Sógorom, a zugügyvéd

...and justice for all.

Ön is tud egy érdekes esetet? Írja meg a zugügyvédnek!

Hirdetés

Utolsó kommentek

Linkblog

Friss topikok

Utazási ajánlatok

Az ügyvéd és a hajléktalan

2009. július 24. - zugügyvéd

Sajnos az alábbi estre a Zugügyvédnek sincs jó válasza, viszont tud olyan kollégáról, aki számos ilyen ügyletben részt vett, és ennek ellenére még mindig praktizál.


Tisztelt Zugügyvéd!

Tegnap találkoztam a Margit szigeten egy hajléktalan bácsival. Feltűnt, hogy milyen ápolt, ezért odamentem hozzá beszélgetni és meglepett, mert elutasította a cigarettát, mondván, hogy leszokott, és mentálisan is elég épnek tűnt.

Elmesélte, hogy hogyan került az utcára.

Egyik nap a munkából ment haza - rokonai, barátai, állítása szerint nincsenek -, amikor egy családot talált a lakásába, akik azt mondták neki, "ide már ne is jöjjön többet, mert ez már az ő lakásuk".

Megkérdeztem a bácsit, hogy a lakás tulajdonjoga az övé-e, vagy átruházta, de azt válaszolta, hogy nem adta el senkinek. Viszont azt is mondta, hogy havonta kap egy kevéske pénzt valamilyen ügyvédtől a lakás miatt.

Láthatóan zavarodott volt, amikor a lakás címét, az ügyvéd nevét kérdeztem, azt mondta, megfenyegették, hogy megölik, ha elmondja. Azt is mondta, hogy egy törvényjavaslatra vár, amit az Ogy. fog megszavazni és akkor majd visszakaphatja a lakását. Utánanéztem, stimmel. Az Otthonvédők nevű szervezet nyújtott be egy ilyet, szóval a bácsi elég tájékozott volt.

Több részletet nem húztam ki belőle, mert - érthető módon - bizalmatlan volt. Annyit ajánlottam neki, hogy összehozom valakivel, aki segíthet neki, vélelmeztem, hogy léteznek ilyen jogsegélyt nyújtó szervezetek. Azonban nem találtam egyet sem. Ezért fordulok most Önhöz, remélve, hogy tud valamiféle tanácsot nyújtani, hogy kihez forduljak.

A bácsi állítása szerint, Ő próbálkozott ilyesmivel korábban, de lerázták.

Szerintem egy társadalom fejlettségét alapvetően meghatározza a saját elesettjeihez való viszonya. Szomorú, hogy a Mi húsz éve demokratikus országunkban még történhetnek ilyenek.

Segítségét előre is köszönöm;
N. Gergely

80 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://zugugyved.blog.hu/api/trackback/id/tr891265359

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

phaidros 2009.07.24. 14:03:38

Ilyen tényleg létezhet?

j311 2009.07.24. 14:05:49

@phaidros: Mondd a címed és megmutatom, hogy igen...

Toys'R'Us 2009.07.24. 14:17:20

Mindig legyen a lakásodon jelzálog. Vegyél föl 1 millát 10 évre, kösd le bankszámlán és törlesztgesd.
Jelzálogos tulajdoni lappal sokkal nehezebb genyózni, mert banki törlő nyilatkozatot hozni az kacifántos.
Nem elég kozzá egy velejéig korrupt ügyvéd.

Trollteso 2009.07.24. 14:32:03

Az ugyvédet dunába a családdal együtt. Papinak elnézést millio bocsi. amugymeg simán visszavonatnám a diplomáját. joogvédük uzenem hogy azt semlehet amit az ugyvéd tett és mégsem eszik meg. Ha iskola lennék az ilyenemberekhez nem adnám a nevem. amerikában megy itt miért nem? Uraim aki bármi kis sumákságot csinált ne tegye többet. mert akkor nem lehet máson számonkérni. én lehetöleg elkerülöm az ilyeneket. Szép napot . :)

paciiiii 2009.07.24. 14:43:13

Nekünk is volt gondunk lakásügyben és mikor édesanyám adta fel az ajánlott levelet, akkor mesélte neki a postás hölgy a sajátjukat.
Egy idős rokont mentek meglátogatni vidéken a családdal és mikor megérkezek valaki teljesen más lakott ott.
Kiderült, hogy a kedves lakásmaffia még gyorsan el is temettette a rokont.
Saját ügyvéddel és jegyzővel gyorsan lezsírozták a tulajdonjogot és már az övék is volt az ingatlan.
Feljelentést tettek és a tárgyaláson ki jelent meg a lakásmaffia védelmében?
Hát személyesen az idősebb Bárándy.

Török Szultán 2009.07.24. 14:44:30

Ez nekem kissé sántít. Milyen törvény az ami alapján valaki visszakap egy lakást? A jogos tulajdonodat a jelenlegi törvények alapján is vissza kéne hogy kapd.
Én biztos egyből rendőrt hívtam volna ha vadidegeneket találok a lakásomban. A szomszédok csak tanúsítanák, hogy előző nap még én laktam itt...

huncut_kata 2009.07.24. 14:46:07

@Török Szultán:
De nyilván van az új lakóknak úgyvéd által hitelesített lakásvásrlási szerződésük. És akkor mit kellene csinálnia a rendőrnek?

min0rity r3port · http://m0r3.blog.hu 2009.07.24. 14:48:23

Ezt a Bárányt vagy kit szerintem nemigen lehet piti ügyekre ugrasztani... :D

Wahun 2009.07.24. 14:48:49

@paciiiii: "Hát személyesen az idősebb Bárándy."

gengszterpalánta ismerősömet és üzlettársait is ő védte, pedig bármelyik jogállamban elítélték volna őket ...

Geos62 2009.07.24. 14:50:56

Regi bolcsesseg, hogy ahor loszar van ott vereb is van. Ezek persze mindenkeppen szomoru ugyek, es szamamra legalabbis nyilvanvalo, hogy tenni kell ellenuk valamit. Regen nem volt valami olyan, hogy a jogaszoknak kellett pro bono is dolgozni? Azok pont ilyen esetekre szolgalhatnanak. Masreszrol persze meg az ugyvedi kamaraknak kellene ilyen esetben vasszigorral eljarni, es az ilyen praktikakban reszt vevo kollegakat mindenhonnan kizarni. Ettol fuggetlenul, sanjos attol felek, hogy a tarsadalomnak kell kepzettebbnek lennie es kiepitenie a maga onvedelmi reflexeit (es itt most nem feltetlenul arra gondolok, hogy lapattal agyon kell csapni az ugyved urat), pl ugy, hogy figyelmesebbek vagyunk jogi termeszetu ugyekben, meg nyilvanossagra hozzuk az ilyen korrupt szarhaziak nevet, aztan mehet az illeto panaszra a szemelyisegi jogainak vedelmeben. Meg amlekszem arra, hogy regen falun senki nem zarta be az ajtot, mert nem volt ra szukseg: azota megtanultuk, hogy racs kell meg lakat, es ezen a folyamaton kell vegigmenni - sajnos - jogi termeszetu ugyekben is. Szerintem.

kutymorgo 2009.07.24. 14:52:47

annyira durva!!!! most komolyan megcsinálnak olyat, hogy kinéznek 1 lakást, szereznek 1 ügyvédet és el tudják intézni, hogy nem a tiéd többé a lakás????? mert olyanról tudok, hogy megfenyegetik stb, kirakják, de úgy hogy nem is tudsz róla????? lehet ilyen??? és nem tudod megvédeni magad???? döbbenet

CyberPunK 2009.07.24. 15:01:30

@kutymorgo: Nem, ezt nem tudják. Nem véletlenül lecsúszott emberek vannak átverve, pl uzsorakölcsön alapon, ahol cserébe az uzsorás haszonélvezeti jogot kap. Nem olvassák el, aláírják, de aláírást már nem hiszem, hogy hamisítanak, abból nagy bukás lehet. Meg nincs is rá szükség. Szóval a sztorinak biztos volt valami előzménye is.

sirarcheer 2009.07.24. 15:05:22

Nekem csak egy kérdésem lenne:
Hogy jutottak be a lakásba?

Mert az ok hogy valahogy lepapírozták,
(A hamis aláírás miatt csak megnyerné a pert.)de hogy jutottak be?

Ezért kell időseknek is kutya, vagy harci macska. Attól félnek a rossz-arcúak.

huncut_kata 2009.07.24. 15:07:52

Nagymamám Wekerlén lakik, és bepróbálkoztak nála is maffiáék (a trükk az volt, hogy közös képviselőnek ajánlkozott egy iroda, hogy a szomszéd 4-5 ház álljon össze és majd ők intézik a csatorna/víz/gáz stb ügyeket. Mind-mind idős emberek. Össze is álltak, fizettek x közös költséget, majd 1,5-2 év után derült ki, hogy pl a csatornázási művek felé egy fillért sem fizettek ki, és megérkezett egy többb százezres számla. Valamit hadovált az ügyvédi iroda a nagymamáknak, hogy ők kifizetik, és hozták is a szerződést, ami nagyon furmányosan volt megfogalmazva, és tulajdonképpen egy adás-vételi szerződés volt a házra (persze első és hirtelen olvasatra ez nem). Ezt nem írták alá rögtön szerencsére, hanem megmutatták édesapámnak, aki aztán felhívta őket, és elküldte a nagy büdös lóf-aszra őket és természetesen körbejárta a szomszédokat is. Maffia bukta azt a 4-5 wekerlei házat, szegény idősek meg azóta is fizetik vissza részletben a közműtartozásokat (amiket persze egyszer műár kifizettek)

AnChoR 2009.07.24. 15:18:33

kicsit több részlet kellene. ez így eléggé nehezen elképzelhető számomra...

Gera 2009.07.24. 15:20:10

"Szomorú, hogy a Mi húsz éve demokratikus országunkban még történhetnek ilyenek."

Azóta történnek ilyenek, mióta demokratikus ország vagyunk :)

Neg 2009.07.24. 15:23:38

Hahó Mindenki!

Örülök a szimpátiának, de az öreg bácsi ezzel nem lesz kisegítve. Légyszíves küldjetek linkeket vagy kontaktokat, ha tudtok.

Amúgy azt már elszúrtam, hogy odaírtam, hogy hol találkoztunk (ha kérhetem az admint, akkor módosítson). Az öreg nagyon-nagyon félt,de egyben jól is esett neki, hogy akad valaki aki segíteni próbál. Sajnos nekem egy olyan szervezetre lenne szükségem, akik képesek úgy körbejárni az ügyet, hogy a lakáshoz nem mennek ki, csak a tulajdonviszonyokat ellenőrzik, stb...(nem ismerem az ilyenkor szokásos eljárást).

A lényeg, hogy míg mi a hűs szobában méltatlankodunk, addig a papa gyakorlatilag az életét kockáztatja azzal, hogy elmondta a történetét. Ne sajnálkozzatok, hanem segítsetek.

A bácsi azt is mondta; az ilyen öregek, mint én könnyen eltűnnek ám...

Abban maradtunk, hogy Ő nem mondja senkinek, én pedig a fórumokon segítséget kérek.

Aztán ha megkapom a linket, felveszem a kapcsolatot azzal, aki hajlandó segíteni és adok a papának egy telszámot, meg némi pénzt. Ez a terv.

AnChoR 2009.07.24. 15:24:40

@huncut_kata: meg lehet nézni valahogy azt a szerződést? érdekelne...

AnChoR 2009.07.24. 15:26:19

@Stylebreak: ha pénzt szánsz a dologra, menj el a földhivatalba betekinteni a tulajdoni lapba.

Neg 2009.07.24. 15:26:28

@AnChoR: Többet sajnos én sem tudok. Nem akart mindent elmondani és mennie is kellett.

Gondolkodtam én is, hogy hazudik-e, vagy hogy nem önhibájából vesztette el a lakást, de arra jutottam, hogy egy próbát megér.

Kevés ilyen OK hajléktalant láttam eddig...

Neg 2009.07.24. 15:29:11

@AnChoR: Én úgy gondolom, hogy így is megteszem a maximumot.Sajnos az időmmel a főnököm rendelkezik, ő meg azt mondta, ne foglalkozzak hülyeségekkel, mert a végén még engem késelnek meg.

Nem biztos,hogy nincs igaza, de amit megtehetek, megteszem.

A bökkenő az, hogy ez nem az én dolgom lenne.

A törvényjavaslatot benyújtó Otthonvédők pl válaszra sem méltattak...eddig

AnChoR 2009.07.24. 15:34:36

@Stylebreak: pedig tudni kellene hogy aláírt-e valamit, vagy csak tényleg beköltöztek, és megfenyegették. valszeg aláírt valamit, így jogszerűnek tűnhet a dolog, de ezesetben csalás áldozata lett.
ha ennyire fenyegetőznek, lehet hogy nem volt legális a másik család beköltözése. (romák voltak amúgy?) muszály az öregnek legyőznie a félelmét, mert másképpen ott marad az utcán. persze hallottam én már kacifántos sztorikat az utcára kerültektől, amikor ittasan, vasárnapi hajnalokon szóba elegyedtem velük :D

Neg 2009.07.24. 15:37:59

Próbáltam belőle kihúzni, de nem mondta meg,hogy aláírt-e valamit. Illetve bizonytalanul azt mondta, hogy nem, de szerintem is van valami stikli, amit nem mond el. Mondjuk ez érthető.

Mégegyszer és utoljára, ha lesz telefonszámom találkozok vele,és átadom neki (persze ez sem garantál semmit) ha nem, akkor sajnos ez ennyi...

Szomorú hogy ilyen megtörténhet...

kutymorgo 2009.07.24. 15:40:37

@CyberPunK: na akkor jó, vagyis nem jó, nagyon sajnálom ezeket az embereket, sokan áldozatai lesznek, ők lesznek a stromanok (ha így írják), mert nagyon szar anyagiak között vannak.....:((((

ű 2009.07.24. 15:42:24

Nem vagyok egy újnyilas párti de ha erre nem lenne éppen tökéletes a gárda akkor semmire. Gondolom nem egy idősebb eszkimó házaspár vagy afrikai cserediákok zavarták el az otthonából.

AnChoR 2009.07.24. 15:47:02

@Stylebreak: hogy lehet megtalálni az öreget? ha arra járok, váltanék én is vele pár szót.

Neg 2009.07.24. 16:10:24

Megírom emailbe,de most húzok,mert megy a vonatom

dfactor 2009.07.24. 16:12:54

Tök jó, hogy segíteni akarsz neki, de szerintem vedd be a lehetőségek közé azt is, hogy a bácsi egyszerűen elmebetegségben szenved (skizofrénia leginkább). A történetének billegő részei simán betudhatóak ennek is.

gabcigirl 2009.07.24. 16:13:49

Ű

Ha már olyan önérzetes vagy és védenéd a magántulajdont, menjél inkább polgárőrnek...

Ja?Hogy ott nem lehet cigányozni..???Ühümm....

msmester 2009.07.24. 16:46:35

Van egy gyanúm, hogy ez az úr (akkoriban még 50-es évei elején járó, őszülő szőkés hajú és bajuszú vékonydongájú ember) a mi ügyfelünk volt egy korábbi munkahelyemen.

Akkor ügyvédként egy csaló által eladott lakásból költöztették ki a családjával (feleségével és a lányával) együtt. A kártérítést nem a csalótól, vagy az azt képviselő ügyvédtől, hanem a Magyar Ügyvédek Biztosító és Segélyező Egyesületétől kapta, az eljáró ügyvéd biztosításának terhére.

Az Egyesület javára legyen írva, hogy meghallgatva a körülményeket szó nélkül és határidő előtt kifizették az összeget.

Persze az is lehet, hogy tévedek - sajnos eléggé sokan voltak ilyen áldozatok.

nick: 2009.07.24. 16:53:31

nem egy ilyen van
magam is találkoztam pár éve a Nádor utcában egy nénivel, akivel kb ugyanígy tettek
utánanéztem, minden stimmelt, amit elmondott - sajnos
és nem lehetett tenni semmit
a törvényes keretek közt
:-(

az ilyen bárándy-félék meg szakadjanak meg

nick: 2009.07.24. 16:54:11

gabcicirgl, te is szakadj meg

Blogger Géza 2009.07.24. 16:56:23

Ha az öreg be van rezelve, veszett fejsze nyele. Az Ő tulajdonáról van szó, tehát elsősorban NEKI kell küzdenie. Neki kellett volna feljelentést tenni, rendőrhöz menni, tanúskodni stb. Őnélküle itt nem fog menni semmi, és nyilván aláírt valami papírt jóhiszeműen, amit nem kelett volna. Így utólag nehéz bebizonyítani, hogy nem úgy értette, ha pedig majrézik, és nem áll ki az igazáért, akkor végképp lehetetlen.

belekotty 2009.07.24. 17:13:13

A legjobb ha a gyerek nevén van, haszonélvezeti joggal és jelzálog tilalommal. Azzal semmit nem lehet csinálni. Mondjuk ezt csak akkor ha az ember ott szándéxik +halni is.

indapasssucks 2009.07.24. 17:28:23

@Blogger Géza: rolf

ha a srácok rádmennek, örülsz, hogy a gyereket nem bántották, úgy költözöl kifelé, hogy azt sem nézed, hogy mit hagysz vissza.

A társadalom fejlettségét nem az elesettekkel való bánásmód határozza meg, hanem az önvédelmi képessége. És az ebben az esetben határozottan sérült, nem vesz róla tudomást, és képtelen hatékonyan védekezni.

Ennyi. NEktek annyi...

irinyeahétszentségit 2009.07.24. 18:29:45

Emlékszik még valaki: Az a Bárándy (az ifjabb?) aki miniszter volt, miután
lemondott, az első ügye Printz Gábor védelme... Azért az gáz, ha valaki egyik hónapban még az államot képviseli, a másikban a maffiát. Vagy lehet hogy csak nekem tűnik köpönyegforgatásnak, és valójában mindig is hű maradt...

Kis Hableány 2009.07.24. 20:22:10

nem tudom mit vagytok úgy kiakadva,a jogi fórumon ennél sokkal dúrvább esetek is vannak.ajánlom mindenkinek sűrű olvasgatásra.

Kis Hableány 2009.07.24. 20:24:23

A kórházakban íratják alá az idősekkel az adásvételt akik azt hiszik hogy zárójelentést írtak alá!

elfmage 2009.07.24. 21:38:59

Mi kell egy lakás elcsaklizáshoz?

Kellenek a személyes adatai a tulajdonosnak, egy része hozzáférhető (pl földhivatal) másik része meg nem, de megszerezhető az is.

Kell egy aláírás tőle (ha nem akarjuk hamisítani).

Kell egy ügyvéd aki ellenjegyzi a papírunkat tudva hogy nem helyesen jár el.

Hogyan tudja bizonyítani a jóember ha az aláírása a papíron van hogy megtévesztették, kényszerítették, stb?
Kb sehogy, ráadásul a dolog már nem lesz visszaszerezhető hiszen sok kézen átmegy nagyon gyorsan és jóhiszemű vevő lesz benne hamar. Legjobb esetben is két átvert fél fog egymással huzakodni, a csalók már régen elszórták a nyereségüket.

Hogy lehet ez ellen jól védekezni?

Személyes adatokat nem kiadni (ezért vannak elesett célpontok sokszor, mert erre sem figyelnek).
Jelzálog vagy haszonélvezet teher sem rossz ötlet, mondjuk hogy kinek szolgáltatod ki magad ezzel az sem mindegy :)

Társadalmi szinten meg az ügyvédi felelősséget ki kellene emelni a dologban.
A technika lehetővé teszi hogy az aláírás pillanatát az ügyvéd irodájában rögzítse mondjuk egy kamerával. Nem nagy cucc, és ennek tárolása sem egy nagy dolog.
Ha ilyen felvétele nincs akkor nem volt az ügyvéd jelen az aláíráskor, kupáncsap ügyvédi kamarából kizár, börtönbe becsuk.
Ugyanis azt hogy jelen volt-e az aláíráskor nem tudja majd az ügyfél bizonyítani ergo bármelyik ügyvéd egy tagadás egy állítás játékot játszhat ilyen esetekben.
Úgyis megfizettetik a "felelősséget" a szerződésért, úgyhogy ezt akkor vállalják is...

Netuddki. 2009.07.24. 22:07:51

@Gera: "
"Szomorú, hogy a Mi húsz éve demokratikus országunkban még történhetnek ilyenek."

Azóta történnek ilyenek, mióta demokratikus ország vagyunk :)
"

Annál régebb óta vagyunk "demokratikus" ország. Csak 20 éve a népet valahogy kihagyták belőle. :(

müszi 2009.07.24. 22:58:23

mifelénk az ilyennek a jogorvoslata a vasvilla!
fellebbezhet ha van még ideje.
az idős bárándi a lakásközvetitő maffia ügyvédje (volt)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.07.24. 23:36:45

ezt ugy nem hiszem el ahogy van
ha en hazajovok es van itt valami idegen felhivom a 911-et es mennek a faxba

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.07.24. 23:39:11

de elotte vagy lelovik vagy minimum megbilincselve bortonbe mennek

Lasd Obama haverjat
pedig az az ove volt

state (törölt) 2009.07.24. 23:51:38

Hát..Bárándyról jót vagy semmit..inkább semmit
@hagyma: az az USA..ez meg egy posztkommumista ország,ahol-mint már minden újság megírta-id. Bárándy 1949-1989-ig ügynök volt

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.07.25. 00:06:35

csak a klasszikus Anttall jut eszembe
tetszettek volna forradalmat csinalni

minden benne van a mondatban
meg most is az ugyvnoktorvenyen molyolnak
es abtk-t nasgyon meg kene reparalni
meg a ptkt-is
ez nagyon jol mukodott 90-ig
dehat valtozott a vilag

state (törölt) 2009.07.25. 00:17:07

@hagyma: Antall nem akart forradalmat, se rendszerváltást, küldött ember volt..ha az Ab. nem semmisitette volna meg a Zétényi-Takács féle tv-t, más világ lenne most itt..és ki volt akkor az Ab.elnöke?Bizony, Sólyom...a volt Baranya megyei párttitkár veje..

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.07.25. 03:00:05

persze hogy nem akart
ezert mondta amit mondott
az a zetenyi-takacs nem volt tul jo ugy emlekszem
de
a fo bajok 2002-tol kezdodtek
Horn is jobb volt Orban is Antall is
utanuk a kaosz

Linkas 2009.07.25. 08:17:23

Ez egy baromság!
Éppeszű ember ilyen szituban, ha nincs vaj a fején, rögtön elüget a rendörségre és közli, hogy rablók vannak a lakásában.
A rendőr meg kimegy és rabosítja őket.
Ennyi.

2009.07.25. 09:10:54

Én azt ajánlom hogy álljunk össze 8-10-en (mert valószínűleg kisebbségi lakásfoglalókról van szó) és tegyük ki őket erővel. Aztán visszaadjuk a bácsinak a lakását.

Szalacsi_Dezső 2009.07.25. 09:44:28

Ezek nemúgy kezdődnek, hogy kitalálják és keresnek hozzá egy ügyvédet.
Van egy ügyvéd, aki kitalálja és keres hozzá megfelelő "kurázsival" rendelkező kisebbségieket. Meg persze segítenek az ügyvéd volt évfolyamtársai, akik éppen közjegyzők, földhivatali tisztviselők, önkormányzati ügyintézők, banki alkalmazottak. Szóval sajna nem a kisebbségiek itt az agytrösztök. Ők csak az egyik haszonélvezői a dolognak, mert tisztességes (fehér) ember elküldene egy ilyen ügyvédet az anyja valagába.

Dr_utcai_arcos 2009.07.25. 09:49:51

Odamennék,békésen bekopognék és közölném, hogy mivel már nekem semmi vesztenivalóm nincs, három nap múlva rájuk gyújtom a házat. Aztán következő nap az ajtó elé tenni egy kanna benzint, másnap meg belocsolni az ajtót. Kíváncsi lennék,ki várná meg a harmadik napot...Kicsit durva módszer.

2009.07.25. 10:04:52

drága a benzin, a biodízel is jól ég vagy a hígító :)

Leptinotarsa decemlineata 2009.07.25. 10:46:37

BRFK, Gyorskocsi utca. 457-5744. Egy kísérletet megér, ha nem 4-5 éves vagy öregebb a történet.

Leptinotarsa decemlineata 2009.07.25. 10:48:25

BRFK, Gyorskocsi utca. 457-5744. Egy kísérletet megér, ha nem 4-5 éves vagy öregebb a történet.

state (törölt) 2009.07.25. 12:25:36

@hagyma: de a tv. jó volt, Sólyommal volt baj.2oo2-ben pedig már rég semmi gond nem lett volna,ha az Ab. nem semmisiti meg ezt a tv.-t
@Linkas: ez a rendőrség?Max. a mesében...

kispista2 2009.07.25. 18:11:07

@utcai_arcos: Pár év letöltendőt kapnál zsarolás és közveszélyokozás miatt. DE addig sem lenne gondod a lakhatással.

Aszi 2009.07.25. 20:57:11

Hihetetlen, hogy mennyire gonosz emberek vannak!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.07.25. 23:00:01

@state:
szerintem nem volt jo
de
az vicc hogy az AB
minden komolyabb torvenyt elutasit 25 eve

de ha vissztarunk a temara
ilyen nincs
szerintem meg otthon sincs
megyek haza es mas van a lakasomban
nane

valami volt a hetterben
kolcson
cselszoves
nem tudom
de ilyen nincs hogy megyek haza es mas lakik a lakasomban
de ha megtortenne 10 perc alatt itt lenne a fel rendorseg es ugy basznak ki oket hogy a labuk sem eri a foldet

Adblock_júzer · http://addons.mozilla.org/hu/firefox/addon/adblock-plus/ 2009.07.26. 03:11:47

Idősebb ember vagyok, nincsenek közeli rokonok. Svédek megfenyegetnek, hogy agyonvernek, ha nem írom alá az adásvételit. "Ügyvéd" ellenjegyzi, kezembe nyomnak annyi pénzt mint a lakás árának 1%-a.

Nem játékautomatázom, nem életszerű, hogy pár nap alatt eljátszottam a lakás árát. Megyek rendőrségre, bíróságra, mi esélyem van?

Dr. Eher 2009.07.26. 03:28:48

Én tuti baltával raknám ki a lakásomból a cigányokat ha ide mernének jönni. Felháborító hogy a törvény az ingyenélők oldalán áll, a jogkövetők helyett. Amíg ez így van, addig nem kell csodálkozni ha az ember áramot vezet a kerítésébe, és saját maga intézi el shotgunnal azt amit a törvény nem képes. Ezért nem divat manapság a jogkövetés.

Dr. Eher 2009.07.26. 03:32:33

"ilyen nincs
szerintem meg otthon sincs
megyek haza es mas van a lakasomban
nane"

Pedig van, és ráadásul még a tv. elő is írja hogy ki se rakhatod a cigót ha purdéval van, télen meg pláne, az hogy veled mi lesz, te hol csövezel, azt már leszarja a törvény. Csak a cigóknak vannak jogai. Ezért aztán célszerűbb ilyenkor a yard helyett a Magyar Gárdát hívni. Nem annyira jogszerű, de ha egyszer a jog a károsult ellen van...

jerem 2009.07.26. 03:57:18

Sajnos Dr. Ehernek van igaza, mégha többen széplélekként lehetetlennek tartják is. Bár a Gárda megoldás rossz és nem is célravezető.
Konkrét eset:
Ismerősöm Budapesten a Hős utcában jóhiszeműen lakást vásárolt. (Tudjátok, a cigány telepen. Az eladó végleg Kanadába távozott. Felújította, berendezte vadiúj drága bútorokkal. Csináltatott kemény biztonsági ajtót. A villanyórát még nem iratta át, ezért a kifizetett számlát az előző tulaj nevére küldték ki. Mindent átutalással fizetett. Elment két hónap külföldi munkára, mikor hazajött azt látta, hogy másik ajtó van a lakásán és az ő ajtaja a fal mellé állítva szétverve. Becsöngetett a szomszédba, kérdezte: Én lakom itt? A szomszéd megerősítette: Hát persze! Becsöngetett a saját lakásába, Egy 50 körüli cigányasszony nyitott ajtót és üvöltve adta tudtára, hogy ő lakik itt, őrzi a lakást, mert a "tulaj" őt bízta meg. Az ajtón belátva látta, hogy bútorai helyett teljesen más van. Lám, még a villanyszámlát is ő fizeti. Itt a férje, ő is tanúsít mindent.
Ismerősöm a rendőrségre ment azonnal. Ott azt mondták, hogyha életszerűen ott lakik a lakásfoglaló, akkor semmit sem tehetnek, önkormányzat jegyzőhöz lehet fordulni és lehet perelni. Már több, mint 3 éve megy a per, a közüzem nem kapcsolja ki a villanyt, gázt, vizet stb...

jerem 2009.07.26. 03:59:06

Sajnos Dr. Ehernek van igaza, mégha többen széplélekként lehetetlennek tartják is. Bár a Gárda megoldás rossz és nem is célravezető.
Konkrét eset:
Ismerősöm Budapesten a Hős utcában jóhiszeműen lakást vásárolt. (Tudjátok, a cigány telepen. Az eladó végleg Kanadába távozott. Felújította, berendezte vadiúj drága bútorokkal. Csináltatott kemény biztonsági ajtót. A villanyórát még nem iratta át, ezért a kifizetett számlát az előző tulaj nevére küldték ki. Mindent átutalással fizetett. Elment két hónap külföldi munkára, mikor hazajött azt látta, hogy másik ajtó van a lakásán és az ő ajtaja a fal mellé állítva szétverve. Becsöngetett a szomszédba, kérdezte: Én lakom itt? A szomszéd megerősítette: Hát persze! Becsöngetett a saját lakásába, Egy 50 körüli cigányasszony nyitott ajtót és üvöltve adta tudtára, hogy ő lakik itt, őrzi a lakást, mert a "tulaj" őt bízta meg. Az ajtón belátva látta, hogy bútorai helyett teljesen más van. Lám, még a villanyszámlát is ő fizeti. Itt a férje, ő is tanúsít mindent.
Ismerősöm a rendőrségre ment azonnal. Ott azt mondták, hogyha életszerűen ott lakik a lakásfoglaló, akkor semmit sem tehetnek, önkormányzat jegyzőhöz lehet fordulni és lehet perelni. Már több, mint 3 éve megy a per, a közüzem nem kapcsolja ki a villanyt, gázt, vizet stb...

jerem 2009.07.26. 03:59:41

Sajnos Dr. Ehernek van igaza, mégha többen széplélekként lehetetlennek tartják is. Bár a Gárda megoldás rossz és nem is célravezető.
Konkrét eset:
Ismerősöm Budapesten a Hős utcában jóhiszeműen lakást vásárolt. (Tudjátok, a cigány telepen. Az eladó végleg Kanadába távozott. Felújította, berendezte vadiúj drága bútorokkal. Csináltatott kemény biztonsági ajtót. A villanyórát még nem iratta át, ezért a kifizetett számlát az előző tulaj nevére küldték ki. Mindent átutalással fizetett. Elment két hónap külföldi munkára, mikor hazajött azt látta, hogy másik ajtó van a lakásán és az ő ajtaja a fal mellé állítva szétverve. Becsöngetett a szomszédba, kérdezte: Én lakom itt? A szomszéd megerősítette: Hát persze! Becsöngetett a saját lakásába, Egy 50 körüli cigányasszony nyitott ajtót és üvöltve adta tudtára, hogy ő lakik itt, őrzi a lakást, mert a "tulaj" őt bízta meg. Az ajtón belátva látta, hogy bútorai helyett teljesen más van. Lám, még a villanyszámlát is ő fizeti. Itt a férje, ő is tanúsít mindent.
Ismerősöm a rendőrségre ment azonnal. Ott azt mondták, hogyha életszerűen ott lakik a lakásfoglaló, akkor semmit sem tehetnek, önkormányzat jegyzőhöz lehet fordulni és lehet perelni. Már több, mint 3 éve megy a per, a közüzem nem kapcsolja ki a villanyt, gázt, vizet stb...

jerem 2009.07.26. 04:00:26

Sajnos Dr. Ehernek van igaza, mégha többen széplélekként lehetetlennek tartják is. Bár a Gárda megoldás rossz és nem is célravezető.
Konkrét eset:
Ismerősöm Budapesten a Hős utcában jóhiszeműen lakást vásárolt. (Tudjátok, a cigány telepen. Az eladó végleg Kanadába távozott. Felújította, berendezte vadiúj drága bútorokkal. Csináltatott kemény biztonsági ajtót. A villanyórát még nem iratta át, ezért a kifizetett számlát az előző tulaj nevére küldték ki. Mindent átutalással fizetett. Elment két hónap külföldi munkára, mikor hazajött azt látta, hogy másik ajtó van a lakásán és az ő ajtaja a fal mellé állítva szétverve. Becsöngetett a szomszédba, kérdezte: Én lakom itt? A szomszéd megerősítette: Hát persze! Becsöngetett a saját lakásába, Egy 50 körüli cigányasszony nyitott ajtót és üvöltve adta tudtára, hogy ő lakik itt, őrzi a lakást, mert a "tulaj" őt bízta meg. Az ajtón belátva látta, hogy bútorai helyett teljesen más van. Lám, még a villanyszámlát is ő fizeti. Itt a férje, ő is tanúsít mindent.
Ismerősöm a rendőrségre ment azonnal. Ott azt mondták, hogyha életszerűen ott lakik a lakásfoglaló, akkor semmit sem tehetnek, önkormányzat jegyzőhöz lehet fordulni és lehet perelni. Már több, mint 3 éve megy a per, a közüzem nem kapcsolja ki a villanyt, gázt, vizet stb...

jerem 2009.07.26. 04:04:06

Sajnos Dr. Ehernek van igaza, mégha többen széplélekként lehetetlennek tartják is. Bár a Gárda megoldás rossz és nem is célravezető.
Konkrét eset:
Ismerősöm Budapesten a Hős utcában jóhiszeműen lakást vásárolt. (Tudjátok, a cigány telepen. Az eladó végleg Kanadába távozott. Felújította, berendezte vadiúj drága bútorokkal. Csináltatott kemény biztonsági ajtót. A villanyórát még nem iratta át, ezért a kifizetett számlát az előző tulaj nevére küldték ki. Mindent átutalással fizetett. Elment két hónap külföldi munkára, mikor hazajött azt látta, hogy másik ajtó van a lakásán és az ő ajtaja a fal mellé állítva szétverve. Becsöngetett a szomszédba, kérdezte: Én lakom itt? A szomszéd megerősítette: Hát persze! Becsöngetett a saját lakásába, Egy 50 körüli cigányasszony nyitott ajtót és üvöltve adta tudtára, hogy ő lakik itt, őrzi a lakást, mert a "tulaj" őt bízta meg. Az ajtón belátva látta, hogy bútorai helyett teljesen más van. Lám, még a villanyszámlát is ő fizeti. Itt a férje, ő is tanúsít mindent.
Ismerősöm a rendőrségre ment azonnal. Ott azt mondták, hogyha életszerűen ott lakik a lakásfoglaló, akkor semmit sem tehetnek, önkormányzat jegyzőhöz lehet fordulni és lehet perelni. Már több, mint 3 éve megy a per, a közüzem nem kapcsolja ki a villanyt, gázt, vizet stb...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.07.26. 16:38:39

hat ha igy van akkor nagy baj van
lehet megis jobb az itteni jog
ha bemegy a lakasomba akkor lelovom oszt jonapot
utana persze birosag, de ha kiderul hogy az enyem es bement semmi bajom nem lesz

Toys'R'Us 2009.07.27. 01:14:18

Nekem fényes nappal bejöttek a lakásomba lopni, látták-tudták, hogy otthon vagyok és volt pofájuk.
Jobbik, ha mondom...

elfmage 2009.07.27. 15:17:20

@hagyma:
Nehogy egy magyar cigó meghackelje az ottani jogot is.

Gondolatkísérlet:

Átíratja a kéródat, te természetesen nem tudsz semmit, és nyugodtan alszol az (azt hiszed hogy te) lakásodban.

Utána bemegy, lefűrészelt csövűvel ledurrant, és előadja hogy te bementél a lakásába ordibálva és öklödet rázva...

Mivel te már nem tudod előadni a védekezésedet így még nagyon fel sem merül hogy nem jogosan íródott át a kéró.

Asszem kéne egy colombo a sikeres felderítéshez...

state (törölt) 2009.07.27. 22:06:47

@hagyma: nincs 25 éve Ab., csak 2o éve.
Eddig-szerintem-különösebb gond nem volt a határozataikkal, azonban az objektiv felelősség esetében kissé furcsa, hogy teljesen figyelmen kivül hagytak néhány alapvető jogelvet
A témához visszatérve:itt is indokolt lenne bevezetni az -otthoni-fegyverviselés engedélyezését, de ez a hatalom fél,nagyon fél...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.07.28. 05:20:41

@elfmage: egy jogallamban olyan nincs hogy valaki csak bekoltosik a lakasomba
a szomszedom, a csaladom tudja enyem
en is tudom
ha o lo le engem akkor kap345 evet vagy felakasztjak
@state:


OK csak irtam egy szamot
hat nekem mindig olyan erzesem volt politikai okokbol dobtak vissza dolgokat
de en csak innen latom

state (törölt) 2009.07.28. 20:47:50

@hagyma: jól látod, politikai okokból.Sólyom csak aszisztált hozzá...

niamano · http://www.hibiscusforrest.com 2009.07.30. 09:00:06

www.kih.gov.hu/
Keresse meg az Igazságügyi Hivatalt (lakcím szeriti illetékesség van)

Az IM-nek is van hasonlója, de arra fejből nem emlékszem...

Hargita 2009.07.30. 10:27:23

Egy ismerősöm mesélte, hogy az anyukája már majdnem paranoiásan félt a lakásmaffiától és folyton ijesztgette vele a családot, akik persze nem vették komolyan. Az anyukának a munkája révén valahogy volt hozzáférése az ingatlannyilvántartáshoz és egyszer csak látta az adatokban, hogy valami nem oké, rögtön riasztotta a családot, így még sikerült megakadályozni, hogy eladják a fejük fölül a lakást. Ha nem ilyen gyanakvó, később már nem sokat tehettek volna.

guy 2009.07.30. 14:22:44

A papa valószínűleg nem 100-as, ilyen ügyekben általában életjáradéki szerződést kötnek egy kórházból nemrég kikerült agysérült emberrel. Ha itt is ez a helyzet, akkor simán visszaperelhető az ingatlan (gondnokság alá helyezés nélkül cselekvőképtelen volt, az orvosi papírokból kiderül) csak vissza kell fizetni azt a pár milliót, ami az életjáradéki szerződésben szerepel, ha nem, akkor majd a végrehajtó elárverezi, és a fennmaradó részt odaadják az illetőnek.
süti beállítások módosítása