Sógorom, a zugügyvéd

...and justice for all.

Ön is tud egy érdekes esetet? Írja meg a zugügyvédnek!

Hirdetés

Utolsó kommentek

Linkblog

Friss topikok

Utazási ajánlatok

Becsempészett visszaélés

2008. május 13. - zugügyvéd
A Zugügyvéd Index anyánktól szúr be egy cikket. Az ember azt hinné, csak amerikai filmekben fordul elő olyasmi, hogy a rendőr kábítószert csempész a rosszfiú zsebébe. De nem, van ilyen a magyar valóságban is. Esetünkben egészen kispályás formában. A rendőrségi jegyzőkönyv állítása szerint Péter útlevelében igazoltatásakor egy zacskóban kábítószergyanús fehér port találtak. Mint később kiderült, 0,18 gramm amfetamin. Félreértés ne essék, nem ennyi volt a hatóanyagtartalom, bruttó ennyit nyomott a cucc!

25 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://zugugyved.blog.hu/api/trackback/id/tr18466732

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2008.05.13. 18:09:26

Az előzetes mentesítés minek szólt vajon? Annak hogy végig tagadtak? Vagy ez az újabb divat, hogy megspórolják az államnak újabb rendőrök kiképzését.

Vajon az ilyen ügyeknek mennyi a látenciája? Hány ilyen történhetett ami nem derült ki? Hány egyéb stiklit csináltak ezek a rendőrök amíg ide jutottak? hány rendőr, hány ilyen stiklit csinálhat összesen?

derelyegrádi szellem 2008.05.13. 19:12:17

Sajnos nem egyedi esetről van szó, egy másik (amit közelebbről is ismerek) is felkerült már ide. Akkor két érdi rendőr volt a ludas, és a sértett ült vagy 20 napot előzetesben is, mint "kábszer terjesztő".

ultima lazio 2008.05.13. 22:33:45

A cikk több kérdést is felvet, ami érdemes lehet elgondolkozni.

Elősször is az előzetes mentesítés: ezek a rendőrök nem maradhatnának tovább ezen a pályán azután, hogy brutális, embertelen bánásmódnak vetnek alá egy őrizetbe vett személyt, majd az igazságszolgatást megtévesztve ugyanőt végül 8 évig tartó büntetőeljárásnak teszik ki! A videóból látszik, hogy ez nem egy 150 kilós futbalhuligán, aki ellen ilyen szintű erőszakot lenne indokolt alkalmazni bármilyen körülmények között. Még azt csak-csak megérti az ember, ha a egy korrumpált rendőrt mentesítenek, (mert éheznek a gyermekei, nagymamája született stb.), de itt nyilvánvalóan pusztán rosszindulatból szivattak meg valakit, amiből nekik az ég világon semmi előnyük nem származott. És ez a habitus, hatalomittasság az, ami nem hiszem, hogy bármitől megváltozhat. Lehet, hogy most egy-két hónapig behúzza fülét-farkát, de aztán ugyanígy "szolgál" tovább. ezek menjenek inkább hentesnek, de a rendőrség szégyene ha továbbra is kötelékben maradnak.

A másik aspektus a sokat vitatott drog-szabályozás, amely azóta megváltozott, véleményem szerint a megfelelő irányba, mert többek között már büntethetőséget kizáró ok a saját használatra tartott csekély mennyiség, amivel azokat az abszurd helyzeteket lehet elkerülni, amikor valakit egy spangli elszívásáért 2 évre lecsukathat egy konzervatív bírónő... Kérdés hogy a következő kormány nem módosítja-e vissza a szabályozást, ahogy az kormányváltáskor lenni szokott...

ultima lazio 2008.05.13. 22:43:57

Még valami eszembe jutott:
Az milyen, amikor egy szórakozóhelyen felkapcsolják a világítást, és átmotoznak mindenkit... Az efféle razziák mekkora kárt okozhatnak egy szórakozóhelynek? Ha egy helyre "rászállnak" mint a Trafóra annó, és mondjuk hetente ellenőriznek, akkor egy idő után nyilván bevételkieséssel kell számolni...

dark future · http://www.andocsek.hu 2008.05.13. 22:46:10

Remélem, hogy a parancsnokuk tud a dologról, és saját hatáskörben kirakja őket.

red dragon 2008.05.14. 09:23:57

Abszolút egyetértek ultima hozzászólásával.

Felháborító, hogy előzetes mentesítésben részesültek a rendőrök.

Vesztegetési ügyekben szinte állandóan előzetes mentesítésben részesíti a bíró a "megbotlott" rendőrt, bv őrt, stb. mert elfogadta azt az 10 v. 20 ezer forintot, igazolhatóan a gyerekre kellett...ez is szörnyű...

Itt azonban egészen másról volt szó. Célzatosan koholt bizonyítékkal szivattak meg valakit, akit elötte még jól meg is vertek.

Vajon mit követtek még el ezek a zsaruk korábban, vagy azóta?

dr.justice 2008.05.14. 09:47:58

"A vádlottak elfogadták az ítéletet, az ügyész viszont fellebbezett az előzetes mentesítés ellen."

Nem hallom a tapsot.

szgyula 2008.05.14. 11:29:24

Red Dragon: Az igazi kérdés, hogy mit fognak ezek után mit fognak elkövetni. Zsanett ügy azt az üzenetet hordozta, hogy rendőri erőszak gyanűja esetén rendes nyomozás nem lesz (függetlenül attól. hogy mi történt). Ez most azt üzeni, OK a koholt vád, hnem tűl gyakori. Hiva tart az ország?

mcs · http://paralelart.wordpress.com/ 2008.05.14. 11:49:34

"Nem hallom a tapsot."

az egy dolog, hogy fellebbezett az előzetes mentesítés ellen, de miért nem fellebbezett súlyosbításért?

nem tudom, mik a bűntetési határok ilyen esetben, de meglehetősen langyos büntit kaptak a koholó "rendőr"-ök

szaGértő 2008.05.14. 11:55:09

Ha én mondjuk felkarmolnék egy gépre, amit vizsgálok pár giga pedofil pornót, pár évig nem lenne gondom a szállásra és kajára, az tuti.

red dragon 2008.05.14. 11:55:13

szgyula

Zsanett ügyben miért nem volt rendes nyomozás? Nem értem.

dr.justice 2008.05.14. 12:18:59

mcs

Egyetértek vele, hogy igen enyhe a bűntetés, viszont kilec év eltelt az elkövetés óta. Ez nyomatékos enyhítő körülmény.

A büntetőeljárást eredményező hamis vád bűntetési tétele öt évig terjedő szabadságvesztés.

dr.justice 2008.05.14. 12:29:43

"visszament tanyájára, egy zsákfalu külterületére. Nem leste rettegve, a távolban a földúton felporzik-e a postás motorbiciklije, de szeptemberben mégis csak eljutott hozzá egy idézés"


"Az idézések továbbra sem jutottak el hozzá, mert természetesen nem álldogált az út mellett a postást várva"

Én sem várom a postást, de minden eljut hozzám, ha akarom, ha nem. Kicsit érdekes, hogy valami eljutott hozzá oda a messzi zsákfaluba, valami nem. Nem védeni akarom a rendőröket, de cikk elég elfogult.

Adblock_júzer · http://addons.mozilla.org/hu/firefox/addon/adblock-plus/ 2008.05.14. 13:00:15

Hát ez a Péter elég nagy seggfej, magának kavarta a szart.

A rendőrök szemetek és kisstílüek.

A törvényhozók...

A bíróság miért mentette fel? Ha felmentette, a rendőröket miért nem ítélte el rendesen?

A posta miért nem kézbesített? Láttunk már ilyet. Péter miért nem vette át? Láttunk már ilyet.

A cikkiró miért nem írja le éthetően?

Mindenki hülye?

szgyula 2008.05.14. 13:30:26

Red Dragon: Emlékeim szerint DNS minta gyűjtése kocsiból két héttel később, ruhákról ügyszintén. Zsanettet rendesen senki nem vizsgálta meg. Így két szakértő is lett, akik a hevenyészett orvosi vélemény alapján próbálták hetekkel később eldönteni, hogy volt-e erőszak vagy nem. Azaz pl. rape kit nem volt, pedig azért ez hozzátartozna egy ennyire kényes nyomozáshoz.

red dragon 2008.05.14. 13:59:20

szgyula

Én nem így tudom a történetet.

Az utóbb jogerőre is emelkedett ügyészi megszüntető határozat szerint ott és akkor nem történhetett meg a bcs.

Amúgy a ruhák tudomásom szerint rögtön lefoglalásra kerültek, amelynek redménye is volt:

Zsanett ruhájáról 4 (!) különböző férfi ondóját mutatták ki (egyikse a renndőröktől származott).

Ptk 77.§ 2008.05.14. 15:27:50

Azért mellékbüntetésként a szolgálati viszony megszüntetése indokolt lett volna. Mégiscsak rendőrök követtek el olyan bűncselekményt, aminél jobban semmi sem járathatja le őket, hiszen a hivatali kötelezettségeiket szegték meg és bűnüldözés helyett bűnkreálással foglalkoztak.

Tribeca · http://erthetojog.blog.hu 2008.05.14. 16:26:21

Az oké, hogy a legsúlyosabb dolog, amit egy hivatalos személy elkövethet, az a visszaélés a rábízott hatalommal (így vagy úgy), DE
azért meg ne sajnáljuk már azt a "szegény" ártatlan polgárt, aki miután előállították, gyanúsítottként kihallgatták és közöltek vele egy számára teljesen elfogadhatatlan gyanúsítást szarik az egészre, hazamegy az isten háta mögé, ahol még a postás se jár és két évig nem is érdekli az ellene folyó eljárás...
Gondolom azt a körözést se helyből adták ki, legalább 2x meg kell próbálkozni kiküldeni az idézést, utána a helyi rendőrséggel felvenni a kapcsolatot...

Ez persze semmiben sem mentesíti a rendőröket sem az előállítás során elkövetett bántalmazás (tényleg, ezzel mi lett?), sem pedig a büntetőeljárást eredményező hamis vád bcs. alól, de azért a történet kicsit sánta...

Jó lenne látni a srác ügyében hozott felmentő ítéletet és a 3 rendőr ítéletét is.

autosave 2008.05.15. 02:16:11

ez röhejes. egy életet tehetnek tönkre ilyen rohadék tettekkel és nem kapnak (csak szinte) semmit?!

Keshet 2008.05.15. 13:22:00

Ha van bünti akkor további "munkajogi" (itt szolgálati) következménye már nem lehet a kettősé értékelés tilaláma miatt, vagy tévedek? Vagy hogy megy ez?

Keshet 2008.05.15. 13:24:04

Éretem ez alatt, hogy ha nincs kizáró ok a büntetés következményeként vagy egyéb joghátrány miatt, akkor ugyanazért nem lehet kitenni őket.....

Deexa 2008.05.15. 20:46:47

sziasztok,
igazat adok a moegmondonak-rendesen megmodtad!!!
melyekre eléggé ráférne a büntetés, alig kapnak.viszont ahol szinte mindegy, mert csak magának okozhat kárt, azokat meg büntetik ahol tudják.
néha úgy érzem, vagyis nem néha...már rendszeresen, hogy középkorban élünk.
aki az állammal szembe száll ott hühüüüü, de aki gyilkól, pedophil stb. azok kapják a felfüggesztést.
9 évet azért mert zsebemben annyi mi nekem jól esik, mert átviszem a határon, 2 év felfüggesztés meg azért, mert pedo vagyok és rossz volt a gyerekkorom? na álljon meg a menet??!!!

szgyula 2008.05.16. 10:50:39

Red Dragon: Látom, hatékony a félretájkoztatás. Anno a zsaruk pártolói bedobtak végtelen mennyiségű állítást, mind persze Zs. lejáratására. Ezek mindegyikét nem lehet cáfolni. A nép, az Isten adta nép meg benyal mindent, gondolkodni meg nem képes.

Konkretizálva: Azt, hogy Zsanettet megerőszakolták-e, egy szakértő sok héttel az eset után próbálta eldönteni az esemény utáni született irka-firkából. Értsd, aki látta a sértettet, az meg sem lett kérdezve. Erre én nem tudom azt mondani, hogy szép volt fiúk, jól nyomoztatok. XXI. században ennél azért jobb módszerek is vannak. Lasd 'rape kit'. Azt meg nem értem, miért lényeges, hogy Zs. önként hány emberrel feküdt le. Zsaruk egyenruháin is találtak spermát. És?

janko 2008.05.18. 17:39:07

R E N Dőrség(fogalom).Zagyva szervezet az állam,azaz a mi pénzünkön.Kérdem ki ennek a szervezetnek a felettes hatósága?Ki az aki felelőséggel irányitja ezt a szervezetet? 2,azaz kettő éve az utcán megtámadott a RENDŐR családtagja. nyomoréká tett.Ez a rendőr és társai a legaljasabb hazugsággal mentették a gyilkos családtagot. A hazugság a Legfelsőbb szervekig megált,mert a mundér a lényeg és nem IGAZSÁG. A KÉK palota panaszügyi részlege az utolsó bejelentésemre már nem is reagált!!!
LE vagyok MINŐSÍTVE, az elmebeteg szintjére. Mindenhol a R E N D Ő R a menő, mivel a mundér védelme az első, nem az egyszerű állampolgár.
Tisztelet a kivételnek.
süti beállítások módosítása