Sógorom, a zugügyvéd

...and justice for all.

Ön is tud egy érdekes esetet? Írja meg a zugügyvédnek!

Hirdetés

Utolsó kommentek

Linkblog

Friss topikok

Utazási ajánlatok

Túlsikerült végrehajtás

2010. június 02. - zugügyvéd

A végrehajtási eljárások egy hajmeresztőbb történeteket  produkálnak, a Zugügyvéd tud olyan konkrét esetről, amikor valakinek egy tízezer forintos tartozás miatt árverezték el a feje fölül a lakását, mert minden papírt rossz címre kézbesítettek.

 


Kedves Zugügyvéd!
 
Előzmény:

10 éve elváltam, van egy közös lassan nagykorú gyermek. Én újranősültem, azóta két közös gyermekünk született. A volt feleség a 10 év alatt ne talált magának párt. A 10 év arra ment rá, hogy állandó rettegésben tartson minket, mindig jöttek a zaklató levelek az ügyvédjén keresztül, hogy pl. 3 napon belül fizessek ki 380 ezer Forintot valamiért (a tartásdíjon felül).
Idegileg erre kissé rámentünk, nem tudunk soha boldogok lenni igazán, pedig a két gyerekünk tündér, mind a kettő iskolás már. Okosak, értelmesek. Szép család lehetnénk.
 
Történet:
Egy 2,5 évig tartó tartásdíj per után leszállították a kötelezést 20 ezer Forintra. 30-akat fizettem előtte, de történt egy sajnálatos munkahely elvesztés és a jövedelmem kevesebb lett.
Volt egy végrehajtás a per után fél évvel, mert nem találtam akkor semmi munkát és kevesebbet tudtam fizetni. Azért hogy elkerüljem a következő végrehajtást, hitelt vettem fel,  hogy ki tudjam fizetni az elmaradásokat negyedévente. Bíztam az igazságszolgáltatásban, hogy 3 gyerek eltartásakor a jövedelmem alapján a %-os számítás szerint 15 ezer lesz majd megállapítva. Nem kaptam tovább munkát, így lettem kényszervállalkozó. Ami a bíróságon fekete báránynak számít, mert nem hiszik el, hogy egy vállalkozó tényleg annyit keres. Pedig a szomorú valóság az, hogy télen ég ennyi pénz sem folyik be, mert nem megy a vállalkozás télen. Januárban volt a másodfokú tárgyalás, ahol rákérdeztek hogy van-e folyamatban végrehajtás, mert túlfizetésről van szó. Lapított a másik fél, sőt szóban a „nincs” szó még itt cseng a fülemben. Így a bíróság nem látta értelmét a túlfizetésben végzést hozni. De tisztázva lett, hogy rendezve volt a tartásdíj. Tehát ez január.


Most jön a lényeg: májust írtunk, amikor jött a levél, hogy foglalási jegyzőkönyv készült, a földhivataltól kijött a végrehajtási bejegyzés, és ingóárverést tűztek ki 7 éves  autónkra, amit hitelre vettünk használtan pár éve. Beszéltem a végrehajtóval, a volt feleséggel. A volt feleség mondta a végrehajtónak, hogy ő is túlfizetésről tud, a jogi képviselője a háta mögött intézkedett. Kiszámolt valamit, miszerint nekem elmaradásom van, majdnem 90 ezer.

 Majd megegyeztek, hogy ez így nem jó és küldtek a végrehajtónak egy faxot, hogy nem kérik a végrehajtást.   Majd pár nap múlva kiderült, hogy a volt feleség nem jelentette be, hogy megszűnt a követelése, és most lóg a levegőben a végrehajtói díj és költségek. Beszéltem a volt feleséggel, de neki nincs pénze kifizetni, fizessem ki én – szokásos hangvételű stílusában. Kijött egy papír, miszerint tovább folytatódik az árverezés a végrehajtói díj erejéig. A végrehajtó nagyon segítőkész volt és megegyeztünk, hogy kifizetem a végrehajtói díjat, hogy legyen vége a végrehajtásnak, mert az utóbbi egy hónapban ez miatt nem tudtam odafigyelni a munkámra, nem tudtam aludni, rettegésben éltem, hogy mikor viszik el az autót.  Csatolva lett  hozzá egy levél, miszerint ezzel nem ismertem el a követelés jogosságát. 


Tehát ezzel úgy nézett ki, hogy lezárva, a kifizetett pénzt pedig majd perben vissza kell kérnem. Kijött a végrehajtói elszámolás, amin volt egy komoly behajtott összeg, amit nem értettem, mert nem volt behajtva 1 Ft sem, mert tartozás sem volt. De legyintettem, nem érdekelt, elindult a törlés. Jött a csekk nekem a földhivataltól, hogy fizessem be, akkor elkezdik a törlést. Be is fizettem.
 
De még ezzel nem lett vége.
Mint kiderült, rafináltam a vh kérő ügyvédje másnap hogy én kifizettem a vh díjat, új számításokat végzett. Amiben össze-vissza tévesztett, nem adott hozzá 4 hónapot. Kihozta, hogy ők újraszámolták és mégis tartozok 50 ezerrel.  Ez már vérlázító. Megint mentem a végrehajtóhoz, és hát neki tovább kell folytatnia az eljárást, nem tehet mást.
Jó! Akkor most egy sor beadvánnyal átautóztam a volt feleségem városába, és beadtam a keresetet a végrehajtás megszüntetésére, fizetési meghagyást a kifizetett vh díjra, amiit a Vht.40-41 szerint a volt feleségnek kellett volna. Most pedig egy végrehajtási kifogást. Természetesen mindenhová csatoltam a részletes elszámolást, hogy melyik hónapban mennyit fizettem és hogy áll az egyenleg.
 
Kérdésem az lenne, hogy Ti mit tennétek a helyemben? (Rövidtávon és hosszútávon, mert ez már 10 éve tart és még nem látni a végét.) Szívesen veszek minden szakmai és nem szakmai hozzászólást. Egy kis lelki biztatásnak is örülök, mert megvisel már nagyon a történet.
 

80 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://zugugyved.blog.hu/api/trackback/id/tr152050552

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

prolee 2010.06.02. 14:16:24

Mit tennék? Asszony nyakát kitekerném. Mert "jogállamban" nincs törvényes megoldás az ilyen ribancok féken tartására.

Én elváltam, mégis jóban vagyok az exemmel, mert ennyivel tartozom a gyerekeimnek, meg magamnak is, hogy nem megyek le kutyába.

Ezen túlmenően szégyentáblára tenném és bírságolnám azokat a jogászokat, akik közreműködnek az ilyen családi viszályok kialakításában, fenntartásában, sőt, ebből élnek. (Jogász vagyok egyébként.)

Darth Revan 2010.06.02. 14:17:05

El kell perelni az asszonytol a gyreket, majd zaklatni a gyrektartasert...

milike47 2010.06.02. 14:21:22

Már rég agyonütöttem volna az ex- feleséget. Kb. most szabadulnék.

SATA 2010.06.02. 14:24:09

A Három Szabály

1. Tanulj, tanulj, tanulj

2. NE házasodj

3. El innen.

:)

DR.version · http://m-12.blog.hu 2010.06.02. 14:25:08

fizesd rendesen a tartasdijat, oszt nem lesz idegeskedes

Ugyandehogy (törölt) 2010.06.02. 14:27:51

kitartás
mindig ezt csinálják

PointeDuLac (törölt) 2010.06.02. 14:31:22

Keresd fel az exet néhány megtermett bérverővel.akkor biztos megijed.ha kevésbé drasztikus megoldást keresel,uszítsd rá az apeh-ot.még a ma született bárány adójában is találnak problémát,hadd idegeskedjen ő is kicsit.

Peteetow · http://www.automentes-szallitas.hu 2010.06.02. 14:35:35

"Bíztam az igazságszolgáltatásban..." - itt a legfőbb hiba az egészben.

Paranoid Android2 2010.06.02. 14:36:45

Hát először is keríts egy rendes ügyvédet.
Tudom pénz, de ha lenne, ezt nem csinálnák veled.
Amúgy meg egyetlen rohadt agresszív alkeszen sem lehet behajtani a tartásdíjat. Érdeklődj tőlük, hogy csinálják.:)))

Balance Of Power 2010.06.02. 14:41:04

Nekem az furcsa, hogy itt meghurcolnak egy minden bizonnyal tisztesseges, rendesen fizeto faszit a tartasdij nem fizeteseert, ugyanakkor az ismeretsegi koromben es a tagabb csaladban is tudok olyan esetet, ahol baszott tartasdijat fizetni az elvalt apa es soha senki nem basztatta ezert. Ha epp nyoma veszett, nem kereste senki, most meg mar nem aktualis az egesz, mert felnottek a gyerekek. Visszamenoleg mar nem lehet seggbebaszni oket?
Lehet, hogy ilyen esetekben elony az, ha az anya olyan tulajdonsagokkal rendelkezik mint a posztban az exfeleseg.

Amugy a tartasdijon felul milyen 380 ezreket lehet raverni az apara...?

zsoci 2010.06.02. 15:02:19

Én azt nem értem hogy kinél van a gyerek ? Én úgy értettem hogy a férjnél van ( " mind a három gyerek " ) ??? Ha igen akkor mire fizet ?

Egyébbként a magyar végrehajtással komoly gond van. Olyan dolgot is végre akar hajtani ami már mégen nem jogos, nem küldd róla senkinek papírt ( trv szerint kéne ), majd követeli a dijját a felesleges semmi munkáért. Ez mégis hogy ?

Diamond Dave 2010.06.02. 15:03:25

NEM SZABAD HÁZASODNI fiaim, a lányokba belebújt az ördög. Barátnő az okés, mert ott nem tud miért perelni (asszem).

Komolyan, ki az, aki ma még mer házasodni?

zeneigéniusz 2010.06.02. 15:11:30

Én viszont olyanról tudok (nem is egyről), hogy a be nem fizetett tartásdíjat az apa inkább leülte.

Dr. Panasz Muki 2010.06.02. 15:21:26

Szerintem éljél meg 20 ezerből (amennyit most a gyerekedre fizetsz), és akkor tudsz rendes tartásdíjat fizetni.
Aztán még olvasgathatsz némi irodalmat a családtervezésről, legalább utólag. Ha már összehoztatok 2 gyereket az új asszonnyal, legalább ne az első gyereked anyját hibáztasd a "nehéz" sorsodért. Te csináltad magadnak.
Még egyszer: próbáld kiszámolni, hogy 20000 mire elég.

Ugyandehogy (törölt) 2010.06.02. 15:28:17

@Paranoid Android2: az sem feltétlen segít. a vt.ben van a hiba.

milike47 2010.06.02. 15:33:02

@Paranoid Android2: Ezt csak hiszed. Egy véletlen rendőri igazoltatásnál kiderül, hogy tartozásod van, máris bevisznek. Ha nem fizetsz, le kell ülnöd napi 500 forintjával. Igaz, utána már nem kérhetik :))

Borcsika 2010.06.02. 15:33:28

Az egyes számú anyut megölném!

Káposztakukac 2010.06.02. 15:59:45

@Panasz Muki: egy gyerek 1 havi kajáltatására elég. mi mást fizessen az apuka? a gyerek miatt kell az anyukának lakást bérelnie?

perzecutor 2010.06.02. 16:00:04

Tulajdonképpen amit csináltál - végrehajtási kifogás, vh megszüntetése iránti kereset( a végrehajtást elrendelő bírósághoz kell benyújtani!) az jó.
Ha két fél megegyezett és a "menyecske" kéret a végrehajtás megszüntetését,(vagy nem ?)) illetve bejelentette a végrehajtónak, hogy a tartozás megszűnt. Hát az ügyvédemnek valószínű nem állna egynyomra az arca amit kapna tőlem, ha nélkülem, egyeztetés nélkül intézkedne.

Mellesleg az ügyvédek a végrehajtáshoz( tisztelet a kivételnek) nem értenek.
Csak a pénz miatt csinálják - mindegy kitől csak jöjjön.
Egyebekben a végrehajtónak az általad is hivatkozott Vht.40-41.§ alapján kellett volna eljárni, nem veled szemben!

A sok "okostojás"-nak akik az életben nem vették még a fáradságot, hogy a végrehajtáshoz kapcsolódó szakirodalmat (1994.évi LIII.törvényt és az 14/1994(IX.8)IM rendeletet) ajánlom a figyelmébe, hogy ennyi sületlenséget ne hordjanak össze.

Paranoid Android2 2010.06.02. 16:05:45

@milike47: Te a saját személyiddel jársz?:)))
Amúgy meg az, aki jogkövető, jóhiszemű módon áll oda egy ilyen meccsre, az veszít ha az ellenfélnek nincsenek skrupulusai.
A trv. meg szar, M-on vagyunk, nem?

BéLóg 2010.06.02. 16:11:16

@Panasz Muki: Elmehetnél te a jó ............a!
Nem tudsz olvasni?
RENDESEN fizetett tartásdíj mellett többszázezer ILLEGÁLIS követelés van amelyet exike meg a mocsok jogi képviselő és az állítólag impotens (egyébként erősen érdekelt) végrehajtó tarhált össze!
Aljas egy kommentelő vagy te, mit mondjak!

trezegé 2010.06.02. 16:11:30

@milike47: Hát ez nem így van. Összekevered a polgári jogot a büntetőjoggal.
A tartásdíjat nem "ülheted" le.
Ha bevisznek, az azért van, mert már közben jogerősen elítéltek tartás elmulasztásának vétsége miatt is, és már kiadták ellened a bv. elfogatóparancsot.
Ettől a tartozás még ugyanúgy fennmarad, és ugyanúgy végrehajtható, ha nem fizetsz.

Sőt, ha kikerülsz a börtönből és továbbra sem fizetsz, az már egy új bűncselekmény.
Jó, mi? :)

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2010.06.02. 16:34:00

Sajnos engem is terrorizál a volt feleségem, és eszméletlen, hogy a közigazgatás milyen módon asszisztál hozzá!

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2010.06.02. 16:37:05

@Panasz Muki: 20000, Hülyegyerek?
Oké, legyen 20000. Tegyük fel, hoyg az anyja is ad annyit a gyereknevelésbe, az 40.000. Az állam küld még 18.000-t, az 58.000

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2010.06.02. 16:38:42

@newtehen: 58.000 valaki ennyit keres, és ebből tart el gyereket. Szóval ne sajnáld annyira, jó?

BéLóg 2010.06.02. 16:47:10

OFF
Máshol már megtették... Lehetne ezt az álkommentelő spammergyökeret kiirtani innen (is)?
ON

BéLóg 2010.06.02. 16:57:26

Beragadt a blogmotor vagymi?

Netuddki. 2010.06.02. 17:16:52

"Kérdésem az lenne, hogy Ti mit tennétek a helyemben?"

Feljelentés a rendőrségen?

Rókakígyó 2010.06.02. 17:38:51

vedd feleségül megint. Az olcsóbb vagy ki tudja.

bigthereal 2010.06.02. 18:23:15

az ügyvéd újraszámolása után hogy lehet azonnal végrehajtás?

itt valami nem stimmel...

Abacs 2010.06.02. 19:32:20

Én írtam ezt a cikket a zugügyvédnek.

Panasz Muki hozzászólása 1 az 1-ben olyan,mint a volt feleségemé.

380 ezer:
Nem volt jó az a számítógép,amit én vettem a lányomnak sulikezdésre,mert nem volt rajta hivatalos XP.Ex bement a számtech boltba és vett hitelre 250 ezerért egy új gépet (2007-ben!),és ott tettek a gépre ajándékba XP-t. Így kaptam,hogy a gép árának felét legyek szíves 8 napon belül.Ehhez még hozzácsapták, hogy ex vett 380 ezerért a gyerekszobába egy új bútort,na annak is a felét. Közben a munkahelyemről automatikusan vonták és utalták exnek a havi 30 ezreket.
Hozzáteszem: exnek semmije nem volt házasságunk előtt, a házasság alatt meg főleg munkanélküli volt.Mégis a váláskor hozzásegítettem egy lakáshoz. Az új bútor a 12 milliós új lakásba kellett,mert eladta az 5 milliós lakást és vett fel komoly hitelt. Az állam a kezes (ex köztisztviselő)
A számoláshoz:
tartásdíj jelenleg 20 ezer (30 volt eddig)
anyuka hozzátesz 20 ezret
az én szüleim segítik havi 15 ezerrel az unokájukat
kiemelt családi pótlék (gyermekét egyedül nevelő szülő) 26 ezer
---------------------
összesen: 81 ezer Ft (ez 91 ezer Ft volt eddig)

_drc_ · http://kurvannya.blog.hu 2010.06.02. 19:43:42

ajánlok egy metódust:
eleinte elmégy egy ügyvédhez, hogy jogi tanácsot akarsz kérni, mit tegyél. a jogi tanács 5-10 eFt-tól a csillagos égig terjed, de még nem megbízás (ami viszont 30-100 eFt-tól terjed a csillagos égig). biztos mond majd valami okosságot, te meg tartod magad hozzá.

aztán, ha végülis úgy jön össze, akkor elmégy megint egy ügyvédhez (akár ua.-hoz) és megfizeted a megbízási díjat, amit valószínűleg pervesztes exedre lőcsöltök, mert kéritek a bíróságot, hogy ebben is marasztalja.
szeritnem.

benne lesz minimum 50-100 eFt-ban, de utólag lehet majd lobogtatni, hogy lám, e kurva megint csak a véremet akarja szívni.

a gyerek egyébként tervezi, hogy egyetemre megy? mert ha igen, 25 éves koráig fizetheted neki(k) a tartásdíjat...

telekino · http://globalicum.blog.hu/ 2010.06.02. 19:56:34

@Abacs: 1 gyerek után 26 ezer a családi pótlék???

_drc_ · http://kurvannya.blog.hu 2010.06.02. 20:38:57

@Abacs:
egyébiránt lehet azt valamivel bizonyítani, hogy a szüleid is segítik az unokájukat, ráadásul rendszeresen?

merthogy akkor biza' sok a te 20 eFt/hó tartásdíjad; én a helyedben már adnám is be a kérvény a mérséklésére (amennyiben eltelt az egy év, ugye).

Abacs 2010.06.02. 21:52:32

@_drc_:
Igen, ez ez dilemma.Vagy az ügyvédnek,vagy a volt feleségnek fizetem ki. Választhatok.:((

A gyerek meg nem jár jobban, az biztos. Én őt sajnálom.Mert az anyukája ezzel tönkrevágta a kapcsolatot. A gyereknek azt mondja egyfolytában az anyukája,hogy "apád nem fizet gyerektartást". Nem oly régen azt kaptam a lányomtól: "Apa néha utállak,mert nem fizetsz tartásdíjat és nem segítesz nekünk semmiben." Ilyen a kapcsolatunk is jelenleg, ...padló.
Szerinted van esélyem a gyermekem előtt bizonyítani,hogy apa fizet rendszeresen,nem is keveset?

Már több embertől hallottam,hogy a volt feleségem nem tudja kiheverni hogy 10 éve otthagytam, elváltam tőle. Nem elsőre ment,hanem másodikra (először visszavontam szüleim kérése miatt,hogy adjunk egy esélyt.
Azóta én a különválásunk után 1 évvel találtam párt magamnak, ő azóta sem.
Unatkozik gondolom esténként és azon gondolkodik,hogy keserítse meg az életünket.
Szeretném kihangsúlyozni,hogy jelen házasságomban két iskolás gyermeket nevelek párommal, ami szintén anyagilag megterhelő a kemény hitel mellett (mert én csak hitelből tudtam újrakezdeni,lakást vásárolni).
Szóval szeretetet van honnan kapnom.A nagy gyerek meg lassan nagykorú felnőtt lesz.

Az én anyukámat beidézte ex a tárgyalásra,ahol anyukám elmondta mennyivel segíti őket, ex pedig ezt elismerte. A bíróság ezt figyelembe véve mondta ki a 20 ezret arra alapozva,hogy az én két diplomám alapján az elvárt minimum netto jövedelem 120 ezer.
(Sajnos nem keresek 100-at sem mióta megszűnt a régi munkahelyem.)

Peteetow · http://www.automentes-szallitas.hu 2010.06.02. 22:11:06

Nem irigyellek. Az a felháborító, nem vagy egyedül hasonló történettel.

vrv 2010.06.03. 00:51:02

@Abacs: a csp nem 26 eft ft hanem 14700 asszem.

Abacs 2010.06.03. 07:46:06

Tartósan beteg, illetve súlyosan fogyatékos gyermeket egyedül nevelő esetén:
25.900.- Ft

Papírja van róla exnek, hogy a gyermekünk asztma gyanús és ezért tartósan beteg.Soha nem volt asztmás rohama a gyereknek,én láttam az orvosi papírt amiben az áll hogy allergiája van virágporra,ezért kéthavonta kontrollra kell járni.
Én nem akarok kavarni ez ügyben.Hiszen ezt a papírt egy főorvosnő állította ki.Ebben az országban sok mindent el lehet intézni.

Balance Of Power 2010.06.03. 08:56:29

@Abacs: Nem lehet a lanynak (aki egy okos, ertelmes tini lehet) elmagyarazni, hogy valojaban mi a helyzet. Mivel csak "neha utal", nyilvan nem nincs teljesen az anyja ellenkampanya alatt. De talan azt is el lehet neki mondani, mennyi az annyi, meg fogja erteni. A felnotte valas egyik fontos mozzanata, hogy tudja kivulrol, elfogulatlanul szemlelni a szulok konfliktusat.

Azt viszont nem egeszen ertem, mi kozod neked az uj szamitogephez meg az uj butorhoz. Ha takaritonot fogad, annak a felet is fizetned kellene...? A rezsijebe nem akartak, hogy beszallj?

Ha pedig nem birja feldolgozni a szakitast, talan onvizsgalatot kellene tartania, esetleg pszichologushoz fordulnia, nem?

Abacs 2010.06.03. 09:58:19

@Balance Of Power:

Kezemben egy követelőző levél. "Összesített rendkívüli kiadások" címmel 2004-ből.A követelés végösszege 586 ezer Ft (a havi 30 ezres tartásdíjon felül)
Idézek belőle:
taxi 30 ezer
beiskoláztatás 130 ezer
ruházat 220 ezer
osztálykirándulás 30 ezer
kozmetika 74 ezer
szülinap 9 ezer
nyaraltatás 40 ezer

SzZ 2010.06.03. 10:07:26

@Abacs:

Gondolom, nem az ex kezébe számolod a pénzt, minden elismervény nélkül. Ha mégis, akkor nagyon gyorsan állj át átutalásra; legyen nyoma annak, hogy fizetsz.

A gyereket meg ezek után le kell ültetni a számlakivonatok elé, és megkérdezni tőle, hogy szerinte mi az oka annak, hogy édesanyja azt hazudja, hogy rendszeresen nem fizetsz?
Az egészben ez a legfontosabb, a gyerekeddel állítsd helyre a bizalmi kapcsolatot!

Ha ez megvan, arra is rávezetheted, hogy miért nem jó, ha anyuka ész nélkül vesz drága dolgokat, mondván a felét úgyis leveri rajtad - nyilván azért nem, mert mindkettőtök anyagi helyzetét aláássa gyakorlatilag a semmiért.

Ja igen, nem hiszem, hogy a tartásdíjon felül a bárminek a felét ki kellene fizetned! _drc_ jót ír, szánj pénzt ügyvédi tanácsra - megéri!

Balance Of Power 2010.06.03. 11:00:17

@Abacs: Ezeket a leveleket gondolom az ugyvedjevel hozza ossze. De mire hivatkoznak, mi ennek a jogalapja? Taxi, szuletesnap, kozmetika??? A takaritonot csak viccnek szantam, de ezek szerint kepes lenne annak a felet is kifizettetni.

BéLóg 2010.06.03. 11:06:54

@Abacs: Azt én is nagyon támogatni tudom, hogy ÜLJ LE a lányoddal és mutasd be a te verziódat.
LÉNYEGES, hogy egyetlen rossz szót se ejtsél exedről, BÍZZÁL a lányod értékitéletében.
Azaz ne VÁLASZOKAT adjál a fejébe, hanem hagyd hogy ő maga tegyen fel KÉRDÉSEKET.

Sok sikert, ne hagyd magad, ami nem jogos, ne fizesd és legyen egy jó ügyvéded mindenképp, ha eddig nem is, mostanra már igen!

Abacs 2010.06.03. 13:10:48

Kizárólag bankon keresztül utaltam a pénzt. Abba sem egyeztem bele, hogy ex postán kérte.

Lányommal leültem elbeszélgetni erről sok papír bizonyíték nélkül. Egy szót sem szólt. Csak nézett, zavarban volt. Szinte hallottam a gondolatait: "anya nem ezt mondta,én neki adok igazat". Most azt látom, hogy anyuka vezérli a gondolatait is.
Az én lányom, de nem érzem hogy 17 éves múlt, pedig gimnáziumba(2.-os) jár,nem is akármilyenbe.(igaz, matekban korrepetálni kell,hogy jobb legyen 2-esnél)
Én azt látom, hogy az anyja tönkre vágja az életét.Nehéz lesz kihevernie,ha felébred és rádöbben hogy burokban élt.Barátai nincsenek, csak tanul,tanul,tanul a 4 fal között.
Amit az anyja mond, az a szent. Mert apa "rossz".
A lányom mondott már olyanokat,hogy ő nem akar férjhez menni, mert a férfi úgyis elhagyja majd, nem akar gyereket,mert azzal meg sok a baj.
Egészséges nevelést kap?

Abacs 2010.06.03. 13:19:42

@Balance Of Power:
igen.
rendkívüli kiadás címén
3 napon belül fizessem meg

Szerintem zaklatás,mert mi 4-en egy új, normális család lettünk.Persze az ő életszínvonaluk kétszer jobb a miénknél.

Mondok egy érdekes példát,benne van a tárgyalási jegyzőkönyvben:
"Már nem telik tejre sem otthon, ezért a kislány teát iszik." - és hasonlók a bíróság előtt.
Most megtudtam: anyuka befizette a 17 éves nagylányt jogsira, ami 80 ezer volt. A kresz már sikerült, most jön a rutin. Autó sehol.
A végrehajtásban a mi autónkra kérték a végrehajtást és árverezést úgy, hogy tudták hogy túlfizetés áll fenn.
A lányom mondta a szüleimnek: "kellene nekünk is egy autó, olyan jó lenne. használt is jó"

Én meg most azért küzdök,hogy a végrehajtó ne vigye el autót jogtalanul. Nem vicc! Árverési hirdetményt küldött az autóra, majd kiderült hogy nincs tartozásom, de a végrehajtói díj miatt tovább ment volna az árverés,ha nem fizetem ki.8bár nem nekem kellett volna,hanem a vh kérőnek)

BéLóg 2010.06.03. 13:21:18

@Abacs: Nézd, ez már kicsit túlmegy eredeti problémádon.
Nem tudom hogy egészséges nevelést kap-e, mint ahogy azt sem tudom, egészségesen éltél-e te magad (lelki egészség) hogy minden ide jutott.
Lányodnak megmutathatod a banki átutalás adatait is, PÉLDÁUL nálam minden rendszeres utalásnak megvan az ellenőrzés/módosítás/törlés menüpontja. Abban például ott van, hogy ekkorésekkor kezdődött, ilyenésilyen gyakorisággal hajtódik végre, lejárata ezésez, legutóbbi terhelés meg ittésitt.

Ha mindezt megtetted, utána már ne aggódj, mert nem RAJTAD múlik.
A hazug embert hamarabb utolérik mint a sánta kutyát, bár néha sok idő míg ez bekövetkezik... A lányod előbb-utóbb MAGÁTÓL rá fog jönni ki verte át.
De ez arra is vonatkozik, ha te itt például nem mondasz el mindent.
EZÉRT aztán inkább maradjunk a jogtalan követelésnél, semmint az életviteli tanácsokon egyoldalú információkra alapozva!

Dr. Panasz Muki 2010.06.03. 13:40:48

Nem értem ezt a sok demagóg hozzáállást. A leírtak szerint a gyerek kap 20+15 ezer tartásdíjat, ez 35.
Akkor most konkrétan az szóljon hozzá, aki effektíve nevelt már gyereket (nem nagyi, nem feleség, hanem konkrétan ő nevelte, egyedül).
Mire elég ez a pénz? Amíg kicsi, munkába alig tudsz elmenni, mert a gyereket nem tudod hova tenni. Ha nagy, akkor meg sajnos tényleg jönnek a kiadások.

Anya a tartást természetben teljesíti, teljesen fölösleges hozzáadni bármilyen fiktív összeget.

Nem értem hogy jön ide az, hogy az ex milyen és milyen volt, a tartásdíj az a gyereknek jár. Hiába tartod anyát érdemtelennek akármi miatt, a tartásdíjat a gyereknek fizeted.

A tini kezelés kb. 4000 forint, ezt havonta meg kell csinálni. Ehhez hozzájön havonta kb. 2000 ft ápoló kozmetikum.
Egy ekkora gyerek jár sportolni, alsóhangon havi 4000, de komolyabb edzésnél több. Jár nyelvórára, az is 4-8000 ft.
Elmegy osztálykirándulásra, táborba, ez 10-40000 forintig terjed.
A gyt-ből kell hogy jusson a kajára, a rezsire, a lakhatásra, bútorra, számítógépre, ruhára, tisztálkodó szerekre, orvosi költségre.
Nem írtad, hogy mennyire beteg, mennyi problémát okoztak a vizsgálatok, hányszor vitted te őt vizsgálatra, mennyire ápoltad a lelkét, találtál-e neki jó kozmetikust, hova vitted nyaralni, stb stb.

A poszt eredetileg a végrehajtóról íródott, de most már arról szól, hogy az ex milyen gáz, erről itt senki nem tud nyilatkozni, ez nem is tartozik senkire.
Illetve arról, hogy te nem szeretnél egy adott összegen felül költeni a gyerekedre - akkor ezt kell vele megbeszélni.
Ha te nevelnéd, lehet hogy szívesebben kifizetnéd ezeket a dolgokat, lehet hogy nem.
Lehet indulatoskodni, de az nem fogja megoldani a problémáidat.

fogsunder · http://fogsunder.blog.hu 2010.06.03. 15:14:00

@Panasz Muki: valóban úgy írsz, ahogy a posztoló is mondta. mint az exfelesége. vagy egy felháborodott volt feleség.

van jópár szemét "apuka", akik valóban kibújnak a fizetési kötelezettségek és az apai teendők alól, de a nagyobbik rész bizony kötelezve, de magától fizet (elég komoly összegeket) azért, hogy a volt házastárs ellene nevelje a gyereket; és, hogy cserébe a valós és vélt(!) sérelmekért a nem is rosszhiszemű "balektól" a lehetőnél is több pénzt gomboljon le állami segítséggel..

(nem is a gyerek érdekében legfontosabb dolgokért - ha továbbtanuláshoz kell neki az angol különóra, akkor azt sem feltétlenül kötelező fizetni, legfeljebb magától fizethet a kedves apuka, ha fontosnak tartja és tudja állni az ebben a korban még leginkább "anyuka hóbortjait". és pl. nem lenne szükséges mondjuk a nyár elején vett tavaszi kabát árát a gyerekkel íratott levélben "sürgősen" követeltetni - utóbbi családunkban megtörtént, ahogy sok ehhez hasonló. mert ez is jellemző. gyerekkel követeltetni az extra, feleslges és meg nem beszélt kiadásokat. aztán meg ugyanezek alapján alaptalanul emelést kérni.. így megeshet, hogy 3x is jön bevétel az ex számára, közben a kiadása meg zéró volt az ügyben..)

van új családja a posztolónak, gyerekei akiket szintén el kell tartani. és új asszony, akit ha a világ legtürelmesebb nője is, megviseli a korábbi nő felesleges oktalankodása. minél többet követel az ex, annál kevesebb jut a fiatalabbakra. azért nem úgy kéne kinéznie a dolgoknak, hogy a túlkövetelő exre és a közel nagykorú lányára arányaiban többet költ az apuka (és megértő családja) mint saját magukra..

a legnagyobbat a gyerekek szívják. akaratlanul olyan pályát fognak bejárni, mint a szüleik. csakis azért mert legalább az egyik fél sértődöttségében, racionalitást nélkülözve, realitástól elrugaszkodva túllépi a normális viselkedés és követelés kereteit.

posztolónak. volt feleséggel le kell ülni beszélgetni. (a jelenlegi tudtával természetesen.) csak belátja, hogy azt a pénzt amit ügyvédekre költenél és eddig költött ő is, jobb célra is fordíthatnátok. a gyerekre. a családra. nyilván nem véletlenül lett vége a házasságotoknak, bárki is hibázott, ha egyáltalán, de a gyerek mindkettőtöknek számít. az pedig az ő érdekét semmiképpen nem szolgálja ami megy. (és nem lesz majd így saját választási lehetősége: vagy az ex vagy a te életedet fogja átélni újra csak erősebb verzióban.)

a pénzügyi helyzetet, a "hozzájárulás" eddigi mértékét, hogy mennyire volt oktalan pár kiadás; igazolni lehet és kell. sokszor persze, mert a mai magyar rendszer.. tudod, hogy milyen. tapasztaljátok.

nagy általánosságban meg sokféle helyzet van, és más-más a hibázás, rosszhiszeműség mértéke, de az valahol jellemző, hogy azt akinek eszébe nem jut fizetni egy petákot sem, azt ha mindenütt fennen hangoztatja ezt az emberileg is elítélendő szándékát, azt bezzeg utol nem érik, meg nem fogják soha.. aki fizetne, csak nem egy bosszúálló ex által generált felesleges kiadások miatt megemelt tartást (amitől függetlenül azért másodjára is beszedné az oly nagyon elvárt összeget a volt kedves), azt halálra szívatják. és rajta keresztül az újabb családját is..

Dr. Panasz Muki 2010.06.03. 16:54:39

@fogsunder: "valóban úgy írsz, ahogy a posztoló is mondta. mint az exfelesége. vagy egy felháborodott volt feleség."
ez nem tudom miért érdekes, mit ad hozzá a dolgokhoz.
Mert ha felháborodott és/vagy exfeleség lennék, akkor nem szólhatnék hozzá? Nem lehet hogy jobban átlátnám a problémát?

Egyébként érdekes, hogy T. levélíró sem a tényekre támaszkodik (mintha nem bízna bennük?), de neki a 3. mondatban már degradáló megjegyzést kell tennie az exre:
"A volt feleség a 10 év alatt ne talált magának párt"

A lényeg: a gyerek bizony pénzbe kerül, sok pénzbe. Próbáltam leírni, hogy kb mi mennyi, látszik hogy 35 kb. kaja - rezsi - lakhatásra elég.
És persze, apuka fizethet, ha kedve tartja.
Innentől kezdve elég lenne, ha apuka a gyerek elé állna, és elmondaná: drága kislányom, ennyit akarok rád költeni, és többet nem. Nem költök a nyelvórádra, sportra, kozmetikusra, stb.
Aztán előfordulhat, hogy a "hálátlan" kölök emiatt utálni fogja, de erre találták ki a kommunikációt, konfliktus kezelést, stb.
Meg az is előfordulhat, hogy anyának és apának más céljai vannak - anya a gyerek érdekeit tartja szem előtt, apa meg nem.

Az új asszony tudta mit vállalt, én annyira azért nem sajnálnám. Neki volt döntési lehetősége, az első kislánynak és a volt feleségnek nem. Apuka és az új asszonyt bevállalt 2 gyereket a meglévő ismert kötelezettség mellé.
Apuka most jó nagy szarban van, az ex-szel és a lányával nem tud kommunikálni, szidja a végrehajtót és itt keres szánalmat.

Szerintem apukának nem a volt feleség milyenségével kellene foglalkoznia. Nem kellene a saját boldogtalanságát kivetítenie valaki másra.
Matekozza ki, mennyit költ a másik kettőre, ez jó alap a kommunikációhoz.
Ha a tini lánya nem szereti, akkor foglalkozzon vele többet. Töltsön el vele időt kettesben. Ezt a melót senki nem végzi el helyette.
És még egyszer: ne vetítse ki a saját boldogtalanságát másokra!

Edömér 2010.06.03. 17:31:01

@Panasz Muki: Az általad felsorolt dolgok nagy része luxus a legtöbb család számára. Nem szokás a tizenéves lányokra havi szinten 10 ezer körül költeni kozmetikusra és kozmetikumokra, a gyerekek olyan külön foglalkozásra járnak, amit megengedhet magának a szülő anyagilag (legtöbb helyen semmi, néha 2-3000 Ft). Nem járnak nyelvórákra, hanem tanulnak az iskolában, otthon filmeket néznek, zenét hallgatnak a tanult nyelven. Orvoshoz az SZTK-ba viszik őket, ami ugye ingyenes. Tudod a legtöbb család így él ebben az országban, mert többre nem telik a jövedelmükből.

Ha anyukának luxusigényei vannak, teremtse elő hozzá a pénzt. Az apa a leírtak alapján mindent megtesz a nagylányáért, ami emberileg lehetséges.

Véletlenül nem te vagy az exnej? Máskülönben nehezen tudom elképzelni, hogy ilyen irreális dolgokat írsz...

fogsunder · http://fogsunder.blog.hu 2010.06.03. 18:47:02

@Panasz Muki: ne terelj! tudod te is, hogy szabad elvált nőknek is kommentelni a zugügyvédre.. ki lenne aki megtiltaná ezt? rosszat feltételezel másokról. vagy inkább: rosszabbat.

ha sértett volt feleség vagy is (mégha nem is posztolóé) azért beláthatnád, hogy a saját problémák másokra kivetítése nem feltétlenül korrekt dolog.

az államnak sikerült megkavarnia a válás-tartás dolgot elég alaposan. kb. mint gyerekvállalásnál is ki szokták hozni, hogy a gyerek megszületéséről az anya rendelkezhet kizárólagosan. (tehát lényegében a saját teste miatt leszarhat két másik életet. (az apa meg meg mint egy lumpen, aki miután kiélte aljas ösztöneit, már tovább is állt.. hát ja.. sorstragédia, hogy ez nagyobbrészt nem így van..))

pár valóban szemét, de soha el nem kapott barom miatt, rosszindulatú feltételezések mentén, az állam lesújt a tv szigorával a volt férjre (apai minőségén keresztül), tönkretéve a régi és az új családot/családokat is. (mert az ex sem érez elégedettséget eközben. csak romlik az eleve sem rózsás helyzet..), hogy "igaza" legyen neki a volt sérelmekben..

az új nő mégis mit ártott ebben a helyzetben? ellopta a férfit? hmm.. márha egy rossz házasság alatt a férj (alapos okkal, vagy alaptalanul) házasságon kívül kereskedett volna, sem a harmadik a hibás. /és erről nem is tudunk. lehet, hogy évekkel később találkoztak./ kíváncsi vagyok: te tényleg úgy gondolod, hogy az exnek van joga feltúrni a "next"nek és egyáltalán az újabb család életét, mert neki nem jött össze az "emberrel"?

a rögmagyar valóság pedig az, hogy a gyerektartás (bizonyos eseteket kivéve illetve kiegészítve) valóban a gyerektartásra fordítandó. semmi nem indokolja, hogy a gyerek érdekében biztosított új lakást (amelyet a posztoló elmondása szerint inkább ő hozott össze, mint neje) eladja az ex, és újat vegyen nagyobb hitellel, mint amennyi a korábbi ház értéke volt..

az említettek meg, ahogy mások is említették ma is és mindig is luxuskategóriát képviselnek. bezony. nem kéne úgy viselkedni, hogy a válással vesztett egy rohadék (de titkon, ahogyan egykoron is azért szeretett) embert, de nyert egy feneketlen pénzeszsákot.. az alapvető szükségleteket kell fedezni a tartásdíjból. a gyerek szellemileg, testileg megfelelő fejlődéséhez elengedhetetlen feltételek megteremtésére van. nem rongyrázásra. a kapcsolat érdekében (ami "anyunak" is jó, mert ugye a lánya nem eszköz az apa elleni harcban; ugye? ugye..) további pénzügyi ráfordítást illik adni, de azt követelni és nyakló nélkül, büntetésképpen.. khmm.. nem szép dolog..

posztoló gondolom nem azért említette, hogy társ nélkül él az ex mert egy élhetetlen (elnézést) fapicsának tartja, és röhög a sorsán. (mind tudjuk, hogy egyedülálló gyerekes nőnek sokkal nehezebb értelmes komoly társat találni; főleg amikor a gyerek serdül. kis korban meg ha lehet még nehezebb.).. csak mégis mit lehet arra mondani, aki mások életét nem rest szétszabdalni, hogy a felesleges döntéseit megalapozza (anyagilag); és, hogy hozzá nem tartozó emberekkel; emberpalántákkal kibánjon?

Abacs 2010.06.03. 23:36:49

"Az új asszony tudta mit vállalt, én annyira azért nem sajnálnám. Neki volt döntési lehetősége, az első kislánynak és a volt feleségnek nem. Apuka és az új asszonyt bevállalt 2 gyereket a meglévő ismert kötelezettség mellé."

Ez a stílus ex stílusa. Nem hinném,hogy az én exem írogatna itt,de borzasztó hogy vannak elvált nők,akik így gondolkodnak.
Még mielőtt Panasz Muki matematikai képességeimet semmibe venné, szeretném jelezni hogy nálunk is van két kiskorú gyermek. Rájuk nem kellene kiszámolni,hogy mennyi jut a fizetésemből?
Vagy az ilyen PanaszMukik szerint az lenne a leges legjobb,ha minden egyes filléremet egyenesen elküldeném az ilyen ex feleségeknek,hagy csesszék el ők,amikre akarják?
Az, hogy a két kiskorút miből tartom el, az az ilyen embertelen exeket nem érdekli.
Az "új asszony" kifejezést exem többször alkalmazta jelenlegi feleségemre.Ez érdekes momentum.

ÉN BOLDOG VAGYOK! VAN NORMÁLIS PÁROM ÉS NORMÁLIS ENGEM SZERETŐ CSALÁDOM! ÉS NEM VAGYOK EGYEDÜL!
Attól függetlenül vagyok boldog,hogy ex keresztbe próbál tenni. Az élet hozhat a jövőben olyan helyzeteket,amikor a sorozatos 10 éven keresztüli keresztbetevés a vesztét okozhatja.

Abacs 2010.06.03. 23:52:41

Csak még annyit:
Ha az ilyen exek feltennék magukban a kérdést,hogy amikor úgy döntöttek,hogy ettől a pasitól kell nekik gyerek,akkor valóban jól döntöttek? Ha igen,akkor miért kell úgy viselkedni mint a fekete özvegy? Ha nem, akkor meg magukat hibáztassák.

Ha pedig feltennék magukban azt a kérdést is, hogy ha véletlenül nagy baj lenne, pl. elütné egy kamion, és nincs tovább anyuci,....akkor kinek kell felnevelnie a gyereket?
Vagy az ilyen ex még akkor sem engedné, hogy apuka nevelje tovább?
Na tessék ezt átgondolni, és szerintem érdemes normális viszonyt kiépíteni!
Én ismertem olyan kétgyermekes életvidám anyukát, aki nemrég balesetben meghalt. Most apukáé lett a 2 gyermek felnevelésének felelőssége.Ilyen az élet.

Balance Of Power 2010.06.04. 10:17:46

@Abacs: Erre azt tudom mondani, hogy idealis esetben nektek kellene magatokhoz venni a gyereket, hogy normalis legkorben legyen, mert az ex nyilvanvaloan nem normalis. De ezek a dolgok tenyleg tulmutatnak a jogon. Joban van a lanyod amugy a te csaladoddal?

Racionalisan szemlelve pedig valoban kerdes, hogy "erdemes" volt-e ujra gyerekes, raadasul 2 gyerekes novel "kezdeni", de hat ez nem igy mukodik.

@Panasz Muki: Hogyhogy nem volt dontesi lehetosege az exnek? Nem arrol van szo, hogy a posztolo egyszeruen otthagyta a csaladot egy masik noert. Tonkrement a kapcsolat, pedig egyszar mar visszavonta a valokeresetet. Egy kapcsolatert minden nap meg kell kuzdeni akkor is, ha mukodik - bizony az ex is tehet rola, hogy most itt tart.
Amugy meg: elviszik az autot? WTF??? A kislany nem akar ferjhez menni, mert minden ferfi szemet??? Mivan??? Szerinted ezek a dolgok rendben vannak?

Abacs 2010.06.04. 10:49:56

@Balance Of Power:
A két gyerek közös, mi hoztuk létre őket a jelenlegi feleségemmel. 9 éves házasok vagyunk új párommal idén.
Ja, és az valóban igaz, hogy a volt feleség ezt nem tudja elviselni, hogy nekem azóta két gyermekem született, "fattyúknak" nevezte többször őket.Kaptam az élettől egy új tündéri lányt és egy rám fiút.
A nagylány nem szereti a mi két gyerekünket.Mi soha egy szóval nem mondtunk rosszat a nagylányról, de bizony kérdeznek a gyerekek és elmondjuk hogy apának van még egy lánya.
és hogy mennyire értelmes tud lenni két iskolás gyerek:
Az utóbbi évek alatt a feleségemmel mindig megbeszéltük, hogy megint mit követel a volt feleség,megint mit tett ellenünk és szóba jött néha a nagylány is,hogy miket mondott a két kicsi gyerekre az anyjával együtt.
Egyszer a lányunk megszólalt: "Nem baj,ha nem szeret .... minket,majd ha felnövünk mi sem fogjuk szeretni őt".
Szerintem ez az ellenünk nevelés törvényi támogatással egy egészségtelen társadalmi probléma,ami sok elvált apát érint.

Abacs 2010.06.04. 10:52:42

@Abacs:
tündéri lányt és egy fiút - helyesen

Balance Of Power 2010.06.04. 14:14:13

@Abacs: Ja, ha sajatok, az mas.
Ebben az esetben akarmilyen szomoru, ami nem megy, azt nem kell eroltetni. Szerintem egy majdnem nagykorutol elvarhato, hogy tudjon merlegelni - ez a duzzogas egy 10 evestol esetleg elfogadhato, egy 17 evestol szerintem nem.

Persze a nagykorusag sem minden. Az en unokatesom 20 evesen fordult az apja ellen, mert a szulok kapcsolata gallyra ment egy kis affer miatt. Minden amit addig kapott, az apjanak volt koszonheto, de ez valahogy elfelejtodott. Kesobb a nevet is levette. Egy volt kolleganom 28 evesen otthon lakott, majd egyszer csak a fater lelepett otthonrol egy masik no miatt - a csaj utana nem beszelt vele. Kerdem en: mi a fasz koze van egy felnott gyereknek a szulei maganeletehez?? Azert, mert egymassal nem jonnek ki, meg a szuloje mindketto.

Sics68 2010.06.05. 05:11:44

Abancs: avval kell kezdjem, hogy balfácan vagy, továbbá lúzer is. Sőt hülye is.

A fenti következtetésekre már az itteni dolgaid átolvasása után is eljutottam... aztán nézelődtem kicsit a neten (kerestem valamit gyermektartásra vonatkozó szabályozás kapcsán)és - úgy tűnik - ráakadtam a sztoridra/esetedre egy másik fórumban is.

De hogy miért is vagy balfasz, lúzer stb.

Benne vagy egy szar helyzetben. Nem arra gondolok hogy két nőnek csináltál gyereket - az ilyesmi megesik a férfiemberrel. A probléma viszont nem ez, hanem sokkal inkább az, hogy az egyik gyereked anyja, vagyis az exed "szívat". ( Azaz etikátlan, tisztességtelen, inkorrekt, szemét stb. módon viselkedik veled szemben. )

És Te meg hagyod ezt... látod EZ a hülyeség!

(És ott van még az is, hogy nem kizárt hogy a bíró is szívat... kissé elfogult ... de ez ellen is lehetne tenni, többféleképp is ... de Te még ebben az ügyben se léptél. )

***

Ok, nem kizárt hogy rosszul látom a helyzetet és ez nem így van - én annyit tudok/látok a helyzetből amit leírtál, meg hát ugye ottan van a "hallgattassék meg a másik fél is!" elv.

De mint ezt más párszor tisztáztuk, jelen fórum keretein belül alapvetően abból és csak abból indulhatunk ki, amit a tényálladékot elénk tálaló fél tényként elénk tár.

***

Mielőtt továbblépnénk, hadd mondjak még valamit.

Annyit, hogy alapvetően két ember hiányzik az életedből Abancs: egy ügyvéd és egy könyvelő.

Komolyan mondom, hogy nagy szükséged van egy okos könyvelőre és egy legalább közepes, de inkább jó ügyvédre. Ezek ugyan némi pénzbe szoktak kerülni (ha nem haverok... ) viszont a segítségükkel összességében sokkal olcsóbban megúsznád!

***

De lépjünk tovább, vagyis lépjünk végre közelebb az általad idehozott ügyhöz.

Az általad írtak alapján én úgy látom, hogy a volt feleséged sorozatosan inkorrekt dolgokat csinál:

1.
Olyan pénzeket követel tőled, amik neki ( / az általa nevelt gyerekednek ) nem járnak.
Pld. mi az hogy "összesített rendkívüli kiadások" ?!
Ezek követelésre a volt feleségednek semmi jogi alapja nincs.

( Erkölcsi alapon pedig? Hát, ezek olyan kiadások, amikbe ha akarsz és ha tudsz beszállhatsz, de ez nem várható el tőled... különösen akkor nem, amikor jelenlegi szar anyagi helyzetedben még két másik kiskorú gyerekért is felelős vagy. )

***

> állandó rettegésben tart minket,
> mindig jöttek a zaklató levelek az ügyvédjén
> keresztül, hogy pl. 3 napon belül fizessek ki
> 380 ezer Forintot valamiért (a tartásdíjon felül).

Mondom hogy hülye vagy. Nem értem, miért kell ettől rettegni. ???

Azt, hogy a volt feleséged mit követel tőled nyugodtan leszarhatod - jogi szempontból ugyanis semmi jelentősége sincs.

Ha a bíróság megállapít valami fizetési kötelezettséget, akkor azt teljesítened kell - egyebet nem. Ha lenne a közeledben egy ügyvéd (én nem vagyok az... csak muszáj volt utánanéznem dolgoknak) az már rég felhomályosított volna téged is erről...

De: a bíróság csak tartásdíjat szokott megállapítani, alapvetően vagyoni helyzetedhez és jövedelmedhez mérten.

Annak, hogy az exed ügyvéddel íratja meg a levelet neked, megint csak nincs semmi jelentősége. Nem kell beszarni attól, hogy ha egy ügyvéd ír neked valamit...! Az ügyvédek szeretnek fenyegetőzni - különösen akkor, ha más lehetőség nincs is a kezükben. Valójában viszont a maximum amit a fenyegetéseiből beválthat, az az, hogy bírósághoz fordul azaz "beperel".

Ettől viszont igazából csak akkor kellene félned, hogy ha volna esélyük megnyerni az adott pert/követelést. Csakhogy tőleg max. gyerektartást követelhetnek - azt meg már megítélte a bíróság... szóval ennél rosszabb helyzetbe már nem kényszeríthet a bíróság sem mint amiben most vagy...

Amúgy meg jó ha tudsz róla: nagyon sok ügyben nagyon sok ügyvéd fenyegetőzik azzal, hogy "beperel" valakit. Gyakorlatileg azért, mert vagy ezt "rendeli meg" tőle a kliense ... vagy mert bízik benne, hogy így eléri a célját, és a levélben megfenyegetett valaki beijed és megteszi amit követel tőle.

Mindeközben az érintett ügyvédek maguk is nagyon jól tudják, hogy ha tényleg eljut az ügy a bíróságig, akkro azt csak elveszíthetik... De azért bepróbálkoznak, legalább a levében fenyegetéssel ... az ugyanis nekik szinte ingyen van ("postaköltség") ...

Az, hogy tényleg bírósághoz forduljanak, más sokkal ritkább... annak ugyanis van megelőlegezendő költsége is, amit a bíróság felé kell befizetni, előre. Meg pervesztés esetén gazdasági jogvitában ( azaz polgári perben) a vesztes fél fizeti utólag a nyertes fél (bíróság által elismert) ügyvédi, utazási stb. költségét is.

( OK, a saját ügyvédednek szánt pénzt muszáj lesz neked megelőlegezned... de végül visszaperled az exedtől ezt az összeget is. )

Szóval a feleséged és az ügyvédje azt írkál neked amit csak akar, a papír elbírja, te meg (ha van eszed) leszarod. ( És elrakod - jó lesz később bizonyítéknak.)

Meg íratsz nekik egy kellően barátságos választ a Te ügyvédeddel, amiben kb. ennyi lesz:
" Nem fizetünk nektek egy kanyit sem, ha akartok pereljetek, találkozunk a bíróságon."

Ha az exed komolyan azt képzeli, hogy ezek a "rendkívüli kiadások" olyan dolgok, amiket kifizettethet veled, forduljon bírósághoz... és várja ki hogy a bíróság állapítsa meg, hogy neked ki kell fizedned azt amit követel ... na azt pedig várhatja. Tekintve, hogy nincs jogalapja a követelésének.

***

Más. Mint írod:

> Volt egy végrehajtás a per után fél évvel, mert nem találtam
> akkor semmi munkát és kevesebbet tudtam fizetni.

Mert gügye vagy, azért volt végrehajtás.

jogimegoldasok.hupont.hu/18/tartasdij-megallapitasa-csaladjogi-torveny-tartasdij-ugyved

( de más helyeken is ugyenez van fenn)

"
Gyerektartás megváltoztatása

Ha a közös egyetértéssel vagy bírósági ítélettel megállapított gyermektartás megállapításának alapjául szolgáló körülményekben lényeges változás állott be, a tartás mértékének megváltoztatását vagy a tartás megszüntetését lehet kérni.

Két éven belül a megváltoztatást csak akkor lehet kérni, ha az a felek kiskorú gyermekének érdekét szolgálja, illetve, ha a körülmények változása folytán a megállapodás valamelyik fél érdekét súlyosan sérti."

Megszűnt a munkahelyed -> azonnal bírósághoz kellett volna fordulnod NEKED MAGADNAK hülye ember, és kérned kellett volna a tartás megszüntetését/szüneteltetését... vagy egy jóval kisebb összeg megállapítását. ( Aztán mikortól ismét volt munkajövedelmed, természetesen ezt is azonnal be kell jelentened a bíróságnak.)

Mivel ezt AKKOR ( amikor kellett volna és lehetett volna) nem tetted meg rögtön ( hülye voltál, nem tudtad hogy megteheted...) így keletkezett egy jogerős tartozásod, aminek a behajtását jogi úton ( bírósági végrehajtás) is jogszerűen kényszeríthetti ki a volt nejed...

Ha lett volna eszed és kéred a tartás megszüntetését, felfüggesztését vagy jelentős összegű csökkentését (azon időszakra amikor munkanélküli voltál) akkor az adott időszakban valszeg nulla forint lett volna a tartási kötelezettséged, nem keletkezett volna tartozásod és nem lett volna végrehajtási eljárás sem.

De ezt már megszívtad, szóval lépjünk tovább.

2.
Az exed totálisan inkorrekt módon kezeli a jogi eljárást is, és ezzel neked (és új családodnek) kellemetlenségeket sőt csinál és anyagi ( vagyoni és nem vagyoni) károkat is okoz.

> Januárban volt a másodfokú tárgyalás, ahol rákérdeztek hogy
> van-e folyamatban végrehajtás, mert túlfizetésről van szó.
>
> Lapított a másik fél, sőt szóban a „nincs” szó még itt cseng a
> fülemben. Így a bíróság nem látta értelmét a túlfizetésben
> végzést hozni. De tisztázva lett, hogy rendezve volt a tartásdíj.
> Tehát ez január.
>
> Most jön a lényeg: májust írtunk, amikor jött a levél, hogy foglalási
> jegyzőkönyv készült, a földhivataltól kijött a végrehajtási bejegyzés,
> és ingóárverést tűztek ki 7 éves autónkra

Megint csak egyszerű a helyzet: be kéne szerezni a másodfokú tárgyalás jegyzőkönyvét, vagy ami még poénosabb, tanúként beidézni az ott ítélkező bírót :-) ... hogy ugyebár részedről túlfizetés volt, amit a tárgyaláson tisztáztatok is.

> a vh kérő ügyvédje másnap hogy én kifizettem a vh díjat,
> új számításokat végzett. Amiben össze-vissza tévesztett,
> nem adott hozzá 4 hónapot. Kihozta, hogy ők újraszámolták
> és mégis tartozok 50 ezerrel. Ez már vérlázító.
> Megint mentem a végrehajtóhoz, és hát neki tovább kell
> folytatnia az eljárást, nem tehet mást.

Ez baromságnak tűnik!

A végrehajtó a bíróságtól (ill néhány kivételes esetben más hatóságtól, APEH, VPOP, Pol.Mest.Hiv.)kapott papír (jogerős ítélet, végzés, végrehajtási lap...) alapján dolgozhat...

NEM az alapján, hogy egy ügyvéd mit mond neki.

Illetve persze amikor van jogerős végzés a bíróságtól ÉS a végrehajtást kérő vagy annak ügyvédje azt közli a végrehajtóval, hogy a tartozás nincs rendezve, akkor a végrehajtó "dolgozni" fog.

( Aham közben megtaláltam mi lehetett... "jövőben lejáró tartásdíj-részletre is" kiállított végrehajtási lap ... szóval azt kell majd a bíróságon igazolnod, hogy a végrehajtási eljárás megindításakor nem volt tartozásod/hátralékod... de megint csak mondom, szerezz ügyvédet, szerezz ügyvédet, szerezz ügyvédet ... )

De ... ha a tartozás valójában rendezve volt, ÉS a végrehajtást kérő tévesen tájákoztatja a végrehajtót (és a bíróságot is, amikor beadta a végrehajtást kérő papírokat)... na az egy érdekes helyzet. Bűncselekményt is tuti megvalósít...

> most egy sor beadvánnyal átautóztam a volt feleségem városába, és
> beadtam a keresetet a végrehajtás megszüntetésére,
> fizetési meghagyást a kifizetett vh díjra, amiit a Vht.40-41 szerint a volt
> feleségnek kellett volna.
> Most pedig egy végrehajtási kifogást.
> Természetesen mindenhová csatoltam a részletes elszámolást, hogy
> melyik hónapban mennyit fizettem és hogy áll az egyenleg.

Asszem nagyjából ezt kellett tenned.

Ezen kívül két dolgot tegyél meg: első, hogy keríts egy jó ügyvédet! ( Esetleg kettőt mindjárt mondom miért. )

Első ügyvéded lehet a feleséged városában levő is - legalább a helyi bíróságon járhat el.

( Az is vicces persze, hogy ha az ügyvédedet az ország másik végéből fogadod, és utána indítasz pert a volt feleséged ellen, valami olyan ügyben, amit tuti megnyers. De úgy intézitek, hogy legyne jó néhány tárgyalás.. A lényeg, hogy az ügyvéd utazási költsége is a nyertesnek megítélt perköltség része lesz ... nyami, több lehet mint az ügyvéd munkadíja, és ez is a volt feleségedet fogja terhelni... )

De ott tartottunk, hogy lesz egy (vagy több, valszeg egy mert max egyesítik) pered a volt feleségeddel, ami arról fog szólni, hogy Te azt állítod, hogy a gyerektartás rendezve volt sőt túlfizetés állt fenn, és ők ennek ellenére indítottak végrehajtási eljárást ellened, ezért kéred, hogy a ennek költségeit (a téged ért kárt) megfizetni legyenek szívesek.

Ezen felül (vagy ugyanebben az eljárásban vagy külön keresetben) bepróbálkozhatsz egy nem vagyoni kártérítés iránti igénnyel - hogy ilyen baromsággal zaklatnak... ( Ez nem biztos hogy nyerő, mert ha nem ítélik meg, akkor a perköltséget neked kellene fizetned.)

Van viszont egy tutibb dolog: ha és miután a bíróság megállapítja, hogy a volt feleséged (és az ügyvédje) úgy indítottak ellened végrehajtási eljárást, hogy közben jól tudták (a volt feleségednek tudnia kellett ... ) hogy a tartásdíj nem hogy rendezve van, de egyenesen túlfizetés áll fenn... szóval miután erről papírod lesz, jöhet a következő lépés... vagy jöhetnek a következő lépések:

1. büntetőfeljelentést teszel a volt feleséged ellen
1.b ha elítélik jó,ha nem, akkor agánvádlóként is eljárást indítasz ellene ugyanebben az ügyben)
1.c poénból bepróbálkozhatsz egy nem vagyoni kártárítés iránti perrel is, lásd fentebb.

2. ha és miután a volt feleségedet elmarasztalta a bíróság (mind polgári, mind pedig ami most még fontosabb: a büntető ügyben) gyerekelhelyezési pert indítasz a nagylányodért ... a követelésed alapja az lesz, hogy a volt feleséged ellened hangolja, meg hát amúgy is egy elítélt bűnöző aki alkalmatlan a gyermeknevelésre

3. ha a lányod mellé áll, akkor (addigra nagykorú lesz!) a következő keresetedben kérni fogod a gyermektartás megszüntetését, méltatlanság címén.

Magyarul (mint látod) így kell átmenni támadásba ... ne a feleséged szívasson már téged - szívasd Te, őt!!!

***

Még két dolog.

Egyik amit nagyon nem értek, az a szüleid viselkedése. Ha az én fiamat szívatná a volt menyem (jogtalan követelések, pereskedés, bírósági végrehajtó ráküldése ... ) én tuti nem fizetnék neki havi 15 ezreket...

Szóval el kéne beszélgetned a szüleiddel, hogy a továbbiakvan vagy az első unokájukat támogatják, vagy a másik két unokájukat (meg téged a fiukat) akkor látnak legközebb, mikor a pokolban jégrevü lesz ...

Tehát el kéne kezdened nyomulni a szüleidnél ezügyben. Pontosabban kezd el nekik sírni, hogy az "új" gyerekeid mennyivel rosszabbul élnek, fejenként jóval kevesebből, mint ami a nagylányodnak jut.

Aztán meg: evvel remekül lehetne idegelni a volt feleségedet - ha látja hogy azon vagy, hogy a nagyszülők megszüntessék az "ő" támogatását...

***

Másik: nagyon gügyén csinálod a fizetés, vállalkozás stb. dolgaidat!

Ha a jelenlegi feleséged BT-jében dolgozol: francért vagy állandóra bejelentett alkalmazott?! Különösen ha "télen nincs munka". Meg "diplomás minimálbér"?!

Na nem.

Ha nagyon muszáj, dolgozhatsz ebben a BT-ben ( nem ez az ideális).

A bíróság előtt jobb volna, ha nem családi vállalkozásban / "saját" cégben dolgoznál, hanem egy másik cégen keresztül számláznál...

Ha tényleg csak munkabért kapsz... és ha nem nagyon tudsz "költségelni", akkor ez nem gond.

Ekkor sokkal hihetőbben hivatkozhatsz arra, hogy ENNYI az éves jövedelmed, itt áll a papíron feketén-fehéren, egyéb jöveldemed nincs ... és két évente legalább 1x pert indítasz a gyerektartásdíj további csökkentése végett.

És persze dolgozz határozott idejű munkaszerződéssel. Az év kb. kilenc hónapjában dolgozol, három hónapig meg munkanélküli vagy, illetve munkanélküli segélyt és/vagy jövedelempótló támogatást (szociális segélyt) kérsz az önkormányzattól.

Ha jogszerűen akarsz játszani, akkor ez az út:
- minimalizálni a (legális) jövedelmedet
- a bíróságon minimumra csökkenteni a fizetendő gyerektartást
- és a lányod nagykorúságáig ez alapján fizetni csak

Még egy poén ( nem legális, de ezt jó eséllyel megúszhatod... a volt nejedet viszont az őrületbe fogod kergetni vele): kezd el totál hektikusan fizeti gyerektartást. Egyik hónapban ötezret, másikban harmincöt ezret. Ugye a két hónap alatt megvan a 2x 20 ezer...

Aztán egy hónapig semmi, aztán húsz. Aztán tizenöt. Aztán megint öt... utána húsz és pár nap múlva utalj megint 20-at ...

Lényeg hogy soha ne tudhassa a volt feleséged, hogy most épp mennyit fog kapni, ne számíthasson rá, ne tervezhessen vele.

Ha végrehajtóhoz fordul ( de nem fog ha már egyszer megszívattad egy jogszerűtlen végrehajtás-indítás kapcsán...) akkor az első felszólításra fizess ...

Jut eszembe: néha fenyegesd meg a volt feleségedet, hogy neked nem éri meg hogy neki fizetgetsz és inkább elmégy szociális segélyre, mintsem neki fizetgess... Hadd aggódjon, hogy akkor mi lesz... ( a FENYEGETÉS gyakran kellemetlenebb, lelki terror rulez! ... mint a beváltása... )

> Kérdésem az lenne, hogy Ti mit tennétek a helyemben?
> (Rövidtávon és hosszútávon, mert ez már 10 éve tart és
> még nem látni a végét.)

Lásd fenn.

1.
Szerezz egy jó ügyvédet és egy okos könyvelőt...

2.
Kezd el Te szívatni a volt feleségedet ( és légyszíves ÉLVEZD !!! ) ... ne hagyd, hogy ő szívasson téged!

> Egy kis lelki biztatásnak is örülök, mert megvisel már nagyon a történet.

Nem biztatás kell neked, hanem seggberúgás :-)

Ne légy már ennyire tutyimutyi... ( amivel nem csak magaddal tolsz ki, de a jelenlegi szerető feleségeddel és a két utóbb született prontyoddal is).

Átmenni támadásba, ami jogi úton nyerhető azt megnyerni, plusz támadást indítani minden fronton: jogi akciók ( pereskedések, büntetőfeljelentés, gyerekelhelyezési per (ezt nem megnyerni akarod hanem jól elhúzni és szívatni, idegesíteni vele a volt nejed) valamit egyéb szívatásokkal "szórakoztatni" a volt nejed.

( Poén: ígérsz neki valami jót szóban ... aztán elfeledkezel az ígéretedről, utóbb állítod hogy meg se történt ... képzeld el az idegállapotát ez után. ... )

bye
Sics

mokas_gizi 2010.06.05. 14:44:49

Amikor ez az egész kezdőzött akkor kellett volna nem sajnálni a pénzt egy jó ügyvédre...
Ha meg esetleg olyan ítélet születik ami nevetséges, igazságtalan akkor le kell menni feketén dolgozni, vagy olyan helyet találni ahol kevés pénzzel vagy bejelentve, sajnos most az országba így mennek a dolgok...

Abacs 2010.06.05. 16:03:14

@Sics68:
Köszi a sok tanácsot. Ezek szerint mégsem vagyok hülye, de aki nem volt még ilyen helyzetben, az nem tudhatja hogy valójában hogy is mennek a dolgok.

Na akkor kezdjük sorban:
A 10 év alatt elfogyasztottam már 5 ügyvédet, egyikkel sem voltam elégedett nagyon. Most éppen ügyvédet váltottam és találtam egy jó ügyvédet,aki képben van minden téren.

Az igaz,hogy szívatás történt,de sok infót még nem tudsz.Én nem akartam háborúzni, én a saját családommal akartam boldogan élni, tartani a kapcsolatot a nagylánnyal és fizetni amit kell.
A félreértések tisztázására:
Nem fizettem egy petákot sem soha az indokolatlan rendkívüli kiadásokra. A tértis levelek viszont idegesítőek akkor is, ha tudjuk hogy ki lehet dobni őket.
A per 2007-ben kezdődött.A volt nejem megtudta, hogy úszni fog a munkahelyem, és az ügyvédjével konzultálva beadta a felemelésre a keresetet. Amikor én elvesztettem a munkámat, akkor azonnal beadtam a leszállításra a viszontkeresetet. Tehát az egész per 2,5 évig tartott,ami szinte rekordnak számít. Azért eddig,mert a bíró és az ex ügyvédje jó kapcsolatban vannak,ez kiderült.Hiába adtam be elfogultságot,amikor érződött az egyenlőtlen bánásmód,elutasítottak. Az első ítéletben FELEMELTE a bíró tartásdíjat.Én csak lestem. Ennyit a mai bírói szabadságról. Másodfokon hatályon kívül helyezték és új eljárás indult.Akkor sem szállította le az elsőfok.Másodfokon leszállították.
Közben nekem is kellett támadnom,mert úgy hozta a helyzet.(tehát nem vagyok nyuszi)Folyik már egy magánvádas büntető és egy kártérítési per ex ellen. A büntetőt húzza a bíróság, 2 éve nem tűzött ki tárgyalást.(Most talán fog,mert úgy tudom utasították rá.)
Zajlik az élet.

Vannak dolgok,amiket pontosan úgy teszek,ahogy leírtad.Nem akarok részletezni.
Van most már egy jó ügyvédem és ő kézbe veszi a dolgokat.Bíztam az előzőben is, de valamiért nem tette a dolgát és ezért folyt a végrehajtás tovább jogtalanul.Az pedig köztudott,hogy a tartásra megfizetett összeg nem követelhető vissza. Beszámítható.
Sok jó ötletet írtál,amiket alkalmazni is fogok. Jó könyvelő van, és hidd el hogy én átmeneti állapotnak tekintem a helyzetet.Szeretek dolgozni, soha nem voltam segélyen és a kis (saját) 12 éves cégemet nem akarom átadni,eltüntetni,megszüntetni sem. Dolgozok és kész. Ha jön egy jó állás lehetőség,akkor szívesen leszek újra alkalmazott is.

Van egy olyan dolog,amit stratégiai szempontból nem akarok leírni, de ex lebukott megint egy ügyben.
A tárgyalási jegyzőkönyvet éppen a múlthéten kértem ki, valóban bűncselekményről van szó, mégpedig hamis tanúzásról. Menni fog a büntető feljelentés, de az ügy ennél bonyolultabb, mert nem csak ex van benne.

Én próbálok becsületesen élni és dolgozni.Pár hónap van hátra a nagykorúságig és akkor nekem kell borítanom csökkentésre/vagy megszüntetésre, meg is fogom tenni, mert jogilag meg van az alapom rá.

Azt tudnod kell még, hogy exnek egy olyan ügyvédje van,aki saját ügyének tekinti a dolgot, presztizs kérdésnek.Eddig nem tudtuk az okát,most már igen.Minden hátteret ismerünk (ezt nem akartam leírni). Olykor megállapítható az a tény, hogy exel meg is lehetett volna egyezni egyes kérdésekben, ha az ügyvéd nem szól bele az ügyünkbe. De mivel beleszólt úgy hogy az nem megengedhető stílusban történt, ezért a megegyezés lehetősége elúszott.
Sőt, a végrehajtásban kiderült hogy az ügyfele tudta nélkül folytatta a végrehajtást, amikor az ügyfelének nem volt már követelése.

Ha tudnál arra megoldást,hogy mit lehet kezdeni egy olyan bíróval,aki istennek képzeli magát, sorozatos hibákat ejt és az ítélete inkorrekt, és mégis nála hozzá kerülnek az elsőfokú ügyek,akkor azt a segítséget megköszönöm.Mert én nem jöttem még rá a megoldásra.
De az inkorrekt ex ügyvédje ellen is adhatsz jó tanácsot,mert sajna nem lehet ellene lépni semmit,úgy kell tekinteni mintha ex mondaná,írná amit mond/ír.
Szüleim: hidd el, több éve nyomom nekik azt amit írtál. "az unokájuk és helyettem is segítik pluszban" - ez a szöveg és nem tudok vele mit kezdeni - 78 évesek, öregek.

_drc_ · http://kurvannya.blog.hu 2010.06.05. 17:27:08

@Abacs:
a bírósági jegyzőkönyv az bizonyíték. a következő tárgyalásra vidd magaddal, és mondd mi a helyzet.

Ugyandehogy (törölt) 2010.06.05. 21:22:11

@Abacs:
de legalább látod a gyerekedet....

Abacs 2010.06.06. 10:15:40

@Babette_:
Nem látom.Volt hogy fél évig nem találkoztunk,mert "annyira utálja az apját,hogy nem akar veled találkozni" - mondta ex a telefonba,amikor a lányom telefonszámát hívtam.
Kb. 2-3 havonta találkozok vele most.
A gyámhivatal felvilágosított, hogy nem tehetek semmit, ha a lány nem akar, akkor nem akar. 16 évet betöltötte, nem kötelezhető a kapcsolattartásra.

Abacs 2010.06.10. 16:11:11

Fejlemény az ügyben:
A tárgyaláson ex jogi képviselője előbb kihozta azt, hogy nekem 120 ezres tartozásom áll fenn a mai napon. A volt feleségem megszólalt és ő meg azt mondta, hogy 30 ezres túlfizetésem. Az ügyvéd még próbálta befolyásolni az ügyfelét, hogy elmaradás, de a végén a bíró is látta hogy számolási hiba van, túlfizetésről van szó.Kialakult végül egy közös álláspont, túlfizetés van. Nem lett ítélet,mert a vh díjat még a következőben fogja eldönteni a bíróság,hogy kit terhel.Állítólag csak együtt lehet.
Elgondolkodtam ma, hogy ha ex és ügyvédje nem fizeti ki gyorsan azt a végrehajtói díjat és nem ismerik el a túlfizetést,amit közösen kihoztunk,akkor nemvagyoni kártérítést indítok személyiségi jogaim megsértése miatt.
Az nem állapot,hogy január óta eltelt 5 hónap, és idegbetegként kell élnem, mert jogtalan végrehajtás folyik ellenem.Se dolgozni nem tudok, se örülni bárminek is, korlátoztak mindenben. Az autót el akarták árverezni, a házunkon végig ott volt az ex neve a jogtalan vh bejegyzés miatt.
Érdekelne, hogy ti indítanátok-e kártérítésit a helyemben személyiségi jogaim miatt?

Abacs 2010.06.10. 16:13:28

Ha igen, akkor mit lehet kérni nemvagyoni összegként ilyen esetben? Nekem nincs tapasztalatom ebben. Mit szoktak megítélni?

Бабаяга 2010.06.10. 20:34:03

@Panasz Muki: A mi családunk igencsak jól fog járni az új adórendszerrel, de ennek ellenére nincs havi hatezrem a lányaim, illetve a magam kozmetikai kiadására, még így egyben sem.
Lehet, hogy a te jövedelmed mellett havi 40-50 ezret a gyerek extra költeni nem sok, de gondolj bele, hogy az átlag családban havi 40 alatt van az egy főre jutó nettó bevétel.
Az ilyen anyákat meg egyáltalán nem értem. Miért akar a máséból jól élni. Mert ugye, ha nem telik szuper számítógépre (miért is kell egy első gimisnek saját gép?), akkor legyen neki egy használt, vagy vegye meg azt a nyamvadt XP-t magában, gép nélkül. Miért járna több egy elvált asszonynak és gyerekének, mint annak aki családban él?
Én pampoghatnák a férjemnek, hogy Bugattit akarok és kéket, mert az jár nekem, de akkor se kapnám meg. Aki pedig elvált, az kipréselheti az exből a Bugattit is, legfeljebb beledöglik az ex, majd úgyis fizet az állam árvaságit.

Abacs 2010.06.12. 23:02:32

Arról mi a véleményetek,hogy a volt feleség és ügyvédje eltitkolták azt, hogy milyen végrehajtási cselekményeket kértek ellenem, holott a bíró ezt kérdezte.
A volt feleség átadta most már az ő elszámolását, amiben elismeri, hogy túlfizetésről volt szó január óta. Vagyis tudták pontosan hogy 60 ezer túlfizetés van, de aljas módon kérték a végrehajtás folytatását úgy,hogy a végrehajtónak átadtak egy valótlan,rossz számítást, miszerint én tartozok 90 ezer Forinttal.

szaGértő 2010.06.13. 07:30:37

@Бабаяга: "Mert ugye, ha nem telik szuper számítógépre (miért is kell egy első gimisnek saját gép?), akkor legyen neki egy használt, vagy vegye meg azt a nyamvadt XP-t magában, gép nélkül."

Ezt pontosan hogy gondoltad? Az XP install CD-t pörgeti az ujján? :D

Megjegyezném, hogy a harmadikos gyerek (általános iskola) informatikai képzésre jár, és kevesebb a gép, mint a gyerek, javasolták, hogy aki teheti, laptopot vegyen a gyereknek, hogy az órán mindenki géphez jusson.

De ha egyáltalán nincs gépe, hogy oldja meg a gyakorlást, és a feladatok megoldását?

Az én gépemhez nyilvánvalóan nem engedem oda, nem csak őt, senkit.

Sics68 2010.06.13. 09:26:28

@szaGértő:

Mikor legutóbb sürgősen kellett vegyek egy gépet, felmentem a vaterára vagy teszveszre, (franc emlékszik már melyikre) és megnéztem mi van.

Normális, "home" használatra
( szövegszerkeztész, netezés, filmnézés )
megfelelő konfigurációkat 50 ezer alatt láttam.

Végül kéz alól (ismerős ismerősétől) vettem egy konfigurációt. 40 ezerért ha jól emlékszem. 2.8-as Intel Pentium proci, 1025Mbyte RAM, 120 megás vinyó... valamint kellett bele egy működő videókártya, ami egy új GeForce 5500-as lett 256 mega rammal, 10 ezerért.

Ennyi, egy ötvenesből kijött.( Igaz, egyedül a videokártya volt benne új, bolti cucc. )

Ha nem megy rajta valami ami napi használatra nekem kell, majd szólok :)

Persze ez csak a hardware oldal, de akkor is: mi az istennek ennél drágább gép olyasvalakinek, aki még csak ismerkedik a dolgokkal ??

Abacs 2010.06.13. 10:07:13

@szaGértő:
Már elnézést,de számítástechnikai tanár vagyok. Ez a harmadikos "gyereknek számítógép" nekem vicces. Mert mit tanul rajta a gyerek?
Ugyebár a word,Excel,PowerPoint és a még egyszerűbb dolgokhoz elég egy pentium 3-as 800MHz-es gép bőven.Azért nem írom, hogy 500-as,mert az XP miatt jobb,ha 800-as van.Internetezésre is bőven megteszi.
Az ára használtan Vaterán 8.000-Ft (max), egy TFT monitor hozzá 10 ezer.
Miről is beszélünk?
Első számítógépnek butaság venni a gyereknek egy Pentium 4-es új gépet. Semmi értelme. Amikor esetleg már főiskolán autocad-del akar tervezni,na akkor azt mondom kell.De addig??
Mondjon legyen szíves valaki olyan programot, amit értettségiig tanul a gyermek és a hardwer alapkövetelmény Pentium 4-es.
Megmondom hogy mi a helyzet. A játékokhoz kell a Pentium 4. Na azt meg nem a számítógépen kell játszani. Vagy egy PS2-őt kel venni,vagy kimenni a játszótérre (vagy valahová) a barátokkal.
/szerintem/

Abacs 2010.06.13. 10:11:08

Még csak annyit: a jogtiszta alap XP 28 ezer HUF, és csak a word,excel (Office) kb. 60 ezer.
Ha egy adott gimiben X diák van, 90%-ának van saját gépe otthon, szerintem elég kevés jogtiszta progi van a gépeken.

Sics68 2010.06.13. 14:21:14

[OFF]
Egen, igazad van , az XP az tétel... bár erősen gondolkodom egy a jelenlegi XP-mnél is jogtisztább (az ui egy megszűnt cégé...) oprendszer beszerzésén.

Különösen egy jogtiszta linux-én :-)))

A word és tettestársai elismerem drágák, ezért is van évek óta Open Office (régebben meg StarOffice) a gépemen.

[/OFF]

Abacs 2010.06.13. 15:02:13

Ezt csak azért írtam le, hogy ma már a szoftver sokkal többe kerül,mint egy használható gép.
Megmondom őszintén,hogy internetre és office-ra én visszaléptem az időben.Rájöttem,hogy a P4 értelmetlen dolog ezekre.Semmi olyat nem vettem észre,ami a "gyorsabb" jelzővel tudtam volna jellemezni a programoknál.Viszont, ami ma már lényeges részlet, az a fogyasztás. Régebben be volt állítva egy P4-es gép,amiben egy 400W-os táp volt, mellette egy 17'-os hagyományos monitor,ami 250W. A kettő együtt evett 650W-ot, ami brutális. Először le lett cserélve a monitor 15' TFT-ra,ami 60W-ot eszik. A jelen állapotban egy P3 laptop van,ami 60W-os fogyasztást produkál. A 400W és a 60W között jelentős a különbség.Ha a családban 2 gép van lecserélve,akkor 800W helyett 120W.Sokan már keresik internetre a kisfogyasztású gépeket, nem biztos hogy a nagyfogyasztású P4 nagy monitorral a nyerő.

szaGértő 2010.06.13. 21:14:01

@Sics68: És akkor hetenként egyszer autóval szállítom be a gépét?

Ha meg számítástechnika tanár vagy, biztos hallottál a ComoLogo-ról... Az pont harmadikosoknak való.

Azt, hogy butaság-e venni, azt meg hadd döntsem el én. De ha 40-éert megveszed a gépet (amin a nyakamat teszem rá, hogy illegális XP van, legalábbis az esetek 98%-ában), és veszel hozzá 26-ért egy X-t, akkor az már 66, én meg vettem neki egy netbookot 160 gigás vinyóval, legális XP-vel. És belefér a táskájába. És élvezi, amit tanul, a legjobb az osztályban.

Egyébként meg tényleg nem akarlak bántani, de láttam már olyan számítástechnika tanárt, akinél tíz klasszissal jobbak voltak a gyerekek... :D

szaGértő 2010.06.13. 21:14:55

@Sics68: Bocs, nem neked akartam, hanem @Abacs: -nak.

Abacs 2010.06.13. 22:42:16

@szaGértő:
ComLogo? Comenius Logo?

A suliban XP van a gépeken, pedig a Linux is hasznos lenne (ingyen).Persze, lehetne a legújabb op rendszerekkel is foglalkozni, a legújabb laptopok oprendszerével is. Én azt mondom, hogy középiskolában szakkörön kell is, de főiskolán sem foglalkoznak mindenhol ezekkel sajnos. Nem is az op rendszer a lényeg, mert nem abból fog megélni,inkább mondjuk egy CAD program kezelése, és megtanulni dolgozni benne.

Ami a gépet illeti: én is előnyben részesítem a notbookokat, de el kell mondjam, hogy 20 ezerért lehet kapni használtan jó akkuval, garival p3-as 1000-es gépet. Amin most ezt írom, ez is olyan és rendben van.Nekem bevált.

Egy új gép esetében is 1 év garancia van, utána semmi. Ha alaplap megy tönkre, akkor gépcsere. Másik lényeges kérdés, hogy mikor nevezünk egy gépet elavultnak? Fél év? 1 év? Sajnos, ami a legújabb gép most a boltban, az 1-2 év múlva elavultnak számít az újhoz képest.
Egy számítógép amortizációja sokkal gyorsabb,mint egy autóé.
Én ezért javaslom inkább a gyerekeknek, hogy a használtat lehet kicserélni minden évben (vagy 2 évente) a legkisebb anyagi bukással.

Gratulálok, hogy a gyermeked ilyen okos.Meg is érdemli a gyermek a notbookot,ha ő a legjobb.
Ha viszont a gyermek hetente egyszer használja tanulásra és inkább játékra,msn-re, akkor jó az a használt is.

Abacs 2010.06.14. 09:55:28

@Abacs:
Az utolsó mondatot azért írtam,mert van a rokonságban egy leányzó,aki 12 éves korában kapott egy vadi új számítógépet.A gép alaphibás lett 1 év után, a HDD is tönkrement nemrég, szóval lett ráköltve sok pénz. Már megbánták,hogy újat vettek,használt laptopon gondolkodnak ők is most,amit vihet magával a suliba is.A legtöbbet msn-ezik a lány,hétközben fél 11-ig,hétvégén éjjel 2-ig is(!), amit én pl. nem engednék.

Ha lehet,akkor engem a véleményetek érdekelne a korábbi beírásra:

"Arról mi a véleményetek,hogy a volt feleség és ügyvédje eltitkolták azt, hogy milyen végrehajtási cselekményeket kértek ellenem, holott a bíró ezt kérdezte.
A volt feleség átadta most már az ő elszámolását, amiben elismeri, hogy túlfizetésről volt szó január óta. Vagyis tudták pontosan hogy 60 ezer túlfizetés van, de aljas módon kérték a végrehajtás folytatását úgy,hogy a végrehajtónak átadtak egy valótlan,rossz számítást, miszerint én tartozok 90 ezer Forinttal."
süti beállítások módosítása