Sógorom, a zugügyvéd

...and justice for all.

Ön is tud egy érdekes esetet? Írja meg a zugügyvédnek!

Hirdetés

Utolsó kommentek

Linkblog

Friss topikok

Utazási ajánlatok

Kitiltás, vagy moderálás?

2010. július 30. - zugügyvéd

A hozzászólások törlésére joga van a szolgáltató által megbízott moderátoroknak, ha jogsértőnek ítélik, akár előzetes tájékoztatás nélkül is, hiszen csak így tudja elkerülni a felhasználói tartalomért való felelősséget.  Persze elegánsabb, ha a felhasználási feltételekben ez pontosan és átláthatóan szabályozva van.


Tisztelt Zugügyvéd,

közösségi oldalról zsidózás miatt kitiltottak,

holott az oldal kb. féloldalas Felhasználási Feltételei http://moly.hu/dokumentumok/felhasznalasi-feltetelek csak elég általánosan fogalmazva arról írnak, hogy "A Szolgáltató mindent megtesz az oldal hibátlan működése érdekében." Külön érdekes, hogy a kifogásolt hozzászólásom nem is törölték, egy hete változatlanul olvasható: http://moly.hu/karcok/37709 (elég hosszú, az én hozzászólásom ez a rész:

 "...a Moly.hu társoldala a Jaffa Kiadó, háziszerzőnk hebraisztikával foglalkozik, a zsidók egyébként is mindenhol ott vannak, természetes igény lehet tehát arra, hogy fasisztákat ne tűrjünk meg soraink között. ..."

Szerintem ez egyáltalán nem gyűlölködő szöveg, konkrét tényállítások vannak benne némi szokásos nem feltétlenül komolyan veendő antiszemita hangulatú közhelyekkel ("zsidók mindenhol") megfűszerezve. Ha hibáztam is, elvárnám, hogy valami előre tisztázott feltételrendszer alapján töröljenek az oldalról, és nem a moderátor adott pillanatnyi hangulatának megfelelően. Vagy nem lehetnek ilyen elvárásaim egy ingyenes közösségi oldallal szemben?

Az adatvédelmi biztos honlapján olvastam, hogy aki személyes adatot kezel, az köteles adatvédelmi szabályzatot készíteni és kérésre az adatkezelésről a jogosultat tájékoztatni.

Ezért első körben az adatvédelmi biztos hivatalához fordultam, mivel azzal, hogy két hétig a profilomat nem tudom elérni, a saját személyes adataimhoz való hozzáférésem is csorbul.

Várom a véleményeket, más oldalakon tapasztalt hasonló visszásságokat. Korábban a donna.hu, paratlan.hu oldalakról töröltek úgy, hogy a saját felhasználási feltételeiket sem tartották be, ott is elég tanácstalan voltam, hogy az egyértelmű jogsértés ellenére kihez fordulhatnék és egyáltalán mit is követelhetnék. Mivel nem egyedi az eset, ezért írtam Önöknek.

Tisztelettel:

Sz. P.
 

172 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://zugugyved.blog.hu/api/trackback/id/tr712187228

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Elkeveredett 2010.07.30. 19:15:55

@Goompah:

Nyilván a cion bölcseiben idézik. :)

Anibell 2010.07.30. 19:21:10

Sz.P. Te is tudod, hogy nem ezért lettél 2 hétre tiltva!
Nem vagy képes alkalmazkodni a közösséghez, rendszeresen belekötsz másokba, minden jóindulatú figyelmeztetés (több is volt) ellenére politizálsz, személyeskedsz, durván megbántasz másokat. Több panasz volt rád az elmúlt egy-két hétben, mint eddig összesen!

Ezek után szerinted mennyire szívesen várunk vissza???

Ha több oldal is letiltott (a moly.hu csak két hetes kényszerpihenőre küldött), nem kellene elgondolkodni azon, hogy talán benned van a hiba?

ben2 2010.07.30. 19:21:29

@CukorFalatka:

Ez is lehet egy elv, de ha az egyik oldalról kitilthatnak zsidózásért (ami ugye akár magában foglalhatja Izrael állam külpolitikájának kritikáját is, ez erősen szubjektív kategória), akkor máshonnan meg kitilthatnak "hazafiatlan" viselkedésért nem?
Nyilván a levél felvetése eleve ökörség, hiszen az üzemeltető azt tilt ki az oldaláról, akit akar, ha nem tetszik, létre lehet hozni a zsidozzunkjot.hu-t és lehet ott acsarkodni, ha valakinek erre van gusztusa (a hatályos törvények keretein belül persze).

insert random 2010.07.30. 19:37:02

Na, csak a tisztánlátás kedvéért pár idézet a "sértettől" és a többi fórumozótól:

"szpal: de, pedig amit leírtál, az kb. úgy van. Volt egy moly találkozó, ahol @Beja és még pár nő innen tüntetőleg nem ismert meg, >>azóta ezt az oldalt legyőzendő ellenfélnek tekintem.<<"

"szpal: @tataijucc: talán mert Te is hibásnak érzed magad? Miután megtudtad, hogy jobbikos vagyok, kicsit köztünk is elhidegült a légkör.

Lindóca:@szpal: És kit érdekel, hogy az vagy? Ez NEM politikai oldal! A bunkó viselkedésből meg már tényleg visszavehetnél. Arra játszol, hogy mindenki utáljon??"

"szpal:@Esmeralda: vannak akik túl érzékenyek. azoknak valóban nem való ez a virtuális küzdőtér."

Szóval emberünk provokált, politizált egy olyan helyen, ahol ez nem elfogadott stb. és még csodálkozik, hogy kitiltják. Nem ismeri be, hogy hibázott ezért kitalálja, hogy őt bizony a politikai nézeti miatt üldözik (ld. még a jobbikos kommentjét).

A cikk szerzője pedig jobban utánaolvashatott volna a dolognak, mert itt abszolút nem szpal-nak volt igaza.

Serio (törölt) 2010.07.30. 19:37:44

Egy webes fórum nem közterület. Akár indoklás nélkül is kitilthatnak, akár zsidózásért, hazafiatlan viselkedésért, csúnya beszédértn istenkáromlásért, stb.

Ilyenkor az adataid, hozzászólásaid törlését követelheted maximum. Persze megállapodhatsz az üzemeltetőkkel, de nincs semmi olyan törvényes jogod, hogy használhatod a fórumot.

blöki.hu · http://www.bloki.hu 2010.07.30. 19:40:47

@Anibell: kicsit tényleg kifejthetnétek a felhasználási feltételeket, hogy ne lehessen belekötni.

Ha regisztrálnak akkor elfogadják, ha nem tetszik valami benne akkor nem regisztrálnak.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.07.30. 19:41:49

@Cuppanj a végére!:

Csodálkozni fogsz, a zsidók a zsidó szóra nem kezdenek örjöngeni. Ha valami negatív környezetben jelenik meg az más kérdés.
Te hogy reagálsz például a sunyi, gyáva, tolvaj magyarok szóösszetételre?

El Topo (Sgt. Elias) 2010.07.30. 19:42:48

@mi nem foglalt még:
Így önmagában? Semmi a világon. Mert?

Anibell 2010.07.30. 19:48:27

@insert random: igen ezek a beszólások igazolják, hogy SZ.P. küzd és ellensége a közösség, az a közösség, aminek annyira tagja szeretne lenni...

mi nem foglalt még 2010.07.30. 19:50:49

@El Topo (Sgt. Elias): akkor nem értem miért gond ha valaki a zsidókat zsidónak emlegeti.

Axum 2010.07.30. 19:54:34

Kár, hogy ez a poszt elment a zsidózás irányába. (Mondjuk az is megérne egy posztot, hogy miért nem lehet leirni a magyar Interneten a zsidó anélkül hogy néhány megmondóember-nick sikitófrászt kapna...)

Egyébként tényleg bosszantó mikor indoklás nélkül kitiltanak egy (szakmai) topikból. (Az indexen ez azzal is jár, hogy ha be vagy lépve a nickeddel, akkor még olvasni sem tudod azt.) Legalább küldenének egy levelet, hogy mit követtél el. Vagy lenne egy fórum, ahol ezt meg lehetne kérdezni.

mi nem foglalt még 2010.07.30. 19:59:08

@El Topo (Sgt. Elias): nem kimondottan neked tettem fel a kérdést csak a te mondandódhoz fűztem hozzá.

Sadist 2010.07.30. 20:02:52

Több oldalról is kitiltottak, egy sima mezei troll vagy. És még van pofád utána idejönni jogi tanácsért kuncsorogni.

Anibell 2010.07.30. 20:05:45

@Axum: SZ.P. nem indoklás nélkül, többszöri figyelmeztetés után lett két hétre felfüggesztve,
nem az idézett dologért, hanem mert több felhasználót sértegetett, zavart, politizált, kötözködött stb.
képtelen volt beilleszkedni

@ hamlet79: csak szerkesztő vagyok nem az üzemeltető képviselője, igazad van, lehet pontosítani, de amúgy SZ.P. viselkedése teljes mértékben kimerítette a károkozást

pl. személyes sikerként könyvelte el, amikor egyik felhasználó törölte magát miatta...
szimpatikus hozzáállás?

pereszke 2010.07.30. 20:19:55

Felháborodás helyett inkább add meg a neved, telefonod, vagy valami elérhetőségedet. Bár nem vagyok zsidó, de szivesen lerugdosom a veséidet, közben meg zsidózhatsz kedvedre. Ígérem jól fogunk szórakozni.
Kis köcsög, még fel van háborodva.

KCB 2010.07.30. 20:33:07

Valszeg nem ezért lettél kitiltva szóval ne keresd itt a megértést.

Anibell 2010.07.30. 20:37:28

@Archenemy: a többségnek nem. de maradjunk a racionális oldalnál, ne foglalkozzunk az érzelmekkel, meg a szimpátiával!

a valódi kérdések ezek:

elismered -e, hogy az üzemeltető szempontjából károkozásnak minősül, ha egyik az tag tudatosan úgy viselkedik, hogy mások az oldalt elhagyják, regisztrációjukat töröljék?
elismered -e hogy ilyen esetben joga van az üzemeltetőnek a tag tevékenységét korlátozni?

Anibell 2010.07.30. 20:39:49

@Archenemy: a többségnek nem. de maradjunk a racionális oldalnál, ne foglalkozzunk az érzelmekkel, meg a szimpátiával!

a valódi kérdések ezek:

elismered -e, hogy az üzemeltető szempontjából károkozásnak minősül, ha az egyik tag tudatosan úgy viselkedik, hogy mások az oldalt elhagyják, regisztrációjukat töröljék?
elismered -e hogy ilyen esetben joga van az üzemeltetőnek a tag tevékenységét korlátozni?

Archenemy 2010.07.30. 20:41:25

@Anibell: Nem ismerem el, hogy ezzel kárt okozott volna. Szolgáltatói tapasztalataim alapján az ún. "flamelés" (trollkodás, stb) sokkal több látogatót vonz, mint amennyit elriaszt.

Az, hogy az oldaljuk profiljába nem illik ez bele, az nem károkozás.

A tag tevékenységét az üzemeltetőnek bármikor jogában áll korlátozni, nem értem az "ilyen esetben" kitételt.

bajnaigordon 2010.07.30. 20:42:43

Miért ne lehetne zsidózni? Nézzétek meg héber fórumokon is a zsidók a palesztinokra, arabokra írnak ugyanilyeneket, mint mi derék antiszemiták.
Azon kéne inkább elgondolkodni, miért utálják a zsidókat mindenhol, s miért üldözték el őket évszázadokon, évezredeken keresztül mindenhonnan! Mert nem ok nélkül, az biztos!

Sadist 2010.07.30. 20:43:59

@_John_Doe_: A személyes levelezést talán nem a munkahelyeden kellene megejteni, és nem lenne semmi gond.

bajnaigordon 2010.07.30. 20:44:07

Talán a tetves természetük miatt!

Archenemy 2010.07.30. 20:44:34

@bajnaigordon: Nagyon sok helyen nem üldözték őket, pl. most sem üldözik őket egyik fejlett demokráciában sem.

Ha mindenképp a "zsidóság ellen" akarsz harcolni, akkor próbálkozz a teljes elfogadást propagálni, és akkor asszimilálódnak. A támadások viszont csak erősítik az összetartásukat.

mokas_gizi 2010.07.30. 20:46:04

Mit jelent az hogy zsidózni...?

A zsidók sehol sem szeretik ha igazad mondanak róluk, ha valaki igazat mond akkor az azonnal náci vagy antiszemita lesz...

A zsidók a világ legrasszistább emberei, Izrael a világ legrasszistább országa, ezen lehet vitatkozni, de a tények nem változnak...
USA és Izrael a világ kettő országa melyekre még a nemzetközi mindenki által betartott törvények sem vonatkoznak szó szerint bármit megtehetnek...!!!

A palesztin holokauszt és büntetlenül folyik mennyi emberiség elleni büntettet követnek el...?
Ha ezt megemlíted sokak szerint már ez is zsidózás...

Goompah 2010.07.30. 20:46:43

@bajnaigordon: Elgondolkodtató párhuzam a panaszos kitiltásával.

Archenemy 2010.07.30. 20:47:25

@mokas_gizi: "USA és Izrael a világ kettő országa melyekre még a nemzetközi mindenki által betartott törvények sem vonatkoznak szó szerint bármit megtehetnek...!!!"

Ja, és nem utolsó sorban a szövetségeseink. Hagyjuk már ezt a kinek van igaza maszlagot, az a lényeg, hogy kinek van atomja. Az igazság mintegy odasimul a lábához utólag.

bajnaigordon 2010.07.30. 20:48:27

A zsidók sosem fognak asszimilálódni. Mindig beleharaptak abba a kézbe, ami szállást és ételt adott nekik!

sunavadász 2010.07.30. 20:50:44

A zsidók már ki is tiltották bajnaigordont!
Mondj igazat, s beverik a pofád.

Anibell 2010.07.30. 20:50:49

@Archenemy: konkrétan ebben az esetben elriasztotta a tagokat... ez pedig elég egyértelműen hátrányos helyzet.

ha meg nem kell az "ilyen esetben" kitétel, akkor meg min vitatkozunk? :)

Goompah 2010.07.30. 20:51:50

@Archenemy: Az első és a mésodik bekezdés között némi ellentmondást vélek felfedezni.

@mokas_gizi: Na azért a palesztinok (és mellesleg a környező arabok) sem ma született bárányok. Az ártatlan civileket megölő robbantásos merényletek neked szimpatikusak?

mokas_gizi 2010.07.30. 20:53:13

@Archenemy:

Hát ha neked maszlag amikor ártatlan embereket gyilkolásznak...
újságírókat, vöröskereszteseket gyilkolnak akkor igazad van hagyjuk az egészet mit számítanak...
Palesztin népirtás sem fontos + Irakot sem az olajért rohanták le és iránt sem azért fogják...

mokas_gizi 2010.07.30. 20:57:11

@Goompah:

Nem szimpatikusak ártatlan emberek felrobbantása...

Csak tudod mi a poén amit sokan NEM tudnak...
Izrael kezdte el legelőször a robbantgatásokat tehát a terror cselekményeket nézzél utána neki te magad...
Akik akkor robbantgattak úgymond alapították a moszadot és most kitüntetett háborús veteránok...

Kiknek terroristák kiknek szabadságharcosok...ki honnan nézi...
Ha elfoglalná valaki az országunkat és mi magyarok robbantgatnánk a megszállókat akkor a megszállóknak mi terroristák lennék...

De elköszönök mert van ennél jobb dolgom is...
Ami a lényeg nagyon sok dolog nem úgy van ahogy azt a média (kiknek a kezében is van...) beadja a közembereknek...

Archenemy 2010.07.30. 20:58:44

@Anibell:
Fogalmam sincs, hogy min vitatkozol, sosem mondtam, hogy jogtalan volt a kitiltása.

Archenemy 2010.07.30. 21:01:10

@Goompah: Az, hogy egyes embereknek nem szimpatikusak, az nem üldözés.

mrzigi 2010.07.30. 21:02:27

Ha lehetne az alapfelvetéshez hozzászólnék.
Mennyire része a szólás szabadságának az, hogy egy médiában annak üzemeltetőjének politikai nézeteivel ellentétes hozzászólásokat törlik?
Illetve mennyire antidemokratikus, ha nem hagyja az övével ellentétes véleményeket megjelenni?
Létezik a szólás szabadsága, a szabad vélemény kinyilványíthatósága a fórumokon is ?
Miért van az, hogy blikk, index modik nyomban törlik a kurucos linkeket tartalmazó hozzászólásokat?
Én ezekre várnék választ.

sunavadász 2010.07.30. 21:04:02

Szabad zsidózási jogokat!

Goompah 2010.07.30. 21:07:39

@Archenemy: Félreértettél. Ott sem asszimilálódtak, ahol nem üldözték őket. Ezért nem valószínű, hogy a teljes elfogadás hatására asszimilálódnak. Ami nem is baj, minden joguk megvan megőrizni vallási vagy kulturális azonosságukat, nem?

Goompah 2010.07.30. 21:10:21

@mokas_gizi: Kicsit régebbre nézz vissza a történelemben. Nem a Moszad megalapításával kezdődött a szembenállás.

Ja, hogy már elmentél... Továbbra is érezd jól magad.

pucros 2010.07.30. 21:12:47

Nem igazán értem, mi a gond.
Mindenki azt enged a weboldalán és azt zár ki, amit-akit jónak lát.
Cserébe mindenki csinálhat saját oldalt saját fórummal ahol pedig ő diktál.

mrzigi 2010.07.30. 21:20:51

@pucros:
Szerintem gondolkozz el azon, hogy mi a gond azzal ha valaki pl híreknek állítja be a kőkemény pártpropagandát.
Tudod, Kádár elvtársék is ezt tették, egyesek most is ezt teszik

Goompah 2010.07.30. 21:22:27

@pucros: Ez azért nincs egészen így, vagy legalábbis nagy baj, ha így van.

Analógia: Bárki nyithat boltot vagy indíthat vállakozást. Mégsem teheti meg, hogy a kék szeműeket nem szolgálja ki, vagy a szőke hajúakat nem alkalmazza.

Ha egy oldal kiteszi a fórum részvételi szabályzatát, akkor ahhoz legalábbis illenék tartania magát. Az más kérdés, hogy ha nem teszi, ezt nehezen lehet számon kérni rajta.

(Ettől még lehet teljesen jogos a panaszos kitiltása, ezt nem kívánom megítélni. A személyes adataihoz és levelezéséhez való hozzéférés letiltása viszont vsz. a hatályos törvények szerint is jogsértő.)

Nagy Bence · http://moly.hu/ 2010.07.30. 23:19:37

Kár volt ebből zsidóügyet csinálni, ugyanis szó sincs erről. @szpal tagságát azért függesztettük fel két hétre, mert egy lány bejelentette, hogy a belső üzenetküldő rendszerben zaklatja őt. Mivel a rendszer bizonyos pontokon a zaklatott fél letiltása ellenére is engedélyezte, hogy kapcsolatba lépjen vele, ezért a kódrevízió idejére jobbnak láttuk, ha nem adunk esélyt annak, hogy folytassa a káros tevékenységét. Az ezt követő egy-két napon belül jeleztem is, hogy ez az állapot valószínűleg nem fog két hétig tartani, mert találtunk jó megoldást a probléma kezelésére.

Ráadásul ez nem az első eset volt részéről, én először április 30-án figyelmeztettem írásban, hogy bizonyos viselkedés az oldalon nem elfogadható, és az oldal egyik szerkesztője hosszabban levelezett is vele, hogy rávilágítson nála arra, hogy a magatartása sokakat zavar. A felfüggesztése előtt pár nappal az újbóli figyelmeztetésekor jeleztem azt is, hogy módosítjuk a felhasználói szabályzatot pont az ilyen visszás esetek megfelelő kezelése érdekében, így azt gondolom, hogy kellőképpen jó szándékúan jártunk el az ügyében.

Sajnálatos, hogy egy ennyire félrevezető írásban próbálja magát áldozatként feltüntetni, amikor ebben az ügyben egy lány az, akit éppen a felfüggesztéssel próbálunk megvédeni tőle.

hawkeye 2010.07.31. 07:47:46

@Nagy Bence:

Mondjuk, ha ideírtad volna, hogy ki vagy, és kinek a nevében, milyen minőségben hozol nyilvánosságra belső információkat, még hinnék is neked.
Addig ugyanannyira vagy hiteles, mint a posztoló.

Más.

Ssipak: Ezt a gyerekes általánosítást ugye nem gondolod komolyan?

Végül: Úgy gondolom, hogy addig, ameddig egyetlen zsidó származású, vagy vallású embertársamat nem hívok bibsinek, akkor én is elvárhatom, hogy ne hívjanak gojnak.
Sajnos ma igen sok teremtmény van (szándékosan nem írok embert, az nem fedné valódi lényüket), akik érdekből, bigott vallásosságból, vagy csupán perverzióból különböző rétegeket, csoportokat uszítanak egymásra.
A XXI. században el kellett volna jutnunk oda, hogy felismerjük ezeket az aljas szándékokat.
De ahogy én látom, a tendencia épphogy ellenkező... :(

misi46 2010.07.31. 11:04:06

Nem tudom, hogy Ti hogy vagytok vele, de
én még nem láttam zsidó zsebtolvajt, betörőt, gagyi "arany" csencselőt, idegen kiskerteket ellopót, 84éves nénit megerőszakolót, templomfosztogatót, saját gyermekét agyonverőt, tanárverőt, sőt tanárt meglincselőt.
Valahogy engem ez sokkal jobban megfélemlít, mint az, hogy kinek mi a vallási dilije. /egy ateista/

Cuppanj a végére! (törölt) 2010.07.31. 11:09:52

@misi46: Bizony,ritka a kislánygyilkos zsidó,de azért előfordul (Solymosi Eszter).
Azt viszont soha ne feledd,hogy a zsidóknak és liberális seggnyalóiknak köszönheted,hogy a sok buta cigánynak mindent szabad megtorlás nélkül,hiszen a börtön nekik üdülés,ahol a kintinél kultúráltabb közegben élhetnek a szeretteik között.

misi46 2010.07.31. 11:15:08

@Cuppanj a végére!: Valószinüleg igazad van, ennek ellenére, ha szomszédot kellene választanod, melyiket választanád?

Cuppanj a végére! (törölt) 2010.07.31. 11:19:57

@misi46: Na igen,igazad van!
Vagy feleséget. :)))

hawkeye 2010.07.31. 13:41:49

"Hisz bűnösök vagyunk mi, akár a többi nép,
s tudjuk miben vétkeztünk, mikor, hol és mikép,
de élnek dolgozók itt, költők is bűntelen,
és csecsszopók, akikben megnő az értelem,
világít bennük, őrzik, sötét pincékbe bújva,
míg jelt nem ír hazánkra újból a béke ujja,
s fojtott szavunkra majdan friss szóval ők felelnek."

Ugye nem kell ideírmom, hogy kinek a szavait ajánlom figyelmetekbe...?!

Nagy Bence · http://moly.hu/ 2010.07.31. 14:09:03

@hawkeye: A nevem és mellette a link mindent elárul... ;)

Goompah 2010.07.31. 14:39:10

@Nagy Bence: Nem kötözködésképp, de bárki odaírhat bármilyen linket a nickje mellé.

De ez lényegtelen, ha igaz, amit leírtál, akkor megérdemelte a kitiltást, függetlenül attól, az vagy-e, akinek mondod magad. Viszont azt hiszem, abban igaza van, hogy a személyes adataitól, levelezésétől való elzárással törvényt sértetek.

Nem lehet olyan nehéz a hozzászólási jogot és az illető hölgynek való levélküldés lehetőségét különválasztani a személyes adatainak hozzáférhetőségétől. Segítsek leprogramozni?

hawkeye 2010.07.31. 15:37:43

@Goompah:

Ne tedd, mert akkor elveszed azt a mámorító érzést tőle, hogy mekorra "Nagy" úr a saját szemétdombján.

Persze hogy legalább tízféle módon meg tudta volna oldani, dehát meg kellett mutatnia.

"Just do it..." effektus...

:)

_John_Doe_ 2010.07.31. 17:31:13

@Sadist: "A személyes levelezést talán nem a munkahelyeden kellene megejteni, és nem lenne semmi gond. "

Gondolom te olyan helyen dolgozol ahol sem személyes levelezést, sem telefont nem engednek meg, és te úgy gondolod hogy ez jól is van így.
Azt mivel akadályozod meg, hogy elgondolkozzon egy munkás azon, mit főzzön vacsorára?

_John_Doe_ 2010.07.31. 17:40:23

@Sadist:
szóval kedves funkcionális analfabéta, legközelebb próbáld meg értelmezni amit más ír.
A vita ugyanis nem azon megy, hogy van-e joga valakinek személyes levelezést folytatni, hanem ha engedélyezik ezt neki, akkor a szolgáltató, munkaadó hozzányúlhat-e ehhez, törölhet, elolvashat-e stb. leveleket, vagy nem.

Nem.

A vita is elment abba az irányba zsidózhat-e vagy nem a posztoló, igaza volt-e vagy nem, pedig nem erről volt szó.
Joga van-e (és milyen esetben) a szolgáltatónak törölni a hozzászólásokat, felhasználókat kitiltani.

_John_Doe_ 2010.07.31. 17:44:50

@misi46: te rasszista vagy? Mert nagyon úgy néz ki.

_John_Doe_ 2010.07.31. 17:52:02

@Nagy Bence:
ha legközelebb ilyen helyzet állna elő, talán ajánld azt a hölgynek, hogy adott felhasználótól érkező leveleket olvasás nélkül törölje.

Ha már nem tudja letiltani a bejövő leveleket.

Anibell 2010.07.31. 19:39:45

@hawkeye:

mint korábban írtam szpal számos okot adott arra, hogy kapjon egy kis szünetet, és többször figyelmeztetve lett...
(szerkesztő vagyok az oldalon)

és Bence nem az az ember, aki erőt fitogtat.

Nagy Bence · http://moly.hu/ 2010.07.31. 19:52:26

@Goompah: Az első hozzászólásomban ott volt minden részlet, ha le tudsz fejleszteni egy ilyen rendszert, akkor abból biztosan ki tudod olvasni a lényeget.

hawkeye 2010.08.01. 07:40:34

@Anibell:

Neked ez a véleményed róla.

De engedd meg, hogy nekem is legyen véleményem, egyrészt a minősíthetetlen csendőreljárásotokról, másrészt nagyképű uratok - kollegátok habitusáról.
És ez a vélekedés nagyjából ellenkező előjelű, mint a tiétek.

De ezen nem veszünk össze, legfeljebb a posztban leírtak miatt jómagam nagy ívben elkerülöm weboldalatokat.

Kellemes vasárnapot nektek!

Nagy Bence · http://moly.hu/ 2010.08.01. 09:32:22

@hawkeye: Jajj, most látom, hogy te vagy az első, aki felültél a zsidózós posztnak, így már azért érthető, hogy mit és miért írsz. Bocsánat, hogy megzavartam a köreidet, és neked is kellemes vasárnapot!

hawkeye 2010.08.01. 18:20:26

@Nagy Bence: Sunyi reakciód, törekvésed, hogy kizárólag csak neked lehet igazad, magáért beszél.

Nem szeretem ezt a paranoid csendőrstílust, ugyhogy részemről ez a téma le van zárva.

Posztolónak: keress egy tisztességes szájtot!

Nagy Bence · http://moly.hu/ 2010.08.01. 18:56:59

@hawkeye: Kár volt elrontani, az előző jobb végszó lett volna. És tényleg bocsánatot kérek, hogy bezavartam a kommenteléseidbe, de nyilván megérted, hogy nekem meg kellett szólalnom ebben az ügyben. Mivel pedig a továbbiakban nem áll érdekemben, hogy írogassak, ezért örülök, hogy te már lezártad, és remélem, hogy be is tartod, amit pár kommenttel feljebb írtál...

Paul Ignotus 2010.08.02. 07:03:34

@Nagy Bence:

És most azt hiszed, hogy győztél, és nagyon - nagyon okos vagy.

Pedig inkább elárultad magad, és ezek után jobban hiszek a poszt írójának, mint neked.

Kicsit több szerénységet és alázatot, fiatal barátom, s ne basáskodj azokon, akikből tk. élsz.

Ha tetszik, ha nem, végső soron te egy szolgáltató vagy, viselkedj ennek megfelelően!

Nagy Bence · http://moly.hu/ 2010.08.02. 09:21:36

@Paul Ignotus: Nagyot tévedsz, @hawkeye ugyanis nem tűnt olyannak, akit le vagy meg lehetne győzni, úgyhogy nem is akartam, csak annyit próbáltam elérni nála, hogy ő is tisztában legyen azzal, hogy én nem akarok viaskodni vele. Elég határozott jellem, és kommentelésben is otthon van, úgyhogy nem is akartam a felségvizeire merészkedni.

Az már annál furcsább viszont, hogy te csak emiatt az egy komment miatt regisztráltál, és most éppen próbálod meglovagolni @hawkeye véleményét. Rólad én már ennyiből is tudom, hogy okos vagy, hiszen nem vádolsz nyíltan hazugsággal, mert annak nyilvánvaló következményei lennének. Szóval én rólad gondolom azt, hogy inkább az eredeti bejegyzés szerzője vagy álnéven, mintsem valaki, aki aggódik a szolgáltatásunk minősége miatt. Persze ezt bármikor letagadhatod...

És igen, szolgáltató vagyok, mégpedig elég toleráns és segítőkész. Immár három hónapja próbáljuk segíteni az ominózus tagot, hogy beilleszkedjen, és ne sértegessen másokat vagy ne offoljon szét tartalmakat kétes politikai véleményekkel. Azt gondolom, hogy ez azért eléggé egyedülálló odafigyelés egy szolgáltató részéről az azonnali és könnyen indokolható kitiltás helyett.

Wrex 2010.08.02. 09:44:45

@Nagy Bence: Hö, akkor én most megvádollak nyíltan hazugsággal. No. Milyen "nyilvánvaló következményei" lesznek? Netán szúrós szemmel fogod nézni a monitort? Csak mert én meg eddig két véleményt láttam, bizonyítékot sehonnan, amit a posztolótól beidéztek messze nem ér kitiltásnyit. Figyelembe véve hogy milyen erős a zsidók médiatúlsúlya és lobbiereje, mennyire képesek kimagyarázni a magyarázhatatlant (vö. "az izraeli hadsereg a világ legerkölcsösebb hadseregei között van" vs. betiltott foszforlövedékek civilek ellen), így jelen állás szerint inkább a posztolónak adnék igazat. Arról meg hogy ki mennyire "toleráns" és "segítőkész", vagy éppen mennyire "egyedülálló odafigyelés egy szolgáltató részéről", azt inkább hallanám bárki mástól mint ennek a szolgáltatónak a szájából.

Paul Ignotus 2010.08.02. 10:17:11

@Nagy Bence:

Ne erőltesd, nagyuram!

Most már csak mindig rosszabb lesz.... :)

Idéznélek, ahogy a kitiltást indokolod:

Egyik helyen: "...ne offoljon szét tartalmakat kétes politikai véleményekkel."

Másutt: "Kár volt ebből zsidóügyet csinálni, ugyanis szó sincs erről. @szpal tagságát azért függesztettük fel két hétre, mert egy lány bejelentette, hogy a belső üzenetküldő rendszerben zaklatja őt."

Kedves Bence!
Arra azért ügyelj, hogy egyformán hazudj!!!

A nickemet pedig cca. 15 évre visszamenőleg megtalálhatod a neten, nincs késztetésem másoktól lopni... :)

Nagy Bence · http://moly.hu/ 2010.08.02. 10:54:26

@Wrex: Milyen következménynek örülnél? Mondjuk az megfelelne, hogy kérek engedélyt a posztolótól, hogy megmutathassam neked a személyes üzenetét, amit az őt letiltó lánynak küldött, és meghívlak egy sörre, miközben megnézed? :) Hogy elkerüljük a félreértést, a posztolóval is söröztem már, mert eljött az egyik társasjátékozós találkozónkra, szóval nem lenne egyedi eset, erről talán fotó is készült, ha már mindenki ennyire bizonyításmániás. Amúgy meg mindek vesznék össze veled? Te is egy rendes kommentelőnek tűnsz (aki csak kiáll a hozzászólás szabadsága mellett), nem egy egykommentes furcsa jelenségnek, aki csak felbukkan hirtelen. Nem gondolom, hogy ez az ügy annyira izgalmas lenne, hogy pont emiatt regisztráljon valaki, és élesszen fel egy olyan beszélgetést, amelyik már egyszer véget ért...

Nagy Bence · http://moly.hu/ 2010.08.02. 11:06:21

@Paul Ignotus: Én pedig idéznék a poszt szerzőjétől: "Külön érdekes, hogy a kifogásolt hozzászólásom nem is törölték, egy hete változatlanul olvasható..." Talán mert semmi köze a felfüggesztéshez. Talán mert az off nem jelenti azt, hogy moderálandó vagy szankcionálandó.

És kérlek, kérlek, kérlek, csak egyszer jelentsd ki expressis verbis, hogy nem te írtad a posztot... :)

Wrex 2010.08.02. 12:34:59

@Nagy Bence: Szerintem a 2010.08.02. 09:21:36-os hsz-ban nem ilyen következményre gondoltál, de ha már így rákérdeztél: igen, az megfelelne.

TiZ 2010.08.02. 12:53:10

@Cuppanj a végére!: Solymosi Eszter belefulladt a megáradt patakba. Holttestét kesőbb megtalálták.

Goompah 2010.08.02. 13:01:40

Hihetetlen, hogy még mindig vannak, akik elhiszik a tiszaeszlári vérvádat. :(

Apropó, azt tudtátok, hogy az orthodox zsidók még manapság is keresztény gyerekek vérét isszák az ünnepeik alkalmával?

Nagy Bence · http://moly.hu/ 2010.08.02. 13:13:14

@Wrex: Talált, viszont te nem vagy Paul. :) Ha be kellene sorolnom téged egy kommentelő archetípusba, akkor simán azt mondanám, hogy te szabadságharcos fajta vagy. Nem szólsz bele egy teljesen értelmetlen vitába, csak amikor egy látszólag nagy hatalmú fél mindenféle következményekkel fenyegetőzik, netán rendőrséggel és bírósággal, na olyankor közbelépsz, és bevállalsz egy becsületsértést is akár. Csakhogy veled tényleg nincs bajom, sőt pontosan tudom, hogy én a haszonélvezője vagyok annak, hogy te és mások ennyire vehemensen kiállnak a szólásszabadság érdekében. Úgyhogy neked azt mondom, hogy igyunk meg egy sört, és közben valószínűleg még tanulok is tőled.

Viszont aki egy 15 éves nickre hivatkozik, de csak most regisztrált a blog.hu-ra egy komment miatt, az nekem gyanús. És éppen egy ilyen semmiről nem szóló témában, ahol még annyira sem zsidózott senki, hogy moderálva legyen. Na szóval őt szívesen megnézném magamnak... Bár ki használ ma olyan szavakat, mint a basáskodás, szóval minden bizonnyal átlag feletti műveltségű illetőről van szó, és valsózínűleg neki is jobb lenne egy sörmeghívás.

Viszont tőled, Wrex, annyit kérek, hogy figyelmeztess erre a beszélgetésre. Augusztus 10-ig mindenfelé utazgatom, és operatív ügyekkel nem is foglalkozom, utána leszek csak Budapesten, még egyeztetek a posztszerzővel és egy ügyvéddel, és akkor behajthatod a sört. Kérlek, hogy küldj valamilyen üzenetet akkor, hogy találkozzunk. Előre is köszönöm!

Paul Ignotus 2010.08.02. 13:26:02

1. Nem én írtam a posztot!

2. Most akkor jó volt neked? Kedves megegészségesedésedre!

3. A posztoló hazugsága feljogosít téged arra, hogy önmagadnak ellentmondva, egy honlap cenzoriális uraként hazudozzál?

4. Ugye hogy nem...!

5. "És kérlek, kérlek, kérlek, csak egyszer jelentsd ki expressis verbis, hogy" bocsánat, amiért az elején nem köszöntem nektek, nem mutatkoztam be, ennek ellenére hitelesnek tüntettem fel történéseket, miközben jó nagyokat hazudtam...! :)

6. És akkor tán visszatérhetünk arra a sörmeghívásra... :)

Nagy Bence · http://moly.hu/ 2010.08.02. 13:38:15

@Paul Ignotus: Rendben, akkor tőled is kérek majd egy emlékeztetőt 10-e után, hogy az adósod vagyok egy sörrel meg a hivatalos magyarázattal. :) Amúgy ha jól emlékszem, nem neveztem hazugnak a posztolót, egyszerűen csak leírtam, hogy miért kapta a felfüggesztést, valószínűleg ő csak nem gondolt bele, hogy lányok sértegetése többet nyomhat a latba, mint a politizálás/zsidózás.

Azért remélem, megérted, hogy a hirtelen fellépésed gyanús volt, ritkán szoktak emberek csak így felbukkanni, főleg ilyen érdektelen témánál. Várom majd a jelentkezésed, előre is köszönöm!

Paul Ignotus 2010.08.02. 13:59:47

@Nagy Bence:

Eddig csak olvastam a Zugügyvédet, de mivel most egy, az enyémhez hasonló tevékenységet folytató cég vezető embere nyilatkozott meg számomra igen visszatetsző módon, úgy gondoltam, hogy....

Nálunk másképpen működnek ezek a dolgok, kitiltás csakis bárdolatlanul megnyilatkozó egészen kiskorúak, ill. a rájuk leselkedő pedofil pókok esetében jöhet szóba.

Ennyit erről...

Nagy Bence · http://moly.hu/ 2010.08.02. 14:13:26

@Paul Ignotus: Hmmm, itt ez a bárdolatlan szó is, inkább az irodalmi kötődést vettem volna biztosra nálad, nem egy fiataloknak szóló közösségi oldal irányítását. :) (Amúgy magánban küldenél linket?) Szó sincs arról, hogy nincs mit csiszolni rajtam, de míg tanulni bárkitől bármit szívesen, addig a neveltetésnél már komolyabb a mérce.

Wrex 2010.08.02. 14:14:17

@Nagy Bence: Vigyázz, mert még behajtom rajtad :) (ha nem felejtem el, that is)

Raziel 2010.08.02. 16:58:46

Sz.P. egy unintelligens alak, aki küzdőtérnek tekinti a közösségi oldalakat. Egy küzdőteret én is tudnék neki ajánlani, mondjuk az arénát, és néhány éhes oroszlán társaságát. Bár szerintem nekik sem lenne gyomruk hozzá...

Cuppanj a végére! (törölt) 2010.08.02. 17:39:19

@Goompah: Miért írod,hogy ünnepnapok alkalmával?
Hiszen minden áldott nap szívják a szegény éhező gyermekek vérét a szupergazdag bankárok,harácsolók és kufárok. De ez természetes,hiszen ők mindenek felett állnak,Isten kiválasztott felsőbbrendű faja.

hawkeye 2010.08.03. 06:44:52

@Paul Ignotus:

Cibáld meg majd a fülét helyettem is...! :)

impertinenza (törölt) 2010.08.10. 22:56:42

Kedves Felhasználók!

Nem tudom, milyen címen lehet a Zugügyvéd blogjába írni, kérek valakit, hogy írja meg, legyen szíves.
(Próbáltam, de az Evolution beállító varázslónál elakadtam)
Köszönettel: impertinenza
Címem:
azorokeva@citromail.hu

impertinenza (törölt) 2010.08.11. 00:03:34

@impertinenza:

Köszönöm, de valahogy sikerült továbblépnem, és tudtam írni a zugügyvédnek.

impertinenza (törölt) 2010.08.11. 00:18:18

@_John_Doe_:

Engem a Hoxa női portálról tiltottak ki, persze nem engem, hanem azokat a nickeimet, amit erről a gépről regisztráltam.
Azért ez baromi röhejes, nem?
Bármilyen más gépről nyugodtan használhatom a Hoxa fórumait. Használom is, mert a moderátordiktatúra ellenére találtam néhány értelmes topikot, ami érdekel.
Hogy tulajdonképpen miért tiltottak le, az nem derült ki. Illetve kiderült, hogy azért, mert beírtam a véleményem olyan fórumokba, amelyek arra szolgálnak, hogy a tagok beírják a véleményüket.
Trágár nem voltam, obszcén kifejezéseket nem használtam.

impertinenza (törölt) 2010.08.11. 20:01:49

Honnan lehet azt tudni, hogy az ügyvéd megkapta-e a levelem?
Megírtam rákattintottam, hogy küldés - de semmi visszajelzés.

szpal 2010.08.18. 19:18:54

Köszönöm a hozzászólásokat. Nem gondoltam volna, hogy ennyire népszerű lesz a téma.

impertinenza (törölt) 2010.08.23. 20:54:35

@szpal:

Sajnos még mindig időszerű, a Hoxa irtóhadjáratot folytat ellenem. Vagyis a gépem ellen, mert más számítógépről vidáman tudok hoxázni.
De ezen a gépemen már vagy 30-40 nickemet törölte. Van, hogy regisztrálni sem enged, van, hogy belépni sem, van, hogy csak fórumoznom nem szabad. FOGALMAM SINCS, MIÉRT NEM.
Még egyszer sem derült ki, hogy megszegtem volna a fórumszabályzatot. Nem is szegtem.
És ez a hektikus törlésdömping más weboldalakra nem jellemző, csak a Hoxára.
Aki szerintem nem más, mint egy klimaxos vén aszott p.csa, akinek semmi más nem okoz kielégülést, csak ha rám vadászhat.

szpal 2010.11.03. 16:09:32

"Ügyszám: ABI-3399-5/2010/K.
...
A rendelkezésemre álló információk alapján a honlap adatvédelmi szempontból nem kifogásolható.
...
Budapest, 2010. november 2.

Üdvözlettel:

Dr. Jóri András
Adatvédelmi biztos"

ne most 2011.03.10. 21:28:17

A kitiltás a szólásszabadság megsértése, alkotmányellenes. Akkor is jogellenes önmagában, ha esetleg elvileg büntethető a hozzászólás tartalma.
Természetesen ez nem sokat számít, mert a gyakorlatban az tilt ki, aki megteheti. A legszebb persze, hogy a kitiltó megpróbálja megmagyarázni, hogy azért, mert igy, meg úgy.

főtárgyaló 2011.03.27. 21:00:16

Bámulatos, hogy mennyire el tudtok kanyarodni az eredeti témától! :-) Valaki panaszolta, hogy kitiltották egy fórumról, ti pedig már önfeledten pocskondiázzátok egymást, kétségbe vonjátok a másik kilétét. Én maradnék az eredeti témánál, a kitiltásnál. Ha ebben profikat akartok látni, járjatok a "szabad adó" (a Klubrádió hirdeti így magát) fórumaira. 2 percig nem maradhattok bent, ha a derék liberális cenzoroktól eltérő véleményen vagytok! Sok sikert!

főtárgyaló 2011.03.27. 21:10:40

@ne most:

Abszolút így van! Én (valamelyik francia felvilágosult nyomán) évek óta küzdök ez ellen a KR fórumán.

"Egyetlen gondolatával sem értek egyet, de az utolsó leheletemig küzdeni fogok azért, hogy elmondhassa a véleményét!" Talán Roussot mondta.

waszaby (törölt) 2012.05.14. 13:13:18

Engem azért rootoltak az indexen mert egy fotót a szentkorona.com oldalról linkeltem kommentek nélkül.
Az indok , az volt hogy onnan nem lehet linkelni, mert tiltott oldal, de mondták régebben nem volt az.
Ugyan azt a fotót - más nick alatt- belinkeltem az index. hu oldalról, akkor azt is törölték, mert csak, nem a topikba való a kép mert a topik témája más mondták.
De a vita erre felé kanyarodott.
Szóval szabályzat kell és nem szubjektivitás.
Egyébként a FÓRUM média tevékenység, ne egy - egy modi üzleti játéka.

waszaby (törölt) 2012.05.14. 21:43:03

Most pedig megheckelték az indapass oldalamat, az ott lévő nicheket átírták.
Azért ez már módi kedveskedés, nem????
süti beállítások módosítása