Sógorom, a zugügyvéd

...and justice for all.

Ön is tud egy érdekes esetet? Írja meg a zugügyvédnek!

Hirdetés

Utolsó kommentek

Linkblog

Friss topikok

Utazási ajánlatok

Érdemes perelni

2007. január 03. - zugügyvéd
A sajtó már korábban cikkezett erről a jogszabályról, a Zugügyvéd most közzéteszi. A 2006. évi CXXX. törvény a regisztrációs adó részleges visszatérítéséről rendelkezik. Fontos információ, hogy az Országgyűlés az Európai Közösségek Bírósága által a C-290/05. és a C-333/05. számú ügyekben hozott ítélet végrehajtására figyelemmel alkotta meg a törvényt. A joganyag szerint a regisztrációs adóról szóló 2003. évi CX. törvény alapján a 2004. május 1. napjától 2005. december 31. napjáig terjedő időszakban keletkezett adófizetési kötelezettség teljesítése esetén a vámhatóság a jogosult kérelmére visszatéríti az adó e törvényben meghatározott feltételek szerint megállapított részét.

10 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://zugugyved.blog.hu/api/trackback/id/tr7425674

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: high heels palace 2018.03.26. 13:15:59

instructions for toshiba remote dc-sb2 - Physioex 8 exercise 5 review

Trackback: alexander Mcqueen Shoes 2017.10.30. 07:48:23

singapore largest singles personals dating circle - Green stools adderall

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

justdoit · http://justdoit.freeblog.hu 2007.01.04. 00:31:19

A joghoz hülye vagyok. Valaki elmagyarázná, hogy most akkor ki kaphat vissza és mennyit?
Az adott időszakban vettem egy új autót, én tehetek valamit? Mondjuk úgy sejtem, hogy nem; de azért kérdezek.

vomit 2007.01.04. 13:37:32

legfoleg amiatt kell perelni, mert nem a visszajaro osszeget adjak vissza, a 2006-os evre visszafizetesrol pedig szo sincsen.

az itelet href.hu/x/24mv szerint:
(a 90. cikkelyt serti az ado, ha) az adó összege meghaladja a belföldön már nyilvántartásba vett hasonló használt személygépkocsik maradványértékében foglalt adó összegét.

az autok fel eves korukban is erhetik ujkori ertekuk egy szazalekat, vagy mag kevesebbet. az idei regado tv. es a visszaterito tv. nem veszi figyelembe az auto piaci erteket, vagyis a tenyleges ertekvesztest.

pedigazonban a Gomes Valente (C-393/98) ítéletben kimondták, hogy még kivételes esetben sem engedhető meg, hogy az adó kiszabásánál figyelembe vett értékcsökkenés ne a valódi helyzetet tükrözze.

a gyakorlatban ugy nez ki, hogy vki vett az erteke 10% ero allapotaban egy autot. beszedtek tole az uj autora igazabol es tenyleg jogosan kiszabhato osszeg 100%-at.
eloveszik most a szamolasi tablazatot, es aszondik: ja kora szerint csak 60%-ot kellett volna fizetni, buzikamnak akkor visszalokunk 40%-ot.
helyette 90% jarna vissza, vagyis megint jol atvernek.

ebbe a hirbe anno belekotottem az igazibol visszajaro, kamatok nelkuli osszeget maghatarozo szamolot. akkor meg nem volt ismert, milyen vicces fix avulast akarnak hasznalni.
totalcar.hu/magazin/hirek/?main:2006.10.05.&282790

justdoit · http://justdoit.freeblog.hu 2007.01.04. 14:32:26

Tehát ez főleg a használt kocsi vásárlókra vonatkozik. Akkor kussolok.

Vámos Sándor · http://passport.blog.hu/ 2007.01.05. 18:20:37

2004 júniusban hoztam be a kocsimat, mert hazaköltöztünk, és már megszoktuk. Akkor volt 5 éves és 200.000 km volt benne. (VW Lupo) A reg.adó 600 eft volt utána. Ennek az összegnek vajon hány százalékát igényelhetem vissza, és az igénylést hogyan kell benyújtanom?

dingdong 2007.01.05. 23:13:37

Az a kiraly hogy ezzel a visszafizetessel azoknak adnak egy pofont akik a kisemberrol huztak le a penzt eddig. bakker elmondom a vilagban hogy mi mindenert kell vastag lovet fizetni itthon, kirohognek. Sortuzet minden rohadek okoskodonak.

vomit 2007.01.08. 22:28:22

koborlo, a torveny szerint csak akkor kaphatsz barmit, ha sajat kezuleg hoztad (vagy vki megbizasbol a nevedre hozta, es nemcsak hogy o tenyleg befizette a szaros adot, de soha nem latott csoda papirokat tudsz felmutatni a regado neki megfizeteserol).

plusz nem adtad el azota az autot tobbert, mint amennyibe a vamosok szerint kerult. ha kevesebbert adtad el, a kulonbseg kamu avulassal szamitott adotartalmanak orulhetsz. ha osszetorted, vagy mas miatt sajat kezuleg kivonattad, az meg belefer. az eladas a tabu.
ugy becsulom, a behozott autok 10-15 szazaleka megy at majd ezen a szuron, a tobbieknek coki lesz, nem visszaterites.

a kerek ot ev az 60 honap, az allam szerint az annyit tesz, hogy az autod az ujkori erteke 52%-at erte. ha 10e km lett volna benne, vagy eppen ellenkezoleg mar fa none ki a motorterbol, szerintuk akkor is ennyit erne.
ezert kegyesen visszadobnak neked 48%-ot. az egyszeres alapkamat azota kb. 18%-ra jott ossze, ennyivel megtoldjak. kaphatsz ugy 288e-t az adobol es 50-52e-t kamatkent.

mas kerdes, hogy mennyi jarna vissza valojaban. foleg peldaul hogy a sajat tulajdonodat hoztad be, es ejropunjoban az attelepulok cuccanak mindenfele adokkal zaklatasat elegge ferde szemmel nezik. volt valami finn nyanya nemregen, akinek vegul az ECJ igazat adott.
de mindegyfasz, az a lenyeg, hogy a kis 200e kmt futott lupo felrendszamozva mennyit ert belfoldon. mondok egy szamot: mondjuk 1,2milliot. ujkori ara mennyi volt akkor, mondjuk 3,6 millio. az ertekcsokkenes 66%, de az allam csak 48-at enged. maris at akartak verni.
a masik amivel meg akarnak szivatni, hogy a jogtalan gazdagodasukat egyszeres alapkamattal adjak vissza. ha te kesnel egy napot a jogtalan adojuk befizetesevel, ketszeres alapkamat ketyegne, esesztigyhogy?

az arak aranyanak szamitasa ennel persze bonyolultabb, a belfoldi uj es belfoldi hasznalt netto arakat kell osszevetni. ebben a forumban a 18941 es 18942-ben leirom a miertet es a menetet
forum.index.hu/Article/showArticle?t=9033938

Vámos Sándor · http://passport.blog.hu/ 2007.01.10. 00:14:33

vomit:
Köszönöm a részletes választ. Az autó behozatalakor a saját tulajdonnal már rendesen megszívattak, mert csak akkor tudtam volna "simán" behozni a kocsit, ha már 1 éve a tulajdonomba lett volna. Az autót jó német szokás szerint lízingeltem, és a futamidő lejártával pedig kivásároltam, a behozatal előtt 2 hónappal. Az persze senkit nem érdekel, hogy Németországban senki nem vásárol új autót, és a lízing a nevemre szólt.. egy ilyen országban élünk. Az idén a kft-m után 16.000 ft bünti-kétszeres-kamatos dézsmát kellett befizetnek, ennyi jött össze a két-három napos késve befizetésekből. Van közöttük olyan, ami a bank sara, de kinek van ideje 2.400 forintért vacakolni? (Csak a parkolás kerülne majdnem ennyibe).

Egy további kérdésem: ezért a pénzért szintén mintegy alamizsnáért kell majd kérvényben könyörögnöm a bürakratáknál?

Ui. A reg.adóval összefüggésben 2 hónapja egy rettentően arrogáns levelet kaptam, melyben azonnali elkobzással fenyegetőtőtt valami tinta-lovag, ha nem igazolom, hogy befizettem a reg.adót. A tatabányai vámhivatalban intéztem az ügyet, felhívtam őket, és ők jelezték, hogy a papírjaimmal minden rendben. Kértem őket, hogy faxolják már át mr. Arrogánsnak is a kért papírt. Ahhoz képest, hogy 21.sz., meg számítógép, meg internet, a jelek szerint ezek a dolgok még nem szivárogtak be a Magas Vám Hivatalhoz. Egyszerűbb az embereket (b*) piszkálni.

vomit 2007.01.12. 18:11:44

az alamizsnaert kerincselo nyomtatvanyokat fognak elkesziteni. mielott beindulna a nagy kampany, le fogom leplezni, hogy kinek valojaban mennyi jarna vissza, autora es motorra.

de a valoban visszajaro osszegert perelni kell. akinek mar megy a pere, az nem kerhet semmit. a torveny nagy resze errol szol. de ha valaki megszunteti a pert, beallhat a sorba az alamizsnaert.

a visszaterito torvenyt mar vizsgalja brusszel. a 2007-es fix avulasi tablazatot fogjak kifogasolni, ugyanis az ejropai jog nem engedi, hogy az adot ne a valodi ertekvesztesnek megfeleloen vessek ki. evekkel ezelott mar arra biztattam mindenkit, hogy akar ertekbecslessel rogzittesse az auto behozatalkori allapotat.

vomit 2007.01.19. 08:27:39

esmegint ujabb szog a regado atveres koporsojaba. csutortokon lett itelet a lengyel C-313/05-os ugyben.
curia.europa.eu/jurisp/cgi-bin/gettext.pl?where=&lang=hu&num=79929881C19050313&doc=T&ouvert=T&seance=ARRET

[i]Ugyanis a Bíróság ítélkezési gyakorlatából következik, hogy valamely adózási rendszer csak akkor tekinthető az EK 90. cikkel összeegyeztethetőnek, ha megállapítást nyert, hogy az jellegénél fogva minden esetben alkalmas annak kiküszöbölésére, hogy a behozott termékekre a hazai termékeknél nagyobb adóteher nehezedjen, következésképpen semmilyen esetben sem jár megkülönböztető hatással.[/i]

akit pedig mar lenyultak, ezt figyelje
[i]Mindezek alapján a Bíróság csak kivételesen, a közösségi jogrendhez szorosan hozzátartozó jogbiztonság általános elvének alkalmazása útján korlátozhatja bármely érdekelt azon lehetőségét, hogy a jóhiszeműen létrejött jogviszonyok vitatása céljából a Bíróság által értelmezett rendelkezésre hivatkozzék.[/i]

vomit 2007.01.30. 13:41:12

Ezt magyaraztam, a nagy fasza visszateritesbol jo ha minden tizedik erintettnek leesik valami.

Sokan bukhatják a regadót
index.hu/gazdasag/magyar/regad070130/

Aki eladta az autojat idokozben, az megszivta, aki nem sajat kezuleg hozta, annak is coki van. Nem jar semmi annak, aki pereskedik. A jogos osszeg toredeket adjak vissza, egyszeres alapkamattal, vagyis az allam azt gondolja, veletlen tulfizetes volt, nem jogtalan gazdagodas. A szep torveny keri bemutatni az eredeti kulfoldi forgalmit, de mi is az elso teendoje a magyar fohatosagnak? Igen, elveszi es bezuzza ez eredeti forgalmit.
süti beállítások módosítása