak, addig mi ketten kint vártunk, hogy jöjjenek ki. (integettem, hogy jöjjenek ki). Ez érthető módon nem 1 perc, főleg úgy ha csajok azonnal bementek a wc-re.


Ezalatt volt az említett párbeszéd. Majd mikor mindenki kijött és indultunk volna a ChaChaCha-ba akkor még egyszer megkérdezte a haverom ,hogy "de miért nem mehetek be?" . Na erre már jöttek ki a kidobósok és intézkedtek stílusosan.


Éjszaka hideg volt egyébként. A csajok könnyű ruhában voltak (én előre látóan vittem pulcsit mert mostanában már hideg van hajnalban).
Sokaknak úgy jött le a történet, hogy mindenkivel csak a bajunk volt és mindenki egy szar, a rendőrök, mentősök, a hely stb.. Ez nem így van.
A biztonságiakkal és a beléptetést végzővel érthetőn igen mert nem adott indoklást és a haverom kulturáltan kérdezte, hogy miért nem mehet be (tehát nem az arcába üvöltözött).


A mentősök szerintem nagyon rendesek voltak és a 20 perc úgy tudom az egy elég jó átlag.


A rendőrökkel kapcsolatban, annyi volt a gond, hogy 2 óra alatt nem jöttek ki. Ezalatt ugye felhívtam egyezer, hogy hol vannak már. Ekkor a diszpécser azért röhögött ki mert véletlenül (" Isten bocsássa meg a felfokozott lelkiállapotomat") kétszer egymásután félbeszakítottam. Ekkor kihangosított , hogy mindenki hallja ott benn náluk és kb a következőket mondta " Hát ezt nem hiszem el bazdmeg, nem hagyja, hogy elmondjam. - hangos röhögés a háttérben + pár elmosódott komment a kollégáktól, röhögés, majd lebaszták  a telefont köszönés nélkül.


Ez nem lényeges egyébként de nem esett jól akkor.
A rendőrök aznap este nem jöttek ki oda a hely elé, hanem kijöttek még 1 óra várakozás után a kórházba a barátunkhoz, ahol intézkedtek (és megjegyezték ,hogy ha ezt az ő gyerekükkel csinálják, akkor még aznap visszamentek volna tehát az együttérzésük szimpi volt, bár nyugodtan visszamehettek volna intézkedni oda).


A barátunk kórházba került de még máig nem műtötték meg az orrát. (Amikor betolták aznap, azt hittem egyből műtőbe megy)

A Z.K. nevű kommentelő történetéből csak ez igaz: " Egyébként nyomozás indult az ügyben." Hivatalból.


Amúgy meg a többi 5 pontban azt állít, ami neki kielégülést okoz.
A D.marci nevű kommentelőre reagálva pedig:
Igaz nem engem vertek meg és lehet,hogy nem akar majd belőle ügyet, de gondoltam teszek neki annyi szívességet, hogy utána érdeklődöm milyen lehetőségei vannak.


Tudtommal ennyit bárki megtehet a másikért, akinek a legnagyobb baja most, hogy műtétre vár. A kártérítésre meg majd szerintem később kerülhet sor, ha szeretné majd.

Többet nem magyarázkodom.
Ha egyszer lesz majd média visszhangja, akkor, akik ezt olvasták emlékezni fognak.

üdv,

"

19 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://zugugyved.blog.hu/api/trackback/id/tr703206383

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Alikam 2011.09.06. 16:19:19

Máig nem értem, ha már ráadásul eldöntöttétek hogy más helyre mentek, minek kellett megkérdezni, hogy miért nem mehet be?

Továbbá nem tudom mi történt, de az előző és a mostani sztorid között vannak különbségek, nem csak plusz infóban.

Már biztos meg tetted a tanúvallomást, de ha még egyszer behívnak, hogy mondd el újra, hááát, sok sikert.

Amúgy mint tegnap írtam semmi nem érdemel azonnali orrtörést, kiv. ha tényleg rátámadnak a biztonságiakra.

kód 2011.09.06. 16:41:56

"Amúgy mint tegnap írtam semmi nem érdemel azonnali orrtörést, kiv. ha tényleg rátámadnak a biztonságiakra."

Nem értek hozzá, de nekem elég béna kidobóembernek tűnne az, aki egy esetleg részeg átlagember tessék-lássék támadását orrtöréssel tudja csak megállítani. Ha meg szolgálaton kívüli rendőrről van szó, akkor végképp. Dobja el a gumibotját és keressen más foglalkozást, mert ehhez nagyon nincs tehetsége.

Droidfigyelő (törölt) 2011.09.06. 17:21:15

Na, ez érdekes kiegészítés mindazoknak, akik azonnal a szétvert embert hibáztatták. Amúgy pedig a legnagyobb barmot, részeg idiótát sem lehet agyonverni.

droid_ · http://matyiszuro.blog.hu/ 2011.09.06. 20:28:30

Nem hagyta szóhoz jutni a rendőrt :) Erről egy barátom jut eszembe, aki kihívta a rendőröket, mert részegen nem találta az autóját, és mikor a rendőrök mással (mellettük randalírozókkal) kezdtek foglalkozni a kocsi helyett, még le is kurvanyázta őket, hogy nem ezért lettek kihívva. Aztán meglett a kocsi is, meg a barátom is a jardnak, miután beült és el akart hajtani...

droid_ · http://matyiszuro.blog.hu/ 2011.09.06. 20:33:43

...persze egy kicsit várt, hogy elmenjenek a rendőrök, mielőtt hazaviszi az autót, de a rendőrök is vártak rá a sarkon. Közel lakott egy srác, a következő utcában, pont volt annyi ideje, hogy kiszálljon és beugorjon egy bokorba, mielőtt a rendőrautó is befordult. Meg is úszhatta volna, de olyan részeg volt, hogy mikor a rendőrök elkezdték nézegetni a kaputelefont a kocsi mellett, feltartott kézzel jött elő, hogy nehogy felébresszék faterját.

droid_ · http://matyiszuro.blog.hu/ 2011.09.06. 20:34:54

* "Közel lakott egy srác" helyett "Közel lakott a srác"

mqqq 2011.09.07. 07:19:28

Ez a story továbbra is bűzlik abból a szempontból, hogy egy kidobó se keresi magának a bajt, ok nélkül nem tör orrot. Nekik se hobbijuk a rendőrségre járni, sőt, kifejezetten utálják. Biztos vagyok benne, hogy okot adott rá, vagy tényleg megindult támadólag valaki felé a "nem annyira részeg" barátunk.

2011.09.07. 07:45:19

@mqqq: ugye te nem ebben a dimenzióban rezegsz? más okot nem tudok elképzelni ezekre a vérbő fasságokra...
egyébként meg lásd fentebb, amit írtak.
a múltkori postcunami is megmutatta mekkora szolgalelkű elnyomorított birka népség a magyar, akinek a fejére is szarhatnak, aztán letömhetik a torkán, még mosolyogna is hozzá, h végre egy kis keménykezűséget látott ebben a teszetosza, elvadult világban. de persze csak abban az esetben, ha
a biztonsági őrökön (többesszám) gondolom egy deka sérülés. a csávó pofája széttört. ha valaki szerint így kell ezt kezelni, na azt is kezeltetni kellene. kezdhetne monnyuk egy agybeültetéssel.

2011.09.07. 07:46:22

kieg. de persze csak abban az esetben, ha részegekkel, szórakozni vágyó fiatalokkal történik.

herrr 2011.09.07. 08:24:29

@mqqq:
Szerintem te valahonnan a mennyekből írhatsz, hogy azt hiszed minden kidobó egy szent, akiknek eszük ágában sincs fitogtatni az erejüket a haverjaik előtt, sőt még ha fizetnek is érte.
Kicsit szállj le közénk mikor ezt olvasod és zárd be magad mögött az ajtót ha épp recskázol két poszt között.

mqqq 2011.09.07. 08:27:47

mennyi okos :D jegyzetelek ám..

herk 2011.09.07. 10:03:28

@mqqq:
jegyzetelj is :)
a biztonsági őr pl otthon nem kap pun cit, erre ingerült, és ott vár benne, hogy előtörjön. Aztán jön egy számára nem szimpatikus alak, aki ráadásul még kérdez is, erre elszakad nála a cérna.
Másik példa: A főnökök ok nélkül kiabál veled. Te nem kiabálhatsz vele, mert kirug. Este elmész kis plusz melózni kidobónak, még mindig benned a tüske a főnököd miatt. Megjelenik egy alak, és elszabadulnak az indulatok. Hát igy történnek meg ezek a dolgok. Hirtelen felindulásból.

kód 2011.09.07. 10:22:05

@mqqq: Ha részeg volt a bejutni szándékozó, akkor miért olyan béna a kidobóember, hogy csak orrtöréssel tudja megállítani? Ha nem volt részeg, akkor miért nem engedték be?

Valaki kért segítséget, hogy mi a jogi teendő olyen helyzetben amit leírt. Tökmindegy, hogy mennyire egyoldalú a leírása. Miért kell válasz helyett ilyen hülye összeesküvéselméletekkel fárasztani?

mqqq 2011.09.07. 10:42:28

@herk: Én elismerem, hogy a biztonsági őrök, főleg az ún. kidobók külön állatfaj, de te meg ismerd el, hogy még a leghülyébb állatfaj is utál rendőrségre járni, mert az meg még nagyobb állatfaj lakhelye. Igen, elszakad(hat) a cérna, de kötve hiszem, hogy egy ártatlan, normális hangnemű kérdés után. A Holdudvar (ami szerintem benne van a 10 legjobban pörgő helyben Pesten) féle helyek meg igenis adnak arra, hogy ne a legostobább embereket alkalmazzák, mert nekik se jó marketing ez. A másik dolog, amit írsz se jellemző mindenkire: én pl a munkahelyi gondokat sose viszem el szórakozni, próbálom elfelejteni, vagy ha ez nem is lehetséges 100 százalékosan, akkor uralkodni magamon, hiszen ettől vagyunk emberek. Valószínűleg én sose törnék orrot, de okot se adnék rá. Pedig bő 15 éve járok szórakozni Pesten, igaz, így a Krisztusi kor körül, család és egyéb okok miatt már jóval kevesebbet, de régen volt hogy heti 2-3x simán.

@kód: Mert mondjuk támadólag lépett fel. Nem tudhatjuk, hadd ne legyen mérvadó a haverok véleménye (akiknek egy része, mint tudjuk ott se nagyon volt, hanem pl. érkezés után stílusosan vécézni indult). De ha nem részeg, egy magánterületen üzemelő cég azt nem enged be, akit akar. Mond valamit a face&dress control? Milyen válasz helyett? Ez egy blog, a posztok után kommentek érkeznek, nem ügyvédi iroda ez. Van olyan is, csak az nem ingyenes. Véleményem szerint ha valamiről beszélgetünk, a teljes igazság kiderítése hozzátartozik a dologhoz.

A vitát ezennel itt is lezártam, örülhettek. :)

herrr 2011.09.07. 10:55:29

@mqqq:
Figyelj. Elolvastam a " , de "- ig aztán elég is volt.
Elveszel a részletekben nagyon. Úgy állítod be a dolgot, mintha mi ezt akartuk volna és a kidobósok meg csak az életüket és a megélhetésüket féltették és megmentették a bent táncoló többi fiatalt tőlünk.
Rajtad áll a dolog, nem fogok további harcokat vívni azért, hogy segítsek neked dönteni. Vagy hiszel 8 fiatal békés diáknak vagy pedig a kidobósoknak de mostantól nem érdekel, amit írsz.
Vannak rajtad kívül még itt páran, akik nem hisznek vagy gondolkoznak, hogy most kinek van igaza, de nem jönnek ide írnak fasságokat egyoldalúan igazat adva az "ismeretlen tettesnek".

Terézágyú 2011.09.07. 12:07:27

Tyű, látom áll a bál.

@herrr:
"Vagy hiszel 8 fiatal békés diáknak vagy pedig a kidobósoknak"

Vagy-vagy, emberek! Csak fekete és fehér van!
Szegény, békés diákok, ugyebár...

Egyébként ha nyolcan látták az esetet, akkor mi a gond?

Tételezzük fel persze, hogy nem fog hazudni a társuk kedvéért egyik sem, hanem tényleg az igazat fogják mondani - ezt csak azért mondom, mert az bezzeg azonnal felmerült, hogy az orkok majd úgyis egységesen fognak hazudni a fiú ellen, mer ezek ilyenek... de a szegény diákok biztosan csak a színigazat vallják majd...

"Vannak rajtad kívül még itt páran, akik nem hisznek vagy gondolkoznak, hogy most kinek van igaza"

Nem gondolkoznak, hogy kinek van igaza???

Az a gond, hogy az itt kommentelők valamennyien a gyomrukból ítélkeztek.

Utálják sokan az orkokat, mert vagy saját tapasztaltuk van erről, vagy egyszerűen csak utálják, mert orkok - kész.

Itt (ebben az országban) mindenki úgy gondolkozik, hogy persze, legyenek törvények, legyenek rendőrök/orkok - de csak addig, amíg nem te csináltál valamit, ami miatt közbelépnek...

kód 2011.09.07. 15:03:36

@mqqq: "Ez egy blog, a posztok után kommentek érkeznek"

Nem, ez nem egy akármilyen blog, hanem egy jogi blog. Lehetne kidobóemberek egymás közt blog, lehetne élménybeszámolók szórakozóhelyekről blog, lehetne magánblog. De egyik sem az, hanem jogi blog.

"nem ügyvédi iroda ez. Van olyan is, csak az nem ingyenes."

Én elhiszem, hogy te soha életedben a kisujjad sem mozdítottad ingyen, ha abból bárki másnak bármi haszna származott. Még akkor sem, ha amúgy 3 percig tart és szórakoztató lett volna. Ha hiszed ha nem, van aki máshogy gondolkodik. Vessél például egy pillantást a stackoverflow.com oldalra, és próbáld felmérni hány kérdés és válasz fut rajta naponta. Sokkoló élmény lesz.

"Véleményem szerint ha valamiről beszélgetünk, a teljes igazság kiderítése hozzátartozik a dologhoz."

A jogi részének pontosítása tartozik a blog témájához. A történet igazságtartalmának boncolgatásával maximum adunk egy pofont a szarnak. Mert úgysincs itt a másik fél. Akkor mi értelme van? Ha a kérdező valótlant ír, az ő baja, mert akkor nem fogja tudni használni a válaszokat.

2011.09.07. 17:01:00

@mqqq: Mert mondjuk támadólag lépett fel.
... oszt pofánbaszták. jóvanezígy. hápersze.
egyáltalán, mi az hogy támadólag lépett fel?
szúrós szemekkel nézett a kidobókra és éles nyelvével szidalmazta őket, azok pedig jogos önvédelemből szétütötték az arcát, mielőtt még szúrt és vágott sebeket szereztek?
állítólag többen látták, h egy nyaranta ott dolgozónak azt mesélte az egyik őr, h:
"a srác gyors léptekkel a host felé indult, és le akarta fejelni!!!, mire az ellökte őt
5. a kidobók innentől avatkoztak be. azt tették, amit a Balkánon ilyenkor tenni szoktak az ilyen munkakörben dolgozó nyomorultak"
mert ugye az is van a munkaköri leírásukban, h indulásnak orrok szilánkosra törése. esetleg még ízlés szerint a földön fekvő rugdosása.
ahhoz képest van azért jogszabály, ami leírja mit tehet, mit nem, mikor alkalmazhat testi kényszert és mennyire.
amit lehet tenni, h polgári perben szépen a szórakozóhelyet perelni illetve a biztonsági szolgálatot perelni. ott kicsit máshogy működnek a dolgok, mint a büntetőben, h kenegetik a szart, oszt végül nem derül ki személyesen ki volt. a munkáltató objektív felelőssége fennáll, oszt csókolom.
ha végigvinné, tökmindegy mit csinált, kinézne neki minimum párszázezres nem vagyoni kártérítés.
elárulom, miért nem fogja végigvinni. ilyenkor a tanúk, sértett autója volt már, h hirtelen kigyulladt. vagy megsérült a parkolóban. a gallytörők szép, ízléses nyomokat tudnak hagyni.
a lakás ajtaját hetente, amikor épp nem volt otthon senki, szétrúgták. kertes házban vascsővel, viperával verték fejbe a kutyát.
ezek után egy telefonáló szépen közli, h ugye tudod miért kellene a pofádat tartani. persze semmi konkrétum.
és persze a tettes mindig ismeretlen, senki nem látott semmit.
részemről bő nyállal, tövig bekaphassa minden búbánatos búval baszott faszent, aki szerint a dolog nyitja: jól kell viselkedni, pofát súlyba helyezni, eltakarodni és sunnyogni, farkat behúzni. és akkor nem lesz baj. mert minden egyéb esetben igaza van az biztonságinak.
csak előtte hipózza ki szépen a pofáját.
egyébként nem velem történt. ügyvéd cimbi mesélte, miért nem vállal többet ilyen ügyet, főleg ha ismert szórakozóhelyhez, vagy céges szférába tartozik a zőrzővédő.

kovácske 2011.09.18. 17:46:53

@avman: "aki szerint a dolog nyitja: jól kell viselkedni, pofát súlyba helyezni, eltakarodni és sunnyogni, farkat behúzni. és akkor nem lesz baj. mert minden egyéb esetben igaza van az biztonságinak. "

egy dolog, hogy kinek van igaza, és másik, hogy érdemes-e ilyen kockázatot felvállalni, mert "jogom van nem pofát súlyba helyezni és nem farkat behúzni".

eleve nem értem, mi ütött azokba, akik oda indulnak szórakozni, ahol verőlegények állnak a kapuban (vagy ők jelentenek veszélyt a vendégekre, vagy a többi vendég, akik miatt szükség van "kommandósosztagra" - egyik esetben sem szívesen szórakoznék ilyen helyen).

a jogi úthoz meg sok sikert a posztolónak.
süti beállítások módosítása