Sógorom, a zugügyvéd

...and justice for all.

Ön is tud egy érdekes esetet? Írja meg a zugügyvédnek!

Hirdetés

Utolsó kommentek

Linkblog

Friss topikok

Utazási ajánlatok

Birtoksértés-e a pilótaterror?

2010. április 28. - zugügyvéd

A Zugügyvéd pilótaként is tudja, hogy a repülésnek megvannak a szigorú szabályai,  és pilóta gyermekeként arra is emlékszik, milyen volt felnőni Kecskeméten a reptéri lakótelepen a leszálló MIG-ek alatt. 


Tisztelt Zugügyvéd!

Azért írok Önnek, hogy segítséget kérjek a magam és még több ezer halásztelki, tököli, szigetszentmiklósi lakos nevében, hogy megtudjuk milyen lehetőségeink vannak annak érdekében, hogy egyszerűen nyugodtan élhessük mindennapjainkat anélkül, hogy el kellene viselnünk napi rendszerességgel, reggeltől estig, a fejünk felett repkedő 2-3 műrepülő pilótát, akik szó szerint terrorizálják a környező lakosságot, miközben itt, a Tököli repülőéteren szórakoznak.

A repülőtér közvetlen környezetében több idősek otthona, iskola, óvoda, orvosi rendelő és temető is található, nem beszélve a lakóházakról, melyekben sok olyan ember lakik, aki éppen a csend és nyugalom reményében költözött ki a nagyváros zajától távol.

A fórumokon, gyűléseken sokszor már lincshangulat alakul ki, de tenni, mi hétköznapi lakosok, nem tudunk semmit, vagy legalábbis nem tudjuk mit tehetnénk a saját védelmünk ügyében.

Szíves engedelmével mellékelnék egy szemléltető képet is a teljesség igénye nélkül:
http://www.szigethalom.net/images/a2-_-0.gif

Remélve válaszát,
Köszönettel: H.I.

279 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://zugugyved.blog.hu/api/trackback/id/tr311959858

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Reggie 2010.04.28. 23:53:14

@kék madár: Nem. Arra szamitson, hogy ha van ott egy repter aminek x a kapacitasa, akkor elobb utobb azt teljesen ki fogjak hasznalni. Erre lehet keszulni.

Ajtony 2010.04.28. 23:53:52

@zsoci: Igazán az a vicc, hogy egy-két paraszt megtanulta használni a netet, a modorra viszont már nem maradt ideje - mert hülyeségeket írogat

Yo! Maaan! 2010.04.28. 23:56:43

Ezt a téma feldobójára (HI) értetted?

kék madár 2010.04.28. 23:58:06

@Reggie: akkor ilyen alapon ha a a kertvarosban lakom es hazam elott megy egy ut, arra kell keszulnom, hogy orankent 1200 auto megy majd el rajta 55-el mert ez a kapacitasa. Hulyesegeket beszelsz. A kapacitasnak semmi koze a funkciohoz, rendezesi tervhez.

Reggie 2010.04.29. 00:00:45

@kék madár: Egy repternel igen. Mert azt altalaban egy ceg uzemelteti, ami profitot akar termelni. Tehat az a celja, hogy maximalis kapacitason uzemeljen.

kék madár 2010.04.29. 00:05:22

@Reggie: repuloteret 99%-ban nem ceg uzemeltet, hanem az allam. Egy repuloter olyan objektum mint a benzinkut, senki nem akar a kozeleben lakni, de megis jo ha kozel van. Ezert egy millio modon korlatozni kell, nem csucsra jaratni, hogy valami jo kompromisszum szulessen. Ennek az egyik eleme, hogy a repulo nem a lakoterulet folott gyakorlatozik, a repuloteret fel es leszallasra hasznalja es egy kepzeletbeli ek alakon belul marad

Trog_Air 2010.04.29. 00:08:41

@Ajtony: Ez nem teljesen ugyanaz. Azt mindenki tudta, hogy azon a kornyeken repter van mar tobb, mint 60 eve, ennek ellenere odakoltoztek.
En nem koltozok a motorospalya melle, ami mar regebb ota ott van, mint a hazam a telken, ha zavar a zaj. Ennyi.

(Egyebkent a szolnoki laktanyaban anno iszonyat jol tudtam aludni, annak ellenere, hogy tolem 30 meterre indultak a Mi-24-es gepparok ejszakaizni...)

Unter Bahn (törölt) 2010.04.29. 00:16:19

Üdv a Pokolban:-D

Először is: mély sajnálatom azoknak, akiknek ez a legnagyobb problémájuk, gondolom mindannyiukat megtévesztették az ingatlan vételekor, hogy az oroszok elmentek, "nincs itt már semmi, NEM IS LESZ!!!".

Másodszor: többször voltam a '80-as évek elején a Zsóry-fürdőben, ahol az akkor nagy népszerűségnek örvendő hullámfürdő mellett hasonlóan óramű pontossággal jöttek párosával a zorosz (azaz szovJET) MIG-ek, többnyire párosával és mivel nem vagyok szakember, csak sejtem, hogy dél-észak irányból a fürdő (és környező nyaralói) fölött vett kelet-nyugat irányú forduló a leszálláshoz kellett Klementinán (felszállás közben ugye Mezőkövesdre zuhanhatott volna... bár Andornaktálya megvolt...) szóval engem lenyűgözött a látvány, de nemcsak engem, hanem azt a sok nyugati turistát is, akik az orosz virtusból keveset láttak...

Harmadszor: bár iszonyú tériszonyos vagyok, a műszaki beállítottságomnál fogva minden érdekel, ami a definíció szerint gép, márpedig ez eléggé tág fogalom... Szóval amikor először mentünk a Kecskeméti rep.napra, gyerek még nem volt, csak egy másfél éves lányunk(:-D), aki kb. 3-4 órát aludt olyan időszakban, amikor még valami agyatlan barom nem tiltotta be az utánégetőt (nem korlátozta) és gyermekünk vinnyogó autóriasztók szomszédságában - amit a MIG-ek, Mirage, F-15 dörgése indított be.

Fogadjuk el, hogy valaki tényleg úgy vett ingatlant ott (a zoroszok után!) hogy azt hitte, a reptér megdöglött... dehát úgy kell meghirdetni a sok repülőbuzinak, hogy a legjobb hang- és vizuális élmény, és lesz vevője rögtön, nem hiszem el, hogy egy érték-alapú csere nem vihető át ilyen címen.

Amikor hallottam, hogy van olyan állat, amelyik a Kecskeméti katonai reptér melletti nyaralójából légpuskával lövöldözi a fölötte elszálló gépeket, arra gondoltam, hogy ezt az embert meg kell váltani... de nem lehet! Neki az a nyaraló kell, a reptéren fejezzék be a gyakorlatozást!!! Hát vazze, ezen lehidaltam... más a tökét adná a látványért, de neki nyugalom kell, bármi áron!!! Kétévente kétnapos repnap??? Kibírhatatlan (tudom, van felkészülés meg miegymás), de én erre az időre csereüdülés ajánlok fel!

Remélem, tanácsot is kapok mellette, amikor ugyanis építkezni kezdtem, egy focipályával párhuzamos zsákutcában kb. 5-dik lakást építettem... nomost időközben felrántottak további 3 ikerházat 'Hátrányossíéknak', a vele járó utcai életformával és roncsderby-forgalommal, valamint bosszant módon a focipályán focizni kezdtek!!! Eleinte csak szombat-vasárnap reggeltől estig (vasárnap kupa-nap), később nyári szünetben nap mint nap, de. 9-től este 10-ig... gyermekeim ennek köszönhetően igen választékosan tudnak káromkodni roma-tájszólásban... tehát: ki az, aki "kaccsojja ki"???

PS: igazából nem kell a tanács. Magamtól is sejthettem volna, hogy az üres telkeket előbb-utóbb megveszi valaki, sőt sehol nem zárták ki hogy nem roma lesz a szomszédom, mint ahogy azt sem, hogy a homályba veszett falusi FC egyszer feltámad és a remek gombázó helyet (szegfűgomba!, csiperke) egész nap tiporják. Panasz? Áh, kinek, hova, milyen alapon?

Ja, ráadásul pár hónapja mi is "áldozatai" lettünk a tőlünk kb. 140 km-re fekvő Kecskeméti bázisnak: nemegyszer kis magasságban húznak át a falu felett, különböző manővereket vagy éppen lassú áthúzásokat végrehajtva... ezt én nagyon sérelmezem... ugyanis sosem szólnak előre, hogy meg tudjam nézni, sőt a rohadékok néha direkt a felhők felett maradnak, így csak a hangot hallom, a retinámat kiégetem, de SEMMIT NEM LÁTOK:-o

Konklúzió: aki előbb jött, azé a terület (a többit le kell verni az engedélyt kiadó hatóságon).

Amúgy meg ha milliárdos lennék, a legkevesebb, hogy egy (két) működőképes hajtőművel rendelkező MIG-29-et beállítanék az udvaromba (ha jönnek a raszta-rallysok, befújnám őket a focipályára:-DDD)

egy atlag 2010.04.29. 00:19:40

@Ajtony: mert az avarkeszigecibácsi oda költözött. remélem visszakapja még az élettől. egy bazi nagy lódarázs család költözzön az agyába.

Ajtony 2010.04.29. 00:22:32

@Reggie: Csak apró észrevétel. Nem volt reptér, illetve egy repülőgépgyár épült a közelben, ahol WM motorokat gyártott. Később, a II.VH idején készült egy libalegelőn végzett egyengetéssel egy olyan "valami", mint ami Budaörsön is van. Az oroszok nyomtak ide izomból repteret, kb 40-45 éve.90-ben elmentek, csak kormánygépek jöttek-mentek néha. Majd megszűnt! Egyetlen ok, hogy görcsölnek vele - 1986-ban új betont készítettek az ideiglenesen hazánkban állomásozók. 1997-ben a kormány kinevezte tartalék reptérnek. Előtte a HM feloldotta az építési tilalmat, ami után egyértelműnek tűnt a megszűnése. 2004-ben telekárnál olcsóbban megvette Demján cége. Most egy olyan helyen akar logisztikai parkot, ahonnan kb. 1 óra alatt lehet kijutni (ez egy sziget). Szigetszentmiklósi barátunknak jelzem, hogy ha ez összejön, nekik is meglesz ugyanez, vagy talán még több is. Vonat nincs, csak egy elhanyagolt pályával rendelkező HÉV sínpár található, amit a Soroksári úton tudnak összekötni a MÁV hálózatával (látjátok, különösen miklósi cimbi: engem meg az nem fog zavarni, hogy tehervonatok mennek negyedóránként a HÉV helyett). Hajózás kizárható, mert belső ívre ép ésszel senki sem tesz kikötőt. Ezen kívül megszívja Csepel és Erzsébet. De ugye nem ott lakunk, és jó magyar szokás szerint leszarunk mindenkit, sőt! - örülünk a más bajának. Aztán nyócker: ha itt beindul a reptér, az erre futó folyosót visszateszik a régi helyére. Micsoda pech, de ezt is leszarjuk, mert nem bennünket zavar.

Ja, és Érd, Százhalombatta, Budatétény és Szigetszentmiklós felett nyomják ki a kerozint, mert ugye a nagy gépek Szigethalom felől szállnak le, és a fordulókörük még véletlenül se akkora, hogy közvetlenül a reptér körül történne meg ez az aktus - de ki a fenét érdekli a rákos megbetegedések növekedése, meg a debil gyerekek születése, ha nem vele fordul elő.

Ajtony 2010.04.29. 00:42:36

@Unter Bahn: Konkrétan a Redbull Air Racing csinálja a hajcihőt folyamatosan. Ha nagy gépek jönnek, az közép és dél-buda felett szállnak majd fel. Tétény, Újbuda, Budaörs, Telki felett fognak alacsonyan repülni. Valószínű, hogy kínaiak szerzik meg, és tehergépek fognak le és felszállni. Akkor majd bessenyőy pistabát kirakják a piros-bullájával együtt, és csend lesz, vagy legalábbis kisebb zaj. Most is megtehetné, hogy nem lakott terület felett cirkuszolna, de puruttya.
Természetesen minden lehetőséget kihasználunk arra, hogy megkeserítsük az életét - ő kezdte!

Sics68 2010.04.29. 01:09:04

Igazából a kibaszottul elbaszott magyar jogrendszer egy hézagjával, (és azt azt kihasználó aljanépekkel ) van itten a gond.

Hogy reptér, ipari park stb. kell, (az országak, munkahely, GDP stb.) az eléggé egyértelmű.

A gond az, hogy amikor itt nálunk valaki valamit csinál, akkor szarik arra, hogy avval amit csinál, esetleg kibaszik másokkal. ( ...kárt okoz neki ...)

Az így okozott károkat viszont nem igazán képes kezelni a hazai jogrend ( meg a hazai népesség jelentős része se ... de itt most a jogalkotókat szidjuk... )

Gondoljunk bele, hogy hazákban már az is 5+ év pereskedés, amikor egy régi ház helyén két szintesre felhúzott épület elfogja a szomszéd elől a napot.

Az ennél bonyolultabb esetekről ne is szóljunk...

Szóval amíg normális törvényeink ( és ezeket normálisan értelmező ) bírói karunk nincs, addíg e tekintetben is vészesen elbaszott országban kell éljünk.

bye
Sics

Kókuszmenyét 2010.04.29. 01:10:19

Pilótaterror... azért ez szerintem túlzás. Kicsit olyan ez, mint mikor valaki ártéren építkezik, később meg sír, ha térdig áll a víz a kertjében.
Reptér mellett reklamáljunk a repülőkre, a belvárosi sétálóutcában reklamáljunk a bulizókra...
Ha valaki reptér mellé költözik az ne reklamáljon...

Erről jut eszembe: Én nem reptér mellet lakom, hanem zöldövezetben. Minden reggel hangos madárcsicsergésre ébredek. Skandallum! Le a madarakkal!

Unter Bahn (törölt) 2010.04.29. 01:20:44

@Ajtony: Hát... annyit tudok mondani, mint a csodarabbi: "Tudod mit? Neked IS igazad van!"

Meg nekik is... mert ha nem tiltják (sőt, ez van kijelölve), akkor lehet...

PS: A kínaiakkal meg pár év(tized) és komoly baja lesz a világnak... csaxólok (ha megveszik a Redbullt, úgylehet hogy addigra semmiféle előírás nem fogja őket érdekelni:-(

Van egy nép, ami büntetlenül lekoppint mindent, teli van zsozsóval, a világ 2025%-a már az övék és bár a hónaljamig se érnek, rövid (kici)nekik a Volvo S80:-(((

Unter Bahn (törölt) 2010.04.29. 01:21:50

...a világ 20-25 %-a...

csaxólok, mert utólag sokalltam.

romesz 2010.04.29. 02:42:31

A repulo szamat kell felirni es feljelenteni a szabalyszegot

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.04.29. 03:25:46

ne keverjuk mar a murepulest a repterrel
mikor mig-ek voltak felszalltak elmentek debrexenig, korbementek a balaton felett, nagy magassagban es ujra leszalltak tokolon
a murepules kifejezetten alacsonyan vegrehajtando igen hangos repules a reptertol annyiban fuggetlen, hogy el lehet menni mashova is es utana leszallni
ez kb olyan minth a az ablakod alatt motocrossosok gyakorolnanak
torveny nemigen tiltja

kgl · http://hobbiasztalos.blog.hu 2010.04.29. 04:29:54

@Ajtony:
1. Minden motoros sportrepülőgépen van kipuffogó. Ha nem lenne akkor a motortérben csapkodnának a hengerfejből kilépő lángok.
2. Szinte csak elvétve találni olyan motoros sportrepülőgépet amelyiken van hangtompító dob, másnéven kipuffogó dob, mivel az nagymértékben lefogja a motor teljesítményét.
3. Van 1 eladó házam, ott tuti nincsenek repülők a közelben, keress meg ha érdekel.

Lúz_Air 2010.04.29. 06:21:46

@Trog_Air: Nem mindenki olyan, hogy nyugodtan alszik a repülőzaj mellett. Mi vagy te, vadászpilóta? Nem mindenkinek van pénze kerteshátba költözni egy csendes környéken, és aki ilyen helyre költözik, nem nézi meg a kőtáblát a reptéren, hogy vajon mikor építették.. Minek kell ennyi rohadt gép ennek a szegény országnak, így is túl sokba kerül nekünk a Gripen botrány.. Csendet akarunk és ennyi

klacus 2010.04.29. 06:45:31

Tökölön augusztus 20-a igazi ünnep, mert akkor nem ott zajonganak.

Miért nem takarodnak valami lakatlan terület fölé, ez számomra is érthetetlen. A hírek szerint egyébként újra lesz Tökölön teherszállítás. Valszeg akkor megszűnik a légtér használat...

Van aki tükörrel, és légpuskával basztatja a pilótát, de azt szerintem büntetik...

Kell egy vulcan pár ezer lövedék, egy két másodperc, aztán csend lesz.

Walter Melone (törölt) 2010.04.29. 07:14:03

@Ajtony:

"Ja, és Érd, Százhalombatta, Budatétény és Szigetszentmiklós felett nyomják ki a kerozint, mert ugye a nagy gépek Szigethalom felől szállnak le, és a fordulókörük még véletlenül se akkora, hogy közvetlenül a reptér körül történne meg ez az aktus - de ki a fenét érdekli a rákos megbetegedések növekedése"

hahahahahah! :-)

Mit nyomnak, hová? Kerozint? Tudod te mennyibe kerül az? Mi a fenének locsolnák szét a levegőben???

Walter Melone (törölt) 2010.04.29. 07:14:51

@kgl:

"2. Szinte csak elvétve találni olyan motoros sportrepülőgépet amelyiken van hangtompító dob, másnéven kipuffogó dob, mivel az nagymértékben lefogja a motor teljesítményét."

Mindegyiken van.

Manyizga (törölt) 2010.04.29. 07:35:39

Én is azt mondom, hogy el lehet költözni...

Mindig vannak lakók, akik utólag okoskodnak. Budaörsön a lőtér mellé költözők üldözték el az ott edző olimpiai skeetbajnoknőt, Igaly Diánát. Nem bírják a durrogást. Vazze, nem kell lőtér mellé költözni...
Remélem hamarosan a villamoscsengetést nem bírók is felszólalnak és követelőznek a Nagykörúton...

www.BiSzex.hu · http://bisex.hu 2010.04.29. 07:54:41

hatalmas tükröket a kertbe, és el kell vakítani a műrepülőket, és lezuhannak.... erre tett egy kísérletet valami angliai pacák is(rémlik, olvastam valahol) de nem tudták lecsukni, mert azt mondta, hogy az ufoknak akart jelezni

www.BiSzex.hu · http://bisex.hu 2010.04.29. 07:56:26

vagy stinger rakéták, és lelövöd őket vállról indítva :) lehet hogy a pisztolyok, és hamis útlevelek mellett a józsefvárosi piacon a szírektől ezt is megtudod venni :)

Bikk 2010.04.29. 08:26:37

F_Jikov-val értek egyet, mikor odaköltöztek, már ott volt a reptér. Mit gondolt a levélíró, mivel jár egy reptér? Környékbeli vagyok, felettünk is köröznek a repülők, marhára nem zavar. Úgyhogy inkább csak a maga nevében írjon.

telekino · http://globalicum.blog.hu/ 2010.04.29. 08:37:13

a felsoroltak közül-mármint az iskola,nyugdíjas otthon,uszoda,idősek otthona(a leszállópályától nyugatra kb)a volt laktanya területén épültek,tehát nem lehet olyan meglepő,hogy repülnek.Az már inkább megérne egy misét,hogy ki és miért engedte ,hogy ezek oda épüljenek...

P.A.N. 2010.04.29. 08:42:20

Na akkor a sok észosztó másfaszávalcsalántverőnek figyelem, csak egyszer írom le:

A levélíró kifejezetten a műrepülőkkel problémázik, méghozzá jogosan.

Van egy nagyon szűk érdekkör Magyarországon, akik a műrepülést művelik, van egy mégszűkebb, akik üzemeltetik (edző, repülőtér üzemeltető, üzemanyag és tárolás biztosítója, jelen esetben egy és ugyanaz a cég).

Ez az érdekkör nem szeretett pl Őcsénybe a pusztába lejárni, és ez jelöltette ki edzésre a tököli repülőtérre az LHA2 műrepülő légteret NÉHÁNY ÉVE úgy, hogy bizony az rálóg Halásztelekre, holott a vonatkozó rendelet szerint ott 300m alatt tilos BÁRMILYEN repülés leszámítva a mentőket, rendőröket állami repülések eseteit.

A környéken körözgető kis Cessnák, Diamondok és egyebek és egy műrepülő hangja közt úgy tessék elképzelni a különbséget, mint egy utcai autó és egy forma-1es go közti hangnyomáskülönbséget csutka gázon.
A teljesítmény miatt a repülőgépekre vonatkozó zajkorlátok alól KIVETTÉK a műrepülőket, és valóban nincs kipuffogódob, semmilyen. Egy hathengeres 350 lóerős boxermotort tessék csutka hangerőn elképzelni. Kilóméteres távolságból is nagyon hangos, he mint hangforrást felemelem a föld fölé. (Akusztikailag jobb a versenyautó helyzete, mert inkább felfelé terjed a hangja a terepen, mint oldalra.
Ehhez képest mutatok pár mezei kisrepülőgép motort, amin a harcos repülésvédő kolléga szerint nincs dob. hozzáteszem, jóval kisebb teljesítményű motorok ezek hangtompítóval ellátva. Nyugaton, ahonnan ezek a gépek bejönnek, már rég kötelező is a hangtompító:

Cessna 172: www.m0a.com/wordpress/wp-content/uploads/2009/01/lycoming-o-320-m0a.jpg illetve agyanabból egy régi: flywhy.com/FlyWhat/Cessna172.htm .... és ahol árulják: www.aero-fab.com/newexstces.html

A Dimaond DA40 modernebb. Eleve csendesebb, soros, alapjaiban az autók motorjához hasonlókkal repülnek, motorváltozattól függően a zajterhelés elgfeljebb 70-75dB, szemben a műrepülés olykor jóval 100db feletti zajával.

A műrepülés zaja mindenütt probléma a világon, ám sehol nem telepítik lakott területre (mármint a civilizációban, nem itthon).

Végezetül egy katonai repülőtér leállítása a települések között logikus, és normális. A repülőtér nagy zajterhelésű újrahasznosítása ellen nemcsak civilak, hanem települések önkormányzatai is tiltakoznak. Szintén logikusan. Számtalan külterületi repülőtér lett bezárva a hidegháború végén, és ma sincs ott ilyen zaj.

Helótageci 2010.04.29. 08:57:07

@LHA: Ahogyan mondod. Az a sok okos aki meg arra hivatkozik, hogy a reptér itt volt az csak arról nem tud, hogy az önkormányzatoknál is olyan információt adtak sokáig, hogy a reptér megszűnt. Persze lehet másokon röhögni. Nekünk ott van telkünk és tudom miről van szó. Az indító posztban pedig a műrepülőket emeli ki a szerző. A kisgépek kurva csendesek, viszont amikor Besenyei az épülő új gépét csutkagázon teszteli az óvoda, bölcsöde felett vagy amikor a házak felett max 30 méterrel röpködnek az a nem mindegy.

RedBull Air Race alatt pl a B-25 és a komplett Breitling kötelék max 50 méter magasan többször a települések felett az sem korrekt. Nem kell a repteret ezárni, csak a szabályokat betartani és betartatni.

Élhető Környezetünkért 2010.04.29. 09:08:22

@F_Jikov:
Tisztelt Uram!
A minősítgetésével saját magát jellemzi!
Mielőtt véleményt nyilvánítana nem ártana jobban ismernie a területet.
A pálya a mai formájában 1948-ban létesület, egy elnyomó diktatúra erőszakszervezetének kiszolgálására. Ha a jelenlegi használók ezzel a szellemiséggel akarnak közösséget vállalni, ne csodálkozzanak, ha ugyan annyira utálni fogják őket a lakosok, mint az elődjeiket.
Szeretném felhívni a figyelmét, hogy még a megszálló szovjet csapatokkal is lehetett beszélni, mert a 80-as években a környék lakosságának a nyomására a környező Tanácselnökök leültek a szovjet vezérkarral és a vezérkar belátta a reptér problémáit, a kiképzőrepüléseket kivitték Ukrajnába és heti 3 napra csökkentették a gyakorlatozásokat.
A Magyar Állam semmilyen korlátozást nem vezett be a reptér fenntarthatósága érdekében. A tököli lakótelep, óvoda, iskola létesítésekor a tököli Önkormányzat ígéretet tett, hogy nem fogják fejleszteni a repteret. Az A2 műrepülő légtérben gyakorló pilóták rendszeresen a reptér feletti területet elhagyva, lakott területek felett szoktak repülni. Egy műrepülő gép ki van véve a zajkorlátozás alól, mert a zajcsökkentő dob levenné a teljesítményét, így egy bukó forduló alján teljes gázon emlkedve hatalmas zajhatás éri a lakosságot.
halasztelekma.hu/2009/10/csutortoki-agyrem-%e2%80%93-avagy-a-repulo-kocsognem-cseszealj/

Élhető Környezetünkért 2010.04.29. 09:12:51

@telekino:
Amikor ezek épültek az engedélyezés során a tököli önkormányzat tudomásom szerint ígéretet tett, hogy későbbiekben nem kívánják fejleszteni a repteret. Ezt az ÁNTSZ munkatársától tudom.

neurotikk! (törölt) 2010.04.29. 09:15:24

@Helótageci: Bizonyara.
Meg en is hallottam terveket szemelyszallitas beinditasarol, vagy mittomenmilyen egyeb ujrafelhasznalasrol, bizonyara megszuntetesre volt itelve akkor, ja, hiheto.

Kopi3.14 2010.04.29. 09:19:11

@Ajtony: csak nem önkritikát gyakorolatál?

@Helótageci: konkrßétan ismerem a Bessenyei féle zajterhelést, Halásztelken. Kisgyár utca, teljesen elviselhetö, s csak munkaidöben létezik. Az pedig, hogy az önki kibaszott veletek már had ne a repülök baja legyen, hanem ti verjétek le a saját, választott képviselöiteken.

Parajpuding 2010.04.29. 09:20:56

Nem kell aggódni. Néhány év és nem lesz mit beletankolni a gépekbe. Hacsak nem átállítják őket vizeletre:)))))) Vagy ha lesz, akkor aranyárban már senkinek sem lesz "kedve" nap mint nap órákat repkedni.

Másrészt pedig a sok húgyagyúnak, aki ezt a "reptér mellé nem kell költözni" dumát kántálja: van némi különbség pl. heti kétszer fél-egy órai katonai gép hajtóműpróbája, kereskedelmi/magán kisgépek le és felszállása, valamint "folyamatos" műrepülés okozta hanghatás között a türelmet és elviselhetőséget tekintve.
Az ilyen taplóparasztoknak lehetne azt a példát is hozni: ha egy csendesebb zöldövezeti helyre költözöl és évek múlva a népesség, a beépítettség miatt egyszer csak azt veszed észre, hogy körútnyi forgalom halad el az ablakod alatt, akkor mondjam én is azt: bunkókám, minek költöztél út mellé?

Élhető Környezetünkért 2010.04.29. 09:22:24

@degesk: Az hogy még nem jött össze nem azt jelenti, hogy nem is fog. A folyamatban lévő tököli rendezési terven tervezett párhuzamos gurulóút szerepel és minden áron szerepeltetni akarják rajta a zajgátló védőövezet isophon görbéit annak ellenére, hogy az eljárást megszüntették. Ez a két feltétele van a rendezési terven a reptérré történő átminősítéshez.
Miért akarják ezeket szerepeltetni a rendezési terven, ha nem akarnak itt nagygépes forgalmat?
A lakosokat egyfolytában félrevezetik, azt hiszik, hogy mi mindent beveszünk:
www.szigethalom.net/tokoli-repter/rettegnek-a-battaiak-a-tokoli-repter-fejlesztesetol.php
www.szigethalom.net/tokoli-repter/wachsler-a-tokoli-tukorben-2.php

Kopi3.14 2010.04.29. 09:25:03

@Élhető Környezetünkért: akkor nem az önkit kéne pofánbaszni, a repülök basztatása helyett? Illene a megfelelö szerveknél panaszkodsni, azokat piszkálni, akik átverték az ottaniakat, illetve engedtek óvodát építeni a reptér mellé közvetlenül.

Élhető Környezetünkért 2010.04.29. 09:32:31

Az önkormányzaton is számonkérjük a dolgot.
A tényekhez az is hozzátartozik, hogy a műrepülő urak nem szokták betartani sem a tiltott időket (rendszeresen pihenőidőben, sokszor vasárnap is műrepülnek, holott a belső utasítás szerint ez tudomásom szerint tilos www.szigethalom.net/tokoli-repter/feljelentettek-a-repuloteret.php )
Sem a korlátozást, miszerint reptér kerítésén kívül műrepülni tilos.
Ha bejelentést teszünk a légügyhöz, az nem hajlandó megkeresni a felelőst. Ha betelefonálunk a toronyba, hogy valaki tiltott időben műrepül, vagy lakott területek felett, akkor a pofánkba röhögnek, hogy mi rosszul látjuk, az nem műrepülés.
Sorozatosan húlyének nézik a lakosokat mind a hivatalok, mint a reptér vezetése, mind a tulajdonos...

neurotikk! (törölt) 2010.04.29. 09:38:23

@Élhető Környezetünkért:
"A pálya a mai formájában 1948-ban létesület, egy elnyomó diktatúra erőszakszervezetének kiszolgálására. Ha a jelenlegi használók ezzel a szellemiséggel akarnak közösséget vállalni, ne csodálkozzanak"
Az en szemelyeskedesem nagyobb reszt teged minosit: orbitalis idiota vagy!! A sugarhajtomuvek pedig naci talalmany, sok hulye naci aki repulore ul meg vezeti fuj!!
Magadbol csinalsz hulyet ha igy hangulatkeltesz foloslegesen es eroltetve. Mi a faszomnak belekeverni a diktaturat a murepulok zajterhelesebe, te direkt beszelsz magad ellen?!

Mellesleg tenyleg hallottam fejlesztesekrol hirekben idorol idore, persze datumra mar nem emlekszem.
Tovabba nem fejlesztesi szobeli igeret es bezarasi hatarozat dokumentacio kozott nagy az elteres, eleg naiv volt ovodat letesiteni repter melle annak bezarasa elott.

Mindentol fuggetlenul a murepules oda rakasat kivulallokent sem ertem es felelotlen dontesnek tartom, felul kellene vizsgalni a murepulo legter letezeset ilyen kozel lakoteruletekhez 2007-ben. Ugyis elszamoltatasi idoszak van, gyerunk, eloszedni a donteshozokat, meseljek el, miert is nem vettek figyelembe az eroteljesen megugro zajterhelest, ki az aki ilyen dilettansan szabalyoz?
A murepules kritizalasaval egyet tudok erteni, altalaban a repter cseszegetesevel nem igazan. Mar bocs, de meg mindig, nem kell oda menni ahol zaj lehet ha direkt csendre vagyunk!! Teljesen vilagos.

neurotikk! (törölt) 2010.04.29. 09:45:27

@Parajpuding: nem bazdmeg, az a megoldas, hogy ha kozeljon valaki a hazadhoz lelovod vagy felrobbantod a kurva epitogepeit, nehogy mar barmi is legyen korulotted. Mindenki alljon meg mert Janinak sajat elkepzelesei voltak mikor odakoltozott!!
Ne haragudj de bena hasonlat volt, es nem is relevans.

Kopi3.14 2010.04.29. 09:52:52

@Élhető Környezetünkért: akkor bírósági megkeresés a hatóságokkal szemben, nem megfelelö munkavégzés okán. Persze panaszt teni náluk, hiatalos beadvánnnyal, nem csak telefonon megérdeklödni. Vannak legális lehetöségek is, csak esetleg használni kéne. Vagy tényleg enni jogi balfasz van nálunk, hatalmas önérzettel, akinek fingja nicns ar´rol mit tehet, mit nem tehet?

tónibácsi 2010.04.29. 09:54:51

A hozzászólások szép kis kórképet adnak hazánkról. Mivel az élet törvényszerűségei szerint, az itt megszólaló - empatikus képességekkel legkevésbé sem megáldott, viszont hatalmas önbizalommal rendelkező - (feltételezésem szerint) elsősorban ifjú hozzászólók gyakorlatilag biztosan kerülnek hasonló helyzetbe az életük során (úgy értem kiszolgáltatott helyzetbe:)), remélem megemlékeznek majd az itteni hozzászólásaikról.

Élhető Környezetünkért 2010.04.29. 10:02:38

Ezt hívják "Magyar mentalitásnak"
Dögöljön meg a szomszéd tehene is.

Szeretném megkérdezni, a tisztelt kommentelőket, hogy ismerik-e azt a kifejezést, hogy "morál"?
Ha egy rendelet kijelölné, hogy mondjuk egy kórházban az újszülött osztályon a gyermekekkel egy légtérben lehet csak dohányozni, akkor oda mennének-e dohányozni a rendeletre hivatkozva?
Nem kérem a válaszukat, csak gondolkozzanak el a dolgokon.

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2010.04.29. 10:04:13

@Ajtony: Esetleg nézegess kicsit több videót és envelope görbét szerintem. Élőben is is láttam őket eleged.

Lehet, hogy nem 1 km, hanem 1,2 vagy 1,3, de kb. ez a nagyságrend.

repulo.indavideo.hu/video/Hungarian_Sky_Hussars/

Élhető Környezetünkért 2010.04.29. 10:06:50

@Kopi3.14: Tisztelt Uram!
A hozzászólása alapján feltételezem, hogy nem volt még dolga olyan érdekcsoportokkal szemben, mint a tököli repülőtér tulajdonosai. Amit ön a "jog erejéről" feltételez a nagyfokú tapasztalatlanságról árulkodik.

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2010.04.29. 10:11:18

@Ajtony: Hát, ha 2004 óta akarja, akkor elég szarul akarja. Azóta is csak egy TESCO-t húztak fel ott amennyire tudom.

A BKV meg felszámolta a terherszállítást már vagy 15 éve. A MÁV hálózathoz kapcsolódó vágányok sincsenek meg. Sehol. Ha szigethalmi vagy akkor ez talán feltűnhetett volna, te nagyon te...

Ergo baromság amit mondasz, mert fizikailag lehetetlen, hogy tehervonat járjon a HÉV síneken. Ja, és régen is csak éjszaka jártak...

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2010.04.29. 10:13:05

@Walter Melone: Ja. Elépszető baromságokat ír ez az ember.

Kopi3.14 2010.04.29. 10:17:19

@Élhető Környezetünkért: akkor meg minek sír, ha a legális lehetösegeit sem meri kihazsnálni, hanem egyböl lefitymálja? neten sírni, hogy csúnyagonosz bessenyeipeti az jobb? Lesz bárminemü eredménye? Bocs, de ez a tipikus faszság.

jubelux 2010.04.29. 10:18:25

@neurotikk!: Jaj te ifjonc, valószínűleg fiatalságod miatt nem ismered az 1132/1991. Kormány határozatot. Ez az aprócskának tűnő tény meg a reptér egyedi környezeti feltételei bőven elegendőek a reptér bezárásához.
A környező önkormányzatok az utolsó 20évben ráadás képen a kiadott építési engedélyekkel szépen körbeszögezték a reptér koporsóját.
Tanácsos lenne beletörődni abba, hogy legyőzött benneteket az állam. Ha repülni akartok akkor célszerű időben valamilyen kulturált libalegelő után nézni. Merthogy kisgépestől, műrepülőstől elfog takarodni az egész díszes kompánia.
Tudod, a tököli repülőtér az egyedi környezeti feltételek miatt semmilyen repülési tevékenységre sem alkalmas!!!!

Élhető Környezetünkért 2010.04.29. 10:21:15

@Kopi3.14: A legális lehetőségek közül már sokkal élt a környező lakosság. Több feljelentést, több panaszt tettek már a lakosok, eddig egyikkel sem volt hajlandó érdemben foglalkozni egyik hivatal sem.

neurotikk! (törölt) 2010.04.29. 10:53:45

@jubelux:
Szenilis egy ervelesed van oregapo. Hogy jon a korhoz egy bizonyos kormanyhatarozat ismerete? : )
Kerdezzem meg oreganyam a kormanyhatarozatrol, kora kapcsan ismernie kell az ervelesed alapjan, vagy hajlando vagy kifejteni te es itt. Esetleg ha tudsz egy helyet a neten ahol lehet bongeszni az adott kormanyhatarozatot, az is jo lenne.
Erdekel.

Mellesleg nem vagyok kozejuk valo. : )

Amugy ha minden ilyen tiszta, repuloter torolve, akkor mi ez a nagy siras rivas itt?
Valami akkor nincs a helyen. Vagy a torlesi hatarozat, vagy a nyafogo lakok es akciocsoportjuk.

Amugy a kornyezeti feltetelek akar Ferihegy bezarasahoz is elegek lennenek, vagy a vilag osszes repterenek bezarasahoz, kiveve talan az Antarktiszi kutatobaziset vagy katonai reptereket a nevadai sivatag kornyeken.
Hisz emberek akiknek hallasuk es zajallergiajuk van mindenhol laknak. Raadasul egyeb helyekrol kiszorulva vagy egyeb perverz megfontolasbol hajlamosak olyan repter kozeleben letelepedni lakni meg ovodat nyitni ahol elotte ilyen nem fordult elo.

neurotikk! (törölt) 2010.04.29. 10:56:32

@Élhető Környezetünkért: Ha kotelezettseguk foglalkozni a beadvannyal es nem teszik, vagy teszik es a beadvany megalapozott, de nyilvanvaloan torvenyeknek ellentmondoan vagy szakszerutlenul foglalkoztak vele, akkor ez egy jo pont arra hogy megfogjak oket.

jubelux 2010.04.29. 11:14:45

@neurotikk!: Nem célszerű heveskedni.
- Tessék értelmezni a nevezett kormány határozatban írottakat.
- Tessék elővenni egy térképet, ha lehet egy műholdast. Tessék összehasonlítani Ferihegy és a tököli reptér környezeti feltételeit, a lakosságot érő terheléseket.

Felkészületlenül nagy csacskaságokat lehet írogatni!

neurotikk! (törölt) 2010.04.29. 11:20:59

@Élhető Környezetünkért:
A szelsosegesitessel nagyon nem segitesz az ugyednek kedves aktivista.
A te kis hasonlatod jellemzoen nem fordul elo, eleg lazalmos, de az hogy valaki a kornyezetet es masok cselekedeteit alakitana a sajat elkepzeleseihez a helyett hogy a sajat hozzaallasat vagy akcioit felulvizsgalna olyan gyakrabban. Sot!
A te altalad magasztalt moral az pont az egyeni igenyek fele megy el, es leggyakrabban az ehhez hasonlo ugyek kapcsan...

Felreertes ne essek, ellene vagyok a folosleges zajterhelesnek, lathato.
De a szelsoseges egyeni jogkenyszeritesnek es masokat magunk igenyeihez alakitasanak is.

Ha nem sikerul lobbizni a kepviseloitek(!) fele, akik a kozosseg fele kepviselnek titeket (tehat pont nekik kellene lobbizni nem oket lobbizni!) akkor erdemes levonni a kovetkezteteseket a kepviselok munkajaval kapcsolatban.
Ha a tobbseg egyetert veletek, szepen elmozditja a kepviselot es olyat foglalkoztat aki a teljes kozosseg igenyeit kepviseli, nem pedig egy ket sportrepuloet egyoldaluan.
Persze ha a teljes kozossegnek masok az igenyei mint azoknak akik a repter melle koltoztek, akkor sajnalom, akkor kenytelenek lesznek a szenvedo alanyok a sajat eletuket megvaltoztatni es nem a kozosseget.
Nem mindig az a megoldas hogy mas valtoztat, sokkal egyszerubb magunkkal kezdeni a valtozast mint massal, magunkra nagyobb hatasunk van mint masokra.

Amugy a megfelelo kepviselok kivalasztasara itt lesz az ido osszel legkesobb...

neurotikk! (törölt) 2010.04.29. 11:32:54

@jubelux:
Miert olyan baromi nehez leirni mi a lenyege az emlitet kormanyhatarozatnak? Nem birsz irni? Vagy bloffolsz hogy olyan jol ismered?

Beszelsz itt a vilagba nullara fellengzosen.
Es terkep helyett ajanlom hogy lakj az Ors vagy a Madl utca es egyeb X. ker-i lakoteruletek kornyeken, esetleg Vecsesen, kedves geodeta szakember oregur. Nem zummogok jarnak arra, de lathatoan ehhez az evek nem elegendoek hogy fel tudd dolgozni. : ) Vagy nezhetsz mas reptereket is mas orszagban, konkretan ajanlom hogy a Gatwick repter melletti telepulesen lakj egy utcaban, majd eszreveszed, hogy nem egyedi az eset hogy a repterek zajosak!! Es nem csak tiztol negyig!
Hulyeseget beszelsz tiszta erobol es buszken. Ugyes.

Helótageci 2010.04.29. 11:50:19

@neurotikk!: Csak jelezném, hogy a reptéren évekig nem volt repülés. Akkor kezdődött újra amikor az APV Rt eladta Demján cégének. De gondolom, aha jahh hihető.
A tények néha zavaróak tudom. Viszont baszott makacs dolgok.

@Kopi3.14: Gyere át halomra amikor az Avust repüli be. Ne lesz olyan elviselhető.

Ajtony 2010.04.29. 11:56:08

@molnibalage: Nem szerencsés, ha valaki a butaságával, vagy a tudatlanságával kérkedik - mint Te. A vasúti lehetőségek a logisztikai tervezéssel megbízott cég megvalósíthatósági tanulmányaiból származnak. Azt pedig, hogy mikor mehetnek tehervonatok, a menetrend összeállítói fogják megszabni, de tőlem mehetnek éjszaka is

Ajtony 2010.04.29. 12:03:02

@neurotikk!: Te honnan vagy ennyire okos - vagyis inkább ...
Már ami a tudatlanságodat illeti:"Esetleg ha tudsz egy helyet a neten ahol lehet bongeszni az adott kormanyhatarozatot, az is jo lenne.
Erdekel."
A határozat száma alapján ECDL ismeretekkel tíz perc, gyakorlott netezőnek 2

Ajtony 2010.04.29. 12:05:40

@Kopi3.14: A tipikus faszság - hogy stílusban klappoljak - az ismeretek nélküli vélemény nyilvánítás

Élhető Környezetünkért 2010.04.29. 12:29:04

@neurotikk!: Tehát úgy gondolod, hogy megalapozott volt környezetvédelmi vizsgálatok, hatástanulmányok nélkül 2 óvoda, 2 nyigdíjasotthon, 2 iskola és sokezer ember feje felett kijelölni egy műrepülő légteret, ahol zajkorlátozások alól kivett versenygépek repülhetnek? Ezeknek a pilótáknak úgy gondolod, hogy semmilyen felelősségük nincs, mert ők csak a kijelölt légtérben grasszálnak?
A jogszabályokon kívül az emberi együttélésnek vannak erkölcsi szabályai is. Nem lehet azzal takarózni, hogy kérem szépen én nem tehetek róla, hogy az ön gyermeke, idős, beteg édesanyja nem tud pihenni, mert én csak a szarul kijelölt légtérben gyakorlok és kész.

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2010.04.29. 12:33:32

@Ajtony: Tükörbe néztél már?

A megvalósíthatósági tanulmányok sokszor olyan komoly feltételezésekre építenek, hogy ehaj. Olyat is láttam már, ami max. WC papírnak volt jó.

Az, aki a BKV tulajdonában levő HÉV sínekre és hálózatra épít üzleti tervet, szerintem az nem normális...

MÁV-HÉV kapcsolat leghamarabb Soroksáron valósítható meg, mert a Taksonyi hídon nem lesz sín az fix, de már a nyomvonal sincs meg az út mellett, ahova mehetne a sín. A mai zajvédelem mellett nem is létesíthetnél ott új vonalat. A HÉV is csak azért járhat ott-ahol (gyakorlatilag kertek alatt), mert ott van és kiemelten fontos közérdeket lát el és nem lehet semmivel kiváltani.

A Duna túloldalán sem láttam síneket igazán. Egy új hidat kellene építeni, de hol (és miből)? Az egész Dunapart bev van építve.

Gondolkozzál már ember...

Élhető Környezetünkért 2010.04.29. 12:56:49

@molnibalage: Gondolom még nem hallottál róla, hogy évek óta azt hallani, hogy a ráckevei HÉV nem rentábilis és meg akar tőle szabadulni a BKV. Nézz egy kicsit utána. Vajon ki lesz majd az a jóságos mecénás aki megmenti a HÉV-et a megszüntetéstől? Lehet rá fpgadásokat kötni.....

Élhető Környezetünkért 2010.04.29. 12:57:27

Ja és esetleg nem tudja valaki, hogy ki vette meg a józsefvárosi teherpályaudvart?

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2010.04.29. 14:03:33

@Élhető Környezetünkért: És ezt ki hazudta? Mert, ha a BKV mondta, akkor elég necces kijelentés. Mindent csak el akartak adni, lásd buszgarázsok...

A belső szakaszokon elég érdekes lenne, ha veszteséges lenne. Tömve jár csúcsidőben.

A MÁV-nak való eladás mindentől függetlenül kb. egy éve felmerült, de tisztán látszott, hogy csak a MÁV-os tolvajokat akarták helyzetbe hozni, mert lebegtetve volt a járműpark csere. Lehetett volna sápolni. Nem vette át a MÁV. Azóta egy büdös szó sincs járműpark cseréről. Micsoda véletlen...

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2010.04.29. 14:16:21

@Élhető Környezetünkért: Ez engem igazol. Nekem témában levők magyarázták, hogy a metró és a HÉV az igazú húzó a BKV-nál. Nagy kapacitásúak és igen jó kihasználtsággal mennek. Csak éppen 30-40 évesek...

Élhető Környezetünkért 2010.04.29. 14:22:53

A BKV-nak igen jól jön ez a segítség. Túl azon, hogy megszabadul a HÉV üzemeltetéséből keletkező veszteségtől
csepel.info/?p=3111

Élhető Környezetünkért 2010.04.29. 14:42:09

beszamolo.jno.hu/pdf/hazai_sajto_ertekeles.pdf
Városi közlekedés
13. oldalról:
BKV járatritkítási tervek, HÉV kiszervezés, elavult jármőállomány

jubelux 2010.04.29. 14:47:08

@neurotikk!:
Hát a valóságról még elképzelésed sincs, és még szajkózod is.
Figyu ez a link mire való? www.mhk.hu/mhknew/index.php?m=0000&p=php_i_online/index Itt milyen infókat érhetsz el? www.met.hu/omsz.php?almenu_id=atmenv&pid=legszennyezettseg&pri=0
A nagy környezetszennyezőkről hol jutsz infóhoz? kdvktvf.zoldhatosag.hu/?menu=index&page=hirek
A Százhalombattai hőerőmű teljesítménye mekkora? hu.wikipedia.org/wiki/Magyarorsz%C3%A1gi_er%C5%91m%C5%B1vek_list%C3%A1ja
És erről mit tudsz: www.katasztrofavedelem.hu/letoltes/seveso_v/Szazhalombatta.pdf
Mit tudsz a sokszorosan jobb környezeti feltételekkel rendelkező ferihegyi repülőtér zajterheléséről?

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2010.04.29. 17:02:23

@Élhető Környezetünkért: 2 éves "híreket" linkelsz. Totálisan irrelevánsak...

neurotikk! (törölt) 2010.04.29. 17:55:56

@Ajtony: Na akkor nyomjad mar linket tanar bacsi ha ilyen okosabb vagy. Nem megy neked sem, kibaszottul nehez megkonnyiteni a masok munkajat mikor meg akatrod magad ertetni? He?
A masik figura is csak celoz itt hatarozatra a hlyett hogy elmondana roviden mire is gondol pontosan!
Vagy talan nem megy ez az egyszeru dolog, meg szamitogepurvezetoi se kell hozza, a billentyuzetet meg mar tudja kezelni.
Szoval mi az a link? Mindannyiunk okulasara.
Talan ki is talaljuk vegre mit akart mondani, ha mar keptelen egyenesen fogalmazni.

neurotikk! (törölt) 2010.04.29. 18:09:18

@jubelux:
"Figyu ez a link mire való? www.mhk.hu/mhknew/index.php?m=0000&p=php_i_online/index Itt milyen infókat érhetsz el?"
Bazdmeg, olyan lekezeloen irod ezt is mintha mindenki a kozlonyoket bujna reggeli melle itt.
Kibaszott nehez lenne egyszeruen leirni par mondatban mi a faszt akarsz mondani?!
Nem megy?
Mi a faszert nem lehet egyszeruen leirni mit akarsz, ha azt akarod megertsenek, miert kell kibaszott utanajaras azert hogy megertsenek? He? Neked ez igy jo?
Minek irogatsz ha nem akarod hogy konnyen megertsenek.

Es a linkek most mi a faszert sorakoznak itt?
Tanuld mar meg megfogalmazni mit akarsz mondani, legyszi, ne csak lokd a sugallatokat meg celozgatasokat.
Hulye regi vagasu pesties 'ertelmisegi' stilus, aki azzal probalja magat okosnak tuntetni hogy homalyosan meg celozva fogalmazgat mintha a szavak foloslegesek lennenek egyertelmu amit gondol a helyett hogy egyenesen beszelne.
Es meg en nem elek alomvilagban kedves zavarosgondolkodasu magamat kifejezni keptelen nagyzolo.

neurotikk! (törölt) 2010.04.29. 18:14:57

@Élhető Környezetünkért:
Mivan, write only uzemmodban vagy lassu cpu-val?
Akkor hadd idezzek magamtol:
"Mindentol fuggetlenul a murepules oda rakasat kivulallokent sem ertem es felelotlen dontesnek tartom, felul kellene vizsgalni a murepulo legter letezeset ilyen kozel lakoteruletekhez 2007-ben. "
A pápát nem akarod meggyozni hogy keresztelkedjen meg, vagy meggyozni a farkast hogy finom a baranyhus? He?! Jo vagy ebben.

Kopi3.14 2010.04.29. 20:16:42

@Élhető Környezetünkért: felülvizsgálat, stb is van a világon, nem elég a rendörség ajtajában a protástól elhajtás után belenyugodni.

@Helótageci: az már lehet más tészta, arról nem is vitáztam. Azonban mégis jogszabályoknak megfelelöen teszi ezt-elvileg-vagyis ha attól eltér azért lehet pampogni. Kérdezem töled is: dölelött 11-kor miben zavar konkrétan téged, hogy ott röpköd?

Ajtony 2010.04.29. 22:56:41

@molnibalage: Önmagadnak mondasz ellent. A reptérre vonatkozó hozzászólásaid alapján leszarod azokat, akik szívnak miatta. Ha már valami neked nem tetsző dolog sikeredne ki a dologból, már pattogsz.
Sajnos az van, hogy ha itt teher reptér lesz, akkor teher vonat is. Az meg csak a "kertek alatt" levő síneken tud közlekedni.
egyébként semmi másról nem esik szó, mint arról - a '90-es években afféle üdülőövezet alakult ki a soroksári Duna közelében. A fejlesztési irányok is ebbe az irányba mutattak. Jelenleg egy-két barom a rossz közlekedésű szigeten akar logisztikásat játszani. Ha nem tud a lakosság annyira sem együttműködni, hogy ebben a szűk körben legalább ne örüljön a másik bajának - mint nyomtad a repteres kontráidat - akkor fel kell arra készülni, hogy egyik szar hozza magával a másikat

Ajtony 2010.04.29. 23:05:31

@neurotikk!: Ne "tanárbácsizz", hanem keresd meg. Minden törvény, kormányhatározat megtalálható:
www.complex.hu/jogtar.php
Ha nem megy, akkor majd ha időm engedi kimásolom Neked. Az utalás egy régebbi kommentben megtalálható.
A complex-ben pedig csak olyan helyen tudsz "túrni", ahol előfizetik

Ajtony 2010.04.29. 23:12:29

@molnibalage: Értelmező kéziszótár. Ha megvan az általad leírt fogalom, akkor rájössz arra, hogy a környezeti tanulmányok és becslések esetén nincs olyan.
Üdv

neurotikk! (törölt) 2010.04.30. 02:03:08

@Ajtony: Nem megy, tanar ba.
De komolyan, hiaba hasznalom a pc vezetoi igazolvanyom, nem megy a kereses.
Segits legyszi!!
Meg mindig nem ertem mire is akart celozni az uriember az elozo napokban a kormanyhatarozattal.
Direkt kodosit vagy mivan?

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2010.04.30. 10:19:22

@Ajtony:

"Önmagadnak mondasz ellent."

Támszd alá. Ez így 0.

-------------------------

"A reptérre vonatkozó hozzászólásaid alapján leszarod azokat, akik szívnak miatta."

A reptér ott van 50 éve. Mit gondoltatok, hogy birkalegelőnek fogják használni?

-------------------

"Ha már valami neked nem tetsző dolog sikeredne ki a dologból, már pattogsz."

Itt meg mire is célzol? Mi a nem tetsző dolog nekem?

---------------------

"Sajnos az van, hogy ha itt teher reptér lesz, akkor teher vonat is."

Nehéz a felfogásod? Fizikailag nincs hely elvinni Taksony irányában, még ha új híd is lenne. Soroksáron lehetne össszekötni a MÁV-val. Ez esetben Szhalomig mehetne a sín és kell egy leágazás a reptér felett. Kérlek rajzolj be egy nyomvonalat a GE képre, ahol lefordulhat a sín be a reptér területére és át tud menni az úton. Gyakorlatilag végig be van építve.

iaro.3dmax.hu/kep/731.JPG

Ez az egy hely lehet, de ahogy Miklós nő, csodálom, hogy nincs még beépítve és Lakihegy fele építettek lakóparokot, a szennyvíz üzem felé. Az itteni "pusztától" 2 perc séta a HÉV és buszmegálló is.

Tehát ergo hogyan is jön ide a vonat probléma?

A másik, hogy repülőgépen nem olyan tömegben hoznak árut, hogy ahhoz vonat kelljen. A világ legnagyobb tehergépei visznek el 100 tonnánál többet. Ha napi 6-8 gép jönne - mit hoznak repcsivel ami ilyen drága nagy tömegben?? - Az kb. 6-8-szor 30 tonna lenne. Ennyit 10-12 nagy kamion lazán elvisz. Minek vasút?

Ferigyere is járnak tehergépek. A CargoLux 747 gépe a legnagyobb és az is heti kétszer, ha erre jár...

Összeivissza beszélsz...

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2010.04.30. 10:26:19

@molnibalage: Persze, ha ennyire erőlteted a témát a régi bekötő vágány nyomvonala is használható lenne, csak ott már út van mert sín az nincs. A visszaépítésre az engedélyt meg nem hiszem, hogy ki lehetne adni már a mai jogszabályi keretek miatt.

jubelux 2010.04.30. 10:38:26

@molnibalage: Mit akarsz a taksonyi híddal?
A Soroksári úti rendező pályaudvarról hallottál már, mert, hogy most is van a MÁV-nak vágány kapcsolata a HÉV-vel. hu.wikipedia.org/wiki/Magyar_%C3%81llamvasutak_Zrt.#Rendez.C5.91_p.C3.A1lyaudvarok Eddig is jártak MÁV vagonok a Ráckevei HÉV vonalán.
A reptérnek meg a mai napig meg van a vágány kapcsolata. Gyere el Tökölre és magad is megtalálod hol van.
Erről biztos tudsz: www.google.hu/search?q=H%C3%89V+privatiz%C3%A1ci%C3%B3&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:hu:official&client=firefox-a

jubelux 2010.04.30. 11:00:44

@neurotikk!: Tudod olyan emberrel tárgyalni aki elemi ismeretekkel nem rendelkezik nem egyszerű. Azt látni, hogy szeretsz ide oda csapkodni. Nem akarlak én senkit meggyőzni semmiről, még téged sem. A tetszik meg a nem tetszik valami és nekem az a véleményem magánügy.
Ha a tököli reptér kapcsán csacskaságokat elkerülve szeretnél állást foglalni javaslom előtte értelmezd a következő jogszabályokat.
net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=A0100081.TV&kif=aarhus#xcel
net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=99900103.KOR
net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=99700176.KOR
net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=A0500002.KOR
net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=A0500314.KOR

jubelux 2010.04.30. 11:08:48

@Kopi3.14: Unokáimat zavarja, hogy ha alszanak. Ezenkívül vannak olyanok is akik éjjel dolgoznak, iskolában tanulnak, családi rendezvényt az udvaron akarnának megtartani, netalán beszélgetni- pihenni szeretnének.
Ilyen egyszerű dolgokról van szó. Ilyen egyszerű dolgokat nem akarnak megérteni a lakott terület felett tétován tántorgó, illetve műrepülős urak.

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2010.04.30. 12:17:43

@jubelux: A HÉV-en gyakran utazva azt tűnt fel, az egy szem váltó általi kapcsolat van a Soroksáron és csak az egyik HÉV sínen. Oannan még át kell passzolni a mások sínre. Ez édeskevés. MÁV vagonokat tizenix éve nem láttam. Az utolsók akkor rohadtak szét Gyártelepen...

A reptér végánykapcsolatát Tökölről meg mutast meg kérlek, mert a műhold fotókon és élőben sem látom sehol... Egyetlen irányból volt mindig is, dél-délkelet felől. A sínt is felszedték már ott. Felső vezetéket még a oroszok vitték el.

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2010.04.30. 12:18:20

@jubelux: Te úgy állítod be, minta 0/24 órában ott repülnének. Évi pár alkalommal szoktam hallani, hogy repkednek.

jubelux 2010.04.30. 17:30:09

Gyere busszal vagy kocsival tökölre és fizikailag érezni fogod hol van a reptérre vezető sínpár. Ha körbe nézel látni fogod a HÉV felől jövő síneket meg a vasúti kaput is.

Hol nem hallod a műkedvelő repülősöket? Az iskolakör alatti szigethalmi, tököli, százhalombattai, érdi lakosoknak reggeltől estig tartanak előadást. Hallanád a kétmotorosok zajorgiáit. A recsegő hangú egymotorosok is meghatóan törik meg a települések csendjét.
Ahogy olvasom nem tudod miből zárnak ki rendszeresen téged.

neurotikk! (törölt) 2010.05.01. 04:47:19

@jubelux: Nem vagy normalis hogy a linkelt dolgaid elemi ismeretnek tekinted. Ilyen kis magadnak valo emberke lehetsz hogy amit te tudsz innen onnan az mar elemi neked.
(ehhez kepest tovabbra is alkalmatlan vagy linket adni az altalad oly nagyra becsult 1132/1991 rendelethez. Keptelen vagy? Akarcsak osszefoglalni mirol is szol? He?!)
Agyi eroforrasokban szukolkodo kell legyel hogy el se tudod kepzelni, a targyi tudas relativ.
Es meg tovabbra sem vagy kepes osszefoglalni egyszeruen mit is akarsz kifejezni a mindenfele linkkel. Tovabbra is csak hivatkozol omleszteve a nelkul hogy egy sajat jelentessel biro mondatot kinyognel. : )
Keptelen vagy osszefoglalni a gondolataid, muszaj bo informacioforrasokra utalnod - elfedve az alkalmatlansagod - amiket valamilyen uton modon elertel. Szegeny.
Jogszabalyok hivatkozasa omleszteve, gratula, kedves lexikon de hasznalhatatlan ember. : )) (menj tv-s vetelkedokbe, ott ertekelik a hasznalhatatlan kepessegeid :DD )
Legkozelebb eleg hivatkoznod az alkotmanyra, kesz. Mivel keptelen vagy erthetoen fogalmazni, ez majd megteszi, hivatkozz valami altalanosra, neked ennyi eleg.
Semmit nem mondani konkretan.
Gratula.

Nos.
Van annyi agyi kepesseged, hogy osszefoglald a mondanivalod sajat szavaiddal, vagy sem?

jubelux 2010.05.01. 14:09:22

@egy atlag: Avarkeszi megszökött Csepelről?
Mostanában megnőtt Csepel felett a légiforgalom. Ferihegy gépei ablakzörgetően odadünnyögnek a kertvárosi és a királyerdei nihilbe. Nem csak ő, hanem Csepel díszpolgára is elmenekült.
www.google.hu/search?hl=hu&client=firefox-a&hs=P2B&rls=org.mozilla%3Ahu%3Aofficial&q=csepel+zajterhel%C3%A9se&btnG=Keres%C3%A9s&meta=lr%3Dlang_hu&aq=f&aqi=&aql=&oq=&gs_rfai=

jubelux 2010.05.01. 14:10:59

@neurotikk!: Időm engedi tételes választ kapsz. Pihentesd a szemedet.

Gabicsek 2010.05.03. 22:05:43

Hát, én a múltkor kb. egy órát töltöttem Szigetszentmiklós, Gyártelepnél a reptér mellett, és az ott éppen gyakorlatozó repülőtől már ennyi idő alatt is majdnem megőrültem. Máskor is jártam már arra, ez ott rendszeres, hatalmas hanggal, úgyhogy teljes mértékben megértem a posztolót. Korábban ott laktam a környéken, de ekkora zaj nem volt, mint amiket most hallottam. Emellett nemhogy pihenni, de még egymás szavát sem lehetett érteni. Elköltözni sem lehet onnan, mert nincs az a marha, aki így most ott venne ingatlant ilyen nagyon zajos környéken. A tököli reptérhez képest szerintem a ferihegyi óvodás.

neurotikk! (törölt) 2010.05.04. 23:55:55

@jubelux:
1132/1991?
Lenyeget osszefoglalva, roviden, ket percben?
Menni fog?
Es kerlek ne legyen copypaste.
Vagy.
Eleg egy elemi, nagyon egyszeru, ECDL tudassal eloallithato egyszeru link.

neurotikk! (törölt) 2010.06.08. 04:35:08

@jubelux:
osszefoglalni meg ennyi ido alatt sem sikerult, de remelem legalabb sikerult feloldani a repter mellet letezes problemait.

neurotikk! (törölt) 2010.06.15. 00:20:50

@Ajtony:
Nos?
Kedves gyakorlott netezo?
Menni fog elokeresni az erintett informaciot? ; )

(en alkalmatlan vagyok ra, bevallom, muszaj az on segitsegere tamaszkodnom. Elnezest kerek ezert.)

Georgigi 2010.09.11. 07:07:48

Aki reptér mellé, vasúti sin mellé, főút mellé, és árterületre költözik, esetleg vesz házat, az mit nyavalyog?
Költözzön valamelyik „harmadik” világba.
süti beállítások módosítása