Sógorom, a zugügyvéd

...and justice for all.

Ön is tud egy érdekes esetet? Írja meg a zugügyvédnek!

Hirdetés

Utolsó kommentek

Linkblog

Friss topikok

Utazási ajánlatok

Búr ügyvéd kerestetik

2010. december 27. - zugügyvéd

Hátha van olyan kolléga, aki járt már el Dél-Afrikai örökösödési ügyben, és tud tanácsot adni W. Teréznek.


Üdvözlöm, W. Teréz vagyok és az alábbiak felől érdeklődnék.
Örököltem 5 évvel ezelőtt Dél-Afrikában egy ingatlant. 2009. novemberében a nevemre került.


Ingatlanirodán keresztül van kiadva.
 

Viszont Én évek óta próbálom emailon keresztül az ingatlanossal felvenni a kapcsolatot, ami hellyel-közzel sikerül is.
Kérésem ellenére sem hajlandó  a számlán lévő és halmozódó bérleti díjat átutalni, ill. az ingatlant értékesíteni.

Nincs-e esetleg valami ötlet vagy ismerős aki tudna nekem ebben az évek óta húzódó ügyben segíteni?
Örömmel vennék minden segítséget!!

Előre is köszönettel

Teréz

 

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://zugugyved.blog.hu/api/trackback/id/tr702542443

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

borso 2010.12.28. 14:43:11

Kedves Teréz! Szerintem vegyél egy repjegyet vegyél ki 3 hét szabit, utazz oda és tedd rendbe a dolgaidat. Ha már egy házat örököltél és ki is adod akkor gondolom lesz miből. Ott fogadj egy helyi ügyvédet és elintézi neked. Vagy úgy gondolod, hogy ülsz a net előtt a meleg szobában itt magyarhonban a lóvé meg dőljön?

fogsunder · http://fogsunder.blog.hu 2010.12.28. 16:36:19

@borso: szerintem nem igazán érzed át a helyzetet. szerintem fehér ember a hírek alapján újabban nem fehér, hanem lassan teljesen fekete apartheidbe inkább ne utazgasson, ha nem muszáj.. valószínűleg az ingatlan sem fokváros villanegyedében van, tehát sanszos, hogy a gyanútlan belfölfi/külföldi fehér embert megvuvuzelázmérőzik.. az utazás ettől függetlenül is macera, és nem is olcsó mulatság. (örökléshez nem kell krőzusnak lenni..)

bizonytalan elintézésre kiruccanni meg pláne maga a halál. Teréz jól csinálja. egy dél-afrikai érdekeltségű ügyvédet kell keresni. ha ilyet nem tud leakasztani mondjuk egy nemzetközi kapcsolatokkal is rendelkező ügyvédi körből (már hazait, aki képes a kinti ügyet itthonról jól lezárni), akkor lehet kisebb hazai ügyvédet rávenni, hogy szerezzen egy kinti ügyvédet akivel aztán tartja a kapcsolatot és intézkednek. végsősoron diplomáciai képviseletet is meg lehet kérdezni, hogy tudnak-e valakit; nem hiszem, hogy nagyon elutasítóak lennének, mégha nem is a profiljuk a történet.

"Ha már egy házat örököltél és ki is adod akkor gondolom lesz miből. Ott fogadj egy helyi ügyvédet és elintézi neked. Vagy úgy gondolod, hogy ülsz a net előtt a meleg szobában itt magyarhonban a lóvé meg dőljön?"

mi közöd hozzá, ha éppen a net előtt akar valaki ülni itthon a jó meleg szobájában és a törvényesen örökölt ingatlana után járó jogos hasznot élvezni?! mintha tilos lenne..

ez egy elhúzódó eset, írja is, hogy 5 éve örökölt, és csak tavaly került a nevére az ingatlan. bérleti díjat nem lát belőle, értékesíttetni nem tudja. egy nyűg az egész. és akkor még utazzon is ki, hogy világítson az éjfekete éjszakában.,

borso, borso.. utazz ki te (az eddig részére átutalt bérleti díjat szerintem szívesen továbbutalja a posztoló számodra /feléből vegyél retúr repjegyet és 3 hét kinttartózkodást (+ keress új munkát, mert senki el nem enged még 3 hétre sem egyben sehová manapság + köss nagyértékű életbiztosítást), nomeg fizess helyi ügyvédet (muhahaha, majd Teréz megkérdezi a búr kiflit a néger péknél, hogy ki a legfáintosabb ügyvéd dél-afrikában.. mi?? .. :-D), a másik feléből meg olvasókönyvet általános iskolásoknak../)!

@zug, ebh-tól nem félsz, hogy csak búrokat tartod rentábilis ügyvédeknek? ;-)

Pióca 2010.12.28. 20:05:23

Teréztől, sajnos, szinte semmit nem tudtunk meg. A Dél-afrikai Köztársaság (ha ugyan nem egy másik dél-afrikai államról van szó) jogrendjéről még kevesebbet tudunk (én legalábbis).
Az örökség elfogadásakor azért elég sok mindennek ki kellett derülnie, pl. mi az ingatlan jellege (lakás, üzlet, ültetvény, sivatag, műemlék), van-e rá valakinek valamilyen joga (haszonélvezet, bérlet stb.) vagy terhelése (zálog, tartás, elidegenítési jog). Esetleg maga Teréz adta bérbe?
Át lehet-e utalni a Dél-afrikai Köztársaságból a valutát külföldre(nálunk valamikor büntették a valutakiajánlást), vagy csak helyben költhető el? Hogyan adózik a bevétel? Mik az ingatlan-bérbeadási/-átruházási szerződés érvényességi kellékei?
Keveset tudunk. Talán egy búr/angol/zulu/xhosza/szoto ügyvéd segíthetne. Azt mindenestre egyetlen magyar ingatlanos vagy ügyvéd sem vállalná, hogy ímélben kapott meghatalmazással adjon el ingatlant. Legfeljebb vevőt szerezne, persze jutalékért.

sasmadar 2 2010.12.28. 21:30:41

Semmi gond Dél-Afrikával.
Egy becsületes magyar kell neked(a kint élő hazánk fiai 90%csalók,bűnözők).neve:Simon Sanyi.A lánya pár évvel ezelött Ügyvédnél dolgozott J.Burgban..Vigyázz a többi magyarral,mert becsapnak.Nem csak Afrikában,igy járhatsz Ausztráliában,Kanadában,Usában.
+27824450025 a Sanyi száma.

dibbler 2010.12.29. 07:18:04

Hja, S.Sanyirol mar en is hallottam a Kovacs Erika beszelt rola. A IX.keruletben laknak Joburgban.

Szerintem nem kell ugyvedhez fordulni, sokba kerulne, jo munkasembereken keresztul kisebb koltseggel intezodnek a dolgok.

Persze elofordulhat, hogy tovabb tart.

kajtos 2011.01.11. 15:35:35

Jó napot!
Nekem olyan gondom van hogy.
Én mivel nem vagyok nagy korú és megatalmazás hiányában alá írhatok e olyan papírt ami elveszminden jotálást egy telefon készülékröl. mert a szervizes nem kért tölem semmi meghatalmazást csak "azorrom alá dugta apapirt hogy írjam alá írhattam volna??
Elnézés mindenkitöl a helyes irási hibákért. Válaszát várom!
süti beállítások módosítása