Sógorom, a zugügyvéd

...and justice for all.

Ön is tud egy érdekes esetet? Írja meg a zugügyvédnek!

Hirdetés

Utolsó kommentek

Linkblog

Friss topikok

Utazási ajánlatok

Gyermekrabló láthatás

2011. augusztus 12. - zugügyvéd

Már többször téma volt ezen a blogon a nagyszülői láthatás kérdése, de az összes eddigi történet közül az alábbi  a legabszurdabb.

T. Zugügyvéd!


Az én történetem elég bonyolult és sajnos szomorú!

A párommal 2.5 éve vagyunk együtt!Született egy gyermekünk, aki most 9hónapos!Először a párom szüleinél laktunk. Sajnos nem jöttem ki jól a drága anyósomékkal és elköltöztem tőlük a Picivel. A párom ottmaradt...aztán jöttek az apósomék azzal, hogy látni akarják a Picit!Abba belementem, hogy a páromnál kéthetente hétvégén ott legyen a gyermek!

 

De aztán ebbe a nagyszülők nem törődtek bele és úgy döntöttek,hogy a gyámhatósághoz fordulnak!Ott úgy egyeztünk meg,hogy amíg a párom ott van addig a Picit elvihetik két hetente...csakhogy arról a hivatalban lévő hölgy nem tájékoztatott,hogy ez a megállapodás akkor is életben lesz és köteles leszek ennek eleget tenni, ha a párommal ismét együtt leszünk!Most ott tartunk,hogy a gyermeket elvitték egy hétre a nagyszülők úgy,hogy sem én sem pedig a párom nem volt ott!Mivel a megállapodás arról szól,hogy a nagyszülőknél lehet a Picúr kéthetente hétvégén péntek du.14.00tól vasárnap 17.00ig és nyáron egy hétig!

 

Úgyhogy most a párommal keressük a kiutat,hogy hogyan tudnánk megakadályozni,hogy a nagyszülők ne tudják elvinni így a gyermekünket!Voltunk már a gyámhivatalban is de ott elutasítottak  minket azzal az indokkal,hogy a nagyszülőknek JOGUK van ennyi időre elvinni egyedül a MI 9hónapos kislányunkat!!!Más oldalakon is olvastam, hogy a nagyszülők legfeljebb hetente 1X pár órára láthatják az unokájukat!

 

Akkor miért van Nálunk így a láthatás???????A kislány amikor meghozzák vasárnaponként csak sír és a nagyszülők elmondása alapján náluk is sír a hétvégéken!Kérdem én,hogy ez így jó???És egyáltalán van valami megoldás erre???


Szomorú anyuka és apuka
 

26 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://zugugyved.blog.hu/api/trackback/id/tr413148957

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hawkeye 2011.08.12. 17:48:21

Jól látom, hogy itt az a lényeg, hogy a nagyszülők "bosszúvágya" kielégüljön, mert "elvetted tőlük a fiukat", még ha a kicsit ez veszélyezteti?

Ha igaz, amit írtál. Ennyire vegytisztán gonosz nagyszülőkről eddig csak irodalmi művekben olvastam.

Nálunk pár hónapos a kisunoka, de eszünkben sincs követelőzni, örülünk, ha meglátogatnak bennünket, és nem reklamálunk, ha más programjuk van.

kalinka 2011.08.12. 22:44:04

A gyermeket egy éves (vagy kettő?) koráig nem vihetik el a nagyszülők úgy, hogy nincs jelen egyik szülő sem, szóval azonnal beszéljetek a gyámhivatal vezetőjével, hogy vizsgálja ki az ügyet! Másrészt kérheted, hogy felügyelt láthatást kapjanak csak a nagyszülők, ami azt jelenti, hogy akár a helyi tegyesz egyik helyiségében láthassák pár órára a gyereket. Valami itt nagyon nem kerek.

BDBY 2011.08.12. 23:18:24

Már bocs, de honnan és hogyan vitték el gyereket a Te tudtoddal, beleegyezéseddel? Csak tudj róla, -szerintem - 3 éves koráig nem vagy köteles odaadni! Pl. mi van, ha szopizik?

2011.08.13. 00:29:23

"Most ott tartunk,hogy a gyermeket elvitték egy hétre a nagyszülők úgy,hogy sem én sem pedig a párom nem volt ott!"

Ezt mégis hogy? Otthagytátok az utcán?

háténimmár 2011.08.13. 00:41:57

Kicsit sok a felkiáltójel.
És nem kicsit zavaros a sztori.
A gyerek 9 hónapos, ezidő alatt szétköltöztetek, a láthatásról jogerős határozat született és még volt is időtök összeköltözni...
Nekem ez a magyar ügyintézési időhúzásokba valamiért nem fér bele.
Másik dolog, hogy 3 éves koráig még az apának sincs joga az anya jelenléte nélkül elvinni a gyereket, ilyet nem ítélhet bíróság. Nem hogy a nagyszülőknek.

Másik dolog, hogy egy 9 hónapos gyereket hogyan tudnak elrabolni a nagyszülők a szülők elől? Bölcsődéből nem adhatják ki csak az anya személyes beleegyezésével. Ha meg otthonról vitték el, akkor ezek szerint egyedül volt otthon?

Valami itt nagyon nem kerek.

ergerberger 2011.08.13. 01:56:50

@BDBY: "mi van, ha szopizik?"

Nálunk egyszer a barátnőmet vitték haza a szülei!
Pedig nagyon jól szopizott!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.08.13. 05:42:16

mennyetek mar a turoba
semmilyen korulmenyek kozott a nagyszulokne nincs semmi lathatasi joga, ha en es a felesegem nem egyezik bele, mi az hogy elvihetik 7 vegen?
ha akarom sohasem latjak
baromsag
esetleg koteles vagyok kiani a dedinek is minden masodik honap pentekjen? a holgy es a parja vitatkoztak, de most mar egyutt vannak, nagymamieknak nagy kuss

Szűcslaci 2011.08.13. 06:22:39

Szerencsétlen gyermek.......Nektek maximum kutya kellett volna az elmondottak alapján.
A nagyszülőknek alapjáraton annyi láthatási joguk van, amilyen magas a kerítésük. Hacsak nem őket jelölték ki gyámnak - ami zűrzavaros életeteket figyelembe véve nem is lehetetlen. Gondolom, a kicsi pedig fiúcska - ezért hívod Picúrnak, nem pedig Picurnak.

neoteny · http://word.blog.hu 2011.08.13. 08:14:05

@hagyma:

"semmilyen korulmenyek kozott a nagyszulokne nincs semmi lathatasi joga, ha en es a felesegem nem egyezik bele"

Mert Floridában élsz.

Some states are more permissive when it comes to filing for visitation. Connecticut, Hawaii, Idaho, Kentucky, Maryland and New York require only the ground rule mentioned above — that visitation is in the best interest of the child — before grandparents can take a case to court.

Other states set more stringent requirements allowing grandparents to file a suit only if they were denied visitation altogether. Under current laws in Alabama, Florida, Iowa, Mississippi, Oregon, Rhode Island and Utah, grandparents don't have a case if parents permit them to see their grandchildren — no matter how infrequently.

www.grandparents.com/gp/content/expert-advice/legal/article/dograndparentshavetherightstheyshould.html

kutya vacsorája 2011.08.13. 09:46:55

@hawkeye: én ismerek ennél szörnyűbbet is, anyóssztorikkal tapétázom a padlást. sajnos. mintha fölesküdtek volna, hogy tönkretegyék a fiaik életét (igen, többnyire a fiús anyák gerjesztik a feszkót, ez vmi freudi dolog lehet...) ha ti másképpen - normálisan - üzemeltek, a jelek szerint ti vagytok az ufók:(
a posztoló pasija a jelek szerint végül mégis levált a szülőkről, és tudomásul vette, hogy a párja +a gyereke a családja már. ez is ritka, a szar helyzetben javaslom, a poszter örüljön ennek.

hawkeye 2011.08.14. 07:28:46

@kutya vacsorája:

Lehet, hogy ufók vagyunk... :)

De inkább arról van szó, hogy nem felejtettem el, milyen volt 20 évesnek lenni, s mennyire utáltam, amikor kéretlenül mindenbe beleugattak az ősök.

Hagyni kell a fiatalokat, hogy éljék saját életüket! Úgyis szólnak, ha segítségre van szükségük, nem kell mindentudó vén bölcs szerepében tetszelegni...

A baj csak az - ahogy többen is írták - ezeknek (és hasonló) "ügyeknek" legfőbb vesztesei a gyerekek.

Iustizmord 2011.08.16. 09:10:52

a gyámhivatalban lusták voltak dolgozni és egy kamu infóval elhajtottak.

21es 2011.08.16. 17:05:58

"Mivel a megállapodás arról szól,hogy a nagyszülőknél lehet a Picúr kéthetente hétvégén péntek du.14.00tól vasárnap 17.00ig és nyáron egy hétig!"

Ez valami vicc? És ha a másik nagyszülő is észbekap és ugyanezt kéri? Nyilván őt is megilleti ha az egyiket igen. És akkor a szüleivel egyetlen 7végét sem tölt a gyerek???? Ráadásul 9 hónapos??? Titeket szerintem átvertek. Vagy valamit nagyon félreértettetek vagy elszúrtatok!

neduddki21 2011.08.16. 23:57:29

Nyilván az apát illette meg a láthatás, csak a helyszín volt a szülei lakása. Ha ez így benne van a határozatban, akkor értelemszerűen a nagyszülők nem vihetik el a gyereket. Ha nem derül ki a szövegből, hogy az apa az, aki jogosult a kapcsolattartásra, akkor kérni kell a kapcsolattartás módosítását írásban (!) a gyámhivataltól. Az írásbeli kérelemre kénytelenek reagálni.

Keresztapper 2011.08.17. 09:10:30

Először azt reméltem, hogy csak a posztoló ostoba, de a kommenteket olvasva beláttam, hogy nem volt igazam.

Ennyi dezinformált faszt. A baj csak az, hogy lövésetek nincs róla, hogy mekkora faszságokat lapátoltok össze és hogy az így szerzett kvázi információt használni mennyire káros.

Még hogy az apa a gyermek 3 éves koráig nem láthatja a gyermeket az anya felügyelete nélkül? Veszélyes idióta vagy bütyök!

A posztolónak meg a jókurvaanyját, ha úgy gondolkodik, hogy ha ő nem jött ki az anyósékkal, akkor azok a gyermeket / unokát ne is láthassák.

A nagyszülői láthatás, amúgy pont arra az esetre van, ha a gyermek valamelyik szülője nincs jóban a saját szüleivel és így a nagyszülők láthatása csak szabályozottan, ha tetszik kényszerrel oldható meg.

Amúgy javaslom, hogy ilyen helyzetek vizsgálata esetén mindenki próbálja meg magát azok helyzetébe is beleképzelni, akiket egy gyermektől elzárnak. Akinek ez nem megy, annak kívánom, hogy egyszer élje át. Majd megtudja, hogy milyen fájdalmas is az.

Amúgy meg általában: ne adj jogi tanácsot, ha nem tudod, miről beszélsz. Az meg hogy a „Józsi az egyik barátjától úgy hallotta, hogy ilyen esetben úgy van…” nem tudás, hanem pletyka.

Keresztapper 2011.08.17. 09:11:24

Ja! Akinek nem inge... Csak mocskosul felhúztam magam.

herk 2011.08.17. 11:01:04

@Keresztapper:
én nem értek egyet a nagyszülői láthatással. szerintem úgy lenne jó, ha a szülő nem engedi, akkor a nagyszülő ne láthassa az unokát. Nyilván ez akkor következik be, ha a szülő és nagyszülő nagyon nincsenek jóban, de ekkor annak komoly okai vannak. Persze nem jó érzés, ha a nagyszülő nem láthatja az unokát, de az unoka sokkal inkább a szülőhöz tartozik, mint a nagyszülőhöz.

A.V. 2011.08.17. 15:19:45

Tényleg, most kapcsolok, 9 hónaposan még bőven szoptatni kell azt a gyereket

Te jó ég, ez az egész gáz

penelope garcia 2011.08.22. 13:22:39

Tudomásom szerint a láthatás nem elvitelre szól. A gyerek 5 éves koráig otthon, az anya felügyelete mellett lehet látogatni a gyereket, elvinni nem.

mucika_a_masodikrol 2011.08.22. 17:47:31

Valóban létezik nagyszülőknek láthatás. Azt javasolnám,h a kerületileg/helyileg illetékes gyámhatósághoz forduljon párjával együtt és ott tegyék meg a bejelentést. Ha pedig nem a gyámhatósághoz fordulnak,akkor ugyan így a kerületileg/helyileg illetékes gyermekjóléti szolgálathoz vagy Gyermekjóléti Központhoz. Ott a családgondozó/szociális munkás tudni fogja,h mit kell az ügyben tennie.

Alikam 2011.08.23. 20:40:53

Hát a megoldás kurva egyszerű. a párod beszéljen a SAJÁT ANYJÁVAL meg APJÁVAL.

Ez ilyen egyszerű, minek bonyolítani az életet?

Nem igaz, hogy egy ilyen témát nem lehet értelmesen, normálisan megbeszélni, úgy, hogy egy mindenki által elfogadható, kompromisszumos megoldás jöjjön ki.

Azt én sem értem, hogyan is tudták elvinni a 9 hónapos gyereket anélkül, hogy tudjatok róla, mert valahogy marhára lehetetlennek tűnik nekem.

Az inkább az én gyanúm, hogy te kedves posztoló, teljesen el akarod lehetetleníteni a nagyszülőket e tekintetben és gondolom te is vagy a felbújtó aki a párodnak zúg a fülébe, hogy nehogy láthassák az unokát.

A párod meg egy jó nagy papucs lehet, ha ilyen dolgokat sem képes megfelelően kezelni.

Még mindig azt mondom, a legjobb ilyen esetben az, ha egy nyugodt pillanatban, leültök és szépen megbeszélitek - vagy legalább a párod - a dolgokat. Sok utánajárást és pénzt lehet megspórolni.

Alikam 2011.08.23. 21:00:43

@21es: hát a kéthetente egy hétvége az szerintem is kurva sok. Max. egy hónapban egy nap, az még a normális kategória, de a legjobb, mikor ráérnek, és persze egybekötni egy kis családi kártyapartival, csak hát az ilyen primkóéknál ez nem megy, mert még egy ilyet sem tudnak családon belül megoldani.

Suta az egész brancs.

Dezsőjóska 2011.08.24. 09:31:23

A kedves posztolónak majd 2-3 év múlva lenne nagyon fasza, hogy ha jóban lenne az anyósékkal és lenne néha egy szabad hétvégéje, amit a gyerekek nélkül tölthet. Féltékeny idióta a posztoló, a férje pedig egy senkiházi papucs akit a két nő dróton rángat.

Ártatlan leányka 2011.08.29. 19:56:17

Az kinek tűnt fel, hogy a gyerek végigbőgi a hétvégét? Minek a nagyszülői láthatás ha a gyerek egy életre lelkironcs lesz? Vajon egy 9 hónapos hogy éli meg, hogy az anyjától állandó jelleggel elszakítják hosszú időre. Rokongyerek már attól vigasztalhatatlanul sírt ilyen idős korában ha negyedórára magára hagyta az anyja, ugyan ismerős arcok között, de mégse az anyja, apja volt ott mellette. Másfél, 2 éves korára megszokja, hogy akár egész napra távol marad az anyjától...

Nem a nagyszülőket kell sajnálni, hogy az anya elmarja a gyereket, hanem a gyereket, hogy hagyják szenvedni ennél a megoldásnál.

Mr. Alkohol 2011.08.29. 23:25:57

"@Keresztapper: Amúgy javaslom, hogy ilyen helyzetek vizsgálata esetén mindenki próbálja meg magát azok helyzetébe is beleképzelni, akiket egy gyermektől elzárnak. Akinek ez nem megy, annak kívánom, hogy egyszer élje át. Majd megtudja, hogy milyen fájdalmas is az."

Nekem jobb lett volna, ha nem ismerem az anyai nagyszüleimet. :P

LaNdo 2011.09.05. 20:06:17

Szerintem üljetek le és beszéljetek a nagyszülökkel. Igyatok meg, mondjuk eg yteát, persze a picivel. Aztán ha a baba már nagyobb lesz, és nem sír...
süti beállítások módosítása