Sógorom, a zugügyvéd

...and justice for all.

Ön is tud egy érdekes esetet? Írja meg a zugügyvédnek!

Hirdetés

Utolsó kommentek

Linkblog

Friss topikok

Utazási ajánlatok

Fojtogatós kutyatámadás

2009. augusztus 24. - zugügyvéd

Az alábbi levél egy nem mindennapi kutyatámadásról, és egy sajnos mindennapi rendőrségi feljelentés-elhárításról szól. Pedig ennél kisebb dolgokért is nem egyszer eljárást indítanak garázdaság miatt.


Kedves Zugügyvéd!


Tanácsot szeretnénk kérni, hogy kihez fordulhatunk ilyen üggyel, van-e valamilyen fórum, vagy van e valamilyen lehetőségünk, tehetünk-e bármit ilyen esetben.

Egy barátnőmék kutyasétáltatás közben elhaladtak egy futtatónak használt terület mellett, ahol a környéken már hírhedt férfi állt az apjával és dobermannjaival. A szuka dobermann hirtelen megindult a barátnőmék kutyáinak, támadott. A barátnőm kiképző, és ilyen esetekben nem hívja vissza a kutyáját, de pórázon tartja és visszaszedi. Így a dobermannak nem ment neki, csak megindult, reagált a támadásra. De ekkor már ott volt a dobermann gazdája is, aki nekiesett a barátnőm kutyájának, rugdosta. Erre a barátnőm ráüvöltött a támadójukra. Mire a dobermann gazdája nekiesett a barátnőmnek. Megragadta és felemelte a nyakánál fogva, fojtogatta, lenyomta a földre, húzta az aszfalton, dulakodtak. Dulakodás közben a barátnőm kutyája kiszabadult a pórázból, segíteni próbált a gazdájának, de nem kapott parancsot támadásra, így csak meg-megcsípte a támadót. Aki hol a barátnőmet fojtotta, hol a kutyát rúgta. A dulakodásnak az vetett végett, hogy a támadó kutyái eltűntek, így azok után eredt és otthagyta a barátnőméket.

 

Ekkor hívták a rendőrséget, hogy megtámadták őket. A telefonból visszanéztük, a diszpécser 16.05-kor vette fel az adatokat. Az első járőrkocsi 16.40 körül ment el mellettük, az intésre nem állt meg (mindez Óbudán, az Árpád-hídi HÉV megálló közelében történt, nem a világ végén). Később észrevettek még egy járőrkocsit, ami szintén nem állt meg nekik, de kicsit odébb leparkolt. Odamentek hozzájuk, megkérdezték, hogy a bejelentésre jöttek-e ki. Nem. Mikor elmondták, hogy egy férfi megtámadta és fojtogatta a barátnőm, azt a választ kapták, hogy ha akarnak, tegyenek feljelentést a III. kerületi rendőrkapitányságon.

 

A Tímár utcai kapitányságon várakozás közben egy rendőr azt tanácsolta nekik, hogy hagyják az egészet: maximum szabálysértés miatt pénzbírságot kaphat a férfi, mivel póráz nélkül volt a kutyája. De az ügyben nem a dobermann támadása a lényeg. Az állat csak megindult, de nem tett semmit. Míg a férfi fojtogatta a barátnőmet. Úgyhogy ragaszkodtak hozzá, hogy feljelentést tesznek.


A jegyzőkönyv felvétele nem sikerült pontosan. Többször is kérte barátnőm a javítását, hogy nem arra kívánnak feljelentést tenni, hogy póráz nélkül sétáltatta valaki a kutyáját. Hanem a fizikai erőszak ellen, amit a gazda követett el. Nem tűnik ki a jegyzőkönyvből a támadás súlyossága sem. De az intézkedő rendőrnő szerint így is „fedi a lényeget”.

 

Látlelet szempontjából nem érdekes az ügy, mivel a sérülések 8 napon belül gyógyulnak, és zúzódáson, ödémán kívül mást nem tud felmutatni a barátnőm. Meg egy pontatlan jegyzőkönyvet, ami szerint valójában nem történt semmi különös.
Ellenben lehet ő járna rosszabbul egy peres ügyben, mivel ő látványosabb sérüléseket okozott a támadójának (megharapta), illetve neki a kutyája is részt vett a dulakodásban.

 

Talán naivan hangzik, de akkor is elképeszt, hogy megtörténhet ilyesmi bárkivel, és tehetetlennek kell érezze magát. Nem csak maga a támadás döbbenetes, de a rendőrség nemtörődömsége is. Jogi úton gondolom, valóban úgy fest a történet, hogy a támadó férfi kap esetleg valami pénzbírságot, amiért nem volt póráz a kutyáján. És egy megerősítést, hogy ellenben bátran ütlegelhet bárkit, ha ehhez támad kedve.

 

Nem csak a barátnőm nevében kérdezem, hogy lehet-e tenni valamit. A környéken mindenki igyekszik kerülni ezt a férfit, félnek tőle.
Lehet-e esetleg közösségként fellépni a támadó ellen, ha többeknek van panasza rá?


Előre is köszönjük a segítséget, ötleteket.
Maradok tisztelettel:
bzs
 

85 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://zugugyved.blog.hu/api/trackback/id/tr791335022

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ace911 2009.08.24. 15:35:59

Én is szeretnék kérdezni egyet: ha fojtogatták (=életveszélyben volt) és ennyire ért a kutyákhoz, akkor miért nem hívta a saját kutyáját segítségül?? Azzal egyébként biztos többet ért volna el mint egy feljelentésel..

mesekukac 2009.08.24. 16:10:13

milyen kutyái voltak a barátnőnek?

Caracalla 2009.08.24. 16:13:28

Így nem csoda, hogy milyen szép arányban csökken a közterületen elkövetett erőszakos cselekmények aránya...

BéLóg 2009.08.24. 16:19:28

Sok sikert kívánok a küzdelemhez, már ha meg van hozzá a bátorság...
De azt én sem értem, ha egyszer fojtogatták és a hölgy kutyakiképző, MIÉRT nem parancsolt rá a saját kutyájára?
Hát nem azért tréningezett vele éveken át, hogy egy ILYEN szituációban segítségére legyen?

Sejtem hogy éppen azért nem tette, mert megrettent a várható következményektől. Sajnálom, de az átlagember fejében -- szemben a szóbanforgó aljadékkal -- mindig is ott vannak a lehetséges KÖVETKEZMÉNYEK.

Magunk közt szólva, ha a kutya parancsot kapott volna a támadásra és leteríti a támadót, mivel védekezhetett volna a gazember utólag?
LEGKÖZELEBB ezt kell megfontolni!

Még egyszer nagyon sajnálom az elszenvedett lelki és testi sérelmeket!

pakesz (törölt) 2009.08.24. 16:24:15

egy este el kell kapni es jol elverni, ezt teheti a kozosseg :)

v_lad 2009.08.24. 16:24:43

Szerintem ha éppen teli marokkal fojtogatnak, akkor nem biztos hogy megfelelő hangerővel (illetve hangsúllyal) ki tudom adni a parancsot a kutyának a támadásra...de mivel még nem voltam ilyen helyzetben ezért csak találgatok...

Netuddki. 2009.08.24. 16:25:29

"Lehet-e esetleg közösségként fellépni a támadó ellen, ha többeknek van panasza rá?"

Persze összefogtok aztán jól elpi.ázzátok. Ezek szerint ő se fog tudni feljelentést tenni, ha már egyszer nem veszik fel a rendőrségen.
Csókoltatom az adónkból eltartott rendőrséget, hogy önbíráskodásra kényszerítik az embereket a nemtörődömségükkel.

Tényleg a bíróság előtt lehet erre hivatkozni, ha a megvert kutyás úr feljelente? Mármint, hogy a rendőrök b.tak intézkedni.

Esetleg lehet még feljelentést tenni az ügyészségen. A rendőrök ellen.

borzimorzi 2009.08.24. 16:26:00

Ne haragudj, de nem tűnik pártatlannak a beszámolód. Ha a b.nőd valóban életveszélyben lett volna, akkor segítségül hívta volna a saját kutyáját. Életveszélyben ugyanis nincsenek egyéb megfontolások, csakis a túlélés számít.

Remélem, hogy legközelebb majd valamelyik fegyveres rendőrt támadja meg a dobbermanok tulaja, akkor szépen bele lehet ereszteni pár darab ólmot előbb az emberélet kioltására használt eszközökbe - a kutyákba -, aztán, ha az ürge maga is beszáll, akkor beléje. Jogos védelmi helyzet, ráuszította a kutyákat a rendőrre, majd azok epusztulta után saját maga próbálta meg a gyilkosságot elkövetni.

Ha ugyan igaz, és ha valóban így történt, akkor remélem, hogy legközelebb olyannal szemben húzza ki a gyufát, akiben emberére talál.

Csót:
b

nem vállalom 2009.08.24. 16:27:47

Ennek a jogrendszernek és rendőri hozzáállásnak megvan az az oldala is, hogy ha megtámadnak, ahelyett hogy hagyod magad folytogatni a kutyával együtt úgy helyreteszed az embert hogy nem teszi ki az ablakba. Jobban jársz. És hogy miért? Mert az ember 16:05-kor felhívja a rendőrséget, 16:40 körül már az arrajáró járőrök is leszarják, majd bemegy a rendőrkapitányságra, ahol el akarják küldeni, majd egy pontatlan jegyzőkönyvvel feljelent mint ismeretlen tettest. Ismerős a történet?

instant legenda 2009.08.24. 16:28:20

Simán rá kell engedni a kutyát a támadóra.
Ha a kutyának van engedelmességije, és jártak rendesen ÖV-re, akkor egy csettintés visszahívni.

A tahónak meg egy életreszóló lecke.

instant legenda 2009.08.24. 16:29:46

Jelzem, ha valaki belerúg a kutyámba(Bullmasztiff, 63 kiló), arra is simán ráküldöm.


Anyját rúgdossa.

A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél · http://www.planetside.blog.hu 2009.08.24. 16:31:52

Hát igen, a lány a kutyákhoz értett, az emberekhez nem. A kutyájában bízott, hogy a pórázzal majd féken tudja tartani, de az emberben nem ismerte fel a támgadó szándékot...

Gondolom, ha nem bízott volna a kutyában, elengedi, hogy ne ő legyen az aki a másik kutyával verekedés közben még akadályozzai is. Itt tehát nem számított komoly konfrontációra.

Bezzeg az ember... szerintem egy ilyen esetben jogos védelem lett volna a betanított kutya alkalmazása is. Persze nem lett volna kellemes hónapokat vizsgálati fogságban tölteni...

Szomorú mai magyar közállapot.

Kötél - tudjátok kinek!

Ui.: Nem lehet ragaszkodni ilyenkor, hogy a rendőrség szó szerint vegye jegyzőkönyvbe a sértett által elmondottakat? Akkor nem lenne elkenés, meg mismásolás...

ke-cula 2009.08.24. 16:33:06

Na lúzerek. Itt a megoldás. Veszel két szépen megtermett, jól képzett (főleg támadásra) pitbult (vagyis csak olyasmit, mert ugye ha jól tudom az nálunk tilos). Amikor a pacák sétáltat, te is csak póráz nélkül. Aztán szépen kiadod az öl, gyilkol bármi vezényszót és elsétálsz. Pórázt ne vigyél, azt, hogy a tied a kutya tagadd le, sőtt jó ha te hívod a hatóságot, persze kicsit később. Azt jónapot!!

gpetersz 2009.08.24. 16:35:17

F*sz kivan ezzel a demokráciával. Ahogy a Dilizsarukban is van: "Mindenki bűnös. Mindenkit bezárnék. Csak az jöhet ki aki minden kétséget kizáróan bizonyítja, hogy ártatlan."

ke-cula 2009.08.24. 16:36:20

@A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél: De lehet, csak hülyén csinálták. Mentőt is kell hívni, arra hivatkozva hogy rosszul vagy. Ha kiér zihálni kell, meg rosszul lenni. Bevisznek kivizsgálnak, ilyenkor a rendőrnek el kell járnia, mivel személyi sérülés történt (a mértéke szinte mindegy). El fognak járni, mivel a mentők autómatikusan hívják őket ilyen esetekben.

Pierre73 2009.08.24. 16:39:42

a dolog tényleg kicsit nehéz. Elsősorban az a kérdés, hogy van-e szemtanú, esetleg térfigyelő kamera. Ha nincs, akkor szinte lehetelen bármit is elérni. Garázdaság, könnyű testi sértés, amivel elő lehet hozakodni, más nem.
Sajnos átérzem a tehetetlenségedet, de ha nincs kellő bizonyíték a pali ellen, akkor olyan a szitu, mintha valaki szájonverte volna csak úgy az utcán... Ráadásul tanúnak hozzátartozó, barát, barátnő sem ideális, mert elfogultságot feltételeznek. Ennyi nagyjából. :(

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2009.08.24. 16:40:33

A rehendőrséget hihivjaha... Hehehe.. hahaha... Hát ilyen jót rég nevettem. Hol élsz Te? .-)))

Art Mooney 2009.08.24. 16:41:27

1. a rendorseg a jelek szerint ismeri es vedi a fenti agresszort.
2. aki a holgytol azt varja, h a kutyajaval marassa meg az agresszort, az fog meg egy nagyot csodalkozni amikor evekig jarhat a birosagra onbiraskodas bcs-e (?) miatt.
3. a legbolcsebb megoldas: lenyelni a bekat, hagyni ezt az ugyet es beszallni abba a kuzdelembe h a kozossegi jogok vegre ne legyenek alarendelve az egyeni szabadsagjogoknak, es ez csorogjon szepen vegig a jogrendszeren. egy pepper spray beszerzese sem rossz otlet...
4. kevesbe bolcs megoldas az onbiraskodas, a gazdan v a kutyain, otleteket nem adok, de mindenkepp ugy erdemes, h elteljen par honap es az elkoveto ne legyen beazonosithato, kulonben az agresszor es a sundorseg egyuttmukodve fog a valaszcsapason dolgozni - es mivel erre szakosodtak, gyakorlatuk az van benne..

Koky_ 2009.08.24. 16:41:44

@borzimorzi: ne haragudj, kerülj olyan helyzetbe, aztán számolj be róla pártatlanul. Én teljesen megértem, hogy ilyen helyzetben nem tud gondolkodni tisztán az ember. Az ólmot pedig nem a kutyákba kell ereszteni, hanem az igazi bűnösbe. Agyatlan hülye vagy.

mesekukac 2009.08.24. 16:41:48

@borzimorzi: egyetértek, nekem is sántít a történet. Ezért is kérdeztem, hogy milyen kutyái vannak a barátnőnek, mert ez nem derül ki (szándékosan?) Gondolom, nem spánielek vagy tacskók, el tudom képzelni, hogy pl. Staffordshire vagy más hasonló "békés" kutya. Szóval milyen és hány db kutyával volt a barátnő? Valamint:

"a környéken már hírhedt férfi állt az apjával és dobermannjaival" -- miért nem kerülték ki őket nagy ívben?

"Így a dobermannak nem ment neki, csak megindult, reagált a támadásra." -- ezt nem kellett volna megvárni, ha valaki kutyatartó, tudja, hogy az ilyen esetekben mit kell csinálni

"De ekkor már ott volt a dobermann gazdája is, aki nekiesett a barátnőm kutyájának, rugdosta" -- valószínűleg nem véletlenül, hanem mert féltette a dobermannjait

phaidros 2009.08.24. 16:44:34

@mesekukac: "ezt nem kellett volna megvárni, ha valaki kutyatartó, tudja, hogy az ilyen esetekben mit kell csinálni"

Ebből látszik, hogy még kutyát sem láttál, nemhogy kutyatartó nem vagy. :) Ha a kutya, ha megáll, miután reagál a támadásra, egy elég jól képzett kutya. De megnézném azt az embert, amelyik még azelőtt reagál, mielőtt a kutyája. Úgy érted, legyenek neki gyorsabb reflexei is, mint a kutyának?

...

Koky_ 2009.08.24. 16:45:21

@mesekukac: tipikus. Az áldozatból bűnös lesz. Majd még neki kell bizonyítani, hogy ő volt az eset elszenvedője, a dobermannos pedig a szegény szenvedő alany.... Mit is várunk az illetékesektől, ha az átlagember is így gondolkozik?

phaidros 2009.08.24. 16:45:36

@borzimorzi: már miért kéne a kutyába?

Koky_ 2009.08.24. 16:46:05

@phaidros: tökéletesen igazad van.

phaidros 2009.08.24. 16:47:13

A rosszullétimitálás nem rossz tipp autóbaleset és akadékoskodó fél esetén sem. Sajnos ez az egy módja van, hogy komolyan vegyenek. De utólag sztem nincs értelme az egésznek.

mesekukac 2009.08.24. 16:49:01

@phaidros: nem, úgy értem, hogy ha látom, hogy a futtatóban a környék hírhedt rosszarcú emberei vannak a kutyáikkal, akkor nem viszem oda az én harci kutyáimat, kvázi kiprovokálva az összetűzést...

belekotty 2009.08.24. 16:50:26

Na a III. kerületi rendőrséget hagyjuk éppenséggel, lehetne sokat mesélni róluk.
Manus kutyáival 1ütt lefényképez, lefilmez. Jutyubra feltesz, interneten közzétesz internetkávézóból.
Pici cédulákat csinál, a film elérhetősége rányomtat, környéken postaládákba beszór.
Manus kerülni-utálni fogja mindenki.

Art Mooney 2009.08.24. 16:52:09

@mesekukac:

> "a környéken már hírhedt férfi állt
> az apjával és dobermannjaival" --
> miért nem kerülték ki őket nagy ívben?

talan mert az embernek legyen mar joga kozteruleten setalni?

kerlek meseld el, h h setaltatsz pld. a nyockerben kutyat, ha minden utcaban legalabb fel tucat gyanus elem nez ki a fejebol.

> "De ekkor már ott volt a dobermann
> gazdája is, aki nekiesett a barátnőm
> kutyájának, rugdosta" -- valószínűleg
> nem véletlenül, hanem mert féltette a
> dobermannjait

az nem tunt fel h a dobermann tamadott? a gazdajanak a rugdosas helyett inkabb vissza kellett volna hivnia a kutyajat, nem?

hihetetlen, h egyesek az aldozatot teszik felelosse az agresszor helyett.

gyík (törölt) 2009.08.24. 16:59:14

Legközelebb az alábbiakat kell tenned és biztos jön a rendőr:

A, Itt verik a cigányokat, jöjjenek gyorsan!
B, Gárdisták egyenruhába gyülekeznek, alakzatban állva.

Erre a kettőre 100% ugranak.

mesekukac 2009.08.24. 17:01:16

@Art Mooney: én nem ítélkezem, pontosan ezt szeretném elkerülni, csupán annyit próbáltam felvetni, hogy valóban így történt-e minden, mert elég egyoldalúan van beállítva a sztori, ami a megfogalmazásból (és bizonyos tények elhallgatásából, pl. milyen/hány kutya állt a másik oldalon) kitűnik...

Silent Bob 2009.08.24. 17:05:20

Azóta szájbaverted már az illetőt egy vascsővel?

mesekukac 2009.08.24. 17:11:23

@Art Mooney: "talan mert az embernek legyen mar joga kozteruleten setalni?" -- ez naív szemlélet, kicsit olyan, mint amikor a tudatos gyalogos peckesen átmegy a zebrán (hiszen elsőbbsége van!) majd elcsapja az autó, utána hiába hangoztatod a KRESZ-t, neked már kampec - bár igazad volt.

Ha kopasz kigyúrt csávókat látsz pitbullokkal, akkor te ne menj oda a tiéddel, még akkor sem, ha jogodban áll -- van néhány ilyen alapszabály az életben :-)

Gabiiiiii 2009.08.24. 17:11:30

ma beszeltem a tamadoval,mpost mar ismerem mindket oldal verziojat is...Tenyleg eleg agressziv es elismeri,hogy hiba volt....Elmondtam neki a kornyekbeli kutyasok velemenyet az uggyel kapcsolatban,ne csodalkozzon,ha mindenki hatatfordit neki es nem all szoba vele

Gabiiiiii 2009.08.24. 17:13:22

a kutyak kozott kerites volt,a dobermann gazdaja ugrott at a keritesen es bantotta a lanyt,aki koztunk legyen szolva fiatal es osszesen nincs 45 kilo...A "tamado" pedig egy meglett ferfi minimum 90 kiloval

Gabiiiiii 2009.08.24. 17:17:43

@borzimorzi: en nem vagyok egy nagy kutyaszakerto,de a lany kutyatrener,egy dog meretu kutyaval setal,legalabb 80 kilo,de annal okosabb,jamborabb es szofogadobb kutyat a kornyeken sem lattam soha....Legalabbis az enyemnek az egesz fejet a szajaba veszi,ugy jatszanak:)

Art Mooney 2009.08.24. 17:19:02

@mesekukac:

1. ocsmany csusztatas. nem azt mondtam, h setaljon csak ott, hanem h JOGA VAN setalni.

2. a bcs nem toleralhato, te se tedd.

mesekukac 2009.08.24. 17:19:49

@Gabiiiiii: emiatt tényleg egy vadállat az illető... hogy lehet egy nőt bántani??

és a lánynak milyen/hány kutyája volt? (visszatérő kérdésem)

Gabiiiiii 2009.08.24. 17:21:46

@mesekukac: ugy tudom aznap a ket lany setalt 2 dogmeretu kutyaval...De ok kivul a keritesen a dobermanos pedig belul az anyakutyaval meg azt hiszem 3 kicsivel...

Gabiiiiii 2009.08.24. 17:23:14

en masnap lattam a lany nyakat,a nyaka hatso felen,mivel a pasinak nagy keze van,ezert ott voltak meg az ujjlenyomatai,a fel oldala,labaszara vegighorzsolva,ahogy huzta a foldon es meg akkor is sokat krakogott az elozo napi fojtogatastol

mesekukac 2009.08.24. 17:25:34

@Art Mooney: persze hogy joga van, nem is ez a kérdés, hanem a kockázatfelismerés és annak ésszerű bevállalása.

de ez már offra ment, mert időközben Gabiiiiii feltárta az igazságot...

spanyol inkvizíció 2009.08.24. 17:30:36

@Gabiiiiii: és pofán verted egy vascsővel?

mesekukac 2009.08.24. 17:32:27

@Art Mooney: bizonyára félreolvastad, én a bcs (ti. a lányon elszenvedett testi sértés) ELŐTTI történésekről beszéltem eddig. A férfi viselkedése a lánnyal szemben elítélendő, ezt senki nem vitatta vagy tolerálta.

Gabiiiiii 2009.08.24. 17:34:45

@spanyol inkvizíció: az a vicc ebben az egeszben,hogy nekem csak 1 eves lesz a kutyam,tehat nem tudom az elozmenyeket,mert ez a viszony nem most kezdodott....Mindenesetre oszottam ma delben rendesen ,mikor talalkoztunk,mert en kulonosen erzekeny vagyok barmilyen eroszakra.Engem erdekes modon soha sem szoval,sem tettel nem bantott,valamiert kedvel engem is es a kutyamat is..
Mindenestre en mar lattam mas affert is,ami akkor nem torkollott eroszakba,de nem sokon mult es mar akkor elkonyveltem ,hogy nem kell nekem mindenkivel baratkoznom...Aznap este,mikor megtudtam a hirt es elmeseltem itthon,a csaladom mar keszitette a baseballutoket,ha engem barmi erne...:) de nem fog

mesekukac 2009.08.24. 17:41:42

@Gabiiiiii: "ugy tudom aznap a ket lany setalt 2 dogmeretu kutyaval...De ok kivul a keritesen a dobermanos pedig belul az anyakutyaval meg azt hiszem 3 kicsivel..." -- teljesen érthető a szuka dobermann viselkedése, védte a kicsinyeit a két 80 kilós doggal szemben.

Art Mooney kedvéért: a lány elleni erőszakot továbbra is elítélem, nehogy félreérts megint :-)

Gabiiiiii 2009.08.24. 17:45:51

@mesekukac: na de konyorgom..kerites volt a kutyak kozott,tehat koztuk harc lehetosege sem merulhetett fel,ezert nem indokolt,hogy a pasi a kutyai vedelmeben atugrott a keritesen...Ha akartak volna sem banthattak volna a kicsiket es mondom,en meg ket ilyen jambor borjut nem lattam.Ismerem oket,ezerszer jatszottak az enyemmel,a dobermannosnak megjobban kellene ismerie oket,o lakik itt gyerekkora ota

xxyati 2009.08.24. 18:03:43

Tegyen már fel valahova egy képet valaki erről a manusról! Én néha járok a kutyámmal arra, hadd kerüljem el!

Gonoszkistörpe 2009.08.24. 18:12:43

Szeretem a kutyakiképzőket de nem hiszem, hogy mindenki az aki ezt állítja magáról.
1 ha képzett a kutya és támadást észlel nem csípked hanem hárit a kiképző vissza tudja fogni de uszítani nem kell.
2 ha az Ő kutyáját rugdossa az idióta ezzel csak még hevesebb támadást vált ki a kutyából.
3 Ezeket a dolgokat azért tudom mert én kutyakiképző voltam, már nem vagyok mert nem tudok időt szakítani négylábú barátaimra.

Gabiiiiii 2009.08.24. 18:14:10

@Gonoszkistörpe: szajkosar volt a dogon,azt probalta allitolag lerazni magarol,hogy meg tudja vedeni a gazdajat es mikor sikerult neki,akkor csipett oda.

Evil One 2009.08.24. 18:21:25

Azt szeretném már végre megélni, hogy ilyenkor néhány nagyobb darab ember odaáll és visszaveri az ilyeneket a civilizációba.
Ha most nekiugrik egy nőnek, bármikor máskor megteheti, potenciális veszélyforrás, helyre kell tenni minél hamarabb.

Gonoszkistörpe 2009.08.24. 18:29:29

@Gabiiiiii: Na ha egy dog csak úgy szájkosárban rám támad a csupa izom testével biztos, hogy nem jövök ki jól.
Tudom mert csináltam ilyet és nem semmi egy jól képzett dog. A szájkosár csak az elején zavarja. Egyébként ha nekem lessz megint kutyám csak bőr szájkosárban fogom tanítani a támadás elháritást, hogy a kis okos fejét ne üsse meg nagyon kemények tudnak lenni a doghoz képest kicsi német juhászok rotik stb.

nokedli99 2009.08.24. 18:37:15

Kell egy fénykép a pasiról, majd készíteni egy plakátot vele.
Közveszélyes Magyar gárdista.
Nem csak a környék dakotái, de még a sünök is vadászni fognak rá....

Cathcart_ezredes 2009.08.24. 18:38:49

Nem szeretek általánosítani, de tiszta szívemből utálom a kutyásokat (elég szar ügy, hogy én is az vagyok...). A 99% cseszik összeszedni a kutyaszart, megnevelni a kutyáját, emberként létezni. Utálom azt, hogy az egyszeri "nemkutyás" meg simán egy kalap alá vesz velük. Ma Mo-n a gazdik döntő többsége egy igénytelen koszos felelőtlen kretén.

Art Mooney 2009.08.24. 18:47:04

@mesekukac:

"persze hogy joga van, nem is ez a kérdés, hanem a kockázatfelismerés és annak ésszerű bevállalása."

feltettem mar egyszer, felteszem meg egyszer a kerdest: a nyockerben szerinted mi a kutyasetaltatas (sot, tovabbmegyek, a gyalogos kozlekedes) "esszeru" megoldasa??

kicsit az (okt26-os) "miert jart arra"-beszolasara emlekezted bajos beirasod hangulata.

kakamatyko 2009.08.24. 18:55:22

Tudom, paraszt vagyok, de aki az eletkorulmenyei miatt 1 db allatot tud tartani, es nem olyat valaszt, amit szukseg eseten megehet, hanem olyat, ami ot eszi, annak nagyon elter a vilagfelfogasa az enyemtol...
Nade zugugyved blogon vagyunk: "Management by objective" tankonyvi esete: ezzel sem nott a felderitetlen ugyek aranya.

indapasssucks 2009.08.24. 18:55:25

Ha nem tetszik, legyél képviselő, akkor kurvázhatsz, verekedhetsz és a rendőrőket is anyázhatod szabadon.

nem én találtam ki, csak olvastam pár cikket az indexen.

Mert nálunk jogilag két fajta állampolgár létezik:
1, állampolgár,
megszólítása: képviselő úr/asszony/kisasszony
jogok: full
kötelességek: semmi (be se kell járni a parlamentbe) Ha ügyesen csinálod, pártvonalon kerülsz be, így nem lehet visszahívni se.

2, te,
megszólítás: bárhogy
jogok: korlátozva
kötelességek: adófizetés, hagyd békén a képviselőket, a többi opcionális.

guy 2009.08.24. 18:56:37

könnyű testi sértés, max garázdaság. Semmi értelme feljelenteni, a bíróságtól kapna egy pár tízezres pénzbüntit sztem, vagy felfüggesztettet, a sértettet gyakorlatilag jobban meghurcolnák, mint a terheltet.

Kérdés persze, hogy a sértett közben miket vágott a faszi fejéhez, hogy ennyire kiakadt. Másik kérdés, hogy épeszű ember nemigen rugdos egy vicsorgó dobermant, de lehet, hogy tévedek.

2009.08.24. 19:56:55

@guy:
"könnyű testi sértés, max garázdaság."

Hát nem tudom, ha engem fojtással támadnak, van olyan mocskos a fantáziám, hogy arra gondolok, hogy meg akar ölni az illető, ennek megfelelően súlyozom a védekezésemet. Aztán emellett még arra is lehet majd hivatkozni a bíróságon, hogy a fojtás hatására kerültem olyan állapotba (agyi vérhiány, fulladás miatti pánik), hogy az egyik szemét kinyomtam, a tökeit meg visszanyomtam a hasüregébe, bocsi.

Ez a történet is csak azt mutatja, hogy szart nem ér a rendőrség munkája, védekezz, aztán próbáljon ő feljelenteni, ha nem tetszik neki a végeredmény.

selymesszőrű tejbegríz 2009.08.24. 19:57:47

@Art Mooney:
Önvédelmi törvényt olvastál-é?
Ha nem, akkor tedd meg.

2009.08.24. 20:00:25

@mesekukac:
Helyben vagyunk, megjött a szadeszes különítmény, aki szerint csak az áldozat lehet a hibás, elvégre csak sötétben, hason csúszva, "kurva anyám" táblával a hátán mehetett volna ki az utcára. :)

Gabiiiiii 2009.08.24. 21:06:33

@tff: mindenesetre az uram,aki maga a maszuletett barany,azonnal kozolte,hogy hat igen,vannak nok,akik kepesek az emberbol kihozni az allatot,aztan sikitanak,hogy oket atrocitas erte es hivjak az erdekvedoket,ugyhogy hallgattassek meg a masik fel is:)

Gabiiiiii 2009.08.24. 21:09:29

@Catchart ezredes: Mint emlitettem,a tortenetben szereplo mindket kutya okos,kepzett es egyebkent nagyon fegyelmezett..A kornyekbeli kutyasok tobbsege pedig igencsak kulturalt,itt mindenki zacskoval a zsebeben jar,szedi a kutyaja utan a termeket,hiszen masnap is oda akar menni es ennyi kutya utan 1 het alatt jarhatatlanna valna a kornyek.

Ez egy kirivo kiveteles tortenet,egyaltalan nem mindennapos,a tobbseg joban van a masikkal,egesz jo tarsasagok alakultak ki.Kesz tarsadalmi elet folyik lent

sajna 2009.08.25. 01:01:23

Ez van sajnos, mivel mindig a garázda mellett állnak, kivéve ha ...........a többit pedig mindenki tudja. Nem merem leírni mert arra lenne már energia, hogy bántsanak azok, akiknek védeni kellene.:(:(

Blogger Géza 2009.08.25. 02:04:01

"Ellenben lehet ő járna rosszabbul egy peres ügyben, mivel ő látványosabb sérüléseket okozott a támadójának (megharapta), illetve neki a kutyája is részt vett a dulakodásban."

Ha fickó ugrott át a kerítésen, egyértelműnek kell lenni, ki a támadó, nehogymár önvédelemből ne haraphasson. Minden estre végül is - ha jól látom - egyvalakit haraptak meg igazából, és az a pasi, talán ebből tanul.

2009.08.25. 07:48:17

@Blogger Géza:
Na ja, ilyet se mindennap hall az ember, ott a kiképzett kutya, aztán a gazdája harapja meg a támadót. :p

3006 2009.08.25. 10:58:25

El kell menni Óbudán a Gyöngysor utcába, aztán a Keserűnél kell venni egy jó gumilövedékest, ami engedély nélkül tartható, de tudja azt a 100-120 Joule-t
( emberélet kioltására alkalmatlan, jogos védelem esetén nem büntethető még akkor sem ha megelőző a védelem) aztán 6-7 méterről mellbelőni a figurát. Aztán szépen elsétálni. Mire kap annyi levegőt, hogy hívja a zsarukat, már nem lesz nekik értelme kimenni.

Hasat 2009.08.25. 11:43:47

Gabiiiiii!
Engem ez a kerítés dolog zavar. Bzs levelében nincs benne. Ő azt írja, azért nem ment a másik kutyának az övék, mert a lány a kutyát pórázon tartotta és visszaszedte (bár ez utóbbi nem tudom, pontosan mit jelent). Idézem: "Így a dobermannak nem ment neki, csak megindult, reagált a támadásra."

guy 2009.08.25. 11:53:26

@▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓: Jogos, doberman nem volt, de vicsorgás feltehetőleg igen. Szerintem aki egy olyan kutyát rugdos, amelyik majdnem nekimegy egy másik kutyának az nem normális.

hawkeye 2009.08.25. 13:33:51

Bocs, de én már itt leírtam párszor, hogy a II. ker-i kapitánysághoz teljesen felesleges fordulni ilyen és hasonló ügyekben.

A létszámuk minimális, a hozzáértő szakemberek mind elmentek onnan, a maradék, a gyerekkorból épp hogy kinőtt, pár fős csipet csapat meg nagyon nem szeret dolgozni.

Érthető, a tudásuk nullához közeli, s ha nem csinálnak semmit, abból nem lehet baj.

Ez nem túlzás, kívánom mindenkinek, hogy ne szoruljon rá a segítségükre, kínos és lehangoló élményben lesz része.

hawkeye 2009.08.25. 13:34:38

..csuda vigye! A III. kerületiről van szó! Elnézést...

Gabiiiiii 2009.08.25. 15:02:37

@Hasat: nekem maga az erintett lany igy meselte 1 nappal a tortenet utan..Lehet,hogy felreertettem volna valamit? Nem hiszem,mert a "tamado" is ezt mondta tegnap delben...Ha talalkozom valamelyikukkel,megkerdezem es pontositok

Hasat 2009.08.25. 16:42:19

Gabiiiiii!
Bzs-nek is, feltételezem, maga az érintett lány mesélte. Egy eset, két variáció, pedig ugyanaz a forrás.

Hasat 2009.08.25. 16:48:29

Gabiiiiii!

Az alább idézett megjegyzéseiddel mire célzol?

"...nem tudom az elozmenyeket,mert ez a viszony nem most kezdodott..."
"...hat igen, vannak nok, akik kepesek az emberbol kihozni az allatot, aztan sikitanak, hogy oket atrocitas erte..."

▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓ · http://blog.hu/user/45354/tab/activity/mindate/2007-07-23T16:48:05+02:00 2009.08.25. 16:50:46

@guy:
Vagy aki egy olyan kutyára vicsorog, amelyik egy másikat rugdos...
Doberman és rugdosás B oldal, dog és odacsípés A oldal.

Bambuló Házisárkány 2009.08.25. 21:47:08

Én ugyan nem vagyok kiképző (annak is inkább a munkakutyásokat tartom), de pár évet lehúztam az ebemmel a suliba, igy nekem valami nagyon hiányzik a sztoriból. Felénk szájkosárral vagy pórázon mehet a séta, általában mindkettő van nálam. Jó múltkor egy elszabadult spániel(!) majdnem legyilkolt, 6 hónapos terhesen nem örültem neki, hát az olyat kapott a kezemben lévő szájkosárral, hogy elterült. Na ki volt a gazdája? Egy járókeretes nyanya. Mijaf.szomnak ilyennek kutya? Venne inkább macskát ha egyedül van. Ha megharap a dög és elrohan, nincs oltási bizonyítvány, kaptam volna egy csomó oltás, a gyerekem tuti debil lesz. Kész agyrém, engedélyhez és kerthez kötném a kutyatartást.

akira2 2009.08.25. 23:16:31

Szerintem is elég sanszos, hogy a sztori kicsit egyoldalúan mutatja be a történéseket, így csupán arra tudok gondolni, két - a kutyáit szájkosár nélkül sétáltató - gazdi összekapott azon, hogy a kutyák egymásnak ugrottak, és ezt az - egyébként kutyakiképző - egyik fél az idegen kutyák "megnevelésével" igyekezett oldani. A másik kutyás ezt rossz néven vette, míg a végén dulakodásba, verekedésbe (8 napon belül gyógyuló fojtogatásba?) torkollott.

Nem leszek a véleményemmel népszerű, de így jár az, aki ahelyett, hogy az emberi kapcsolatokban igyekezne elmélyülni, inkább a kutyákkal köt mélyebb barátságot...

Ha egy picit is jobban értene az "emberek nyelvén" a sokat emlegett "barátnő", mint a kutyákén, nem csupán a rendőrségen lett volna eredményesebb a feljelentés tartalma, de lehet, hogy a "hírhedt" dobbermanussal sem kellett volna feltétlenül összeverekednie. Néhány jó szó, egy mosoly, stb. csodákra képes, még a legelvetemültebbeket is képes kizökkenteni az esetlegesen előre eltervezett agressziójából...

Persze ezt a kutyások úgysem értik, hiszen nekik a kutya szent családtag, a kutyasétáltatás - szájkosár, póráz és nylonzacskó nélkül is - alkotmányos alapjog... :)

Gabiiiiii 2009.08.26. 09:18:28

@Hasat: ugy tudom,mar szobeli osszekapas volt regebben is,de mivel nem voltam ott,nem tudhatom,ki kit cukkolt..

ODIV 2009.08.26. 10:37:18

A hitetlenkedőket kérdezném:
Ha éppen egy melák fojtogat a melledre térdelve, hogyan mondod ki a kutyának a támadójelszót ( pl:rózsabimbó :-) )?

PRchick 2009.08.26. 16:41:51

Ha minden igaz, tudom, kiről van szó, a dobermannos pasival egy házban lakom.
Legyen elég annyi, hogy a 10. emeleti panel lakásban tartja a kutyáit, most kiskutya is van náluk. Ha a liftben van a kutyákkal, senki nem mer beszállni, mert már a liftben is volt kutyatámadás. (A szagot is elég nehéz elviselni...)
és úgy tűnik semmit nem lehet vele kezdeni, pedig sokan próbálkoztak vele, úgy tudom.

bzys 2009.08.30. 12:51:21

Sziasztok!
Én írtam a levelet, de csak most tudtam ránézni a reakciókra.

Persze a történet biztosan nem pontos, hiszen nem voltam ott, csak a barátnőm beszámolójára hagyatkozhatok.
Azért saját tapasztalatomból és sok, más barátaimmal történt esetből tudom, hogy vannak, akiknek nem kell ok, vagy nem sok, ahhoz, hogy agresszívek legyenek, és megverjenek akár.

Valóban jól megtermett kutyája van, akit használhatna is támadásra, de ezt ő tudná kifejteni pontosan miért is nem tette - okkal. Én ezért nem akartam volna: képzett kutya és komoly sérüléseket is tud okozni, ha akarja, de én azért félnék attól, hogy ha ez történik, még én kerülnék bajba. De ne volt tétlen, kisebb támadásokat intézett a gazdája támadója ellen. Mellesleg ezzel szerintem csak felbőszíteni lehet egy ilyen embert, nem megállítani.
Amúgy a barátnőmék pofaszíjjal sétáltatták a kutyájukat. (Ezért sem tudott volna nagyot harapni az övé.)

Egyébként a cím miatt némi helyreigazítás: NEM KUTYATÁMADÁSról van szó. Ugyan úgy kezdődik a történet, hogy a doberman megindul, de nem bántott végül sem embert, sem más kutyákat.
Szemben a gazdájával.
A sztori - az én olvasatomban legalábbis - ember ember elleni támadása. Ok nélkül, vagy legalábbis erősen túlzó reakció. Amit szerintem nem engedhetne meg magának.

És értem, kerülje el a környéket. Tudom, naiv dolog azon bosszankodni, hogy nehogy már. És mégis.
A levelem célja igazából az lett volna, lenne, hogy arra van-e ötlete bárkinek, hogy mit lehet tenni. Mert a jogi utat - legalábbis abba az irányban, hogy megtámadták a barátnőm és ez ellen tegyen feljelentést -, nem látom célravezetőnek. Viszont tájékozatlan vagyok. És háthogyha akad valamilyen fórum, vagy más jogi irány, amit kihasználhat az ember. Nem csak ebben az ügyben. Úgy általában mit lehet azzal kezdeni, ha megtámadnak, de nincsenek látványos sérüléseim. Illetve, egy olyan emberrel mit lehet kezdeni, aki miatt el kell kerüljem a környéket, és nem csak én.
És mit lehet esetleg - lehet-e - a rendőrséggel kezdeni, akik nem igen akarnak foglalkozni egy támadással, illetve nehezükre esik azt legépelni a feljelentésbe, amit én mondok. Mit tehetek? Ha nem írom alá pl. a feljelentést, mert nem ez történt, akkor nincs feljelentés. Ha meg aláírom, van, de már rosszul indulok, mert hivatalosan nem is az történt, ami valójában.
(Itt most nem esik szó a modorukról, meg arról, miért is kéne az embernek ebbe beletörődni - valahogy olyan társadalom a mienk, ahol mindenki azt mondja, ez van, nincs mit tenni, bele kell törődni - megvertek, a rendőrségre nem számíthatok, nem értem, hogy engedhetik meg maguknak ezt vagy azt a politikusok-állami cégvezetők..., stb. a nyavajások, de hát ez egy ilyen világ, széttárjuk a karunkat. Megjegyzem én is.)

A kutyásokról alkotott általános véleményekkel meg most nem tudom, mit is kezdjek. Nekem nincs kutyám, sem fanatikus kutyaimádó nem vagyok. Talán idealista igen. Bocs.
Ezekhez a megjegyzésekhez annyit: ők fel szokták szedni - és szerintem egyre többen teszik ezt - a kutyaszart, pórázon és legalább pofaszíjjel sétáltatják a kutyájukat.
Nekem érezhetőbb a kutyát tartók jellemének, mint az emberek feszültségkezelésének fejlődése. Gondolom a fojtogatás oka nem feltétlen a barátnőm reakciója lehetett. Tegyük Megtesszük akár a szeretteinkkel is - kisebb léptékben -, nap mint nap, hogy a kisebb ellenállás felé törünk ki, még ha nem is ő tehetett a rosszkedvünkről.
Miért van, hogy a legtöbben a kutyákra koncentrálnak a megjegyzésekben? Közületek hányan tartanak emberektől, vagy csak keserítenek el, pl. csikk-eldobálással a kuka mellett fél méterre.De ezzel eltérek a tárgytól.

A mellett, hogy lehetne min vitatkozni - konkrétan az ügy megoldására, kezelésére - azon kívül, hogy nem menjek ki a lakásból - van-e javaslat?

A figyelmeteket köszönöm.

borzimorzi 2009.09.18. 15:07:51

@Gabiiiiii: Kedves Gabiiiiii, akkor nagyon sajnálom az ifiasszonyt. Viszont ettől még tény, hogy továbbra is cask az érem egyik oldalát láttuk. Az, ahogy a Koky nevű pasija/haverja/akármije nekem esett, mikor erre felhívtam a figyelmet, arra enged következtetni, hogy nem ok nélkül éltem a gyanúperrel. Ha azonban úgy van, ahogy mondod, fel kell jelenteni a pofát, hiszen nekitámadott egy embernek, s ehhez a kutyát is eszközül használta. A sértett fiújának szvsz nem itt kéne klavit koptatni, hanem ezt kellett volna tennie. A másik lehetőség meg az, hogy amikor az agresszor épp kutyái nélkül van, el kell kapni a frakkját rendesen. De az nem jogkövető magatartás, ezért nem is ajánlom senkinek. Legfeljebb úgy kivitelezhető, hogy ki kell provokálnia az agresszor támadását valaki olyannak, aki piszokul tud verekedni, de első blikkre ez nem látszik róla. Jogos védelmi helyzetbe kerülve azonban sok mindent megtehet. Pláne nyilvános helyen, ahol van tanú bőven...
Csót:
b

bankjogász 2009.11.17. 16:09:16

@xxyati: Ez év május 21-én a II. kerületben a kis yorkim pórázon sétált és a szemünk láttára tépte szét egy - a szemközti házból nyitva hagyott kertkaun kiszökött agár. Gazdája Döbröntei László, nyugdíjas katona tiszt. Mint megtudtuk ismert kiskutya gyilkos, sőt a Budapest Szálló vendégeire is rátámadt az ebe. Uszítja, mert most már nem dresszírozhat kiskatonákat, hát a kutyája az alany - és a II.III. ker,. ügyészség nem járt el, mert a belügyes kapcsolataik miatt Döbrönteit - bár többször több sértett feljelentette, agresszív állat, eltusolják az ügyét.
A kiskutyát nem hozza vissza semki...na de hanyadik már az utcában? Nem tudunk beletörődni. A jegyzőhöz is fordultunk, hogy nyilvánítsa veszélyes ebbé - erre van kormányrendelet - ha állatra vagy emberre támadott. Kelemen kurvácska ügyében is nagyon nehezen mozdult a II.III. kerületi rendőri és bírói szervezet - talán ez a hapsi is egy a kivénhedt honvédek, rendőrök vagy titkos zsaruk közül? Ha Te lennél, nem ülnének így rajta! Garázdaság miatt kell a Kerületi Bíróságon írásbaeli feljelentést benyújtani, tanúk, a pasas címe kell, és az eset leírása.

bankjogász 2009.11.17. 16:15:43

@ace911: garázdaság - szabálysértését követte el - jeletsd fel a kerületi bíróság részére Büntető Kezelő Iroda(III. ker. Miklós tér 6) benyújtott írásbeli beadvánnyal, melynek taratlma. a garázda személye. címe, az eset leírása, tanúk elérhetősége, és az, hogy kéred büntetőjogi felelősségre vonását -
A rendőrség biztos le van intve. A bíróság viszont köteles beidézni, és ez már valami! Mindenkinek kellemetlen egy büntető bíró kérdéseire válaszolni.

bankjogász 2009.11.17. 16:21:15

@bzys: ez az általános anarchia a legrosszabb, van a környéken egy agresszív alak, akit el kell kerülni, van egy rossz szomszéd, akit nem lehet megkérni, foglalnak, birtokolni akarnak túlterjeszkednek, mert érzik, hogy lehet.
Balzac-ot olvastam mostanában, azt írja a szabadság szüli az anarchiát, az meg a zsrnokságot és így körbe-körbe. az akarás- és birtoklás vágya által előrehajtva...
Ez a rendszerváltás szabadsága utáni anarchia - szerintem - de legyen mindenki EMBER - csak ennyi, igenis emelje fel a szavát legalább. Individuumok vagyunk, ne hagyjuk a főző műsorok rabjává tenni magunkat és a primitív szuka és homokos celebek által befolyásolni hagyni életünket. Én is idealista vagyok.
süti beállítások módosítása