Sógorom, a zugügyvéd

...and justice for all.

Ön is tud egy érdekes esetet? Írja meg a zugügyvédnek!

Hirdetés

Utolsó kommentek

Linkblog

Friss topikok

Utazási ajánlatok

Munkásbarát Alkotmánybíróság

2008. október 02. - zugügyvéd

A Napi Gazdaság cikke szerint mióta az Alkotmánybíróság (Ab) megszüntette a foglalkozási megbetegedések körébe tartozó betegségek listáját, különösen résen kell lennie a munkavállalónak, mivel most már neki kell bizonyítania, hogy a munkája miatt lett beteg. Amíg a lista létezett, addig ha egy ápolónő például hepatitiszes lett, a betegség megállapítását követően már nem vizsgálták, hogy a fertőzés pontosan hol, kitől, kinek a hibájából történt. Az Ab lényegében arra hivatkozva szüntette meg a listát, hogy annak tartalmát önkényesen állították össze.

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://zugugyved.blog.hu/api/trackback/id/tr22692196

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szűcslaci 2008.10.02. 19:14:46

Igazuk van, ha pl. egy zajterheléses munkahelyen dolgozó azt vallotta a körzeti orvosnak, hogy zúg a füle, meg gyengén hall, akkor készpénznek vették, hogy az a munkahely ártalma. nem kellett bizonyíték. Kelljen.

Mackósajt66 2008.10.02. 19:58:04

Ez az AB határozat több mint 2 és fél éves, baromira aktuális a cikk....
(Győzikéről nincs semmi hír?)

Egyébként meg az AB a Legfelsőbb Bíróság beadványára indította meg az eljárást, mivel az LB is aggályosnak tartotta a később megsemmisített rendelkezést.

Ha esetleg valaki figyelmesen elolvasná az AB vonatkozó határozatát, rájöhetne, hogy nem a munkavállalókkal való kiszúrás miatt semmisítették meg, hanem éppen ellenkezőleg.

A Dr. Handó Tünde meg a Főv. Munkaügyi Bíróság elnöke, tegyen róla, hogy a munkaügyi perek ne húzódjanak el évekig.

Mackósajt66 2008.10.02. 20:01:27

Ja, egyébként meg nagyon-nagyon sok per elhúzódik évekig (a munkaügyi bíróságokon is, meg máshol is), nehogy már ezt is úgy akarják beállítani (csúsztatás?), hogy ez is az AB hibája.
süti beállítások módosítása