Sógorom, a zugügyvéd

...and justice for all.

Ön is tud egy érdekes esetet? Írja meg a zugügyvédnek!

Hirdetés

Utolsó kommentek

Linkblog

Friss topikok

Utazási ajánlatok

Elbénázott okmánykörözés

2010. augusztus 06. - zugügyvéd

Az ellopott okmányokkal való visszaélést normálisabb rendőrségi hozzáállással sokkal jobban vissza lehetne szorítani. A Zugügyvédnek egyszer a kollégiumban úgy lopták el az útlevelét, hogy a tolvaj kiléte is ismert volt, de a rendőrségi ügyeleten egyáltalán nem akartak foglalkozni az üggyel. Egy elveszett, bejelentett, de később meglett útlevelet fél évvel később tiltottak le, azután, hogy a megkerülés ténye ugyanazon a rendőrkapitányságon bejelentésre került. Persze a körözés ténye Ferihegyen derült ki, egy indiai utazás előtt.

 

Tisztelt Zugügyvéd!

Azzal a problémával fordulok önökhöz ,hogy a 2010-es év első hónapjában elvesztetettem vagy ellopták az okmányaimat.

Ezt amint észrevettem be is jelentettem az okmány irodába. Az okmány irodába felvettek egy jegyzőkönyvet és minden adatot. Sajnos nekem viszont a egy olyan jegyzőkönyvet adtak amin nincsenek tételesen felsorolva az elveszett okmányok, csak álltalánoságban megemlítve , hogy személyi igazolvány.

A Becstelen megtaláló vagy tolvaj ezalatt felhasználta a lakcímkártyámat egy BKV büntetéssel kapcsolatos adat felvételnél. A BKV. kiküldött egy büntetés a megbízott ügyvédje állttal 1 hónappal azután hogy én bejelentettem az okmányok eltűnését. A 17. kerületi okmány iroda állttal kiadott igazolást mellékelve elküldtem e-mailbe.

Viszont sajnos ezt nem fogadják el mert nem részletes. a 17. kerületi hanyag okmány iroda aki hibázott és nem adott ki nekem részletes jegyzőkönyvet kérésemre se adott ki részletes jegyzőkönyvet hivatkozva arra, hogy nem adhat ki. mikor jeleztük hogy a BKV.-nak szükséges részletes jegyzőkönyv , a dolgozó nem tudott mit mondani csak továbbküldött egy következő irodába a belvárosba.

Kérdésem az hogy mit lehet tenni ilyen esetben mert látszólag ez egy pad helyzet. Létezik hogy az ön kormányzat nem ad ki elég részletes jegyzőkönyvet és ez a "elkövető" újra hasznáhatlja a lakcímkártyám?
Soha nem blicceltem BKV-n mindig van bérletem de sajnos nem szokásom megőrizni ezért az a bizonyos februári bérlet sincs már meg.

Segítségüket előre köszönöm: Krisztián

15 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://zugugyved.blog.hu/api/trackback/id/tr222203944

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Luckye 2010.08.06. 16:51:51

[Off]
A cikkíró jól tenné, ha használná egy szövegszerkesztő F7-es gyorsbillentyűjét (helyesírás ellenőrző), vagy legalább később átolvasná, amit leírt. Sok blogot olvasó ember életét könnyítené meg, mert nem arra menne el az energia, hogy értelmezze a lírtakat.
[On]
Hogy a kérdéshez is hozzászóljak: az iratok elvesztését/ellopását nem a rendőrségen kellene bejelenteni? Hisz ők tudnak érdemben intézkedni az ellopott igazolványok érvénytelenítése kapcsán. Aztán persze kell az okmányiroda is, hogy kapj újat....

Luckye 2010.08.06. 16:52:30

lírtakat = leírtakat

Ezeknek? 2010.08.06. 17:31:00

Az "elvesztést" csak az okm. irodában, az "ellopást" a rendőrségen is be kell jelenteni.

GhostBusters 2010.08.06. 17:49:19

Kedves Krisztián, előbb megtanulsz rendesen írni-olvasni, különös tekintettel a -ba,-be, ill. -ban,-ben szabályaira, és majd utána szívesen segít neked az, aki akar. Én addig nem.
Azért a "pad helyzet" sem gyenge. Olvasni szoktál-e? Nem kötelező a könyv, a net is megteszi...

2010.08.06. 17:49:39

józan paraszti ésszel, de nem kellett kapj ideiglenes személyi iratokat? vagy azóta már a véglegeseket? esetleg nem kellett ehhez beadni egy nagy csomó iratot. mert akkor roppant egyszerű, válaszlevél megy, h ideiglenes iratok ilyenkori dátumúak, új szemig., lakcímkártya ilyenkori dátumú, másolat róla, oszt osszanak-szorozzanak.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.08.06. 19:01:16

"látszólag ez egy pad helyzet"
Hát, ha egy padon ülsz, akkor biztosan.

Na jó, a postoló fogalmazásbeli hiányosságain túllépve, ez nonszensz, nagyon egyszerű, ugyanis a postoló szépen beslattyog a BKV-hoz, és megmutatja a lakcímkártyáját, illetve kilátásba helyez egy jó kis pert rágalmazásért.

A másik.
A lakcímkártya nem tiltható le. Azért ez nem kissé aggályos! Még ha a személyijét le is tiltja, BKV-s bliccelésre tök jó a lopott lakcímkártya...

Magam_a_Mondomét! 2010.08.06. 19:32:10

Nyugtass meg, Krisztián! Te azért érted, hogy mit írsz, ugye? Könyörgöm, mondd, hogy IGEN!

Csigorin 2010.08.06. 20:11:38

BKV csak próbálkozik, nem kell velük törődni. Visszaírsz nekik, hogy márpedig neked azzal visszaéltek és te jelentetted, pont. Ha bíróságig jut az ügy, simán igazat adnak neked.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.08.07. 00:47:36

@ColT:
en kedvellek de Te tenyleg belebolondultal a pereskedesbe
foleg mi ebben a ragalmazas?
maradj a szamtechnel:)
mifelenk 1 db ID vagy jogsi eleg mindenhez
ha elvesztem kuldenek egy ujat
rairjak hogy ez a masodik es az elsot sehol senki semmire nem tudja hasznalni
nem fenykepes igazolvannyal buntethet a BKV?
nane

Káposztakukac 2010.08.07. 20:43:12

uram isten... "pad-helyzet"... tartott egy pillanatig, amíg rájöttem, hogy mit is akart írni a szerző.

Füredi 2.0 (törölt) 2010.08.07. 21:15:32

Ember! Kértél új igazolványt? Mert akkor nincs gond.
Ugye kértél????

50-es anyuka 2010.08.09. 10:34:37

Szólni kell a BKV-nak, hogy az, aki fölhasználta, nem te voltál, ezt írásszakértő nagy valószínűséggel alá is fogja neked támasztani, amikor össze kell hasonlítani az aláírásokat. Ezt fogja tudni a BKV is, ejteni is fogják, ha nem, akkor ők fizetnek és szívnak az üggyel.

load error 2010.08.09. 12:54:46

"pad helyzet"

Gondolom "Két szék közül a pad alá" rövidítése akar lenni. A nyelv akkor szép ha él, lélegzik.:)

load error 2010.08.09. 12:59:18

Mondjuk a bloggazdáknak is sün jár, amiért minimális szerkesztés nélkül közlik le a beérkezett leveleket.

Mille38 2010.08.10. 21:34:27

@load error: Egyetértek. Nem a beküldő a hibás, hanem aki olvasószerkesztés nélkül közzéteszi. Kb. három perc alatt kijavítható lenne. Ennyit megérdemelnek az olvasók.
süti beállítások módosítása