Sógorom, a zugügyvéd

...and justice for all.

Ön is tud egy érdekes esetet? Írja meg a zugügyvédnek!

Hirdetés

Utolsó kommentek

Linkblog

Friss topikok

Utazási ajánlatok

Lúzer, fals hang és ruhatáros

2008. február 15. - zugügyvéd
Címkék: bíróság
Feladta magát csütörtökön délben az az ügyész, aki egy internetes fórumra egy ügyészségi gépről rasszista megjegyzéseket tett. Állásáról is lemondott.

Az ügyész a "Lúzer" nevet használta, és rendszeresen írt egy Dél-Afrikában élő, szélsőséges magyar blogjába többnyire antiszemita és rasszista hozzászólásokkal bővítve a lap tartalmát.

Cserni János fővárosi bírót csak a sértődöttség vezérli - így véli Gatter László, a Fővárosi Bíróság elnöke, aki szerint Cserni félrevezeti a sajtót, amely őt az igazságszolgáltatás belső hangjaként tünteti fel.  Az elnökhelyettes a következőt nyilatkozta: a  bíróság konzervatív szervezet, ahol a változtatásokat lassan kell véghez vinni. A rendszerváltozással együtt nőttem fel vezetőként, tehát megértem azt, aki forradalmi hangulatban van, s kritizálja a vezetőket, de van egy határ. Cserni János a megnyilvánulásaival kiírta magát a vezetők köréből. Ő lett a sajtóban az igazságszolgáltatás önjelölt belső - de fals - hangja, rendben, elfogadom. De az igazgatásba számára már nincs viszszaút. 
 

Ide tartozik még, hogy írásbeli figyelmeztetésben részesítette Lomnici Zoltán, a Legfelsőbb Bíróság elnöke azt a legfelsőbb bírósági bírót, aki egy perbeli beadványában - a Legfelsőbb Bíróságot félként képviselve - "ruhatárosokat, újságírókat és más kvázi szerzőket" emlegetett a másik oldal társaságában, valamint az ellenérdekű fél "elvbarátaira" úgy hivatkozott, mint akik kivégeztek valakit.

A Legfelsőbb Bíróság közleménye szerint a jogi képviselő igazoló jelentésében arról tájékoztatott, hogy az LB képviseletében eddig úgy 300 beadványt írt, ám ezek között soha nem fordult elő hasonló sarkos megfogalmazás. A konkrét esetben erre azért került sor, mert a felperes jogi képviselői a nagy nyilvánosság előtt a bírói kart, illetőleg annak egy részét antiszemitának bélyegezték. A jelentés szerint a kifogásolt megfogalmazás meg sem közelíti a felperesek jogi képviselőinek széles nyilvánosságot kapott, a bírák emberi méltóságát súlyosan sértő megállapításait - áll a közleményben.

10 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://zugugyved.blog.hu/api/trackback/id/tr82340524

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2008.02.15. 16:52:00

Lúzer. Nomen est omen.

Vidéki 2008.02.16. 15:33:53

Ahogy a Népszabadságban megjelent cikket elolvastam, az lett a véleményem, hogy Lomniczi Zoltán úr túllihegte szerepét, amikor írásbeli figyelmeztetésben részesítette azt a legfelsőbb bírósági bírót, aki reálisan értékelte az átlátszó szarkeverést!

hawkeye 2008.02.17. 09:17:10

"A Legfelsőbb Bíróság közleménye kitér arra, hogy az igazoló jelentés szerint Pintér Mariann egyik jogi képviselője a Legfelsőbb Bíróság büntető kollégiumának vezetőjével kapcsolatban a következő állítást tette: "És pöffeszkedik tovább magas székében, miközben néhány bírótársával a fasizmus szálláscsinálóiként, a szélsőjobboldali ordas eszmék ťszobatisztáv፠mosdatásán, a történelem jobbszéli birtokbavételén munkálkodik" - áll egyebek mellett a közleményben."
(Népszabi)

Jogvégzett írástudók, ti egy ilyen (nyilván minden alapot nélkülöző) vádra hogy reagáltatok volna?

Például, ha az ügyvédi irodátokra mondják ugyanezt a veletek elégedetlen megbízótok?!

Vagy személy szerint rátok?!

Esetleg arról van szó, hogy hosszú idő után méltó választ kapott a sok közül egy csípőből, reflex-szerűen antiszemitázó?

Én nem tudom...

mcs · http://paralelart.wordpress.com/ 2008.02.17. 11:48:08

hawkeye.

az ügyvéd nem intézmény, nem adóból fizetett közület. nem pártatlan és nem hivatalból elfogulatlan, míg ellenben a bíróság...

Vidéki 2008.02.17. 14:33:58

Nem vagyok jogász! De látok jogi témájú (főleg amerikai) filmeket, melyekben hasonló esetekben a bíróság megsértésének kérdése vetődik fel nagy súllyal. Nem tudom nálunk létezik-e a retorziónak hasonló lehetősége, de képtelenségnek tartom, hogy egy bírónak ilyen hihetelenül aljas mocskolódást szó nélkül el kell viselnie, különben írásbeli figyelmeztetést kap!

hawkeye 2008.02.17. 14:34:24

...az mindez. Ennélfogva a bírák ilyen esetben akkor cselekszenek helyesen, ha...

Egyébként pedig egy karakán ügyvéd reagálása egy ilyen inzultusra a következő lenne:.......


(Lehet, hogy kinevettek, de tényleg szeretnék tisztán látni. S ha közületek valaki tudja, ne kíméljen...!)

Legfelsőbb Íróság 2008.02.17. 18:25:07

Lomnici és Gatter is húzzon el! Mi az,hogy konzervatív szervezet? Ezek szerint kommunista? Vagy még abból az álmából sem ébredt fel?!! Végre van egy karakán bíró és azt is kiírják maguk közül...

füredi (törölt) 2008.02.18. 12:08:12

Jaj, legfelsőbb íróság!
Tudod, hogy Cserni milyen messze van a karakántól? Saját ambíciók dédelgetéséről van itt szó, nem jobbító szándékról!

hawkeye 2008.02.18. 14:54:01

"Megjegyzésed csak előzetes moderációt követően fog megjelenni."

Kösz.

Megtudhatnám, mivel érdemeltem ki?

Vidéki 2008.02.19. 08:26:58

A Népszabadság cikke arra is rámutat, hogy az „fasizmus” (akár alaptalan) vádja milyen hatásos fegyver nálunk. Egy bíróval szemben is elég elsütni, és Lomniczi Zoltán úr azonnal kitűzi a feltétel nélküli megadás fehér zászlóját!
süti beállítások módosítása