Sógorom, a zugügyvéd

...and justice for all.

Ön is tud egy érdekes esetet? Írja meg a zugügyvédnek!

Hirdetés

Utolsó kommentek

Linkblog

Friss topikok

Utazási ajánlatok

Bécsi koncert, és papíralapú megállni tilos

2009. december 21. - zugügyvéd

A bécsi bevásárlók és koncertrejárók figyeljenek az alábbi trükkre, amivel az osztrák rendőrök élnek. Egyébként az összeget be tudják hajtani.

Tisztelt Zugügyvéd!


Fiamék Bécsben voltak december 16-án egy koncerten.. Este 22 óra körül leparkoltak az autóval/amely az én nevemen van/, ahol semmilyen tábla nem tiltotta a parkolást. A koncert után az autót nem találták.

Hívták a rendőrséget, amikor is kiderült a kocsit elszállították. Akkor derült ki, hogy az igaz, hogy közlekedési tábla nem tiltotta a parkolást, de az utca elején egy A4-es papírlap ki volt ragasztva, hogy parkolni tilos….
 

Az autót hajnali fél 5-kor visszakapták és mellé egy 206 Eurós fizetési csekket az én nevemre kiállítva, mellette a határozattal. Élhetek fellebbezéssel, melyet meg is teszek. Milyen következménye lehet, ha fellebbezésem hiába való. A pénzt hogyan tudják behajtani rajtam?


Válaszát előre is megköszönve,


Üdvözlettel:
MM

18 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://zugugyved.blog.hu/api/trackback/id/tr471612939

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Füredi 2.0 (törölt) 2009.12.21. 12:55:21

Fizess...

Persze lehet igazad, köbö annyi eséllyel, mint itthon. VAlószínűleg a rendőrök tudják, hogy mit csinálnak. Hogy a te nevedre jött, az rendben van, nem mi találtuk ki az objektív felelősséget.
A behajtás a 2007. évi XXXVI. törvény alapján történik (27. és követő §§-k).

Füredi 2.0 (törölt) 2009.12.21. 12:57:28

Egyébként hadd dicsérjem meg a posztolót, igen rövid levélben minden fontos tényt sikerült leírnia. Elszoktunk ettől.

adir_1 2009.12.21. 12:57:33

A közúti közlekedési jelzőtáblákra szabályok és szabványok vonatkoznak, ha valamely jelzésnek látszó tárgy ezeknek nem felel meg, azt figyelmen kívűl kell hagyni. Nem egyszerűen fellebbeznék, hanem feljelentést tennék ismertelen tettes ellen, a közút rendjének megzavarása valamint csalás büncselekményének elkövetése okán. Bizonyíték lehet a fénykép a helyszínről.

Füredi 2.0 (törölt) 2009.12.21. 13:00:00

A bécsi ügyvédi kamara honlapja:

www.rakwien.at/

A keresésben lehet magyar nyelvű ügyvédre keresni, van 15. De nem hiszem, hogy szükséges. Mármint ügyvéd.

isti77 2009.12.21. 14:56:20

adir_1: és ez biztos, hogy az osztrákoknál is így van? Mert az ottani jogszabályok számítanak, ha ott történt az eset. És náluk sok minden másképp van.

Mackósajt66 2009.12.21. 17:54:57

Mindenki szlovák testvéreinket szidja, hogy ilyenek megy olyanok a magyarokkal.
Mi rendszeresen járunk át, soha, semmilyen inkorrektséget nem tapasztaltunk a szlovák rendőrök részéről. (Az persze igaz, hogy Fradi meccsre nem járunk...:)) )

Ausztriában többször tapasztaltam, hogy az osztrák csendőrök kifejezetten a magyarokra vadásznak a határtól pár száz méterre. Minket - a mai napig nem tudom miért - 120 Eurora büntettek (érdekes módon az összes megállított autó magyar volt, és mindenkit bírságoltak), amikor pedig azt mondtam, hogy nincs ennyi nálam, az osztrák csendőr bicskanyitogató mosollyal közölte, hogy akkor elkobozza (?!) az autót és ha akarok fogadhatok osztrák ügyvédet.

Végül forintban (!) is lehetett fizetni, volt náluk kis papírka is (gondolom véletlenül), hogy milyen árfolyamon fogadják el....

Az osztrák "sógorok" pedig ahogy átérnek a határon (otthon azért velük is szigorúak), olyan büdös bunkó módon vezetnek, hogy az ihaj...
Nem tudom, a magyar oldalon miért nincsenek rendőrök, akik kifejezetten a száguldozó, szabálytalankodó osztrákokra vadásznak? És mi miért nem tudjuk behajtani a bírságot? (Mert állítólag nem tudjuk...)

De az is jellemző rájuk, hogy Szentgotthárdtól cca. 500 m-re az első osztrák boltban senki nem volt hajlandó magyarul megszólalni (köztük egy "Erzsébet Kovács" névkitűzős sem...), miközben Szentgotthárdon mindenütt kint van, hogy "beszélük németül"... (azaz ők nagy ívben leszarnak minket, miközben itt kinyaljuk az osztrákok seggét...)

Egy szó mint száz, az osztrákok a mai napig is lenézik a magyarokat, balkáni jöttmenteknek tekintenek minket, ha tetszik nekünk, ha nem.

A posztolónak az a javaslatom, hogy - még ha köp is egyet utána - fizessen, mert ha elkezd harcolni az igazáért, a sokszorosába fog kerülni.

Mackósajt66 2009.12.21. 17:56:04

@adir_1: Magyarországon én is.
Ausztriában egy magyarnak nem lehet igaza egy osztrák csendőrrel szemben.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.12.21. 20:17:31

hat felenk is elofordul, hogy az utca elejen papirlapon kozlik, holnap ne parkolj, mert takaritjuk az utat
ha megis, elviszik
itt gondolom a koncert idejen nem lehetett, es nehezen hiszem, hogy nem lattak, persze kerdes hany mas kocsi volt erdekelt
azt azert nem gondolom, hogy a koncert alatt ragasztottak ki

en is ugy gondolom behajthato, meg azt is pereskedni, utazgatni esetleg, ugyvedet fizetni egy bizonytalan vegkimetelnel....

phaidros 2009.12.21. 22:42:14

Nálunk is gyakorlat ez a megoldás. Konkrétan az Aradi utcában tapasztaltam a melegfelvonulás előtt két nappal - már akkor kitették az A4-es papírt.

Füredi 2.0 (törölt) 2009.12.22. 09:33:16

@Mackósajt66: Rendőr. Bécsben rendőrség van. Egyébként 2007 óta mi is el kezdtük behajtani a külföldiek bírságait.

@hagyma: Én is úgy gondolom, hogy kifejezetten a koncert miatt volt a pluszkorlátozás. Jogosnak tűnik.

@▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓: Melyik Bécsi Egyezményről? Van egy pár.

Hozzá Szóló 2009.12.22. 10:15:20

Mindenhol lehúzzák a turistákat, főleg, ha van is miért. Ez a beltenyészet meg néha okkal utál minket, azt azért ne felejtsük :D

Mackósajt66 2009.12.22. 12:39:50

@Füredi 2.0:
Az én esetem nem Bécsben történt, hanem a magyar határtól 1-2 kilométerre, az országút mellett. (Ahol nyilvánvalóan a magyar rendszámú kocsikra vadásztak.)
Az osztrák ismerős mondta, hogy burgenlandi csendőrök lehettek, de lehet, hogy rosszul tudta.

De mindegy, szerintem az osztrákok (a nagy sógorozás ellenére) jobban utálnak minket, mint a szlovákok és a románok együttvéve, csak ezt nem "balkáni módon" (értsd. néha egy-két magyar megverése) juttatják kifejezésre, hanem a fentebb írt módon, a "Ne lopj magyar!" feliratokkal a határközeli áruházakban, meg a határra épített, az Őrséget valószínűleg tönkretévő bőrgyáraikkal (próbálnák ezt megcsinálni a svájci vagy a német határuknál!).

De az is vicc, hogy Burgenlandban a magyar határtól 10-15 kilométerre fekvő kisvárosaikban minden ki van írva a német mellett angolul, franciául, olaszul, de néhol még horvátul is, magyar feliratot egyet sem találni.
(Én a helységneveket sem láttam magyarul kiírva, amiért a szlovákoknál már tiltakozunk, az osztároknál miért nem?)

Mackósajt66 2009.12.22. 12:44:30

De nincs új a nap alatt!!:)

Ez egy két éves poszt a Zugügyvéd blogból, csak a magyar autós még rosszabbul járt, mint a mostani posztoló, vagy én...

zugugyved.blog.hu/2007/11/21/ezereuros_labancok

Rosszindulatú Vászka 2010.01.04. 13:49:12

Bocs az off-ért, de rendszeresen járok Bécsbe és sokszor ég a pofám a sok tahó, bunkó, németül még köszönni sem tudó polgártársamtól. Égő, ciki. A Parnddorfban műveltek külön kalandok: üvöltöznek, tolakodnak, szemetelnek. Én sem szeretném ezeket az embereket itthon látni a falumban. Az igaz, hogy Bécsben a belvárosban már egészen más fajta-féle és neveltetésű magyarokkal találkozni nagyobb számban. Csak a korrektség jegyében.

De ami a legnagyobb kaland, van egy 50 euróval azonnal bűntethető szabálysértés labancéknál, aminek neve: az inzézkedés hártáltatása. Vagyis, ha izmozol, ellenkezel, avagy nem érted mit ugat neked a dél-llabanc (mert a németet csak ugatják, én kértem elnézést) - és rettenetes kockafejű népség.

Sztem veszett ügy. Pesten is rengeteg eseménykor csak A/4-es lapokon jelzik a megállási tilalmat.

Rosszindulatú Vászka 2010.01.04. 13:53:47

Ja és Bécsben a koncertjegy egyben tömegközlekedési jegy a koncert előttre-utánra, nem véletlenül tiltják a parkolást a környéken olyankor. Ha valaki a Stadionban akar parkolni, vegyen VIP jegyet. Ennek oka, hogy ott egy rendesebb popkoncert, pl. Springsteen 60 000 fős tömeget jelent. Annak kb. 1-2 óra, míg kiönzölik a környékről.
süti beállítások módosítása