Sógorom, a zugügyvéd

...and justice for all.

Ön is tud egy érdekes esetet? Írja meg a zugügyvédnek!

Hirdetés

Utolsó kommentek

Linkblog

Friss topikok

Utazási ajánlatok

Rabosított felperes

2009. augusztus 04. - zugügyvéd

A diplomás felperes megsértődik az ítéleten, sajátos módon felpiszkálja a bírókat, akik még sajátosabb bosszút állnak az elégedetlenkedő felperesen.


Tisztelt Zugügyvéd!


Cikkem a „Bírói műhiba – büntetlenül” c. írás folytatása, de nem azzal végződik, hogy a „gonosz” bíró elnyeri büntetését, ellenkezőleg: ebben is felperes nyeri el büntetését...


Ezúttal azért, mert nem hagyta szó nélkül az előző cikkemben leírt ítéletet, amely 6 évi per után olyan bírói állításra épült, amit finoman iratellenesnek, magyarán ordító hazugságnak lehet nevezni. Az ügy részletei ügyszámokkal és kommentekkel:

2009. április 3-án, 10 órakor a Fővárosi Bíróság tárgyalótermében kihirdetett ítélet után, alperes ügyvédje és alperesi beavatkozó azonnal elhagyták a tárgyalótermet, majd valamivel lassabban felperes ügyvédje is. A 3 tagú bírói tanács, mint aki jólvégezte dolgát, pakolgatta az iratait. Felperes 13 évvel ezelőtt – 18 évesen – örökségből tett szert erre a 34 nm-es alagsori lakásra. Akkor még otthon lakott. Az utóbbi 6 évben albérletben tengődik barátnőjével, és várja, hogy Társasházat ítélet kötelezze a közös tulajdonú hibás csatornavezeték kijavítására. A mostani ítélet kivégezte a reményeit. A bíró kinyilatkoztatta, hogy a Társasház alapvezetéke jó, és ezzel vége, nincs tovább. Nincs mire várni. Fölösleges volt a sok bizonyíték , sok szakvélemény és a rengeteg pénz. Újabb adósság következik, és a szomszédok ürüléke marad a lakásában. Nem az számít, hogy mi a tény (a csatorna rossz), hanem az, hogy mit állít a bíró (a csatorna jó).

Felperes anyja, aki közönségként végighallgatta a tárgyalást, felállt, odament a pulpitushoz, és megkérdezte T-né K. J. tanácselnököt: „Ezt miért csinálták?” Választ nem kapott rá. Folytatta: „13 éve várjuk, hogy a Társasház átépítse az alapvezetéket, 13 évig szóba sem álltak velünk. Még a csatorna hibáját sem ismerték el. Ezért indítottunk pert. Sokszorosan bebizonyítottuk, hogy a közös csatorna rossz, erre Maguk kijelentik, hogy jó. Magukat kellene beköltöztetni abba a lakásba, és magukkal felmosatni a Társasház bokáig érő ürülékét.” T-né K. J. tanácselnök: „Tessék elhagyni a termet!” Felperes – közel két méter magas vékony fiatalember – felül a felperesi asztalra, keresztbe fonja a karját, és ezt mondja: „Addig nem megyek el, amíg nem válaszol Anyám kérdésére.” Anyja felül mellé az asztalra: „Én sem.” Az előterjesztő bíró, G. A., a felperesi asztalhoz lép: „Azonnal hagyják el a termet!” Felperes anyja: „Menyit kaptak ezért?” G. A. elsápad. Nincs válasz. Felperes anyja folytatja: „Mocskos korrupt banda.” A 3 tagú tanács ez alatt az ajtóhoz ér, ahonnan erre a kijelentésre T-né K.J. visszafordul. Felperes anyja a tanácselnök T-né K.J-hoz: „Van Magának gyereke?” Nincs válasz. „Megcsinálná a saját gyerekével is, amit az én gyerekemmel megtett?” Bíróság elhagyja a termet.

Felperes és anyja leugranak az asztalról, felperes anyja odamegy a pulpitushoz, és dühében végigsöpör rajta. Ők is elhagyják a termet. Utolérik ügyvédjüket, aki annyira csalódott, hogy alig tud megszólalni. Kb. 10 percig beszélgetnek a felülvizsgálat lehetőségéről. Amikor ki akarnak lépni a kapun, kiderül, hogy felperes izgalmában nem találja belépőjét. Hosszasan keresik együtt, kiforgatják zsebeiket – nincs (később otthon felperes megtalálja zakója belső zsebében, a palmtopja mellett és odaadja a házkutató rendőröknek). Az őrök rálegyintenek: „Hagyja! Menjenek csak!” Kb. 10.20-kor elhagyják az épületet.

Felperes is, anyja is egyetemi oktatók. Aznap szerencsére nincs órájuk, mert aligha tudnának most munkájukra koncentrálni. Felperes barátnője közeli munkahelyére megy. Anyja, aki aggódik érte, elkíséri. Majd a Nyugatinál felül egy metróra, és hazamegy.

Alig 10 perccel később felperes anyjának lakásán megjelenik három fiatal rendőr – házkutatási paranccsal. Egy Panasonic magnót keresnek rajta, ami állítólag 10–11 óra között eltűnt a tárgyalóteremből. T-né K.J. 20.000 Ft fölötti értékű lopást jelentett ismeretlen tettes ellen, de felperest gyanúsítja. Felperes anyja nem tud magnóról, csodálkozik, azt hiszi, ma már diktafont használnak, de készséggel hozzájárul a lakás átvizsgálásához. Mobiltelefonját elkérik, szétszedik, átmenetileg elkobozzák. Magnót nem találnak. Felperes anyját szomszédai szeme láttára beültetik az autóba, majd beszállítják az V. Ker-i Rendőrkapitányságra. Egyébként udvariasak, csak a dolgukat végzik. Épp nincs ráérő nyomozó, ezért rabosítják. A fogdában, ahol nem volt WC, az ivókút nem működött, és semmi nem lehetett nála, még olvasnivaló sem, az idő nagy részében, azaz 4-5 óra hosszat, egyedül ült, kivéve az utolsó 10 percet, amelyet egy ruhatolvaj hölgy társaságában tölthetett. Kihallgatják, végül este 8-ra hazaér.

Kisebbik fia, akit nem értesíthetett hirtelen és váratlan letartóztatásáról, magán kívül van az ijedtségtől, nem tudja, hová tűnt el anyja, majd a bátyja. Közben ugyanis felperest is elhurcolták vidéki albérletéből , egy megelőző – és szintén eredménytelen – házkutatást követően. Erről a barátnő számol be ijedten telefonon felperes öccsének és anyjának. Felperes éjféltájt ér haza vidéki albérletébe. Telefonon elmondja anyjának, hogy egy magnót kerestek rajta is. Magnóra ő sem emlékezett, de arra igen, hogy a tárgyalás alatt valami kattogott. Felperes szerint ami kattog, az nem lehet 20.000 Ft, ráadásul a fényképen bemutatott tárgy muzeális darab, neki 4 éves korában volt ilyen, ma már legfeljebb bolhapiacon kapható a jelentett érték töredékéért, és a mérete legalább negyed íróasztalnyi, hogyan vihették volna ki az épületből észrevétlenül, amikor nem is volt náluk táska? Aznap egyiküknek sem volt órája, nem kellett munkába menniük, nem volt szükség táskára: Anyjánál csak kulcs és mobiltelefon volt a kabátzsebben, felperesen pedig egy szál zakó, külső zsebben ugyanaz, belső zsebben még egy palmtop, erre a bírák is jól emlékezhetnek, ugyanis azt zsebből vette elő, nem táskából, amikor szót kért (és - nem könnyen, ld. jkv. - kapott). Ráadásul a kapunál kiforgatták a zsebeiket a belépő miatt. Alighanem a feljelentő rossz tréfát űzött a nyomozókkal, magyarán csúnyán félrevezette őket.

A motiváció sem világos: Mi célból lopott volna el két egyetemi oktató (felperes tanársegéd, anyja másutt professzor, azaz a Magyar Köztársaság elnöke által kinevezett egyetemi tanár és nem útszéli tolvaj)egy idejétmúlt technikai eszközt? Hogy értékesítéséből fedezzék azt a mintegy fél millió forintnyi perköltséget, amellyel a bíróság önkényesen sújtotta őket? A csatorna átépítésére nem költhetik, ugye, mert az a Bíróság szerint jó, azt a Társasháznak nem kell, felperesnek pedig továbbra sem szabad megcsináltatni. A feljelentő tanácselnök elhallgatta a nyomozóhatóságok elől azt a tényt is, hogy kb. 1 órán át nyitva és őrizetlenül hagyta a termet (a következő tárgyalás 11 órára volt kitűzve), tehát ha tényleg történt lopás (mondjuk, éppen arra tévedt egy kleptomán régiségkereskedő), akkor azért elsősorban T-né K. J. és tanácsa a felelős.

 

336 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://zugugyved.blog.hu/api/trackback/id/tr671287664

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2009.08.04. 11:02:03

annak idején, a 80-as évek közepén egy friss építésű 4 emeletes panelba költöztünk.
az első év után a mosogatóból kezdett feljönni a víz. eldugult, elzsírosodott a lefolyó. apám havonta kipucolta (lent tárolók voltak, kulcs elkér, kinyit, dzsuva csőgörénnyel ki. végigment a házon, ne tessenek pont akkor a mosogatólevet engedni. kedves ház telibe szarta a problémát.
így ment egy ideig, majd szülők elunták, levakították a konyhában a lefolyót. kicserélték a fürdőszobában a mosdókagylót, és lőn abban mosogatás. 3 hónapra rá az első emelet bugyorgott, fél év múlva a 2. ott lakott a közös képviselő. 3 héten belül garanciális a kivitelező cserélte a csöveket az alagsorban végig.
nem fenyegettek perrel, nem volt anyázás, bár ez még a birka 80-as évek volt, a polgári öntudatra ébredés előtt vészterhesen elhülyült csend.
technikailag ez is kivitelezhető, ezért senki semmilyen szinten nem támadhatja a lakástulajdonost.
kérdés, megtörtént a gyakorlatilag pövegödörként funkcionáló lakásban a lezárás? mert azt nem hiszem el, h valaki 13 éven keresztül meri a szart meg pereskedik. a pereskedést elhiszem, ez az előbbit nem.

telekino · http://globalicum.blog.hu/ 2009.08.04. 11:29:51

ez döbbenet..bár asszem nem kell meglepődni ilyesmin a mai világban...sajnos...

Piraeus 2009.08.04. 11:43:45

És ennek most lesz folytatása?

És mi a neve T-né K. J.-nak?

Hozzászóló 2009.08.04. 11:48:56

Nem tudom ki hogy van vele, de én biztos elköltöztem volna 12 évvel ezelőtt, ha így jártam volna. Felesleges hajcihő az egész, idegeskedés, pénzkidobás, pffff.

Dezsőjóska 2009.08.04. 11:49:51

Egyszerűen nem tudok mit mondani erre.
Ilyen aljas senkiháziak bíráskodnak?

Valaki a tömegből 2009.08.04. 11:52:00

szerintem pereld be a bírót és a bíróságot, hamis vád és a rendőrség félrevezetese miatt, ha nem érsz el Mo-on eredmény irány az EU, ott majd megkapod a kárpótlást. Biztos van videokamera rendszer a bíróságon, így viszonylag könnyen bizonyíthatod az igazadat. Az eredeti ügyben, pedig szintén EU. Sajnos ebben az országban nem lehet elvárni, hogy a dolgok normálisan működjenek.
A lakásban meg ne takaríts, majd rájön a T Lakóközösség, hogy nagy szarban vannak a baromságuk miatt.

indapasssucks 2009.08.04. 11:53:56

namost ki van meglepődve?
A bírói kamara nem fog mert nem is akar megtisztulni, kb. annyi becsületes bíró van, mint állampolgár (hülyébbek kedvéért: arányaiban). Ez azóta van így, amióta bíróságok vannak (korábban vének tanácsa néven bohóckodtak).

Aljas bíró meg mindíg van volt és lesz. Csak az ostobák hiszik azt, hogy egy bíróban nem él a bosszúvágy, vagy az aljas indok.

Amúgy sem igazságot, hanem jogot szolgáltatnak. Hellyel közzel.

M_R 2009.08.04. 11:59:44

Pár történet a magyar bíróságról:
1. Vidéki nagyváros börtöne. Előző nap behoztak a zsaruk egy fél cigánycsaládot (ez 4-5 emberszerű lény) rablás, lopás, garázdaság, stb. miatt. Másnap a börtön előtt vár a család másik fele. Kollégám kérdi, mire várnak. Válasz: várjuk a Kárcsit, meg a Józsit. Miért gondolják hogy kiengedik őket? - Mer tegnáp áttunk a bírónák meg az ügyésznek fél-fél milliót hogy eneggyík ki úket! És láss csodát: délutánra ott volt a szabadlábra helyezési parancs...

2. Gimis osztálytársnőm - aki a négy év alatt ritkán kapott 2-estől különböző jegyet, majdnem nem engedték érettségizni. Ma a városi bíróságon polgári peres bíró. No comment.

És csodálkoznak, hogy akinek peres ügye van, nem a bíróságra megy, inkább felbérel pár verőembert. Hatékonyabb.

Balkáni Magyar Banánköztársaság, 2009...

yanchi345 2009.08.04. 12:00:08

@Dezsőjóska: Kérdésedre: igen. Ráadásul - hiába törvényellenesek az ítéleteik (az igazság szolgáltatásáról már asszem rég lemondtunk) - semmit nem tudsz velük kezdeni. Kimondják: nem volt taggyűlés, és kész.

guy 2009.08.04. 12:03:04

Szerintem meg a bíró pontosan megmagyarázta az ítélet indokolásában, hogy miért hozott olyan ítéletet, nem tudom, miért kell még nagyképűsködni is vele. Egyetemet végzett tanárembernek mondják magukat felperesek, és ettől már úgy érzik, nekik mindent szabad. Szomorú, hogy az ilyenek az értelmiséghez tartozónak érzik magukat.

A rabosítás szemét dolog volt egyébként egy szar bírósági magnó miatt.

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2009.08.04. 12:03:32

Ez a bíróság nem a semmiben működik, hanem abban az átfogóbb gazságkötegben amivé vezetői Magyarországot tették. Fejtől büdösödik a trágyalé is.

gorcsev54 2009.08.04. 12:06:50

Igaza van indapasssucks-nek Magyarországon a bíróságok:nem igazságszolgáltatás van hanem joggyakorlat itt jó ügyvéddel pénzel
még gyilkosságot is simán meg lehet úszni

Lizzieeee 2009.08.04. 12:10:30

Hozzászóló 2009.08.04. 11:48:56
Nem tudom ki hogy van vele, de én biztos elköltöztem volna 12 évvel ezelőtt, ha így jártam volna. Felesleges hajcihő az egész, idegeskedés, pénzkidobás, pffff.


Ilyen helyzetben én is így tennék...de ahhoz el kellene adnom a lakást. Viszont a lakás jellemzői miatt erre kevés esélyt látok...

Netuddki. 2009.08.04. 12:12:57

@A Nép - Te vagy!: OK, csak ez kinek jó így? Nekem nem.

OmegA404 (törölt) 2009.08.04. 12:14:57

Szerintem be kéne vezetni a golyó általi halált fontosabb posztokon.
Mondjuk egy ilyen itélet úrán nyilvánosan kivégeznék a bírót, nem sok korrupt maradna.
Mondjuk Ferivel és Petivel se kellene szarozni.
Kiszámolni, hogy amit bebkutak hány nap alatt leüllni, ha 40évnél többa utomatikus eutanázia. Nehogy már a közögség etesse őket.

libazsíros kenyér 2009.08.04. 12:15:56

gyerekek esküszöm ..h igy volt ..amit most mondok..:
7 évig pereskedtem egy ügy miatt az elsőfokú biróságon...mire a sok év után megértettéka 2.fokon h nem az volt a feljelentö akivel szemben elkövettem ..a cselekményt...ez teljesen független attól h ártatlan vagyok e vagy sem....végül másodfokon mentettek fel minden alól...
csak azt szeretném mondani....velejéig korrupt a bíróság és ügyészség..csak ugye ezek sosem dobják fel egymást és soem derül ki semmi és nem kell megsértödni amikor azt mondta Sólyom László Köztársasági elnök úr:véget ért a Lomnici korszak..szval nagyon is jól lehet tudni h mit jelent ez
na hy

keria 2009.08.04. 12:16:30

Hamis vád nem ér?

bigthereal 2009.08.04. 12:18:23

szégyen, ami a magyar jogszolgáltatásban zajlik ezt személyes példák sokaságával tudnám alátámasztani...

ostván 2009.08.04. 12:23:22

Műszaki lehetőség: tárgyi lakás szennyvízvezetékét eltömíteni, hogy oda ne follyon tovább a szennyvíz. Ha közben a tömedékelés elzárja a fő szennyvízcsövet is, az véletlen baleset, viszont ettől kezdve a magasabban fekvő lakásban jelenik meg az a folyadék. És akkor ki kell bontani a főcsatornát és meg kell javítani!
A jogi út - sajnos - járhatatlan!!!!!!

Okostojás 2009.08.04. 12:24:41

Ez a magyar bíróság, nem szabad ilyeneken meglepődni. Korrupt, mocskos tróger az összes bíró, visszaélnek a hatalmukkal.

Okostojás 2009.08.04. 12:25:51

Egyébként nekem is van hasonló tapasztalatom, már nem fordulok bírósághoz semmi miatt. Ha valami gondom van, elintézem úgy ahogy pl Ostván javasolta kettővel fentebb...

Blogger Géza 2009.08.04. 12:28:58

Vannak emberek, akik nem tudnak veszíteni, pedig azt is meg kell tanulni. Asztalsöprés a bíróságon? Asztalra ülés? Pfff. Kizártnak tartom, hogy ilyen pitiáner ügyben a "társasház" korrumpálta volna a bíróságot. Persze a legegyszerűbb vádaskodni. Szívesen meghallgatnám a másik felet...

Lord_Cica (törölt) 2009.08.04. 12:42:28

Fura, hogy semmilyen kontroll nincs a bírók fölött és ezt az emberek tűrik. Rájuk nem vonatkoznak a törvények.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2009.08.04. 12:43:15

Valóban, a gumióvszerbe fújt PUR-hab is sokat segíthet az alap-problémán, sőt, kis kézügyességgel a cső alá rakott vályú leve az ablakon is kiengedhető, tanulságul a társasház többi lakójának, de a nem tisztelt bírónőnek szerintem is kijár egy soron kívüli Valöntájn-napi proletár orálszex, azaz egy szívlapáttal történő szájbab@szás. A pincelakásban felszedett sza@rt meg minden alkalommal a közös lépviselő ajtaja elé/fejére/kocsijára kellene üríteni.
Egyébként meg olyan ügyvédet nem szabad felfogadni, aki nem ismeri a bíró tarifáját...

Lord_Cica (törölt) 2009.08.04. 12:44:24

@Blogger Géza: De akkor a bíró vonja felelősségre őket a rend megzavarásáért, és ne mondvacsinált hazugsággal vetesse őket őrizetbe.

Hozzá Szóló 2009.08.04. 12:44:37

@Blogger Géza: Igazad lehet, nekem se életszerű, hogy a (z egyébként gyanús) közös képviselő vagy bárki lefizette volna a jogászokat, a lefizetés eleve akkor jó buli, ha már akkora pénzről van szó, ami megéri azt, hogy egyáltalán valaki lesüllyedjen odáig (bár ebben az országban a korrupció nem is számít lesülyedésnek, csak simán a dologok természetes elintézésének....)
Az elzárás meg tényleg már régen megtörténhetett volna, több, mint egy évtized így, ez nekem nem egészen érthető, kicsit sántító sztori...


libazsíros kenyér:

Azért Sólyom elnök úr is nyugodtan beveheti a nagy kékeres péniszt abba a nagy szájába, amióta áldását adta arra, hogy ujjlenyomatot kell adni mindenkinek közelezően, plusz ezresekért ahhoz, hogy valaki pl a Kárpátalján meglátogassa a saját rokonait. Szégyen, gyalázat, az az ember ne akarjon már tisztességesnek tűnni azzal, hogy a Lomnicba rúg bele, mint a Szili Katalin a Kovács Lászlóba, amikor már vége volt... "Vége a Lomnici-korszaknak" meg "Vége a kovácsizmusnak a pártban" hát kérem, AKKOR KELLETT VOLNA szókimondónak meg bátornak lenni, amikor még a hivatalában volt, nem most.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2009.08.04. 12:46:25

Apropó: egy tanársegéd az anyukája professzori támogatása révén azé' még talán Pesten is össze tud gründolni egy lakást, kivéve persze, ha névre szóló bőcsész bögréje van a MegDögleszben...

BushDoctor 2009.08.04. 12:46:50

Ott lett elbaszva az egész, hogy az egész nyomorult biróságot kineveztük önálló hatalmi ágnak...aztán tele van ilyen kicsinyes, ostoba, bosszúálló un. birókkal, akik megnyomoritják a polgárokat saját megkérdőjelezhetetlen gőgjük hamisan csillogó fényében. Holott ugyanolyan gyarló, tévedni képes ember mint mindenki más. Aki szavaz, politikai meggyőződése van, közéleti szereplő...húsból és vérből s mint ilyen esendő. Esetleg korrupt, megvezethető, vagy téved. És ki az aki emiatt szop ?
A nyertes, a váklasszal jelenkezthet nálam egy sárga hangszóróért.

krokodil2008 2009.08.04. 12:49:09

Vettem egy telket 2 éve egy vidéki városban. A telekszomszédom a helyi vagyonkezelő egyik főembere volt. Összeveszett a cégével és eljött. A cég biztonsági igazgatója volt rendőrségi vezető, vele különösen összekapott. Számomra ez úgy derült ki, hogy a rendőrség elkezdett érdeklődni a telekvásárlás iránt mert egy "névtelen" feljelentő több dolog miatt az embert feljelentette, többek között azért mert nekem áron alúl eladta a vagyonkezelő telkét. Egy évig nyomozott a rendőrség, amikor is a szomszédom megunta és bement a földhivatalba és kikért egy tulajdoni lapot az én telkemről, amin látható, hogy privát személytől vettem a telket akihez sem neki sem a vagyonkezelőnek köze nincs, a telek soha nem volt vagyonkezelői tulajdon. Szóval ha bosszút kell állni bárhogy lehet. A hatóság ha kell mindig partner. Mi is röhögtünk az elején amikor átjött szólni nekem az ügyben, de fél év után már nem volt vicces és hiába szidtuk a hülye rendőrséget, hogy miért nem ellenőrzi le az alapinfót. Ennyi. Bárkivel ki lehet baszni, lehetsz te akárki.

respecta /01 2009.08.04. 12:51:17

Az ítélethirdetés után-hoz: örüljenek, hogy ennyivel megúszták.
Ha már egyetemi oktatói státusuk többször ki lett emelve, tisztában lehettek volna az elvárható (ha nem is kulturált) viselkedéssel. Amit a több, mint évtized után ( ami sajnálatos) megtanulhattak volna rendesen...
Eszem megáll, komolyan!

Borenbukk 2009.08.04. 13:00:52

@respecta /01: Ezt igy, csak olvasva a sztorit konnyu kimondani, de az ember hajlamos elveszteni az onuralmat, mikor valaki eropoziciobol szurrealis modon szajbaszarja a valosagot, es gyakorlatilag semmit sem tehetsz ellene. Itthon a birosagok helyett mar reg be kellett volna vezetni a penzfeldobasos modszert. Semmivel sem lenne rosszabb az elb...tt iteletek aranya, es legalabb tenyleg partatlan lenne.

kukalojudit 2009.08.04. 13:01:32

@avman: Ha meg tudnám csinálni, megcsináltam volna. Ha bárkit tudsz, aki megcsinálja nálam, szívesen fizetek neki. Tényeg ez lenne a megoldás. 3 vízvezetékserelőt megkérdeztem, nem vállalták. Azt hiszed, én nem szeretném felküldeni nekik saját ürüléküket? Most is aktuális. Küldj valakit, aki ért hozzá. Szívesebben fizetnék neki, mint a bíróságnak.

kukalojudit 2009.08.04. 13:02:39

@Piraeus: Ami az én álnevem, az ő tiszteletére vettem fel. Csak képzelj hozzá ékezeteket: ü - á - ó

Franky4fingers 2009.08.04. 13:03:14

Nem kell itt óriási lefizetésekre gondolni. Hány olyat láttam csak a szűk környezetemben, hogy a sógor-koma viszony alapozta meg az ítéletet, szemben minden szakértői véleménnyel és bizonyítékkal.

2009.08.04. 13:03:25

Feljelentest kell tenni hamis vad miatt.

kukalojudit 2009.08.04. 13:04:17

@Hozzászóló: Elköltöztünk - először albérletbe. Eladni nem lehet. A vevő visszaadja, vagy beperel, hogy becsaptam. Csapdában vagyunk: se lakni, se elköltözni nem lehet. Ezért kellett perelni.

kukalojudit 2009.08.04. 13:06:14

@Valaki a tömegből: Próbáltam panaszt tenni, de a bíró "ismeretlen tettes" ellen tett feljelentést, így nem lehet beperelni. Viszont a gyanúsítottakat egyértelműen megnevezte.
Az alapügyben tényleg nem marad más, mint Strassbourg.

kukalojudit 2009.08.04. 13:09:09

@M_R: Sajnos, a magyar igazságszolgáltatás felkelti az ököljog iránti nosztalgiát. És ezek a bírók Európában, sőt, az Európai Unióban működhetnek!

Mackósajt66 2009.08.04. 13:11:54

Nagyon jó kis hangulatkeltő cikk a bíróságok ellen, DE

1.) A bíróság ítéletéről iratok nélkül, az egyik érdekelt egyoldalú előadása alapján nem lehet véleményt mondani.
De egy alapigazság: a bíróság ítéletével pont a felek 50 %-a elégedetlen, már az az 50 %, aki veszít....
Gondolom a másik fél ebben az ügyben is nagyon elégedett volt a bíróság ítéletével.

2.) Az ítélet elleni jogorvoslati lehetőségeket a törvény tartalmazza, a felek az ítéletről "véleményüket" a jogorvoslati beadványban adhatják elő, nem pedig a bíróknak kell beszólogatni.

Alapszabály: ítélethirdetés alatt, után, az ítéletet szóban kommentálni nem szabad, bíróknak nem pofázunk vissza.

Ha ezt a fél nem is tudja, az ügyvédjének tudnia kellett volna....

3.) Felperes anyja: „Menyit kaptak ezért?” Nincs válasz. Felperes anyja folytatja: „Mocskos korrupt banda.”
Majd az ügyvédjüket kérdezzék meg, hogy felperes anyja ezzel a beszólogatással milyen bűncselekményt valósított meg....
Szerintem örülhet, hogy a bírók ott helyben nem hívtak rendőrt.

4.) Az meg hab a tortán hogy két egyetemi oktató, köztük az egyik professzor(??!!) viselkedik így a bíróságon. Atyaisten.....
Ennél még a legsötétebb bűnözők is higgadtabban veszik tudomásul, ha rájukvernek 6-8 év börtönt...
És itt messze nem erről volt szó.....

kukalojudit 2009.08.04. 13:14:24

@guy: Olvasd el a bíróság beidézett magyarázatát a Műhiba másodfokon kommentjében. Idéztem a 4-5. és a 3. oldalt szó szerint. Nem kell egyetemet végzett emernek lenni ahooz, hogy lásd, tökéletesen ellentmondanak egymásnak. Egy 10 éves gyerek is megérti. A bíró teljes cinizmussal egy ordít hazugságra alapozta ítéletét, amely a szakvélemnyek és bzonyítékok totális cáfolata. Szerintem a bíró érzi úgy, hogy mindent szabad. Én csak úgy érzem, szabad tiltakozni a korrupció ellen. És ha nem végeztem volna egyetemet, akkor is úgy érezném.

baxtalo 2009.08.04. 13:15:52

Nekem ez sehogy sem stimmel. Az a csőjavítás, ha nagyon bőven számolok, mondjuk százezer forint. Ennyit takaríthat meg a társasház a neki kedvező ítélettel, ennél többet tehát korrupcióra sem költ. Százezer forintért megvenni az első fokot meg a másodfokot? Ez gyakorlatilag kizárható.
Aztán a 13 éven át tartó pereskedés. Az ember nem pereskedik 13 éven át százezer forintért.
Albérletben tengődik 13 éve az egyetemi oktató, akinek professzor a mamája? Ez sem kerek. Nem fizetik túl az egyetemi tanárokat, de azért egy társasházi beugróra valahogy össze lehet kaparni a rávalót.
Végül ha valaki nyíltan korrupcióval vádol meg egy bírót, és véletlenül nincs igaza, az akár öt év is lehet. Az volna csak a szívatás.
Szóval nekem úgy tűnik, hogy a kedves felperes a gizda fajtából való, és tegye össze a két kezét, hogy néhány óra őrizetbe vétellel megúszta.

kukalojudit 2009.08.04. 13:20:44

@keria: Én is azt hittem, de formálisan "ismeretlen tettes" ellen tett feljelentést. Az más kérdés, hogy név szerint és csakis bennünket vádolt be. Büntetlenül rágalmazhat. A bíró mindig büntetlen marad. Az ő bűnéért is másokat ítélnek el.

kukalojudit 2009.08.04. 13:21:51

@OmegA404: Ez segítene. Valamilyen következménnyel kellene hogy járjon egy megfizetett ítélkezés.

Pascal · http://torzskocsma.blog.hu/ 2009.08.04. 13:22:18

Na álljon meg a menet.

1. A határozatot a bíró a beírtak alapján tényleg elbaszta. Irreleváns ugyanis, hogy a probléma lakáson belülről vagy kívülről oldható meg. Ha a tető beázik, nem a tető alatt lakónak hanem a társasháznak kell megcsináltatnia - akkor sem ha egyébként a beázás teljes egészében megoldható lenne a lakáson belül. Nem műszaki kérdésről van szó; azt kellett volna eldönteni, hogy a lakások szennyvíz-elvezetésének megoldása közös vagy egyéni feladat.

2. A levélírónak valóban problémás a konfliktustűrő- és kezelő képessége. A tárgyalás végi jelenet is igencsak a határon van, de az előzményekből látszik. Ha befolyik a szennyvíz először megoldom a műszaki kérdést és aztán beszélem meg/vitázok a szomszédokkal a pénzen. A probléma elsősorban műszaki és csak másodsorban pénzbeni/jogi. Csakhogy ez sem olyan fontos: minden valószínűség szerint igaza volt de nem kapta meg, ez a lényeg.

3. A feljeletés általában is elég necces, de az adott körülmények között kurva ciki. Egy ilyen határozat után jobb lett volna egy kicsit meglapulni - most nagyvonalúan eltekintve a hamis vádtól egyébként (minden valószínűség szerint bcs. és nem bizonyíték hiányában jön a nyomozást lezáró határozat).

4. A "Lomnici-korszak", mint kérdés emlegetése pedig azért történt, mert valóban hozzá kötődött az az igen szerencsétlen álláspont, hogy a bírói függetlenség a bírói felelősség csökkenését is jelenti egyben. Szó nincs erről: a bírók a jobb döntések érdekében kapták a függetlenséget tőlünk, és ezzel együtt éppen magasabb felelősség jár. Egy átlagembernek elnézzük amit egy bírónak nem - mert páratlan jogokat is kaptak. A nyilvánvalóan hibás határozatok (Kaiser, Pusoma) nem maradhatnak (-nának) következmények nélkül.

Az igazságszolgáltatást épp arra találták ki, hogy ne önmaga küzdjön meg az igazáért. Ha nyilvánvalóan nem működik, jön az önbíráskodás - én az adott helyzetben ezt támogatni de túlzottan elítélni sem tudom.

Flashzee · http://www.flashzene.com 2009.08.04. 13:23:31

Nagyon remélem, hogy soha nem lesz semmilyen dolgom a magyar bírósággal!

tuli1 2009.08.04. 13:23:55

Rendőrrel, bíróval, stb. nem verekszik az ember, mert akkor tényleg csak az ellenfél jóindulatára leszel bízva, ezt nem egy egyetemi tanár, de egy jobb kőműves is tudja. Érdemes lenne valamilyen konfliktuskezeléssel kapcsolatos könyvet is elolvasni.
Ezek alapján azt gondolom, hogy a konfliktus sem lehet olyan egyértelmű. (És vegyük hozzá, hogy a bírónő nevével reget csinálni is elég kurucinfós dolog, nem teljesen egyetemre való.)

kukalojudit 2009.08.04. 13:24:25

@ostván: Ha tudsz vízvezetékszerelőt, aki elzárja ezt a strangot, jó volna. Ők attól még vígan lakhatnak benne, mert nekik van másik vezetékük is. 2 fürdőszobájuk és 2 WC-jük is van, nem lenne muszáj minket elárasztani. Elárasztanak, mert így akarják. Nem szüksgégszerűségből.

Balangó 2009.08.04. 13:24:42

Jelen ügytől teljesen függetlenül tényleg nagyon komoly bajok vannak a bíróságokkal. Mind emberileg, mind szakmailag.

Mint ahogy az országban mindennel.

drP 2009.08.04. 13:25:05

@baxtalo: kétségkívül nem kerek a történet, ezért nekem is hasonló fenntartásaim vannak.
DE: az a durva szerintem, hogy a bírók ilyen pitiáner dolgot tettek, mint egy feljelentés magnólopás miatt. Ez legalább annyira primitív, mint a felperes viselkedése az ítélethírdetés után. Simán hívhatták volna a biztonságiakat stb, vagy tehettek volna feljelentést, de nem lopásért, hanem a korrupció vádja miatt. Ugyanis abban én sem hiszek, hogy egy ilyen perértékű ügyben megérné a társasháznak lefizetni az egyesbírót első fokon, aztám az egész tanácsot másodfokon.

Janovszki Zsolt 2009.08.04. 13:26:47

Hát tudjátok, szégyellem magam, hogy ilyen színvonalú emberekre költünk közpénzt, professzorra jó sokat...

Amennyit erre költöttek, már rég kicserélhették volna a vezetéket, és a régi vezetéket megszakértve (merthogy ki van véve, úgy azért könnyebb...) simán visszakapták volna a pénzt a társasháztól úgy négy éve.
ps.: Ha bármilyen normális országban ilyet mond valaki a bírónak, plusz még söprögeti is a pulpitust, min. 30 nap elzárást kap, hogy legyen ideje gondolkodni... Ehhez képest az, hogy aznap otthon volt mindenki, szerintem sikersztori.

tuli1 2009.08.04. 13:28:43

Szóval, ha underground akarsz lenni, válaszd azt, nyomd Amerikából titkosított szerverről, de ez a két érvelésmód együtt (1. egyetemi tanár vagyok, intelligens, az elit része; 2. jól megszivatom névtelenül az interneten) nem túl hatékony együtt, és legrosszabbul te járhatsz, ha pl. feljelent, és ugrik az erkölcsid, ami minden kinevezéshez kell.

kukalojudit 2009.08.04. 13:28:52

@Blogger Géza: Nézd meg az ítéletek számát az előző posztomban. Az ügy nem pitiáner, a lakás többmilliós érték, de lakhatatlan és eladhatatlan. Talán a szakvéleményeket kellee megnézned. Mindkettőben benne van, hogy a közs csatorna átépítendő, enélkül a fürdőszobai javítás meg sem kezdhető. Te mit tennél, ha a képedbe vágnák, a szakvélemény ellenkezőjét, és közölnék veled, 13 évi áztatás után, hogy el lehet húzni... tűrd toább a feletted lakók mocskát. Könnyen beszélsz, mert nem a tied az a lakás.

Lord_Cica (törölt) 2009.08.04. 13:30:44

Nem hiszem, hogy 100 ezerből megoldható lenne a javítás. Valszeg egy elvezető, nagy átmérőjű csövet kéne cserélni a ház alatt ki tudja milyen hosszan, ami olyan 2-3 millió lehet.

Borenbukk 2009.08.04. 13:31:32

"Ehhez képest az, hogy aznap otthon volt mindenki, szerintem sikersztori."

Ember! Probalj mar meg gondolkodni! Lesoporte az asztalt, es ezert 30 nap elzaras jar neki? Rendben. Akkor kapja meg a 30 nap elzarast az asztalsopresert, de nem ilyen hazug, pitianer torlesztest varok egy birotol.

kukalojudit 2009.08.04. 13:33:19

@Kitalátor feljegyzete: Eltaláltad, bölcsész vagyok. Egyébként egy tanársegédi fizetés 107.000, ebből az albérlet 75.000.

kukalojudit 2009.08.04. 13:39:34

@Hozzá Szóló: Megmagyarázom. Nem közös képvselő intézi az ügyet, hanem a 2 felettem lakó, akik a fejünkre sz...nak. A csatorna megcsináltatása, a lakás helyreállítása és a 6 évi albérlet több millió forint. Persze, hogy megéri lefizetni a bírót. Ez 2 lakó privát ügye, akik dúsgazdagok. Ha nem hiszed, nézd meg a képeiket az iwiwen:
iwiw.hu/pages/user/userdata.jsp?userID=9124346

iwiw.hu/pages/user/userdata.jsp?userID=8056794)
Talán elhiszed, hogy több pénzük van, mint nekünk.

telekino · http://globalicum.blog.hu/ 2009.08.04. 13:39:59

én megértem a felháborodást az ítélettel kapcsban,de azt már nehezen emésztem meg,hogy minden hivatkozás arra irányul,hogy a delikvensek egyetemi tanárok,oktatók stb...azt hiszem viselkedni ilyen helyen,még ha el is marasztalnak /számunkra kedvezőtlen döntést hoznak,tudni kell viselkedni.Ez nem végzettségfüggő...persze csak szerintem

Janovszki Zsolt 2009.08.04. 13:43:01

Elolvastam az előzményt is.
Abban ez van:
"A rávert perköltségből háromszor át lehetne építeni a rendszert, ha engednék."

Az, hogy miért nem engedik, nagyon hiányzik a sztoriból. Ha csak úgy (ezt a státuszt a felperes és az édesanyja által a bíróságon előadott mutatvány alapján 13 év alatt a társasház többi lakójánál nem lehetetlen elérni), akkor nincs mit tenni. Ha meg valami más oka van, akkor érdeklődve várom, mert ez a kulcsa a dolognak.
Zs

kergelama 2009.08.04. 13:45:40

Ha három bíró járt el az FB-n ebben a tyúkperben, akkor az már a másodfokú eljárás volt, azaz a felperes sem az első- sem pedig a másodfokú eljárásban nem tudta bizonyítani kereseti követelése jogalapját, ergo nagy valószínűséggel egyszerűen nem volt igaza. Ezt kellene elfogadni ahelyett, hogy a felperes a bírákat vesztegetéssel vádolja és pofátlanul lesöpri a bírói pulpitust, azért ez normálisnak aligha nevezhető... Tényleg örüljön, hogy megússza ennyivel, megjegyzem, ilyen primitív emberből gond nélkül kinézem azt is, hogy ellopja a magnót pl. a jegyzőkönyvezés megakadályozása végett.

kergelama 2009.08.04. 13:46:57

Ha három bíró járt el az FB-n ebben a tyúkperben, akkor az már a másodfokú eljárás volt, azaz a felperes sem az első- sem pedig a másodfokú eljárásban nem tudta bizonyítani kereseti követelése jogalapját, ergo nagy valószínűséggel egyszerűen nem volt igaza. Ezt kellene elfogadni ahelyett, hogy a felperes a bírákat vesztegetéssel vádolja és pofátlanul lesöpri a bírói pulpitust, azért ez normálisnak aligha nevezhető... Tényleg örüljön, hogy megússza ennyivel, megjegyzem, ilyen primitív emberből gond nélkül kinézem azt is, hogy ellopja a magnót pl. a jegyzőkönyvezés megakadályozása végett.

játccótér 2009.08.04. 13:47:01

@kukalojudit: @kukalojudit: de a palmstopodizéd meg van..a bírónak nem lehet beszólni, anyukád meg hiába professzor, a szövegértése nagyon gyenge....ha azt mondta a bíró, hogy ítélet, onnan nincs tovább, csak a Legfelsőbb Bíróság...Egyáltalán egy anya mit keres ott egy felnőtt gyerek ügyében?? Az csak érzelmi alapra viszi a kérdést és lám jól meg is fingatták érte...persze, a bíró a hibás...Ideje felnőnöd és úgy is kezelni a problémáidat. De hát bőcsész, mit is várhat az ember...a nicknevedbhez meg: nomen est omen.

Asszem 2009.08.04. 13:48:18

mediációt nem próbáltátok? esetleg érdemes kipróbálni, a megoldásra való törekvés jeleként

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2009.08.04. 13:49:26

@kukalojudit: Van fényképes csészéd is? No azért nincs lakásod...

Dogdog 2009.08.04. 13:52:22

@baxtalo: te meg a hülyék közül /stop/ egyáltalán mennyit olvatál el abból amit az ügyről itt leírtak / staop / ha szövegmegértési zavaraid vannak akkor illene kerülnöd a hozzászólást /stop /a hatalomnak meg a bíróknak nem itt kellene nyalnod /stop/esetleg érintett vagy ?/stop/ annyira nem lehetsz korlátolt, hogy ne fogd fel, hogy félmilliót nem pereskednek el egyszázezres javíttatás céljából /stop / a bíró az CSAK! bíró, egy általunk felhatalmazott (és nem azért mert azt tanulta), életműködésünkben a konszenzusunk alapján elfogadott szabályok betartásának felügyelője és ez elméleti értékében semmi hatalmat nem szabadna jelölnie/stop/ a bíró az ember történeti hagyományában a bölcsessegg tiszteletét jelenti egy emberben /stop/ mutass nekem itthon bírót kire a bölcsességet ráfoghatod /stop/ több mint nem jellemző/stop/ma a bíró az uralkodó szándékú hatalom végrehajtó "embere", úgy mint a rend őre /stop/ mi pedig a buta bürgék gyülekezete vagyunk hogy kinevezzük mély tisztelettel a nyakunkat szorongatókat, csak egyetlen tiszteletteli kéréssel feléjük, csak hagyjanak minket magunkban, egymással szemben pofázni, szidni őket, természetesen feléjük teljesen ártatlanul /// MOST PEDIG ITT MINDNYÁJAN SZÉPEN KÉRJETEK TŐLÜK BOCSÁNATOT ÉS KÖSZÖNJÉTEK MEG NEKIK? HOGY SZIDHATTÁTOK ŐKET!!!! Mert ha nem így lesz, tudjátok találkozhattok még velük, ott ülnek majd a pulpitusom amit ti ácsoltatok a magatok által ültetett, ápolt, gondozott fábó, az helyett hogy inkább árnyat adó lombja alatt ülnétek mindenki mással akivel most az ő kedvükért veszekedtek. /stop/ Nem a világ a bolond, hanem ti hogy ilyennek hagyjátok lenni! Ettől ilyen szar, szánalmas az életetek!

Dogdog 2009.08.04. 13:54:24

@kergelama: na még egy agyalágyult, gratulálok

Asszem 2009.08.04. 13:55:01

na megpróbálom megint előző komment eltűnt.

mediációt nem próbáltátok? az a megoldásra való törekvés jele lehet, és ha működik, akkor a lakásprobléma legalább elhárul, plusz talán még a viszony is normalizálódhat a szomszédokkal.

a nyilvánosság ereje szerintem jó, igazságtételt szolgáltathat, de vigyázz, hogy indulatodban se tegyél olyasmit, amit később megbánnál, vagy te sem szeretnéd, hogy veled tegyenek (pl. az iwiw-es profil kirakása szerintem már túlzás, igazságot akarsz, bosszút, vagy megoldást?

kukalojudit 2009.08.04. 13:55:07

@Mackósajt66: A legsötéteb bűnözők talán elkövettek valamit, azért a higgadtság. Az iratokat megnézheted, az ügyiratszámokat előző posztomban megadtam. Az tény, hogy a csatorna közös tulajdonban van, és annak átépítése nélkül felperes semmit nem tehet. Minden szakvélemény és szakértői tanúvallomás rögzíti ezt. Erre a bíró: a hiba a felperes lakásában van, minek jött ide, hárítsa el egyedül a hibát.
Ehhez az arcátlan hazugsághoz és tényeket megkontrázó ítélethez képest felperes viselkedése nagyon is higgadt volt. A legkevesebb a tiltakozás. Különben a bíró azt hiszi, hogy ezek a hülyék ezt az ordító hazugságot bevették. És milyen jogi lehetőségről beszélsz, mint kulturált tiltakozásról, ha a bíró úgy kezdi, hogy ítélete megfellebbezhetetlen? Úgy beszélsz, mint egy bíró, vagy mint aki nem ma itt, Magyarországon, hanem a Holdon él.

Dogdog 2009.08.04. 13:57:21

@játccótér: Ő bölcsész, te meg bunkó vagy és nem is titkolod

Janovszki Zsolt 2009.08.04. 13:57:21

Már megbocsáss, de ha szerinted normális, hogy a saját bevallásod szerint is "2 lakó privát ügye" sztoridban kirakod a másik felet az internetre, akkor ne nagyon gondold, hogy bármilyen jóindulatra számíthatsz a rendszer átépítése kérdésben, ami saját bevallásod szerint is kell...
Szerintem téged egyszerűen zavar, hogy Béres Laci (aki egyébként kurvarégóta kurvasokat dolgozik, még rádiós korából ismerjük) sokkal gazdagabb, mint te, és próbálsz munka nélkül egy kis zs-t lehúzni róla. Lehet, hogy nem így van, csak a külső szemlélőnek így tűnik...

vidéki suzukis 2009.08.04. 13:58:16

Én is hallgattam már végig Ítélőtáblán olyan ítéletet, amelytől köpni-nyelni nem tudtam. Ja, köpni azt igen. :-)

respecta /01 2009.08.04. 14:01:42

@Borenbukk:
Pontosan tudom, mi érheti az embert tárgyalóteremben...
Az ítélet utóélete akkor is megengedhetetlen és magasan kvalifikált emberektől még elvárhatóbb. Nincs rá mentség és kész!

Amit meg itt a sok nagyokos a bírókkal kapcsolatban ír, azt egy szó fejezi ki: szánalmas!

Dogdog 2009.08.04. 14:02:55

@kukalojudit: szerintem értelmetlen itt a sok hm. (nem is tudom mivel) próbálni együttgondolkodni a problémádról. Nem is merik azt a szót együttgondolkodás. A magyar embert sajnos arról ismerik a világban hogy ha egyedül van akkor csodákat művel csak egy másik magyar véletlen se legyen a közelében.
Hát ami itt eddig elhangzottak (TISZTELET A KIVÉTELNEK) félemetesen ezt az elterjedt véleményt illusztrálják.
Nem tehetek érted mást csak hogy tudd az együttgondolkodó együttérzésemet.

Sárga Nyakkendő 2009.08.04. 14:03:20

Kicsit csúsztat a poszt címe.
Itt nem egy felperest rabosítottak, hanem egy magáról megfeledkezett randalírozót.
Bűzlik az ügy a bíróság részéről, a polgári ítélet és a hamis vádnak tűnő feljelentés is, de ez nem jogosít arra senkit, hogy felüljön a bíró asztalára.

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2009.08.04. 14:04:32

@kukalojudit:

Nagyon jól tűröd. Meg kell mondjam, engem teljesen ismeretlenül, minden érdek és érintettség nélkül is komolyan kihoznak a sodromból a (nem csak itt látható) olyan akadéskoskodók, akiknek nyilvánvalóan nincs közelebbi ismeretük helyzetekről, de azért nagy meggyőződéseel állítanak mindenfélét amikről természetszerűen még csak nem is lehet fogalmuk. Ha legalább kérdeznének! De nem, ők a spekulációikra és jobb esetben félreértéseikre alapítva, azonnal és ellenségesen állítanak, támadnak! Azért hoznak ki ezek a sodromból, mert nehezen bírom amikor önmgagáért való rosszindulatot tapasztalok. Ezekből pedig az ilyesmi csak úgy süvölt. Nagyon rossz azt látni, hogy nem kis számmal akadnak emberek akik azzal szereznek maguknak valamiféle perverz elégtételt, hogy másokat ahogyan csak lehet bántanak.

Mégis, milyen alapon? Kik ők? Szerintem: torzult lelkületű, beteg emberek.

Pascal · http://torzskocsma.blog.hu/ 2009.08.04. 14:05:00

"Itt nem egy felperest rabosítottak, hanem egy magáról megfeledkezett randalírozót".

Nem randalírozás miatt rabosították hanem lopás gyanúja miatt.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2009.08.04. 14:05:58

@kukalojudit: Van fényképes csészéd is? No azért nincs lakásod...

Na mi van, a blog.hu is lefagyott, mint a bombagyar.hu? Az már újra indult legalább.

Dogdog 2009.08.04. 14:06:11

@Janovszki Zsolt: Te tökelütött (kihúzod a dühöt belőlem) nem vetted észre hogy akkor rakta ki a jófeneseismerte haverodat amikor már a hatalom képviselője segítségével reménytelenné tette az életét?!!!

Dogdog 2009.08.04. 14:07:22

@Pascal: MAgyarázhatsz itt a hülyéjének, nem tud olvasni!

kukalojudit 2009.08.04. 14:07:48

@Pascal: A 2. ponthoz. És mindenkinek, akinek a történet nem kerek:
A műszaki megoldást próbáltam meg először. Beépíttettem egy szivattyút, új aknát ástam, amivel legalább az utcai szennyivezet kiküszöböltem. De a belsőt nem lehetett, mert ez a lakóktól függött. Akkor dobtak be a WC-jükbe nagyobb dolgokat, amikor akartak. A szivattyúra a közgyűléstől engedélyt kaptam. Egy év múlva eladták a laást, és az új tulaj feljelentéssel fenyegetett, ha hozzányúlok a csatornához. Azt állította, a sziattyúval tönkretettem a jól működő rendszert, és nem volt rá engedélyem. Közös tulajdonhoz csak közgyűlési felhatalmazással nyúlhatok. Próbáltam átépíteni a szakaszt, de munkásaim a verekedést nem vállalták a szomszédokkal. Ezen túl, ha bármi probléma jelentkezett volna a csatornával, én lettem volna a felelős. A 2 felettem lakó szomszéd (ketten együtt az össztulajdon 2/3-ával rendelkeznek) velem újíttatta volna fel az egyenként 120 ill 150 nm-es lakását. Megmondták: szimulálnak maguknál egy elárasztást, és kártérítésért beperelnek, mert hozzányúltam a közös tulajdonhoz, és én okoztam a hibát.
Ez a 22-es csapdája. És ráadásul tényleg nem lett volna jogszerű a közös tulajdon érintése közgyűlési felhatalmazás nélkül.
Ilyenért 6 évig könyörögtünk, de nem kaptunk. Muszáj volt pert indítani, nem jókedvünkből tettük.
Erre kapjuk ezt az ítéletet - 6 év után-, hogy a közös tulajdon érintése nélkül is megcsináltathattuk volna a hibát. Minden szakvélemény az ellenkezőjéről szól.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2009.08.04. 14:08:15

@Pascal: Ugyanis ha randalírozás miatt tesz feljelentést a bírónő, akkor a nyomozó fűszügyészség veszi át a nyomozást, az meg többesélyes...

játccótér 2009.08.04. 14:08:29

@Dogdog: majd kaptok egy kis személyiségi jogi pert is...majd azt is meséljétek el, mert kíváncsi vagyok a megzenésített változatra...addig is, minden jót, főleg észt kívánok!!!

Dogdog 2009.08.04. 14:10:01

@A Nép - Te vagy!: Tudod az a gond, hogy itt és mindenütt azt a pici de kikezdhetetlen igazságot felejtették él, hogy a "NÉP TE VAGY", ők is te is mind

Dogdog 2009.08.04. 14:11:52

@A Nép - Te vagy!: bocs te nem, elírás vót, neharagudj, csak már elegem van az itteni sok baromságból

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2009.08.04. 14:13:13

@játccótér: Merthogy mindenki egyenlő, de egyesek még egyenlőbbek, nekik jogaik vannak ám...

Dogdog 2009.08.04. 14:13:34

@játccótér: állok elébe, tőled asemmiből megnem kell semmi, azt se tudod mi az ész csak hangod van

Janovszki Zsolt 2009.08.04. 14:16:25

@Dogdog:
1. nem a haverom. Ismerik sokan.
2. arra se neked, sem a felperesnek sincsen semmilyen bizonyítéka, hogy B.L a hatalom képviselője segítségével bármi csinált akár ebben, akár más ügyben, úgyhogy erre hivatkozni tényként egyszerű csúsztatás, leülhetsz, egyes.
3. sajnálom, ha dühös lettél, eszem ágában sem volt téged feldühíteni.

kukalojudit 2009.08.04. 14:20:41

@játccótér: Felperes a palmtopot még egy informatikai tanulmányi versenyen nyerte. A szövegértés a szakmám, ezzel keresem a kenyeremet, ezt oktatom, mindenesetre jobb, mint a bíróé, akinek a szakértők a szájába rágták, hogy csak együtt lehet megoldani a problémát, mire kihirdetik, hogy a szakértők szerint egyedül is meg tudjuk oldani.
Hogy mit keres a bíróságon a lakás haszonélvezője? Talán azt, hogy ő is érintett, és esetleg beülhet a közönség soraiba. (Benne volt a posztban, hogy ott ült.)
Ha az lenne a szövegértés, hogy a bíróság ítélete ellen nem lehet tiltakozni, az inkább gyávaság és megalkuvás.
Nem gondolnám, hogy a tiltakozás a kultúra hiánya. A tiltakozás hiánya viszont az opportonizmusé. Ha sok olya "szövegértő" van az országban, mit te, akkor a bírói önkény tombolhat. Mert, ugye, ítélet után kuss van. Ez a szöveg helyes megértése- szerinted.

Lord_Cica (törölt) 2009.08.04. 14:21:51

@kukalojudit: ezek tényleg mindenkin átgázolnak. Nem biztos, hogy lefizette a bírókat, az a sunyi rádiós csávó elég sok embert ismerhet, biztos van néhány ismerőse a bíróságon is.

Asszem 2009.08.04. 14:22:19

@Janovszki Zsolt: "úgyhogy erre hivatkozni tényként egyszerű csúsztatás, leülhetsz, egyes"

a stílusból ítélve: pedagógus vagy, vagy bíró vagy? :P

Pascal · http://torzskocsma.blog.hu/ 2009.08.04. 14:27:29

Az ilyen esetekben nem kell a fővezetéket átépíteni, hanem a te lakásod mellé egy átemelőt és egy visszacsapó szelepet beépíteni. Az átalakítás így nem érinti a fő csővezetéket. Google-val vagy 100 találatot kaptam. Egy közülük:

www.shp.hu/hpc/web.php?azonosito=pannova&oldalkod=1110644305.

Ez nagyobb mint ami neked kell; csak példának mutatom. Ilyesmi a szokásos megoldás akkor is, ha pl. egy alagsori lakás lejjebb van mint a fő csővezeték (nyilván a fő csövet is lejjebb lehetne ásni, de az összehasonlíthatatlanul drágább lenne). A szomszéd ház- lejtős telek - 4 alsó lakása ilyenen osztozik (természetesen közös költség a TELJES társasházra).

A szennyvíz nem űrkutatás, szó szerint mindenre van műszaki megoldás.

A - blog témájába vágó - releváns jogi kérdés annyi, hogy ez közös vagy egyéni feladat-e a társasházon belül.

Janovszki Zsolt 2009.08.04. 14:27:59

@kukalojudit:
Az elsőfoknak mi volt az eredménye? Mert ugye az is hiányzik a sztoriból.
Zs

Janovszki Zsolt 2009.08.04. 14:30:25

@Asszem:
hobbi szinten szövegértelmezőként tevékenykedem. Nem vagyok professzor, talán majd egyszer. :)

tatuman 2009.08.04. 14:31:42

A bírók neve nem publikus sztem, de van egy weblap, ahonnan könnyen rá lehet jönni. Amúgy meg a tárgyalások nyilvánosak...

kukalojudit 2009.08.04. 14:35:50

@Janovszki Zsolt: Azt hiszem, nem a posztolóba invesztáltak rosszul, hanem a bírókba. Az egyik kommentelő említi az egyik bukdcsoló osztálytársnőjét, aki ma városi bíró. Ez talán elég bizonyíték.
És a haverodba is, akinek a nevét olyan szpen kiírtad. Magyar újságíró létére nem tud magyarul. Az iwiw bemutatkozása tele van helyesírási hibával, a dicsekvő fényképei mellett.
Kíváncsiságodat remélem kielégítettem a Pascalnak írt válaszommal. Bár szerintem az okot Te közvetlen forrásból tudod. Az is lehet, hogy te vagy az egyik a 2 ürüléket leküldő szomszédom közül.
Miért gondolod, hogy a haverod jóindulatában reménykednem lehetett volna e nélkül a poszt nélkül? 13 évvel ezelőtt még remnyékedtem, de ez már régen elmúlt.
Örülök a kommentednek, mert, ha csak kicsit leplezetten, de megszólalt a másik fél is, amit az egyik kommentelő hiányolt.
Egy csöppet sem zavar, mennyit keres a "haverod" (hacsak nem Te vagy az). Az viszont igen, hogy 13 éve szemrebbenés nélkül a fejünkre sz---ik, és még bocsánatot sem kér érte.
Hát ennyit ért a képzésébe feccolt pénz, a már a helyesírást nem tanulta meg.
(A gyors kommentekben is előfordulnak hibák, de ez nem iwiw-bemutatkozás.)

Asszem 2009.08.04. 14:38:51

@kukalojudit: na, akkor mielőtt elveszik az áradatban, MEDIÁCIÓT nem próbáltátok?

Lord_Cica (törölt) 2009.08.04. 14:39:47

@Asszem: mármint: "a szarnak jó illata van! a szarnak jó illata van! a szarnak jó illata van! a szarnak jó illata van!" ?

Asszem 2009.08.04. 14:44:41

@Lord_Cica: azt. csak direkt kihagytam a tét. :D

nade komolyan, lehet, hogy érdemes lenne.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2009.08.04. 14:49:31

@Lord_Cica: A mediáció és a meditáció között kb. akkora a különbség, mint a Jézuska / géppuska, az idd ki a bilit / vidd ki a bilit, az ír mellett sírni / sír mellett írni, a demokrácia / népi demokrácia, a kúrás / rákúrás / bekúrás (ez kivételesen nem egyenlő a a bebaszással) / elkúrás(stb.) között...

elfmage 2009.08.04. 14:50:52

No most már kíváncsi vagyok erre az egész ügyre.

Szívesen megszemlélném azt a lakást, s ha tényleg a társasház a hunyó akkor még segítek is (gyakorló kk-ként vannak embereim is akik hajlandók sok mindenre, meg némi kuruc rutin is akad (vízüveges cementdugó a csatornába a pincelakás ága fölé)).

Én látatlanban az alábbi esetet tartom valószínűnek:

A pincelakáson keresztül húzódik a társasház alapvezetéke, egy relatíve kényelmetlen módon (talajszint felett vagy a plafon alatt), s ennek elrakását szeretné a tulajdonos megvalósítani. Egyébként a cső a ház állapotának megfelelő (szar), még lehet hogy csöpög is meg egyebek.

Erre készültek szakvélemények, s ezt elő is írták hogy cserélni kéne, s egy új nyomvonal kéne a csatornacsőnek. Ezt viszont a társasház részéről (joggal) nem szeretnék, mivel ők még nem gondolták cserélni az alapvezetéket, annak javítgatása sokkal kevesebbe kerül.
A pincelakás az pincelakás, amikor megvette akkor tudta vagy tudnia kellett volna hogy ott biza megy a cső.

Per lett, az első fokokon a szakvélemények alapján határoztak (hibásan), majd a másodfok figyelembe vette hogy a teljes csere nem feltétlenül szükséges, és az építéskori állapotok állnak fent, aminek megváltoztatásához már a teljes ház egyetértése lenne szükséges.

Nem volt itt nagy vesztegetés meg semmi egyéb, max a szakértők kaptak egy kis borítékot hogy úgy színezzék hogy új nyomvonal kell meg teljes csere.

Ennek fényében teljesen hülyeség volt nekimenni a bíróknak is.

Persze lehet hogy naív vagyok.

Ezt az egész ügyet emberileg sikerült elbaszni, ennek már csak folyománya hogy a jogszolgáltatás részéről visszajött a pofon.
Magyarán ilyenkor nem perelünk és nem ordibálunk hanem a közös megoldást keressük akár még zsebbenyúlással is.
Mégiscsak jobb nekem ha a sokmilliós lakásom értékesíthető/használható még ha ez kerül is némi pénzembe...

kukalojudit 2009.08.04. 14:52:03

@Janovszki Zsolt: Olvasd el a "Bírói műhiba - büntetlenül" c. posztomat, onnan megtudod. Röviden. Alapper I. fok, megnyertük, II. fok, megnyertük. Perújítás I. fok megnyertük, Tház fellebbezett, visszatették alapfokra azzal, hogy a szakértőket együttesen meg kell hallgatni. Megtörtént: szakértők egybahangzóan úgy nyilatkoztak, hogy a lakás veszélyeztetettségét Tház együttműködése nélkül nem lehet megszüntetni, Tháznak át kell építenie a közös alap- és ejtővezetéket. Erre az utolsó VI. fok kihirdeti, hogy a szakértők egybehangzó véleménye szerint Tháznak nincs teendője, felperes egyedül is tud intézkedni. (Ügyszámokat megtalálod a hivatkozott cikk kommentjeiben.)Bíróság által okozott kár: tönkrement lakás, 6 év albérlet, 6 évi ügyvédi és perköltség + 9 évi közös költség visszamenőleg, csatornatisztításra sak általunk költött kb. 700.000 Ft-ot a 13 év alatt nem számítva be. A bíróság által okozott kár kb. 15 millió Ft, ha a lakás totálkáros.
Ehhez képest egy asztalsöprés igen enyhe válasz.
Ti, persze, azt várjátok, hogy ezek után hallgassunk, mint a birkák. Mert a nyilvánosság kényelmetlen.
Hogy ki kit vesztegetett meg, azt tényleg nehéz bizonyítani. Így joggal írhatod, hogy a haverod ellen nincs bizonyíték. Tényleg nincs. Nem előttem történt az átadás.
De ha nem volt vesztegetés, akkor milyen értelmes magyarázat van egy olyan ítéletre, hogy a közös csatorna jó, a Tháznak nincs teendője? Nemcsak az összes szakvéleményre rácáfolva, hanem a tényre is. Meg lehet nézni, milyen nagyszerűen működik az a csatorna: TV ügyvédje, 2008. április 1. Haerod és a többiek megkapták a szü jogát, de nem kívántak éln vele. Vajon miért?
Ha valaki a fogaskerekű, vagy a körszálló környékén jár, és be tud valahogy jutni a házba (mondjuk, Te beengeded, ha nem, átmásznak a kerítésen),és benéz a hátsó kerti lakás ablaán, meglátja majd a haverod szennyvízzel higított ürülékét, amely úgy ömlik a padlózaton, mint a Duna.
De a bíróság szerint a közös csatorna jó.

játccótér 2009.08.04. 14:53:49

@kukalojudit: komolyan te olyan kis mikrovilágban élsz, hogy szörnyű nézni, amiket ide írogatsz, ahogy lereagálsz dolgokat. Te meg a szövegértés??? És ezt te tanítod??

Erre te alapozol, hogy azt mondja:
- Valaki azt mondta, hogy bukdácsolt az a valaki, és most meg bíró?? Még nem hallottál olyant, hogy akart valaki valamit és megdolgozott érte?
- iwiwen csekkolod le a másikat?? Úristen, ez most komoly? És ha nem is ő tette fel??

Feltetteted magadnak azt a kérdést, mit akarsz ezzel a poszttal elérni??

1) Menjünk oda és verjük meg a bírót???
2) A bíró majd felhív és elnézést kér, és megváltoztatja az ítéletet???
3) A szomszédok összefognak érted???

Vagy mit?? Most ország-világ tudja hol laksz, kivel pereskedsz...

2009.08.04. 14:57:31

nekem ebből az egészből csak a düh jött át.
foglaljuk már össze, mert az össze-vissza vádaskodáson kívül csak a zűrzavart érzékelem, és azért érdekel annyira, h ne menjek el mellette. az első postnál még a'szittem, h értem, de nem.
volt egy elsőfokú ítélet, nem jogerős. ez igazat adott az alagsori lakás tulajdonosának. voltak szakértő vélemények. ezt az ítéletet fellebbezték meg, és nyerték meg másodfokon? készültek új szakértői vélemények, amelyek az elsőre alapultak? és ettől függetlenül született homlokegyenest eltérő ítélet?
de mi volt egyáltalán a per pontos tárgya? miért a két másik lakástulajdonossal pereskedik a közös tulajdon felújításán, miért nem a társasházzal, akinek a feladata?
könyörgöm, egy picit higgadtan próbálja már felvázolni az úr, mi történt, lehetőleg figyelembe véve azt, h az olvasó nem ismeri ezt belülről, semmit sem tud az ügyről.

elfmage 2009.08.04. 14:58:39

Ingatlan megtérülési ideje általában hasszám alapján 16 év.

Ha tudta volna használni akár komoly zsebbenyúlással is akkor már mostanára lehetne egy másik lakása az innen származó pénzekből.

(vagy az összerakott bérletre nem kifizetett pénzekből tudna venni mást)

A 13 év albérletre kifizettet pénzek már reálértéken kb 12mFt-ot tesznek ki.

A csatorna alapvezeték csere vagy a lakást érintő problémák megoldása tuti nem kerül több millióba.

Egy visszacsapó szelep sor is megold mindent a pincelakás részére.

Na egyszóval kiváncsi vagyok... :D

Pascal · http://torzskocsma.blog.hu/ 2009.08.04. 14:58:44

Elfmage, abban egyetértünk, hogy emberileg elbaszódott de valószínűleg más a műszaki probléma, nem a lakáson megy keresztül a cső hanem nincs elég mélyen/nincs elég lejtése. Át lehetne építeni de az csak az egyik - és nem a legolcsóbb - megoldás. Mindennapos egyébként.

Ha tényleg lakáson belül megy akkor egyébként a társasháznak át kell építenie - előírások, szabványok is vannak stb.

2009.08.04. 14:58:55

jóvan, akkor sztornó, mikor írtam még nem volt ott a post.

Borenbukk 2009.08.04. 15:01:14

@játccótér: Szerinted mi a lof...nak van ez az egesz blog? Vagy a BKV figyelo, MAV, Homar, miegymas?(Olyan ordas marhasagokat tudnak emberek kerdezni...) Az emberek leirjak a bajaikat. Olykor a nyilvanossag segit, ha meg nem, legalabb kiadta magabol.

kukalojudit 2009.08.04. 15:03:14

@elfmage: Nagyjából jóllátod a helyzetet, kivéve azt, hogy az emberi megoldás lehetséges. Eleinte az volt, a külső szivattyú és szennyvízátemelő beépítését, ha saját zsebre is, nem akadlyozták. A belsőt is meg tudtam volna saját zsebből csináltatni, ha nem jön egy új tulaj, aki a tulajdoni hányadára és jogaira hivatkozva, a nagyokos apukájával, aki szakértőnek adta ki magát, és megállapíotta, hogy a rendszer tökéletes. Ahhoz nem szabad hozzányúlni, különben büntetőjogi és súlyos anyagi következményei lesznek. Munkásaimat zaklatta, még a duguláselhárítókat is személyesen ellenőrizte, csak nehogy a csatornához nyúljanak. Már senki nem akart bejönni a lakása, mert féltek tőle is, meg a másik 3 szomszédtól. Ez az izgága új tulaj nem az iwiwen látható szomszéd (azoknak saját zaklatási stratégiájuk volt), haem egy másik.
Én is tudom, hogy a műszaki megodás lett vlna a legjobb. De mi csak 9%-ban vagyunk tulajdonosok, "JanovszkyZsolt" haverja és az izgága új tulaj viszont együtt 66%-ban. Ez volt a probléma. 13 év alatt 1 közgyűlést sikerült összehívatnunk csatornaügyben, 12 évvel ezelőtt. Akkor építtettük be a szivattyút. Utána soha többet halani sem akartak a csatornáról. Nem volt több közgyűlés a tárgyban, hiába könyörögtünk.

kukalojudit 2009.08.04. 15:06:23

@tatuman: Megadod a weblapot? Amúgy az ő nevét vettem fel álnévnek, némi ékezetelhagyással. Próbálok neki reklámot csinálni, hogy más nehogy ebbe a csapdába essen bele, mint mi. Ha ezt a nevet látjátok egy ügyetekben, kérjetek másik bírót.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2009.08.04. 15:11:54

Azt már csak remélni tudom, hogy nem azbesztcement csővezetékről van szó, mert ha az porlik, a pora rákkeltő, 15-25 év után kezdenek a tünetek kialakulni...
(Valamikor az átkosban volt egy tévéműsor, amiben a szomszédok basztatásának módszerei voltak, a végtelenített, 2 hétig delet jelző kakukkos órától a csapra szerelhető "vízorgonáig", amikkel távollétünkben kedveskedhetünk a többieknek. Abban ugyan nem volt benne (csak gimiben próbáltuk ki, de utána 2 napig nem is volt fűtés, érintésvédelmi vizsgálat miatt, de nem jöttek rá, 30 év alatt meg elévült), de nagyon kedves a (van de Graaff-féle) szalaggenerátor is, a vízvezetékhez kötve. Valeriánsavval a kedves szomszéd lakásához lehet csalni a környék összes kandúrját, valamint a lakásodat, így ahogy van, ki lehet adni havi ezer forintért (az sem baj, ha soha nem adják meg) egy nagy létszámú bodzagyűjtő családnak is...

kukalojudit 2009.08.04. 15:14:34

@Pascal: A szakértők szerint az alapvezeték átépítése nélkül nem oldható meg. Gyakorlatilag sem tudok lecsatlakozni az alapvezeték érintése nélkül, mert az a lakáson belül 6 helyen nyitott. Ezeket nem lehet biztonságosan 6 helyen "befoltozni", ráadásul a cső nem is nyomásálló. Ha ezt megcsináltam volna, akkor továbbra is a aját lakásomat veszélyeztetem: nem nyomásálló cső, 6 helyen folt, ez egy sebezhető rendszer. Milliókba kerül a saját átépítésem, a lakás felúítása, és akkor ott van alatta ez a gányolt, nem nyomásáló vezeték. Cserélni nem lehet, mert a társasház tulajdona.
Nincs oyan műszaki megoldás, ami az alapvezeték érintése nélkül lehetséges lenne.
A bíró pedig, az utolsó szó jogán azt állítja, hogy van. De azt nem mondta meg, hogy hogyan, és ilyen megoldást a szakvélemények sem tartalmaznak.

kukalojudit 2009.08.04. 15:22:25

@elfmage: Igazad van, a kár, így számolva akár 20 m ft is lehet, ha a lakás totálkáros. Az ügy egyáltalán nem ptiáner, 1-2 m befektetést az ellenfélnek megérhetett. Azért nem lehetett zsebbenyúlással megcsinálni, mert nem volt rá közgyűlési határozat. Így bármilyen jövőbeni csatornaprobléma esetén (vagy akárcsak egy szimulált kár esetén) én fizettem volna mindenkinek kártérítést, mert, ahogy a egyik szomszédom írásban megfenyegetett, "önhatalmúlag,a tulajdonostársak beleegyzése nélkül hozzáyúlok a tökéletesen működő rendszerhez".
Ezért mondtam, hogy a 22-es csapdája. Ez a kártérítési felelősség is lehetett volna akkora vagy akár nagyobb, mint a mostani kár. Nem volt jó megoldás. A lakók nem tárgyaltak, mert ők az emeleten laktak, nem volt érdekük. Nem volt emberi hozzáállás.

Asszem 2009.08.04. 15:24:08

@kukalojudit: ezek a szomszédok általi, írásbeli fenyegetések egyébként képezték valamilyen módon a per részét? figyelembe lettek véve akármelyik eljárás során?

Pascal · http://torzskocsma.blog.hu/ 2009.08.04. 15:25:22

Judit, tényleg ne már.. nincs nyomás a szennyvízcsőben, miért is lenne; és főképp nincs 6 csatlakozó a lakásodból kifelé csak 1 esetleg 2.

Együttérzek veled, és szerintem jogi szempontból igazad is van - a bíró téves határozatot hozott. De olyan egyszerűen nincsen, hogy valaki lakásában hömpölyög a szennyvíz; ott egy akármilyen fő szennyvízgyűjtő ami jól működik a többi lakásban; és ezt nem lehet műszakilag megoldani.

A jogi kérdés csak az, hogy kinek kell megoldani/kifizetni; tartom a véleményem, hogy ez közös kötelezettség éppúgy mintha a társasház teteje beázik.

elfmage 2009.08.04. 15:29:35

@Pascal:
Rosszul látod azt ha a lakáson átmegy a csatornacső akkor át kéne szerelni.

Ha egy lakás megkapta a lakhatási engedélyt akkor annak nem kell az aktuális építésügyi jogszabályoknak megfelelnie, elég ha akkor megfelelt amikor megkapta az engedélyt.

Ugyanez igaz a társasházra is, ha akkor ez szabályos volt akkor úgy maradhat, és nem kényszeríthető ki annak módosítása.

@kukalojudit:
Beszartál egy kamu dumától, illetve hagytad magad beterrorizálni.

Tulajdonosként a hibás rendszerek javítását meghitelezheted a társasház felé ha azt a ház nem tudja vagy nem akarja elvégezni.
Erre szépen fel kellett volna hívni a figyelmet írásban (ügyvéddel vagy anélkül). Majd a hibás és neked kárt okozó részt kijavítani.
Ebbe viszont az átépítés nem fér bele, hiszen ott nem a működést állítod helyre hanem egy új rendszert alkotsz ami már mindenképpen közgyűlési hatáskör.

Ez volt a múlt.

A jelen helyzetben benne vagytok egy kis magyar kiszorítósdiban ahol az a veszély fenyeget hogy szarért húgyért fogjátok elbukni a lakást (végrehajtás, megunjátok, stb).
Jogi utatok itt már nem nagyon van, hacsak ezt az ítéletet valahol nem érvénytelenítik, s ebben én nem bíznék...
Hisz kimondtad hogy olyan dolog kellene a szerinted jó működéshez ami már közgyűlési határkör révén fejlesztés (nem karbantartás vagy felújítás).

Kérdés hogy milyen nyomásgyakorlási módod van, illetve milyen anyagi mozgástered. Ez határozza meg hogy milyen módon tudsz harcba szállni.
Igazából nem jósolok nagy esélyt ezen az úton sem.

Janovszki Zsolt 2009.08.04. 15:32:34

amit itt levág kedves professzor asszony, abból sajnos teljesen egyértelmű, hogy a szomszédai passzióból szívatják, és jót röhögnek Önön. Hál' istennek nem én vagyok a szomszédja. Ha én lennék az a szerencsétlen, akkor biztosíthatom, hogy rajtam nem múlna, hogy legyen közgyűlés a témában.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2009.08.04. 15:36:05

@elfmage: Na még egyszer: hátha terem egy kis bodza a körnéken...
(Szerintem a blogmotor is ott van a pincelakásban.)

Asszem 2009.08.04. 15:39:30

@elfmage: "Kérdés hogy milyen nyomásgyakorlási módod van, illetve milyen anyagi mozgástered. Ez határozza meg hogy milyen módon tudsz harcba szállni."

Én is ezért kérdezem a MEDIÁCIÓT, hátha...

Pascal · http://torzskocsma.blog.hu/ 2009.08.04. 15:46:23

"Rosszul látod azt ha a lakáson átmegy a csatornacső akkor át kéne szerelni."

Egy esetről legalábbis tudomásom van, amikor sikerült. Egy alagsori - eredetileg pincének készült - helységet építettek át műteremnek, bő 30 évvel ezelőtt. Papíron lakás lett belőle. Új vevő, a csövet ki kellett építeni belőle, közös költségen (tavaly történt) mert sérti a hatályos közegészségügyi szabályzást (úgy tudom épp ezért soha nem mehetett át fő szennyvízcső szabadon lakásban, úgy kapta meg lakhatásit anno hogy nem nézték meg). Egyébként nem volt milliós munka, 4 méteres szakasz 100e alatti tétel volt az egész.

Talán lényegtelen egyébként, sehol sem írja, ill. nem derül ki, hogy lakásban átmenő vezetékről lenne szó - ezt te következtetted. De az egyéb körülményakből - külső akna ill. szivattyú nem következik.

LightofPyre 2009.08.04. 15:46:41

Komolyan ijesztő az posztok jó 1/2-e által reprezentált értelmi színvonal. Megyek és politikai menedékjogot kérek Kínában... Félretéve a viccet:

Imádom a hatalom szóval dobálózókat, de most tényleg mi szerintetek a hatalom? Szerintem naggyá teszi az embert, akiket ti hatalommal rendelkezőknek aposztrofáltok, azokról ez egyáltalán nem állítható.

A félretéve a filozófiát.

1. Amikor felperesünk tapasztalta, hogy olyan lakást adtak el neki ahol visszaereszt a csatorna akkor ő miért nem élt a szavatossági jogaival az eladóval szemben, már 1996-ban? Ő is követelhette volna vissza a pénzét a csatornára hivatkozva.

2. Abból amit követel az alperesektől már megcsináltathatta volna az egész vezetékrendeszert (és őrző védő szakemberre is futotta volna, hogy ne akadályozzák a munkálatokat). Csendben kérdem, hogy azt miért ne hagyták volna jóvá? Egyébként nem tudom elképzelni azt a feltétlen rosszindulatot ha valaki valamit ki akar javítani, azt ne engedjék - nem az egészet csak a sajátját, úgy hogy másnak se legyen kára - saját költségen. (Kultúráltan kell kérni, nekem eddig bevált.)

3. Mivel a szennyvízátfolyás szonszédjogi vita is lehet, akár a jegyzőhöz is lehetett volna fordulni első körben.

4. Emberileg nagy gond van a hozzáállással... A stílus álláspontom szerint minősíthetetlen, az emberi kommunikáció szintjét nem éri el. Ha ilyen megnyilatkozásokkal tűzdelt volt az egyeztetés a probléma felmerülése óta akkor nem csodálom hogy elmérgesedett a helyzet.

A rendőrnek alacsonyabb végzettsége van mint nekem mégsem derogál hogy azt mondjam biztos úr, a bíróságon is viselkedi kell. A bíró hozzáállása is meglepően alpári, de amit itt művel felperesünk azt nem tudom kultúráltan minősíteni, így inkább nem teszem. Ha nemzetközi fórumon is felülvizsgálatot akar kezdeményezni előtte vegyen néhány illemtanórát ha lehet, vagy ha igy viselkedik akkor nem vallja magyarnak magát mert nem szeretném ha azonosítanának vele.

5. A diploma mellé nem jár automatikusan a kulturáltsági szint, az itteni megnyilvánulásaiból látszik, hogy emberünk mennyire kicsinyes, irigy és közönséges. Nem látom az ügyiratokat, de az ítéletnek van ugyebár indoklása, a szakvéleményt sem látom így csak a felperes állításaira támaszkohatnék, de azok nem objektívek így a problémát nem lehet megoldani látatlanban. Ehhez képes egyesek simán tudják mi a tuti, lenyűgöző.
Miért fognám valakinek a pártját ha fogalmam sincs kicsoda csak jön, mond valamit és a másik oldalt nem látom?

kukalojudit 2009.08.04. 15:47:29

@Mackósajt66: olvasd el elfmage kalkulációját, és akkor talán kiderül, hogy egy 20 m ft-os szándékos károkozásra az asztalsöprés túlzott reakció-e. Az asztalsöprés egyébként nem a kár mértéke miatt volt, hanem a bíróság pofátlan hazugsága miatt, amelyet az utolsó szó jogán igazságként kihirdetett.
A terem már üres volt, az asztal is, mert a bírák mindent elpakoltak, kivéve egy háború előtti időkből származó írógépet. Csak ez esett le, tanúk nélkül, így sem garázdaság, sem közbotrányokozás nem történt.
Te mit tennél, ha a bíró veled tetted volna meg ugyanezt, az utolsó szó jogán?
Hallgatnál? Ha igen akkor támogatod a jogsértő gyakorlatot. Megerősíted őket abban, hogy helyesen ítélkeztek.
@fenyvesi: @kergelama: @játccótér: @telekino: @Janovszki Zsolt: Ez rátok is vonatkozik, azért ilyen a bíróság, mert a többség birkaként tűri, hogy hülyét csináljanak belőle. Bár Janovszkyra nem. Ő vagy az egyik ürítő szomszéd, vagy bíró. Mindenesetre érdekellt abban, hogy akit a bíróság és a haverja megkárosított, az befogja a száját. Ha már olyan sokan tudják, milyen botrányosan működik az igazságszolgáltatás, akkor ki is kellene nyitnisokaknaka száját. Elnémítani a tiltakozót - ez a korrupt és ostoba bírók érdeke (nem mondom, hogy mindegyik ilyen, az ügyben született 6 ítéletből csak 1 rossz). Ha ezt elfogadjuk, akkor nem változik semmi.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2009.08.04. 15:48:07

@kukalojudit: Gyúrjál rektorságra! (Tudod, ahogy Moldova írta: sose a főnökkel, mindig a főnök főnökével...)

Pascal · http://torzskocsma.blog.hu/ 2009.08.04. 15:48:23

LightofPyre tényleg ijesztő...

örökölte

Janovszki Zsolt 2009.08.04. 15:52:55

Drága Professzor asszony,
Mivel a saját nevemmel írok, relatíve könnyű kideríteni, hogy se bíró nem vagyok, sem a szomszéd. :)

Asszem 2009.08.04. 15:54:28

reménykedhetek még válaszban a mediációs kérdésre, vagy ez a téma teljesen ignorálva vagyon?

kukalojudit 2009.08.04. 15:54:52

@Asszem: Be lettek csatolva. Az alapperben még igen. A végső ítéletben az van, hogy a szomszédok nem akadályozták. Ennek ellenkezője sokszorosan dokumentálva van. Nemcsak leírták a fenyegetést, tanúként is elmondták, hogy ellenzik a lecsatlakozást. Ezt meg is tervezettem. Nem engedték elvégezni. Az ítélet indoklásában itt is a tények ellenkezője van.

kukalojudit 2009.08.04. 15:56:41

@Pascal: nem kifelé, a lakáson belül 6 kivezetés van: Wc, mosdó, kád, padlóösszefolyó, mosogató és mosógéplefolyó. Mind különböző helyen. És ehhez egy szar állapotban lévő nem nyomásálló vezeték.

Asszem 2009.08.04. 15:57:59

@kukalojudit: strasbourg, sajnos, az igazadért.

és esetleg mediáció a megoldásért.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2009.08.04. 15:58:23

@Pascal: Van, aki írni tud, van aki olvasni.
Különben is alapszabály:
1. A bírónak mindig igaza van.
2. Ha mégsem, akkor automatikusan érvénybe lép az 1. pont.

Janovszki Zsolt 2009.08.04. 16:00:37

@kukalojudit:
Amúgy eddig még sosem fordult elő, hogy ha valamiben igazam volt, akkor azt ne vittem volna végig, és soha egyetlen forintot nem fizettem senkinek. Néha sokat kellett gondolkodni a következő lépésen, ennyi a titok. Ja, és néha belátni, hogy nem nekem volt igazam. (tényleg csak nagyon ritkán) :)

LightofPyre 2009.08.04. 16:01:19

@Pascal: Azt mondja "örökségből tett szert" ... nekem ez azt jelenti hogy vehette is.

De lehet.

kukalojudit 2009.08.04. 16:02:11

@fenyvesi: Olvasd el figyelmesebben. Nem a bírói asztalra. A felperesi asztalra. Kétségtelenül nem a jézusi válasz volt részünkről. De arra kevesen képesek. Mégis nagyon finom és kuturált válasz volt arra, ahogy a hatalom nevében pofán köptek. Akik a viselkedést kifogásolják, elfelejtik, hoy a hatalom hogy viselkedett. Továbbá azt, hogy semmilyen lehetőséget nem hagy neked a hatalom a válaszra: sem kulturáltat, sem másmilyent.
Téged majd hallgatva akasztanak fel, vagy esetleg akkor már te is kinyitod a szádat?

kukalojudit 2009.08.04. 16:09:50

@Asszem: Bocs, erről van egy jó sztorim. A második szakértő, akinek a véleményét ellenfél felhasználta perújításra, de a szembesítéskor végül ő is ugyanazt mondta, mint az első, az egyik tárgyalás után felajánlotta a mediációt. Azt is hozzátette, hogyha nem fogadjuk el, akkor visszavonatja az akkor már jogerős ítéletet. Ráadásul a tárgyaláson kiderült, hogy úgy járt a házban terepszemlén, hogy arról csak alperest értesítette, majd újra visszament tárgyalni velük, ismét a hátunk mögött. És tényleg visszavonatta az ítéletet. Nem a szakvéleménye alapján, mertaz korrekt volt. Alighanem sikeresen mediált alperes és a bíró között. A félelmetes jóslat és az abszurd ítélet ezt látszik alátámasztani.
Szóval, én csak ilyen mediátorral találkoztam.

LightofPyre 2009.08.04. 16:10:09

Bocsánat, de ha valki úgy érzi, hogy az országban fungáló csinovnyikoknak hatalmuk van, akkor már lelkiekben teljesen megnyomorodott, mert már csak a korlátokat látja. Ez nem hatalom értsük már meg. Kb annyira bosszabtó mint egy szúnyog a szobában, van ellene ellenszer csak tenni kell érte.

Pascal · http://torzskocsma.blog.hu/ 2009.08.04. 16:12:35

Judit. A műszer amit belinkeltem a következőképp működik.

Van egy műanyag tartály. Ebbe a szokásos módon belefolyik - a saját súlyánál fogva - a lakásodban termelődött szennyvíz. A tartály alján van egy szivattyú. Ez - ha érzékeli, hogy a tartályba folyadék került - beindul és kinyomja onnan egy csövön keresztül. Egy visszacsapó szelep akadályozza meg, hogy ugyanezen a csövön visszafele folyjon a szennyvíz. Oda nyomja ahova szeretnéd - ha bárhol van egy működő csatorna oda. Akár a fölötted lakó wc-be is; nyilván nem ez a megoldás de elvileg így is működne.

Érted miért nem számít hány kivezetés van "befelé"? és miért nem kell nyomásállónak lennie a te lakáson belüli szennyvízvezetékednek?

Nem is kérdés, hogy egy ilyen szerkezet felszerelését és a közös csatornára való rácsatlakozását a társasháznak el kell tűrnie. Még a szomszéd telek/ház is kap szolgalmi jogot ha másképp nem tudja megoldani a csatornára csatlakozást. Kérdés csak az lehet, hogy ezt közös költségen vagy a te költségeden kell felszerelni.

kukalojudit 2009.08.04. 16:13:13

@Janovszki Zsolt: Ha bíró vagy, akkor ezt el is hiszem. Nyilván te kapod. De ha az vagy, akinek az írásaid alapján gondollak, akkor megvannak az ügyek elintézéséhez a kapcsolataid. Nem annyira a fejed, bár kétségtelenül az is része a sikernek.

kukalojudit 2009.08.04. 16:15:36

@LightofPyre: Hol élsz? A bíróság, persze, hogy hatalom. Erre épül a végrehajtás. Ha letiltják a fizetésedet és elkobozzák a tárgyaidat egy ilyen vérlázító ítéletre hivatkozva, akkor az micsoda? A hatalom erőszakos realizálása.

kukalojudit 2009.08.04. 16:18:33

@Dogdog: Köszönöm. Te érted, hogy miről van szó. Legalább tiltakozni és nyilvánosságra kell hozni a dolgokat. Sokakat nem az igaságtalanság háborít fel, hanem az, hogy valaki ez ellen tiltakozik. Ez megdöbbentő. Persze, lehet, hogy ezek valahol érintettek. Vagy a szomszédok és haverjaik, vagy a közreműködő bírók famulusai.

Asszem 2009.08.04. 16:19:05

@kukalojudit: ki volt itt a mediátor? látatlanban is csak azért ajánlom ezt megpróbálásra érdemesnek, mert úgy tűnik, nemcsak jogi lövészárkok vannak, amelyeknél megmerevedtek a frontvonalak, hanem el is vesztetted a háborút.

lehet, hogy húzni kéne egy nagy vonalat, lezárni a múltat (hacsak nem mentek strasbourgba, ami elmondásod alapján teljesen jogos lenne, de a problémát nem oldaná meg), keresni egy mediátort és a fenti szomszédokkal közösen összeülni, új alapokra helyezni a beszélgetést, a mediátor segítségével tisztázni, hogy neked miért fontos az átépítés és kideríteni, hogy miért ellenzik ők ennyire, majd megnézni, hogy milyen megoldási lehetőségeket láttok.

a mediátor szerepe azért fontos, mert - ne vedd sértésnek, de ez a véleményem - annyira benne vagy az ügyben, hogy lehet, hogy nem veszed észre a másik szempontjait, és ez az, ami elakasztja a kommunikációt, viszont ha van egy mindannyiótok által elfogadott mediátor, akkor lehet, hogy túl tudtok lendüni ezen lendülni.

persze nyilván a mediáció sem csodafegyver, de ki kéne próbálni. sajnos én nem ismerek senkit, akit ajánlani tudnék, csak magát a módszert tartom kipróbálásra érdekesnek, keress rá erre.

esetleg gesztusként a szomszédok felé mondd azt, hogy te meg akarod oldani a problémát, szeretnél mediációt, és kérnéd a közreműködésüket, és felajánlod, hogy ők választhassanak mediátort, vagy legalábbis keressetek közösen. a lényeg, hogy a kommunikációd üzenete a _közös_ megoldáskeresés legyen, mert ami neked megoldás (csőcsere) az nekik nem az és ki kéne deríteni, hogy miért és milyen alternatívák lehetnek.

Pascal · http://torzskocsma.blog.hu/ 2009.08.04. 16:20:07

Asszem, hadd válaszoljak én. Ez egy 6+ éve kezdődött ügy, ill. már akkor per lett belőle. A mediációt meg nem a már perre ment ügyekre találták ki.

kukalojudit 2009.08.04. 16:22:26

@Pascal: Értem, és szívesen felszereltetem, de ahhoz le kell csatlakoznom a közös vezetékről. Az ő szennyivizüket nem nyomhatom fel, ha nem tudom, miket dobnak bele a csatornába. A szakértői vizsgálat során nagyon sok szilrd szemét és zsírdugó került elő. A lecsatlakozás pedig azért probléma,mert az alapvezetéket, amin a 2 emeleti lakás szennyvize lejön, be kell forrasztanom 6 helyen, és kiépítenem a saját vezetékemet. Ez a befoltozás a probléma Különben ezen megint nálam jön fel aző szennyvizük.

Asszem 2009.08.04. 16:23:13

@Pascal: igaz. de ez még nem zárja ki, hogy érdemes lenne megpróbálni. sőt, ez tűnik csak igazán olyan ügynek, ahol igazán szükség van mediációra.

kukalojudit 2009.08.04. 16:27:04

@Lord_Cica: Igazad van. A képe is olyan, meg a jelleme is, a kapcsolatrendszere pedig kiterjedt. Ez az én feltételezésem is. Persze, azért itt-ott pénz is volt a dologban. A második szakértőnél, A.K-nál egész biztos. Csak hát a szembesítésnél visszakoznia kellett.

kukalojudit 2009.08.04. 16:33:22

@LightofPyre: A szúnyog nem húz ki a zsebedből 20 m ft-t. Én látok különbséget. Hogy lehet a bíróság és a szúnyog ténykedésének hatását összehasonlítani? Ha csak nem maláriát vagy Aids-t hordozó szúnyogról van szó. De utóbbi akkor sem hatalom - legfeljebb baleseti tényező. Az elsőnél nagy összegű szándékos károkozásról van szó, amit hatalmi eszközzel végrehajt. Még hogy egy bíró nem hatalom?

Pascal · http://torzskocsma.blog.hu/ 2009.08.04. 16:34:00

Nem kell lecsatlakoznod. Persze a lakáson belül rendben kell lennie a lefolyóknak - és ezt tényleg neked kell megcsináltatnod - de ez semmivel sem több sem más mintha a fő csatorna rendben lenne.

Biztos nem olcsó a gép és a szerelés - erről nem tudok mit mondani - de mindennel együtt sem lesz több kb. 1-2-3 százezernél. Ahogy elf is írta megelőlegezheted a háznak aztán elvitatkoztok kinek kell kifizetni; de legalább lakhatsz ott.

Ha meg tényleg el van dugulva a fő csatornavezeték arra ők is hamar rájönnek a visszacsapó szelep miatt; olyan mintha onnan feléd le lenne zárva a cső; mivel nem tud nálad kifolyni így náluk folyik ki.

LightofPyre 2009.08.04. 16:35:07

Már elnézést, de el kéne gondolkodni azon hogy hol lett elszúrva a bizonyítási eljárás. Mindenhol van rossz szakember meg jó is, már túl vagytok a perújításon is volt első és másodfok, aztán mégegyszer ugyanez. Ha nem hagyta jóvá az elsőfok ítéletét most a másodfok, akkor még mondig van a felölvizsgálat. Ez már a nagy számok törvénye is. És mit koboznak már ne is haragudj, tudod meddig tart egy végrehajtási eljárás? Segítek, az is meglehetősen hosszú. (Plusz az LB felülvizsgálat, ha sikerül behivatkozni valamilyen jogszabálysértést és az még meg is fordíthatja az ügyet.)
Egyébiránt ha minden más bíró igazat adott neked eddig, akkor meg miért szidod őket testületileg? Az általánosítás, ha emberekről van szó eleve szegénységi bizonyítvány, a matematikában lehet de a társadalomban nem.
Addig nem volt velük, meg a rendszerrel bajod amíg te voltál pernyertes?

kukalojudit 2009.08.04. 16:35:36

@LightofPyre: Minden benne van a Műhiba másodfokon szövegében és kommentjeiben. Ügyszámokkal. Megspórolhattad volna a hosszas elméleti fejtegetést, ami már meg volt cáfolva korábban, mielőtt még leírtad voln.

3006 2009.08.04. 16:36:25

Lehet fordulni az ügyészséghez a problémával, mert a társasházak felügyelete átkerült hozzájuk.
Meg minden büntető tárgyalásra is be kell menni nekik :-))))

Pascal · http://torzskocsma.blog.hu/ 2009.08.04. 16:36:52

Asszem - ha mediátoron a szomszédot vagy egy közös ismerőst érted aki segít megbeszélni, megegyezni akkor igazad van; ha azonban a páréve bevezetett jog eljárást akkor nem lesz olyan mediátor aki egy per alatt levő ügyet elvállaljon; egyszerűen azért mert nem vállalhatja el.

kukalojudit 2009.08.04. 16:38:43

@LightofPyre: Erre is válaszoltam már. Ha a 6 ítéletből 5 korrekt, de a 6. után fellebbezésnek helye nincs, akkor nem a statisztika érvényesül, főleg nem a törvényesség és igazság, hanem az általad tagadott hatalom. A végrehajtó pedig manapság gyorsabban itt terem. A LB-hoz beadott kérelemnek pedig nincs halasztó hatálya.

LightofPyre 2009.08.04. 16:40:54

@kukalojudit: A tudomány jelenlegi állása szerint a szunyog nem terjeszt AIDS-t. :)
A bíró pedig emberként nem hatalom, azért lehet felülvizsgáltatni a döntéseit. A végrehajtó hatalmi ág az hatalmat gyakorol a jogszabályoknak alávatatten, de nem az egyes részei, hanem a rendszer, azaz egy folyamat a hatalomgyakorlás és nem az emberből fakad még nem is az övé. Az emberi döntések pedig felülvizsgálhatók a folyamat során a jogszabályok mentén. A Gépezet egy eleme önmagában semmilyen hatalmat sem képvisel.

kukalojudit 2009.08.04. 16:42:59

@LightofPyre: Elveszett az előbbi üzenetem, lehet hogy 2x kapod meg. Erre is válaszoltam már. A 6-ból 5 ítélet hiába korrekt, ha a végső szó a 6. Nem a statisztika, és főleg nem az igazság érvényesül, hanem a hatalom. Az LB-hoz beadott kérelemnek nincs halasztó hatálya, és a végrehajtók manapság hamarabb itt teremnek, mint gondolod.

Asszem 2009.08.04. 16:46:13

@Pascal: ezt nem tudtam, természetesen a szakszerű mediációt értettem alatta. de mivel a poszt apropója az, hogy az ügy másodfokon jogerőre emelkedett, így már nincs per alatt, tehát elvileg megpróbálkozhatna vele.

annyi a lényeg, hogy sajnos az tény, hogy ezt a konfliktust erőből, jogi úton nem tudta megoldani, valamint önállóan, 'civil' úton nem tudott együttműködni a szomszédokkal (legyen most mindegy, kinek a hibájából), tehát elég patthelyzetben van.

kukalojudit 2009.08.04. 16:46:14

@LightofPyre: a II.fokú ítéletet hozó bíró már majdnem közvetlenül kapcsolódik a végrehajtó hatalomhoz. A LB lehetősége inkább elvi, az ügyvédek egy része szerint reménytelen, olvasatlanul söprik le a beadványokat. Még tárgyalásig is csak a szerencsések jutnak el, emhogy egy fair ítéletig.

kukalojudit 2009.08.04. 16:53:45

@Dogdog: A kommentelőket, akik kifogásolják felperes beszólását a végén, én sem tudom másképp látni, mint seggnyalókat. Ha majd tisztára nyalják, akkor talán kedvező ítéletet kapnak? És mi lesz a többivel, akik nem nyalnak? Pont azért tombol az önkény, mert mindenki befogja a száját. Inkább minden jogsértettnek ki kellene nyitni, azzal többre mennénk. Nem tudom, mit nyer volna azzal felperes, ha szótlanul ehúz az ítélet után, mint egy megvert kutya. Kritikát akkor és ott kell gyakorolni, ahol a rossz szakmai teljesítményt tetten érik. Ez az ítélet pedig szakmailag gyalázatos volt.

Pascal · http://torzskocsma.blog.hu/ 2009.08.04. 16:55:51

@Asszem: nem írtam igaz de természetesen olyan ügyben sem lehet mediációt kérni ahol jogerős határozat született

Csak még a legelső per előtt lehetett volna de az annyira régen volt, nem is biztos, h létezett már akkor ez a forma

játccótér 2009.08.04. 17:04:20

@kukalojudit: ügyvéd vagyok, szóval nem vagyok birka, már bocs...

Asszem 2009.08.04. 17:05:16

@Pascal: kár, hát akkor ez a lehetőség kizárva, max. ha találnának egy profi mediátort, aki nem hivatalosan hajlandó lenne foglalkozni az üggyel, úgy, hogy a mediáció eredményének természetesen semmilyen jogi következménye nem lenne, ha megoldásra jutnak jó, ha nem, nem.

bár úgy tűnik nem nagyon reagál mást judit a kérdésre, úgyhogy nem erőltetem tovább ezet a dolgot.

LightofPyre 2009.08.04. 17:11:05

Már ne is haragudj, de az aki úgy érzi, hogy az sérti az illemet és a kutlurált viselkedés szabályait az, amit a felperes levággot a bíróságon az a bíróknál próbálna bevágódi? Ha valamelyik diák a sikertelen vizsga után azt mondja hogy őt igazságtalanul buktattad meg és közli hogy amásik vizsgázó lefizetett és azért adtál neki jó jegyet, majd ehhez lesöpri előtted az asztalt akkor az szerinted milyen? A kettő között abból a szempontból hogy mennyire érzi fontosnak a jegyét a diák, vagy te az ítéletet nincs sok különbség.
Te ezt elfogadhatónak tartod?
Ahhoz, hogy Strasburgba menj minden rendelkezésre álló jogorvoslati eszközt ki kell meríteni (LB-t is), mert különben nem járnak el.
És továbbra is testületileg pocskondiázod a bírókat egy miatt... Akkor én minősítsek minden bölcsész tanársegédet a te viselkedésed alapján (nem hiszem hogy hízelgő lenne rájuk nézve)?
Ha a starsburgi eljárás ügyvédi költségeit fel tudod vállalni, akkor fizesd ki szépen a perköltséget, mert akkor ezek szerint telik rá.
Ha valami nem úgy alakul, ahogy én szeretném attól még nem vetkőzöm ki magamból és viselkedek haramia módjára.

Pascal · http://torzskocsma.blog.hu/ 2009.08.04. 17:16:54

Light igazad van, lesöpörte az asztalt (nem nagyon vitatta senki, hogy alapvető konfliktuskezelési hiányosságok is voltak/vannak). Most két kérdésre válaszolj:

ha igazad van, abból következik, hogy a bíró hibás határozatot is hozhat; és ezért a bíró nem felelős?

ha igazad van, abból következik, hogy a levélíró gyanúsítható egy magnó ellopásával is?

Asszem 2009.08.04. 17:18:17

"Ha valami nem úgy alakul, ahogy én szeretném attól még nem vetkőzöm ki magamból és viselkedek haramia módjára."

Baromi haramia módjára viselkedett, lesöpörte az asztalt és kiabált a bíróval. Durva.

Egyébként tényleg nem helyes ezt én is belátom, de empatikusan totálisan megértem a dühöt és annak ezt a fajta kinyilvánítását. 6 év pereskedés és 5 ellentéte ítélet után egy ilyent rezzenéstelen arccal fogadni nagyon nagy elfojtást igényel.

Ne feledd, mi könnyen beszélünk és ítélkezünk a monitor mögül, de ha te még sosem voltál dühös és irracionális az életedben egy vita során, akkor persze nehezen tudod megérteni (megérteni nem egyenlő egyetérteni vele vagy helyesnek tartani), amit én meg tudok érteni.

LightofPyre 2009.08.04. 17:56:06

@Pascal: Már korábban említettem hogy a bíró reakciója megdöbbentően alpári volt, de ezt ki kellett váltani valamivel.
Az ember jobb ha néha elfolytja a dühét és ott és akkor toporzékol ahol ennek nem lehetnek következményei. A bíró a hivatása szégyene, ha valóban ezt tette, és ha az ítélet hibás, és történt jogszabálysértés ami bizonyítható, akkor az LB rendezi az ügyet. (Szerintem azért sokmindent elolvasnak ott, érdemes lenne megpróbálni, csak meg kell alapozni a jogszbálysértést pontosan, és nem szabad odakenni a beadványt /legyen benne minden, hogy a bírónak ne kelljen a korábbi iratok között keresgélni ahhoz hogy lássa az ügyet, max. akkor ha ellenőrizni akar valamit/.
Van olyan hogy az embernek igaza van de nem tudja érvényesíteni mivel rossz módját választja az igaza érvényesítésének. Ha részrehajlónak tűnt a bíró kezdeményezni kellett volna a kizárását a tárgyalás alatt.
De vannak olyan bírók is akik nem ilyenek, meg van udvarias rendőr is, meg rendes vizsgáztató, úgy vélem ezek adnak akkora méltóságot az adott hivatásnak szakmának, hogy magát az intézményt megtiszteljük azzal, hogy akkor is kutlúráltan viszelkedünk ha nem a szakma krémjével futunk össze. Lehet a bírót, ügyészt, ügyvédet, rendőrt stb. szidni, de ha jelen vannak akkor nem érdemes.
@Asszem: Az ember lehet dühös, csak azzal nem ér el semmit, ahogy a példa is mutatja. Csak magának árt vele.
Én is ordítoztam magamnak már beadványra jött válasz felett, aztán kitaláltam hogyan lehet megoldani a problémát anélkül, hogy az illemszabályokat félre kellett volna tennem.
Továbbá, emberünk itt már mindenkit szid aki nem neki bólogat, iwiw adatlapját rakosgatja fel a szomszédainak, és azon kívül hogy dühöng nem látom, hogy megoldásra törekedne.(Erre mondom azt hogy a szomszédjogi viták kihalási alapon rendeződnek, azaz addig amíg a jogutód rá nem kap a pereskedésre.)
Érthető hogy dühös, és is az lennék, de nem dühösen kell alpári módon ostobaságokat csinálni, hanem végiggondolni hogyan lehetne így is megoldani a problámát.
Én biztos a jegyzővel próbálkoznék először a szomszédjog alapján (zavarás), vagy az ÁNTSZ-nél, vagy önkormányzatnál (jegyző) kezdeményeznék valamilyen felülvizsgálatot az épület szennyvízrendszerével kapcsolatban. Lehet hogy egy közigazgatási hatósági eljárással el lehet intézni az egészet, utána kell járni.
1. A társasház többségének kell a jegyzővel egyéb közigazgatási hatósággal hadakozni :-);
2. A közigazgatási hatóság adott esetben kötelezni fogja a felújításra a társasházat (egy közigazgatási határozat bírósági felülvizsgálata szerintem necces, hogy eredményre vezet és ott is a szomszédéknak kell bíróságra járni).
3. Ha a közigazgatási hatóság megállapítja azt hogy fel kell újítani a rendszert, és a szomszédos jogok megsértését, akkor a kárt is lehet követelni.
Végül is nem az én dolgom, hogy előírjam mit tegyen, viszont véleményem van nekem is de csak addig fogják meghallgatni és gondolkodni rata amíg nem sértem meg vele mások méltóságát.

Pascal · http://torzskocsma.blog.hu/ 2009.08.04. 18:13:10

Jó.

Csak a 2 kérdésre mulasztottad el a választ.

kukalojudit 2009.08.04. 18:26:30

@Asszem: Úgy gondolom, Pascalnak igaza van, hogy ezt 12 vay legkésőbb 6 évvel ezelőtt kellett volna. A mérsékelt lelkesedésemhez hozzátartozik az is, hogy én ismerem a két 66%-os tulajdonostársat. Mindent ők döntenek el. És pénzük valamint kapcsolatrandszereik révén így, ahogy a 6. ítéletet. Nincs társasház. Ők ketten vannak, akik döntenek. A 3. lakó csatornája nem ide csatlakozik be, több pedig nncs.

kukalojudit 2009.08.04. 18:33:49

@LightofPyre: Nagyon jó. Ha van pénzem, kereshetem az igazamat Strassbourgan. Ha nem, fogjam be a szám. Ez milyen igazsáazolgáltatás szerinted? Jog - csak a jómódúaknak?
Semmiyen kivetkőzés nem történt. Az asztalon egy szál ócska írógép volt, minden mást magukkal vittek. A "söprés" akkor történt, amikor már senki nem volt a teremben. Kár nem keletkezett, nem volt kit megbotránkoztatni. Ha jogász vagy, valami ilyesmi lehetsz, tudhatod, hogy ez semmiek nem minősül.
Szerinted mit csináljon az, akinek nincs elég pénze, viszont igaza van? Pénz nélkül, ugye, nem mehet Strassbourgba. Komolyan érdekelne, hogyan képzeled a igazságszolgáltatást a kevésbé tehetős magyar állampolgárok számára, akit a bíróság pofán köpött?
És még csak ne is tiltakozzon. Nem vagy egy kicsit részrehajló a bírák iránt?

kukalojudit 2009.08.04. 18:38:35

@LightofPyre: 1.2.3. Ezzel kezdtem 2000. februárjában. Elutasították, hogy a bíróságra tartozik, de aláírattak a tház képviselőivel ott helyben egy nyilatkozatot, hogy közös szakértőt kérnek fel a hiba megkeresésére. Aláírták, nem tették. 3 évig könyörögtem nekk szóban és írásban, hiába, mire én kértem fel szakértőt. Könyörögtem, hadd csinltathassam meg, amit a szakértő javasolt. Nem engedék. Ezután mentem 2003-ban bíróságra, amikor márminden más út bezárult.

kukalojudit 2009.08.04. 18:45:35

@LightofPyre: Előbb volt az ítélet, utána a reakció. Mivel váltottuk ki vajon az ítéletet? Hiszen az szembemegy minden korábbi szakvéleménnyel és ítélettel? Biztos nem asztalsöpréssel, mert az utána volt.
Ez az ítélet nemcsak anyagi katasztrófa, sokkal rosszabb: hazavágta az egész ügyet 13 évvel ezelőtti állapotba. Nemcsak a perköltséget buktuk el, de hozzá se foghatunk a probléma megoldásához.
Csak a ház léphet, én csak a kicserélt alapvezetékre csatlakoztathatom rá a vizes berendezéseimet. De nekik most már nem kell, mert felmentették ez alól őket. Vagyis marad az ürülékük a lakásomban. Még egy megengedő határozatot sem hoztak, hogy hozzányúlhatok a rossz csatornához. Kijelentették a csatornáról, hogy jó.
Erre mit lehet válaszolni? Azt, hogy köszönöm szépen az ítéletet? Én inkább maradok a kritika mellett.

LightofPyre 2009.08.04. 18:48:24

@Pascal: Hozhat hibás határozatot, nyilvántartják, hogy hány ítéletüket helyezik hatályon kívül, úgyhogy nem lehet folyton elszúrni mindent, mert az állásukba kerülhet. Van erkölcsi felelőssége is a bírónak, az is tagadhatatlan, viszont az emberi hibák miatt létezik a perújítás és a felülvizsgálat intézménye. Jobb megoldást erre még nem nagyon találtak ki.
A bíró nem tehetett volna feljelentést magnólopás miatt -attól függetlenül hogy igazam van vagy sem - elfogadhatatlan és méltatlan az esküjére és a hivatására nézve, ha ezt tette. Elkeserítő hogy erre sor került egy ilyen feljelentés alapján, ha reagálni akart volna a feléperes sértésére, akkor azt a tárgyalóteremben kellett volna megtennie. (Ha akkor hívja a bírósági őröket akkor felperes sokkal rosszabbul járt volna, a passzív vesztegetés hamis vádjával.) Viszont ha akkor nem vágott vissza le kellett volna nyelni neki is a békát. Viszont ez akkor igaz, ha tényleg ezt tette a bíró, ugyanis a feljelentést nem szokták odaadni a vádlottnak, ergo azt sem tudhatják ki tette a feljelentést, azt pedig nem tudom melyik rendőrkapitányságon hitte el valami nagyon ráérő ember, hogy a bírósági magnó 20.000 ft feletti értékű, azt meg hogy kimentek "házkutatni" az már abszurd. Maga a cselekmény súlya nem indokolja az egészet.
Megalapozott gyanú esetén gyanúsítotti idézéskor mindig van rabosítás, szerintem nagyon megalázó és embertelen, mert az ártatlant is meghurcolják ezzel, de logikailag tényleg indokolt a gyanúsítással egyidőben felvenni.
A rendőri intézkedést én egyáltalán nem értem mi indokolta teljesen abszurd, sokkal súlyosabb bűncselekmények esetén sincs ilyen, tényleg nem tudom értelmezni hogy miért került rá sor. Egyszerűen nekem nem fér be, hogy miért vitték be a rendőrségre őket, ha a házkutatás során sem találtak semmit?
Ráadásul a házkutatáshoz is határozat kell.
Szóval ezt a részt én nem értem, hogy hogyan lehet megvalósítani kisebb értékre elkövetett lopás vétségének gyanúja esetén ezt az egész hajcihőt.

Pascal · http://torzskocsma.blog.hu/ 2009.08.04. 18:48:51

"csak a ház léphet, én csak a kicserélt alapvezetékre csatlakoztathatom rá a vizes berendezéseime"

Ez az egy dolog, amiben nagyon nem értünk egyet, azt hiszem vettem a fáradságot és utánagugliztam beírtam... kérlek nézz utána te is alaposan, ahogy írtam a szennyvíz nem űrkutatás - szó szerint mindent meg lehet oldani.

A jogászok lehetnek hülyék, látod; bízz akkor a mérnökökben.

kukalojudit 2009.08.04. 18:53:23

@Pascal: Valahogy szét kell választani a két vezetéket, és ez az alapvezeték rintése nélkül nem megy. Ők is abba a vezetékbe engedik a szennyüket, ami a lakásom alatt fut. Nem emelhetem át az ő szennyvizüket is, mert nem tudom, mit dobnak bele. Ráadásul a vezeték mindkét szakvélemény szerint rossz. Egy drága beépítés, fürdőszobafelújítás, aztán kilyukad a rossz vezetékük az én lakásom alatt. Minden eddgi ítélet arról szólt, hogy a Tháznak ki kell cserélnie az alap és ejtővezetéket. Csak ez az utolsó mondja, hogy rendben van.

kukalojudit 2009.08.04. 18:55:53

@Pascal: Köszönöm, értékelem, de a szakvélemények szerint is két külön vezetékben kell elvezetni a szennyvizet. Egyben a két emeleti lakásét, és nekem is ki kell alakítanom egyet külön. Erre szereltethetem be a szerkentyűt.
Amíg a közös, ráadásul rossz alapvezeték fut a lakásom alatt, nemigen tehetek semmit.

Asszem 2009.08.04. 18:57:57

És ha tényleg megcsináltatnád az átemelőt, amit Pascal javasol és ha tönkremegy, akkor kérnél perújrafelvételt, mert ott a bizonyíték rá, hogy te nem tudod megoldani egyedül, a tház nélkül?

kukalojudit 2009.08.04. 19:04:49

@játccótér: Most megleptél. Ha nem is kimondottan birkának, de max. juhásznak gondoltalak. (A birka csak metafora, ha érted a szót.)

Pascal · http://torzskocsma.blog.hu/ 2009.08.04. 19:06:33

Több ponton is tévedsz, Light.

1. A bíró nem veheti figyelembe az ítélet meghozásakor - az egyébként akár teljesen jogos - szimpátiáját/unszimpátiáját. A bírónak éppen a határozatok minőségének biztosítása miatt páratlan függetlenséget adtunk. Ezen túlmenően ha valaki nem viselkedik rendbírságolhat; éljen vele ha úgy gondolja. Amit nem tehet meg, hogy elítéli Pusomát aztán széttárja a kezét "a bírói függetlenséget tiszteletben kell tartani és különben is lehet fellebbezni". Lószart. Megalapozott, jó határozatot kell hozni mindentől függetlenül.

2. Ha eltűnt egy magnó, és ismeretlen tettes ellen feljelentést tesz, addig OK. A necces rész ott kezdődik, amikor megkérdezik "kit gyanúsít?". Ha erre az a válasz, hogy a "pervesztes felet mert dühös volt és lesöpörte az asztalt" az nagyon gáz. Nem alpári, annál is rosszabb: az, hogy a feljelentést "ismeretlen tettes" ellen tette ugyanis nem mentesít a hamis vád alól, ha egyébként a feljelentés körülményeiből kiderül, hogy az illető kire gondol. Még folyamatban van de valószínűleg bűncselekmény hiányában ér véget. A feljelentő még azt is megjelölte, hogy ki volt az elkövető.. az bizony hamis vád is lehet.

A bírónak egészen pontosan tudnia kellett minderről. És erre még rájön a döntésének igencsak kétséges volta...

Pascal · http://torzskocsma.blog.hu/ 2009.08.04. 19:11:32

Ebben most inkább rám hallgass Judit... még nem érted hogyan működik; ugyanis az "ő szennyvizüket" nem kell "átemelni".

Egyébként a lakás alatt (mármint a padló alatt), a falban, vagy a lakáson belül (is) megy a fő szennyvízcső?

kukalojudit 2009.08.04. 19:16:15

@elfmage: A vízüveges cementdugó nagyon eredeti ötlet. Ráadásul lakáson belüli megoldás, ahogy a bíróság javasolja. Szívesen megmutatom az igazságügyi szakvéleményeket, az ítéleteket, ha bitos akarsz benne lenni, hogy a Tház a hunyó. Ez a 6. végső ítéletből is kiderül. Magában az ítélet szövegében szarvashiba van. Előbb elmondja a 3. oldalon, hogy mi a szakértők véleménye és hogy azok hol olvashatók, majd a 4-5. oldalon ennek pontosan az ellenkezőjére alapítja az ítéletet. Elég az 5 oldalas íéletet elolvasnod, hogy megtudd, ki a hunyó. Szeretném , ha segítenél a sz...folyást megállítani.

kukalojudit 2009.08.04. 19:29:24

@Pascal: a lakás alatt. De igazad van, nem értek hozzá. Csak azt tudom, mit mondtak a szakértők.

Pascal · http://torzskocsma.blog.hu/ 2009.08.04. 19:39:24

Ha csak a falon belül illetve a padló alatt megy a fő szennyvízcső akkor nem tudod lakáson belül "eldugítani"; akkor már hozzá kell nyúlj a közöshöz, amit a történtek fényében inkább most ne tegyél meg.

Tehát nem kell az ő csövükkel semmit sem tenni; a tied egy szivattúval kerüljön be abba a közös csőbe, megbízható visszacsapó szeleppel. Ha tényleg rossz a fő cső akkor rá fognak jönni ők maguk is elég hamar :-).

Nem ártana ha tényleg felraknád az anyagokat valahová, bár valószínűleg az a helyzet amit itt írtunk, még mindig nem kerek a történet.

kukalojudit 2009.08.04. 19:41:06

@Pascal:
1. A tárgyalás alatt nem volt mivel ellenszenvet kiváltanunk, nem csináltunk semmit, csak bizalommal néztünk a bírákra. A véleménnyilvánítás az ítélethirdetés és indoklás felolvasása után volt.
2.Időközben megszüntették, "mivel a nyomozás adatai alapján nem állapítható meg, hogy a bűncselekményt a gyanúsítottak követték el". Vagyis bizonyíték hiányában.

kukalojudit 2009.08.04. 19:56:08

@Pascal: Nincs scannerem, különben felrakatnám a szakvéleményeket és az ítéleteket. De az ügyszámot nyilvánosságra hoztam az előző cikkben, és Janovszky Zsolt, jáccótér, light és néhány hasonló kedvéért újra felsorolom:

53.Pf.636.321/2008/2. a kifogásolt 2009. ápr.3-i ítélet
Korábbi ítéletek:
Alapper I. fok: 19.P.II.23899/2003/44.
alapper II. fok: 41.Pf.25.403/2005/6.
perújítás elutasítása:
I. fok: 4.P.21.741/2007/6.
II. visszautalja elsőfokra a szakértők együttes meghallgatása céljából: 52.Pf.637.283/2007/2.
perújítás I. fok újra:
szakértők egybehangzó állítása szerint Tház közreműködése nélkül nem lehetséges műszaki megoldás, Tház felelős:
18.P.21.738/2008/5.
perújítás II. fok: Tháznak nem kell együttműködnie, lakáson belüli hibáról va szó, forrás nincs megjelölve, ítéletszámot ld. fent

LightofPyre 2009.08.04. 20:12:29

@Pascal: Bocs akkor elbeszélünk egymás mellett én azt mondtam hogy hozhat hibás határozatot azért mert téved, mert ember. Ezt pedig a felette ülő ember azki azért ül ott mert úgy ítélték meg hogy jobban ért hozzá kijívítja ha szükséges. Csak az nem hibázik aki nem dolgozik.

játccótér 2009.08.04. 20:17:23

@kukalojudit: Sok birka van, akit terelgetek valóban!! Makacs kis jószágok ám, főleg az ún. "nehéz ügyfelek"! Puli legyen, aki tereli őket, meg bírók, akik kibírják...

kukalojudit 2009.08.04. 20:56:38

@játccótér: Sok nickneved lehet, ezt a stílust - nem minősítem - már egy másik blogból ismerem. Ott is ügyvédnek adtad ki magad, és ott is meglepődtem ezen.

kukalojudit 2009.08.04. 21:07:40

@elfmage: Ennél bonyolultabb műszakilag a helyzet. Padlószint alatt megy a közös vezeték, és kívülről még a csapadékvezeték is ide csatlakozik b, 4 cm-rel magasabbról indulva, elleneséssel, így a padlóösszefolyóban, a fürdőkádban és a WC-ben akkor is feljön a víz, ha a lakás üresen áll, mert az eső megtelíti a csatornát, és felülről torlónyomással érkezik rá az emeleti lakók szennyvize. Ez a tapasztalat és ez van a szakvéleményekben. Ha megszüntetem a padlóösszefolyót, akkor a kádban és a WC-ben jön fel a víz, egyébiránt mindenhol. Ezért tudom nehezen elképzelni az a megoldást, hogy lecsatlakozás nélkül egyszál emelővel meg lehetne oldani a helyzetet Az eső mindenképpen visszajon a fürdőszobába. Ezért mondták a szakértők, hogy át kell építeni a rendszert.

Pascal · http://torzskocsma.blog.hu/ 2009.08.04. 21:12:46

A "visszacsapó szelep" épp arra való, hogy csak kifele folyjon a lé és visszafele lezár.

Gera 2009.08.04. 21:46:46

Nekem egyre inkább az az érzésem, hogy ennek az egész szopatásnak valamiféle célja van. Pl a lakók meg akarják venni a pincelakást szarért-húgyért, mert nem tetszik nekik, hogy ott rontja a képet, vagy garázst akarnak belőle építeni, vagy a fasz tuggya.

Ha hozzám odajön a szomszéd, hogy fizessem ki a csatornaátépítés költségének 30-40%át (TH szerint), amikor szerintem semmi baj nincs vele, csak van egy hosszú évtizedekkel ezelőtt ki tudja, milyen trükkös módon létrejött gagyi pincelakás, ami inkább pince, mint lakás, mert az utóbbi célra nem igazán alkalmas, de most az új tulajdonosa lakást akar belőle csinálni, mert ma már megéri, akkor én is elhajtom a vérbe és megmondom neki, hogy fizesse ki ő az egészet, a társasházi tv. meg le van szarva. DE meg nem akadályozom ebben...

kukalojudit 2009.08.04. 21:59:43

@Borenbukk: Csak most vettem észre, nagyon egyetértek, mindennel.

játccótér 2009.08.04. 22:11:56

@kukalojudit: és ugyan hol?:DDD Komolyan szórakoztatsz, köszi!:DDD

Pascal · http://torzskocsma.blog.hu/ 2009.08.04. 22:19:39

Játccótér, ügyvédként ez volt ugye itt neked a legelső beírásod, ugye?

"...Egyáltalán egy anya mit keres ott egy felnőtt gyerek ügyében?? Az csak érzelmi alapra viszi a kérdést és lám jól meg is fingatták érte...persze, a bíró a hibás...Ideje felnőnöd és úgy is kezelni a problémáidat. De hát bőcsész, mit is várhat az ember...a nicknevedbhez meg: nomen est omen."

selymesszőrű tejbegríz 2009.08.04. 22:23:20

És az kizáró ok,hogy professzor? Láttam már háromdiplomás MhD-s kenyértolvajt is.
Amúgy ebbe mi a lényeg? Elvesztem a szövegben. Mellesleg Felsőbb szervet miért nem próbál? Harmadfokú bíróság? Alkotmánybíróság? Csak van valaki akit nem lehet lefizetni!

kukalojudit 2009.08.04. 22:31:04

@A Nép - Te vagy!: Köszönöm, szerintem is a károkozáshoz nayságához, és a pofátlansághoz képest, ahogy ezt a bírók intézték, finom voltam. Megnézném azokat, akiknek ez nem tetszik, mit csinálnának hasonló helyzetben, ha ennyi év várakozás után 6.fokon vesztenék el az addig megnyert pert - és egy arcátlan hazugságra alapozva.

játccótér 2009.08.04. 22:35:28

@Pascal: aha. Kicsit erős volt kezdésnek, de ébresztőnek szántam, ja és ingyen!!!:)

Pascal · http://torzskocsma.blog.hu/ 2009.08.04. 22:43:21

azt el tudod nekünk mondani, hogy a szennyvíz miért nem társasházi közös felelősség ??

... egy ügyvéd, aki szorgalmasan őrzi a bírók tekintélyét... hmm

játccótér 2009.08.04. 22:49:11

@Pascal: öööö ingyen? Nem. Azért ügyvéd vagyok mint említettem, nem birka...főleg ebben az ügyben a papírok nélkül semmit se mondok, ezt normális épeszű felfoghatja!:) Nem mondom, nekem is voltak meglepő ítéletek a kezemben, de annál rosszabb, mint egy ügyfél randalírozik, illetve idegesítőbb, mint a t. Mama a tárgyalóteremben, nincs rosszabb. Árt a cégérnek. Egy ügyfél minimum viselkedik, ha én képviselem. Ennyi.

kukalojudit 2009.08.04. 22:52:13

@drP: Az ügy kb. 20 milliós. Ebből csak az utolsó bírót kellett megfizetni, addig mind az 5 megelőző bíróság megállapította tház felelősségét. És az egyik szakértőt is megfizették, de az a másikkal való szembesítéskor visszakozott, és amit leírt, az felperest támogatja. Tehát 20 millióból 1 bíró és egy szakértő. Így már megéri,nem?

kukalojudit 2009.08.04. 22:55:12

@tuli1: Az ő erkölcsije is ugorhat, hamis vádért, nem? Egy bírónak is gáz lenne. Amúgy épp azt reméltem, hogy a korrupció vádjáért feljelent, és akkor meg kell magyaráznia, hogy hozott ilyen iratellenes ítéletet. Vagy a korrupció bukott volna ki, vagy az ostobaság.

Pascal · http://torzskocsma.blog.hu/ 2009.08.04. 22:55:18

A konfliktustűrésben/kezelésben tulajdonképp egyet is értünk, ahogy ez folyamatosan ki is derül; csakhogy ez itt egy jogi blog, a beírt ügynek pedig van ilyen vonzata is.

Gondolná az ember ha már egy ügyvéd beirkál akkor az nem azért teszi, hogy azt bizonyítsa a problémás ügyfelek mellett van problémás ügyvéd is; fikázódásnál többet várnánk.

kukalojudit 2009.08.04. 23:00:25

@telekino: Nem a kedvezőtlen ítélet volt a probléma, hanem hogy meghazudtolnak 5 korábbi bírót és 2 igazságügyi szakértőt. Csk úgy, erőből. Ez volt a bicskanyitogató. Nem vereség elviseléséről van itt szó, mint többen is magyarázzák, hanem a pofánköpés elviseléséről. A kultúra nem az, ha hagyod, hogy gazemberek megalázzanak, hanem hogy ha fel mered emelni a fejed és a szavad a hatalom ellen - szerintem.

Pascal · http://torzskocsma.blog.hu/ 2009.08.04. 23:03:17

"Az ügy kb. 20 milliós"

Ezt azért nem kissé meredeknek gondolom. Számomra eléggé valószínű, hogy a társasház felelőssége és költsége a beázást megoldani. Pont. A kártérítés, különösen ha ekkora összegről szól, az egészen más kérdés.

Judit tényleg jó lenne ha kerítenél egy scannert ugyanis ezt már leírtad, elolvastuk.

elfmage 2009.08.04. 23:06:19

@kukalojudit:

Pascal már írta hogy visszacsapó szelep.
Vagy minden becsatlakozásodhoz ahol a közösbe küldöd az anyagot vagy összeközösíted és egyet szerelsz arra az egyre. Ezek után se a padlóösszefolyón sem egyéb helyeken nem jön vissza a víz, igaz ha dugulás van a közösön akkor tőled el sem fog menni semmi...

Amit írsz az szokványos megoldás a régi építéseknél (esővíz szennyvíz egybe), ma már ez nem szabványos tudtommal.
Az hogy kontrában van az esővíz miatt a csatorna az egyben magyaráz minden rendszeres dugulást, és a csőrendszer a sok csőgörényezéstől, gépi duguláselhárítástól ment szét...

kukalojudit 2009.08.04. 23:11:01

@Pascal: Megnéztem. Ezt már 1997-ben beépíttettem, ezzel kezdtem. De csak az utcai visszafolyást küszöböltem ki vele. Erre mondta az új tulaj, hogy önhatalmúlag belenyúltam a rendszerbe, azért van elárasztás, mert én beépítettem az átemelőt. De ez nem elég. Egy belső is kell, mert az esővíz és a felülről jövő szennyvíz is nálam jön fel. Csak az utcai van kiküszöbölve. Ez 1997-ben 300.000-be került, egyedül fizettem. A második szakértő azt mondta, hogy hülyeség volt (akit megfizettek). Az első azt mondta, hogy védelemre szükség vlt és szükség van. Hidd el, hogy amit lehet, megtettem, és nagyon sokat költöttem a csatornára. De a közös vezeték lejtése, ellenesése, a csapadékvízzel való egyesítése miatt lakáson belül nem tehetek többet.

Pascal · http://torzskocsma.blog.hu/ 2009.08.04. 23:12:36

Elf a pontosság kedvéért én egy olyan berendezést gugliztam, amelyben tartály és egy szennyvízszivattyú is volt. Szépen kinyomja még ha a cső tele is van esővízzel... több költség mint egy egyszerű szelep, de még mindig nem milliós tétel.

És; ezt továbbra is tartom, hogy közös költség, de először meg kell csináltatni és aztán vitázni a pénzen.

kukalojudit 2009.08.04. 23:17:59

@elfmage: Egy rossz lejtésű csatornát elleneséssel, amibe a csapadékvíz is befolyik, meg utcaszint alatt van, meg felülről is tódul 2 emeletnyiszennyvíz,és csak 100 mm-es nem lehet javítgatni, és nem lehet jól rákötni dolgokat. Amúgy 300.000 volt az átemelő, a közös csatorna tisztítása 700.000, ha ezt nem a csatornára költöm, hanem a bírónak adom, én nyerem meg a pert. Próbáltam műszakilag, amit lehetett, a lakáson belül. Nem azonnal a perrel kezdtem. 7 év után indítottam a pert, mert egyáltalán nem álltak szóba velünk. Tárgyalás? 2/3-os tulajdonjoguk van az áztatóknak.

kukalojudit 2009.08.04. 23:22:12

@játccótér: Ezt már eddig is tudták, mert benne volt a TV-ben. Most már a bíró nevét is tudják. Ez eredmény. Nem azt várom, hogy elnézést kérjen, hanem hogy szégyellje magát. Van miért, az indoklás szövege önmagában is botrány. Olvasd el, megadtam az ügyszámot.

elfmage 2009.08.04. 23:31:55

@kukalojudit:

:o 100-as?
Ennek a tisztítása 700eFt???
Egy gépi duguláselhárító átmos, és fúr 40-100m-t, de ha woma megy ki az sem kerül többszázba pedig azok már 160-as feletti csöveken dolgoznak (200,250,stb).

A visszacsapó szelep kibír akármennyit, nem 6 albetétes kis házban hanem ennél jóval nagyobbakban is megoldás.
Ha nagyobb a nyomás amivel beküldöd a magad szennyvizét akkor mindig elmegy (átemelő csak nem emelsz hanem benyomod).

Ha 100-as a cső akkor arra kötsz, lehet hogy körbe kell betonozni a kötést, de megoldhatő az is. Mondjuk azt egy lakás is képes eldugítani nem hogy 5-6. Egy wc ma már 110-es csőnél kisebbre nem kerülhet (kivéve a darálós).

kukalojudit 2009.08.04. 23:32:10

@avman: Összefoglalás. I. fokot megnyertük, II.fokot megnyertük, perújítás I. fokát megnyertük. perújítás II. foka visszaküldte I. fokra, hogy szembesítsék a két szakértőt. Új perújítás I. foka: szembesítés megtörtént, szakértők egyetértettek, Tház felelőssége megállapítva. Új perújítás II. fok: összes ítélet és szakvélemény megkontrázva, nem kell csinálnia a Tháznak semmit, maradjon a szar, és ezzel vége. Utolsó szó jogán.

kukalojudit 2009.08.04. 23:36:36

@elfmage: 13 év alatt jött össze a 700.000. Havonta 8-12.000 Ft, később felment 20.000-re alkalmanként. Esőben, hóoladáskor hetente tisztítás. Egyedül fizettük. Azt mondták, ez közös csatorna, beszámítják a közös költségbe, de nem tudják kifizetni. Amikor elvesztették az alappert, bepereltek visszamnenőleg 9 évre közös költségért,hogy kompenzáljanak, és a duguláselhárítást sem számítják be. A közös költségünk 50%-kal magasabb, mint a többieké. Úgyhogy be sem tudunk menni a lakásba, az 2001 óta ki van kötve a csatornarendsszerből.

Pascal · http://torzskocsma.blog.hu/ 2009.08.04. 23:40:11

judit, ha kérhetlek:

Ha 2001ben ki lett kötve a lakás akkor az csak 4-5 év. Nem 13. És miért nem tudtok bemenni?

Scanner?

kukalojudit 2009.08.04. 23:41:07

@elfmage: A 100-asra van rákötve 3 lakás,a két emeletről óriási gravitációval zúdul le hozzánk a szennyvíz, plusz az esővíz is ide folyik be elleneséssel, és még a tetőeresz is ide van bekötve. Magasabban van a kerti csatorna, mint a házé, és a házfal alatt a kádnál visszafolyik a fürdőszobámba. Ezt nem lehet a csatornaszakasz érintetlenül hagyásával elhárítani. Visszacsapót már az előző tulaj is beépített, csak rontott a helyzeten, mert minden szilárd anyag beleakadt és dugulást okozott.

kukalojudit 2009.08.04. 23:46:45

@Pascal: 1996-ban vettük örökségből, máig 13 év. Hogy miért nem tudunk bemenni? Bokáig ér a víz, csak gumicsizmában és gázmaszkkal lehetne bemenni a bűztől. Azon kívül az ajtózár állandóan tele van nyomva ragasztóval. Lakatos khívása 20-25 ezer ft zárcserével. Nem bírom anyagilag. Egyedül be sem merek menni a kertbe sem. Testőrt meg nem bérelhetek.

Lacibetyár 2009.08.04. 23:50:57

Elolvastam az előző és mostani posztot is, de nem igazán kerek a történet, kissé egyoldalú. nem vagyok jogász, ügyvéd, csak műszaki ember. A fentiekben elég jól leírták, hogyna lehetett volna meoldani a problémádat, ha igazán akartad volna. Lehet egy olyan olvasta is az egésznek, hogy te a tház költségén akartad volna felújítani a lakásod csatornáját, szennyvíz rendszerét. A kirendelt szakértők persze azt láthatták, hogy tényleg ki kell cserélni, persze a szegény professzor asszony és szerencsétlen bőcsész fiacskáját látva, a tház költségén. Ezt az ott lakó, az ügyet ismerő lakók jogosan érezhették méltatlannak, így hát megkezdődött a pereskedés. A szerinted igazságos eddigi ítéleteket az alperes sikeresen tudta megkontrázni, ez egy kissé árnyalja a te vélt igazadat. ezért kellen feltenni az összes dokumentumot, mert csak így tudnának mások segíteni. A professzor anyuka is tudna segíteni, hiszen már minden komolyabb helyen van multifunkciós nyomtató, vagy lehet venni a tescóban is 10ehuf-ért. Ennyire nem lehetsz málé!! Bár aki elhiszi, hogy egy csatorna tisztítás 700ehuf és ki is fizeti, az már klinikai eset. Vagy esetleg a professzor anyuka egyben a kezelőorvosod is??
Műszaki szempontból nem egy nagy dolognak tűnik, ha saját magadnak kiépítesz egy különálló lefolyórendszert, visszacsapóval, vagy átemelővel, már megoldottad a problémáadat és ott lakhatsz a lakásban. Úgy tűnik, hogy neked a "gazdag" lakótársak pénzén történő teljes felújítás elérése a célod.

kukalojudit 2009.08.04. 23:51:59

@Pascal: K.L. igazságügyi szakértő szakvéleménye 20 oldal, Cs.L. geodétáé 6. Az ellenszakértő A. Károlyé csak 3 és fél szellősen. Az ítéletekből 6 db van, ezek 5-12 oldalasak egyenként. Nem tudom, hova tölthetném fel, ha be tudnám scannelni, de nem tudom.

kukalojudit 2009.08.05. 00:00:43

@Lacibetyár: 13 év x 12 hó csatornatisztítás daraja 8-12 eze, 2002-től 15-20 ezer. Így jön ki a 700.000 1996 óta. Az anyuka a bőcsész. És a bőcsész anyuka invesztált a külső átemelőbe és a tisztításokra 1 millát. Mert mindenképpen meg akarta műszakilag oldaniu a problémát. A Tház azért nem engedte, mert félt, hogy utólag esetleg a javítást mégiscsak közös költségként kell elszáolni. Ezért kézzel-lábbal kapálózott, hogy a csatorna tökéletes. Szakértők az ellenkezőjét bizonyítják, de ehhez nem kell szakértő. Lement a TV-ben is, de gyertek oda és nézzétek meg. Áll benne a víz, úgy hogy 2001 óta ki van kötve a rendszerből. Ha kükönválaszthattuk volna a vezetéket, legalább a szomszédok ürülékét és mosogatólevét megspórolhattuk volna. de nem engedték. Ezért kellett nekik egy olyan ítélet, ami kimondja, hogy a csatorna jó. Hogy utólag se lehessen még elvileg sem semmit elszámolni velük. Ha érdekel, gyertek ki a helyszínre, megmutatom, és kiviszem az iratokat is. Egyedül úgysem merünk bemenni.

kukalojudit 2009.08.05. 00:06:48

@Lacibetyár: Ja, a pereskedés 2003-ban kezdődött, miután 1997 óta könyörgünk, hogy tartsanak közgyűlést és engedjéj megcsináltatni. Választ sem kaptunk, nemhogy közgyűlési meghívót. Csak fenyegető leveleke, hogy el ne merjük rontani a közös tuajdont. A csatorna tökéletes. Tőlük lefolyik. Az pont elég. 2000-ben az Önkormányzatnál a jegyző aláíratta a Tházzal szakértő felkérését. Leírtam már egyszer. Cinikusan aláírták, de nem tettek semmit (2/3-os tulajdojog). Leírtam hogy mi kértünk fel egy igazságügyi szakértőt, saját zsebre, vagyis nem akarunk senkit megvágni, meg akarjuk oldani. Nem engedték megcsináltatni. Azt mondták, nincs garancia ara, ogy az jó, ők a szétválasztással em értenek egyet. Erre indítottunk pert. A per tárgya a Tház időhúzása, ami kárt okozhat. A per alatt ez be is következett. Újabb 2 igazsáügyi szakértő. Leírtam, mit mondtak. És a végeredmény: A csatorna jó.
Gyertek ki és nézzétek meg, hogy igaza van-e a bírónak.

Gera 2009.08.05. 00:11:56

@kukalojudit: Azért ezt egyszerűbben is megoldhattátok volna kulturált párbeszéddel, ha ti tényleg hajlandók voltatok vállalni a költségeket. A munka megrendelője a társasház lett volna, de ti szépen aláírtátok volna, hogy méltányosságból átvállaljátok a felújítás költségeit, aztán annyi. Innentől kezdve rajtad nem lehet számonkérni semmiféle később jelentkező problémát (ahogy írtad), viszont te se nagyon követelheted vissza a pénzt.

kukalojudit 2009.08.05. 00:16:10

@Lacibetyár: Hova tegyük fel a szakvéleményeket és az ítéleteket, ha esetleg sikerülne valahol bescanneltetini? Hol van tárhely kb. 100 oldalnak? És akkor még a lakók levele és tanúvallomása nincs benne, ami bizonyítja, hogy tűzzel-vassal ellenálltak minden beavatkozásnak a csatornába? Ez ugyan minden név nyilvánosságra hozását jelentené, de épp ezt szeretném elérni. Azért adtam meg a ügyszámokat is, mert vannak jogászok a kommentelők között. Ha nem hiszik,ellenőrizhetik.
A kereset lényege a Thz elodázó, időhúzó magatartása. 1996-1997-től vártunk 2003-ig, nem tétlenül, visszacsapó, átemelő, tisztítások, szakvélemények, jegyző az Önkormányzatnl, minden, ami belefér, mind saját költségre. Csak az átépítésnél ütköztünk falba. A per újabb 6 évi időhúzás. Ez összesen 13.

Lacibetyár 2009.08.05. 00:21:53

@kukalojudit: Anyukád azt mondta, hogy a palmtopodat valami informatikai versenyen nyerted. Mit csináltál ott? Ropit osztogattad? Ne legyél már ennyire bőcsész! ha valamit nem tudsz, akkor kérjél meg egy ténylegesen alapfokú infó tudású kollégát, vagy ővelük is pereskedsz?

kukalojudit 2009.08.05. 00:22:42

@Gera: Eddig is sokkal többet fizettünk, mint amibe az egész került volna. A duguláselhárításra értelmetlenül ment el annyi pénz, de a nélkül egyáltalán nem működött a rendszer, és azt az egyet megengedték. Már az is a közös költségünk többszöröse volt havonta. (A lakás csak 34 nm) A mgrendelést a tház nem írta volna alá, hiszen a szakértő felkérésével is próbálkoztam,hogy közösen csináljuk, de hallani sem akartak róla, pedig 2000-ből írásbeli megállapodás van erre. Egyedül kellett felkérnem. Az emeleti akásokba nem engedék be, a kertből a KK kizavarta, hogy csak a lakásban vizsgálódhat, mert nem ő rendelte meg, és teljesen fölöslegesnek tartja. Erről is van dokumentum, mert jkv-be mondta egy tárgyaláson. Még a lakásba is utánajött, hogy ellenőrizze, mit csinál. Azt hajtogatták, hogy a rendszer jó, a probléma nem létezik, én csak kitalálom. Már folyt a per, amikor bekövetkezett a kár. Azóta is víz alatt áll a lakás.

kukalojudit 2009.08.05. 00:28:03

@Lacibetyár: Felperes informatikus, de tanársegédként csak 100.000 körüli összeget keres. Több versenyt nyert, az ELTE programtervezpő matematikus szakára a 2. legmagasabb pontszámmal jutott be (mert akkor még az egyik nyelvvizsga pontját nem adták hozzá). Nem ropiosztogatáson nyerte. Csak sajnos igazi tudós típus, a PhD-ján dolgozik, nincs semmilyen mellékjövedelme. Az anyja a bőcsész. De már ő is beledolgozta magát a csatornakérdésekbe. Bőcsész létére elég gyakorlottan tisztogatja a csatorát és emelgeti az aknafedeleket.

kukalojudit 2009.08.05. 00:33:36

@Lacibetyár: Ja igen, egyébként köszönjük mindnyájatoknak az érdeklődést és a sgíteni akarást. Szükségünk van a segítségre, és örülnénk neki.

Lacibetyár 2009.08.05. 00:34:07

@kukalojudit: B+, tehát informazikusnak csúfolod magad és nem tudsz beszkennelni 100 oldalt, meg feltenni egy szabad áthelyre? Ez biztos komoly dolog, mert viccnek kicsit durva lenne.
A gyalkorlatias gondolkodást jiányoltam az egész családi pereskedésben, azért hútódik az ügy. Amúgy mellékesen megjegyzem, én nem a bírót fizetném le, mert az elég gáz lehet, viszont a "szakértők" esetében nehezebb bizonyítnai a dolgot. Az, tehát, hogy állandóan 1-2 szakértőt emlegetsz, eléggé öngól gyanús.

Gera 2009.08.05. 00:37:40

@kukalojudit: Én azt értem, hogy most már nagyon nehéz bármiféle megegyezésre jutni, de nem iszem el, hogy még a legelején ne lehetett volna. Ha az volt a bajuk a közös felújítással, hogy később behajtjátok a házon a költségeket, akkor azt egy egyszerű írásos megállapodással meg lehetett volna oldani. Nem értem, csak nem annyira hülyék ezek az emberek, hogy ha valaki ingyé felújítja a szar csatornarendszerüket, akkor ebben nem látják a pozitívumokat. Vagy akkor továbbra is azt mondom, hogy valami egyéb céljuk van ezzel a balhézással.

Lacibetyár 2009.08.05. 00:38:28

@kukalojudit: Te nem az alapproblémád megoldásában vársz segítséget, hanem abban, hogyan tudnád kitörni az ellened ítélő bíró nyakát, illetve a lakótársaidét.
Egy jó vízszerelő már megcsinálta volna, ha akartad volna. Az is gond lehet, hogy a régi pince, lakássá történő minősítése sem volt törvényes, mert nem voltak adottak a feltételek.

Gera 2009.08.05. 00:39:44

Feltöltés: a tanszéki webszerverre :)

Lacibetyár 2009.08.05. 00:40:36

@Gera: Vagy a felpereseknek más az indítékuk. 13 évet elcseszni egy hülyeségért, nem normális dolog.

kukalojudit 2009.08.05. 01:06:18

@Lacibetyár: Ahhoz, hogy hozzányúljon egy vízszerelő a közös tulajdonhoz, kell egy ítélet. Különben a lakótársak törik ki a mi nyakunkat a bíróval. Legalább egy megengedő ítéletre vártunk, és nem arra, hogy a csatornát jónak nyilvánítsák. Mi még a per előtt 2 szakértőt is elkértünk. Egyikük javaslatá sem engedte megcsináltatni a ház. Vízsszerelő csak a alkáson belül dolgozhatott volna, ami nem elég. A bíróság további 2 igazságügyi szakértőt krt fel. Mind a 4 szerit átépítendő a rendszer
Nem pince volt, hanem szükséglakás, ami egyidős a házzal. A I. ker. Önkormányzaé volt, 1994-en adták el a lakásokat. Az Alapít Okiratban már szerepel a fürdőszoba. 1984 körül alakíhatták ki, 10 évvel a privatizáció előtt. a tetőtéri lakást pedig ezt követőe építették rá, az iwiwen látható fazon kedvéért, aki a konyháját és a második fürdőszobáját ráköttette az alagsori lakás vezetékére. Erre a magasföldszint lakó is ide köttette be a konyháját. Minden szabálytalan építkezést az Önkormányzat csinált.
Jól érzed, az egyik szakértőt tényleg megfizették,mégpedig alperes, hogy perújíthasson. Felperesnek nem állt rdekében, mert a 6-ból 5 ítélet rá ézve kedvező, a 6. pedig önellntmodó és szakvéleményeknek ellenmondó. Nagyon szeretném, ha elolvasnátok a két szakvéleményt, és megmondanátok, hol van a másodikban az újdonság. A szövegben nem találtuk. A szembesítéskor pedig egyetértettek. Tényleg kíváncsi vagyok, hogy lehetett erre műszakilag perújítani. De a leírt második vélemény is feladatot ad a Tháznak, hiába fizették meg_ az alap- és ejtővezeték átépítését. Nem mert leírni, hogy a csatorna jó, úgy hagyató, ahogy van.
Miből gondolod, hogy felperessel levelezel?
Persze, hogy meg tudná oldani technikalag a scannelést, de scannert sajnos nem nyert.
Hogy a tanszéki webszerverre feltölthető-e, azt meg lehet kérdezni. Eltart egy darabig, mert most szünet van.
A bőcsész anyuka egy kis, sok nehézséggel küszködő egyetemen oktat, úgyhogy ne gondoljátok, hogy a társadalmi pozíció anyagi jóléttel jár.
Mindkettőjük egyetlen célja megcsináltatni és eladni a lakást, és fénysebességgel elmenekülni onnan.

LightofPyre 2009.08.05. 01:06:33

Ritkán mondom azt valamire hogy nem értem, de a rendelkezésre álló információ alapján nem tudom mit akar a felperes, megoldást a problémára nem nagyon. Nem hiszem el, hogy nem tud egy jó vízvezeték-szerelő megoldást a problémára, vagy hogy önköltségen ne engednék a javítást. Ha a lakás víz alatt volt akkor meg miért nem tartottak helyszíni tárgyalást vagy szemlét? Azzal egyértelműen bizonyítható a probléma.
A kárenyhítési kötelezettsége pedig fennáll a károsultnak, szóval ha hagyja állni benne a vizet akkor nem követelheti a kár megtérítését, ha módjában állna tenni ellene.
Az is érdekelne hogy mitől 20.000.000 Ft-os az ügy.
Ha rajtam követelné valaki az albérletének a költségeit, meg a duguláselhárítás díját évekre visszamenőleg azért mert nem megoldani akar egy problémát hanem veszekedni felette, akkor valószínű elgondolkodnék hol tudok keresztbe tenni neki.
Ja és ha vette a felperes azt a szuterént akkor visszatérnék az eredeti kérdésemhez, miszerint ő 1996-ban miért nem élt a szavatossági igényével ha a probléma volt a csatornával?

kukalojudit 2009.08.05. 01:21:33

@Gera: Ha lett volna erre egy közgyűlési határozat,megtettük volna. Vagy szerinted az normális dolog, hogy folyamatosan jelezzük a prblémát, de egyeten közgyűlési határoatban sincs szó 13 éve alatt a csatornáról? Mégis, ki itt a hunyó? Ez nem azt bizonyítja, hogy magyarán lesz...ták a csatornaérdést. Gondoljátok meg: 4 lakásos társasház, az 50 nm-es lakás tulajdonosa más rendszerre csatlakozik, őt nem érdekli. A két emeleti lakó, a 120 és 150 nm-es lakásával áztatja az alagsori lakót (34 nm, 9% tulajdon), és ne tűzi közgyűlésre a problémát. Levelek garmadát kapták, amiben ezt jelezték nekik. Azért sem. Tőlük lefolyik a víz, és ők az erősebbek, összesen 66% tulajdon. Ha így van, ahogy írjátok, miért nincs olyan határozat, hogy megengedjük, de a saját költségükön? Ezt meg tudták tenni az átemelővel 1997-ben, azért lehetett beépíteni. Jött egy új tulaj, nem az iwiwes fazon, egy másik, aki megvétózott mindent. Nemcsak a csatornajavítást, hanem a tetőt is, mondván, hogy ő középen lakik, se alulról, se felülről nem ázik, nem költ semmire. Csakhogy az iwiwes fazon tulajdonjoga pont 4xese felperesének, ő jobban tudta érvényesíteni az akaratát. A 9%-ot leszarták.Az még arra sem elég, hogy egy közgyűlést összehívasson.
Ki itt a hunyó?
Amúgy értékelem az érdeklődéseteket, és hogy a fél éjszakát rászánjátok az ügy tisztázására.
Mident nem rakhatunk fel, nagyon vaskos az anyag. Ezért nem kerek a szori, mert még olyan sokminden van. Lassan már regényt írok belőle.

kukalojudit 2009.08.05. 01:30:38

@LightofPyre: Mert az eladó nem adta vissza a pénzt, másik lakást vett és egy csomó hitelt. Pereskedni kellett volna, és évtizedekig sem lehetett volna behajtani. Azonkívül először nem lehetett tudni, mi a probléma. Elég sok szakértő kellett (végül összesen 4), míg minden tisztázódott. Az eladóval garantáltan hosszú és reménytelen pereskedés lett volna, tekintettel az elkötött pénzre és a fevett hitelre, míg a csatornagond megoldása egyszerűbbnek tűnt. Pont azon az alapon, ahogy írjátok: ez mindenkinek jó, és felperes hajlandó volt fizetni. Így épült meg a korrodálódott Feldmann helyett a kerti átemelő. Arra még adtak közgyűlési felhatalmazást. Aztán a volt közös kk eladta a lakását egy j tulajnak, aki a mérnök apjával a csatornát jónak nyilvánította, és felszólított minket, hogy szálljunk le a témáról, nem akar hallni róla és nem hiszi el, hogy a probléma ltezik. Meg is vétózott minden kísérletet, hogy közgyűlésig jusson a dolog, amihez a többiek örömmel asszisztáltak, hiszen őket sem zavarta a csatorna. későn van, nem mesélem el, milyen agresszívan reagáltak minden szennyvízfeltörésre. Még sok részlet van, amitől kerek lesz a sztori. 13 év túl hosszú idő.

kukalojudit 2009.08.05. 01:40:52

@LightofPyre: A bíróság által kirendelt szakértőnek én vittem a gumicsizmát, persze, hogy látták a saját szemükkel, mi van. A pers felek is jelen voltak.
Kárenyhítés: mit gondolsz, miért hívtam havonta, esős időben duguláselhárítókat? Az a 700.000 Ft, amiterre kiadtam, az átemelő beépítése, a két privát szakértő felkérése mind rengeteg pénzbe került, és mind a kár elkerülését szolgálta. Már ott sem laktunk, de jártunk oda pumpáltatni ki a vizet, hogy elkerüljük a kárt.
Számold össze, mibe kerlt ez: csatornatisztítás, minden bejutáshoz lakatos(a beragasztózott zár miatt), sajátkezű takarítás - más ürülékét és mosogatóvizét -mi ez, ha ne kárenyhítés. Sziszifuszi munka volt mert a szennyvíz a fürdőkádban, a WC-csészében, az egész padlón ömlött. Csak kárt hárítottunk, anélkül, hogy ott laktunk volna. A perindíás előtt még egy új ttv-es levél ment a tulajoknak, hogy mi a műszaki megoldást részesítenénk előnyben, tartsanak közgyűlést. Összeszedtünk 24% tulajdoni arányt - leszarták. Nemcsak a kérést, minket is, a szó szoros értelmében. Ezért indítottun pert.

kukalojudit 2009.08.05. 01:42:20

@kukalojudit: korrekció: havonta, esős időben hetente

LightofPyre 2009.08.05. 01:51:22

Nos tényleg nem egyszerű ügy és mit a példa mutatja emberi kommunikációra már nincs mód.
Csak egy ötlet:
ÁNTSZ-t kihívni, az nem megengedhető (járványügyi okok miatt, hogy szennyvíz álljon egy lakóingatlanban), illetve illetékes tisztiorvosi kirendeltséget bevonni, nem tudom a módját ilyen üggyel nem találkoztam de ennyi konstruktív ötletem lenne.
Illetve meg kéne próbálni a jegyzőnél még egyszer az eljárást de nem szomszédjogi alapon, hanem engedélyeztetési alapon, így hasra ütve nem tudom melyik jogszabály, de a szennyvízelvezetés is szabályozott, ha máshol nem akkor önkormányzati rendeletben. Ha jól sejtem a társasház szennyvízrendszerének az engedélye felülvizsgáltatható.
Bármennyire is nehéz azt javaslom, hogy ha lehet hideg fejjel próbálják megoldani a problémát mert ha valaki indulatos akkor annak kevésbé segítenek.
Nem biztos hogy használható az ötletem, de egy kis utánaolvasást talán megér.
Egyébként az igazságszolgáltatási rendszer működhetne, a hibatényező mindig az ember, rossz dolog, hogy ez így alakult de korántsem jelenti azt hogy bele kell törődni. Csak felháborodni nem érdemes, egyszerűen fel kell állni minden pofon után.

kukalojudit 2009.08.05. 02:47:51

@LightofPyre: Ezeket a lépcsőket mind végigjártuk. ÁNTSZ nem avatkozott bele, lakókat nem zavarja a bűz. A jegyzőnél 2x voltam, 2 elutasítás. Először még egy tulajokkal aláíratott jegyzőkönyv 2000. februárjában a közös szakértő felkéréséről, másodszor egy dühös kirúgás, magyarán, hagyjuk békén őket a szennyvízproblémánkkal, pedig a II. ker. Önkormányzat jogelődje szúrta el a rendszert, és 15 %ban még ők is tulajdonostársak (lakás nélkül, pincehelyiségekkel, amik szárazak).
Miért van az az érzésem, hogy Te is, Gera és Lacibetyár is jobban éreznétek magatokat, ha bebizonyítanátok, hogy a bírónak igaza van? Persze, jobb érzés hinni az igazságszolgáltatásban, mint nem, és kényelmesebb azt gondolni az áldozatról, hogy ő a bűnös,akkor mindenkinek nyugodtabb a lelkiismerete: csak azt kapta, amit megérdemelt.
Valahogy felrakjuk az ítéleteket és a szakvéleményeket a netre, hogy lássátok, van olyan, hogy bírói műhiba. A kérdés számomra nem az, hogy van-e, inkább az, hogy miért: a bíró lusta? (kétségelen, hogy az utolsó bíró semmit nem ismert a periratokból, előkészítő bíró pedig csak alperesi beadványt), buta? (ez sem zárható ki, ráadásul szakmai körökben tényleg ez a híre), korrupt? (ez lenne a legriasztóbb változat, de ez is elképzelhető). A második szakértőt alperes megvette kilóra, ez elég nyilvánvaló volt az igyekezetéből, viselkedéséből, a körülményekből, ahogy véleméyét elkészítette, de aztán a leírt változat mégis felperesi kereseet támasztotta alá. Marad még egy utolsó lehetőség: az iwiwes fazon és a másik nagylakásos tulaj kapcsolatrendszere. Ez is riasztó, mert e szerint az ügy eldőlt, mielőtt a bíró az ügyet tanulmányozta volna (valószínűleg nem is tanulmányozta). Egyszóval igazatok van, valahogy fel kell tenni a dokumentumokat. Az a tiszta beszéd. És a bíró sem kifogásolhat semmit: ha jó az ítélet, vállalhatja bátran a nyilvánosságot.

Piraeus 2009.08.05. 07:35:34

@játccótér: Kíváncsi lennék te mennyire lennél ilyen magabiztos ha évtizede nem hutnál előbbre és a saját vagyonod szarban ázna, te meg a fizetésedet albérletre költenéd gyerek, sör, meg konyhabútor helyett.
Az hogy mit keresett ott az anya kb. annyira irreleváns, mint az, hogy mi a foglalkozásuk. Tudtommal ez még egy demokrácia, ahol nyílt tárgyalásra az megy be aki akar.
Az meg, hogy valakit azért gyalázol mert bölcsész, talán egy sörözőben elmegy. De érvként egy ilyen vitában...

Hát tudod...

Bemutatkoztál.

Borenbukk 2009.08.05. 07:50:58

@Lacibetyár: Idorol idore olyan erzesem van itt a blog.hu-n, mintha nem ugyanazt a forumot olvasnak paran. Nem o az informatikus, hanem a gyerek. O bolcsesz.

respecta /01 2009.08.05. 09:22:22

@kukalojudit: "Ezeket a lépcsőket mind végigjártuk. ÁNTSZ nem avatkozott bele, lakókat nem zavarja a bűz."
Itt a vége, hogy megértselek.Hihető, hogy kiborult vagy az eltelt idő után, de megítélésem szerint már a megszállottság jeleit mutatod.
Az elején elronthattad (a ma már helyreállíthatatlan) kommunikációval. Nehezen fogadom, hogy nem tudtad volna műszakilag megoldani az évek alatt (főleg,ha a lakhatásod nem volt nyugodtan megoldott). Inkább nyomtad a szakértők szájába a kenyeret? Majd' mindent feltételezel a bírókról, adott bíróról nyilvánosan? Már ennyi is elég, de a fent citált soraidra egyetlen szó jutott eszembe: hiteltelen!
Talán már tényleg nem látsz/hallasz...Át kellene gondolnod.

Mackósajt66 2009.08.05. 09:48:40

Igazából mi ennek a posztnak a célja?

Adott egy peres fél (egyetemi tanár vagy kukás lényegében mindegy is), aki képtelen elviselni hogy másodfokon is vesztett, ezért kiteregeti a magánügyét az interneten, és büszkén előadja, hogy milyen minősíthetetlenül viselkedett egy bírói tanáccsal. (Nekem sok ügyem volt romákkal, akiket habitusukból adódan elég vehemensen tudják kifejezni az érzelmeiket, de így még ők sem viselkednek a bíróságon, vagy az ügyvédjük rövid úton lenyugtatja őket.)

Ezen itt néhány ember jól összeveszik, az egyik tábor a bíróságokat gyalázza (mint már írtam, a perek végkimenetele 50 %-ban nem tetszik a feleknek - a veszteseknek -, szerintük a bíró hülye, elfogult, korrupt, stb., de az senkiben nem merül fel, hogy esetleg tényleg a másik félnek volt igaza.....).

A másik tábor meg leírja, hogy talán az egyetemi tanárnak kllett volna máskét eljárnia, viselkednie, stb.

És akkor most mi van?

A jogerős ítélet jogerős ítélet marad akkor is, ha néhány emner itt hülyekorruptozza a bírókat.

Talán a nyilvános hangulatkeltés helyett el kellene menni az egyetemi tanárnak az ügyvédjéhez, hogy higgadtan végiggondolják, jogilag mit tehetnek.

Mackósajt66 2009.08.05. 09:58:19

Egyébként Dr. Kükáló Judit a Fővárosi Bíróság egyik tanácselnöke.

Ez is nagyon "vicces", hogy a posztíró az ő nevét használva szól hozzá, mert a saját nevét nem vállalja.

Kedves Zugügyvéd!

Ha egy bírógyalázó poszt létrehozása volt a célja, jelentem, sikerült!

Azért majd legközelebb ha ügyvédként (mert úgy tudom, tényleg ügyvéd) a Fővárosi Bíróságon jár, nézzen be Dr. Kükáló Judithoz, és kérjen elnézést.

Szerintem tudomást fog szerezni ugyanis arról a mocskolódásról, ami itt folyik.

dr. trafik nomac 2009.08.05. 10:15:14

Hmm, nem ertem miert nem lehet eltomiteni az egesz ha rendszeret, sok ragasztoval biztos sikerul. Aztan csak csinalnak valamit ?

CYR · http://egymondatban.blog.hu 2009.08.05. 12:36:09

Nem értek egyet a posztíróval a bíróságon tanúsított viselkedése miatt, de szerintem ez tipikusan az a kálvária, amikor egy kevésbé állóképes ember lehetséges, hogy elveszíti a fejét (mindennel együtt az egész ügyhöz másképp kellett volna hozzáfogni szerintem - és a "szerintem" természetesen csak az eddig ismert részletek alapján áll).

Szintén mint gyakorló kk, elfmage "kolléga" ötletéből kiindulva felvetném az okos plénum elé: mi volna, ha a posztíró a Ptk. 142.§ alapján ugrana neki a munkálatoknak? A tényt, hogy folyik a kaki, nem kérdőjelezi meg senki, azt sem, hogy a hiba miből ered. Az elmúlt tizenakárhány év alapján az sem vitás, hogy a Társasház nem végezte el a javítást, tehát álláspontom szerint a szennyvízvezeték (mint közös tulajdon) egyik tulajdonosa elvégezhetné a javítást. Ha ebben megakadályozzák, vagy esetleg a szükséges javítás megtörténik, de Társasház sem a munka megkezdéséről és költségéről szóló értesítésre, sem utólag nem fizet, akkor már egy új aspektusból lehet perelni: nem az lesz az alap, hogy kinek kellene megcsinálni, hanem hogy a tulajdonostárs elhárított egy - vitán felül - közös tulajdont érintő problémát, de a többi tulajdonos nem teljesítette a kötelezettségét.

Ez nem kidolgozott terv, csak egy ötlet, érdekelne, mit szóltok hozzá.

Rafkós 2009.08.05. 12:45:26

@kukalojudit: "Egyszóval igazatok van, valahogy fel kell tenni a dokumentumokat. Az a tiszta beszéd. És a bíró sem kifogásolhat semmit: ha jó az ítélet, vállalhatja bátran a nyilvánosságot."

Miért a "ha"? Ha rossz ítéletet hozott, akkor nem vállalhatja a nyilvánosságot? Akkor kellene csak igazán vállalnia, a vele járó felelősséggel együtt!

Lord_Cica (törölt) 2009.08.05. 13:09:18

@Mackósajt66: Ez kritika. És ha az állításoknak csak a negyede is igaz, akkor azt a bírót sürgősen el kell távolítani a hivatásából.

kukalojudit 2009.08.05. 13:32:36

@CYR: Hát igen, ezt milliószor megpróbáltuk. Erre jött a válasz, hogy mi csak 9%-ban vagyunk a csatorna tulajdonosai, nem nyúlhatunk hozzá önkényesen, mert az jó, kvázi a hibát mi találjuk ki, nem igaz, ha hozzányúlunk, elrontjuk.
Az egész probléma a mi alacsony tulajdonhányadunkban van. A két lakó a 2/3-ával azt csinál amit akar. Ha megcsináltuk volna, amit javasolsz, ugyanez lenne, mint most: a bíró kijelentené a csatornáról, hogy az jó volt, mi rontottuk el. Ha még szakvélemények ellenére is képes ezt állítani, akkor mi lett vola, ha per és igazságügyi szakvélemény nélkül ugrunk neki. Akkor az lett volna, hogy tönkretettük a ház csatornarendszerét, és felújíthatjuk az egész házat. Ezt nem akarja Gera, Light, Lacibetyár megérteni, és ők még a jóhiszeműek.
Apropó Gera: szó sincs pinceátalakításról. A fürdőszoba az alagsorban szerepel az Alapító Okiratban, már 10 évvel a Tház alapítás előtt létezett, a vizes blokk pedig már 50 éve ott van a helyén a lakással együtt. Szó sincs pincéből barkácsolt lakásról!

kukalojudit 2009.08.05. 13:39:19

@Lord_Cica: Ezt nem érti Mackósajt, játccótér, respecta, janovszky stb. Azt akarják nyomatni, hogy akit igazságtalanság ér, az hallgasson, ne rontsa a bírók tekintélyét.
Ezzel szemben a rossz bírókat le kell leplezni és minimum felelősségre vonni. Fent nevezett kommentelők vagy bírók, vagy olyan seggnyaló ügyvédek, akik így akarnak a bíróknál jól helyezkedni. Hát fogjátok be t a szátokat, ha a fejetekre szarnak, és még meg is károsítanak. A nyilvánosságra hozás az egyetlen eszköz. Ezt ti is tudjátok, csak ez nektek nagyon kényelmetlen. Transzparenssé tenni a korrupt vagy ostoba ítéleteket! Ez az egyetlen módja a palstot bitorlók leleplezésének. Mackósajttal és co-val szemben Lord-Cicával értek egyet. Legyen a tetteknek következményük hatalmi pozícióba is.

kukalojudit 2009.08.05. 13:59:31

@Mackósajt66: Elveszett az előbbi válaszom lehet, hogy 2x kapod meg.
Hogy nem lehet megérteni ennek a posztnak a célját? Dehogy is magánügy. A kommentekből az derül ki, hogy a rossz ítélkezés a törvény, a jó a kivétel. A rossz ítéletek leleplezése közügy. A gazságszolgáltatásból iazságszolgáltatst csinálni, közügy. Te ezt sosem fogod megérteni, mert nem érdeked. Te abból élsz, hgy csontig benyalsz a bíróknak. El kell fojtani a kritikát - szerinted. Szerintem a bírói gyakorlatot transzparenssé kell tenni. Akkor majd jobban meggondolják, hogy mit hazudnak a delikvens képébe indoklásként.
Hiogy én nem tudok veszteni? Dehogynem. Fair vesenyben győzzön a jobbik. Még gratulálok is. De hol itt a verseny,a fair eljárás, és ki a jobbik? Aki 13 éve a fejünkre szarik?
A vereséget el tudom, és mindig is el tudtam viselni. Egész más a helyzet, ha hatalmi pozícióból a pofámba hazudnak és a pofámba köpnek. És megfosztanak a válasz lehetőségétől.
Hogy én hogy viselkedtem? A brutális elbánáshoz képest finoman. A jogaimat és a méltóságomat védtem, amikor megadtam magamnak a szót.
Ez csúnya önleleplezés volt részedről, és csak az szolgál mentségedre, hogy magaddal rántottad a szóban forgó bírót is: Te írtad e először a nevét. Az én nevem - a vak is láthatja - nem azonos ezzel. Szóval, hiába nyaltál be neki, nem biztos, hogy hálás lesz neked a leleplezésért.
Amúgy ahhoz, amit tett, sem az asztalsöprés, sem a kritika nem elég megtorlás.
Ebben is Lord_Cicával értek egyet. De ha ezt nem egyszer és nem kétszer, hanem sorozatba követte el, akkr OmegA404 javaslatát is megértem.

kukalojudit 2009.08.05. 14:11:30

@Rafkós: @Lord_Cica: továbbá Pascal, Gera Lightof, Janovszky, Mackósajt, játccótér (apropos nomen est omen: biztos, hogy felnőttél?) és co., ellenkező előjellel.
Felrakom az ítéleteket és a szakvéleményeket valahová. Nehogy azt higgyétek, névtelenség mögé bújok. Már egy csomóan most is tudják, ki vagyok. Mackósajt leleplezése fölösleges volt. Elrontottad azok örömét, akik majd az ítéletet olvasva látják a nevet. Ami pedig a nicknevemet illeti, a bíró csak hálás lehet, próbálom egy kicsit helyrebillenteni azt a negatív képet, amit az ítéletének ellentmondásai, tévedései és felületes maszatolásai majdan az olvasókban kialakítanak. Kicsit előredolgozom a jóhíréért. Muszáj besegíteni neki. Hadd forogjon addig ez a név amely nem azonos az övével, még ha egyeseket emlékeztet is rá.
Mackósajt, hú de bennfentes vagy!

kukalojudit 2009.08.05. 14:12:57

Bocs, Pascal kivétel.Ő jószándékú és fair, ő a pozitív előjelű tájékoztatandók közé sorolandó. Elszúrtam.

kukalojudit 2009.08.05. 14:14:22

@nomac: vállalnád? ez lehetne egyfajta hathatós motiválás. Tudod, én csak egy hülye bőcsész vagyok.

CYR · http://egymondatban.blog.hu 2009.08.05. 14:15:15

@kukalojudit: Na jó, viszont ez nem egészen így megy: ha az egyik lakó azt látja, hogy valaki a Társasház folyosóját graffitizi agyon, akkor nem csak 9%-ban hívhatja ki a rendőrt, hanem teljesen, mert tulajdonostársként az ő felelőssége is a közös tulajdon állagának fenntartása.

Kicsit túlmisztifikálod szerintem az ellenfelet, meg hogy veled a Társasház bármit megcsinálhat (mondom én, kk-ként). Tessék fogni a szakvéleményt, ami szerinted neked ad igazat, hitelesíttetni egy közjegyzővel (innentől megvan a konzerv bizonyíték a beavatkozás előtti állapotra), és nekiugrani. Onnantól pedig úgy, mint fent írtam.

CYR · http://egymondatban.blog.hu 2009.08.05. 14:16:52

Csak a konklúzió maradt le:
... és senki nem tud támadni azzal, hogy ott korábban minden tökéletes volt, mert közjegyző által hitelesített irattal tudod bizonyítani, hogy NEM volt minden rendben, és a hibát NEM te okoztad.

Ennyi.

kukalojudit 2009.08.05. 14:18:02

@Mackósajt66: Ja, igen, semmi mocskolódás. Minden szó szerint igaz. Ha benézel az igen tisztelt bírónőhöz üdvözölni, és bocsánatot kérni tőle, amiért a nagy nyilvánosság előtt leleplezted, ne felejtsd el elkérni az ítéletet. Az ügyszámot tudod.

Mackósajt66 2009.08.05. 14:23:48

@kukalojudit:
Lehet kritikával illetve a bírót, pl. lehet írni a Fővárosi Bíróság elnökének vagy az Országos Igazságszolgáltatási Tanács elnökének vagy a jogerős ítélet ellen felülvizsgálat kérelmet lehet előterjeszteni az LB-nél.

Ezeknek még esetleg értelme is van, de annak, hogy egy nyilvános Fórumon csámcsogsz az ügyről, meg úgy beszélsz a bíróval, mint a focipályán a szurkolók egy igazságtalannak vélt 11-es után, annak az égvilágon semmi. Ez alapján sneki nem fog hivatalosan fellépni sem a bíró sem az ítélet ellen.

Annyiban vagyok "bennfentes" hogy munkámból adódóan sokat járok bíróságra, de nem vagyok bíró, soha nem is voltam.
(Sőt egy ügyben perlek is bíróságot, azt is lehet, annak is lehet értelme.)

Sőt, nagyon sok olyan ítéletet kaptam én is, amikor legszívesebben elküldtem volna a bírót melegebb égtájakra, meg volt olyan ügyem is, ahol meggyőződésem, hogy az ellenfél ügyvédje és a bíró haverok voltak.

De a tárgyalóteremben ennek ellenére soha nem szóltam be bírónak, hazamentem, és megírtam a fellebbezést, vagy a felülvizsgálati kérelmet....

kukalojudit 2009.08.05. 14:30:33

@CYR: Most már igen, mert van 2 bíróság által kirendelt igazságügyi szakvélemény. Ez tartott 6 évig. De az én szakértőimet eddig a Tház nem fogadta el, pedig őket is ugyanarról az igazságügyi szakértői listáról választottam. Itt van a 9% szerepe. Más, ha a bíróság kéri fel, és más, ha én. Utóbbi esetben még a vizsgálatokat sem végezhette el rendesen, mint egy előző kommentben írtam.
De képzeld el, ha 6 év alatt nem bizonyítom be, hogy rossz a csatorna. Akkor mit tettek volna velem.
Vannak kommentelők, akik állandóan nekem akarnak tulajdonítani rossz-szándékot, és fel sem tűnik nekik, hogy annak llenére, hogy 1996 óta folyamatosan jeleztem a problémát, és folyamatosan kértem közgyűlés összehívását az ügyben, többek között 2 szakvélemény megtárgyalsát, 13 év alatt ég közgyűlési határozatot sem hoztak a kérdésről: Mi több, egyetlen közgyűlésre sem hívtak meg. Még azt sem tudom, hogy tartottak-e. A 2 db 2/3 tulajdonháyadú szomszéd minden lépcsőházi beszélgetése érvényes közgyűlés volt, naponta többször is. Ebből utólag azt ratifikáltak, amit akartak. De a csatornakérdés egyik határozatukban sem szerepel.
Hol van itt far ítélet, ha a bíró ezt is figyelmen kívül hagyta? (Megjegyzem, hogy az előző 5 ennek nayon is tudatában volt, ezért is marasztalták el őket mind az 5 előző ítéletben.) Ez alól csak úgy kaphattak felmentést, hogy a csatorna jó. Ezért nem kellett a kérdésről közgyűlést tartani. De ezt csak a 6. bíró látja így, előző 5 kollégája nem.
Mackósajt felfogtad a disznóságot? Szerinted még mindig alázatosan fejet kell hajtanom az ítélet előtt?

Mackósajt66 2009.08.05. 14:40:40

@kukalojudit:

Igaz, szerinted...

Nem szoktam bírókhoz bejárni...

Az ügyiratot csak a feleknek adják ki, senki másnak, úgy hogy azt csak a felperes, meg az alperes kérheti ki....

Én majd a Mackósajt nevű bírótól kérek elnézést, ha lesz miért, nem én használom a bírónő nevét nicknévként, és nem én pellengéreztem ki az Indexen.

(Egyébként te már "leleplezted" egy korábbi hozzászólásodban, nem volt mit lelepleznem.....)

Ja, meg azt sem én mondtam neki, hogy "Menyit kaptak ezért?”, meg „Mocskos korrupt banda.”

Úgyhogy szerintem nem nekem kellene bocsánatot kérni.

A magam részéről befjeztem az ide írogatást, láthatóan semmi értelme, úgysem vagy hajlandó megérteni, mit akarok mondani.....

kukalojudit 2009.08.05. 14:42:52

@CYR: Most már igen, mert van 2 bíróság által kirendelt igazságügyi szakvélemény. Ez tartott 6 évig. De az én szakértőimet eddig a Tház nem fogadta el, pedig őket is ugyanarról az igazságügyi szakértői listáról választottam. Itt van a 9% szerepe. Más, ha a bíróság kéri fel, és más, ha én. Utóbbi esetben még a vizsgálatokat sem végezhette el rendesen, mint egy előző kommentben írtam.
De képzeld el, ha 6 év alatt nem bizonyítom be, hogy rossz a csatorna. Akkor mit tettek volna velem.
Vannak kommentelők, akik állandóan nekem akarnak tulajdonítani rossz-szándékot, és fel sem tűnik nekik, hogy annak ellenére, hogy 1996 óta folyamatosan jeleztem a problémát, és folyamatosan kértem közgyűlés összehívását az ügyben, többek között 2 szakvélemény megtárgyalsát, 13 év alatt még közgyűlési határozatot sem hoztak a kérdésről: Mi több, egyetlen közgyűlésre sem hívtak meg. Még azt sem tudom, hogy tartottak-e. A 2 db 2/3 tulajdonháyadú szomszéd minden lépcsőházi beszélgetése érvényes közgyűlés volt, naponta többször is. Ebből utólag azt ratifikáltak, amit akartak. De a csatornakérdés egyik határozatukban sem szerepel. Hát itt van jelentősége a 9%-omnak.
Hol van itt fair ítélet, ha a bíró ezt is figyelmen kívül hagyta? (Megjegyzem, hogy az előző 5 ennek nagyon is tudatában volt, ezért is marasztalták el őket mind az 5 előző ítéletben.) Ez alól csak úgy kaphattak felmentést, hogy a csatornát jónak nyilváníttatják. Ezért nem kellett a kérdésről közgyűlést tartani. De ezt csak a 6. bíró látja így, előző 5 kollégája nem.
Mackósajt felfogtad a disznóságot? Szerinted még mindig alázatosan fejet kell hajtanom az ítélet előtt?

Mackósajt66 2009.08.05. 14:45:23

Piraeus: "És ennek most lesz folytatása?
És mi a neve T-né K. J.-nak? "

kukalojudit: "Ami az én álnevem, az ő tiszteletére vettem fel. Csak képzelj hozzá ékezeteket: ü - á - ó"

Szóval én lepleztem le.....

Hát ha a perben is így érveltél, most már nem csodálom, hogy bebuktad....

kukalojudit 2009.08.05. 14:49:30

@Mackósajt66: Még az is lehet, hogy bocsánatot kérek tőle, ha megválaszolja a kérdésemet, és elfogadható magyarázatot ad. Ez azonban az önellentmondás fényében kizárt. Ő maga írta le 2x is, hogy a hibát a Tház együttműködése nélkül a szakértők szerint nem lehet megoldani, és ennek az ellenkezőjétis. Egyésugyanazon szövegben. Sajnos, az ítéletét az utóbbira alapította, nem az ennek ellentmondó igaz állítására. És az utóbbi szemenszedett hazugság. Majd ha ezt megmagyarázza, és biztatnám arra, hogy nyilvánosan tegye meg, akkor hajlandó vagyok nyilvánosan bocsánatot kérni.

kukalojudit 2009.08.05. 14:53:26

@kukalojudit: Ez mennyire logikus érvelés? És mennyire valós? Egy bírónak mindent szaad? Egy hazugságra milliókkal megkárosítani a peres felet? A tényekről beszélj, ne a formáról. Vagy a hazugság szépen csomagolva nemesebb és erkölcsösebb, mint a brutális igazság? Mi következik ebből? Hogy hazudjunk folyamatosan, csak sépen tegyük?
Egyébként még az sem igaz, hogy szépen hazudott: ostobán, primitíven, átlátszóan tette.

CYR · http://egymondatban.blog.hu 2009.08.05. 14:56:47

@kukalojudit: Biztos nehéz 13 év után ilyen tanácsokat hová tenni, de próbálj már elszakadni attól, hogy mi VOLT. Foglalkozz azzal, hogy mi LESZ. Igen, ócska a bíróság, rohadjon meg mindegyik, amelyik nem nekünk ítél - de így a 260. hozzászólás környékén (meg még egy posztnyi komment ugyanerről) azért már vehetne egy új, hasznos irányt a történet. Legalábbis eedig nekem úgy tűnt, hogy a bírósági reformot nem a te eseted fogja elindítani, és a népi ellenállásra sem volt túl sok jelentkező, úgyhogy dolgozzunk már azzal, ami VAN, és ami LEHET. (Ugyanezt egyébként örömmel javasolnám mindenkinek, pláne a hozzáértők inkább a kiútkereséssel, ötletadással foglalkozhatnának, már amennyire ez korlátozottabb mennyiségű információ rendelkezésre állása mellett lehetséges.) Abszolút minden rossz és támadó szándék nélkül írom ezt, de vagy nem a megfelelő, érdemi hozzászólásokra reagálsz te sem, vagy nem tudom, mi a probléma, de valahogy tartalmában sokkal kevesebb van az egészben, mint amennyit a sokszáz komment indokol. Például - bár a végefelé már görgettem - nekem nem derült ki, hogy mediációt próbáltatok-e már. Illetve kedvesen sóhajtottál egyet a javaslatomra, hogy "ó azt már próbűltuk, és eddig nem lehetett", de az nem derült ki számomra, hogy érdemesnek tartod-e gondolkodni az ötleten, vagy hogy most miért nem lehetne azt csinálni, amit ajánlottam.

kukalojudit 2009.08.05. 15:01:43

@Mackósajt66: Tévedsz. Van egy kódolt név, és van hozzá egy kód. A kettőt Te raktad össze, "neménvótam".
Nem mindenki olyan intelligens, mint Te, így a név a kommentelők jó része számára (pl. játccótér az IQ-áal) biztosan rejtjelezve maradt.
A név szerinti leleplezés a Te érdemed egyedül. Ne fogd rám, és főleg ne a zugügyvédre.

CYR · http://egymondatban.blog.hu 2009.08.05. 15:10:49

@kukalojudit:
"személyes adat: bármely meghatározott (azonosított vagy azonosítható) természetes személlyel (a továbbiakban: érintett) kapcsolatba hozható adat, az adatból levonható, az érintettre vonatkozó következtetés." (1992. évi LXIII. törvény a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról)

Vagyis te tévedsz. Ezt csak azért írom, hogy lásd: ingoványos talajra tévedtél, és nem ezt az irányt kéne követni, nem erről kéne vitázni, nem a bíró lejáratásán kéne fáradozni, mert attól neked nem lesz szarmentes az otthonod.

kukalojudit 2009.08.05. 15:13:45

@CYR: Köszönöm, igazad van. A műszaki megoldást a 2. igazságügyi szakvélemény tartalmazza. A bíró ítéletében kilátásba helyezte, hogy a per ez ügyben még folytatódik, és majd akkor cselekedhetek, ha az lezárul, és megvan a határozat.
Ráadásul a pénzem sem korlátlan. Vagy a bíróságnak adom a félmilliót, amivel épp most sújtott, a másik 1 milliót pedig utólagos közös költségre, ha a duguláselhárításokat nem sikerül elismertetnem közös költségként (ez a per még folyik, lehelyezve Pécsre). Ha ezt az összeget valahogy kiizadom és összekaparom a bíróságnak és az ellenfélnek, akkor nem marad pénzem a csatornára.
Foglalkoznom kell az ítélettel, mert az majdnem reménytelenné teszi a gyors megoldást: műszakilag már menne, de jogilag még nincs zöld út, és azt az összeget, amit erre fordíthatnék, ilyen ítéletekkel elveszik tőlem.
Krőzus nem vagyok.

kukalojudit 2009.08.05. 15:17:55

@CYR: Ebben is igazad van. Kivéve, hogy nem én járatom le. Én tényeket írok. Ha a tények ellene szólnak, magát járatja le. És ha kihúzza a zsebemből azt a pénzt, amit a megoldásra fordíthatnék egy ilyen szakmailag gyalázatos ítélettel, akkor sem lesz szarmentes az otthonom.
A kommentet félig viccnek szántam. Egyébként a nicknevemet már kezdem megszokni. Lehet, hogy nevet változtatok, és senki nem szlhat semmit

CYR · http://egymondatban.blog.hu 2009.08.05. 15:21:23

@kukalojudit:
Most egy kicsit eltévedtem: hány per van, ki perel kit? Minden esetben a gyermek van meg a Társasház? (mintha egyszer említetted volna, hogy az ügyedben a lakók közül valamelyik jár el, nem is értettem ott, hogy hogyan)

Neménvótam 2009.08.05. 15:35:17

@kukalojudit: Én ehhez a poszthoz nem szóltam hozzá, nem értem, miért az én nickemre hivatkozol.

kukalojudit 2009.08.05. 16:09:35

@CYR: 2 per. Egyet felperes indított Tház mint alperes ellen a csatorna megcsináltatására kötelezésért, a másikat Tház mint felperes az alagsori tulaj ellen, hogy a kiöntése után időre (2001) is fizessen közös költséget. Ebben a vízdíj tetemes, holott a lakás nemcsak lak(hat)atlan, hanem ki is van kötve a csatornarendszerből. Kzös költséget a 2/3-os tulajtársak 50 %-kal magasabban állapították meg, mint maguknak, duguláselhárítást nem számítanak be, pedig alagsori tulaj nem a saját szennyvizét, hanem a 2/3-okét távolíttatta el rendszeresen kárenyhítés miatt a lakásából. A sajátja nem lehet, mert nem tud ott lakni. Ez a per kamatkkal együtt több, mint 1 millió, holott a lakásban nics fogyasztás: se víz, se áram, se szemét. Tulaj be sem tud menni, mert a zár rendszeresen tele van nyomva ragasztóval. Eza két per folyik. Ha alagsori tulaj mindkettőt elveszti, a 100.000-es fizetéséből az albérletén felül még ezt is törlesztheti. Nem tudni, miből tudja akkor a csatorbát megcsináltatni.

kukalojudit 2009.08.05. 16:12:15

@Neménvótam: Bocs, véletlen egybeesés. A "neménvótam" amolyan szólás, nem gondoltam arra, hogy a Te nickneved. Lehet, hogy valahol olvastam. Nicknévnek is jópofa, de nem rád gondoltam. Elnézést, ha ez úgy látszott.

kukalojudit 2009.08.05. 16:19:46

@CYR: Ja, igen. Az egyik nagy lakás tulaja, az, aki újonnan jött, és minden javítást megfúr, mert ő középen lakik, és aki a kárt voltaképpen előidézte, alperesi beavatkozóként tényleg beavatkzott. Még nem említettem, hogy a lakás elárasztása az ő beköltözésekor kezddött és vált endszeressé, addig csak évente egyszer fordult elő. A csatorna azelőtt is rossz volt, és műszakilag minden ugyanúgy volt 15 éven át, de elárasztás csak évente egyszer. Az előző tulaj tudta, hogy esőben és hóolvadáskor a másik strangját kell használni. Ezt mindenki közölte az új tulajjal is, de őt nem érdekelte. Így az esővíz visszaáramlásakor is nyomatta felülről a szennyvizét. Erre az iwiwes is elkezdte, mert ha a másiknak szabad, akkor ő sem korlátozza magát. És aktiválta a második WC-jét is katasztrofális következményekkel. Egymással versenyeztek, ki nyom le hozzánk több szennyvizet esőben.

dr. trafik nomac 2009.08.05. 17:40:44

@nomac: En nem, de van iparos ismerosom az siman megcsinalja, meg a lakokat is lepofozza, ha problemaznak, viszont nyaron dragan dolgozik, osszel erdemes melost keresni a temara. Amugy en raknek egy nagynyomasu legbefuvot is, ha mar a csatornaban van eleg trutyi, hogy visszakuldje a feladonak :) A csatorna lesz a hibas ugy is.

j311 2009.08.05. 17:40:53

@kukalojudit: Ahhoz hogy hozzányúljon egy szerelő, nem ítélet kell, hanem a többi tulajdonos engedélye. Ezt nem lett volna nehéz beszerezni. Persze ehhez át kellett volna gondolni, hogy mennyi a felújítás és mennyi a perköltség. Ha a kettő összemérhető, akkor inkább a permentes saját költségen javítás, mint perrel kikényszeríteni a költségmegosztást.

Szerinted, ha ezek után kifizeted a perköltséget, saját költségen megjavíttatod a csatornát, lakhatóvá teszed az ingatlant, stb, mennyire fogják megkeseríteni az életed? Ha ezek után el akarod adni, hány helyen fognak keresztbe tenni?

dr. trafik nomac 2009.08.05. 17:41:17

Na az elobbi valasz akart lenni, a birononek.

dr. trafik nomac 2009.08.05. 17:42:46

Egyebkent meg nem ertem az itt okoskodokat, laktak ezek mar tarsashazba ?! Aki volt mar par helyen, az nem ilyen naiv, hogy majd a tobbi lako beleegyezese, HAHA! Egyebkent vannak jo tarsashazi lakok, ed mint a feher hollo.

kukalojudit 2009.08.05. 17:47:26

@j311: Lehetetlen volt beszerezni, miután az új tulaj beköltözött. A régivel még lehetséges volt, az átemelőt be is építtettem. Leírtam, miért nem lehet engedély nélkül.
Ne aggódj, ennyi pénzem nincs. Vagy ez, vagy az.

kukalojudit 2009.08.05. 17:51:35

@nomac: Te érted, milyen a helyzet. Nem tudom, hogy naivak-e, vagy inkább a szomszédaim vagy a bírónő bérelte fel őket. Különösen a jogászok.
Tetszik a légbefúvós ötlet is. A haverodat meg tudnád kérdezni? Elég szeptemberre.

Mackósajt66 2009.08.05. 18:08:44

Aha, persze....

A rendkívül bonyolult "kódod" a bíró nevéről:
kukalojudit: "Ami az én álnevem, az ő tiszteletére vettem fel. Csak képzelj hozzá ékezeteket: ü - á - ó"

Ez kb. annyira bonyolult "kód", hogy az csecsemő nem tudja "megfejteni" aki még nem ismeri a betűket....

Azaz teljesen egyértelmű, hogy te közölted azonosítható módon a bíró nevét (egyébként én honnan tudtam volna, nem voltam ott a tárgyalásodon), de azért ebben is szükségesnek tartod, hogy vitatkozz, még ennyit sem mersz bevállalni.

Pedig egyébként miért ne lehetne leírni, hogy egy ítéletet ki hozott meg, ez nem államtitok ezzel nem sérted meg a bírót. Az más kérdés, hogy ennek kapcsán a bírót nem kell mocskolni.
Talán azt is én tettem? Az előbb még benyaltam a bírónak.

Azt hiszem a vitastílusodból kezdem megérteni miért vesztettél pert.

Azzal ugyanis még senki nem nyert pert, hogy hülyének nézi a másik felet és egyértelmű tényekkel szemben csak mondja, mondja, mondja, ha megalapozott amit mond, ha nem....

Tapasztalataim szerint ez kifejezetten idegesíteni szokta a bírókat, úgy hogy már nem igazán csodálkozom.

Nem várok választ, részemről befejeztem, pá.

dr. trafik nomac 2009.08.05. 20:29:18

@kukalojudit: majd kuldok kontaktot, ha raer biztos vallalja, nyilvan ez csak penz kerdes, de nem nagy ugy az egesz.

elfmage 2009.08.05. 21:19:13

@kukalojudit:

Az hogy 9% vagy 66% vagy csak 1% az tökmindegy.

Nyilván tiltakoznak és ellenkeznek hogy ne csináld, de az idézett paragrafus alapján mint tulajdonosnak jogod van megjavítani a hibás részt, pláne ha téged az zavar és a ház egyébként nem hajlandó.

Mit kellett volna írniuk szerinted? Azt hogy igazad van és csináld? :)

Azt látom hogy ha valaki valamivel megfenyeget akkor azonnal visszalépsz.
így sosem tudod megvédeni magad.
Ha már per van meg ellenségeskedés akkor már nem kisasszonyfoci van...
Szépen markos legények megcsinálják, ha nem csinálják akkor pénz sincs, és jön a másik brigád. Egyszer csak meglesz :)

--------------------------------

Igazából egy 10 tagú bodzaszedő brancson gondolkodom, meg lehet "vérdíjat" ajánlani a kedves szomszédok piszkálásáért (zárjuk nekik is van, sőt gondolom kocsijuk is, közös részeken is lehet alkotni dolgokat hogy ne legyen nekik jó, egy rosszarcúakkal tele levő udvarba nem olyan kellemes hazamenni sem mert ugye a család nagy és végre van hol őrjöngeni bulizni (kapnak hozzá egy rekesz sört meg töményet meg egy magnót is, stb).

Abban a pillanatban hogy átkerül a harctér az ő területükre kicsit másképpen fogják magukat érezni.
Egy svéd bagázs kiperlése a lakásból önkormányzati szinten is több év, ha meg egyébként nincs megfogható ok akkor meg aztán perelhetnek.

Csak annyira kell a lakást rendbe tenni hogy azok bemenjenek, és az első szar megjelenéskor ők fogják szétszedni a csatorna rendszert meg az akadékoskodó lakókat. Vehemensebb hölgyek bezuhintják kocsira, lakásba, lakóra a szennyvizet, és még jó ha meg nem tépik.

Ha erőszakra kerülne a sor akkor azonnal ott a kisebbségi önkormányzat, ombudsman, meg a tesók is...

Kérdés ha rendeződött az ügyed hogyan is rakod őket ki te, de az első ütközetet megnyered az biztos.
Felajánlhatod aztán a lakást a ház nagy tulajdonosainak hogy megvehetik egy kellemes áron, plusz fájdalomdíj, stb.
Hárman könnyen összedobják, és még jobban járnak minthogy a nagy és értékes lakásuk legyen élvezhetetlen...

Szal ötlet van ezer, legális is, féllegális is, meg megfoghatatlan de illegális is.

------------------------------------

Másik oldalról a lakás tuti többszörösét éri mint amennyiért anno megvettétek még a jelen állapotában is.

Lehet a problémát likvidálni és eladni a francba a lakást és az árából venni egy hasonló méretű garzont a pesti oldalon...

kukalojudit 2009.08.05. 22:07:56

Kedves Kommentelők. Köszönöm a hozzászólásokat, és külön is az együttérzőkét. De hálás vagyok az ellenséges kommentekért is, mert ezek is az élénk érdeklődést jelzik, ráadásul alkalmat adtak egyes elnagyolt részletek kifejtésére. Több hozzászóló kérte a eredeti dokumentumok bescannelesését. Ezt indokoltnak tartom. Ne az én interpreációmból ismerjék meg a tényállást, hanem direkt forrásból. Az ügyszámokat megadtam, de azok csak bírók számárahozzá férhetők. (Talán ilyenek is akadtak.) A szakvéleményeket fel fogom tenni a netre, és a linket egy új posztban fogom közölni, ha zugügyvéd helyet ad neki, augusztus 17. után. Ha nem, kérem azok e-mail-címét, akik olvasni akarják, nekik közvetlenül is megküldöm a linket. De bízom Zugügyvédben, és abban is, hogy Mackósajt nem fúrja meg. Zugügyvéd a jó oldalt épviseli, mert helyet ad az anomáliáknak. Kérem Mackósajtot, hogy ne akadályozza ebben. Higgye el, hogy szükség van a nyilvánosságra a hibás íéletek számának csökkentésében. Külön köszönöm tehát Zugügyvédnek, hogy mindkét posztomat megjelentette, és IGének, hogy összehozott ezzel a bátor emberrel.
Most elutazom, és augusztus 17-ig nem lesz internet-hozzáférésem.
Ezért egyelőre elbúcsúzom, de kb. 2 hét múlva visszatérek a dokumentumok linkjével.
@elfmage: érdekel az összes terved, a bodzaszedő branch is.
@nomac: várom!
Mindenkinek, aki segíteni tud:
kukalojudit@freemail.hu
Jó éjszakát!

fghjk12345 2009.08.07. 10:38:35

Olvashattunk két terjedelmes levelet, többszáz hozzászólást, de alapvető tényekről szó sem esett. A jogerős ítéletből beidézettek szerint a bíróság a kártérítési keresetet utasította el, ehhez képest itt azt olvashatjuk, hogy "várja, hogy Társasházat ítélet kötelezze a közös tulajdonú hibás csatornavezeték kijavítására". Ami ugye nem kártérítés. Így még az sem világos, hogy milyen jogcímen pereltek, mi volt a kereseti kérelem, és az sem, hogy miért utasították el végül a (kártérítési) igényt. Csak van két félmondat, amik valóban ellentmondanak egymásnak, de, hogy ennek van-e bármilyen jelentősége, az nem derül ki, mert ítéletet nem kapunk.

Olvastam, hogy nincs scannered, de amennyi bejegyzést a bíró szapulására fordítottál, abból nyugodtan begépelhetted volna az ítéletet, és akkor mindenki maga alkhothatna véleményt.

avram iancu 2009.08.09. 21:19:37

Jó vétel volt ez a lakás, nemde?

kispesti 2009.08.19. 19:50:51

@Mackósajt66: kivánom,hogy kerülj ilyen helyzetbe,és csókold meg az időhúzó,felkészületlen bírók s....t,miután jól megszivattak

gaspartilla 2009.08.20. 19:32:01

@vorobjanyinov: Minden fenn van a neten egy másik blogban. Világos, hogy mért pereltek, az is, mit mondtak a szakértők, de hogy a bíróság mért utasította el a kártérítést, azt a bíróságtól kellene megkérdezned. Gondolom, kukalojudit se tudja, ezért írta a posztot.
Nézd meg az anyagot. Szerinted ezt kellett volna kukalojuditnak begépelnie, ahelyett, hogy a kommentekre válaszolt volna? És milyen részletekben? Egy Mackósajt meg egy Játccótér közé kommentként beilleszteni egy műszaki rajzot? Hú, de vicces!
Az ítélet teljesen hülye. Tényleg azt mondja a bíró, hogy az alapvezeték jó. Közben a két szakértő vagy 30 oldalon azt fejtegeti, hányszáz hibája van. Ha csak azt az apróságot vesszük, hogy egy 100 mm-es csőre van rákötve 2 fürdőszoba WC-stül és 3 konyha, már akkor is hülyeség, amit ír, mert erre 1 WC-t sem volna szabad rákötni, nem 3 lakást. Meg hogy az esővíz be van kötve a fürdőszobába, ráadásul magasabbról indul, így a lakás kétfelől kapja a vizet. Kívülről a desztilláltat, felülről meg az ürüléket.
Ezek a mocsok írók úgy veszik fel a fizetésüket, hogy semmit nem olvasnak el. Kukalojuditnak nem asztalt kellett volna söpörnie, hanem megfojtani őket ott, helyben, az ítélethirdetés után.

gaspartilla 2009.08.20. 19:35:11

@kispesti: Vorobjanyinov is kinyalhatná. Jól elférne a 2 nyelv a tanácselnök s...én.

fghjk12345 2009.08.21. 21:04:14

@gaspartilla: Kösz a kulturált, színvonalas hozzászólást.

A hozzászólásom pusztán arra irányult, hogy szeretnék magam véleményt alkotni az ügyben (felháborító, mi?), ahhoz meg jó lenne látni az ítéletet. Az ítélet bemásolását kértem, nem százoldalas szakvéleményekét vagy a teljes peranyagét.

De, ha te ennyire képben vagy a "Vorobjanyinov is kinyalhatná" helyett például elmagyarázhattad volna nekem, hogy mi is volt a kereseti kérelem jogcíme, mert nekem nem világos. Esetleg megadhattad volna a másik blog címét, ahol "minden fenn van". De úgy tűnik, ismeretlenek anyázása nagyobb élvezet.

jerem 2009.08.21. 22:34:41

gaspartilla: lehet, hogy "nem pontosan" informált a post írója? Mert akkora csúsztatás van mindenhol, ahol Gabi - mert ez a valódi neve - segítségül hívta a "közvéleményt". A hajdani mosókonyhából kialakított lakaásnak ez volt a csatorna-vezetéke. Gabi pedig tönkretette a ház csatorna-rendszerét. A "szakértők" mind ostobák voltak és csak a rombolásos eljárást preferálták feltárás néven. Egyik sem ismerte a kamerás megoldást, pedig az olcsó, pontos és nem rombol. Gabi pedig maga rombolta, dugaszolta öntötte el a "lakását". A háztól akart akkor még 12 millát, most már 20 millát. Jó befektetés mi? A pince belmagassága 2 méter, a fia 190 cm. Mit gondoltok: Tényleg akart ott lakni? A házban mindenkit megvádolt lopással, gyilkossági kisérlettel stb. Most a bírót vádolja... Amit a tárgyalóteremben csinált az örjöngés volt - a javából. Ja, és lezsidózta a bírákat. Erről is essen szó...

gaspartilla 2009.08.22. 10:04:53

@vorobjanyinov: @jerem: Jogász vagyok, fogalmam sincs, kinek mi a neve, mert a teljes dokumentációra a neten találtam rá a magyar bíróságok lapjára kattintva, és a nevek ki vannak húzva.
Vorobjanyinov: a kereset is ott olvasható.
Jerem: Ezek szerint te vagy az egyik bíró, ha ilyen jól tudod, mi történt ott. Ha az utolsó két mondatod igaz, mert erről kukalojudit tényleg nem ír, akkor megvan a magyarázat, miért önthették őt ki szomszédai a fiával együtt 13 éve büntetlenül, és miért kell a perköltséget is a kárvallottaknak fizetniük.
Gyakorló jogászként tapasztalom, hogy befolyásos, széles kapcsolatrendszerrel rendelkező izraelita ügyfélnek mindig igaza van. Zsidó kollégával szemben is nehéz egy magyar ügyvédnek pert nyerni. Na, persze, nem azért, mert okosabbak. A magyar bíróságok gyakorlata a legjobb bizonyíték arra, hogy a magyarok, sajnos, másodrendű állampolgárok a saját hazájukban. (Néha csak a 3. helyen következnek, mert időnként a romák is beelőzik őket.)
De csak ha igaz, amit mondasz, mert az összes többi állításodat cáfolja a neten lévő anyag. Miért lenne pont a zsidózás igaz?
Vagy te nem bíró vagy, hanem az egyik jeles tulajdonos, aki ehhez a privilegizált etnikumhoz tartozol? Csak nem Jeremiás próféta személyesen?
Akkor már csak tudod, mért nyerted meg a pert.

gaspartilla 2009.08.22. 10:18:06

@jerem: A posztban inkább arról van szó, hogy a bíró vádolta meg őket lopással és nem fordítva. Vagy te milyen posztot olvastál? Még a címe is az, hogy "Rabosított felperes", nem pedig "rabosított bíró", bár, ahogy az anyagot átnéztem, megérdemelné, vagy "rabosított szomszéd". Úgy látom, a csúsztatásoknak te vagy az igazi mestere. Hiába, nem tagadhatod meg az őseidet, a trükközés a génjeidbe van kódolva.

jerem 2009.08.22. 12:25:53

gaspartilla: Az, hogy utálod a zsidókat egy dolog. Lehet, magánügy. De itt ennek semmi köze ahhoz. Már az ítélet után tomboltak Gabi és Ádi. Ha én lettem volna a bíró, ahogy te - nem tudom mire alapozol - nem becenevén, hanem teljes nevén említettem volna... Gabi lesöpörte a pulpitust számítógépestől :) Tört-zúzott. Itt a postban ártatlan kék szemekkel azt írta: Felült az asztalra. A teremben volt még néhány ember a hallgatóságból. Én is...
Két kérésem hozzád: 1. Add meg a lapot, ahol megnézted. 2. Adj egy e-mail címet, ahol megírom: Én hogyan láttam.
Egyébként én teljesen kívülállóként láttam az előzményeket és a pereket. Nekem sem rokonom, sem lakótársam senki aki az egész ámokfutásban benne volt. Ámha - feltételezve, hogy esetleg ügyvéd vagy - bevállalnád Gabit akkor nagyon készülj fel vele-ellene. Kicsit önpusztító, de pénzéhes.
Én nyakkendős zugügyvéd vagyok.

goj28 2009.08.22. 13:36:41

@gaspartilla: Orulok hogy vegre valaki lemerte irni hogy mi fojik a magyar bírosagokon. en azert jottem ki ide amerikaba mert egy perben elvesztetem a lakasomat. ugyved aszonta tuti hogy megnyerjuk. ezerszazalekig igazunk volt. asztan mikor elveszettunk aszonta hogy az ellenfel is zsido meg a biro is es hogy a magyar birosag tele van veluk. magyar ember magyarorszagon zsido ellen nem bir pert nyerni. majd csak akkor megyek haza ha hallom hogy gyozot a jobbik. ez egy szar zsido orszag rosszabb mint izrael mert ot legalab egymas nyakat torik ki de magyarorszagon mindig a magyaroket. en nem csodalkozom hogy elvesztete kukalojudit a pert es azon sem hogy zsidok most mar birosagi engedejel szarnak a magyarok fejere. jeremet a biroval egyut likvidalni kellene

gaspartilla 2009.08.22. 15:05:02

@jerem: Előző kommentedben azt állítod, hogy posztoló szétrombolta a csatornát. Ebben pedig azt, hogy szétszedte a bírósági termet, amelynek több szemtanúja volt, többek között te. Továbbá, hogy a szakértők ostobák, mert nem a te álláspontodat képviselik. Mi következik mindebből? Az, hogy kezd kirajzolódni egy patologikus személyiség képe, de nem kukalojudité, hanem a tied. Lássuk sorjában:
A szakértők nem veled értenek egyet, hanem posztolóval. Csatornarombolásról szó sincs a véleményekben, csak rosszul megépített csatornáról.
De a legproblematikusabb, amit a tárgyalóteremben történtekről írsz. Az egy kérdés, hogy semlegesnek nevezed magad, miközben minden szavad izzik a gyűlölettől. A súlyosabb, hogy törésről-zúzásról szó sincs a feljelentésben, legalábbis kukalojuditot és fiát nem garázdaságért csukták le, hanem magnólopásért. Ha igaz, amit írsz, és ez szemtanúk előtt zajlott, ahogy írod, akkor minősített bűncselekményről van szó: rongálásról és garázdaságról. Ezért nem tartanak házkutatást és nem rabosítanak senkit. Ha ott voltál, és tényleg több szemtanúja volt az esetnek, akkor inkább arról beszélj, mi van az állítólagos magnóval. Létezett-e egyáltalán és ki lopta el?
Amiket írsz, azokból 2 dolog derül ki:
1. Véresen ellenérdekelt vagy.
2. Beteges hazudozó vagy.

jancsoavram 2009.08.22. 15:14:14

@avram iancu: Hát még milyen jó üzlet volt az eladónak. Az eladó anyja dicsekedett egyik ismerősömnek, hogy 35 ezerért vette a fia az Önkormányzattól és 4 milláért adta tovább. Ami 13 évvel ezelőtt jó kis piaci ár lehetett.

osztapbender 2009.08.22. 16:24:57

@vorobjanyinov: Én is megtaláltam a neten, ott ahol gtilla megadta. Jogalap: együttműködési kötelezettség elmulasztása. A keresetet 2003-ban adták be arra, hogy 1997-től folyamatosan kérik a Tháztól szakértő közös felkérését csatornaügyben és annak megfelelő intézkedést a veszélyeztetettség elhárítására. A Tház szóba sem állt velük. Leszarták őket is meg a problémát, meg az általuk peren kívül kért két igazságügyi szakvéleményt. 6 évi hiábavaló levelezés után fenti ok miatt pereltek. Bebizonyították, hogy csak a Tház együttműködésével lehet elhárítani a problémát.
Erre kapták azt az ítéletet, hogy oldják meg egyedül, és fizessék ki a perköltséget is.
De az, hogy a bíróság is leszarja őket, további 6 évig tartott. Időhúzásért pereltek, idézem: "a Tház halogató, elodázó magatartása" miatt. Erre a bíróság további 6 évvel húzza az időt, és hoz egy ítéletet, amiben leszarja a szakvéleményeket.
Én csak azt nem értem, ha úgyis előre eldöntötték, ki lesz a vesztes, akkor mért nem mondták meg nekik mindjárt az elején? Megspórolhattak volna további 6 év albérletet és a perköltséget.

jerem 2009.08.22. 23:54:18

gaspartilla: Két kérésem volt, nem arra válaszoltál, hanem gorombáskodsz. Azt is félreérthetted, hogy a post írója általában zsidózott. Nem, a bírókat zsidózta. A magnó a jegyzőkónyvhöz kellet és nem tudni, hogyan veszhetett el. Mindenesetre egy értéktelen vacak lehetett. Azt a részt én sem értem, de nem arról beszéltem. Mindenesetre te olyan hangnemet használsz velem, amit nem kell elviselnem, ezért veled nincs tovább értelme kommunikálnom. Sem Gabi sem a te gyűlölködésed nem visz előre a többiek tény-megismertetésében.

gaspartilla 2009.08.23. 11:52:56

@jerem: Ez a poszt a magnólopásról szól. Te azt állítod, hogy szemtanú voltál. Mindenkit érdekel a véleményed, aki ezt a posztot olvassa, mert te ott voltál. Engem is. De csak a magnólopásról, nem a csatornáról. Arról mindenki kialakíthatja a maga véleményét az eredeti dokumentumok alapján. Ahhoz nem szükséges a te segítséged, olvasni mindenki tud, kivéve a bírót, legalábbis az ítéletéből ez derül ki. A posztból azonban ennél súlyosabb probléma is kiderül. 1. A bíró bosszúálló. 2. Rágalmazó. Ha eltekintek attól az apróságtól, hogy az ítélet jogi nonszensz, bírói alkalmassága csupán ez eset alapján is megkérdőjelezhető. Ebben a posztban erről kellene beszélni, nem a csatornáról, az egy másik poszt tárgya. Ez itt a "Rabosított felperes" c. írás véleményezése. Erről mondj véleményt, hiszen, mint írod, ott voltál, mindent láttál és hallottál. Hogy bízhatjuk az ügyeinket egy ilyen bíróra szerinted?

osztapbender 2009.08.23. 12:39:11

@jerem: @gaspartilla: Milyen bíró lehet az, aki hamisan vádol és lecsukat valakit, csak azért, mert bírálni meri? És milyen ember? Függetlenül attól, kinek van ebben az ügyben igaza, hogy lehet ilyen emberre peres ügyeket bízni? Jerem, engem is érdekelne, mi erről a véleményed. Egy bíró, aki hamisan vádol!!!

osztapbender 2009.08.23. 12:42:30

@gaspartilla: @jerem: Hogy lehet valaki bíró, aki hamisan vádol? Ez engem is érdekel, attól függetlenül, hogy az adott esetben kinek van igaza. Mégis milyen bírák döntenek az ügyeinkről? Az egy dolog, hogy szakmailag csapnivalóak, de emberileg is söpredékek.

Adblock_júzer · http://addons.mozilla.org/hu/firefox/addon/adblock-plus/ 2009.08.23. 16:00:00

@gaspartilla: Hadd írja, amit akar! Azt moonda, ott volt. Vagy igaz, vagy nem. Hihetőt ír, és ez kicsit más megvilágításba teszi a dolgokat.

Prőbáljuk hozzáadni ehhez a fórumhoz, nem elvenni!

goj28 2009.08.23. 17:05:30

@jerem: Mi az hogy nincs koze az itelethez annak hogy a biro zsido vagy nem zsido. Nezdmeg aszt a radios pofat az iwiwen. Bennem osszeallt hogy mer fogta a biro az o partyukat. Zsido a zsidonak nem vajja ki a szemet. Meg hogy a zsidozasnak nincs koze az egeszhez. Csak esszamit mas nem. Ha zsido vagy megnyered a pertz ha nem elveszted.

Pascal · http://torzskocsma.blog.hu/ 2009.08.23. 19:06:31

Hát ugye, Adblock, itten az volt az észrevétel korábban is, hogy:

1. Az ítélet minden valószínűség szerint hibás. A törés-zúzás stb. stb. ellenszere a rendbírság. Ha bármi van, attól még a bírónak jó határozatot kell hoznia; a feljelentés a hibás határozat után meg kifejezetten ciki.

Sics68 2009.08.24. 15:32:27

Fura dolog: olyan nicnkek, akiket korábban sose láttam itt, állítanak ilyen meg olyan, olykor egymással ellentétes doglokat is.

Ez így követhetetlen, és szart se ér...

Sics

gaspartilla 2009.08.24. 15:40:17

@Adblock_júzer: Mitől hihető? Jogásszemmel nem az. Ugyanis, ha tényleg tört-zúzott, akkor rongálásáért vagy garázdaságért jelentették volna fel. A bíró, aki bosszút akart állni, ezt a ziccert nem hagyta volna ki. De ilyen feljelentés nem volt, ergo törés-zúzás sem. Vagy ha volt, nem szemtanúk előtt, ugyanis, ha a randalírorást senki nem látja, akkor nincs garázdaság. Tanúk nélkül mindenki úgy tombol, ahogy akar, mert azzal nem botránkoztat meg senkit. Mi következik ebből?
1. Jerem valótlan állít: szidalmazás volt, asztalsöprés bizonáyra volt, ha kukalojudit is bevallja, de a gyakorlatilag elpakolt iratok után nemigen volt mit söpörnie, hacsak az állítólagos magnót nem, amit a bíróság bizonyára megtalált a földön. Ha volt egyáltalán magnó. De törés-zúzás nem lehetett, mert akkor rongálásért és garázdaságért jelentik fel. Kisebb kockázat a bírónak is, igazat mondva bosszút állni, mint hamis vádat kreálni.
2. Esetleg volt törés-zúzás, hiszen kukalojudit írja, hogy a terem kb. 1 óra hosszat üresen és nyitva állt, de akkor nem volt rá szemtanú. Azaz Jerem semmiképpen sem láthatta.
Vagyis akár ott volt, akár nem, akár igaz a törés-zúzás, akár nem, Jerem mindenképpen hazudik.
És biztosan másban is: abban feltétlenül, hogy semleges szemtanú. Minden szavából süt az ellenérdekeltség.
Jerem, nem gorombáskodom, de ha hazudsz, hihetőbben tedd. Úgy történhetett a dolog, ahogy kukalojudit leírja, de úgy, ahogy te, semmiképpen.

osztapbender 2009.08.24. 15:58:12

@Sics68: Hát tudod van az úgy, hogy az ember csak olvas és olvas, aztán egyszer csak, amikor kinyílik a bicska a zsebében, nem bírja tovább és hozzászól. Nekem ettől az ún. bírótól nyílt ki a bicska a zsebemben. Valakinek évekig a fejére tojnak, erre betartva a törvényes utat, bírósághoz fordul, és a végén megkapja a bírótól, hogy a társasház szennyvízelvezetése az ő privát magánügye, a 9 %-ával oldja meg egyedül, ráadásul törvényellenesen, mert beleegyezés nincs. Ha viszont megtette volna, ami az ítélet van, akkor meg azért ítélték volna el, ráadásul akkor még jogalappal. Tehát azt róják fel neki, mért nem rúgta fel a jogot. És ha időhúzásért tettek panaszt, erre még a bíróság is rátesz jópár évet. Mert ők ugye közben laknak valahol, mármint a bírók, meg a szomszédok. Szóval, aki a törvényes útban bízik, kap egy törvénysértő ítéletet és még le is csukják.
Ezt nem lehet szó nélkül hagyni.

fghjk12345 2009.08.24. 16:59:08

Szerintem azért egyáltalán nem egyértelmű, hogy itt "műhiba" történt. Ha elolvassuk a második szakvéleményt, az azt mondja:

"Tehát a veszélyeztetettségi állapotot az idézte elő, aki az útszint alatti berendezési tárgyaknak, u.m. padló összefolyó, WC, fürdőkád, stb. ágvezetékeit a közös tulajdonú vezetékre közvetlenül, visszatorlási védelem nélkül, rákötötte. A veszélyeztetettségi állapotot annak kell megszüntetni, aki azt előidézte." Tehát a hibát egyértelműen a felperes jogelődje okozta, neki is kell megszüntetnie.

"A közös tulajdonú csatornavezeték állapota, így annak kamerás vizsgálata, az ügy szempontjából érdektelen." Tehát, ami a társasház felelősségi körébe tartozik, annak vizsgálata szükségtelen, mert annak semmi köze a hibához.

Azért ebből a kettőből nekem nem az jön le, hogy a szakértők azt mondták, fekete, a bíróság meg ezt úgy értette, hogy fehér.

Ami pedig ezt a zavaros magnólopási históriát illeti, nem tudhatjuk, mi történt, mert nem voltunk ott. Azt viszont tudom, hogy a bírók gyakran találkoznak olyan ügyfelekkel, akik beszólnak, mindenféle korrupt disznónak mondják őket stb. Ezekkel az ügyfelekkel a bírónak egy szándéka van: minél előbb elfelejteni. Ugyan miért találna ki egy ilyen hülye magnólopási történetet? Tudja, hogy ezért max. megrovást vagy próbárabocsátást kapna a feljelentett, ő viszont járhatna tárgyalásra meg szembesítésre, ahol újra megkaphatná, hogy micsoda aljas gazember. Ennek semmi értelme.

Pascal · http://torzskocsma.blog.hu/ 2009.08.24. 18:00:51

Vorobjanyin:

Nem kérdés, hogy a csatorna hibásan lett tervezve és bekötve. Valamikor ezt valaki így megcsinálta, engedélyezte; az új tulajdonos egy vizesblokkal beépített lakást vett. Az iratokból az is kiderül, hogy a változtatásokat anno a társasház közgyűlése engedélyezte. A bíró annak alapján döntött, hogy "a szakértők egybehangzó véleménye" alapján a hibát a lakáson belül el lehet elhárítani. De nem az a kérdés, hogy hol a hiba.

Az eldöntendő kérdés az, hogy ezt a régóta kialakított hibás állapotot a társasháznak vagy a lakónak kell hárítani: a szennyvíz elvezetése az egyes lakók külön ügye vagy társasházi közügy. Nemcsak a lakás szennyvize nem folyik el, hanem a többi lakás szennyvize sem a csatornában végzi. Akkor is meg kéne csináltatniuk (a társasháznak, közösen), ha történetesen a szennylé az udvarra vagy az utcára folyna.

Hogy lehet az, hogy ennek megoldása nem a társasház kötelessége? Ilyesmire még példát sem láttam. Erre keresek - de nem találok indoklást - a határozatokban.

gaspartilla 2009.08.24. 18:06:51

@vorobjanyinov: Köszönöm, hogy begépelted a legnagyobb jogi baklövéseket:
1. Az első idézetet nem a második szakvélemény állapítja meg először, hanem már az első is, és benne van mindkét ítéletben. Nézz utána, nem kerülheti el a figyelmedet, annyira hangsúlyos. Vagyis már a perújítás is meg volt bundázva, mert itt nincs új vélemény, pláne nem műszaki szempontból.
2. A szakértő mérnök, a bíróság pedig a laikus jogi véleményére alapította a perújítást, ami kb. akkora bölcsesség, mint Mari nénié meg Jóska bácsié, akik szintén azt mondanák, hogy a kárt annak kell megszüntetni, aki előidézte. Ez akkora közhely, hogy ehhez nem kell műszaki szakértőnek lenni. Vagyis ez nem műszaki állásfoglalás, hanem laikus jogászkodás, ráadásul már 50x elmondták előtte is, szerinted ez mitől perújítási alap?
3. Honnan veszed, hogy csak felperes jogelődje a Magyar Állam, amelyik ezt a disznóságot csinálta még 1981-84 között, a saját egyszem osztatlan tulajdonában, ahogy az 1. ítéletben olvashatod? Ez is azt bizonyítja, milyen felületesen olvassák el még egymás ítéleteit is, amit aztán olvasás nélkül hatályon kívül helyeznek. Az albetéteket 1994-ben egyszerre privatizálták, tehát a rossz vezetékrendszert a Társasház együttesen örökölte a közös jogelődtől, a magyar államtól. Felperes csak 9%-ban, alperes pedig 91%-ban jogutód. Ezt felperes nyakába varrni, újabb hiba.
4. Ha a veszélyeztetettség fennáll, akkor az együttműködési kötelezettség is, és ez esetben irreleváns, kinek a jogelődje okozta a hibát, ha az a másik fél nélkül nem hárítható el. A 2. (jogerős) ítéletben szó szerint benne van, hogy nem kell a Tháznak felróhatónak lennie a hibának ahhoz, hogy együttműködési kötelezettsége fennálljon, ha a hibás szerkezet az ő tulajdonában van, márpadig az alap- és ejtővezeték közös tulajdon. Szerinted ezt mennyiben ingatja meg a második szakértő laikus jogászkodása?
5. Hogy a kamerás vizsgálat érdektelen, abból nem következik, hogy a csatorna állapotának nincs köze a kárhoz. Abból csak az következik, hogy a bíró nem olvasta a szakvéleményeket. Azért érdektelen a kamerás vizsgálat, mert a csatona úgy, ahogy van, rossz, az egész komplett cserélendő. Nézde meg a szakvélemény végét. Egyértelműen leírja, hogy a veszélyeztetettség elhárításához a Társasháznak át kell építenie az egész alap- és ejtővezetéket. A rajzon az új vezeték a kerti aknáig vezet. Hogy lenne ez lakáson belüli munka, és mióta van a közös alap- és ejtő-vezeték a legkisebb albetétes egyedüli tulajdonában? A kamerás vizsgálat azért szükségtelen, mert az egész vezeték kidobandó, minek félmillióért előtte kamerával vizsgáltatni, amikor ingeny is megnézhetik közvetlenül, amikor ki lesz dobva?
6. A keresetet a Tház elodázó, halogató magatartására alapította felperes, hogy az az évek óta tartó folyamatos jelzés ellenére semmit nem tett, sem szakértőt nem kért fel, sem közgyűlési határozatot nem hozott, és felperes mindkét szakértőjét elutasította, így felperes mindent megpróbált, de alperes szóba sem állt vele. Ez alól mennyiben mentesíti a Tházat a második szakvélemény?
Ez csak az általad beidézett mondatokra vonatkozik, az ítélet még számos jogi nonszenszt tartalmaz. (Az 5. is, aki a második szakértőnek csak a "jogi" véleményével foglalkozik. Nem akarom bántani a hölgyeket, de statisztikailag sokkal több baromságot írnak, mint a férfibírák. Azok inkább lusták, míg a nők lusták is és ostobák is. A korruptságuk mértékéről és faji hovatartozásukról nincs statisztikai adatom. Előbbit nehéz bizonyítani. Utóbbit lehet, a kedvezményezett felek faji hovatartozása alapján is.)
Viszont tény, hogy a szakértők egybehangzó véleménye az, hogy a hiba csak a felek együttműködésével elhárítható. És tény, hogy felperes keresetét a bíróság azért utasította el, mert szerinte "szakértők egybehangzó állítása szerint a hiba csak lakáson belül megoldható".
Most akkor nézd meg a második szakvélemény 4. oldalát és a 3. műszaki rajzot. És olvasd el a 20 oldalas első szakvéleményt is.
Szóval, ki itt a húnyó? Nincs olyan vélemény, hogy a hiba csak lakáson belül megoldható. Az együttműködést pedig a társasház elmulasztotta. Ezt próbálta magyarázni kukalojudit, és ez van a dokumentumokban is.
Vagyis a szakértők egbehangzóan azt mondták, hogy fehér, és a bíróság azt állítja, hogy fekete.
Te hol találtad meg a szakvéleményekben, hogy felperes a tház közreműködése nélkül egyedül is el tudja hárítani a hibát? Ha megtaláltad, szólj, mert ez mindnyájunkat érdekel. Ez ugyanis perdöntő. Ha van ilyen, neked van igazad, ha nincs, akkor viszont a posztolónak.

jancsoavram 2009.08.24. 21:33:30

@Gera: Asszem igazad van, valszeg azért szabotáltak mindent, hogy olcsón megvegyék, és ha már az övék, csak akkor újítják fel a csatornarendszert. Ez lehetett a cél. Egy értékes ingatlant szerezni bagóért. Nem kell más hozzá, mint kiönteni és kétségbesett helyzetbe kergetni a tulajt, míg ő könyörög nekik, hogy vegyék már meg tőle akármennyiért.

ga 2009.08.25. 23:02:22

A szuterén értékes ingatlan?

jancsoavram 2009.08.26. 23:07:33

Hátha az első tulaj 13 évvel ezelőtt 4 milláért adta el, gondolhatod, hogy ma mennyit ér. Ha sikerül eladhatatlan állapotban konzerválniuk, akkor bagóért megszerezhetik. Nyilván ez a cél.

kukalojudit 2009.08.27. 11:50:33

@vorobjanyinov: Tíz nappal ezelőtt felraktam a netre az alábbi bescannelt dokumentumokat: 1. Kereset (2 oldal), 2. Első szakvélemény (18 oldal), 3. Első ítélet (14 oldal), 4. Második ítélet (5 oldal), 5. Második szakvélemény (7 oldal), 6. Ötödik ítélet (6 oldal), 7. Hatodik ítélet (5 oldal).
Olvasható: virtus.hu. Többen meg is találták. Zugügyvédnek is elküldtem ugyanakkor, de nem rakta fel. Lehet, hogy Mackósajt ráijesztett?

kukalojudit 2009.08.27. 11:58:02

@Adblock_júzer: Jerem természetesen nem volt jelen. Nem volt hallgatóság rajtam kívül. Jerem = alperesi beavatkozó: ő okozta a kárt, és megtesz mindent, hogy kibújjon a felelősség alól. Fő erőssége a "hitelesen hangzó" rágalmazás. Nem írom ki még a becenevét sem, mert ő nem szakmabeli. A rossz ítéletet hozó bíró nevét szerintem minden esetben ki kell írni, mert ő a munkáját végzi, a munkájáért pedig mindenkinek vállalni kell a felelősséget.
A rendőrség egyébként meghallgatta az összes lehetséges tanút: Jerem nem volt köztük. Törésről-zúzásról a jkv-ekben nincs szó. Csak magynólopásról. Azzal kapcsolatban is csak annyi, hogy senki nem tud erről semmit. Ennyit Jerem hiteléről.

gaspartilla 2009.08.29. 10:48:46

@vorobjanyinov: Bizonyítani lehet az iratok alapján a bíró elfogultságát és kötelességmulasztását. Több mint műhiba. Az ágazati vezetéknek semmi köze a hibához, hiszen azok ki lettek iktatva még a káresemény előtt. Egyértelmű, hogy a bíró sem az első szakvéleményt, sem a korábbi ítéleteket nem ismeri.
@kukalojudit: 1. Felülvizsgálati kérelem. 2. Perújítás. 3. Új per - új jogalappal. 4. Bírót feljelenteni hamis vádért.
Szívesen adok jogi tanácsot - ingyen. Nem itt keresem az ügyfeleimet, de aki rászorul, annak segítek.

kereksajt77 2009.08.29. 21:47:16

@vorobjanyinov: Vannak korrupt bírók, de a szóbanforgó kolléganőről még nem hallottam, hogy megvesztegették volna. Azt viszont, sajnos, igen, hogy nem túl jó képességű, és erősen befolyásolható. Annak hisz, akivel utoljára beszél. Nincs önálló véleménye. Szerintem a szóbanforgó ügyben volt vesztegetés, de nem a tanácselnök kapta a pénzt, hanem a 2. szakértő és az előadó bíró. Különben a szakértő nem keverte volna bele az ágazati vezetéket a véleményébe. Ennek a problémához semmi köze. A Társasháznak akart szívwességet tenni és a perújításra alkalmat adni. Nyilvánvaló a szövegezéséből. És súgott az előadó bírónak, akivel osztozott a pénzen. Tudták, hogy a tanácselnöknőnek nincs saját véleménye, ő mindent benyal, amit a kollégája mond neki. Csakis így történhetett, mert ekkora baromságot nem tudott volna másképp összehozni.

Pascal · http://torzskocsma.blog.hu/ 2009.08.31. 15:32:34

Kifejezetten gáz, hogy az ügy érdekeltjei itt ügyvédnek, a bíró kollégájának, pártatlan és naív olvasónak álcázva szerteszéttrollozák az esetet. Ugyan miből következik Jeremnek, hogy Gabi maga tette tönkre a csatornarendszert; de valaki rögtön tudja, hogy a szuterénlakást a többi lakó meg akarja venni és azért az egész; aztán hogy kerül ide egy most regisztrált segítőkész és az ügy minden részletével alaposan tisztában levő jogász; végül miért regisztrálna valaki frissen kizárólag azért, hogy "elfogulatlanul" beírja, hogy szerinte a szakértőt és az előadó bírót megvesztegették valamint a bíró nem túl jó képességű" ???

Mindebbből nem következik semmi, ill. éppen annyi, hogy az érdekeltek valószínűleg 5-10 nicken nyomatják a szubjektív faszságaikat; mi ugye szívesebben koncentrálnánk az eset érdemibb részére, és hülyék sem vagyunk.

jerem 2009.08.31. 18:34:24

Pascal: Legalább 4 pont ott:)
Az én nickem állandó és aki ott volt a nyakkendősön az ismer is. Én nem mondtam, hogy nincs véleményem, de azt igen, hogy kívülálló vagyok, csak belelátok. Az pedig, hogy hazudok? Nem... Én nem véleményeztem az ítéletet sem és a bíró(ka)t sem. Én Gabit egyéb kvalitásáért és kvalifikáltságáért tisztelném. De - amint ő valahol írta - más lakót elítéltetett. Pedig az egész egy sikertelen pénzbefektetés lehetett volna... Most jogászkodjon mindenki.

osztapbender 2009.08.31. 20:20:38

@jerem: Ezt te magad írtad 2009.8.21-én 22.34:41-kor. Csatornarombolásról sincs szó a szakvéleményekben. A magnólopásról nem tudsz semmit, pedig állítólag ott voltál. Judit szerint nem vagy benne a jegyzőkönyvekben, azaz ki sem hallgattak. Ha ott voltál, akkor ki kellett hallgatniuk. Scanneld be a tanúvallomásodat. Egyelőre annyit hiszek el abból, amit eddig itt nyomattál, hogy tényleg egy sötét zugfigura vagy, és álcázásul nyakkendőt hordasz. Amúgy Pascalnak teljesen igaza van: Vorobjanyinov is te vagy, meg Mackósajt is, és még ki tudja, hány nickneved van... Posztolót folyamatosan rágalmazod, sőt, rágalmazással is rágalmazod. Keresd vissza a fent megjelölt szövegedet. Az mindent elárul - nem a posztolóról, hanem rólad!

jerem 2009.09.03. 20:46:13

osztapbender:Vagy nem értessz, vagy nem akarsz érteni. Mitől lennék jegyzőkönyvben? A hallgatöságot nem hallgatják ki. Azok kiváncsiak. De azért az, hogy több nickem van, ugye nem komoly? Én a jerem vagyok. Más néven mást képzelj.
Rágalmazás? Harc - legyen harc! Jegyzőkönyvből idézek:
"A másodfokú bíróság rögzíti, hogy a tárgyalási jegyzőkönyv rekonstruálására a Pp.119/A.§(3) bekezdésére tekintettel került sor, ugyanis a tárgyalás befejezése után a felperes és a jelenlévő édesanyja dr. .......... a következőket intézték a bírósághoz "mennyit kaptak maguk ezért, rohadt zsidó bérencek. Nyalja fel maga a szart."

jerem 2009.09.03. 20:59:02

osztapbender: folyt:
"Majd kijelentették, hogy a tárgyalót nem hajlandók elhagyni és felszólították a bíróságot, hogy hívjon rendőrséget. Miután nevezettek a tárgyalóból nem távoztak, a bíróság a tárgyalót elhagyta, majd felperes és édesanyja a tárgyalóban található számítógép monitort és írógépet a földre dobta. Az ezt követően megjelent biztonsági őr és a tanács elnöke megállapították, hogy a tárgyalóból a tárgyalási magnó, amin a tárgyalási jegyzőkönyv rögzítésre került, eltűnt."
Erre varrjon gombot gaspartilla... Lehet, hogy nagyon jó ügyvéd és lehet, hogy lesz egy jó ügyfele.
Továbbra sem gyűlölöm egyiket sem! És még mindig azt állítom, hogy a perben nem vagyok sem fél, sem beavatkozó. Nincs jogi vézettségem, tehét bíró sem vagyok.
És néhány éve itt ugyanaz a nickem.

Pascal · http://torzskocsma.blog.hu/ 2009.09.03. 22:04:36

"Erre varrjon gombot gaspartilla... Lehet, hogy nagyon jó ügyvéd"

Nem, az utolsó határozat előadó bírója Gáspár Attila :-)

nyilván kamunick mint a többi

jerem 2009.09.03. 22:21:16

@Pascal: Öt pont. Erre a nick képzésre nem gondoltam... Köszi

kukalojudit 2009.09.03. 22:38:46

@jerem: Honnan van jegyzőkönyved, ha semleges tanú vagy? Semmilyen hallgatóság nem volt rajtam kívül. Ha nincs jogi végzettséged, csakis alperesi beavatkozó lehetsz. A teremben 3 bíró volt, 2 ügyvéd, felperes, alperesi beavatkozó és felperes anyja. Senki több. Ebből 3 embernek nincs jogi végzettsége: alperesi beavatkozónak, felperesnek és az anyjának. Mivel nem az utóbbi kettő vagy, csakis alperesi beavatkozó lehetsz. Semleges hallgatóságnak nem küld a bíró jegyzőkönyvet, még akkor sem, ha ilyen lett volna. Továbbá: az ügyben mindenkit kihallgattak, aki a közelben volt: a 3 bírót, felperest, az anyját és 2 idegen ügyvédet, akik az előtérben egy másik terem előtt egy másik ügyben várakoztak. Jeremet nem, mert a közelben sem volt. Úgy, ahogy a posztban van: alperesi beavatkozó és ügyvédje azonnal elhagyták a termet (Jerem és/vagy Vorobjanyinov ill. a kettő azonos). Más nem volt. Nekem megvan a kihallgatási jegyzőkönyv.
Ami pedig az idézeteket illeti, az nem az igazság, hanem a tanácselnök érzelmektől erősen színezett verziója.
Jerem, te nemcsak hazudsz, hanem nagyon buta is vagy. Pascal sokkal okosabb...

kukalojudit 2009.09.03. 22:46:10

@Pascal: Úgy vélem, szakmai munkájáért mindenkiek vállalni kell a felelősséget. Az egész anyagból 2 nevet nem húztam ki: a tanácselnök bíróét (az ő nevét a saját nicknevemben kódoltam is) és az előadóbíróét. Tilla akkor bukkant fel, amikor az anyag már nyilvánosságra került. Nem ismertem korábban. Jó poénnek tartotam, hogy felvette a "dicsőségtáblára" a másik nevet is, az a bíró is megérdemli a "világhírt". Csak napokkal később vettem észre, mert egy darabig külföldön voltam, ahol nem volt internethozzáférésem.

jerem 2009.09.04. 10:09:24

Nagyon aranyos vagy Gabi! Legalább azt ismerd el, hogy az idézet valódi. De ha nem, hát... Hazudok? :D
Küldheted a pribékeket. Ha a házat "jótanácsra" rettegésben tartod, lehet, hogy ismét kimegy hozzád a rendőrség. Akkor ismét postot indítassz?

gaspartilla 2009.09.04. 21:34:56

@jerem: Tényleg buta vagy. Ha megvan a jegyzőkönyved, akkor azonnal tudnod kellett volna, miért ez a nicknevem. Amúgy gyakorló ügyvédként csak megerősíthetem, hogy semleges hallgatósághoz nem vágnak hozzá jkv-et. Vagyis hazudsz.
Egy jótanács (nem jogi, hanem helyesírási): az "értessz" és az "indítassz" egy "sz".
A pribék nem azonos a rendőrrel? Kicsit zavaros vagy. Ki küldi a pribékeket kihez? Nem vezed észre, hogy te fenyegeted ezzel posztolót? Akkor mit és kit tart ő rettegésben? Milyen házról beszélsz? A peres házról? Szóval, te is ott laksz. Tudod, a magyar közmondás jut rólad eszembe: hamarabb utolérni a hazug embert, mint a sánta kutyát.

gaspartilla 2009.09.04. 21:52:03

@jerem: Eltűnt a kommentem, bocs ha 2x kapod meg. Gyakorló ügyvédként tudom, hogy semleges hallgatóság nem kap jkv-et, tehát nem vagy semleges. Mivel azon rajta van a névadóm is, azonnal tudnod kellett volna, miért ez a nickem (Juditnak igaza van: Pascal tényleg sokkal okosabb). Ebben feltétlenül hazudtál az első perctől fogva, de ez nyilvánvaló volt.
Jótanács (nem jogi, hanem grammatikai): az „értessz“-t és az „indítassz“-t egy sz-szel írják.
Szemantikai felvilágosítás: pribék = rendőr. Namármost, ki küldi őket kihez? Posztoló a házba? Milyen házba? A peres házba, vagy amiben te laksz? Vagy a kettő azonos? (2. lebukás) Értelemzavar: te fenyegeted posztolót a pribékekkel, nem fordítva. Hm, megint beigazolódik közmondásaink bölcsesége: én most a sánta kutyára gondolok, amelyiket nehezebb elcsípni, mint téged.

jerem 2009.09.04. 22:44:52

@Pascal: gaspartilla lehet, hogy gyakorló ügyvéd, de én nem fogadnám meg. Egy dolog, hogy én buta vagyok. De minden következtetése mellékvágány. Nem vagyok sem beavatkozó, sem nem lakom a házban. Ismerem az esetet már a Juszt műsor óta. A jegyzőkönyvet pedig kerülőúton szereztem meg. Lehet, hogy nem is valódi. Talán csak blöfföltem :D
Hangsúlyozom: Nem gyűlölöm Gabit, gaspartillát sem. De ismerve az esetet rá akartam mutatni a csúsztatásokra.
A pribék nem a rendőr szinonimája. És Gabi pontosan tudja, miről írtam. De ezt beszéljék meg ők egymás között.
A helyesírási/elgépelési kioktatást nem viszonzom. Hogy miért neked írtam ezt? Ha nem érdekel, ignoráld!
Uff!

Pascal · http://torzskocsma.blog.hu/ 2009.09.04. 23:11:50

Őszintén szólva én sem tudom miért nekem címezted, hisz' itt épp az érdekeltek üzengetnek; ami legalább szabadon hagyja a legújabb beírást az esetleges szakmai/érdeklődő kívülállóknak.

Engem egyébként leginkább az érdekel, számodra miből következik, hogy Gabi maga dugaszolta el / tette tönkre a csatornát.

A szakvélemény szerint a hibát az okozza, hogy a szuterénlakást rákötötték a közös csatornára. Ehhez még bónuszként jön az, hogy a közös csatorna időnként eldugul, vagy az átemelő elromlik és ilyenkor is a legalacsonyabban levő lakás úszik...; de mindkét szakvélemény azt írja, hogy az alapvető hiba az 1984-ben készült rákötés volt.

Én ezt olvasom; te másképp olvasod ugyanazt, vagy erről is tudsz többet?

jerem 2009.09.05. 00:34:16

@Pascal: Te ott voltál az első zugügyvéden?

kukalojudit 2009.09.05. 10:10:52

@jerem: Mindenképpen hazudsz. Vagy alperesi beavatkozó vagy és azért, vagy más, aki azt állítja, hogy jelen volt a tárgyaláson hallgatóságként, és akkor azért. Rajtam kívül nem volt hallgatóság, és ez tény.
Ha nem alperesi beavatkozó vagy, és nem is laksz a házban, és jogi végzettséged sincs, akkor már csak egy lehetsz: a 2. szakértő, akit a Tház megfizetett, és aki soha nem járt a lakásban. Ez esetben még inkább hazudsz, hiszen nem láttad a csatornaszakaszt a lakásban, csakis 1. szakértő anyagával dolgoztál, amiben nem találtál hibát. Viszont nagyon hangsúlyoztad az ágazati vezeték hibáját, aminek semmi jelentősége a kár szempontjából, hiszen a lakásból még 2001-ben kiköltöztek, az ágazati vezetékeket pedig kiiktatták. Ez nem lehetett az elöntés oka, amit nagyon sugallni akartál. Csak te sem olvastad el az anyagot, amennyiben te vagy a 2. szakértő.

Pascal · http://torzskocsma.blog.hu/ 2009.09.05. 10:11:08

Mármint a blogtalálkozón? Nem, nem voltam. Elég ritkán jutok el ilyesmire.

kukalojudit 2009.09.05. 10:16:58

@jerem: Ja, igen. A pribék 1. jelentése a hóhér szolgája, 2. jelentése a hatalom őre, kiszolgálója, védelmezője, azaz tágabb értelemben rendőr. De semmiképp sem szívességi lakáshasználó, akik be fognak költözni, mert a lakás 8 éve üresen áll, miközben emberek tömegeinek nincs hol lakniuk. Ők tesznek nekünk szívességet azzal, ha beköltöznek, ezért magától értetődik, hogy ingyen fognak ott lakni. Ha már a közös költséget fizetni kell, akkor legyen a lakásban fogyasztás. Nem a jómódú károkozóinkkal kívánunk jótékonykodni, hanem azokkal, akik arra valóban rászorulnak.
Hát ennyit a pénzéhségemről...

kukalojudit 2009.09.05. 10:31:06

@Pascal: Én se tudom, milyen csatornadugaszolásról beszél jerem, aki nem láthatta a csatornaszakaszt. Szerintem a magyarázat az 1. ítélet 7.oldalán van, amit az 1. szakvélemény helyszíni szemléjéről készült beszámoló megerősít: felperes kiköltözött, majd miután az elárasztások akkor is folytatódtak, hogy lakása nem volt használatban, a szennyvízcsövek végeit ledugóztatta. Azaz szakemberekkel kiiktattuk az ágazati vezetékeket, hogy azok semmiképp se okozhassanak kárt. Csakhogy fél évvel később olyan erővel tört fel a szennyvíz, hogy ezeket a dugókat kilökte. A szennyvíz felitatásához a padlózaton újságpapírok, felmosórongyok voltak, ezek foszlányait a későbbi árvizek besodorhatták. Ehhez járultak a felső lakásokból származó rongydarabok, amiket vagy a WC-be dobtak, vagy a mosogatógép széttépte a véletlenül belekveredett mosogatórongyot - szivacsaot, és szálanként köpte ki. Ennek a részletes leírása szó szerint benne van az első szakvéleményben. Ezt torzítja el Jerem, aki valamiért nagyon utálja felperest, és nagyon elfogult a Tház irányában.
A 2. szakvéleményben erről semmi sincs, mert az a szakértő (aki esetleg jerem) soha nem járt a helyszínen.

trezegé 2012.04.03. 00:17:11

@kukalojudit: Te kis nyomoronc.
Remélem legközelebb rabosítanak egy életre.
süti beállítások módosítása