Sógorom, a zugügyvéd

...and justice for all.

Ön is tud egy érdekes esetet? Írja meg a zugügyvédnek!

Hirdetés

Utolsó kommentek

Linkblog

Friss topikok

Utazási ajánlatok

Reszkess blokád!

2007. szeptember 19. - zugügyvéd
Címkék: rendőrség

Kimerítheti az államellenes bűncselekmény fogalmát az úgynevezett Y terv - amely szerint kormányhivatalokat és parlamenti képviselők otthonát vonnák blokád alá -, ezért büntetőeljárások megindítására utasította a rendészeti miniszter a rendőrséget.

 "A rendészeti miniszter  arra utasítja az országos rendőrfőkapitányt, hogy ezekben az ügyekben gondoskodjon a büntető eljárások megindításáról" - mondta a szóvivő. Több névtelenséget kérő jogász is aggályosnak minősítette, hogy a rendészeti miniszter büntetőeljárás indítására utasítson bármilyen hatóságot.

Ez már visszalépés ahhoz képest, hogy a közelmúltban a bíróságot szólították fel szigorúbb ítélkezésre bizonyos ügyekben.

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://zugugyved.blog.hu/api/trackback/id/tr27170694

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tutanhamon 2007.09.20. 00:39:42

Amikor akarja, akkor utasíthatja. Ha nem akarja, akkor kijelenti, hogy nem utasíthatja. Akinek az Isten funkciót adott, pofát is adott hozzá. Pedig ez a faszi nemrég még elég normálisnak látszott.

VIC20 2007.09.20. 08:52:52

Bocsánat, azt hittem, ez egy jogi blog... :)

2007.09.20. 11:13:24

A kormányszóvivők sem sokat tanultak, úgy látszik. Mondhatta volna, hogy "lépéseket tett", vagy "kapcsolatba lépett" stb. Amúgy a dolog nyilván ellentmondásos, hiszen a miniszter nem felettese a kapitánynak, viszont politikai oldalról ő felel a rendőrség működéséért. A fenti bűncselekmény hivatalból üldözendő, így ha a rendőrség tudomással bír róla, de nem jár el, akkor a miniszternek akár kötelessége is, hogy lépjen. Technikailag ezt mint magánember is tehettte volna feljelentéssel, de nyilván itt az elvnek is hangsúlyt akart adni. Én ezzel egyet tudok érteni, de csak akkor, ha kellő következetességgel fog eljárni más hasonló helyzetekben is.

2007.09.20. 12:43:14

"Több névtelenséget kérő jogász is ....".

Olyat már hallottam, hogy valaki nem adja a nevét pl. politikai véleményéhez, kiszivárogtatott adatokhoz, stb., de hogy magát jogásznak nevezők a szakmai véleményükhöz nem akarják a nevüket adni, hát ezt még emésztenem kell ....

Többen kifogásolják, hogy itten nem szakmabeliek írogatnak, ami eszükbe jut, viszont sokkal elnézőbbek azokkal a szakmabeliekkel (?), akik akkora baromságokat írnak, hogy lefullad tőle a blogmotor.

Azért egyezzünk meg, a jog nem a jogászokról szól, hanem alapvetően a laikusokról.
A laikus hozzászólók nélkül ez a fórum két héten belül megszűnne, ez volt a magánvéleményem idáig, de az idézett mondat után ezt már tényként kell kezelni. Az a szakma, amelyik nem akarja a nevét adni saját szakmai véleményéhez komoly problémákkal küzködhet, mivel jogról van szó, ebben az esetben erkölcsi, morális válságról beszélhetünk.

Vagyis, arról van szó, hogy komoly beosztású vezetők, jogászok nem mernek állást foglalni, ha a cselekmény tárgyi, vagy személyi vonatkozásban a politikával érintett.

Számomra ez a hír és nem az, hogy egy miniszter hogyan teszi, vagy nem teszi a dolgát, pláne nem az, hogy a médiacirkusz, hogyan csinál hírt a semmiből.

vernarancs 2007.09.20. 14:38:52

Az a jogasz amelyik nevtelenseget keri arrol feltetelezem, hogy annyira jogasz mint az ovodas kisfiam, csak meg az erkolcsi tartas es oszinteseg is hianyzik belole.

derelyegrádi szellem 2007.09.20. 19:50:57

Miket nem olvas az ember... Eddig úgy hallottam magától a nagy Petréteitől, hogy rendészeti miniszter nem utasíthatja a rendőrséget.. Most meg igen. Persze lehet, hogy az csak kordonkérdésekre vonatkozik. :)

Ha visszatértél Virág et. akkor sűrgős eligazítást kérek az ügyben.

Meg a borom. :)

totya4 2007.09.21. 16:44:14

bagoly2 véleményével egyetértek.
süti beállítások módosítása