Sógorom, a zugügyvéd

...and justice for all.

Ön is tud egy érdekes esetet? Írja meg a zugügyvédnek!

Hirdetés

Utolsó kommentek

Linkblog

Friss topikok

Utazási ajánlatok

Lakosságzavaró börtönhajigálás

2011. január 17. - zugügyvéd

A Gyorskocsi utca és a Kozma utca környékén élők folyamatosan találkoznak azzal a jelenséggel, amit a BM most szankcionálni akar. Mondjuk a bedobált tárgyak célba jutási esélye a Zugügyvéd szerint igencsak kevés, és az sem derül ki, hogy a börtönlakók, a környékbeli lakók nyugalmára gondolt a jogszabály-tervezet.

Az egyes szabálysértésekről szóló korm. rendeletbe új tényállásként jelenik meg a büntetés-végrehajtási intézet rendjének megzavarása. A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságához több alkalommal lakossági bejelentés érkezett, mely szerint a büntetés-végrehajtási intézetben fogvatartottakkal a hozzátartozóik az objektummal szemben lévő magánlakások előtti közterületen (járdán, előkertben) tartózkodva veszik fel a kapcsolatot. Egyre nagyobb számú jelenlétükkel, olykor garázda magatartásukkal, állandó bekiabálásukkal, tárgyak bedobálásával nagymértékben zavarják a lakók nyugalmát.
 

10 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://zugugyved.blog.hu/api/trackback/id/tr302590302

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bikicsunáj Bój 2011.01.17. 15:27:08

Tutibiztos, hogy vagy svédek, vagy eszkimó bevándorlók követik el eme szörnyű tettet!
Én is láttam a Markó utcánál a múltkor népviseletbe öltözött eszkimókat.
Egyébként meg az a legjobb, ha bedobja a gyereket apucihoz, akkor nem lesz gond arra, hogy majd a későbbiekben vadászni kell őket!

mrzigi 2011.01.17. 19:31:44

Vidék, megyeszékhely.
Csodás májusi napsütéses nap. Egy ballagásra voltam hivatalos.
Ballagás a tantermekben, majd ünnepség a szakközép udvarán.
Hangosítás, hivatalos, megindító, igazgató beszél ... ne, de nem tud. Jellegzetes kiejtésű (magyarságú? indoeuróper? mindenki tudja kikről van szó) kisebbségi alakok ordibálnak fel a szomszéd épületbe ... meg ordibálnak vissza fentről.

Az iskola mellett a rendőrség sokemeletes épülete, rácsos ablakokkal (gondolom előzetessel).

A ballagás végül kínos szünetekbe és röhögésbe fulladt (nem idézném milyen alpári dolgokat ordibáltak oda-vissza, pl le a nőstényeiknek megbecsült tisztességes kisebbségijeink).

Elb.szták a gyerekek eme igen fontos (boldog, megható), és igen emlékezetes ünnepségét.

A rendőrség épületéből természetesen senki nem jött sem igazoltatni, sem oszlatni az ordibáló tömeget (bezzeg ha gárdistának tűnő személyek lettek volna ...).
Beszari senkiházi banda.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2011.01.18. 02:46:24

Nem ordibálnának, ha lenne elég láthatás.

Bikicsunáj Bój 2011.01.18. 09:24:46

@atpijkamo: Nem láthatás kell, hanem mellécsukni a teljes családot, oszt jónapot!
Előbb-utóbb úgyis ott köt ki, vagy ott kellene, hogy kikössön!
Láthatást ám, tudod kinek! Elzárni őket méga világ elől is, és ha nagyon akar utána ordibálni a nősténye vagy a kölyke, akkor mehet szépen utána!

ui.: Ha már ennyire a pártjukat fogod, fogadj be egy 3-4 családot magad mellé, és kíváncsi vagyok változik-e a véleményed. De én választom ki, hogy honnan és milyen családot!

Meg egyébként is, milyen már, hogy a legnagyobb nyugalommal zavarhatja a közt, csak azért mert ő épp eszkimó! Inkább engedném a gyermekem 100 gárdista közé, mint 2-3 ork közelébe. Szerintem ott nagyobb biztonságban lenne!
uff, én beszéltem!

mrzigi 2011.01.18. 10:58:24

@Bikicsunáj Bój:
Egyetértek.

Egyébként, ha már jogi blog, akkor azért megérne 1-1 cikket a következő 3 téma:

1) önellátó börtönök, avagy miért az adófizető tisztességes állampolgárok kell fizessenek 210 (azaz KETTŐSZÁZTÍZ) EZER forintot havonta RABONKÉNT.
És nem pár van, hanem több mint 16.000.

Ki fizet havi 210 eFt adót? Átlagkeresetű, nem állami foglalkoztatottakból hány az aki csak azért dolgozik, hogy eltartsa a rabokat ?
Azaz adózik feleslegesen, hiszen adójából nem az ország épül, hanem a fogvatartottak izomzata a luxusbörtönökben ... javaslom mindenkinek megnézésre a következő találós kérdést: kuruc.info/r/6/67006/ és persze végiggondolni azt, hogy milyenek az iskolai és kollégiumi helyzetek mellette (-büntetés 1-)

2) közrendvédelmi telepek, avagy a társadalomba beilleszkedni képtelen, a társadalmi normákat nem ismerő, elfogadni és betartani képtelen egyedek átnevelő és oktatótábora.
Jobb, mint a börtön, ahova deviáns viselkedésük miatt voltak, meg lesznek ismét. A többségi tisztességes társadalmat pedig KÖTELESSÉGE megvédeni az államnak! Alkotmányos jogunk ugyebár a nyugodt, félelem nélküli élethez való jog (-bűnmegelőzés 1-)

3) bentlakásos iskolák, avagy aki nem képes ellátni, és jogtisztelő állampolgárrá nevelni gyermekét, annak feladatát át kell vállalnia az államnak.
Ez nem javító-nevelő lenne, ahova a már esélytelen, véglegesen elrontott gyilkos bűnözőpalánták kerülnek, hanem az értelmes, nevelhető, rossz családba született gyerekek felzárkóztató helye (-bűnmegelőzés 2-)

hawkeye 2011.01.18. 14:34:22

Recski rézbányát újra megnyitni nekik?

Kizárólag kézikalapáccsal működtetve?

Bőrszíntől függetlenül!

Hű, de javulna a bűnügyi statisztika....

:)

Terézágyú 2011.01.18. 14:56:24

Nahh, látom, jönnek a jobbik a cigánytémára...

dr.pszicho 2011.01.19. 07:27:56

Ahol ez a legzavaróbb most, a Venyige utcai "előzetes-ház", ahol nagy vezéretek B. is tölti idejét. Igaza van annak, aki azt mondta, hogy legyen több láthatás, beszélő stb...
De ameddig az ügyészség dönt a kapcsolattartó személyéről, eltelik pár hónap.
De ahogy a WestBalkán esetnél is látszik,az ügyészség legszívesebben előzetesbe tenné a fél országot.

Murderface 2011.01.19. 16:02:18

@mrzigi: Győr, Révai gimi? :P Ismerős a hely, helyzet. Meg az is, amikor látogatásidő van, valahogy a látogatásra várók 90-95%-a cigó.

fogsunder · http://fogsunder.blog.hu 2011.01.19. 16:17:23

ez valami kifejezett perverziója lehetett valakinek az előző rendszerben. nem egy és nem kettő városban van gimnázium közvetlen közelében börtön vagy rendőrség.
süti beállítások módosítása