Sógorom, a zugügyvéd

...and justice for all.

Ön is tud egy érdekes esetet? Írja meg a zugügyvédnek!

Hirdetés

Utolsó kommentek

Linkblog

Friss topikok

Utazási ajánlatok

Csak egy fotó

2010. december 22. - zugügyvéd

Mivel a blogok fele a médiatörvény tartalmával foglalkozik, a Zugügyvéd csak a jogszabály elfogadásának körülményeire tér ki. Az alábbi kép (forrás Hírszerző) gyakorlatilag mindent megmagyaráz a jelenlegi törvényalkotási módszerekről, és a parlamenti többséget képviselő párt hatalmi arroganciájáról. Mire számítson a sajtó, vagy az egyszeri állampolgár, ha egy parlament ellenzéki képviselőt is hiénaként méregetnek, mert bírálni meri az elmúlt húsz év legsötétebb jogszabályát?

18 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://zugugyved.blog.hu/api/trackback/id/tr962532170

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

k.kabai l. · http://kkloor.blog.hu/ 2010.12.22. 12:30:12

Mindenesetre ajánlom ezt a fotót is: hvg.hu/image.aspx?id=50abb333-7167-4e9a-94f0-556d5210e04e&view=77b35f82-3c9f-4f85-88fe-7bbfe9f7ce2c
Mile Lajos (LMP) úgy néz L. Simonra (Fidesz), mintha azt akarná mondani: „Mondtam, hogy szilvára ne igyál vörösbort, majd arra sört, mert rossz vége lesz”, L. Simon mintha azt gondolná, hogy „Jaj, ne baszogassámán, de szarul vagyok”, miközben Pálffy István (KDNP) lenéző pillantása ezt sugallja: „Ti faszok. Mind faszok vagytok, nem is érdemlitek meg, hogy hozzátok szóljak. Én borszakértő vagyok. A tudás birtoklója vagyok!”

Sanyi 2010.12.22. 13:07:40

Mondok egy rossz viccet:
- Orbán Viktor.

hawkeye 2010.12.22. 15:03:26

Félreértitek. Az nem hiénatekintet, hanem az elmélyült figyelem megtestesülése... :)

De mióta foglakozik a Zugügyvéd politikával?

Még Kiev hatása...? :)

fraki 2010.12.22. 15:38:50

Nekem inkább az figyelmet szolgáló oldottság (nem a helyükön ülnek) jut eszembe. A hiéna-asszociációt szerintem Simon László arcberendezkedése váltja ki.

mrzigi 2010.12.22. 19:20:36

Csak egy fotó:

barikad.hu/sites/barikad.hu/files/images/tarkon.JPG

Amikor ez a fotó készült, még csak a jobboldal véleménynyilvánítási jogát vette el a 2/3.

Most már a teljes média is odaállhat melléjük ...

Kis ember 2010.12.25. 12:49:58

@hawkeye:

Ленин говорил, все политикa!

kisködmön 2010.12.26. 13:19:02

Hova süllyedtél Zugügyvéd???? Lesz még ennél méllyebb is???

Sprick 2010.12.27. 10:13:38

Pálffy megint be van baszva...

Mackósajt66 2010.12.27. 14:04:02

Arról esetleg nincs egy képe a Elfogulatlan és Független Indexnek hogy a Fletó (akkor a Fletó és a Haverok Rt. - másik nevén a Magyar Kormány - elnöke)hogyan nézett, amikor az 1956-os forradalom 50. évfordulóján a rendőrei a demokrácia és a szólásszabadság jegyében éppen verik szét a békés ünneplőket, meg törik el a megbilincselt emberek kezét?
Már csak ha az elmúlt 20 év legsötétebb dolgait emlegetjük...

TheElf · https://www.kalandmester.com/ 2010.12.27. 17:11:36

Furcsa, hogy pont a lényegi problémával nem foglalkozik a médiatörvény kapcsán a hazai sajtó...

@Mackósajt66: Tudod a tüntető az tüntet. Aki az éppen aktuális politikusok rejtekhelyét támadja, mert van olyan tökös gyerek, hogy az életét kockáztassa az forradalmár, szabadságharcos.

Aki puha és védtelen célpontot keres (TV székház ostrománál, tank elindításánál) mert azokat megtámadva, azok életét veszélyeztetve akar nyomást gyakorolni, az se nem tüntető, se nem forradalmár, se nem szabadságharcos. Az terrorista. Mert a védtelenek elleni támadással keltett félelem az, amivel nyomást akar gyakorolni a politikára. A fegyvere a terror miközben ő gyáva.

Még a bilincset, a verést sem tartja a kockázat lényegének, csak azt, ha más (pl. büfés, takarító) ég benn az ő harcáért.

Tovább megyek: Én elhiszem azt, hogy nagyon sokan az ott lévők közül maguktól nem ezt tették volna, de ilyenkor a "tömeg cselekszik" a közösen okozott károknak nincs gazdája. EZÉRT fontos az "akarategység". Ha ilyennel próbálkozó csürhéhez csatlakozol, azzal együtt maradsz akkor te is a csürhe tagja vagy.

Hozzáteszem: Fletó sem hazudott vagy lopott többet mint bárki más. Az ő bűne éppen ott van, hogy "Európai" módon hagyta elfajulni a dolgokat addig, amíg az általad tüntetőknek nevezett alakok mellett ünneplők lettek a megemlékezéseken. Addig hagyta Európai elvek mentén súlyosbodni a válságot, várva a jutalom segítséget, míg a következmények sokkal rosszabbak nem lettek.

A FIDESZ megoldásai félmegoldások, sokszor rossz félmegoldások, de jobb fél lépést (vagy negyedet) előre lépni és később a félmunka árát fizetni, mintsem semmit sem téve mindörökké lejjebb csúszni, és ennek az árát fizetni később kamatostól.

De ez nem teszi a FIDESZ megoldásait jóvá. Csakhogy nem is teheti, mert működő demokráciához nem elegendőek a politikusok. Kellünk ahhoz mi választók is, és kellene az informatív sajtó.

Sajnos informatív sajtó helyett nálunk hangulatkeltő politikai bulvár van túlsúlyban, a választópolgárok politikai kultúrája az anyázásra és a 4 évenként leadott protest szavazatra korlátozódik.

Mackósajt66 2010.12.27. 19:21:48

@TheElf: Én "békés ünneplőkről" írtam, nem rendőrdobálokról, tankelkötőkről, tévériportereket megverőkről, meg robbantgatókról...Akik bűncselekményeket követnek el, azokkal szemben igenis lépjen fel a rendőrség.

2006. október 23-án viszont a rendőrség először "szakszerűen" rányomta azt a pár száz randalírozót a békésen ünneplő több tízezres tömegre az Astoriánál, majd ütöttek mindekit, akit értek. Ha Révész Máriusz képviselőt véresre merték verni (akin másnap Kuncze gusztustalanul poénkodott a Parlamentben), akkor mit mertek csinálni az egyszerű emberekkel?

Nem tudom mi lenne ma, ha a rendőrség a Kunczét vagy a fenti LMP-s képviselőt verné véresre egy szabadtéri rendezvényen, ha már azért egy ilyen poszt születik, mert ránéznek a Parlamentben.....

A TV ostromot meg hagyjuk, érdekes lenne egyértelműen tudni, hogy kinek az utasítására vezényelték oda "védőnek" azt a pár szerencsétlen felkészületlen, felszerelés nélküli vidéki kisrendőrt (meg hagyták elfoglalni a TV székházat), amikor a közelben olyan rendőri erők voltak, akik cca. 5 perc alatt szét tudták volna verni az ostromlókat....

Tényleg, arról már volt itt poszt, hogy ez, meg Budapest "kordonvárossá" tétele kinek az érdeke volt?

TheElf · https://www.kalandmester.com/ 2010.12.28. 00:40:34

@Mackósajt66: Látom, még mindig nem érted a lényegét a problémának. Akkor, ott, nem az volt a baj, hogy jött felülről az utasítás "verjétek meg ezeket". Hanem volt annyi gyávaság, hogy ők elbújtak, és mindent érdemi döntés nélkül hagytak.

Egészen addig amíg az események eldurvulása kapcsán a saját testi épségét, életét féltő rendőrnél, aki azt látta a felettesei sem állnak, állhatnak ki mellé az "Európai semmittevés" okán.

A kötelességtudó európai semmittevéshez viszont nehezebb akár pofát vágni, akár érdeket találni.

Gyurcsány azzal sodorta bajba az országot, hogy semmit sem mert felvállalni, megtenni, mert mindenkinek meg akart felelni.

Orbán Viktor meg ugye a másik véglet.

cicmen (törölt) 2010.12.28. 15:29:02

Én is ilyen pofát vágok, ha elzsibbad a seggem a sok ücsörgéstől. Nem jelent ez a kép semmit! A médiatörvény "sajtószabadság" megkurtító voltáról meg csak annyit, hogy a szennybulváron és a pornón meg egyéb szaklapokon kivül a média nem független, hanem nagyonis érdekcsoportok ellenőrzése alat áll!

BitPork 2010.12.29. 12:04:44

2006 őszét miért kell ide keverni? A balosok elkúrták a rendőrség igazgatását, a jobbosok meg megmutatták a csörhének hogy mit nem szabadna csinálni.(Révész Máriusz: csak egy dolgon gondolkodjon el mindenki- milyen példát mutat az a képviselő aki rendőri intézkedésnek nyíltan ellenszegül? Na ezt nem lett volna szabad, megérdemelte amit kapott!)
És minden elvakult(párttól függetlenül) kicsit gondolkodjon már el azon, hogy senki nem 35 évesen született a rendszerváltás után pölö bánya tulajdonosként! Mindenkinek megvan a maga múltja.

Aki meg azt szeretné, hogy a "komcsi-libsi" írók hallgassanak mert úgysem hiányoznak senkinek, tartson önvizsgálatot: mert biza a következő kérése az lesz h aki nem azt gondolja mint Ő, az ne vegyen levegőt önként.
Én is a Fideszre szavaztam, de ott rohadjon meg Viktor a bandájával ahol van, mert ugyanolyan hazug banda mint a komcsik voltak!

_drc_ · http://kurvannya.blog.hu 2010.12.30. 11:15:06

@cicmen:
"A médiatörvény "sajtószabadság" megkurtító voltáról meg csak annyit, hogy a szennybulváron és a pornón meg egyéb szaklapokon kivül a média nem független, hanem nagyonis érdekcsoportok ellenőrzése alat áll! "

2011. január 1-jétől helyesen:

"egy érdekcsoport ellenőrzése alatt áll."
süti beállítások módosítása