Sógorom, a zugügyvéd

...and justice for all.

Ön is tud egy érdekes esetet? Írja meg a zugügyvédnek!

Hirdetés

Utolsó kommentek

Linkblog

Friss topikok

Utazási ajánlatok

Papa kára

2008. szeptember 29. - zugügyvéd

Az MTI szerint  olajügyekben nyomozó Sándor Istvánt hivatali visszaéléssel és hivatalos személy által elkövetett közokirat-hamisítással vádolták, végül felmentették. A Fővárosi Bíróság döntése szerint ezért 11,5 millió jár neki az államtól. Talán eddig ez a legnagyobb kártérítés, amit ilyen ügyekben megítéltek.

Mintegy 11 és félmillió forintot kell, hogy fizessen a magyar állam Sándor Istvánnak, a "Papa" néven ismertté vált nyugalmazott rendõrtisztnek - errõl szóló elsõfokú határozatát hétfõn hirdette ki a Fõvárosi Bíróság.

 

A nyugállományú rendõrtiszt azért nyújtott be kártalanításért keresetet, mert mintegy hat hónapot töltött elõzetes letartóztatásban egy, az olajügyek felderítéséhez kapcsolódó, máig államtitkot képezõ ügyben, amelyben hivatali visszaéléssel és hivatalos személy által elkövetett közokirat-hamisítással vádolták, végül felmentették.

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://zugugyved.blog.hu/api/trackback/id/tr28687667

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doberman 2008.09.29. 19:11:37

Le a kalappal a Papa előtt! Óvatosan, de szembe mert menni a széllel (Pintérrel) - kapott is egy nagyot a pofájára. Azóta azt hiszem,mindenki megtanulta a leckét..

Pallaggal mi történt egyébként? Már a halakkal alszik?

Adblock_júzer · http://addons.mozilla.org/hu/firefox/addon/adblock-plus/ 2008.09.30. 00:16:15

Demokrácia és jogállam, mi? Aki ugrál, kicsinálják probléma nélkül. De most hogy jön ez ide?

nmmmmm 2008.09.30. 15:49:07

Papa kártérítése a magyar rendőrség történetének újabb abszurd fejezete. Jó hogy nem kap nagykeresztet.

2008.09.30. 18:00:04

Jók az ilyen titkos topikok. Nem tudjuk még azt sem mit nem csinált.
süti beállítások módosítása