Sógorom, a zugügyvéd

...and justice for all.

Ön is tud egy érdekes esetet? Írja meg a zugügyvédnek!

Hirdetés

Utolsó kommentek

Linkblog

Friss topikok

Utazási ajánlatok

Átrázós lakásbérlés

2011. július 27. - zugügyvéd

Az alábbi történet is hűen illusztrálja, hogy ingatlanközvetítőn keresztül is érhetik a bérbevevőt komoly meglepetések, hiába szerződik le.


Kedves Zugügyvéd Blog

Szeretném veletek megosztani kálváriámat, egy szimpla albérlettel kapcsolatos szerződésszegésről, majd pénz lenyúlásról. (Jelenleg bírói szakaszban van az ügy)
Asszonnyal úgy döntöttünk, elég volt a belvárosból, cseréljük le a kis bérelt lakást valami nagyobbra.. A felső határ amit meghúztunk 80.000+rezsi. Tisztában voltunk vele hogy ennyiért csak pesten kívül fogunkt találni az agglomerációban, de mivel kocsi van, ez akkora gondot nem okoz. Ennyit be lehet áldozni a kellemesebb életkörülményekért.
Hosszas keresgélés után megtaláltuk ezt a házat:

http://www.pokaingatlan.hu/index.php?action=estateshow&id=7361

Kapcsolatfelvétel megtörtént, kimentünk megnéztük és habár látszott hogy még dolgoznak rajta, nem tűnt reménytelennek.  Gyakorlatilag májusban így állt a ház: http://album.kowee.org/main.php?cmd=album&var1=house%2F&var2=
Megbeszéltük otthon és úgy döntöttünk, belevágunk. Május 30-ra megbeszéltük a találkozót az ingatan irodánál a ház tulajával (építtetőjével) az Ariana Bautex Kft-vel és megírtuk a szerződést, kifizettük a kauciót és mindenki ment a dolgára.

http://kowee.org/download/lakberszerz_lakihegy.jpg

Közben közeledett a határidő, majd a tulaj jelezte 15-én hogy 17-én pénteken lehet költözni mert majdnem kész van de szombatra a végső simításokat is befejezik. Megrendeltük a teherautót, pakolókat, és elkezdtünk bedobozolni. Pénteken annak rendje és módja szerint átpakoltunk az új házba. Ugye költözik az ember, ilyenkor kinél többé kinél kevésbé fent van az a bizonyos rózsaszín szemüveg. A lényeg hogy az ülőgarnitúrát inkább befóliázva tároltuk mert még annyi volt a sitt és a munkapor, de a tulaj megnyugtatott hogy holnapra minden kész lesz. A takarító közben megjelent,  de azt ami ott volt nem győzte. Így gyakorlatilag jobb dolgunk nem lévén hárman kitakarítottunk többé kevésbé vasárnapig. Este jön a fleismerés, a házban nincs áram, és nincs melegvíz. Tulaj hívni, válasz szombatra meglesz. Nos nem lett, de szombaton érkezett a villanyszerelő aki a kapcsolókat és konnektorokat felszerelte. Gyakorlatilag itt meg is állt az élet. Vasárnap hívom hogy még mindig nincs sem áram, sem melegvíz, sem konyhabútor, a festés sincs kész, ajtók, fürdőszobák sem, és gyakorlatilag egy napja maradt hátra a szerződésben vállalt 20.-i határidőből. Ugye hideg vízben zuhanyozni annyira nem buli. Mint férfi még csak csak. Na de asszonynak.... Jött az igéret hogy hétfőre meglesz minden. Jön a vizes, az áramot pedig intézzem el mert ő nincs pesten. Kiderítettem hogy egy, az ELMÜ dobozában levő biztosíték sült ki, így hívtam az ELMÜ-t cseréltettem velük. Jött a hétfő, még egy szabadnap otthon maradni. Várok várok de senki nem jön. Hívom az ürgét de nem veszi fel. Majd délután felhív hogy kórházban volt így ma már nem jön a szerelő. De este kiugrik a kulcsért (mert ugye a házban már az értékeink voltak).
Összeült a családi kupaktanács hogy erre most mit lépjünk, mert ebben a tempóban soha nem lesz kész. Gakorlatilag május óta senki nem nyúlt a házhoz. Abban maradtunk, hogy mivel a szerződésben vállalt határideje lejárt, írjunk új szerződést új határidővel. Valami ösztönzést is bele kellett tenni, így felmerült hogy egy havi bérleti díjat elengedtetünk. De az az neki anyagilag nem lett volna jó, mert akkor ugye ő fizet egy hónapot nekünk. Ilyne helyzetbe pedig senkit nem akartunk be eröltetni. Erre mondtam hogy írjunk egy hónap kauciót a 2 hónap helyett. Ez senkinek nem veszteség hiszen az is a mi pénzünk, csak nála van megörzésen. Ergo ő nem veszít. Így meg is írtam a szerződést amit este előterjesztettem a főbérlőnek. A válasz csak ennyi volt „kispajtás. Ne akarj okos lenni mert nagyon rosszul fogsz járni”
Nos itt pattant el a cérna. Jeleztem hogy a bérletet rendkívüli felmondással felbontom a bérbeadó súlyos szerződésszegése okán. A felmondó nyilatkozatot oda adtam neki másnap, de csak összetépte. Mondtam neki hogy a szerződés szerint a házat 48 órán belül elhagyjuk.
A dolog pikantériája hogy a szerződést is el akarta tépni, úgy lett kirántva a kezéből. Mert ugye a szerződésben ő kötelezett a 20.-i átadásra, ellenkező esetben a 160.000 visszafizetésére.

Következő nap 21.-én nekem már dolgoznom kellett, de anyám úgyis betegállományban volt, így átjött hogy legyen valaki otthon ha mégis jönnek a munkások (meg ugye vigyázni a dolgainkra a kiköltözésig. Persze délután 5-ig senki nem jött. Akkor megjelent a vizes aki bekötötte a melegvizet és felfúrta a konyhaszekrényt. Persze a tulaj mindent szépen lefényképezett, de mondtam hogy egyrészt határidőn túl, másrészt nekem mindegy mert felmondtuk, harmadrészt nem volt jó ötlet fenyegetőzni.

22.-én és 23.-án reggelente napi újsággal végig lett fényképezve az összes dolog ami nem teljesült a szerződésben, mert az ürge próbálkozott azzal hogy ezek a képek még 17-én készültek J

http://album.kowee.org/main.php?cmd=album&var1=lakihegy+0622/
http://album.kowee.org/main.php?cmd=album&var1=lakihegy+0623/

Emberünk 21-én még hozzátette hogy „ja a kaiciót nem adom vissza. Nálam marad bánatpénznek”

Ezen a ponton hívni ingatlan irodát, ügyvédet, minden dokumentélva.
22-én kijött az ingatlanos is aki csinált szintén képeket de túl sokat nem tudott tenni ő sem. Felajánlották a végére hogy a fél kauciót visszafizetik, de értelemszerűen ebbe nem mentünk bele.

23-án bepakoltunk és egy kedves ismerős üresen áló lakásába költöztünk ideiglenesen.
Agy ügy pillanatnyilag ott áll hogy a peren kívüli felszólítás tőlem elment a bérbeadó Ariana Bautex kft-nek alamint az ingatlnirodának, aki jelezte hogy a tulaj nem hajlandó fizetni. Így jövő heti program az ügyvédi felszólítás (értelemszerűen ügyvédi munkadíjjal növelt összeg) valamint bemegyek az NAV-hoz ugyanis én átadtam 160.000 forintot az Ariana Bautex képviselőjének, aki ezt aláírásával igazolta is. Viszont semmilyen számlát vagy bizonylatot nem kaptam róla. J Lehet játszani J

Amennyiben az ügyvédi levére sem jön válasz, megy a bíróságra. Mert a mellékelt szerződés egyértelmű, a bíróságon viszont az összegen felül az ügyvédi, perköltség, nekem 6 nap szabadság, asszonynak 3 nap szabadság, 3 nap munka 2 embernek, költözés költségei, lelki mifene, stb stb stb... Szóval többszöröse fog kijönni J Arról nem beszélve hogy egy 16 éves, relative jó nevű lakberendezési termékekkel foglalkozó cégről van szó. Egy jógerős bírósági itélet szerződésszegésért nem fog jól mutatni, de az már nem az én problémám.
Mivel még élő hirdetésről van szó, a bérbeadó neve valamint  a szerződés publikálható.  A hozzászólás tartalmáért teljes mértékben vállalom a felelősséget.  
 

59 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://zugugyved.blog.hu/api/trackback/id/tr273104640

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bajnok · http://bajnok.blog.hu 2011.07.27. 17:32:41

Uborkaszezon van?
Ez már volt (szó szerint) a Homáron:
homar.blog.hu/2011/07/14/ingatlan_35

isti77 2011.07.27. 17:34:47

Ja, mi értelme ugyanazt két blogon leadni? Nagyobb reklámértéke van?

g-dúrban zúgó kabóca 2011.07.27. 17:35:59

végre valaki, aki tesz is valamit magáért, nem csak siránkozik. viszont egyet nem értek: hogy tudja a posztoló igazolni, hogy mikor mondott fel? a széttépés után postázta a felmondást annak rendje-módja szerint?

g-dúrban zúgó kabóca 2011.07.27. 17:36:41

mármint nyilván egy másik pld felmondásra gondolok, nem a széttépettre :)

chipanddale74 · http://www.autosvilag.com 2011.07.27. 18:04:39

A képek készítésekor rutinosan gondoltak mindkét oldalra, hiszen készült kép Népszavával és Magyar Hírlappal is.

Rosszindulatú Vászka 2011.07.27. 18:21:50

@chipanddale74: vélhetően így az a házasság sem lesz tartós, gondoljunk csak a Morvai-Bakló celebpárra :)

PathosVerdesIII · http://www.rongo.hu 2011.07.27. 18:58:37

a cég talán már nem is létezik... az ügyvéd, bíró esetleg elér valamit, de az ügy évekig elhúzódhat.

ZöldszemM2 2011.07.27. 19:18:55

Hüje mese a fele sem igaz !
lakást így nem ad ki az ember, de nem is bérel !

2011.07.27. 19:32:30

@g-dúrban zúgó kabóca:
Két tanú jelenlétében adtam át akkor és egy héttel később tértivevényesként is elküldtem. Sajnos mivel akkor még ott volt minden cuccunk, nem szívesen hagytam magára a házat. Inkább plusz szabit vettem ki :)
Időnk pedig van mint a tenger. Ha sokáig tart, hát sokáig tart. A közjegyző felé már elment az első lépés.

2011.07.27. 19:33:55

@Rosszindulatú Vászka:

Én politikailag egyik oldalhoz sem húzok, asszony pedig nem beszél magyarul. A jövőre való tekintettel fényképeztem mindkét újsággal. Mégsem csinálhatok képeket dörmögő dömötörrel (nem is napilap) :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.07.27. 19:59:47

lelki mifene
ja
kivettel egy hazat, belekoltoztel., pedig tudtad nincs teljesen kesz
elallhattal volna akkor a szerzodestol
de nem
aztan rajottel tul nagy es draga, meg a haverodnal van hely hirtelen
nehez ugy
berlemenynel megallapitani,, hogy nincs minden a helyen.......
ezt bukni fogod, maximum a kauciodat visszakapod, az eleg is lesz az ugyvedre

Hófehérke hét kicsi törpéje 2011.07.27. 20:04:29

Alapdolog, sem 'Miklósra, sem Lakihegyre (közigazgatásilag Szsztmiklóhoz tartozik) nem költözünk. Ott gyűlik a Csepel-sziget szemete.

háromba vágtad Lajos? 2011.07.27. 20:38:55

NAV-hoz menni nem érdemes, a kaució ugyanis nem szolgáltatás, ezért nem is áfás, így számlát sem kell adni róla. A szerződésben elismerik az átvételt, legyártani egy papírt róla utólag nem ügy.

anyádbogár · http://www.apadhuzzonafaszara.com 2011.07.27. 21:28:58

ne haragudj kedves posztoló, hogy lehülyézlek, de hülye vagy...

tudod te, mennyi időbe kerül bedönteni egy céget és megfelelően kompenzálni a felszámolót, hogy széttárt kezekkel közölje a rossz hírt, miszerint nincs felosztható vagyon? komplett "cégéleteket" csinál több ismerősöm is, az alapító oklevelet szerkesztő ügyvéddel kezdve egészen a felszámolóbiztosig előre leosztott szerepekkel.

amúgy ilyen nevű ügyvezető önmagában is gyanút keltene bennem. nem lepődnék meg azon sem, ha az ingatlan három-négyszeresen terhelt lenne hitellel.

hogy jótanáccsal is szolgáljak: a bérbeadó cég nevén (a szerződés szerint legalábbis) ingatlan van, próbáld meg gyorsan széljegyeztetni a 160k kaució követelésedet, amíg még lehet...

2011.07.27. 21:30:14

@hagyma: ezt így miből sikerült kikövetkeztetni a messzi ámerikába'? azok a kurva kábelek ennyire torzítanak az óceán alatt?

Strex 2011.07.27. 21:49:44

Maafi Najibullah? Ohhh, fuck, no!

2011.07.27. 21:59:02

@hagyma:
Az előző bérlet lejárt mert a tulaj eladta a lakást. Így hogy za új tulaj is hétvégén költözni tudjon, kaptunk 1 hét haladékot és pénteken költöztünk a házba a tulaj engedélyével és igéretével hogy hétfőre minden kész lesz.
Drága? Hmm most ugyanennyi havi bérletiért bérelünk egy panelt. Nem jó biznisz de szükségmegoldásnak elmegy.

2011.07.27. 22:00:25

@hagyma:
...egyébként ha ügyvédig megy (családtag az ügyvéd) de természetesne az ügyvédi és perköltséggel növelt összeg fog visszajönni :)

2011.07.27. 22:01:52

@háromba vágtad Lajos?:

MEgtörtént. A NAV szerint kellett volna bizonylatot kapnom róla. Ha nem is ÁFÁ-s számlát hanem bevételi pénztárbizonylatot :)

Anti Anyag (törölt) 2011.07.27. 22:13:06

Okosan csináltad. Vannak tanúk, van szerződés, volt tértivevényes levél.

Ne higgy a szkeptikusoknak, nem kell éveket várnod, nálam egy év alatt meg volt, úgy, hogy fél év elment azzal, hogy rossz helyre kaptam az értesítést.

Én így simán ügyvéd nélkül megnyertem egy autóvételi pert.

Akkor lehet gond, ha az ingatlan hitellel terhelt és te vagy a huszadik.

Moan 2011.07.27. 22:24:03

Ez okos.
Jó, hogy megosztottad. Több okból is, de leginkább végre egy példa arra, hogy a bénázások helyett lehet valamit talpraesetten is intézni.

Hajdú Peter 2011.07.27. 22:44:12

"Asszonnyal úgy döntöttünk, elég volt a belvárosból, cseréljük le a kis bérelt lakást valami nagyobbra.. A felső határ amit meghúztunk 80.000+rezsi. Tisztában voltunk vele hogy ennyiért csak pesten kívül fogunkt találni az agglomerációban, de mivel kocsi van, ez akkora gondot nem okoz."

Na egy ujabb aglomer, akinek derogal Budapesten lakni a sok panelproli kozott, meg ugye kell a jo levego. De majd visszajar napi 20 liter olajat elegetni, mert az neki nem okoz gondot. Es hamarosan egy masik postban majd leirja, hogy nincsen eleg parkolo, meg tul draga, meg a dugok es ez felhaborito. Meg sok rohadt kerekparos, akik akadalyozak a terepjarojat.
Es majd koveteli, hogy egesz Budapestet alakitsak at neki egy baszott nagy ingyen parkolova, mert o profitot termelni jar ide, nem szorakozni.

alien 2011.07.27. 23:08:39

1. nem kell épülő házat bérelni.
2. a helyiségbérletnél nehéz tud a felmondás lenni.
3. nem érdekel senkit az ítélet, ugyanis azt csak a bérlő és a bérbeadó ismeri, így annak nincs elrettentő ereje.
4. törvénykezési szünet van.
5. a szerződés szegéssel okozott kárhoz bizonyítani kell a szerződésszegést (ez a felmondás szabályszerűségéhez is kapcsolódhat és a kár bekövetkezését, az okozatosságot és a kár mértékét).
6. egyébként rossz esetben 1 év alatt lesz csak pénz.
6.

alien 2011.07.27. 23:24:21

@kowee:

lakástv.
(3) Az e törvényben nem szabályozott kérdésekben a Polgári Törvénykönyv (a továbbiakban: Ptk.) rendelkezései az irányadóak.

Ptk. 424.§ (1) A bérbeadó - ha jogszabály eltérõen nem rendelkezik - szavatol azért, hogy a bérelt dolog a bérlet egész tartama alatt szerzõdésszerû használatra alkalmas, és egyébként is megfelel a szerzõdés elõírásainak. Erre a szavatosságra a hibás teljesítés miatti szavatosság szabályait azzal az eltéréssel kell alkalmazni, hogy a bérlõt az elállás helyett az azonnali hatályú felmondás joga illeti meg, kicserélést pedig nem követelhet.

A Ptk. 306.§ (1) bekezdéséhez lásd az 1978. évi 8. törvényerejû rendelet 13.§-át.

(2) Ha a szerzõdésben a dolgot fajta és mennyiség szerint határozták meg, hibás teljesítés esetén a jogosult kérheti a dolog kicserélését is, kivéve ha a hiba rövid idõ alatt értékcsökkenés nélkül kijavítható, és a kijavítás a jogosult érdekeinek sérelme nélkül lehetséges. Ezt a szabályt kell alkalmazni akkor is, ha a termelõi vagy kereskedelmi forgalomban az egyébként helyettesíthetõ dolgot elkülönítéssel vagy kiválasztással határozták meg.
(3) Ha a hibás teljesítés miatt a jogosultnak a teljesítéshez fûzõdõ érdeke megszûnt - így különösen, ha a hiba nem javítható ki, a kötelezett a hiba kijavítását nem vállalja, vagy a hiba kijavítása rövid idõ alatt értékcsökkenés és a jogosult érdekeinek sérelme nélkül nem lehetséges -, a jogosult elállhat a szerzõdéstõl.
(4) A jogosult a hiba felfedezése után haladéktalanul köteles kifogását a kötelezettel közölni. A közlés késedelmébõl eredõ kárért felelõs.
(5) Hibás teljesítés esetén a jogosult az ellenszolgáltatás arányos részét a kijavításig vagy a kicserélésig visszatarthatja.
(6) Ha ez a jogosult érdekeinek sérelme nélkül lehetséges, a kötelezett a kijavítás vagy árleszállítás helyett a dolgot kicserélheti.

alien 2011.07.27. 23:25:08

a tvr itt nem lényeges az csak a bevágott szövegben volt

HavocS · http://www.obsidianshell.com 2011.07.27. 23:37:25

@Hajdú Peter: tehát aki BP-re született, és elköltözik onnan úgy, hogy munkahelyet nem vidéken keres, az egy mocskos bunkó.
Világos.

2011.07.27. 23:44:43

@alien:
Te a PTK idevonatokzó részeit említed. Viszont ezek csak a szerződésben nem rögzített pontokra vonatkoznak. A teljesítés határideje, valamint a következménye a szerződésben le lett fektetve.

nyos 2011.07.28. 01:06:27

@kowee: Joghoz csak mukedvelokent van kozom (azert is olvasom a blogot), de szerintem ez a napilapos fotozas zsenialis. Sajat otlet volt? Vagy honnan szarmazik?

kalapocska 2011.07.28. 02:31:41

az asszonyozas kiborito de ugy hivod a felesegedet ahogy jolesik. en is nobol vagyok de a hideg vizes reszt nem nagyon ertettem . bizony amikor kikapcsoltak felujitas miatt a melegvizet -20 fokban is tudtam (tudott minden no ) hideg vizben mosakodni- sot meg hajat is mostam. Mellesleg ha nem villany a tuzhely lehet vizet is melegiteni.
gratulalok az "asszony"nak.
- persze joggal varhatod el hogy a berlemenyedben legyen meleg viz , de nem tudom miert kell ennyire tul dramatizalni

neoteny · http://word.blog.hu 2011.07.28. 03:58:52

@kalapocska:

"en is nobol vagyok [...] de nem tudom miert kell ennyire tul dramatizalni"

Az érthető hogy a nőknek van gyakorlatuk a szopásban de fizetni ők sem szoktak érte... ;)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.07.28. 04:55:31

@avman: ez csak megerzes, ami lehet rossz is
@kowee:
en vartam volna, ha egyebkent megfelel

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.07.28. 06:21:09

@nyos: aki latott mar csak 1 db emberrablasos krimit annak nem ujdonsag
potold:)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.07.28. 06:28:04

@avman: amugy nem hiszem, hogy a Prater utcaban mast gondolnek a dologrol, mint a Merimon avenuen.....

2011.07.28. 08:56:00

@nyos:
Saját ötlet. Eredeti oka az volt, hogy 21.-én este mikor a felmondót átadtam volna az ürgének, kijelentette hogy lesz neki képe arról hogy minden elkészült 20.-ig. (ez nem is lenne nehéz ha egy fényképezőn visszaállítod a dátumot. Akkor az exif adatok között csak az a dátum szerepel. (ha szükség lenne igazságügyi szakértőre, ő is csak az exif adatokra tud hagyatkozni) viszont napilappal nem lehetséges a visszafényképezés :)

2011.07.28. 09:00:55

@kalapocska:
Egyrészt csak gratulálni tudok hogy tudtál -20 fokban fürdeni, én viszont érzek annyi felelősséget magamban asszony (igen a feleségem) felé hogy a lehetőségeimhez képest a legjobbat nyújtom neki.

"Mellesleg ha nem villany a tuzhely lehet vizet is melegiteni."

Elmondod hogyan? Jó persze rakhattunk volna tüzet a kertben és bográcsban is lehetett volna (ja mert gáz sem volt)
Esetleg nagy hirtelen egy geotermikus kutat is kiáshattam volna :)

Na de félretéve a viccet. Ha valami nincs és látszólag nem is lesz záros időn belül, az nem olyan megnyugtató.

2011.07.28. 09:13:48

@hagyma:

Én is vártam volna ha az ürge első reakciója nem a fenyegetés lett volna. Mert tényleg szép ház volt, de ilyen körülmények között hogy merjek bármit is otthagyni a lakásban?

Don Quixote de la Ferko 2011.07.28. 10:03:14

"http://homar.blog.hu/2011/07/14/ingatlan_35#more3063048"

2011. 07.14. Tékozló Homár

A sztori egyszer már el lett lőve.

Posztolókám. Ha lakásbérlésre, és az azzal járó tudnivalók felkutatására legalább annyi időt fordítottál volna, mint amennyit egy már megjelent történet újbóli publikálására, akkor nem csinálsz még nagyobb hülyét magadból.

neoteny · http://word.blog.hu 2011.07.28. 16:50:17

@luciferko:

"A sztori egyszer már el lett lőve."

... és képes volt mégegyszer ellőni (minél több nyilvánosság, annál jobb), még ha neked ez nem is tetszik.

2011.07.28. 17:51:56

@luciferko:
Ki kell hogy ábrándítsalak. Az újbori publikálás, plusz egy címzett beillesztése talán került vagy 2 másodpercbe.

Legközelebb majd megkérdezlek a lakásbérlettel való tudnivalókról. Hiszen csak 15 éve albérletezek. Hogy is szerezhettem volna meg a szükséges ismereteket. Erre egy élet nem elég. Viszont ha valaki olyan elé kerül a történet aki épp ezeket a házakat készül bérelni vagy megvenni, legalább tudja mire számíthat.

Meg kell hogy nyugtassalak. Meg fog még jelenni pár helyen.

Don Quixote de la Ferko 2011.07.28. 18:44:01

@neoteny:

Valamit félreértettél. Nekem tetszik, hogy ismét hülyét csinál magából.

Don Quixote de la Ferko 2011.07.28. 18:51:57

@kowee:

15 év albérletezés után ilyen könnyedén átverték az agyad? Gratulálok.
Húzzál bele, tanulj még vagy 15 évet, akkor talán nem rohangálsz ügyvédhez, ha nem úgy történik valami, ahogy neked tetszik.

A megjelentetéssel nem tudsz meghatni, ha neked örömet okoz, ha ezt a firkálmányt felpakolod a teljes világhálóra, lelked rajta.

Engem inkább a másik oldal érdekelne. Tudod, azok, akiket névtelenül, az internet mögé bújva megnevezel, és mocskolsz.

Tudom, komoly fejtörést okozok most a furcsa, számodra ismeretlen szavakkal, de én az "Audiatur et altera pars" elvet vallom, oszt érdekelne a másik oldal véleménye is legalább egyszer, mert attól, hogy telerakod a vélt igazaddal a netet, még nem lesz automatikusan igazad. Bármennyire is ezt tanultad Goebbels-től.

(Megnyugtatlak, én voltam a másik oldalon is, és tapasztalatból tudom milyen az, amikor a bérlő megpattan, és otthagy néhány százezernyi tartozást, plusz egy kiürített lakást, cirka 100-150 ezer értékű berendezés, eszköz ellopásával.)

Szóval ne verd magad feleslegesen, mint azt már jeleztem, nem az a hülye aki átver, hanem az, akit átvernek, főleg ha 15 évnyi "tapasztalattal" rendelkezik az átvert.

neoteny · http://word.blog.hu 2011.07.28. 19:02:01

@luciferko:

Nem, azt te csinálsz magadból, mert azt kifogásolod, hogy ő nem adja fel.

Don Quixote de la Ferko 2011.07.28. 19:18:26

@neoteny:

Látom nem érted. Nem a feladásról, nem feladásról van szó. Nyomat ezerrel egy történetet, ami szigorúan az ő szemszögéből van kitupírozva.
Nem írom le neked is, ha akarod, megtalálhatod a lényeget. Keresgélj, oszt rájössz, miért csinál hülyét magából.

neoteny · http://word.blog.hu 2011.07.28. 19:49:09

@luciferko:

Ez a te _véleményed_, ami épp úgy kritizálható mint ahogy te kritizálod azt amit ő tesz.

2011.07.28. 22:35:08

@luciferko:
Ha érdekel a másik fél véleménye, megkérdezheted.
A weboldalukon ott az email.
info@arianabautex.hu
vagy az ürge közvetlenül
maafinajibullah@arianabautex.hu

2011.07.28. 22:36:08

@hagyma: hja, aki itthon egy rosszindulatú seggfejt volt, az kint is csak az marad.
"aztan rajottel tul nagy es draga, meg a haverodnal van hely hirtelen
nehez ugy
berlemenynel megallapitani,, hogy nincs minden a helyen......."
konkrétan továbbra is azt látom, h ennek a forrása az ujjadnak szopása.

Don Quixote de la Ferko 2011.07.30. 10:48:22

@neoteny:
Így van. Mégis csak az egyik kritizáló véleményét kritizálod, a másikét fenntartás nélkül elfogadod.
Szóval inkább nézz magadba, kritizálás helyett.

Don Quixote de la Ferko 2011.07.30. 10:50:01

@kowee:
OK. Küldök neki levelet, hogy egyre több helyen mocskolják. Biztos tetszeni fog neki, a rágalmazási per utáni kártérítést meg úgyis te állod.

Így jó lesz?

neoteny · http://word.blog.hu 2011.07.30. 11:13:42

@luciferko:

Én nem fogadtam el semmit azon kívül mint hogy a poszt tolónak joga van minden törvényeset megtenni annak érdekében hogy visszakapja a kaucióját, beleértve a probléma nyilvánosság elé tárását akár többször vagy több helyen is.

Tanácsodat köszönöm, megfontolás alá veszem; a kritikához való jogomat viszont éppúgy fenntartom, mint ahogy támogatom azt hogy téged is megillet.

Don Quixote de la Ferko 2011.07.30. 14:22:01

"a kritikához való jogomat viszont éppúgy fenntartom, mint ahogy támogatom azt hogy téged is megillet. "

Helyes. Akkor már csak a kötözködési szintedet kell csökkenteni. Neked drukkolok, hajrá.

2011.07.30. 16:44:25

@luciferko:

Tedd de elsősorban tanulj egy kis jogot :) Éz ugyanis köztem és a cég között áll fent :) Céget pedig nem tudsz rágalmazni :) Másrészt minden állításom szerződésekkel és egyéb bizonyítékokkal alá van támasztva. :) Én (szerintem veled ellentétben) tanultam némi jogot :)

Don Quixote de la Ferko 2011.07.30. 17:45:02

@kowee:

Alleluja.
És?

Kezdem érteni, miért tart itt a világ.

Nyüves ügyvédek a diplomájukkal hencegnek, miközben 15 éves albérleti múlttal, ügyvédi diplomával lazán megmajmolják őket.
Aztán utána jön a nagyarcoskodás, meg a másik lenézése, mert ügyvédkém magát felsőbbrendűnek képzeli és azt hiszi, hogy csak az ügyvéd az ember.

Megköszönném, ha elfogadható időn belül, a gugli segítsége nélkül elmagyaráznád a polikromatikus optikai rendszer felhasználhatóságát és működési elvét.

Tojok az ügyvédi diplomádra, teszem ezt annak függvényében, hogy az elmúlt 20 évben még nem sikerült olyan ügyvéddel találkoznom, aki nem cseszett volna el egy egyszerű, állami segédlettel ügyvédi jogkörbe utalt lakás adásvételi szerződést.

Ne legyen nagy az arcod, nincs mire. Veled ellentétben én termeltem is valamit eddigi életemben, nem csak a pofámat jártattam.
Már ha érted a "termelés" szó jelentését, ha akarod, elmagyarázom, miért jó a "termelés" az országnak, és mit ér az ország a termelésben részt nem vevő diplomások, köztük az ügyvédek felesleges seregének előállításával.

2011.07.30. 19:33:13

@luciferko:

ÁÁÁÁ
Megint tévedsz. Nem vagyok ügyvéd. Még csak nem is leszek.
Sok egyéb szakma mellé tanítanak jogi ismereteket. Szerintem ennek alavető tantárgynak kellene lennie már középiskolában. És nem csak a közgazdasági szakközépben.

A polikromatikáról nincs sok ismeretem, de clusterbe szervezett rendszerekről, és raid array struktúrált storage-okról szívesen elcsevegek. Csakúgy mint az AD jogosultságok, group policy vagy DC, esetleg exchange konfigurálásáról, és rendszerbiztonságról.

Mellékesen magasról nem érdekel mit termeltél. Fel sem merült a kiváncsiság. Hergeld csak magad ha gondolod, de talán hallottál már róla hogy a stressz árt az egészségnek.

"idegeskedni annyi mint mások hülyesége miatt magunkon bosszút állni."

Szóval állj csak bosszút magadon ha szükségét érzed, és termelj csak még többet. :)

Békés szép hétvégét :)

2011.07.30. 19:35:11

@luciferko:

Ja hogy jól aludj, még diplomám sincs. :)
Na további jó termelést :)

Don Quixote de la Ferko 2011.07.30. 22:09:16

@kowee:

Örvendetes.
Szóval rendszergizda vagy. No, ha ez megnyugtat, hasonlóan becsülöm őket, mint az ügyvédeket.

Idegességet látsz? Ne nézz tükörbe. Ennyire egyszerű. Mint te.

Na pááá, látom elgurult a gyógyszered, keresgélj, oszt ha megvan, merülj el a 15 éves bérlői tapasztalatodban.

A diplomád valóban gyanús volt, de nem akartam mélyebben belemenni, hogy rágalmazni nem csak személyt lehet, igaz a céges verziót hitelrontásnak nevezik, de nem tudtam, hogy te is azok közé tartozol, akik érvek nélkül azonnal helyesírásba, szóhasználatba kötnek bele.

Jóccakát, ha kérhetném, próbálj meg infarktus nélkül eljutni a holnap reggelig. Csak nyugalom.

2011.07.30. 23:49:30

@luciferko:
"Szóval rendszergizda vagy"

Ez sem nyert. És sajnos ha a továbbiakban barchobázni szeretnél, ahhoz más játszótársat kell keresned. Ez a játék kezd unalmassá válni.
(-ez vagy
-nem nyert
-akkor az vagy
-az sem nyert
-akkor amaz vagy
-még mindig nem nyert
-akkor hülye vagy)

Itt befejeztem a csevegést veled, mert ha tovább folytatnám, azzal csak a szintedre süllyednék ahol pedig neked van nagyobb rutinod.

Ha érdekel a sztori folytatás
a, (kapott, és küldött levelek)

kowee.blogter.hu/

Don Quixote de la Ferko 2011.08.01. 12:17:51

@kowee:

Örvendetes.
Látom te is azok közé tartozol, akik zokon veszik, ha a szemétkedésük után azt kapják, amit érdemelnek.
Nem kell megsértődnöd, ilyen vagy, ennyi.

Húzzál bele, pakold fel még legalább 30 fórumra zseniális történetedet, hirdesd, hogy hatalmas jogi tudásoddal, 15 éves tapasztalatoddal milyen könnyen megmajmolható vagy.

Regelek 2011.08.02. 12:44:39

kowee-luciferko 1-0
süti beállítások módosítása