Sógorom, a zugügyvéd

...and justice for all.

Ön is tud egy érdekes esetet? Írja meg a zugügyvédnek!

Hirdetés

Utolsó kommentek

Linkblog

Friss topikok

Utazási ajánlatok

Beszól a kisvárosi zsaru

2010. október 07. - zugügyvéd

Egy korábbi poszthoz fűzte hozzá a megjegyzését egy kisvárosi rendőrkapitányság bűnüldözési gyakorlatához egy korábban ott dolgozó rendőr. Tanulságos önmagában is végigolvasni.

Kikérem magamnak,a ….i volt rendőr kollegáim nevében ezt a sok sületlenséget,amiket itt egyesek írnak!
A posztoló nem említi ...t,ennek ellenére mindenki ...t említi.
Én sem tudom,melyik városban történt ez a sajnálatos esemény,de álljon már meg a menet!
 

A ....rendőrség az ország egyik legeredményesebb rendőrsége,dicséret illet minden kollegát!
Ettől persze,itt is történhetnek bűncselekmények. Panaszkodni lehet menni az ügyészségre,csak nincs értelme!
 

Ugyanis,minden bűncselekmény szoros ügyészi felügyelet mellett van!Ez azt jelenti,hogy a határozat eredményét a bűnügyi .osztályvezető előre megbeszéli az eljáró ügyésszel,tehát a határozat eredménye eleve az ügyész jóváhagyásával lesz megállapítva. Persze,formálisan az ügy előadója,és a b.o.vez irja alá,de mindenről tud az ügyész is!
Így,a panasz esetén,már eleve az az ügyész kollega dönt,aki tulajdon képpen a határozatot hozta!
 

Valóban létezik,hogy ha valaki nem tudja(a hozzátartozó nem elég)bizonyitani,hogy itt és itt állt meg a gépjárművel,hiába mutogatja a kulcsokat,nem biztos,hogy elhisszük a "meséjét"!Hiszen,minden kétséget kizáróan bizonyitani kell a "károsultnak"hogy bűncselekmény történt!Ha nem tudja bizonyítani,nem esünk hasra senki elött sem!
A biztosító más tészta,ők az un ÁSZF-ben kötik ki,mire fizetnek,mire nem!
 

Tessenek körültekintően(főként nagy értékű járművel)parkolni,esetlegesen úgy,hogy lássa kamera,szemtanú,stb,stb
 

Sokan nem tudják,de körözni járművet és tárgyat lehet eltűnés(tehát nem bűncselekmény)miatt is,közigazgatási eljárás keretében,tehát nincs ellentmondás azt egyedi azonosítók szerinti körözés,és a "megnemtörtént"büncselekmény!

Még mialatt bárki belém kötne,már nem dolgozom …-án,és a bajai zsaruk nem hívogatnak senki elöljárót,saját kútfőből nyomoznak,nem is rosszul a magyar bűnüldözési statisztikát figyelembe véve!!!
 

71 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://zugugyved.blog.hu/api/trackback/id/tr52354019

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szaGértő 2010.10.07. 17:15:37

Nem értem. Ha nem bizonyítom minden alkalommal, hogy ott és akkor parkoltam le (mondjuk napjában tizenötször), akkor csaló vagyok?

Ha lefotózom, hogy ott parkoltam le és ellopatom valakivel, akkor nem vagyok csaló?

Szerintem inkább az a gyanús, ha dokumentálva van a dolog...

upperclass 2010.10.07. 17:21:03

Ez azt jelenti, hogy a panasz mint jogorvoslati lehetőség a gyakorlatban csak virtuális? Egyrészt érdekes ennek a törvényessége, másrészt nagy szívás lenne, mert pont most tervezek beadni panaszt egy nyomozást megszüntető határozat ellen, aminek az indoklása nem hogy nem jogászi, de egy hat éves ovis szintjén és lényeglátásával lett megírva.

Kis ember 2010.10.07. 17:27:51

Nos,a stílus alapján azt kell mondjam, igaza van a rendőrvicceknek. Ez a primitív módon megfogalmazott levél legfeljebb egy nyolcvanéves, három osztályt végzett kubikos tollából lenne megengedhető.

Hogyan bizonyítsam, hogy ott álltam valahol? Hiszen ha tudom, hogy el fogják lopni, akkor nem állok meg ott. Azt viszont nem értem, hogy várhatják el, hogy minden lépésemet dokumentáljam, nem túl életszerű.
A klasszikus mondat jut eszembe Virág elvtárstól: az a gyanús, ami nem gyanús.

mim 2010.10.07. 17:32:49

Nem értem. Ha ellopják a tulajdonom, akkor be kell bizonyítanom, hogy ellopták? Azt tudom, hogy a tulajdonlást is igazolni kell - ez természetes -, de hiába próbálok rájönni arra, hogy a lopást magát mivel lehet igazolni. Esetleg engedélyezem a rendőrségnek a saját "átvilágításom"? Már úgy értem nyomozást kérek magam ellen, hogy nem elrejtettem e az igazoltan tulajdonomat képező értéktárgyat?
Erről Terry Pratchett féle regények ugranak be, ahol a tolvajok nyugtát hagynak ott arról, hogy valóban tolvajlás történt :-)

norbert79 2010.10.07. 17:37:52

"Hiszen,minden kétséget kizáróan bizonyitani kell a "károsultnak"hogy bűncselekmény történt!Ha nem tudja bizonyítani,nem esünk hasra senki elött sem!"

Nem baj, ha hangosan felkacagtam? Ami meg a helyesírást illeti... Én eddig úgy tudtam, hogy a rendőrségnek kell kötelességszerűen eljárni, ha bejelentés érkezik a sértettől, s ha majd kiderül, hogy a személygépkocsit még sem lopták el, akkor lehet eljárás alá vonni a bejelentőt, illetve a tulajdonosát.
A kedves levélíró ha rendőr, akkor nagyon szégyellje el magát az eljárások nem ismerete miatt... Ha engem, tegyük fel, megvernek a utcán, akkor szemtanú hiányában le van szarva az ügy?

különvélemény 2010.10.07. 17:39:12

"Ugyanis,minden bűncselekmény szoros ügyészi felügyelet mellett van!"

Ez milyen szép mondat...

zZZz 2010.10.07. 17:41:13

Na ez egy igazi seggfej magyar rendor.
ennel nagyobb hulyeseget meg nem halottam

Ezt a fas@fejt agyonvernem baseball-utovel .

Semper Fidelis 2010.10.07. 17:42:39

"Nem esünk hasra..."

AD1. Inkább keressétek a kocsit szöveg helyett..
AD2. Mi adjuk össze a béreteket.
AD3. Van alapjuk a rendőrvicceknek.

indapass90210 2010.10.07. 17:43:08

Ez a legjobb:

Még mialatt bárki belém kötne,már nem dolgozom …-án,és a bajai zsaruk nem hívogatnak senki elöljárót,saját kútfőből nyomoznak,nem is rosszul a magyar bűnüldözési statisztikát figyelembe véve!!!

A kipontozott részt is csak a rendőrök nem tudják kitalálni!

vizoo 2010.10.07. 17:47:31

A rendőr barátaim nevében kikérem magamnak, hogy általánosítsatok! A levélíró egy gyopár, függetlenül attól, hogy rendőr-e vagy nem. Az meg a hab a tortán, ha bizonyítanom kéne, hogy ellopták az autómat...

tomoceusz 2010.10.07. 17:51:29

Még jó hogy jók a statisztikáik, ha csak azt fogadják el bűncselekményként, ahol a feljelentéshez rögtön csatolják az elkövetőt is!

norbert79 2010.10.07. 17:52:13

@vizoo: Jogos a kérés, csak kérlek azt is vedd figyelembe, hogy nem egy-egy esetről beszélünk, amikor hasonló jelenséggel szembesülünk állampolgárként, hanem sajnos elég gyakori a hasonló hozzáállás, s így sajnos az általánosítás is csak idő kérdése.

Hugo2010 2010.10.07. 17:52:59

Ez annyira sötét, hogy szerintem még a rendőrségtől is kirúgták.

währenßhöhleigkeitigchen 2010.10.07. 17:59:36

"Így,a panasz esetén,már eleve az az ügyész kollega dönt,aki tulajdon képpen a határozatot hozta!"

Hoppá. Így persze hogy "eredményes" a banda, hiszen csak akkor adnak ki bűncselekményről szóló határozatot, ha megvan a bűnös is. Fényképpel. De ha ez törvényes ...

Különben meg kit érdekel, hogy azért köröznek-e egy autót, mert eltűnt, vagy mert ellopták? A rendőrség dolga, hogy megtalálja, a mundér mosdatására ott a tisztító.

Azért megkérdezném a kedves, "nagyon eredményes" rendőr urakat, hogy hova lett az az autó? Hiszen ha nem ellopták, valahol meg kell lennie, nem? És azért kapják a fizetésüket, hogy - többek közt - az autókat is megtalálják. Bizonyítsák rá a bejelentőre, hogy csaló. Ha nem tudják, fogják be. Egy az említetthez fogható határozat igazából rágalmazás.

Szerintem.

Dinsdale Piranha 2010.10.07. 18:02:31

Atyavilág...remélem nem lesz dolgom a magyar rendőrséggel ha a posztolóhoz hasonló egyedek vannak az állományában.

dr. Aullah 2010.10.07. 18:10:28

"A ....rendőrség az ország egyik legeredményesebb rendőrsége,dicséret illet minden kollegát!"

Ahha. Eredményes. Gondolom csak olyan ügyeket vizsgálnak, ahol a tulaj bemondja, hogy ki lopta el, és hol van most a kocsi.

Felháborító, hogy miket ír a levélíró. Az ilyenre még a kabátomat sem bíznám. Mekkora egy paraszt.

dr. Aullah 2010.10.07. 18:13:12

Mellesleg nem csoda, hogy nincs méltóságuk, ha csak a tutira mozdulnak.

halihalo 2010.10.07. 18:13:53

Elérkeztünk a 100%-os felderítés kapujába. Ezentúl csak az tehet feljelentést, aki hozza magával a tettest. Ha nem hozza, nem is foglalkozik vele a pintér-brigád...

GhostBusters 2010.10.07. 18:17:17

A posztolónak a jó unintelligens k*rva anyját, azt!
Persze, hogy jó lesz a b***i rendőrség statisztikája, ha nem lesz bűncselekmény az autólopás, amik nagy arányban maradnak felderítetlenek!
Persze tudom, hogy a biztosítási csalások... De akkor is... Ha egy kis eszük lenne, akkor nem ilyen irányba indulna el egy nyomozás egy ezres tizenkét éves Suzuki esetében. A nagyhalakat el lehetne kapni egyéb szálakon, de ahhoz már dolgozni is kéne!

tblv 2010.10.07. 18:18:02

ezért vagy te kisvárosi rendőrvicc

birorichard36 · http://cinemablog.blog.hu/ 2010.10.07. 18:19:05

@Dinsdale Piranha: hát ja vannak. annyira mint a te, vagy a más munkahelyén. rendőrségen belül, mivel sok embert foglalkoztatnak, több van, ezért feltűnőbb. amúgy egyetértek, a posztoló tényleg sötét, de ne általánosítsunk már, mert szerintem minden jelenlévő hozzászóló szakmájáról élnek sztereotípiák. végezetül, azok akik így dolgoznak, nem érdemlik meg, hogy rendőröknek hívják őket.

Mackósajt66 2010.10.07. 18:26:22

@Dövan: A fenti topicindító egy az egyben az "Autóhiány, vagy bűncselekmény?" topicban a "bajai zsaru" nicknevű hozzászóló által írtak szövege.

Illetve nem egy az egyben, ugyanis "bajai zsaru" semmit nem pontozott ki a szövegében, úgy hogy az általad idézett "legjobb" részt nem ő írta így, hanem Zug....

Egyébként "bajai zsaru" a fenti topicban is kapott hideget-meleget hozzászólásáért (joggal), nem tudom miért kellett még külön is "kiszerkeszteni", biztos kevés a téma...

ostván 2010.10.07. 18:33:47

Ha valóban ilyen szoros az együttműködés a rendőrség és az ügyészség között, az tragikus. Eseleg olvassa ezt az írást valaki jogvédő is? Tanulságos lenne a véleménye ebben a kérdésben.

indapass90210 2010.10.07. 18:35:47

@Mackósajt66: Mondjuk ez az iromány megérdemelne nemcsak egy posztót, de egy fényképet, nevet meg telefonszámot is. Hogy lehessen neki gratulálni.

Taurusz 2010.10.07. 18:38:52

@währenßhöhleigkeitigchen: Csatlakozom! Vagy keressék, vagy vádolják meg a bejelentőt csalással, és a hatóság félrevezetéséért. Aztán lehet mosakodni, mikor kiderül,hogy mégiscsak ellopták.

Archenemy 2010.10.07. 19:10:13

Baszki nem csoda, hogy olyan jó a statisztikájuk, ha úgy döntenek, nincs bűncselekmény ellopott autó esetén...

Iustizmord 2010.10.07. 19:29:06

a marhája.

1. NEM mindegyik nyomozás folyik FOKOZOTT ügyészi felügyelet mellett. tehát NEM tud mindenről a nyomozásfelügyelő ügyész "alapból".

2. a rendőrnek NEM kollégája az ügyész.

3. NEM a sértettnek kell BIZONYÍTANIA hogy történt bűncselekmny, ő annak csak a GYANÚJÁT közli. ha a gyanú x személlyel szemben ALAPOSSÁ válik, közlimk a gyanusítást ezzel a személlyel. MAJD a rendőrség (!!!) bizopnyítékokat gyűjt (pro és kontra) hogy x ABBAN a bűncselekményben bizonyíthatóan bűnös-e. ha igen, vádemelési javaslattal továbbmegy az akta az ügyészségre. ha az ügyész elégedett, vádat emel, ha nem, elrendeli a nyomozás folytatását.

szal nagy marha aki a levelet írta. nem csodálkoznék ha jogvégzett lenne a szentem. az a legveszélyesebb rendőr aki még dr is.

Ugyandehogy (törölt) 2010.10.07. 19:41:42

Rosszul gondoljátok.
Ha "minden bűncselekmény szoros ügyészi felügyelet mellett van", akkor miért is kéne nektek csatolni az elkövetőt?
Csatolja az ügyész.

dr. Aullah 2010.10.07. 20:00:15

Amúgy milyen lenne, ha csak úgy lehetne bejelenteni lopást, ha van róla bizonyíték, hogy ellopták.

Netuddki. 2010.10.07. 20:01:30

Nagyon egyszerű a dolog. Rendőr pajtások csesznek elvégezni a munkájukat. Ha ellopják a kocsimat, akkor nem jókedvemben teszek feljelentést vagy mert éppen nincs más dolgom. Ahogy nem jókedvemben fizetem az adókat, amiből a rendőröket is fizetik.
Én fizetem őket, hát csinálják is meg a munkájukat, ne okoskodjanak hogyan lehet a munkát elkerülni!

Netuddki. 2010.10.07. 20:03:33

@Aullah: Vagy csak azt várnák add meg a tolvaj nevét címét, oszt csak ki kelljen menni érte.

IKSZDÉ 2010.10.07. 20:14:16

Hála Istennek, hogy már nem rendőr a levélíró.
Legalább nem rombolja tovább az amúgy is erősen megtépázott tekintélyt.

mrzigi 2010.10.07. 20:25:50

@kovi1970:
Láttam esetet, ahol ez sem volt elég.
Név-cím kíséretében megtett feljelentésnél sem voltak hajlandóak kimenni ...

Amúgy urban legend városunkban, hogy több (forrónyomos) üldözés volt, ahol a lopott motor-autó nyomában volt a járőr (üldözte), de mégse járt sikerrel.

A jelentésekben (saját szemmel nem láttam, de többen állították) annyi szerepelt, hogy a járművet üldöztem, majd nyomát vesztettem a M... úton.

Ez a bizonyos M... út egy zsákutca(!) ... és nem mellesleg c telep.

Ennyit a rend BÁTOR őreiről.

Stock 2010.10.07. 20:33:14

ácsi tisztelt yard bácsi!!!!!!!
tehát verjük a mellünket, hogy "mi" vagyunk a legeredményesebbek a statisztikákban???????
aztán meg leírjuk, hogy nem vesszük fel a bejelentéseket, ha nincs tanu, vagy videó?!
HÁT ÍGY KÖNNYŰ MANIPULÁLNI A STATISZTIKÁT, hogyha a bejelnetőt elküldjük, akkor statisztikailag nem történt bűncslelekmény!

így kár dolgozni, hogy hasarütésből foglalkozak csak az esetekkel.... mert most őszintén hány bűncslekményről van videó, tanu.........?!?!?!?!?!?!
a többi meg betört a házába, összevere, vagy megkéselte magát, elhagyta a mobilját, kocsiját, vagy csak unatkozik. :))

néha kicsit el kellene gondolkozni, hogy mi lenne a dolgotok az inegyenélés helyett a mi adónkból!!!!!!!!

esef 2010.10.07. 20:37:23

Basszus, fakabáték tényleg ennyire hülyék? A hét minden napján vegyük kamerával az autót, hogy ha ellopják, legyen bizonyíték? De ha már kamerázzuk, akkor felvesszük azt is ahogy ellopják és még integessünk is a tolvajnak, nem? Rendőr, postás, vasutas...

esef 2010.10.07. 20:39:46

Gondolom a bajai zsaruknak (így a levélíró kollégának is) nem okoz gondot bokorból elbújva sebességet mérni, azaz bizonyítékot gyártani arra, hogy a veszélyes bűnözők a 30-as táblánál 32-vel mentek és ezért büntetni kell...

Őexc.Vitéz Bivalybasznádhy. Dr. Őfőméltóságu Úr 2010.10.07. 20:44:47

Üzenem Gyökér főtörzsnek, hogy holnaptól havi két kilót elcsalok az adómból, hogy ne legyen meg legalább egy rendőr fizetése!

Iustizmord 2010.10.07. 21:21:10

szAros ügyészi felügyelet,

én kérek elnézést :o)

Jeff 2010.10.07. 21:36:17

Szerintem ez kamu. Ennyire még egy rendőr sem lehet hülye.

HK417 · http://dokkmunkas.blog.hu/ 2010.10.07. 21:47:35

Ez azért nem semmi--ha ez igazi,ráadásul komolyan is gondolja ez az ökör,akkor hihetetlenül nagy a baj az országban.
Azt jelenti,hogy ma Magyarországon nincs is rendörség,csak egy csomó,félhüje,korrupt,gyáva,ingyenélő csinál ugy mintha lenne--és nem álltalánositok

cso zsi 2010.10.07. 22:27:11

Ennek a volt rendőrnek mi Baja van? A károsultnak sokkal nagyobb a Baja.
Az igazi bajban akkor lenne, ha az autó megkerülne, csak épp nem abban az állapotban, ahogy elveszett.
Akkor ugyanis se ügy, se káresemény.

similarthings 2010.10.07. 22:30:37

Ez persze hogy kamu levél. A rendőrség BÁRMIT elhisz amit valaki hajlandó jegyzőkönyvbe mondani és aláírni.

Ha azt mondja hogy ő a római pápa, azt is. Amíg az ellenkezője ki nem derül (ugye Magda Marinkó marslakónak hazudta magát, talán emlékszik erre pár ember még ?).

Hiszen a nevét adja hozzá a feljelentő, súlyos büntetőjogi felelősségre vonás fenyegetettsége mellett.

Ha kiderül az, hogy valamilyen állításában szándékosan torzított, vagy hazudott, akkor a feljelentő ellen meglehetősen kemény szankíciókkal fenyegető büntetőeljárás indul.

Szerény véleményem szerint ilyennel viccelni sem jó.

Tehát ha valakinek holnap az a tréfás kedve támad, hogy bemegy X őrsre és kamu feljelentést tesz az autója ellopása miatt, nagyon nem fog kételkedni ebben senki sem. Addig, amíg nagyon ordító önellentmondásba nem ütközik egészen biztosan nem.

Viszont 90% feletti az esélye hogy utána priusza lesz a kedves feljelentőnek csinos 100 ezer feletti pénzbüntivel és ez a minimum.

A poszt írója demagóg vagy hülye. Az előbbi esetben a többieket - olvasókat - nézi hülyének.

dr.justice 2010.10.07. 23:02:00

Ezentúl az lesz a program, hogy korábbi posztokból kiraksz egy-egy idióta kommentet, hogy a már megrágott csontot tovább rágjuk ?

gonosz1hal 2010.10.07. 23:12:38

Kedves primkó rendőrünk jól összefoglalta, mi is a szar a hazai palacsintában, ha bűnügyi eljárásról beszélünk:

az ügyész nem csak felügyeli az ügyet, hanem a nyomozóhatóság helyett hoz döntéseket ("a határozat eredményét a bűnügyi .osztályvezető előre megbeszéli az eljáró ügyésszel").

ebből aztán jól levezethető, hogy ha valakit méltánytalanság ér a rendőrségen, akkor kitörölheti a panasszal, amit egy adott esetben megalapozatlan gyanú ellen ad be az ügyészségnek.

egyébként meg szerintem baromság, ami a levélnek nevezett bizbasz többi részében áll. ha bemész a rendőrségre és azt mondod, hogy a nem létező testvéred ellopta tőled a koh-i-noort, azzal is foglalkozniuk kell.

Dr. jegeket_bérleteket 2010.10.08. 00:21:56

"minden bűncselekmény szoros ügyészi felügyelet mellett van" - erről csak nekem jutott eszembe V. Gergely volt ügyészségi szóvivő??? :-)))

szepi79 2010.10.08. 01:28:59

"minden bűncselekmény szoros ügyészi felügyelet mellett van"
namost ez a mondat számomra azt jelenti, hogy áll a sarkon az ügyész, és szépen jegyzetel, miközben törik fel a kocsit.
szal lenne, ha nem ügyészi felügyelet mellett lenne a bűncselekmény, hanem rendőri mellett? nem hiszem, hogy több ügyész lenne, mint rendőr.
vagy adjanak az ügyésznek is pisztolyt meg gumibotot, oszt önbiráskodja le az elkövetőt.

venszivar 2010.10.08. 07:38:43

Ezek a barmok dolgoznak annyit,hogy akár 42-45 évessen nyugdíjba mehetnek,majd feketén tovább "szolgálnak" és félnek értünk....SEMMIT nem csinálnak értünk,ja magukért igen.Mit össze küzdenek,hogy zsebre tudjanak dolgozni.

EMBEREK! (törölt) 2010.10.08. 07:58:44

@szepi79 - Harciteknős idomár: Igen, ez egy izmos hülyeség a hozzászólásban: a szoros felügyelet az egy speciális eset. Nagyon ritka, nem fog az ügyészség minden autólopásban személyesen működni.

Ugyandehogy (törölt) 2010.10.08. 08:36:21

@similarthings: Na most a prosztolónak annyiban igaza van, hogy nem vesznek be bármi feljelentést. Múltkor jött a gázos, mondja, hogy bünti, mert fel van törve a plomba, mondom, akkor ne bünti, hanem megyek a rendőrségre feljelentést tenni.

Nos, a rendőr NEM vette fel a feljelentést, hanem elküldött.
Ennyivel is kevesebb a megoldatlan ügy. Így könnyű statisztikát csinálni.

avram iancu 2010.10.08. 09:16:01

Ez egy baromság. Számtalan esetben helyt ad az ügyészség a panasznak, ami ezek szerint nem történhetne meg. Az is baromság, hogy a hozzátartozó vagy akár maga a sértett vallomása alapján nem lehetne megállapítani valamit.

Murderface 2010.10.08. 09:37:48

Ha vesszük a régi viccet, miszerint "A hülye fokozása: hülye, hülyébb, leghülyébb, postás, rendőr, vasutas", akkor a kedves posztoló új munkabeosztása valószínűleg váltóőr, vagy kalauz. Levélkihordó semmi esetre sem.

sertésszamba:-/ malacmambó 2010.10.08. 09:48:12

Akinek csak ennyi esze van azt ki kell rúgni!! Legyen már végre valami minimum elvárás ezekkel a bunkókkal szemben is!!!
Az anyjuk picsáját is letagadnák ha arról nincs legalább egy térfigyelő kamera felvétele.

SzZ 2010.10.08. 09:59:30

Hűha!

Az Alkotmányban ilyesmit olvashatunk:
57. § (5) A Magyar Köztársaságban a törvényben meghatározottak szerint mindenki jogorvoslattal élhet az olyan bírósági, közigazgatási és más hatósági döntés ellen, amely a jogát vagy jogos érdekét sérti. [...]

Ehhez képest a kedves exzsaru nagyon durvákat írt le:

> Így,a panasz esetén,már eleve az az ügyész kollega dönt,aki tulajdon képpen a határozatot hozta!

Valahogy a leírt rendőrségi/ügyészségi gyakorlat nagyon az állampolgári jogok semmibevételének látszik.

Kedves jelenlegi és volt rendőrök!
Éppen az ilyenekért utálják az állampolgárok a rendőrséget. Tessék törvényesen, a törvényekért dolgozni, és akkor a társadalom is másként fog viszonyulni Önökhöz!

SzZ 2010.10.08. 10:16:56

Ja, egy adalék: tavaly Baján repülőt is elloptak, a helyi rendőrök szerint itt sem történt bűncselekmény!

zipp.hu/belfold/2010/02/12/elloptak_a_cessnajat_azt_hittek_viccel

hottentotta 2010.10.08. 10:54:02

annyi pozitívumot el lehet mondani az exrendőr elvt... khömm bajtársról, hogy tudja használni az internetet :D

azé' e se semmi :-DDD

borso 2010.10.08. 10:58:12

kedves nevenincs volt rendőr! olyan bunkó vagy mint a ház, egy sületlen paraszt is vagy bőségesen rászolgáltál a buta fakabát jelzőre! csak egyet felejtesz el, te vagy értünk és nem mi érted (szolgálunk és félünk). ha én azt mondom innen lopták el az autómat, kutya kötelességed hogy felemeld a fánkon nevelt nagy valagadat és kigyere helyszinelni, majd ha nem tudod megcáfolni az általam elmondott tényeket akkor kötelességed olyan határozatot kiállítani amivel engem a biztosítóm kártalanítani tud. ha simlisnek gondolsz akkor meg bizonyítsd be, hogy kamu a sztori. ja és még egy, ha ilyen esetben valóban dolgoznátok valamit a valagmeresztésen kívül és nem annyiból állna a "nyomozás", hogy az ügyiratot 30 nap múlva áttolod az asztal jobb oldaláról a bal oldalára akkor talán történne is valami. ja és mégegy te nagyon büszke bőrszivar, nem kötelességem bekamerázott autóval járni, sem mindíg lefényképezni hol állok meg és az sem hogy a köztéri kamerákat keresgessem amelyiknek a kezelője baszik a világra a parizeres szendvics zabálása közben. tartsatok rendet járjatok az utcán és ne a langy irodában meg a járó motorú autóban pöffeszkedjetek bazdmeg, és akkor rend lesz.

borso 2010.10.08. 11:09:47

hol a kommentem? büdös blogmotor! :-)

hawkeye 2010.10.08. 12:06:58

@borso:

Azt hiszem megragadtad a lényeget: a posztoló egy primitív fakabát, akit kizárólag a vipera meg a bikacsök használatára képeztek ki.
Itt vége is a tudományának.

Hacsak nem fake az egész levél...

EMBEREK! (törölt) 2010.10.08. 12:59:04

Nem mentve a rendőrt:
azt ugye tudjátok, hogy az elmúlt években az autólopásoknak egészen nagy számáról - 50 % felett - derült ki, hogy nem volt autólopás...

MANN (törölt) 2010.10.08. 13:04:15

@EMBEREK!: Szivesen elhiszem,de csak akkór,ha tényszerű hivatkozást bemásólsz ide.
Mondjuk a Mabisz-tól,az ORFK-tól,vagy akárkitől.(magadtól nem ér)

Sanyi 2010.10.08. 15:32:44

Rendorbol is van normalis is, meg suttyo is. Ugyeszbol is, pedig azok jogi egyetemet vegeznek (ugye?) es megis lattam mar olyat, hogy... hogy az ugyesz ugy valaszolt a neki irt panaszra mintha funkcionalis analfabeta lenne, elotte a rendorok meg tok normalisak voltak. Persze, lehet, hogy az elkovetot akarta kimosni... Mo.

dr.justice 2010.10.08. 16:08:28

@EMBEREK!:

Ezt a statisztikát nem ismerem, de ha ez egy nyomozás során megállapítható, akkor a feljelentőkkel szemben hatóság félrevezetése vagy hamis vád miatt el lehet járni.

sasmadar 2 2010.10.08. 18:50:53

@EMBEREK!: bakker,a hivatkozás sántit!
Lokálisan csak Budapestről van szó a cikkben,és csak a lizingelt autókról!

Lopni meg lopnak az egész országban,és mindent visznek,nem csak a hiteleseket!

cso zsi 2010.10.08. 20:49:48

@EMBEREK!: Biztos igazad van, csak ez pl. minálunk nem állja meg a helyét. A családunkban 3 autólopás volt az utóbbi 12 évben, valahogy mind azután, hogy a Casco-t lemondta az ember. Kivéve egy tűzpiros kisautót, az nem érte meg az egyéves kort.

Pilotax 2010.10.10. 10:04:11

A rendőr posztjából lerí az egész magyar rendőrség hozzáállása a munkához. Ilyen a munkaerkölcsük és a moráljuk. Persze ez a morál se nem jobb se nem rosszabb mint az egész országé. A kezembe került rendőrségi jegyzőkönyvek hemzsegtek az olyan hivatkozásoktól, megjegyzésektől amikből sütött a "nem akarok vele foglalkozni hagyjál má békén" szellemisége. Volt olyan esetem amikor tárgyi bizonyítékkal, helyszíni fényképpel, tanúkkal, szolgáltatói jegyzőkönyvvel (áramlopásos ügy) megnevezve az elkövetőt, 101 %-osan bizonyítottam az esetet mégis ismeretlen tettes ellen indítottak eljárást, és ja lezárták az ügyet tettes ismeretlen kitétellel.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.10.13. 16:02:31

@norbert79: "Ha engem, tegyük fel, megvernek a utcán, akkor szemtanú hiányában le van szarva az ügy?"

Aha.

Még szarabb helyzetben vagy, ha nő vagy és megerőszakolnak.

Ugyandehogy (törölt) 2010.10.13. 21:18:18

@atpijkamo: van rosszabb: ha a rendőrök teszik ezt.

freejack 2010.11.25. 15:13:26

Hát igen a statisztikában így jól állnak, mert ha így zárják le az ügyet az eredménynek számít.

Ha cinikus lennék a "nagy értékű gépkocsi" miatt, meg Baja közel van a határhoz, még azt mondanám, hogy így nem lesz nemzetközi a körözés, aztán ezért még egy kis jutalék is leeshet. Mindenkinek élni kell valamiből.

De szerencsére nem vagyok cinikus.
süti beállítások módosítása