Sógorom, a zugügyvéd

...and justice for all.

Ön is tud egy érdekes esetet? Írja meg a zugügyvédnek!

Hirdetés

Utolsó kommentek

Linkblog

Friss topikok

Utazási ajánlatok

Ima miatti átminősítés

2007. április 13. - zugügyvéd


A Zugügyvéd az alábbi esetet az abszurditása miatt teszi közzé. Az ima miatti átminősítés valószínű egyedülálló a közelmúlt jogtörténetben.



Az áldozat imájának hatására tett le gyilkolási szándékáról egy elmebeteg nő még tavaly ősszel, az ügy vádemeléssel most került a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei bíróság elé. A HavariaPress úgy tudja, egy hetvenkilenc éves, ongai asszony még tavaly szeptemberben, egy éjszaka ébredt arra, hogy egy símaszkos támadó baltát emel rá. a támadó többször lesújtott a baltával, sőt gázspray-vel is lefújta áldozatát. Az idős asszony azonban védekezett.

A verekedés alatt mindketten a földre kerültek. A megtámadott asszony ekkor hangosan imádkozni kezdett, mire a támadó leeresztette magasba emelt fegyverét és nem bántotta tovább a nőt.

A símaszk lekerülése után kiderült, hogy a baltás nem más, mint az asszony negyvenkilenc éves lánya. A nyomozás során kiderült, hogy a nő elmebeteg, és már ekkor gyógykezelésben kellett részesíteni. A vizsgálatok során a szakértők megállapították, hogy a támadás idején is már elmebeteg volt a nő, ezért feltehetően felmentő ítélet születik majd, azonban akár egész életére gyógyintézménybe kerülhet. A vád eredetileg emberölés kísérlete lett volna, ezt azonban később életveszélyt okozó testi sértésre módosították, mivel a nő az ima hatására elállt gyilkolási szándékától.

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://zugugyved.blog.hu/api/trackback/id/tr8558077

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dr.justice 2007.04.13. 20:57:25

Honnan lehet azt tudni, hogy mi lett volna a vád ?
A hír pedig tipikus példája annak, hogy információ hiányában nem lehet róla komoly véleményt mondani, nem lehet minősíteni a cselekményt.

BHÖ 2007.04.21. 09:21:56

es minositeni ezt pont a szandek alapjan lehet/kell/szabad, ez ami elhatarolja, ugyhogy ha a nő az ima hatására elállt gyilkolási szándékától" akkor az pont hogy emberölés kiserlete...

taurus 2007.04.21. 22:40:24

ha elállt az ölési szándéktól, akkor marad maradékbűncselekményként az életveszélyt okozó testi sértés, ez így rendben van.
süti beállítások módosítása