Sógorom, a zugügyvéd

...and justice for all.

Ön is tud egy érdekes esetet? Írja meg a zugügyvédnek!

Hirdetés

Utolsó kommentek

Linkblog

Friss topikok

Utazási ajánlatok

Az utolsó Killer

2007. szeptember 18. - zugügyvéd
Címkék: bíróság

Már korábban írt a Zugügyvéd erről az ügyről, most érkezett meg a felülvizsgálati kérelmet elutasító Legfelsőbb Bírósági végzés. Érdemes azért a pert kiváltó cikket is elolvasni. A végzés egy részét a Zugügyvéd közzéteszi.

 

 

Kattintson a nagyításhoz

22 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://zugugyved.blog.hu/api/trackback/id/tr9169447

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

0xFFFF 2007.09.18. 21:28:52

Lekillerezte ?! Ejnye no ! Mekkora anyagi kár érte szerencsétlent !

Weio · http://www.blog.hu 2007.09.18. 22:20:39

talán inkább az angolban jelenti azt :P
amúgy nem szoktam elsőzni.

2007.09.18. 22:37:56

A birónak nemcsak nyelvi, de szövegértési nehézségei is vannak. Keller nevét nem torzitották el, hanem egy ahoz hasonló vagy arra rimelő cimet adott a cikk szerző a bekezdésnek. Pl. Kovács László nevét sem torzitotta szoknyapecérre vagy mondjuk az Index főcim sem Orbán Viktor nevének a kicsúfolása.

egyiketsem · http://egyiketsem.blog.hu 2007.09.18. 23:26:03

Megnéztem a magyar nyelvi szótárt, nincs benne a killer. Mit használt a bíró? :o

indapasssucks 2007.09.19. 00:14:27

nem azzal volt a baj, hogy "legyilkosozta" (ez igy meg hulyebben hangzik :)))
hanem hogy par sorban olyan dolgokkal vadolta meg, amiket birosag elott nem sikerult bizonyitani.
A jo hirhez mindenkinek joga van, a gyilkosnak is, amig el nem itelik. Amugy szerintem az durvabb lett volna, hogyha tolvajnak nevezi, mert a killer igy komolytalan. Az a csavo 2 percet nem birna a Lamas-on a de_duston... se :)

bolomba (törölt) 2007.09.19. 03:38:42

Hahaha. Ez vicces. Biro ur mit tetszett olvasni?! Ahogy nezem a cikkben egy alcimkent szerepelt a szo. Mivel ott nem Killer Laszlo szerepelt ezert gondolom nem fonevkent hasznaltak, hanem mint melleknev. (Mar csak azert is, mert nem olvastam mas politikusnak a nevet alcimben.) Igy a magyar nyelvbe (ha at szeretnem ultetni), mint melleknev, akkor a kovetkezo hasznalatot javasolnam a birournak:

Main Entry: killer
Function: adjective
1 : strikingly impressive or effective
2 : extremely difficult to deal with ; also : causing death or devastation

forras:
m-w.com/cgi-bin/dictionary

Hmm… Ebben az esetben szerintem butasag azt irni egy iteletben, hogy adott esetben bizony az csakis "gyilkost" jelenthetett.

Kar hogy szerintem csak a biro itelete volt vicces.

Kopasz Mercis 2007.09.19. 07:41:17

Killer. Nekem is a gyilkos jut róla eszembe.
De ha az ember elolvassa a cikket, észreveheti, hogy ez csak szójáték. Nem a bíró ítéletével van baj (azzal is), hanem hogy ilyen hülyeséggel egyáltalán bírósághoz fordul egy politikus.
Nem baj, legalább lett egy sikeres ügye ennek a .......-nak.

(Én fórumozgatások alatt ennél durvábbakat is kaptam, de még a moderátorhoz se szaladtam vele, nemhogy bíróságra... Biztos magasabb szinten van a tűrőképességem. Lehet politikusnak kellett volna mennem? Ja, nem, mer' hazudni meg nem tudok...)

Asszem 2007.09.19. 08:07:49

Én valahogy ezt az egészet nem értem. Néha a másik fél leelmebetegezése, lopással, hazugsággal vádolása pusztán vélemény, amit tűrnie kell, ha az illető közszereplő, máskor meg egy ilyen gyenge szóviccért elítélik az újságírót.

Legalább akkor lenne következetes a bíróság.

Kíváncsi vagyok, hogy hány honlapot ítélnének el, amely mondjuk Gyurcsány helyett Lopcsányt ír, ami a magyar nyelvben ugye azt jelenti, hogy...

SzigMa 2007.09.19. 08:44:49

Szerintem azért itélt így a bíróság, mert nekiálltak bizonygatni, hogy a killer azbizony faszagyereket jelent angolul. Én is hazavágtam volna azt, aki ilyen balfék szójáték után még annyi gerincet sem bír felmutatni, hogy azt mondja: Igen, ez egy negatív jelző, szójáték a nevével, és arra akart utalni, hogy egy megveszekedett hülye, aki önös politikai érdekből lövöldöz mindenkire. De ez vélemény, ő meg közszereplő. Csókolom.

Kein Respekt 2007.09.19. 09:09:04

Nos jogilag ez úgy néz ki, hogy az adott személyhez fűződő általános társadalmi megbecsülést, tiszteletet nem szabad megsérteni. De Keller Laci bácsi már annyira lejáratta saját magát, hogy nem hiszem, hogy van mit sérteni vele kapcsolatban. Attól pedig, hogy országgyűlési képviselő, még nem érdemel automatikusan tiszteletet.

tardyl 2007.09.19. 09:34:07

És a "gyilkos" szó mit jelent a magyar nyelvben? Vö. Gyilkos Ágnes. Amúgy ajánlom mindenkinek a Kil(l)er c. lengyel filme(ke)t.

währenßhöhleigkeitigchen 2007.09.19. 14:45:11

SzigMa 2007.09.19. 08:44:49

Én is csak ezt tudom elképzelni (nemjogászként).

Rossz volt a zindex érvelése, nem lett volna szabad nyelvészkedni, jogászkodni kellett volna. (A bíró láthatóan nem ért a nyelvekhez, remélhetőleg a joghoz igen.)

Környezetemben réges régen egyszer a helyi áramszolgáltató (felperes) légkábelt húzott alperes telke fölé, ami azzal járt, hogy meg kellett nyírbálni egy többszázéves fát.
Mindezt az után tette, hogy alperes korábban írásban kötelezettséget vállalt a különben az áramszolgátató által is alternatívaként javasolt földkábel költségeinek átvállalására. Szívügye volt az a fa. Van ilyen.
És egynapon jöttek az xyÁSZ emberei,amikor alperes nem volt otthon, bemásztak a telekre, megnyírták a fát, kihúzták a légkábelt, mire alperes hazaért, ott sem voltak.

Alperes ügyvédje, magáéve téve a megbízó szívügyét, a fát ért kárra helyezte a hangsúlyt (volt róla szó, nyírbálás előtt hogy védettséget kapna).

Bírónő elutasította a kártérítési (talán helyreállítási is) keresetet, mondván, a fa nem volt védett. (Tehát nem a szolgáltató szakmai okaira hiatkozott, ami márcsak azért is problémás lett volna, mert korábban maga a szolgáltató javasolt műszakilag egyenértékű megoldást).

A mai napig nem értem, hogy miért nem illetéktelen behatolás miatt, ill. magánlak (ott lakott), vagy magánterület megsértéséért pereltek (az akcióról a szolgáltató semmi előzetes tájékoztatót nem küldött, és ilyet a tárgyaláson sem állított).

Bocs, hosszú lett, de a posztról ez jutott eszembe. És elnézést, ha a jogi fogalmak nem stimmeltek, szvsz a tartalmak léteznek ilyen vagy olyan formában.

VIC20 2007.09.19. 15:56:39

Szerintem helyes a bíróság érvelése.
(Nem mintha kedvelném Killert..;-)

nikii 2007.09.19. 17:59:50

Nem tudom mit kell f@szkodni emberekkel. Nem kell senkit legyilkozozni, akkor sem ha csak szóvicc. Meg nem is az. Ha már a nevével kell mindenáron poénkodni, ott a kaller.

molaris 2007.09.19. 18:00:35

Azért most, ha úgy bírnám az angol nyelvet, mint amint nem; szóval elolvasnám a Walesi bárdok politikailag korrekt fordítását.:):)Sok mindent megvilágítana a mi mostani tengődésünkből.

nikii 2007.09.19. 18:02:32

Ez blogmotor meg szar mint állat. Lassú, késik, összevissza csinálja, ha egyáltalán dolgozik. Csak azt ne mondják, hogy méretre készült.

nikii 2007.09.19. 20:08:00

...és nem lehet postot javítani. Ez a tudomány mai állása szerint máshol már rég megoldott.

Secnir 2007.09.19. 20:38:46

Mindenestre gratulálok a bíró úrnak, látszik hogy nem volt fogalmazó ;D

De körültekintő sem.
a killer szó lehetséges fordításai:
angol => vágólegény, gyilkos
holland => barátságtalan (nyeljárástól függően)
sumér => csillaggal
dán => cica (nem vicc)

és biztosan van még néhány (nem találtam szuhaéli-, kongói- és arab-magyar szótárat), ezért volna helye a fellebbezésnek :D

Secnir 2007.09.19. 20:43:56

adblock:
haladunk a korral, de ez a blogmotor még csak kétütemű. nekem elszállt már jónéhány felszólalásom, most kénytelen leszek újraírni...

Kein Respekt 2007.09.20. 08:42:07

Az azért érdekelne (jogászként), hogy mit tartalmaz a rendelkező rész? Mire ítélte az alperest a T.Bíróság?

d_zs (törölt) 2007.09.20. 14:14:13

Hát, nem szerencsés valakinek a nevével viccelődni, akár milyen indoklást is hoz fel a bíró. Meg minden olyan tulajdonsággal mely inkább adottság, beleértve a szeme színétől kezdve a kövérségén és a nagy orrán át a származását, nemi vonzódását, stb.
Nem etikus. Lásd Havas díjnyertes bunkózásait a molett nőkről.

Határeset Kiszel Tünde szemöldöke. 5 ezer forintért fél óra alatt rendbe tenné bármely kozmetikus. De akkor meg a szexepilje lenne oda. :)

Viszont a testépítő hölgyek férfias vonalai bármikor cikizhetőek, szerintem.

währenßhöhleigkeitigchen 2007.09.20. 16:32:08

Secnir 2007.09.19. 20:38:46

respekt :)

A kérdés, hogy zindexügyvédje mire hivatkozott. Ha csak úgy általában, hogy "a killer pedig nem azt jelenti, amire bíró úrnak gondolni teccik," akkor szabad lehet a pálya.

De ha azzal érvelt, hogy a "killer ANGLUL nem (csak) azt jelenti, amire bíró úrnak gondolni teccik", akkor nehéz belátni, hogy nem ugyanarra a "killer" szóra gondoltak, még ha mást is értettek alatta (bár valószínűleg az olvasóra bzták, hogy értsen alatta, amit akar, a Keller nevű olvasójuk meg olyasmit értett alatta, mitől pénz állt a házhoz.)
süti beállítások módosítása