Sógorom, a zugügyvéd

...and justice for all.

Ön is tud egy érdekes esetet? Írja meg a zugügyvédnek!

Hirdetés

Utolsó kommentek

Linkblog

Friss topikok

Utazási ajánlatok

Limitált kilakoltatási moratórium

2009. november 30. - zugügyvéd

Ezt a rövidke levelet a Zugügyvéd csak azért teszi közzé, mert sokan nem tesznek különbséget a jogcím nélküli önkormányzati lakáshasználók kilakoltatása, és a lakásárverések között.

 

Kedves Zugügyvéd!

Érdeklődni szeretnék,hogy egy lakáslízingnél a kilakoltatás milyen módon működhet.
Kilakoltatási szabályok jelenleg október 15.-től hogyan működnek, mert azt hallottam,hogy télen nincs kiürítés..
Köszönettel:

MM

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://zugugyved.blog.hu/api/trackback/id/tr541563760

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Füredi 2.0 (törölt) 2009.11.30. 19:16:57

Zugikám!
Nyugodtan lehet ám azt mondani, hogy kifulladt az ötlet, és vége a blognak!

Csanna 2009.12.01. 12:57:30

Elvileg a téli hónapokban kilakoltatási moratórium van érvényben. Ez valahogy a bankokat és a klf. végrehajtókat a legcsekélyebb mértékben sem zavarja.
@Füredi 2.0: a poszt bár igen nyúlfarknyi, de annál érdekesebb. Miután állami "nyomásra" a bankoknak szigorítani kellett a hitelfelvételi szabályokat, igen leleményesen a lakás-lízing intézményét kezdték el preferálni. A tulajdoni lapon tulajdonosként mindaddig a bank van bejegyezve, amíg a szerencsétlen lízingelő ki nem fizeti a lakás értékének megközelítőleg a háromszorosát. Konkrétan tudom, hogy a gyakorlatban ehhez is kell önerő, kb. 1,2-1,5 mill/Ft. Az illetéket és az összes járulékos költséget is a "lízingelőnek" kell előre kifizetni, csak éppen lehet, hogy életében nem lesz tulajdonos. Nem lepődnék meg, ha egy-két éven belül az ún. "lakáslízingek" lennének terítéken. Ugyanis itt már nincs a klasszikus értelemben vett kamat.
Nem véletlen, hogy a bankok az ún. válság ellenére milliárdos nyereségeket realizáltak. A lízingbe adó (bank) mint tulajdonos sokkal egyszerűbb módszerekkel tudja utcára tenni ezután a delikvenst.
süti beállítások módosítása