Sógorom, a zugügyvéd

...and justice for all.

Ön is tud egy érdekes esetet? Írja meg a zugügyvédnek!

Hirdetés

Utolsó kommentek

Linkblog

Friss topikok

Utazási ajánlatok

Végrehajtó bank, ellopott személyi

2009. április 17. - zugügyvéd

Egy újabb történet arról, milyen Kafkát idéző helyzetbe lehet kerülni ellopott iratok miatt. A Zugügyvéd szerint a bankkal szemben mindenképpen érdemes ügyvéded fogadni a végrehajtás megszűntetése miatt.

Tisztelt Zugügyvéd!

A következő ügyben kérnék tanácsot Öntől. A történet a következő:

2006-ban eltünt a személyi igazolványom, mellyel visszaéltek. Árú hitelt vettek fel a nevemre. Az eltünést az okmányirodában bejelentettem, viszont visszaéltek vele melyről a tárgy év végén egy rendőri beidézés alkalmával értesültem. Itt kiderült, hogy az igazolványt valószínűleg ellopták mert hozzájuk került egy közüzemi számla is. /nem csekk vég hanem a tételes számla aminek az alján található a csekk/ A rendőrségen bemutattam az eltünést igazoló okmányt és írás vizsgálatot végeztek valamit ezután kiderült az is, hogy a hitel felvétel később volt mint a személyim eltünése. Ezután a továbbiakban mint tanu szerepelek az ügyben. Mint kiderült a hitel felvétel más városban is történt és több személyi igazolvánnyal is vissza éltek.
Első kérdésem, hogy Ön szerint kerülhetek e negatívan az ügyből?

A történet folytatódik ugyanis a sértett bank akitől a kölcsönt felvették a nevemre engem keresett meg a tartozással kapcsolatban. Én nekik mindent elmondtam illetve a rendőrségtől papírt kértem, de ez sem volt elég bizonyíték ők behajtó cégnek adták ki a tartozást. Biztos hallott már Róluk ők azok akik módszeresen sms formájában zaklatják az érintettet. Engem legelőször levélben kerestek meg /nem ajánlott levél/ majd felhívtam őket és szintén beszámoltam mindenről, ennek ellenére továbbra is sms-ben zaklatnak. Még kétszer hívtam őket 1-1 sms után és újra és újra el kellett mondanom, hogy mi történt mintha akkor hallották volna először. Közben beszéltem a rendőrséggel is ahol elmondták, hogy a hetekben tárgyalják az ügyet, de én még nem kaptam idézést.
Mit tehetnék ilyenkor? Kétségeim vannak a bíróság döntésével kapcsolatban vagyis, hogy ártatlanul elítélnek. Érdemes ügyvédet fogadnom? Büntetlen előéletű vagyok, soha nem követtem el semmit ami van hitelem azt is rendesen fizetem.Illetve, hogy lehetne megértetni a bahajtó céggel, hogy amíg az ügy le nem zárul ne zaklassanak?

Tudom, hogy kicsit hosszúra sikerült, de talán másnak is tanulságos lehet!

Köszönöm előre is válaszát!

Üdv: Cs.
 

30 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://zugugyved.blog.hu/api/trackback/id/tr541071034

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BushDoctor 2009.04.17. 16:20:42

Szerintem nem lehet bajod. Nekem lefoglalták egy tartozással kapcsolatban az autómat, amit a levél átvétele után 2 nappal elloptak a parkolónkból. Elég necces volt, mert a behajtó egyből azthitte hogy én játszottam el az autót. Szerencsére a részletes rendőrségi feljelentéssel ők sem tudtak mit kezdeni. A rendőrségi papir neked is fedezet! A behajtó cégnek küldj faxban és ajánlott levélben egy levelet, amiben leirod az esetet, mellékeled a feljelentés fénymásolatát, majd egyúttal felhivod a figyelmüket arra, hogy többet ne keressenek. Ha mégis, megfenyegteheted őket, hogy bepereled őket...de csak akkor ha a fent leirtakat mindet meglépted már.
Ne aggódj, nem lesz bajod :)

heliox 2009.04.17. 16:22:04

>Érdemes ügyvédet fogadnom?

Szerinted ezen a fórumon erre a kérdésre milyen választ kaphatsz?

Frappáns név 2009.04.17. 16:28:28

Az első bekezdésből nekem valami sántít..

"Itt kiderült, hogy az igazolványt valószínűleg ellopták mert hozzájuk került egy közüzemi számla is. /nem csekk vég hanem a tételes számla aminek az alján található a csekk/"

Nem életszerű. A számla valószínűleg utólag került a tolvaj(ok) birtokába, a címed ugye úgyis tudták, mert az igazolványod már megvolt. Arról nem is beszélve, hogy azt a csekket be kell fizetni a hitelfelvétel előtt..

"A rendőrségen .. kiderült az is, hogy a hitel felvétel később volt mint a személyim eltünése."

Ejj, hát a rendőrség kell ahhoz, hogy ez kiderüljön?

Áruhitel felvételénél ne már, hogy csak számla kelljen meg személyi.. Kell személyi, lakcímkártya, továbbá még egy, azonosító dokumentum, adókártya, jogsi stb.

Továbbá vagy munkáltatói (amit simán lehet hamisítani, de azért a hitelkibocsátók hajlamosak leinformálni a hitelfelvevőt a munkáltatóin szereplő adatok alapján) vagy folyószámla-kivonat (amit szintén ellophattak)

Szóval ez a sztori csak nekem nem tiszta?

M. Laci · http://palferi.blog.hu 2009.04.17. 16:57:56

@Frappáns név:

"Ejj, hát a rendőrség kell ahhoz, hogy ez kiderüljön?"

nyilván, hiszen barátunk honnan tudná, mikor volt a hiteligénylés..? ezek a papírok a lopott személyivel hitelt felvevőnél vannak.

pnc 2009.04.17. 17:09:36

de hát ha tudják a címet, akkor nem nehéz elugrani és kikapni a postaládából pár közüzemi számlát...

Metz 2009.04.17. 17:50:39

@Frappáns név: igen csak neked nem tiszta

Labasmaz 2009.04.17. 18:00:52

Jelentsd fel a behajtoceget zaklatasert... Kivancsi lennek, mit szolnak hozza. :-)

CYR · http://egymondatban.blog.hu 2009.04.17. 18:10:42

A poszt szerint miután bebizonyosodott, hogy az igazolvánnyal való visszaélés később történt, mint az igazolvány eltűnésének bejelentése, a posztírót tanúként szerepeltetik az ügyben.

Namármost tanút szerintem nem szoktak elítélni a bíróságon.

Metz 2009.04.17. 18:17:58

@CYR: "Namármost tanút szerintem nem szoktak elítélni a bíróságon."

szerintem a hitellel kapcsolatban aggodik es nem a a birosagi perrel kapcsolatban

Dr. Trebitsch 2009.04.17. 20:15:58

@Metz: nekem sem világos.

Távol álljon tőlem, hogy kételkedjek a posztoló becsületességében, de mégis kíváncsi lennék, milyen termékre vették fel az áruhitelt, és található-e véletlenül pont olyan a károsult otthonában...

Csak mert a lopott igazolványt még értem, de a "hozzájuk került csekk" esetét zavarosnak érzem.

bm613 · http://izland2009.blog.hu 2009.04.17. 20:29:25

Üdv!

Mi is hasonló cipőben járunk, csak még nem tart itt az ügy. Fogyatékos rokonomnak az adataival vettek fel hiteleket, csak az a fura, hogy a személyi megvan. Nyilván valaki kicsalta tőle az adatait. Persze semmi ilyesmire nem emlékszik... Feljelentés volt, voltunk kihallgatáson is, a bankok viszont rohadtul nem működnek együtt. Nemhogy nekünk, de még a rendőrségnek sem küldték el hetek alatt a szerződésekhez tartozó papírokat. Pedig praktikus volna, ha pl. az igazolványmásolat meglenne, mert akkor egyből be lehetne mutatni, hogy nem a rokonom igazolványa, hanem egy az ő adataival gyártott hamisítvány... no meg lenne egy (bár elég béna) arckép is a tettesről. De úgy látszik, nem érdekli őket, hogy meglegyen. Pedig akkor lesz csak esélyük megkapni a pénzüket.

indapasssucks 2009.04.17. 20:33:43

1, a behajtó céggel szemben szerintem a vád zaklatás. Lelki sérelmek miatt perelnék 1 millára, hogy leszokjanak. Nem megnyerhető magyarországon

2, a bíró eljárási hibát vétett. szar alak

3, a cég, ahol a hitelt felvették bebukta, ő a károsult, és még örüljön, hogy nem társtettesként vádolják meg :)

BKV reszelő 2009.04.17. 21:07:54

Nem értem a sirámot. Hagyni kell bírósági szakba lépni a dolgot, ott majd elővenni a rendőrségi jegyzőkönyveket és kész. A bíró majd elhajtja ezeket szépen.

beavereater [AT] 2009.04.17. 21:19:49

Kollégám új személyit kért (anno, amikor átállás volt a kártyásra) az okmányirodában. A régit (lapozgatóst) leadta. Pár hét múlva a gyerekkel gyesen otthon lévő felesége hívta rémülten, hogy azonnal menjen, mert valami rosszarcúak el akarják vinni a családi kocsit, tévét stb.
Nosza, öten be egy kocsiba (élősúly > 600 kg, (

beavereater [AT] 2009.04.17. 21:23:54

bakker, a vége lemaradt:

600 kg (zsírtartalom 5% alatt), pedig szolid informatikus-matematikus-tanár-orvos csapat vagyunk), és mentünk. Kiderült, hogy az okmányirodán leadott személyivel kb. 2 milliónyi cuccot (furgon, szerszámgépek a nem olcsó fajtából) kölcsönöztek valakik, utána persze köddé váltak. Ezért akart a kölcsönzős einstandolni, mert "a töketlen rendőrségtől semmit nem várhat". Mondtuk neki, hogy tőlünk viszont olyat kaphat, amit nem vár, ha nem takarodik el.
Végkifejlet: a kölcsönzős gizda kis fiacskája volt a főkolompos (persze apu tudta nélkül), eladták a cuccokat és eldizsizték az árát. Érdekes módon az még a rendőröket sem érdekelte, hogy ugyan már hogyan jutottak hozzá a személyihez...

pancsurka 2009.04.17. 21:51:13

Bankban dolgozom, intézek kölcsönöket. A sztoriról: Szóval, ez hülyeség. Az új, plexi személyivel ez kizárt, hogy előfordul. Esetleg a régi típusúval, ahol lehet fényképet cserélni és még nincs hozzá lakcímkártya. Ritka, mint a fehér holló, de azért előfordul, főleg idősebbeknél. A "közüzemi számla" lopás elég érdekes, de nem kizárt. Ha tudja hol lakik, odamegy, feltöri a ládáját, kilopja a számlákat, befizeti, hamisítja a személyit. Szerez hozzá adóstársat (bűntársat), mert személyi kölcsönt egy személyre nem adnak. Ha mindez megvan, már csak hamis munkáltatói igazolást kell szerezni, amit szintén lehet. Ez mind egy komplett, szervezett bűnszervezetre utal, ami nem kizárt, hogy van. Ami kizárt - szerintem - hogy attól hajtja be a bank a pénzt, akitől ellopták a személyijét. Ezzel foglalkozom naponta, elhihetitek, hogy ilyen nincs. Talán a "gyorkölcsönös" cégeknél lehet, de komoly pénzintézetnél biztos nincs ilyen. Arról nem beszélve, hogy egy ilyen ügynél a banki ügyintéző is tanú, akit a rendőrségen meg a bíróságon szembesítenek az "ártatlannal". Az ügyintéző is az állásával játszik, ha nem figyel. Szerintem kamu a sztori és az illető trükközött a személyijével, hogy eltűnhessen a hitel fedezete mögül. Láttam egy s mást!!!

kumming 2009.04.17. 23:44:07

@pancsurka:
Lehet hogy bankban dolgozol, de most nemfigyeltél. Áruhitelről van szó, és az simán mehet egy személyivel, és közüzemi számlával. Nem kell egyből kamuzni, és a posztirót gyanusitani. Ez az ügy nagyon is életszerü, mivel nem egyedi eset. A posztiró meg simán fehyegesse perrel a behajtó céget, és akkor szerintem leállnak.

Mackósajt66 2009.04.18. 08:27:21

Ezeket a "behajtó cégeket" sokan összekeverik a végrehajtóval.

Igen nagy különbség, hogy a végrehajtó jogerős határozatot hajt végre hatósági kényszerrel (azaz akár felnyithatja a lakást, hatósági erőszakot alkalmazhat), a "behajtó cégnek" viszont nincs semmivel több joga, mint bármelyik állampolgárnak, aki be akarja hajtani adósától a tartozást.

Úgy hogy az ilyen behajtó cég pattoghat, mint kecskeszar a palánkon, de ha nem fizetsz, semmit nem tud csinálni.

Ha már pl. fenyegetnek, vagy netán erőszakot alkalmaznak, ők követnek el bűncselekményt, és fel kell jelenteni őket.

Ja, és nem kell magyarázkodni, egyszer elmondtad, hogy mi történt, nem kell minden SMS-re, telefonra ugarani.
Telefonhívás kinyom, SMS töröl, ha netán személyesen zaklatnának nem beenged - ennyi.

load error 2009.04.18. 12:47:06

"A "közüzemi számla" lopás elég érdekes, de nem kizárt."

Már elnézést, de ha valaki hamisítani tud egy személyit, akkor egy kamu közüzemi számla nem tart semeddig.

Seherezad (törölt) 2009.04.18. 13:33:39

@pancsurka: Nem tudom melyik komoly bankban dolgozol, de nekem eddig két személyi hitelem volt, egyikhez sem kellett kezes. Akciójukkor a bank hívott fel, egyik alkalommal még a személyimet is később mutattam be, mert csak bementem érdeklődni, az ügyintéző meg egyből töltötte a papírokat, és mikor a szerződést aláírtuk a végén, akkor kérte el a személyimet. Plasztik volt, de anyám se ismerne rám a kép alapján, mellesleg meg sem nézte.

mázlimanó 2009.04.18. 15:03:50

Sziasztok!

A dolgokhoz annyi hozzátartozik,hogy akkor épp kiköltözés alatt áltunk,és sajnos dobtunk el közüzemi számlát :(((....MIVEL nem az én nevemre szólt (hanem már akkor sajnos NÉHAI édesapáméra)én ilyen dolgokra nem gondoltam...A kételkedőknek csak annyit,hogy RENDEZETT anyagi körülményeim vannak,ééés van VALÓS hitelem amit a mai napig fizetek.....
Mellesleg gyártottak egy hamis munkáltatóit is amiben olyan céget neveztek meg ami legalább 150!!!! km-re van az akkori bejelentett lakóhelyemtől(ha valós a cég mert sajnos azt nemtudom),valahogy nem tűnt fel az ügyintézőnek???!!.....És a bank az a bank aminek a mottója:,,A hitelem...C..."

herk 2009.04.18. 23:16:16

@CYR:
"Namármost tanút szerintem nem szoktak elítélni a bíróságon. "

Pont valamelyik népszerű blogon olvastam, hogy a csávó kocsijába belehajtottak hátulról. Birósági ügy lett belőle, az emberünket tanuként hallgatták meg. A pontos részletekre nem emlékszem, de az lett a vége, hogy 50-50%-ba hozták ki vétkesnek a feleket.
A lényeg: tanuként hivták be és 50%-ban lett bűnös.

bm613 · http://izland2009.blog.hu 2009.04.19. 13:45:26

@herk: A "bűnös" teljesen más fogalom.

@mázlimanó: A cégnek nézz utána, neten kell lennie valami adatnak. Fentebb írtam le a mi hasonló esetünket, ott létező cégtől származik a munkáltatói, felhívtam őket, be is mentem hozzájuk (szerencsére csak Bp. túlsó részére kellett menni), és azt mondták a munkaügyis hölgyek, hogy nem tudnak ugyan előkeresni hónapokkal előbbi igazolásokat, de teljesen biztos, hogy ilyen igazolást nem adhattak ki senkinek, ugyanis a benne megnevezett munkakör nem létezik náluk.

beste 2009.04.20. 06:03:58

@pancsurka: kedves, jelen esetben áruhitelről van szó. Anno vettem egy hűtőt, bementem (egyedül), személyivel, munkáltatóival, (arra már nem emlékszem, hogy vittem-e közüzemit, lehet) simán adták a kölcsönt meg az ominózus berendezést.

respecta /01 2009.04.20. 09:24:58

@pancsurka:
Hol dolgozol?
Voltak már személyi hiteleim és egyedül elég voltam hozzájuk. Az igaz, hogy nagy bankoknál.

vape 2009.04.20. 15:15:40

"... majd felhívtam őket és szintén beszámoltam mindenről, ennek ellenére továbbra is sms-ben zaklatnak."
Kérdés, hogy a posztoló mobilszáma nyilvános-e? Mert ha nem, akkor honnan tudta meg a mobilszámát a behajtócég?
Ez a rész nekem is gyanússá teszi az ügyet, de persze erre is lehet magyarázat, csak nincs részletezve.

mokas_gizi 2009.04.25. 00:03:59

@BushDoctor:

Ezt kell tenned, ezenfelül a bank iratain sem a te aláírásod szerepel...

fukisunni22 2009.04.27. 09:19:25

@pancsurka: régi személyim van, ráadásul még három évig érvényes is, pedig fiatalnak hiszem magam. 37 vagyok. :P

Személyi hitelhez sem a rafinál, sem az ersténél nem kellett kezes, vagy adóstárs. A benk pedig mindenáron be akarja hajtani a pénzt valakitől, úgyhogy nem kizárt a szándék. Más kérdés, hogy valószínűleg nem jó helyen kopogtat, de hogy zaklatják az illetőt az nem hogy kizárt, hanem tutti.

koreeder 2014.01.25. 19:07:37

Az én estem: Leadtam a lapozós flepnimet, 10 kerben, átvették, eltették. Helyette kártyát kaptam. Nem állítom ők eladták, de azt se biztosan hogy itt bukott a dolog, de azért gyanus. Egy évre rá vonalas telefonon hívnak, Na végre megtaláltuk! kinyomoztuk a cimét kiált fel egy női hang. Ugyanis lakásfoglalót adtak egy az én régi igazolványommal visszaélő alaknak. Én mondtam, nem adtam ki soha lakást, de valóban ez a nevem. A nő elismerte, a hangomról ítélve hogy nem egyezik a 2 hang. Én ajánlottam jelentse fel az illetőt. Aztán még abban az évben olvastam egy kerületi újságba hogy körözik a nevemmel és személyimmel visszaélő férfit, erre egy haverom hívta fel a figyelmet, hogy naa köröz a yard. A tettes nevén 100 milliós tétel volt, a személyimmel gépeket, ipari anyagot vett, lakást adott ki, előlegeket vett fel, céget alapított. Engem ez ügyben a nőn kívül senki se keresett soha szerencsére. A tettest a rendőrség elfogta, és szerintem ügyesek voltak, mert lépre csalták,tetten érés volt.. Úgyhogy ne szidja nekem senki a magyar rendőrséget. Az elfogásakor még 2 hamis személyi igazolvány volt nála. Nagyon kell vigyázni a személyes iratokra, sajnos nem igazán tiszta kinek adhatom át, de ha lehet nem adom ki a kezemből. Legutóbb egy pc szervizes csaj elkérte, és a pult alatt nézte meg, oo de sajnálom hogy kiadtam a kezemből! Máskor a kezemből nézheti meg bárki, kivétel a hatóság.
süti beállítások módosítása