Sógorom, a zugügyvéd

...and justice for all.

Ön is tud egy érdekes esetet? Írja meg a zugügyvédnek!

Hirdetés

Utolsó kommentek

Linkblog

Friss topikok

Utazási ajánlatok

Hajnalban zaklat a yard

2007. május 11. - zugügyvéd

Újabb történet arról, hogyan szívassunk meg valakit a hatóságok segítségével. Mondjuk be tartózkodási címként egy ellenségünk lakhelyét kihallgatáskor, később, ha már úgy is szökésben vagyunk, ne érezze magát jól ő se.

Kedves Zugügyvéd!

Mit tehetek abban az esetben ha egy, ki tudja mivel vádolt- ember a Fővárosi Bíróságon az én lakcímemet adja meg, mint saját lakhely (valószínűleg albérlet).
Az elmúlt félévben tegnap történt meg harmadjára, hogy a rendőrség költött s nem az ébresztő. Keresik K. Józsefet a lakásban, hajnal fél 5-kor.


Én vagyok a tulajdonos. A barátnőmmel lakom. K. Józsefet nem ismerem. Nincs bejelentve hozzám. Amennyire vissza tudtam követni sose volt bejelentve.
Mindezeket minden alkalommal elmondom, megmutatom az önkormányzati nyilvántartást is arról, hogy kik vannak bejelentve, leírják, oszt legközelebb megint jönnek, kopogtatnak… (egy idő után dörömbölnek)


Kérdeztem tőlük, hogy hogyan tudnék( tudnának) visszajelezni a Fővárosi Bíróságnak. Ők azt mondták sehogy.
Mi a teendő?

Legközelebb május 17-én jönnek.


Z.

7 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://zugugyved.blog.hu/api/trackback/id/tr7974089

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Bizmarketph.com 2019.03.15. 04:49:11

A LEHETŐSÉG OTT VAN, HA VAN SZEMÜNK HOZZÁ - Légy valódi, ne tökéletes!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szl 2007.05.11. 12:43:56

1.
A kierkezo rendorokkel alairatnam, hogy xy keresese okan jarnak ott (nev+jelvenyszam) es hogy nem talaltak ott az illetot, tovabba tudomasul veszik tajekoztatasom, hogy ilyen es ilyen szamu foldhivatali iratokban tajekozodhatnak afelol, hogy nem is volt az utolso x evben ilyen nevu egyen bejelentkezve oda.
Ez nyilvan eleg jelentos teny volna.
2.
Az elobbiekkel/nelkul a megfelelo hatosagot jegyzett/ugyved altal kezbesitett levelben (a lenyeg, hogy az atvevo szemelye es a tartalom is szamon legyen tartva, magyaran letagadhatatlan legyen) tajekoztatnam, hogy (foleg egy 1-es pont szerinti papirral megtamasztva) a tovabbi keresese xy-nak a cimen zaklatas, mivel alaptalan a tovabbiakban annak a gyanuja, hogy ott megtalaljak. Ehhez meg annyit hozzatenni, hogyha (pl.) 8 munkanapon belul nem kapok buntetojogi felelosseg vallalasa mellett irt valaszt/indoklast a tovabbi esetleges keresesekre, akkor ezzel megallapodunk abban, hogy az ilyen keresesek zaklatas/sulyosabb (ami tetszik..) dolognak minosul es anyagi ill. erkolcsi (stb.) karteritesre jogosit fel (engem).

Zarojelben: annak elobb illik utananezni, hogy jogilag mit lehet tenni, mert ha a megalapozott gyanun kivul mas ervuk is lehet, akkor azt is ki kell utni lehetoleg. De ettol fuggetlenul egy jol felallitott buntetojogi felelosseget vallalo szemelytol valo valaszcsikaras is csodakat tud tenni...

ui:
majd a jog doktorai jol megkritizalhatnak... de amig a jog nyelven 10-20 allitassal a siksagbol hegyet lehet csinalni (szo szerint!) megfelelo megfogalmazassal, addig nem csupan remenynek van alapja :)

Almaspite 2007.05.11. 22:58:19

Ha tudod, hogy legközelebb május 17-én jönnek, akkor 16-án este tűzd ki a bejárati ajtódra kívülről az önkormányzati nyilvántartás egy fénymásolati példányát... :-)

Esetleg kösd ki a csengőből a villanyt...

dr. kvasztics 2007.05.12. 23:19:11

Ez a "zaklatás" valószínűleg tárgyalásra való elővezetés akart lenni, mert a jóakaratú vádlott nem jelent meg a korábbi tárgyaláson. Az elővezetés sikertelenségéről a bíróságot a yard értesíti. Szóval hivatalból tud(nia kell) majd róla.
De mivel ez volt a sokadik alkalom: tudod, hogy kit keresnek (a vádlott neve), tudod, hogy ki keresi (a bíró/~ság, esetleg ismert az ügyszám is). Ez elég ahhoz, hogy írj pár sort a bíró(ság)nak, hogy mi a helyzet. (Rövid az idő, így a telefont sem vetném el a helyedben.) Csatolhatod a dokumentumokat is, alátámasztandó az állításodat. Ja és megírhatod, hogy ez az ébresztgetés marhára kellemetlen...

kisrobert 2007.05.14. 21:31:49

17-én kelj korán és főzz egy kávét a rendőröknek. Legalább kellemes emlékük lesz rólad - ami a mai világban sohasem árt.

Seduxen (már NEM dr.) 2007.05.17. 08:53:06

Nekem van egy perverzebb javaslatom: ha van olyan szomszédod, akit nem igazán szívlelsz, közöld a rendőrökkel, hogy tudomásod szerint a kőrözés alatt álló személy ott lakik. Csak leszoknak Rólad :-)) Ha ez nem működik, akkor "dörgedelmes" levél az illetékes rendőrkapitánynak, jelezve, hogy a másolat megy a BRFK-nak, ORFK-nak, és az IRM-nek...

Cili 2007.05.18. 09:44:45

Szerintem térdelj le és....
süti beállítások módosítása