Sógorom, a zugügyvéd

...and justice for all.

Ön is tud egy érdekes esetet? Írja meg a zugügyvédnek!

Hirdetés

Utolsó kommentek

Linkblog

Friss topikok

Utazási ajánlatok

Áron és a Mein Kampf

2008. május 19. - zugügyvéd

A Zugügyvédet M. Áron folyamatosan bombázza az igazságszolgáltatással vívott heroikus küzdelmének fejezteivel, az utolsó csörte történetét  most közzétesszük, mint kortörténeti tünetet.

Kedves Olvasó! (Dear Reader,)



Ez a levél több mint százezer e-mail címre jut el világszerte. E levél tárgya annak bemutatása, hogy a magyarországi rendőrség és ügyészség felülbírálja és megmásítja a Fővárosi Ítélőtábla ítéletét a zsidó nagytőke érdekében.

(This letter arrives to more than hundred thousand e-mail addresses all over the world. Its subject is to show that the Police and the Public Prosecutor's Department of Hungary supervise and reverse the sentence of the High Court of Justice of Budapest in the Jewish big capital's interest.)

Emlékeztetek az MTI 2006. január 4-i közleményére: "Mónus Áront jogerősen felmentette a [zsidó] közösség elleni izgatás és a sajtórendészeti vétség vádja alól a Fővárosi Ítélőtábla; a férfi ellen a Cion bölcseinek jegyzőkönyve című könyv 1999-es és Hitler Mein Kampf című művének 1996-os magyarországi megjelentetése miatt indult eljárás."

(I remind you of the MTI's announcement on the 4th of January, 2006,: "The High Court of Justice of Budapest definitively acquitted Áron Mónus of the accusation of excitation to hatred against the [Jewish] community and of delict of the press laws; criminal procedure was brought against the man for the publication in Hungary in 1999 of the book entitled 'Protocols of the Learned Elders of Zion' and in 1996 of Hitler's work entitled 'Mein Kampf'.")

A Fővárosi Bíróság és a Fővárosi Ítélőtábla kimondták: "A LAP-ICS Könyvterjesztő Kft-től származó blokkokból ugyanakkor az is egyértelműen megállapítható, hogy a kiadó az Interseas Editions Kft-től [Mónus Áron könyvkiadójától] 2000. február 8. és augusztus 12. között 17 alkalommal, összesen 662 db-t vásárolt a szóban lévő könyvből [a Mein Kampf-ból]."

(The Court of Appeal of Budapest and the High Court of Justice of Budapest stated: "From the writing pads belonging to the Distributor of Books LAP-ICS Ltd., it can be also unambiguously ascertained, that LAP-ICS Ltd. 17 times pourchased the mentioned [Mein Kampf] books, in all 662 copies, from Interseas Editions Ltd. [Áron Mónus's publisher] between the 8th of February, 2000, and the 12th of August, 2000.")

Az 1999-ben a FIDESZ-kormány által a szerzői jog megsértésének vétségére vonatkozóan hozott törvénymódosítás tekintetében a Fővárosi Bíróság és a Fővárosi Ítélőtábla kimondták: "A büntetőjogi felelősségre vonásnak azonban az említett Btk. 2. §-beli rendelkezés gátat szab, hiszen ez a rendelkezés csak jóval a bűncselekmény-elkövetés után lépett hatályba. A kifejtettekből következik, hogy Mónus Áron cselekményével nem valósította meg a szerzői jog megsértésének vétségét."

(In 1999 the law against violation of copyright has been modified by the FIDESZ-government and in connection with that modification the Court of Appeal of Budapest and the High Court of Justice of Budapest stated: "The mentioned 2nd article of the criminal code puts still a stop to take somebody to criminal responsibility, because this disposition long after the perpetration of the delict came into force. From the explanation it follows that Aron Monus, by his act, has not committed the delict of violation of copyright.")

Most arra hivatkozik a rendőrség és az ügyészség, hogy azért indított ellenem új büntetőeljárást 2006-ban, mert az 1996-ban érvényben lévő törvény szerint nem volt bűncselekmény Adolf Hitler: Mein Kampf című könyvének a kiadása 1996-ban, de a 2000-ben hatályba lépett törvény szerint most már bűncselekmény.

(The Police and the Public Prosecutor's Department of Hungary now claim that they have brought a new criminal procedure against me in 2006 because, according to the law valid in 1996, it was not a crime to publish, in 1996, Adolf Hitler's book entitled Mein Kampf, but in compliance with the law which became effective in 2000, the publication of Adolf Hitler's book entitled Mein Kampf is a crime already.)

Hódmezővásárhely, 2008. május 18. (the 18th of May, 2008)
Üdvözlettel: (Yours sincerely:)
Mónus Áron, 

99 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://zugugyved.blog.hu/api/trackback/id/tr79476510

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

a nap húszpontos képe · http://haazeeblog.blogspot.com/ 2008.05.19. 11:24:39

"E levél tárgya annak bemutatása, hogy a magyarországi rendőrség és ügyészség felülbírálja és megmásítja a Fővárosi Ítélőtábla ítéletét a zsidó nagytőke érdekében."


Eddig olvastam. Van értelme tovább? Szerintem nincs. Áronkáról eddig is tudtuk, hogy beteg a lelke...

füredi (törölt) 2008.05.19. 11:27:33

Köszönjük zugügyvéd, ma már tényleg csak ez hiányzott.

füredi (törölt) 2008.05.19. 11:32:16

eltekintve M. Á-tól, van ám egy csomó érdekesség a Mein Kampf-fal kapcsolatban.
Pölö:
- Tudtátok, hogy a Bajor Szabadállam (tehát Bajorország) a jogok tulajdonosa? És nem szokott hozzájárulni a kiadáshoz.
- És azt végiggondoltátok, hogy még hét év, és lejárnak a fenti jogok, vagyis szerzői jogi akadálya már nem lesz a kiadásnak?

Rosszindulatú Vászka 2008.05.19. 11:46:26

Ha jól emlékszem, valami angol kiadón keresztül terjesztették a brossúrákat 4.000 ill. 6.000 HUF-ért, valamint a legtöbbet nagyker számlái alapján összeállított listáról begyűjtötte a rendőrség a könyvesboltokból :)

Mostanra sportértéke a dolognak nincs.

eternity · http://eternity.blogter.hu 2008.05.19. 11:47:20

füredi, kell, h tegyünk értelmes kivételeket. Ezt a szart pl egyenesen titkosítani lehetne mint betegnaplót.

Rosszindulatú Vászka 2008.05.19. 11:49:49

Sztem meg kötelező olvasménnyá kellen tenni, soha többet senkit nem érdekelne.

Arról nem is beszélve, hogy a Cion bölcsei fotosop és nem is túl ügyesen... akinek ez megér egy láda cseh sör árát, az csak olvasgassa.

ern0 · http://linkbroker.hu/ 2008.05.19. 11:57:57

beszédes nevek rovat: "LAP-ICS Könyvterjesztő Kft"

füredi (törölt) 2008.05.19. 12:01:51

Én azon kevesek közé tartozom, akik olvasták a könyvet - melléklet volt egy polgári ügy aktájához - egyetértek: ki kellen adni, fél év múlva a kutyát sem érdekelné. Egyrészt semmi újdonság nem éri az olvasót, mindenki tudja, A. H. hogyan vélekedett pl. a zsidókról. Másrészt - és ezt nem tudom, hogy a fordítás hibája volt-e, vagy at eredeti is ilyen - egy értelmetlen zagyvalék, a megértését az is rontja, hogy ez egy 1922 táján írt politikai irat, ami az akkori politikai körülményekre reflektál, az utalásai emiatt mára teljesen érthetetlenek.

füredi (törölt) 2008.05.19. 12:04:10

vászka!
Megnéztem a honlapot, igen vicces, nem a kosárba kell rakni a megrendelést, hanem a tarsolyba.
Viszont kinn van a főoldalon a post, úgyhogy meneküljön aki tud, mindjárt megérkezik a minden topicot szétbarmoló keménymag.

Rosszindulatú Vászka 2008.05.19. 12:07:10

Füredi 2008.05.19. 12:01:51
1923-ban írta a sörpuccs után a börtönben. Az valszeg a fordítás hibája, jelzem régen is volt angol kiadás magyar nyelven, nem M.Á.-é volt az egyetlen.

Eléggé értelmetlen is volna tiltani, neten percek alatt lehet találni :)

Rosszindulatú Vászka 2008.05.19. 12:08:55

És akkor a Turulbolt rovásírásos honlapját még nem is láttátok...

Kampfer 2008.05.19. 12:11:34

Üdv Mindenkinek!

Hát ez kész... Erre már nem tudok nem reagálni!
A dolognak számomra két lényeges része van. Az egyik a szánalmas és hiteltelen kis nyomoronc rendőrségünk, amely lassan már ki sem lát primitív kis baseball satyója alól, s gyártja a szánalmasabbnál szánalmasabb, buta kifogásait...! Hiába, nemcsak a móri ügy jelzi nevetséges ténykedését, de az utakon végzett "munkájuk" is minősíti őket! No meg ez az eset is... Érdekes, az Illatos úton nem szoktak ekkora pofával megjellenni! Na mindegy... A magyar joggyakorlat (szándékosan nem írok igazságszolgáltatást) még sokkal korábban minősítette magát, mint gyökér rendőrségünk! De azért hétről-hétre tesznek érte, hogy hitelük és megítélésük konvergáljon az abszolút nulla felé!
A másik lényeges dolog számomra, hogy ma Magyarországon vajon ki a pöcs tilthatja be egy könyv kiadását? S milyen alapon??? Mondja már meg nekem valaki, hogy mi a szarért fosnak ennyire ezek a demagóg, hiteltelen balfaszok attól, hogy az egyszeri ember elolvassa Adolf művét??? Hisz ha az egy szemen szedett hazugság és demagóg hülyeség, akkor a polgár jót derül rajta, majd egy életre eldobja magától azon gondolatok bármelyikét is! Vagy esetleg mégis para van valamiért??? S akkor jön a jó öreg beidegződés??? Tiltsuk be...??? Esetleg máglyára vele??? Volt már rá példa, igaz? Kedves jogállami, szadeszes és egyéb rendőrségi honfitársak... Loool... Szánalmas idióták!
Kampfer

Rosszindulatú Vászka 2008.05.19. 12:16:50

Kundera, Koestler, Orwell és még sokan mások is tiltottak voltak. A Gyűrűk Ura első Gondolat-os kiadását 3 nap után eltűntették a boltokból. Azt meg miért?

Adblock_júzer · http://addons.mozilla.org/hu/firefox/addon/adblock-plus/ 2008.05.19. 12:26:33

Isten barmai kifürkészhetetlenek.

Engem is folyamatosan bombáz valaki V|AGRA reklámokkal, mégsem küldöm be az Ugügyvédnek. Elszakadt a cérna?

Nem tudom miért van duplán. (I don't know why is it double.) Nem növeli a hitelességét, csak hosszabb.

Tőlem mindenki azt olvas amit akar.

Az utolsó bekezdés a lényeg. Nincs igaza ebben?

füredi (törölt) 2008.05.19. 12:26:50

Tudod Kampfer arról van szó, hogy a lakosság 95 %-ára valóban nem hatna a könyv kiadása. Vannak azonban az olyan identitászavaros idióták, akiknek a mindennapi élet folyamatos kudarcai miattellenségkép kell. Tudod olyanokról van szó, aki egy viszonlag kukturáltan folyó társalgásba beleokádnak, mint te itt fenn. Na, ezek egyéb dolgok - agy, kultúra - híján rátapadnak egy ilyen könyvre. Nem veszélyesek, felőlem olvasgassanak (Ez itt: "A" az "A" betű. Holnap folytatjuk.) Csak időnként baromságokat böffentenek. Például nem jut el az "agyukig", hogy a Mein Kampf NINCS BETILTVA Magyarországon, mint azt feljebb olvashattad, a szerzői jogok a bajor államnál vannak, aki nem engedi azt kiadni. nyilván az igen erős bajor szadesz, meg a magyar rendőrség és a bíróság akadályozza meg ezt is. Egyébként ha tudnál olvasni - persze tudsz, csak a tények nem érdekelnek , a post pont arról szól, hogy a bíróságok azt mondták, hogy nem bcs.

SzigMa 2008.05.19. 12:27:27

Tehát kereskedett egy olyan könyvvel, aminek nem volt jogtulajdonosa, nem volt engedélye a jogtulajdonostól és 2000 augusztusában, tehát az 1999-es törvénymódosítás hatályba lépése után is eladta. (És mindezt emailkörben küldi szét a világba dicsekvésként).
Ilyen kevés adatból is egyértelműnek tűnik, hogy igen, eljárást kell ellene indítani, mint ahogy mindenki ellen ezt kéne, aki ilyet csinál! Nehogy már azért kivételezennek valakivel, mert a Mein Kampfot adta ki! A törvény mindenkire vonatkozik! Kommunistákra tízszeresen, százszorosan!

füredi (törölt) 2008.05.19. 12:28:22

Ja, arról meg már tényleg ne is beszéljünk, hogy a büntetőeljárás, amiről szó van a Fidesz alatt indult, gondolom őket értetted, amikor a "hiteltelen balfasz" kifejezést használtad.

Adblock_júzer · http://addons.mozilla.org/hu/firefox/addon/adblock-plus/ 2008.05.19. 12:30:28

Kampfer

"Hisz ha az egy szemen szedett hazugság és demagóg hülyeség, akkor a polgár jót derül rajta..."

Jót írsz, de ebben az egyben nincs igazad. A jónép készpénznek veszi amit lát-hall-olvas. (Nem cenzúrát javaslok, hanem népnevelést.)

The Green Manalishi (törölt) 2008.05.19. 12:31:35

A "tilcsákbe" attitűdtől nehezen szabadulnak, akik mindig mindenre ezt látják megfelelő megoldásnak.
Ettől függetlenül, teljesen helyesen írta itt előttem valaki: a Mein Kampf egyfelől rosszul szerkesztett, zavaros, nehéz szöveg, telis-tele utalással a korabeli német belpolitikára, jórészt értelmezhetetlen egy mai (átlag)olvasónak. Akad benne pár tucat oldalnyi zsidózás, illetve itt-ott szokásos zsidózós "beszólások" (pl.: a víznek nem nagy barátjai, stb.) de semmi újat nem tartalmaz, amihez hasonlót ne lehetne pillanatok alatt a netről összeszedni. (A kurucinfo pl. szerintem már "keményebb".)
Nem mellesleg baromi unalmas, szerintem még igaz rajongók is kevesen olvassák végig, semmivel sem szórakoztatóbb, mint Lenin (Sztalin, stb.) bármelyik kötete...
Hülyeség ez a tiltósdi, de jól jellemzi a mai magyar demokráciát, az antifasiszta idiotizmust.

MrZed001 2008.05.19. 12:34:53

Könyvek betiltása, könyvek égetése, nemtom de erről valahogy mindig a nácizmus jut eszembe.
Ha a talmud nincs betiltva rasszizmusa ellenére, akkor ennek se szabad.
Ha mindkettő be lenne tiltva, most nem kérdezhetném szép nagy betűkkel, hogy KETTŐS MÉRCE ??

Rosszindulatú Vászka 2008.05.19. 12:35:06

Ha jól emlékszem, régebben létezett egy kritikai kiadás történészeknek, az angol kiadású magyar nyelvű volt. A boltokban nem volt kapható. Vicces módon a Churchill könyv is csak belső terjesztésű volt első kiadásban. Ja, ás Áron bácsi is valami angol cégen keresztül trükkölt.


Füredi, akkor a Gede testvéreké az rendezett jogilag, mint ők állítják?

The Green Manalishi (törölt) 2008.05.19. 12:38:12

Az egyébként igaz, hogy ha nincs jogosultsága, még az elmeháborodott Mónus Áron (ő volt, akit elmondása szerint a párizsi Pasteur Intézet rákkal megfertőzött?) se kereskedjen egy könyvvel, de az azért elég nyilvánvaló, hogy itt nem a jogtulajdonos érdekei felett érzett határtalan aggodalom indította el a gépezetet, hanem maga a mű volt a fő baj...

füredi (törölt) 2008.05.19. 12:43:13

Vászak!
Én innen nem szeretnék véleményt nyilvánítani, de eléggé nehezen tudom elhinni, hogy rendelkeznének a jogokkal.

füredi (törölt) 2008.05.19. 12:44:14

Green!

Egy rakás olyan ügyben itélkzetem, amikor más könyvről volt szó, csak az nem kapott publicitást. Ez nem ritka.

Bit Rot 2008.05.19. 12:45:21

Szánalmas ez a betiltás...

Nem tiltani kell, hanem oktatni, felvilágosítani. Nem szőnyeg alá seperni, hanem beszélni róla, elmondani, hogy mi miért hazugság benne, stb.!

Rosszindulatú Vászka 2008.05.19. 12:45:22

Aki nem a neten olvassa a Vezér bölcs szavait INGYÉR, hanem 4.200 HUF-ért brossúrakötésben, az Sikeres-e,

füredi (törölt) 2008.05.19. 12:47:10

N I N C S B E T I L T V A ! ! !

Tényleg nincs higyjétek el! Minden panasszal irány a Bajor Szabadállam!

Adblock_júzer · http://addons.mozilla.org/hu/firefox/addon/adblock-plus/ 2008.05.19. 12:51:21

Egybe kéne kötni hatodik Lenin egymilliópicikrisztusával. Akkor ki lenne balanszírozva. Olyan mindkét végén kezdődő kötetnek.

A 4200 meg nem az ára, hanem a jó ügy támogatása.

Adblock_júzer · http://addons.mozilla.org/hu/firefox/addon/adblock-plus/ 2008.05.19. 12:52:47

A Bajort meg hagyd békén. A Jáksónak van problémája az állával.

kim.bauer 2008.05.19. 12:58:29

MrZed001 2008.05.19. 12:34:53
olvasd el mindkettőt, és utána alkoss véleményt. mert amíg az egyik anyázza a másikat, addig a másik nem erről szól, hanem egy etnikum vallási alapkönyve.
olyan ez, mintha szembeállítanál egy "írtsuk ki a magyar népet" című könyvet a "magyar nép történelme" című kötettel, és azt mondanád, hogy vagy minkettőt tiltsák be, vagy egyiket sem.
amúgy Füredinek van igaza (mint általában); éltem kint a bajoroknál, és az általam megismert közvélemény alapján nem fognak hozzájárulni a kiadáshoz.

The Green Manalishi (törölt) 2008.05.19. 13:03:24

füredi, nem is állítom, hogy más könyv esetében nincs ilyen. De te se vitasd, voltak szép számmal "betiltást" követelő hangok. Az egész úgy jött le, mintha tiltani akarnák, ami a kormányaink demokratilkus igyekezeteit ismerve - számomra elképzelhető (azaz szívük szerint betiltanák). (Vesd össze: izzadmányos erőlködés a Kurucinfo "betiltatása" végett.)

füredi (törölt) 2008.05.19. 13:06:47

Hopp Zeden át is futottam.
Tehát, mint azt már számtalanszor elmondottam, a Mein Kampf nincs betiltva.

Talmud... Jézusom, mondanám, de az itt nem stilszerű.

Valahol azt olvastam, hogy egy nemzet kialakulásának egyik előfeltétele, hogy elkezd gyűlölni másokat. Ez olyan, mint amikor egy kamasz elsőként úgy határozza meg önmagát, hogy másoktól elhatárol. Így aztán gyakorlatilag minden öregebb történelmi munka rasszista. A Biblia is. Az egri csillagok is. A Képes Krónika is.

Azért ennél némileg más a Harcom, de ezt már leírta kim. bauer. (Igen ez egy jó kérdés, melyiket olvastad)

És nem tisztem, de hadd védjem meg Lenint is! VI. Leninnél nem nagyon találsz rasszizmust, ez persze nem jelenti azt, hogy maga a rendszer nem lett volna számos vonatkozásában az.

füredi (törölt) 2008.05.19. 13:08:37

Green!
Egyébként igazad lehet - sőt valszeg van - hsizen M. Á. sajtórendészetri vétségről is ír, az meg azt jelenti, hogy betiltották a terjesztést, de szerintem azt is a szerzői jogok miatt!
A Cion... azt hiszem be volt tiltva tényleg, valamikor 93. táján. Jobboldali kormány alatt.

Adblock_júzer · http://addons.mozilla.org/hu/firefox/addon/adblock-plus/ 2008.05.19. 13:13:40

Nem a rasszizmus miatt tenném a másik oldalra Lenint. Talán jobbat kellett volna választanom, de elsőre ez ugrott be.

Rosszindulatú Vászka 2008.05.19. 13:14:16

Jóvanmár, a Cion télleg nem könyv, csak egy történelmi tabló, egyébként is fék. Seholsincs Ford úr könyvéhez.

Teljes magyar Talmud meg nincs :)))

A Szentírást illetően meg a történelmi egyházak közt sincs egyetértés...

És a kuruc kezd lájtosodni a hunhírrel együtt, nálam most a Szent Korona Rádió a top :D

Lenin pedig az aktuálpolitikai fejtegetései okán olvashatatlan, legalábbis nekem, nem vagyok történész.

Kezd érdekelni a A harcom jogállása, szal akkor a Gedééket még nem találták meg? Azzal dicsekszenek, hogy jogtiszta a kiadásuk...

Rosszindulatú Vászka 2008.05.19. 13:16:11

De csak igaza lehet Füredi kartácsnak, az Akarat diadal verzió, amit a Gede testvérektől sikerült megszereznem, nem százas, van benne kb. 2 perc japó korházasfilmrészlet a közepe táján, szal az is valami nem jogtiszta forrásból származhat...

derelyegrádi szellem 2008.05.19. 13:19:41

Könyveket nem tiltunk be. A M K. pl minden amerikai egyetem könyvesboltjában megtalálható, szabadon magvásárolható. Nyilván az ottani kiadók kaptak engedélyt a "bajoroktól" :) (az egy kicsit elgondolkodtató, hogy viszont Mark Twain könyveit betiltották az egyik amerikai államban)

Ez könyvbetitósdit a magát liberálisnak önmeghatározó (na ilyen is csak a magyar ugaron van) Bárándy Péter kollégám (égek!) erőltette. Számomra hihetetlen módon, de hát itt ilyenek a "liberálisok"

A Kommunista Kiáltványt, Lenin összest, Eörsi István verset, glosszát, meg a Mein Kampfot is lehessen szabadon olvasni, annak akit érdekel, nem hiszem, ha valaki elolvassa bármelyiket akkor csupán ennek hatására náci vagy komcsi lesz. És ha igen, akkor mi van? Mert - amíg bűncselekményt meg nem valósít - mindenki olyan eszmét vall, amit csak akar. Fel kéne ezt fogni végre, még Bárándynak is.

füredi (törölt) 2008.05.19. 13:24:20

Az akarat diadala az más káposzta, ott a Leni Riefenstahl a szerző, nem hiszem, hogy sokszor adta ki, de az elvileg rajta múlott, most halt csak meg nemrég.

füredi (törölt) 2008.05.19. 13:24:56

szellem.
Így van, könyveket nem tiltunk be.

Kampfer 2008.05.19. 13:25:13

Tisztelt Füredi!

Nagyon kultúr és kellően személyeskedő és provokáló hozzászólásod köszönöm! Gondolom nem túl nagy kockázat a monitor mögül emberkedni és osztani az észt... Mindegy, amit írsz rólad szól, téged minősít, nem mást... Sebaj...
Sikertelenségtől nem kell szenvednem, köszönöm tuti megállapításod! Bár nem vagyok sem jogtudor, sem szénnédiplomázott agyalgó, egyszerűen csak egy "dolgozó" magyar ember (bár sejtem, hogy ők mik a te szemedben), de azért amit ebben a röhejben elérhettem munkával, azt elértem, nem kell félnem sem éhezéstől, sem hontalanságtól, sem hiteltörlesztéstől. S mindezek mellett még érdekel is néhány dolog, szoktam olvasni is, s fejembe vettem, hogy akkor már a Meinkamp-ot is elolvasom, ha már boldog-boldogtalan hivatkozik rá. Nos, nem tudom, számodra mit jelent a "betiltás" szó, de ha valaki nem enged forgalmazni egy könyvet, az betiltás. A '90-es években sem a bajor állam miatt szedték be a példányokat, ebben biztos vagyok. Egy volt kollégám még megvette, így elolvastam. Ettől még nem változott meg a világképem, próbálom megérteni a miérteket. Minden tény érdekelne! Ezzel kapcsolatban is, csak hogy minden eljuthasson az agyamig! Más kérdés, hogy mely tények kapnak publicitást s melyek nem! Ez megintcsak nem az én problémám, ami eljut hozzám, az alapján ítélek. Emiatt olvastam el ezt is...
Személyeskedésedre nem reagálok, személyesen egyszer úgyis bele fogsz futni majd abba az emberbe, aki majd ott áll veled szemben face-to-face, s ugyanúgy osztod majd neki az észt! S ott nem lesz majd monitor...
Kampfer

Joco74 2008.05.19. 13:25:14

Öööö...

Jelentsd fel spammelésért...

:)

Rosszindulatú Vászka 2008.05.19. 13:26:41

Értelmetlen is volna tiltani, a gúgli 2 perc alatt talál kereshető, letölthető verziókat :)

füredi (törölt) 2008.05.19. 13:30:43

Hála a jó istennek, te a nevedet nyiltan vállalva fröcsögsz.

MrZed001 2008.05.19. 13:38:45

kim.bauer 2008.05.19. 12:58:29
Megnyugtatlak, mindkét mű rasszista és kirekesztő. Az egyik felsőbbrendűnek képzeli magát, és utálja a másikat. A másik mégfelsőbbrendűnek képzeli magát, és utál mindenki mást.
A talmud mellesleg NEM "egy etnikum vallási alapkönyve", hanem rabbik tanácsgyűjteménye.
Valaki egyszer úgy fogalmazott, hogy onnan lopták a Star Trek Deep Space Nine-ban a (nagysikerű) Ferengik Vagyonszerzési Alapelveit (meg az egész fenengi fajt mellesleg)
Egyébként vicces, de tényleg alig van rasszizmus Lenin műveiben, meg nacionalizmus is minimális ahogy emlékszem.

Kampfer 2008.05.19. 13:39:13

Nem igazán értem, mit értesz fröcsögés alatt, de a te dolgod... Sok esetben jó lett volna mind a rendőrség, mind a jogásztársadalom hasonlóan határozott és együntetű állásfoglalása... Ezügyben persze azonnal megszületett! Erre óhajtottam csak utalni. Az egyébként meglévő elégedetlenséget és bizalmatlanságot pedig nagyon egyszerű fröcsögésnek hívni... Végülis a bárándynak is bejött. Na ennyi...
Kampfer

szpal 2008.05.19. 13:39:23

Téves a Bajor Szabadállam hivatkozása, "Der Freistaat Bayern war laut Urteil des Landgerichts München I vom 15. Oktober 1948 zwar berechtigt, Hitlers Vermögen zu beschlagnahmen ... er war und IST NICHT BERECHTIGT, auch ALS INHABER DES URHEBERRECHTS VON ADOLF HITLER aufzutreten, da das Urheberrecht ein Recht eigener Art mit ineinander übergreifenden verwertungs- und urheberpersönlichkeitsrechtlichen Befugnissen darstellt, so dass weder die Vorschriften über Vermögensrechte (insbesondere des Sachrechts) noch über die des Persönlichkeitsrechts unmittelbare Anwendung finden können. Die Berufung des bayerischen Finanzministeriums im Zusammenhang mit dem behaupteten Erwerb des Urheberrechts auf die bayerische Einziehungsverordnung von 1948 ignoriert, dass das Urheberrecht zwar vererblich, jedoch unübertragbar ist. Der Kern des Urheberrechts ist kraft Erbganges auf die Erben Adolf Hitlers übergegangen.

de.wikipedia.org/wiki/Mein_Kampf#Rechtslage_heute

füredi (törölt) 2008.05.19. 13:39:38

És a talmudban ki is kell írtani a másikat?

füredi (törölt) 2008.05.19. 13:42:54

Ne da aztán ilyenek vannak benne, hogy:

Die türkischen Ausgaben wurden nach Intervention des Freistaates Bayern im August 2007 verboten.[12] Ob Bayern überhaupt das Urheberrecht für Mein Kampf in Schweden besitzt, ist gerichtlich noch nicht abschließend entschieden. In Deutschland darf Mein Kampf laut einem Urteil des Bundesgerichtshofes antiquarisch vertrieben werden (BGHSt 29, 73). Auch der Besitz des Buches ist legal.

Hát ha a török kiadást a Bajor Szabadállam tiltotta meg, akkor övé a jog, nem?

MrZed001 2008.05.19. 13:47:49

füredi:
"Tehát, mint azt már számtalanszor elmondottam, a Mein Kampf nincs betiltva."
Aha, egy dolog az elmélet, egy másik pedig a gyakorlat ugyebár.
Az árpádsávos (ezeréves!) zászló sincs betiltva (előtte tette le az esküjét El-Qró ... aztán mégis náci jelképként jellemzi a parlamentben, Greyhound videója nagyon nagyon találó: youtube.com/watch?v=KhkgUcsUHiQ )
Nem egy esetről olvashatsz, amikor nagy magyarországos kitűző, póló miatt hurcolnak meg diákokat.
Fel kellene végre fogni, hogy a nacionalizmus egy egészséges dolog, ezért nem kerül még elcsatolásra amerikától 2-3 déli megye, pedig a többség már mexikói-kubai (de a nacionalizmus miatt amcsinak vallják magukat)

szpal 2008.05.19. 13:48:33

Füredi, a cikk szerint a bajor szabadállam ALAPTALANUL hivatkozik Hitler szerzői jogának jogutódlására, ugyanis a szerzői jog valami olyan fura jog, ami nem dologi jellegű, tehát a Hitler vagyonát elkobzó ítélet a Mein Kampf utáni szerzői jogra nem vonatkozik. Vagyis a szerzői jog jogutódjai Hitler örökösei lennének. Amúgy vannak egyáltalán ilyenek?

Rosszindulatú Vászka 2008.05.19. 13:48:54

Van valami halovány emlékem, hogy a megfelôen lábjegyzetelt és kommentált "kritikai" kiadást, történelmi ismeretek bôvítésének céljából szokták engedni... de lehet, hogy megcsal az emlékezetem, de M.Á. elôtt volt már magyar Harcom, a háború utánról, valami angol egyetemi kiadó gondozásában olvastam még...

red dragon 2008.05.19. 13:49:17

Én is azon kevesek közé tartozom, akik olvasták a könyvet, történelmi érdekességnek tekintettem.

Egy teljes zagyvaság, tök unalmas. Ráadásul a Hitler által használt hivatkozások (történelmi előzmények, stb.) alapos történelmi ismeretek nélkül egyszerűen értelmezhetetlen.

füredi (törölt) 2008.05.19. 13:50:01

Vannak örökösök, végrendeletében pénzt hagyott távoli rokonai A. H.

füredi (törölt) 2008.05.19. 13:52:43

A német szövegnek még fekszem, nem teljesen egyértelmű nekem. valszeg a nyelvtudásommal van baj. Mert igaz, amit írsz, de utána folyton a pénzügyminisztérium intézkedéseiről ír mégis.

Rosszindulatú Vászka 2008.05.19. 13:57:30

Vicces, hogy a hôs felszabadítok szétlopkodták fél Berlint 45-ben, valami Dácsából a Tajgában kerültek elô nemrég lemezek a Vezér gyûjteményébôl :)))

Sanyi 2008.05.19. 13:58:01

Én is olvastam, méghozzá németül, köt. olvasmánynak baromi unalmas lenni, egyébként is az. Szerintem nincs értelme még foglalkozni se vele, se politikai se jogi szinten.

füredi (törölt) 2008.05.19. 13:59:39

Na, végigolvastam, szpal, vagy nem olvastad figyelmesen, vagy csusztatsz.
Egyértelmű:
"Da Hitler bis zu seinem Tod mit Wohnsitz am Prinzregentenplatz 16 in München gemeldet war, wurde sein Vermögen, das von den Alliierten beschlagnahmt worden war, nach Kriegsende vom Freistaat Bayern eingezogen. Zu diesen Vermögenswerten zählen nach Ansicht des Freistaats Bayern auch die Nutzungsrechte an Mein Kampf. Sie enden am 31. Dezember 2015 (70 Jahre nach Hitlers Tod, gemäß Urheberrechtsgesetz). Der Bayerische Staat geht gegen unkommentierte oder vollständige Nachdrucke mit allen rechtlichen Mitteln vor."

Amit te idéztél, az egy történész véleménye, ami szerint ez nem volt helyes! A tény viszont ettől függetlenül az, ami fenn van!

2008.05.19. 14:09:23

hmm. azért ne legyünk már szándékoltan vakok, a bajor szabadállam szerzői joga egy humbug, egyetlen célja, h ezt baromságot ne adhassák ki nyomtatásban. azaz a könyv egy tiltólistán van.
azon kérdés, h most ez jó-e vagy sem, érdekes. aki hozzá akar jutni, ideológia és szellemi táplálékként, úgyis hozzájut más csatornán keresztül, és legalább éhenhal az agya...
engem nem zavar az sem, ha nem adják ki, az sem, ha kiadják, csak ezek a mondvacsinált, álságos indokok, amikben tényleg zavaró törvénytelenségek rejtezhetnek, de ezt a kutya sem piszkálgatja, mert ugye fél mindenki, h feljön a szaros víz... holott pedig ez a büdösség velünk él, ettől büdösebb, vagy több kaki úgysem lesz.

szaGértő 2008.05.19. 14:13:33

Ez aztán topik!
Kicsit félrenézek, és máris ott van 64 komment.

derelyegrádi szellem 2008.05.19. 14:16:44

Hát ha már Leni filmje felmerült. Az életéről szóló könyv (önéletírás) minden további nélkül megjelent, mint az normális. Én olvastam is.

Mondjuk azt nem tudom, hogy az Akarat diadala szabadon kapható-e. Ez egy nagyon hatásos propaganda film. Úgy kell nézni. Tudtommal minden nyugati filművészettel foglalkozó egyetemen tananyag. Pont úgy mint Dovzsenko. (ő egy szovjet propagandafilm rendező, Lenin és Sztálin alatt alkotott)

Filmeket sem tiltunk be normális országban politikai tartalma miatt, ugye kedves ildinéni :)

Rosszindulatú Vászka 2008.05.19. 14:17:42

Ami külön árnyalja a dolgot, hogy ez a mi kultúrális örökségünk, a betiltás, meg a cenzúra, meg a jó cuccok pult alatt vannak...

Pár napja volt Szabadös György úrral egy riport a Bartókon, mikor külföldön megemlíti, hogy be volt tiltva zenéje évekig, körberöhögik, lehüjézik és othagyják többnyire, aztt gondolják vetít.

2008.05.19. 14:23:40

szellem, abból is mekkora cirkusz volt, h a rammstein nevű német formáció az olimpiás propagandafilmből rakta össze a klipjét. egy csomó helyen le sem ment, be akartál tiltani, stb.

Adblock_júzer · http://addons.mozilla.org/hu/firefox/addon/adblock-plus/ 2008.05.19. 14:24:03

Näin laita kalakukkoa!
Nyt ota vettä ja soulaa,
Sen jälken voita, janhoja,
Sen jälken vaivataan,
Sen jälken vaivataan!

Nyt raakaa kalaa, silavaa
Ja pannan taikinalle, rakas!

Näin laita kalakukkoa!
Nyt ota vettä ja soulaa,
Sen jälken voita, janhoja,
Sen jälken vaivataan,
Sen jälken vaivataan!

2008.05.19. 14:24:14

és a poén, h egy depeche mode feldolgozás volt. :D

Rosszindulatú Vászka 2008.05.19. 14:32:55

Arra azért kiváncsi lennék, mekkora tockost kapna ma Leni asszony Goebbels úrtól, a hátulról fényképezett szvasztikákért :)))

szpal 2008.05.19. 15:05:58

1999. évi törvény LXXVI. törvény a szerzői jogról:

A szerzői jogok keletkezése, a szerzői jogok a vagyoni forgalomban

9. § (1) A SZERZŐT a mű létrejöttétől kezdve MEGILLETI A SZERZŐI JOGOK - a személyhez fűződő és a vagyoni jogok - ÖSSZESSÉGE.
(2) A szerző személyhez fűződő jogait nem ruházhatja át, azok másként sem szállhatnak át és a szerző nem mondhat le róluk.
(3) A VAGYONI JOGOK - a (4)-(6) bekezdésekben foglaltak kivételével - NEM RUHÁZHATÓK ÁT, MÁSKÉNT SEM SZÁLLHATNAK ÁT és
azokról lemondani sem lehet.
(4) A VAGYONI JOGOK ÖRÖKÖLHETŐK, róluk halál esetére rendelkezni lehet.
(5) A vagyoni jogokat öröklés útján megszerző személyek azokról egymás javára rendelkezhetnek.
(6) A vagyoni jogok a törvényben meghatározott esetekben és feltételekkel átruházhatók, illetve átszállnak. A jogszerző - a jogok átruházására irányuló szerződés eltérő kikötése hiányában - a vagyoni jogokkal a továbbiakban rendelkezhet.

derelyegrádi szellem 2008.05.19. 15:06:33

A.J.

"Engem is folyamatosan bombáz valaki V|AGRA reklámokkal"

Amíg nem a csajod, addig ne törődj vele. :)

2008.05.19. 15:19:34

off, vagy uff !

Ez a viagrás dolog érdekes, én naponta min 2-3 kapok de nem arra az cimre, amivel ide bejelentkeztem

2008.05.19. 17:06:45

Csak ne Te állsz a háttérben?

2008.05.19. 17:53:08

Nehogy a végén az Artisjus még Hitler rokonainak is küldözgessen az üres cdken besarcolt pénzből.

Zelefánt 2008.05.19. 18:01:40

A Mein Kampf csüggesztően szar és zagyva iromány, betiltása csak növeli (méltatlanul) az iránta tanúsított érdeklődést. A németek nagyon be lehettek borulva az agyukba, ha ez akkor ennyire bejött nekik. Nem mellesleg a szerző kurva jól keresett vele (meg a hozzá kapcsolódó fellépéseivel), van is erről egy érdekes könyv (Hitler pénze).
Amúgy pedig tízegynéhány évvel ezelőtt bárki megvehette a Batthyány-téren, 4.500
HUF-ért. (És persze valószínűleg nem csak ott.)

mcs · http://paralelart.wordpress.com/ 2008.05.19. 20:23:28

elkezdtem, kb. 15 oldalig bírtam, olvashatatlanul zavaros.

és, mint sokan írták, ostobaság betiltani, nem ettől lesz több náci.

mondjuk én a különféle geometriai alakzatok betiltását se értem...

Seherezad (törölt) 2008.05.19. 21:24:17

Nekem meg az a hasfájásom, hogy a frászért nem temetjük már el a múltat??? A történteken már nem tudunk változtatni, több tonnányi könyv kiadásával sem, nem tehetünk róla, és ellene sem. Pláne hogy már minden fórumon átkozott sok pénzt, kártérítést leszakajtottak ama népírtásért a Zsidók. és pláne, hogy én felnőttem úgy, hogy lövésem nem volt miért kellene utálnom a zsidókat, mi több meg sem tudtam őket különböztetni a nem zsidóktól.Nem mert ostoba voltam, hanem mert nem volt eldöntendő kérdés.
A lányomat meg állami támogatva 30 rongyé vitték volna haláltábort nézegetni, nyolcadikos osztálykirándulásra.
És az adófizetők pénzén finanszírozott bíróság, még ma is azon vekeng, hogy kiadható valami, amiről már számos író megemlékezett, történelem könyvek tonnája van tele vele. És ennél sincs fontosabb ebben a k*rva országban!
Komolyan megáll az eszem és ácsorog...

VIC20 2008.05.20. 09:03:31

Én is kötelezővé tenném az elolvasását... egyetemeken, töri szakon mindenképpen. Merthogy kordokumentum. Forrásmű. Az adott történelmi kor megértéséhez elengedhetetlen.

Szerencsére nekem is van egy példány a polcomon, ha egyszer az életben lesz egy kis időm, elolvasom.

VIC20 2008.05.20. 09:11:17

Seherezad:

Nagy dolgot kértél: eltemetni a múltat. Szép goldolat, de hogyan? Mármint úgy, hogy működjön. A végleg eltörlés, láttuk, nem jött be. Az eltussolás, elhallgatás, elrejtegetés sem az igazi, mert a szekrényből mindig kiesik egy csontváz. Az eltemetés lenne az igazi. De hogyan?

2008.05.20. 10:56:13

VIC20 2008.05.20. 09:03:31
"...Én is kötelezővé tenném az elolvasását... egyetemeken, töri szakon mindenképpen..."

Áldanák a neved!

Lenin, Marx, Engels, Sztálin, Rákosi, Enver Hodzsa stb. összes műveit is olvasd el. Azok is kordokumentumok. Mao könyvecskéjéhez több időt hagyjál, mert azt kívülről kell betanulni.

VIC20 2008.05.20. 11:56:36

Felőlem áldhatják!

Olvassák csak el a leglényegesebbeket. (Szomorú, hogy manapság diszlexiás embereket vesznek fel egyetemre.)

Egyébként hol is mondtam én olyat, hogy "az összeset"?

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2008.05.20. 12:19:22

Halkan megjegyzem, Svédországban a nagyobb kölcsönkönyvtárakban leemelhető a polcról, kölcsönözhető ez a könyv. Ott valahogy már megértették a felvilágosítás előnyeit az állandó, hisztériás tiltással szemben.
Le is emeltem, el is olvastam. Ahogy Malcolm X önéletrajzát is ugyanabban az évben. Tájékozódás, a korok, emberek, vélemények megértése, miegymás. Lehet nem ártana itt sem.

2008.05.20. 13:08:12

Van vagy 500 évre elég könyv amit érdemesebb elolvasni a Mein Kapfnál. Félek ha valamit fel nem találnak (olcsón) az ötödét sem fogom tudni elolvasni.

Rosszindulatú Vászka 2008.05.20. 13:12:43

Zsir 2008.05.20. 10:56:13

És Makarenkó, az Új ember kovácsa meg kutya? Meg az Acélt megedzik? Csak, hogy teljes legyen a kép :)))

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2008.05.20. 13:14:12

zsir: teljesen egyetértek, de a választás lehetőségét hagyjuk már meg a derék állampolgároknak... csak ez zavar, semmi más.

Rosszindulatú Vászka 2008.05.20. 13:16:33

Már bocs, de eddig is volt nyomtatott Harcom, aki nagyon akarta hozzáfért.

VIC20 2008.05.20. 14:20:10

Rékuc: EGyetértek.

Tényleg zsír, te olvastad, ugye?

2008.05.20. 15:43:47

Rékuc · fika.blog.hu 2008.05.20. 13:14:12

Amennyire itt kiderült a jogtulajdonos akadályozza a kiadást, egyéb akadálya nincs.

VIC20 2008.05.20. 14:20:10

Nem olvastam, de hozáférhetnék, ha érdekelne. Részletekben ismerem csak.

Maga a korszak egyébként érdekel és elég sokmindent elolvastam vele kapcsolatban. Aki ismeri az azt is tudja, hogy abban az időben minden tizedik frusztrált félművelt embernek volt egy ehhez hasonló könyve. Az összes MK-ban szereplő teóriát már jóval Hitler előtt kitalálták és a legtöbb abban a korban közkeletű és divatos volt. A faji szegregáció, elmebetegek sterilizálása, lobotomia meg minden mai szemmel horror dolog pedig napi gyakorlat volt a 60-as évekig pl. az USA-ban. Mindez nem menti Hitlert, akinek fő bűne nem a könyvírás, de nem is teszi különösen érdekessé.

Sokan talán azt remélik, hogy Hitler személyisége megismerhető a MK-ból de erre nincs esély. Hitler maga nem adott rá lehetőséget. Ha adott volna, valószínűleg elolvasnám.

Tribeca · http://erthetojog.blog.hu 2008.05.20. 18:47:09

A. H. fő bűne nem a könyv megírása volt. Valószínüleg ha csak ennyit tett volna az emberiség ellen, ma max. mint vicces elmebetegre emlékeznénk rá..

Amúgy meg mindenki azt olvas, amit akar, a mai technika mellett nem is lehet semmi betiltani (sajnos a kurucinfót sem). Így az emberek inteligenciájára van bízva, hogy mit olvasnak és mit szűrnek le azokból.
Szerintem nincs egyenes arányosság a megismerhető szélsőséges irodalom és a bűncselekményeket elkövető szélsőségesek száma között.

2008.05.20. 18:50:34

Josephine B. 2008.05.20. 18:47:09

Ha csak ennyit tett volna, ma azt se tudnánk ki volt.

bloodhound v2.0 2008.05.21. 15:11:37

lassan nincs az a szar, ami meg ne jelenhetne a zugügyvéden, tényleg igazi zugügyvéd-blog lesz, a szó legrosszabb értelmében... :(((

Csaba_20 2008.05.24. 05:20:58

"Szomorú, hogy manapság diszlexiás embereket vesznek fel egyetemre." - VIC20

Ebben mi a szomorú?

Deexa 2008.05.24. 09:48:04

sziasztok
témárol picit letérve, csak egy kommenton van.bajor országban élek :-)).
könyvet olvastam.lehet kicsit nyílt leszek:
kicsit nagyon;-))itt németországban kevesebb könyvszeretövel találkoztam mint magyarban. :-)
furcsa volt számomra, hogy itt 2ten emelték meg kezüket a fiatalok, mire magyarországon 5ten, hogy üdvözlünk *Mein Führer*-t.Lehet azert van ez így, mert ott nem érzik a kapitulálást.ha mai nap körülnézünk, akkor a német állam a legtoleránsabb a külföldiekkel szemben.a múlt azért fontos, mert a múlt nélkül nincs ma.amúgy meg ha körülnézek országokban, szintén magyarban is, tárt szájjal ülök és figyelem emberek primitiv, naiv felfogását, hogy emberek között mekkora különbségeket tesznek, nem csak idegen, hanem saját fajukban.szal ennyit erröl.betiltani nem a könyveket filmeket kéne, hanem az ilyen embereket :-)
bár akkor nem lennének ezek a forum, hogy ezen vitatkozhassunk. :-))

Deexa 2008.05.25. 09:55:23

de visszatérve a témára,
budapesten a fehér ló fiába meg lehet kapni a könyvet, teljesen legálisan.
ha valkit érdekel akkor mi volt, annak ajánlom nagyon is. elgondolkoztató könyv.

szabadakarat 2008.06.03. 11:32:12

Én olvastam. Akinek ettől antiszemita érzelmei kerekednek 2008-ban, az egy láda alma látványától is zsidógyűlölő lesz.

Aki pedig könyvek betiltása mellett voksol, annak gratulálni tudok csak a diktantúra mellett letett első voksokhoz...

demokrácica 2008.09.04. 00:59:30

Nagyon szép fordítása a tórának,a felsőbbrendű kiválasztott/árja faj bibliájának.Csak azért,mert ők (a zsidók) más módszerrel teszik lehetetlenné az ellenségeiket,még nem kell háborogni.Egyébként az eszközök nem is annyira mások,hiszen a nácik is csak munkatáborokba hurcolták a foglyokat /Arbeit macht frei/,akik meghaltak a munkába haltak bele,gázkamrák nem voltak.Aki jól dolgozott külön jutalmat kapott.Amúgy a fronton harcoló katonáknak sem jutott elég élelem,nemhogy a raboknak!Legyen szíves nevezzen meg valaki még egy népet,aki fö/dollár alapon fizettet pénzt családtagjaiért,rokonaiért.Milyen adatlap van? Nagyi=50$/hó Dédi 20$/hó tesó 175$/hó??? Milliárdok haltak meg évezredek során háborúkban,de ilyen aljas,pénzéhes,harácsoló,gusztustalan népet még a föld nem hordott a hátán!Vajon miért üldözik és gyűlölik a zsidókat mióta világ a világ?Biztos a csúnya orruk miatt... :)
süti beállítások módosítása