Sógorom, a zugügyvéd

...and justice for all.

Ön is tud egy érdekes esetet? Írja meg a zugügyvédnek!

Hirdetés

Utolsó kommentek

Linkblog

Friss topikok

Utazási ajánlatok

Zsanett és Hedvig

2007. június 28. - zugügyvéd
Címkék: zsanett
A Zugügyvéd közvetve felfedi kilétét, belinkel egy cikket, amit a Népszabadságba írt, részben a kollégák hozzászólásai  alapján, részben egy tévéműsorra válaszul, amelyet itt megtekinthet minden érdeklődő. A kollégáknak ezúton is köszönöm az értékes hozzászólásokat.
 

276 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://zugugyved.blog.hu/api/trackback/id/tr48107871

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

malacful 2007.07.10. 09:55:34

VIC20,
nem sertodtem meg, csak leeresztettem - erre. Ha leirom, hogy en egy kover ember vagyok es tudom milyen kover embernek lenni, erre azt irhatja x: nem hiszem el, hogy kover ember vagy. Igy hulyeseg korbejarni massal egy temat. Nem mindegy mit irok? Nem is az volt egyebkent a fontos, hogy ott milyen a rendor, hanem, hogy ott miert nem olyan. De ahogy Lottebitte irta, ez a tema kicsit ciki, a mi igenytelensegunket is tukrozi. Meg foleg a demokraciat akkor sem megismero politikusainkat, ha elefanthaton jon szembe az utcan

malacful 2007.07.10. 10:07:17

Andika25,
Jaj. Nem irta, hogy utal itt elni. A tobbit se. De azt se irta, hogy minden tokeletes. Ezert leirja, le meri (es a kiralyi tobbes) irni, hogy itt mi nem jo (qrva sok minden) es hogy az detokjolenne ha megvaltozna. Mi ezzel a baj? Ne kellett volna lejonni a farol? Nem kellett az angol WC? Melyik a konstruktivabb hozzaallas, hogy: 1) ha nem tetszik menj innen 2) ne elegedjunk meg ilyen ferjjel, rendorrel, etc. akarjunk jobbat???
Oszt a gyengebbek kedveert ez az utolso mondat: "Menni fog, fel a fejjel:)"
????

lottebitte 2007.07.10. 10:31:08

Andika:

Ahhoz képest, hogy szerinted senki sem kíváncsi arra a sok marhaságra, amiket összeírok itt unalmamban, te elég jó és szorgalmasan visszatérő olvasóközönségem vagy, rád bármikor számíthatok.:))

Írod: "Ha ennyire utálsz itt élni, miért nem mész kicsit messzebb?"

Ezt mintha már milliárdos Fletónk is mondta volt az elégedetlenkedőknek, sőt, mondogatták a fasiszták a zsidóknak, komcsik a nemkomcsiknak stb.Büszke lehetsz magadra, szép hagyományt ápolsz. Tképpen belőled dolgozatot lehetne írni, azzal a címmel, hogy "Hogyan működtek a népbutító sztereotípiák". Úgy működsz, mint egy automata: bedobom a 20 ft-ost (leírok egy mondatot), és már jóelőre tudom, mit fog az automata kidobni (milyen szomszédnénis közhellyel reagálsz).Na, én ezért is élvezek ide írni:)

Ha valami nem megy jól itthon, akkor erre nem az igénytelenség és a primkó elfogadás lesz az egyetlen megoldás, mert különben ma Magyarország úgy anblokk már nem létezne. Persze, mindenkinek megvan a maga tűréshatára.Ha pl engem 5 rendőr megerőszakolna vagy többször zaklatna, én pedig nem kapnék jogvédelmet, akkor valószínűleg emigrálnék. Mint ahogy sajnos egyre többen teszik. Olyan ismerősöm is van, akinek itthon jó fizuja lenne, de azt mondta, egyszerűen elege van abból, hogy a hivatalokban ásítozó fehérnépek hülyére veszik, a rendőr szívatja, a vendéglőkben a pincérek 10-ből 8 esetben szemtelenek, stb, ezért ő inkább egy normális közegben élne. Ez is egy álláspont. És ez hosszú távon neked is ártani fog, Andika, mert ha a jó szakemberek elmennek, ittmaradsz rosszul képzett alakokkal, akik előbb a markukat nyújtják, majd úgy beszélnek veled ahogy kedvük tartja...

Magyar férfiak? Hogy normális magyar nő hol talál magának férjet jelenleg, nem tudom. Én találtam. A barátaim is normálisak. SŐt, a fórumon is van pár (pl Malacfül). Ahogy írtam, minden kereslet és kínálat kérdése. Persze, ott a Blikk-kategória pasi is. Na de ott vannak a Blikkolvasó nők is, úgyhogy megtalálják egymást, majd legfeljebb ezek a rétegek nem keverednek, ahogy már régebben írtam.

Az elmélkedéseimhez könyvtárnyi irodalmat ajánlasz. Oh my... ezt már mi is ajánlottuk neked. Én a saját szakmámhoz elolvastam a szükséges bibliográfiát, te igen? Amúgy elég sok frázist átveszel az írásainkból, ami jó jel, mert látszik, hogy tanulsz:)

Nyugi, amint van időm és kedvem, még beírok ide, amíg el nem unom, hsizen tudom, mennyire szeretsz olvasni, talán Malacfüllel mi vagyunk a mindennapi olvasmányod. Ha gondolod, legközelebb más nyelven írok, legalább így nyelveket is tanulsz:)

VIC20 2007.07.10. 11:05:05

Malacfül:

"Jaj. Nem irta, hogy utal itt elni."
Persze, hogy nem. Csak ez jön le belőle. Lehet, hogy ő valójában nagyon szeret élni, de azért én sem szeretnék a bőrében lenni.

Elég csak a legutóbbi szösszenetét elolvasni. Ugyanaz a bicskanyitogató, lekezelő, más szavait kiforgató stílus. És fröcsög belőle a gyűlölet (még ha most már nem is használ csúnya szavakat).


lottebitte 2007.07.10. 11:15:09

VIC20: Csúnya szavakat eddig se használtam, de ezt ne ragaozzuk.Elhiszem, hogy a stílusom bicskanyitogató. Nagyon sok más hasonló írást is olvashatnál rengeteg helyen, de nem hiszem, h te a kurucinfón és Fletó blogján túl eljutottál oda valaha.
"Fröcsög belőle a gyűlölet" - ::))
No komment.

Ja és rettegek a gondolattól is, hogy esetleg a bőrömben lehetnél. Isten őrizz:))

VIC20, Andika: ti szerettek minket. Komolyan. Kalapomat rá, hogy repesve várjátok, miket írtunk éppen. Nem veszed észre, hogy míg Malacfül is, én is, írunk azért elég sokat a magyarországi jelenségekről, nem feledve a topik témáját (Zsanett-ügy, rendőrök, közhangulat, mentalitás), sőt, igazán ARRÓL írunk, inkább egymásnak, addig ti RÓLUNK írtok, minket elemeztek, értünk keresitek ki ezt a topikot. Pont mint Mári ángyó, aki imád megbotránkozni:)

malacful 2007.07.10. 11:16:41

malacful normalis? He-he, te sem vagy az : )
Nekem tetszik ez a one-on-one ezzel-azzal, haromfele tipus van: 1)_ akit jol megsertettunk es visszater, ujra meg ujra beszol mintha mi sem tortent volna, 2) akit meg se sertettunk, de sertetten visszater, es kikeri maganak, es 3) aki ujra meg ujra kioktat es magasan felettunk all.
most ebbe a harom oszlopba egy papirra beirom szepen a nickeket, (taho modon a hasamat fogom rajtuk a rohogestol) kiszogezem a szanatorium falara es darts-szal dobalom. Es amikor jon a foorvosur, legalabb nem azt kerdezi, hogy na mar megint kovbojok vagyunk, vagy diplomas emberek, hanem azt, hogy eltiltom a blogtol Rofi ur, ha agressziv lesz tole.

lottebitte 2007.07.10. 11:42:58

Egy kis olvasmány TGM-től arra, hogy miért pofáznak az emberek, miért elégedetlenek, ahelyett hogy ülnének a seggükön kussban vagy húznának el másfele. Figyelem, vannak benne körmondatok:)

"A diktatúrák titkosrendőrségének nagy trükkje mindig az volt, hogy a diktatúráktól viszolygó közönség szemében is valamiképpen gyanússá tette a lázadókat. A nyárspolgár gondolatmenete a következő: ha én, aki derék ember vagyok, s utálom a zsarnokságot, nem lázadok s nem keveredem bajba, akkor hogy jön hozzá ő, hogy bajba keveredjék, mert lázadni mert mégis. Hisz én csak azért nem lázadok, mert lázadni lehetetlen. Ha pedig egyszer lázadni lehetetlen, akkor mit jelentsen az ő lázadása? Gyanús, nagyon gyanús. Erre támaszkodik mindenféle Gestapo és ávó, s ennek a gondolatmenetnek a szellemében írják ma már megint a "másként gondolkodás" történetét. A lázadó egyrészt anomália, "beilleszkedési zavarokkal" küzdő, patológiás eset - erre támaszkodott a hruscsovi-brezsnyevi Szovjetunióban a "politikai pszichiátria" aljas gyakorlata, amelyben zárt osztályra csukták a "politikai tévképzetek, téveseszmék" hirdetőit, akik szerint a diktatúrában diktatúra volt észlelhető -, másrészt pedig (Aczél György híres, nem szellemtelen szóleleményével) "földszintes Dugovics Tituszok", nem is olyan bátrak, nem is kockáztatnak oly sokat, nem kell őket tisztelni, föltűnési viszketegben szenvedő, izgága senkiháziak, egyéni sérelmeik hajtják őket. Nem azért nem közölhetők, mert ellenállók, hanem azért, mert harmadrangú tucatírók - és így tovább. Mivel ez a fecsegés kiszolgálja az önigazolás szükségletét, sikeres. Maradandó."

lottebitte 2007.07.10. 11:48:01

Malacfül:

A módszered hasznos lehet, mert látod, néha már összekeverem őket. Én még hozzátennék egy kategóriát: azok, akikkel semmi nem történik, suhan el mellettük az élet, de itt legalább van action.

Amúgy bocsánat, hogy normálisnak neveztelek, Jézusmária, ezt én is kikérném magamnak.Egyszer azt mondta a perverz szomszédbácsi, hogy "végre drága, úgy néz ki, mint egy normális nő", mire gyorsan visszarohantam a lakásba, és észrevettem, hogy elkenődött a rúzsom....A Zember vigyázzon.

malacful 2007.07.10. 12:45:20

nekem is neha elkenodik a ruzsom a melegfelvonulason, mindig nagy sikert aratok vele...
A TGM-nek igaza van, itt mindig az a normalis aki nem ugral, elobb-utobb a Zsanett ugyben is visszaallt az inga, az lett a hulye taho, aki neki akart hinni. A masik az aktualis hatalom (vagy az ellenzek) feltetel nelkuli tisztelete, elfogadasa, ebbol sem birtunk kinoni, persze ez is csak annak a tukre, hogy magunkkal szemben is igenytelenek vagyunk.

andika25 2007.07.10. 12:51:42

Hát, ez a blog már jó ideje átment OFF-ba, tán vissza lehetne kanyarodni az eredeti témához.

Lotte, ha társadalmat, rendőröket, mentalitást akarsz elemezni, azt más fórumon kellene folytatnod. Talán ott (szerinted) értelmesebb vitapartnereket találnál...
Itt már senki nem kíváncsi az elmés szösszeneteidre, meg a csipőbűl idehányt - esetenként nehezen értelmezhető - mondataidra.

Értsd már meg, nem azért válaszolunk, mert vitatkozni akarunk. Ez veled egyébként is képtelenség lenne.

malacful 2007.07.10. 13:08:05

andika25,
nincs olyan forum, ott is mindenki hulye. Ez a mi forumunk. Akkor miert valaszoltok, ez mar tenyleg erdekel.

Safra-nyekk 2007.07.10. 13:34:43

Miert kene mashol elemezni a rendoroket/tarsadalmat? Itt miert nem lehet?
Vegulis rendor is volt az alaptemaban, meg tarsadalmi megitelesek is...akkor el sem kanyarodtunk.
Andika: tudod, amit Lotte irt...a legkonnyebb lenne neki elhuzni kulfoldre, es vidaman elni az eletet egy kultur-kornyezetben. Es tudod, nem itt fizetne az adojat, meg a ferje sem, hogy utana a rendorseg az o altaluk is befiztetett adobol kulso biztonsagi ceggel oriztesse a rendorseg epuletet...Attol, hogy szidja a rendszert, amin azt hiszem, jocskan van mit szidni, o meg mindig itt van, es meg mindig van benne annyi optimizmus, hogy leirja, "fel a fejjel, menni fog..."
En nem tudom, hogy ha valami a sorokban van leirva, akkor miert akarnak itt emberkek minden aron a sorok kozott olvasni? Ettol nem tunik senki okosabbnak...

lottebitte 2007.07.10. 14:22:56

Andika:

Írod: "Hát, ez a blog már jó ideje átment OFF-ba, tán vissza lehetne kanyarodni az eredeti témához."

Talán nem kéne előírnod, hova kanyarodjunk, mert ez nem lakógyűlés és nem pártgyűlés. Talán nem kéne irányítanod a forgalmat.
De msot, hogy kinyilvánítottam a szabadságigényemet, elárulom, hogy az eredeti téma Zsanett és a rendőrök. Sőt, Zsanett és Hedvig. Meg az ezzel kapcsolatos mentalitászavarok. És mi erről írtunk. Éppen ezért, az a mondatod, hogy "Lotte, ha társadalmat, rendőröket, mentalitást akarsz elemezni, azt más fórumon kellene folytatnod." nem igazán érthető. Hát nem ez a fórum topikja, csókolom?

Azt írod még: "Talán ott (szerinted) értelmesebb vitapartnereket találnál..."

Én már itt is találtam értelmes vitapartnereket, az egyik Malacfül, és néha Tade.

"Itt már senki nem kíváncsi az elmés szösszeneteidre, meg a csipőbűl idehányt - esetenként nehezen értelmezhető - mondataidra."

Én valóban "csípőbűl" hányom ide a mondataimat, elnézést, ha nem szakdolgozom rajta annyit. Elég gyorsan gépelek és a munkámból kifolyólag ez számomra ez nem megerőltető, hanem inkább kikapcsol. Nem venném a lelkemre, ha nem érted a körmondataimat:) Ilyenkor ne kínozd sokat magad, tekerj tovább és fogalmazd meg verejtékesen a saját mondókádat-addig mi elvagyunk.

"Értsd már meg, nem azért válaszolunk, mert vitatkozni akarunk. Ez veled egyébként is képtelenség lenne."

Továbbra sem értem, hogy akkor miért válaszoltok. Én férfiasan (?) bevallottam, hogy pár hetes magolnivalóm van, géphez vagyok kötve, és ez a fórum jó alkalom egy kis kocsmahangulathoz. Nem életem legérdekesebb eseménye, de nem is lógok a fórumokon évek óta, tehát ez nekem most még mindig izgibb, mint egy szappanopera.
Na de ti? Mert ugye mi mit keresünk itt, nem is vagyunk ügyvédek. Haha. A Zugügyvédbe nemcsak ügyvédek írnak be, hanem kuncsaftok is, ugyebár a jog sértettjei. Nos, mi vagyunk a társadalom sértettjei, hogy ezzel az erős kifejezéssel éljek. Tudom, hogy te ügyvéd vagy, szakmabeli és egy Békés Barátkozós Lélek, aki csak segíteni jött ide:) Mi nem, aztamindenünket.

"Senki nem kíváncsi rátok"
AHogy mondtam, egyelőre te vagy ránk a leginkább kíváncsi. Menyétként térsz vissza, saját bevallásod szerint meg se érted, amit írunk, de szakítod-téped azt a koncot, csakazértis. Ez a kisgyerekek vagy a mániákusok szokása.

lottebitte 2007.07.10. 14:30:45

Tade: a külföldre való elhúzással kapcsolatban. Jól rátapintottál:)
Észrevettem egyébként, hogy azok, akiknek nincs lehetőségük/bátorságuk/kapcsolataik külföldre menni, sokszor azzal altatják el a frusztrációjukat, hogy ők azért élnek itt, mert ők tképpen mindennel meg vannak elégedve és kuss bárkinek, aki kritizálni mer. Aztán ahogy adva van egy kis lehetőség, sutty, el is repülnek:) És olyan irreális elképzelésekkel mennek ki (ha már sikerült), hogy ott aztán minden flottul megy, melózni nem kell, hanem ide azonnal a magas életszínvonalat, de azonnal, sejehaj. Ha mégse, sértetten hazajönnek és folyik tovább a fenti duma:)

Safra-nyekk 2007.07.10. 14:35:43

Huha, Lotte, most neha ertelmes, vagy neha vitapartner vagy neha Tade? : ))))

malacful 2007.07.10. 14:43:24

Nekem a kedvenc fajtam az a magyar aki megnyerte a zoldkartya lottot, vagy kikoltozik a gyerekehez 47 evesen, lehuz annyit egy irodaban, hogy majd megkapja utana az amerikai allami nyugdijat. Persze 60 evesen mar keszul haza, mert abbol a nyugdijbol Magyarorszagon jol meg lehet elni. Ja, es kozben szidja amerikat es amerikaikat, hogy milyen muveletlen ostoba pojacak, es "szenved". Ez aztan a tudatos adofizeto allampolgar. Szerencsere nem blogol - még...

Safra-nyekk 2007.07.10. 14:44:54

Lotte, ezt en is igy tapasztalom. A leghangosabban azok kritizaljak a masok altal felhozott kulfoldi peldakat, akik meg mas orszag vizumat sem lattak legalabb kepeken, vagy valahogy megis kijutottak, es beleharapva a keritesbe, nem kolbaszbol volt...es akkor vannak meg a kijutottak, de nem eleg idore, es akkor vagy a keseruseg, vagy az irigyseg, vagy nem tudom en mi, de olyan joleso dolog szidni.

Safra-nyekk 2007.07.10. 14:51:37

Malacful:

Ne felejtsd el folytatast: 60 evesen hazajon, mert az amerikai nyugdij itt mekkora penz, de 60 evesen es 3 hetesen sirva rongyol vissza Amerikaba, a muveletlen ostoba pojacak orszagaba, mert valahogy semmi nem akar mukodni, amit o mar megszokott, hogy ott meg mukodik...

lottebitte 2007.07.10. 15:11:01

Tade:
::))
hát te "néhábban" fordulsz elő, mint Malacfül


Látom, vannak példák. Mondok még én is a gyűjteményhez:
35 éves, valahol, valamikor, valahogy érettségizett, funkcionális analfabéta, mégis itthon irodai munkája van, napi 8 órában. Fizetett szabi, reggeli félórás kávé, hosszú, kolelgiális ebédszünet. A gépet rendesen nem tudja kezelni, folyton a rendszergazdát vagy a kollégáit cseszteti, hogy hogyan kell megnyitni egy doksit, de a netet felfedezte és munkaidőben blogol. Reggel 9 és du 5 között rendesen megmondja a tutit a dógokról itten.
Aztán egy szép napon a főnök aszongya, hogy meg kéne tanulni angolul, mert külföldi ügyfelekkel is kell beszélni, ha felemeli a kagylót, vagy ha netán elküldenek egy mailt és abban termékelírás van. Jézus. Nyugi, mondja a főnök, fizetem az angolórádat, idehozom a tanárt reggel 7-re, te csak tanulj, van rá 1 éved, hogy alapszinten megtanulj angolul (vagy németül), és otthon nem is kell külön készülnöd.
ÓÓÓÓriási botrányt csap. Hogyhogy várják el ezt tőle, amikor neki "kézbe" csak havi 100 ezre van????

Na, ő emigrál, ez így nem megy tovább. Munkaközvetítő: takarítás, öregemberek ápolása, eperszedés, mosogatás.
Mivvan?? Nemár, ő nem cseléd. De nincs képesítése és nyelvet sem beszél. Ő akkor sem cseléd, kapják be.
Közben beszélget emberekkel, és megtudja, hogy Oxfordban pl bölcsész-és színművészetis diplomával, 3 idegen nyelvvel a zsebében az emberek akár pincérnek is elmennek részmunkaidőben, hogy összegyűjtsenek egy kis suskát nyaraláshoz. Ettől kiakad. Úristen. Hát az meg miafene. Hát akkomár jobb itthon....::))) Mennyivel jobb volt régen, amikor nyugis meló volt, nem ugrált mindenki jogokért...haj

lottebitte 2007.07.10. 15:23:16

Elfelejtettem hozzátenni, hogy közben a kedvenc témája az, miylen műveletlenek a nyugatiak . Ez különben is régóta ciki téma már. Annyira lerágott csont, hogy mi, volt szociblokk emberek sokkal tanultabbak és műveltebbek vagyunk a nyugatiaknál.
1. Ez lehet, hogy a mostani 45-55 évesekre érvényes, márminthogy több tárgyi tudást sulykoltak beléjük, mint a maiakba, de ha egy mostani 25 évessel beszélsz, azért már más a helyzet. Ma már mi sem vagyunk annyira ott a szeren.
2.Nyugaton egy "műveletlen" ember, vagyis aki nem tud Dosztojevszijről vitázni (mer ugye itthon...) vagy egy átlag utcaseprő is rendelkzik minimális ismeretekkel a civilizált világról. Pl hallott állat-környezetvédelemről, jgokról, és ezeket betartja/elvárja.

Safra-nyekk 2007.07.10. 15:38:33

Minosites: eletszeru elmondas/leiras

Es ebbol is van rengeteg pelda, mint a rendori nem egeszen szabalyosnak nevezheto intezkedesekbol (hu, de finom megfogalmazas), de hat aki nem akarja, az ugysem latja, erti, ismeri el.

andika25 2007.07.10. 15:58:24

tade:

igen, ezt a rendszert, és a benne élő birkákat lehet szidni vég nélkül.
azt hiszem, ez egy kimeríthetetlen téma, mindenkinek vannak valós vagy vélt sérelmei, ezek ilyenkor mindig előjönnek.

Pont azért írtam elkanyarodást, mert itt már általánosságban folyik a rendőrök, férfiak, egyéb társadalmi elemek szidalmazása. És ez unalmas kicsit.

andika25 2007.07.10. 16:06:19

lotte:

"Észrevettem egyébként, hogy azok, akiknek nincs lehetőségük/bátorságuk/kapcsolataik külföldre menni, sokszor azzal altatják el a frusztrációjukat,..."

hát igen, ez zseniális mondat volt tőled. De komolyan.
Te is elaltathatnád már a frusztrációdat.

tudom, neked minden fekete vagy fehér, egyfolytában azzal vagdalózol, hogy biztos azért mondunk mást mint te, mert mi birkák/gyávák/iskolázatlan taplók vagyunk. Mindezt többesszámban adod elő, mintha mások véleménye is ez lenne.

"Én valóban "csípőbűl" hányom ide a mondataimat, elnézést, ha nem szakdolgozom rajta annyit."

Érdekes, amikor egy rendőr válaszolt, éppen azt kérted rajta számon, hogy nem tud fogalmazni, helyesen írni.
Ebből is látszik, mennyire elfogult vagy...

Egyébként elárulnád, honnan szeded azt a rengeteg (szerinted) releváns példát, melyet rögtön rá is ragasztasz az egész magyar társadalomra???

andika25 2007.07.10. 16:09:44

"AHogy mondtam, egyelőre te vagy ránk a leginkább kíváncsi. Menyétként térsz vissza, saját bevallásod szerint meg se érted, amit írunk, de szakítod-téped azt a koncot, csakazértis. Ez a kisgyerekek vagy a mániákusok szokása"

Még egy gyönyörű mondat tőled...

Hogy miért éppen menyét, nem tudom.
Miért kell félremagyarázni, amit írok, nem értem.

Nem veszed észre, hogy te mindenkinek hasonlóan lenéző, sőt majdnem sértő dumát írsz, aki nem a te nézeteidet vallja?

lottebitte 2007.07.10. 16:15:10

Andika:

kezdesz még a szintedhez képest is egyre lejjebb süllyedni.
Nem kopizok ki újra minden hülyeségedet, hogy arra valami szellemeset vágjak vissza, mert úgysem érted, malacfülékkel kiszórakoztuk magunk rajtad, te pedig csak valami újabb baromsággal hozakodsz elő, és olyan egyszerű vagy, mint egy képlet. Mára elég volt belőled.
Miért is vitázol velünk? Jaj de ha eddig nem válaszoltál, ne is válaszolj, kérlek. Úgyis csak jössz vissza, mint a menyét, mondom.

lottebitte 2007.07.10. 16:19:02

Na még a menyétet elmagyarázom neked, aztán dógomvan:)

A menyét az egy olyan állatka, amelyik kicsi, bundás, és ragadozó. Amint elkapta az áldozatát, nem ereszti el könnyen, sőt, olyan makacs, hogy a nála nagyobb állatokat is képes is kinyírni. Innen jön a mondás a magyar kultúrkörben, hogy valaki menyétként képes egy témát marcangolni.
Van más menyéttel kapcsolatos is mondás is , de nem folytatom.
Ennyi volt a tanulás mára Andika,szori.

Safra-nyekk 2007.07.10. 16:54:35

Andika:

Hogy Lotte honnan veszi a peldait, majd o megmondja. En pusztan sajat tapasztalataimrol irtam, es csak gondolni merem, hogy Lotte is.
Tudom, rogton a hivatkozasert kialtanak egyesek, es amig nem kapnak, addig hazug a masik, de nem hivatkozom sem statisztikakra, sem semmire, egyszeruen csak sajat tapasztalat. Rengetetget vezetek, igy rendori igazoltatasba is jocskan futok, es a sajat tapasztalatom az, hogy tobbszor futottam eddig olyan rendorbe, aki mindenaron ki akart hozni valami szabalytalansagot, mint olyannal, aki nem.
Es nem egy embert hallgattam mar vegig mas orszagokat szidni, raadasul olyan dolgokrol osztotta az eszt, amihez nem artott volna par evet elobb ott elni...

Safra-nyekk 2007.07.10. 17:01:49

Andika, meg egy: akinek nem inge...
mindenki oda sorolja magat, ahova akarja. Es ebben az orszagban sajnos vannak olyan temak, ahol lehet altalanositani a nagy szamok alapjan, es hozzatenni, hogy tisztelet a kivetelnek : (
Tudod, bar ne lenne...

andika25 2007.07.10. 17:10:36

hát lotte, ahogy a menyétet meghatároztad... ez rád is tökéletesen illik.

Még egy: nem én süllyedek, inkább te emelkedsz lassan éteri magasságokba, hogy onnan néha leszólj valamit a pórnépnek.

andika25 2007.07.10. 17:19:19

Tade:

elhiszem, hogy ez a te tapasztalatod, amivel nem vagy egyedül.
De mint írod, nem mindig vannak rossz tapasztalataid neked sem. Épp ezért nem kell általánosítani.
Ilyen alapon lehetne beszélgetni pl. a fogorvosokról. Köztük is vannak mekkmesterek, de akad másfajta is.
Vagy a szobafestőkről. Vagy a tanárokról. Vagy bármely szakma képviselőjéről.

Az sem általános dolog szerintem, hogy valaki egy másik országot szid.
Én ismerek olyat, aki lassan húsz éve Amerikában dolgozik, jól megvan, néha hazajön pihenni.
Ismerek olyat is, aki kiment amerikába, aztán két hét múlva visszajött. Olyat is, aki oda szeretne menni, de évek óta nem kap vízumot.
Egyik sem szidja Amerikát.

viszont Mo-t és Amerikát összehasonlítani szerintem olyan, mintha arról folyna a vita, hogy mennyire egyforma/különböző az alma meg a banán.
Ezért nem igazán jók az amerikai példák.

andika25 2007.07.10. 17:20:13

Tade, meg egy:

"Andika, meg egy: akinek nem inge...
mindenki oda sorolja magat, ahova akarja"

Nem mi soroltuk oda magunkat. Ez a baj.

lottebitte 2007.07.10. 19:27:10

Andika, én most sorollak. Odasorollak.
Te olyan buta vagy, hogy én ezt már nem bírom idegekkel::)))

Nem tudom, hogy sírjak-e vagy nevessek.
Komolyan, először azt hittem, csak a szart szereted kavarni, és már minden női társaságból kiutáltattad magad, a kollegináid sem állnak már szóba veled, mert kipletyózod és kiszarkavarod őket a világból is, ezért cseszegetsz minket. Na EZ volt a magánvéleményem, de eddig finom voltam és kibírtam, hogy ne közöljem így. A gúnyt néha eleresztettem, de most már konkrétan is elárulom: a szarkavarósoknál sokkal kevésbé bírom a buta nőket. Vedd ezt hímsovinizmusnak is a részemről, ez lesz az én ajándékom, de bevallom, könnyebben tűröm egy buta férfi szövegét, mint egy buta nőét. Lehet azért, mert a buta férfi előbb-utóbb odacsap oszt kijön belőle az állat, és vége a társalgásnak. Te viszont idegesítően jössz, szinte hallom a hangod, magas, fülsértő rikítással, és OLYAN BUTA vagy, hogy nyertél.

Komolyan. Nyertél, Andika, meghajtom a fejem előtted.

Akinek mindent el kell magyarázni, mint egy ötévesnek, és aztán elölről kezd mindent, az nyerő nálam.
Aki nem tudja, mi az ÁLTALÁNOSÍTÁS, hogy ha van 10 almám, és abból 8 alma romlott, akkor azt mondom, hogy a LEGTÖBB alma romlott, na az általánosítás. Vagyis a számok alapján TÖBB a rossz alma, mint a nem rossz. Ez nem zárja ki a jó almák létezését, ez csupán annyi, hogy a 10 almából a letöbb romlott, a Jóistenit neki:)
És ha veszek két kiló almát a boltban, és ez 10 almában nyilvánul meg, és ebből 8 rossz, akkor visszabiszem, és azt mondom, hogy tessék nekem kicserélni/pénzt visszaadni, mert a LEGTÖBB alma rossz. És ha az eladónő azt mondja, hogy de van köztük jó alma is, akkor azt mondom, hogy semmi probléma, én Andika vagyok, tehát gond egy szál se::))

Huh.

Édes jó anyám.

mcs · http://paralelart.wordpress.com/ 2007.07.10. 19:44:33

lottebitte

minek állsz szóba droidokkal? ennyi időd van? nem ciki ám elengedni a koncot.

andika25 2007.07.10. 20:20:16

lotte:

ki vagy te, hogy te így minősítgesz engem vagy bárkit???

Én, mint szarkeverő? Én mint buta ember?
El vagy te tévedve, de nagyon...

Ám legyen, minősítelek én is téged: te egy mérhetetlenül nagyképű, önimádó, frázisokat puffogtató személy vagy.
A legszomorúbb az, hogy lehiszed, a te módszered a legjobb, az egyetlen.

Már nem haragudj, ilyen stílussal akarsz kiállni a nők jogai mellett??? Komolyan, nevetséges. És ezzel a módszerrel nevetségessé teszed az összes sorstársadat. És ez szomorú... nagyon nagyon szomorú...

Én részemről a továbbiakban meghagyom ezt a koncot másnak... bár nem hiszem, hogz bárki vitába merne szállni a te nagy-nagy bölcsességeddel...


2007.07.10. 20:53:59

lotte, figyuzz bitte!

Egy polgár nemrég mondta el igazoltatásának történetét a tévében.
Megpróbálom hűen, visszadni amit elmondott.

- Vasárnap éjjel egy festékes pólóban, fürdőnadrágban, papucsban vezettem a gépkocsimat. Az alagutnál három egyenruhás rendőr leállitott, semmilyen irat nem volt nálam, nem tudtam igazolni magam. A rendőrök mondták szálljak ki be kell vinniük a kapitányságra. Nem akartam kiszálni, mondtam hamarosan hozni fogják az irataimat. Kértem a rendőröket igazolják, magukat én egyébként képviselő vagyok, lemondok a mentelmi jogomról. Ők azt mondták nincsenek irataim be kell vinniük, én ezt nem akartam, nem mentem. Az egyik rendőr feltépte az ajtót majd elkezdtek kirángatni, dulakodtunk, majd a csomagtartóra lenyomtak és megbilincseltek. Be akartak tenni a kocsijukba de én megfeszitettem magam, igy nem tudtak, ezután gyalog kisértek az I. ker. kapitányságra. Én passzív ellenállást tanúsitottam a rendőrök megvertek.

Szerinted ez az intézkedés hogyan zajlott volna le az USA-ban?

mcs · http://paralelart.wordpress.com/ 2007.07.10. 21:56:22

bagoly2

úgy, hogy meg sem állítanak.

mcs · http://paralelart.wordpress.com/ 2007.07.10. 22:10:27

(mondjuk ezen 10 percet röhögtem)
2007.07.10. 20:21:33 :) :) :)

bocsánat az OFF-ért.

lottebitte 2007.07.10. 22:45:10

Látodlátod mcs, más is így kezdte, először röhögött:))

lottebitte 2007.07.10. 22:47:39

Ne haragudj, bagoly, majd holnap talán válaszolok, addig még egy kicsit kipihenem agyilag a mai napot, és már csak röhögni akarok, nem vitatkozni:)

dr.justice 2007.07.10. 23:30:29

Kedves lottebitte.


Ne haragudj, de ha elolvasod az utóbbi néhány írásodat rájöhetsz, hogy te egy iszonyatos rohadt alma vagy.

Bárkinek a véleménye nem egyezik a tieddel, már ütsz. Jogvédelem, nesze.

dr.justice 2007.07.11. 11:40:28

Origo.hu


Az Amnesty International jelentése szerint annak ellenére, hogy sok eset kihullik a rostán, Európán belül még mindig Magyarországon az egyik legmagasabb azoknak az eseteknek az aránya, amikor elmarasztaló ítélet születik nemi erőszak és más szexuális bűncselekmények miatt. Az esetek több mint felében születik elmarasztaló ítélet.

VIC20 2007.07.11. 12:13:27

No, ennek őszintén örülök!

(És persze mint a témába vágó, hasznos adatnak is!)

malacful 2007.07.11. 12:32:22

dr justice
Par utolso hozzaszolasodra nem regalnek, mert nem ertem a modszereid, minek vitazzunk.
Latod Lotte, megint a nok vannak hatranyos helyzetben, TE egeted a noket, en meg azt irok amit akarok, csak az amugyis durung ferfinemet jaratom le.
Ilyenkor varsz egy kicsit, nem irsz roluk, es egyszer csak hipp-hopp eloteremnek, az ujabb uvoltozesert. : )

dr.justice 2007.07.11. 12:50:53

malacfül

Bocs, de nem te voltál a címzett.

malacful 2007.07.11. 13:08:53

dr justice,
De egyreszt en (par utolso) masreszt az nem baj.

dr.justice 2007.07.11. 13:15:06

Ha odaírom, hogy lottebitte, akkor ő a címzett.

malacful 2007.07.11. 13:18:12

en is odairhatom, hogy piros pulover van rajtam es te is odairhatod, hogy nem hiszed el. Barmit odairhatunk.

VIC20 2007.07.11. 13:21:03

Van ennek így értelme?
Jó lenne idelinkelni valami netikettet, aztán mindenki ahhoz tartsa magát. Tényleg, van itt valamiféle moderáció?

malacful 2007.07.11. 13:25:08

mivel meg itt vagyok, nyilvanvaloan nincs.

dr.justice 2007.07.11. 13:36:30

malacfül ( ez Neked szól )

"van itt valamiféle moderáció?
malacful 2007.07.11. 13:25:08
mivel meg itt vagyok, nyilvanvaloan nincs."

Ez tényleg vicces volt. Mosolyogtam rajta.
Egyébként szerintem semmi moderálásra érdemes nem hangzott el.

"Barmit odairhatunk."

Ezzel egyetértek, de magáért a vitáért vitatkozni elég nagy böszmeség.

lottebitte 2007.07.11. 13:40:24

Helló, Malacfül::))

Hogy azt a kinemmoderált mindenünket. Rendes bloggazda ilyenkor kitörli a mifajtánkat, nem értem, ők miért nem teszik ezt (Andika kedvéért, szájbarágósan: mert nem ők a bloggazdák)

Látod, Malacfül, ezért barátkozom veled, mert nőként hiába teszek akármit, akkor is baj van, ezért okos nő talál egy balhés férfit és majd az képviseli:))Tade pl nem rúghat labdába mint csapattárs, mert ugye ő is nő. Balhés pasik, az kell ide, tessék, és még mondják, hogy mi kivetjük a férfiakat magunk közül...

Amúgy én tegnap jutottam el arra a pontra, hogy majdnem megettem az egeret, viszont később oldotta kissé az izmaimat Andika legújabb tyúksága, amikor megköszönte, hogy droidnak nevezik.Esküszöm, szuper lehet pasinak lenni Magyarországon, nem értem, Malacfül mi a te bajod, mit is keresel ebben a bandában:)
Lehet, hogy csak simán nem vagy elég tehetséges. Mert ahhoz azért tehtség kell, hogy az ember még az Amnesty International jelentéseit is úgy ollózza, hogy abból ne az derüljön ki, mennyi zsidó halt meg a holokausztban vagy mennyi embert végzett ki Sztálin, hanem hogy hány szegény nácit ejnyebejnyéztek le és hány szegény orosz komcsi vezért fokoztak le...Tanulj Malac, Disznó lesz belőled...

lottebitte 2007.07.11. 13:51:50

Tényleg, Tade, azt kellett volna mondanod, hogy férfi vagy, sőt, nekem is férfiként kellett volna pofáznom, lett volna itt rend és fegyelem:)
Csak az a baj, hogy én abba az idealista fajtába tartozom, amelyik nőként remekül elvan, és nem hajlandó bajuszt ragasztani, már csak hiúsági okokból sem:)

dr.justice 2007.07.11. 13:52:19

lotte

Senki nem ollózott semmit. Olvass, gondolkodj, írj, ha lehet.

malacful 2007.07.11. 13:57:57

Lotte en azert nem tamaszkodnek ilyen ketes intelligenciaju, elveszettnek tuno himblogolokra mint en. Csak bajod lesz belole : ) Osszemosnak velem, mint mosoporreklamban az egyszeri haziasszony az olajos zoknit a fagyis poloval. Na kijelentkezem es irok valamit az Andika nickemrol mert kezd leulni ez a tema...

malacful 2007.07.11. 14:11:12

asszem ez viccnek is durva volt lefagyott tole a fel Index. : )

VIC20 2007.07.11. 14:47:31

Azt hiszem, legfőbb ideje halottnak nyilvánítani ezt a témát.

Egy perces néma felállás, koszorúk... stb.

malacful 2007.07.11. 14:54:36

csak semmi gyasz.
ha lesz egy kis idom nagyon sok ertekes leirni valo gondolatom van meg, addig is elveznem az anyazast szemelyeskedest : ) az is elore mutat a Disznova valas fele vezeto uton.

lottebitte 2007.07.11. 15:12:15

Malacfül:
Én is úgy gondolom, folytatható a téma, még rengeteg megbotránkoztatnivaló véleményem van. Na, ezért nem emigrálok. Nyugatabbra olyan uncsi módon bólogatnának, hogy ciki lenne...

Majd később azért kíváncsi vagyok az új, sörtenövekedős, andikás nickedre!
(indexet lefagyasztva egy időre balra el).

dr.justice 2007.07.11. 15:19:10

Két láb rossz, négy láb jó.

andika25 2007.07.11. 15:29:06

én meg megyek és bejelentkezem a rekontra nickemmel... ez volt lotte előző álneve. De mivel rekontraként megígérte, hogy hagyja a témát, így jött lottebitte...

lotte, azért érdekes, hogy a komolyabb hsz-ekre nem igazán írsz választ... pl. justice véleményére...

sőt, én is vetettem fel tényeket, amit zseniálisan megkerültél... tán csak nem igazunk van???

mcs · http://paralelart.wordpress.com/ 2007.07.11. 15:43:14

mintha az utolsó 30-40 komment nettó verbális maszturmáció lenne.

malacful 2007.07.11. 15:45:33

en azt hittem a subba neha vicces, de nem is, mi vagyunk azok : )
Andika, en gyujtom a kerdeseket amire a "masik oldal" nem valaszolt, es csak gyulik, gyulik... tobbek kozt ezert laposodott el a blog, mert ha erdemben irunk valami megggyozot, arra hirtelen mindenki hallgat. Vagy azt irja, hogy: es ezt most miert higgyuk el?

andika25 2007.07.11. 15:50:14

malacful:

"erdemben irunk valami megggyozot"

pl?

malacful 2007.07.11. 15:59:49

Andika,
Egyszeruen minden. Nem is emlekszem olyan hozzaszolasunkra (Lotte Tade included) ami ne lett volna arany, az erveles gyongye, somloi galuskaja es Maseratija. De majd szemezgetek a kedvedert. Ti meg tovabbra se valaszoljatok persze... a kerdesekre.

mcs-nek is igaza lehetne, csak nem erti ezeket az uresjaratokat.

malacful 2007.07.11. 16:01:57

Andika
a linkedre: hat ez azert gáz. Ne is vizsgaljunk mar semmi materialis bizonyitekot a Zsanett ugyben, meg kiderulne az igazsag. Attol meg el vagyunk mar szokva, csak megzavarna a mocsaras gondolkodasunkat.

lottebitte 2007.07.11. 19:47:00

Gratulálok, Andika. Több hetes kemény agymunka és kutatás után rájöttél a Rekontra-Lotte összefüggésekre. Természetesen én mindent megtettem, hogy szörnyű titkomra ne derüljön fény, megváltoztattam a stílusomat, szövegeim tartalmát, mindent, de jöttél te, és lelpleztél.Áuu. Most már érthető, mi fárasztott le ennyire, huh, végre van magyarázat is néhány csodára...

Látom, továbbra is beszélgetni akarsz, nagyon szerecc, na, ez van. Az nehezményezed, ügyesen elhajolva minden más elől, hogy nem válaszolunk kérdésekre, sőt, SŐT, azt írod magadról
"én is vetettem fel tényeket".

Jajna. Plíííz. Könyörgöm, Andika, ne beszélgess velünk a tényeidről:)

lottebitte 2007.07.11. 19:56:48

Témához vissztérve, ha lehet, és ezzel indirekt módon bagolynak is válaszolok:

azt gondolom, hogy a sajtó amúgyis elkövet mindent, hogy a lehető legolcsóbb és legalpáribb módon, eszméletlenül machiavellikus technikával (szinte látom a büszke zsurnalisztát, amint boldogan kotkodácsol felette)összehozza az egymástól lehetőleg legtávolabb álló, de egy kis rosszindulattal remekül összefüggésbe hozható híreket. Mert ugye mi bizonyítja legjobban azt, hogy Zsanett egy büdös ribanc, a magyar rendőrök meg ártatlanok, egyénenként is meg úgy anblokk is, mint az, hogy egy fideszes politikus fürdőgatyában összebalhézott a rendőrökkel?

Na, szedd elő ezt a hírt, tálald drámaian, és azonnal jönnek az összefüggés-elméletek. Az egy dolog, hogy akik ezeket benyalják, nem ismerik a logika legelemibb alapelveit, de sebaj, nem ez a lényeg, buli van.
Ami szomorú, az az, hogy még csak nem is ők találták fel a spanyolviaszt, és, ha már Ámerikáról esett szó, ez vészesen emlékeztet az 50-es évek Amerikájára.

Ha akkor egy nigger (így nevezték, ugye) feljelentést tett, hogy megalázták/verték stb, azonnal jöttek a hírek, hogy hány másik fekete élt vissza a jogaival és ártatlanul vádolt meg békés fehéreket. De a nőkkel is így volt jóideig.Persze aztán annyit pofáztak és tüntettek és cirkuszoltak a jogvédők, amíg be nem bizonyították, hogy nem minden fekete tesz feljelentést,félelemből, viszont MINDEN fekete ellen feljelentést tettek a fehérek, mert tudták, hogy megvédik őket.
Miért ne lenne nálunk másképp?

Sztem nálunk is csak idő kérdése. Sok idő kérdése (mert ma azért nem vagyok olyan optimista)

andika25 2007.07.12. 00:20:24

malacful:
igazad van, engem is aggaszt, hogy minden bizonyítási indítványt eltuasítanak.

De ebből is többféle következtetés vonahtó le szerintem.

A közvélemény nyilván úgy fogja fel, hogy eltussolják az egészet, bevallom laikusként én is gondoltam már erre.

Nem tudom, hogy a hasonló ügyekben járatos jogászok mit gondolnak, mennyire általános és elfogadott ez az eljárás.

Azt gondolom, hogy talán szerencsésebb lett voln az új vizsgálatokat elvégezni, talán kevesebb kételkedő lenne.

andika25 2007.07.12. 00:24:52

lotte:

"Amúgy én tegnap jutottam el arra a pontra, hogy majdnem megettem az egeret, viszont később oldotta kissé az izmaimat Andika legújabb tyúksága, amikor megköszönte, hogy droidnak nevezik."

Tényleg ennyit gondolsz rólam? Vagy csak egy újabb gyenge poénnak szántad? Vagy már ennyire nincs miről írni?
Látom, egyre elvakultabb vagy...

Egyébként örülök, ha miattam ilyen jól telt az estétek.

lottebitte 2007.07.12. 09:45:00

Malacfül:

Amiről érdemes lenne beszélni, az a stílus, ahogy a jelenlegi kormány kezeli az effajta, rendőrös ügyeket. Nagyonokosan, mit mondjak. Fogja magát és bedob egy comingoutos államtitkárt, de igazán semmmit semtesz annak érdekében, hogy az össznépi mentalitást megváltoztassa. Ha már rendőrségről beszélünk: a fürgőgatyás fideszes poltikust jól körbevizsgálják s nagy botrányt csapnak, hiszen fideszes, viszont a melegtüntetésen megvertek hiába kérték a segítséget, mert a rendőrök a fülük botját se mozgatták. Ha már indexes idézet kel, éppenséggel én is tudok kopizni:
"A Patent és a NANE szerint a rendőrök megvalósították a foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés bűncselekményét azzal, hogy több esetben is megtagadták a segítségnyújtást a fesztivál résztvevőitől. Beszámolnak róla, hogy volt olyan rendőr, aki a telefonon kért segítséget azzal hárította el, hogy reggel 7 óta szolgálatban van, és lejárt a munkaideje, míg másoknak azt mondták, a támadás már véget ért, nincs közvetlen életveszély"

Tovább is van: "több meleg, akiket bántalmaztak, nem mer feljelentést tenni a rendőrségen, hiszen a megerőszakolt nőkhöz hasonlóan ők is tartanak a meghurcolástól, és hogy az eljárás során kiderül homoszexualitásuk. Reményét fejezte ki továbbá, hogy azok az emberek, akik segítséget kértek a rendőrségtől, de ezt nem kapták meg, mulasztás miatt feljelentést tesznek."

Erről van szó. Ha egy részeg fideszes randalírozik (nem tudom, hogy résezg volt-e és hogy valóban randalírozott-e, de tegyük fel), akkor az aztán MINDEN alól felmenti a magyar rendőrséget ugyebár. És ne beszéljünk arról, milyen nevetséges módon próbál plusz szavazatokat szerezni a komcsinosztalgia azzal, hogy prozsidóznak/melegeznek/esetleg nőznek, amikor tképpen ugyanolyan homofóbok és nőgyűlölők, mint a Tomcat-félék.

Remek kis koncot dobtak ide: hirtelen midnenki a női etikettről kezdett el beszélni a Zsanett ügy kapcsán, mi ma a kurvás és miért nem szép az, vagy pedig ki buzul és ki nem. A valós problémák, hogy a rendőrség a fejétől bűzlik lefelé, szép lassan, illetve gyrosan, hogy a kisebbségi jogok az emberek agyába nincsenek belesulykolva, na, az már nem téma.

Tényleg azt látom az egyedüli lehetséges megoldásnak, amit a 80-as években az értelmiségiek tettek: fokozatos elhatárolódást a politikai retorikától, és kialakítani egy új réteget, amelyik egyszerűen nem fog beszopni mindent és nem fog szájbarágósan vitatkozni Piri nénivel (aki beszopta) evidenciákon.

malacful 2007.07.12. 14:04:34

nem tudom, hogy ma az ertelmiseg mennyire ertelmiseg, mennyire kepes hosszutavu ES hasonlo celokban gondolkodni, letezik-e az a fajta mint a 80-as evekben, de remenykedjunk. Ez a budos, lealacsonyito mocsar amiben a politikai elit tartja "demokratikus" szavazoit talan annyiban hasznos, hogy egy kritikus tomeget felbosszant annyira, hogy. Talan en nem forgok eleget ertelmisegi korokben csak ilyen blogkocsmakban, hogy fel tudjam merni.
A meleg felvonulast mar fel se akartam hozni, az annyira kinos, hogy igy visszafejlodtunk...
Mindenesetre ITT fel tudjuk merni az eselyeket, hogy mi a nagyon okosok es iszonyatosan intelligensek es tajekozottak mennyit kuzdunk ezzel a sok nagyon korlatoltval, es alig-alig-alig gyoztuk meg oket. Lehet, hogy ez nem az az ertelmiseg : )

VIC20 2007.07.12. 16:02:30

"Mindenesetre ITT fel tudjuk merni az eselyeket, hogy mi a nagyon okosok es iszonyatosan intelligensek es tajekozottak mennyit kuzdunk ezzel a sok nagyon korlatoltval, es alig-alig-alig gyoztuk meg oket."

Andika, ezek után szerintem Te is akaszd ide a saját koszurúdat. Eljött az ideje.

malacful 2007.07.12. 16:22:24

elfelejtettem hozzatenni, hogy nekunk humorunk es onkritikank is VAN es JO.

malacful 2007.07.12. 16:30:15

mondjuk tenyleg kezd uncsi lenni, hogy amig mi itt paran ingyen tagitjuk az agyatokat, addig ti szemuveges, csunya, buta es unalmas blogolok se nem fejlodtok, se nem sertodtok meg rendesen. A vegen meg mi is megunjuk.

lottebitte 2007.07.12. 16:50:53

Malacfül:

Hogy mit nevezünk értelmiségnek, na az legalább két felesnyi téma a kocsmaasztalnál. Eredetileg (ha jól emlékszem a Blikkes olvasmányaimból:) az értelmiség (intellektüell) fogalma a Dreyfus-per kapcsán került először a köztudatba, amikor néhány gondolkodó meg írástudó, szal olyan felforgató senkiházi elkezdett felháborodni az antiszemitizus ellen. Az intellektualitás az ellenzékiséget, a nemmindent beszopást jelentette, és az ilyenek szóban,írásban kifejezték a véleményüket. (meg a színház kocsmájában is, mindegy).
Aztán a komcsi időkben értelmiségi lett bárki, akinek "diplomája" van, és sztem mára kb ez ragadt meg.
Bárki, aki elvégzett valami gyorstalpalót, azonnal diplomával lobogózik, és nyilván értelmiségi mint a zállat. Közben az értelmiségi létet nem éli meg, vagyis nem tájékozódik csak a bulvárból, nem néz filmeket, színházba se jár, nem olvas (semmit, de tényleg), nem vitázik közügyekről és intellektualitása csúcspontja az esti híradó meghívott vendégének okoskodása.

Nem erről az értelmiségről beszélek.

Hanem arról a népcsoportról, amelyik akár valami bikkfadiploma hiányában is, használja a fejét (meg a humorérzékét, ja).
Egy magasröptű konferencián is el lehet tyúkólazni a témát, és a végén arról visítozni, ki sértett meg kit.
Én pl nem vagyok jogász, hogy "leszálljak" ide és jól megaszongyam jogilag. Nem a jog bötűje érdekel, csókolom. De a tyúkólt meg lehet unni, egy idő után ignorálni, és folytatni, amíg a kotkodácsolástól meg a saját marhaságainktól még halljuk a hangunkat.Na meg ha bevettük a tudattágítóinkat:)

malacful 2007.07.12. 17:14:59

nem tudom mi az az ertelmisegi, de a ket feles bedobom, hatha az jo kezdet. Inkabb a szellemi elit szot hasznalnam. Errol mar a fuggetlensegi nyilatkozatban is szo volt, es ez ugy tetszik, meg tajekozottabnak tunok tole : )
Egyebkent meg en vagyok az ertelmiseg es meg az par ember akit en demokratikusan annak tartok.
(Odavagyok teljesen a bolcseszekert, imadom bosszantani oket IS)
Talan megse a ket felessel kellett volna kezdeni

malacful 2007.07.12. 17:28:45

bocs ezert a bolcseszes dumaert, de most mar csak egymast fogjuk tudni sertegetni, ha ezek mar nem akarnak okulni : )

VIC20 2007.07.12. 18:42:11

"mondjuk tenyleg kezd uncsi lenni, hogy amig mi itt paran ingyen tagitjuk az agyatokat, addig ti szemuveges, csunya, buta es unalmas blogolok se nem fejlodtok, se nem sertodtok meg rendesen."

Andika, szerintem fogadjunk siratóasszonyokat is.

lottebitte1 2007.07.12. 18:52:41

Malacfül:
"most mar csak egymast fogjuk tudni sertegetni"

Nana. Ne becsüld alá őket, jönnek ők, szorgalmasan, amint látod.

VIC20: Malacfülnek már hiányoztatok, nélkületek engem akart piszkálni, de szerencsére megmentettetek.

Újra Malacfül: én is imádom bosszantani a bölcsészeket, ennél jobban már csak a jogászokat...

malacful 2007.07.12. 20:54:17

index.hu/politika/bulvar/bulvarhirek/?main:2007.07.12.&320137
a zugyeszseg kozlemenyt ad ki:
a nemi eroszak a jovoben is buncselekmenynek szamit. De ez csak olyan EU-s hulyeseg nem kell komolyan venni. A ferfitarsadalom folytassa amiben eddig is kielte magat, ha nem talalt szabad maganyos es gyenge nostenyt hazafele, pofozza fel az asszonyt. Javasoljak tovabba a csoportos elkovetest (keznel a tanuk) illetve a bizonyitekok nagyvonalu eltunteteset. A tobbit megoldjak hazon belul. Kamerak hasznalata es a felvetel szertekuldese az interneten szinten nem javallott, de arra is talalhatnak magyarazatot. Nincs az a no aki ne erdemelne meg, miert bunhodnenek a ferfiak jeligere....

andika25 2007.07.12. 22:39:47

VIC20 épp készen lettem a koszorúval, most újabb feladat vár rám? :))

Reggel kibiggyesztek a környékbeli fákra egy hirdetést. :)

andika25 2007.07.12. 22:44:53

malacful:

akkor lepődtem volna meg, ha nem teszi meg ezt a lépést T.P.

Egy jó ügyvéd nem adja fel addig, amíg lehetőség van a folytatásra.

lottebitte1 2007.07.12. 23:24:22

Bármilyen szkeptikus voltam, azért ezt még én se gondoltam, hogy ilyen simán eltussolódik ez az ügy. Azt hittem, Fletó kormánya vigyáz majd annyira a böcsületére, pláne amióta a rendőrök elkezdték a szabad bunyózást,hogy azért ezekre a dolgokra odafigyel. De ennél sokkal sunyibban ment. Leváltották a nagykutyákat (akiket amúgyis le akartak váltani), a Zsanett imázst jól bepiszkíttatták, a rendőrök pedig tisztán maradtak. Csináltunk is bulit, nem is. AZ EU-nak adtunk egy kis rágnivalót, leváltottunk pár nagykutyát, kirakatba tettünk egy meleget, a többi pedig néma csend és sötét primkóság. Aztán hogy a melegverésekkor rendőrt nem találni, az már természetes. Erre nincs idő.... inkább kivárják, amíg valamelyik ellenzéki politikus beb-ik és majd akkor jönnek rendet csinálni.
Nem emlékszem, hogy olyan sztorikról hallottam volna, amikor a hős rendőr egyedül vert szét egy bazi nagy állatokból álló bandát. Vagy fülelt le egy gengsztert. Érdekes, hogy a magánéletükben imádják az izmaikat mutogatni, de igazán csak falkában tudnak mozogni. Magányos "ribancok", alsógatyás ellenzékiek, mozgáskorlátozottak. Jah. És azt is falkában.
Agyonlőtt bankrabló, szuvenírbe eltett pénz. Stb.

Hát hol vannak a Chuck Norrisok meg a Piedonék vagy akár a mi kis magyar Bujtorunk, akikhez annyira hasonlítják magukat a falusi diszkóban?
Oh my.

VIC20 2007.07.13. 10:13:39

Andika: Ahogy gondolod. :)

malacful 2007.07.13. 10:22:12

VIC20,
en tobbszor jeleztem, hogy nem kell engem komolyan venni, de te a vicceimet meg vissza is idezed. Megallapitom, hogy a humor itt nem kivant jelenseg.
Es ezennel gyartok egy viccet is: mi a kulonbseg a Joisten es a jogasz kozott? ----A Joisten nem gondolja magarol, hogy o jogasz.

A melegfelvonulasnak egyebkent nem vagyok nagy tamogatoja, pont a legutobbi eset miatt. 20 ev mulva lehet, hogy meg hir se lesz, csak az, hogy hol arultak finom perecet a felvonalas alatt. Ma meg a "bizonytalanokat" a melegellenesek oldalara allitja, senki nem haborodik fel azon ha osszerugdalnak par felvonulot, es ez visszafele sul el: vaditja, hulyiti a nepet. Egyszeruen a magyar kozfelfogas/agy meg nem eleg erett arra, hogy elfogadja a homoszexualitast, az a PC ha ravagjuk, hogy hat nem is tudom, azert megse termeszetes meg gyerekuk se lehet. En is ilyen voltam egyebkent tizenot eve, magamon figyeltem meg a fejlodest. (Fel is vonulnek, csak feltem a vesemet, szemfogaimat) Kerem a fejlodes szot nem eszrevenni, hogy azt allitottam magamrol, hogy.
Inkabb szerveznek egy olyan felvonulast, ahol a nembuzi, nemcigany, nemzsido, nemno osmagyar all kozepen nagymagyarorszag alakzatban, es az osszes kisebbseg vonul fel korulottuk, enekelnek, lufit eregetnek, langost es vattacukrot osztanak ingyen a kozepen alloknak. Szegeny osmagyarokat soha nem unnepli senki.

lottebitte1 2007.07.13. 13:35:23

Én nem csak az ősmagyarokat sajnálom, hanem az őstömegeket is, I mean azt a masszát, amelyiket égbe emelnek a politikusok, aztán elengedik őket és azok puff, langyos meleg masszává válnak, amit remekül lehet alakítani.

Pl itt van ez a rendőrkérdés: a kemény jobboldaliak azonnal hőzöngeni kezdtek, hogy itt az ávó, itt a militarizmus, és a női jogok védelmére keltek, mert ugye a női jogok sárba tipródtak nemcsak azáltal, hogy megerőszakoltak egy nőt, hanemhogy rendőrük, hanemhogy öten, hanemhogy el is akarják tussolni és akkor még azokról a nőkről nem is beszéltünk, aki ezentúl nem mernek feljelentést tenni.
A kemény balosok közül elég sokból kijött az ősember, és baltával parancsolt volna kusst a nőknek. Vagyis ez a Zsanett-ügy kissé jobboldali zöngéjű lett, aminek az iróniája az, hogy ugye a jobboldal szokott tisztes kersztény, hagyományos családmintákat kiabálni...

Erre jött a melegedés. Balos politikus kimelegedett, volt gay-pride, balos színekben ugye, mire a kemény jobbosok elkezdtek üvöltözni, hogy nemár buzuljunk itt és különben is, hogyhogy buzicslád-buzigyerek. A balosok AZONNAL imádni kezdték a melegeket, még azok is, akik tutira, hogy egyébként nem.

Namost kérdemén naival, hogy is van ez. Nincs itt valami titkos konspiráció? A nagypártok mondjuk megegyeztek: figyi, a nőket én védem, a melegeket te, a zsidókat én, a mozgáskorlátozottakat te:)

Nem értem, hogy vitatkozhat valaki a melegek jogaiért, ha előtte a nőket még állatoknak tekintette és előírta nekik a csadort?? Illetve értem, ők nem értik. Az alapvető emberi jogok ismerete és elvárása összességében kellene igény legyen, és nem aktuálpolitikai kifogás.

Ahogy Malacfül mondta, nem értünk még meg arra, hogy melegeket vonultassunk, ha előtte a nők szituján is hajba kapunk. CSak pártok cukkolásait értjük, a lényeget nem.

Igenám, de aztán

lottebitte1 2007.07.13. 13:36:42

Malacfül: azért elolvasnám azt a beszámolódat, ahogy magadon figyelted meg a fejlődést...Hogyvót:)

lottebitte1 2007.07.13. 13:39:46

Az az "igenám de aztán" az elősző kommentemben véletlenül maradt ott, siettem, meg ott volt a feles is, úgyhogy nem kell órákat agyalni rajta, andika...

szgyula 2007.07.13. 13:58:43

Kikerem magamnak :-) Abszolute nem vagyok 'jobbos' (egyes jobbosok szerint meg magyar se), megis Zsanett partjat fogom (a jogeros birosagi iteletig). Ez szerintem nem politikai, hanem IQ kerdes...

lottebitte1 2007.07.13. 14:24:24

SZgyula: naezaz. Én se vagyok jobbos meg balos se, mégis hol a jobbosok nem tartanak elég magyarnak, hol a balosok fasisztáznak le, attól függően, hogy éppen kit nem akarok elnyomni.
IQ kérdése, igen, erre utaznak a pártok. Legközelebb valamelyik párt kitalálja, hogy az oxigén jó, és az ellenzék kötelességének fogja érezni, hogy fuldokoljon:)

andika25 2007.07.13. 15:49:14

"lottebitte1 2007.07.13. 13:39:46
Az az "igenám de aztán" az elősző kommentemben véletlenül maradt ott, siettem, meg ott volt a feles is, úgyhogy nem kell órákat agyalni rajta, andika..."

nyikkanni sem merek már...

de mégis: látom nagyon ráérsz.

lottebitte1 2007.07.13. 16:13:19

Helló Andika, már hiányoztál...
Igen, ráérek. Tudod, én általában akkor szoktam ide írogatni vagy egyéb marhaságot csinálni, ha ráérek. Én már csak ilyen vagyok. Te ezt hogy éled meg? Munkaidőben gyorsan kikérezel és iderohansz nekem válaszolni? Vagy fontos üzleti ügyeid elhalasztását is bevállalod? Ne tedd, ezt azért ne....

andika25 2007.07.13. 16:20:00

miért hiányoztam ennyire, hogy már megint belém kellett kötnöd?

nincs vitapartner?
Senki nem tud a te szellemi szinteden válaszolni?

malacful 2007.07.13. 17:51:59

Lottebitte,
a short version:
volt egy nagy taho faragatlan szekesfovaros kulvarosaban felnott fiatalember. Elment vilagot latni. Sokat szenvedett es nelkulozott amig nem jott vele szembe egy nagy szoros meleg zsidocigany vasorru baba. Magaeva tette, szajon csokolta otet amitol a nagy taho kulvarosi fiatalember tolerans es ragyogo elmeju blogolova valtozott.
VIC20-nak: ez nemileg vicc

lottebitte1 2007.07.13. 18:02:47

Malacfül:
Mindjárt péniszirigy leszek, én itt gürcölök, pedig ezt tényleg ebben a short version-ban is össze lehetett volna foglalni...
És még találtam egyet:
"sokan voltunk, de nem melegen"

Meg van egy link is:
szelsokozep.freeblog.hu/archives/2007/07/13/The_real_coming_out/

Índzsaj

malacful 2007.07.15. 16:30:23

kozben megneztem Verebes Napkelte Pisti agymeneset es riportjat a melegfelvonulasrol. Nagyon kuzdott de azert mindig kibukott belole, hogy ujdonsag meg neki ez a tolerancia, keveri az udvariaskodast a massag elfogadasaval.
A long version vege egyebkent az, hogy meg mindig nagy taho vagyok : )

lottebitte1 2007.07.16. 14:53:54

Gratulálok Verebeshez, én őt abba a kategóriába sorolom, akiket felülről betanítottak, hogy éppen mi a politically correct beszéd, és élvezetes kivárni, amíg előbb-utóbb kibuggyan belőle az agy. Ahogy szegény spotkommentátorral történt, aki egy másodpercre elfelejtette, hol van, és lemajmozta a feketéket. Mennyivel sokkal őszintébb, ha Pákózunk, Győzikézünk és buzizunk, nőgyűlölünk -sztem Havas azért is marad a színen, mert eszünkbe juttatja, hogy oké, fiúk, nem kell erőltetni...ezek vagyunk mink:)

...Vagy pedig, ha nem akarunk cinikusak lenni, akkor váltsuk le a vén csontokat, akik már ÚGYSEM fognak megváltozni, hiszen a szenilitás néha kibabrál velük, és képezzünk ki olyanokat, akik eleve úgy is gondolják, amit mondanak. Nem lenne sok belőlük, de kíváncsian várnám...
A baj csak ott van, hogy a rendőrség meg az orvosok meg úgy általában ott, ahol élet-halál helyzetek vannak, na ott már vérre mennek ezek a dolgok. És ha a sportkommentátor szájából kicsusszan egy majmozás, az egy dolog, de ha a rendőr botja mozdul meg véletlenül, az egy másik, ugyebár...
Hú, de meleg van ma. Viszont tele lehet a város alulöltözött provokatív női egyedekkel, csatlakozzunk, ihaj-csuhaj:)

similarthings 2007.07.29. 18:16:47

Nahát, megintcsak. Hogy én mennyire belegázoltam lottebitte lelkébe, hogy így felemleget ennyi idő után. Nagyon érzékeny, persze ő az érzékeny "nagyon-nő", bár azt nem veszi észre hogy ő másokat hogyan gázol le. Persze minek is, hiszen ez csak virtuál-világ.

Tényleg lottebitte, csak nem te is aláírtad az TASZ nyilatkozatot? :D És milyen névvel? :DDD

Oly' könnyedén formálsz címkéket másokról ismeretlenbe. A diákok nem ezt hívják "skatulyázásnak"?
süti beállítások módosítása