Sógorom, a zugügyvéd

...and justice for all.

Ön is tud egy érdekes esetet? Írja meg a zugügyvédnek!

Hirdetés

Utolsó kommentek

Linkblog

Friss topikok

Utazási ajánlatok

Tasnádi burleszk

2007. július 11. - zugügyvéd
Ez úgylátszik a mai egy ilyen nap.  A Zugügyvédnek nagyon Latin-Amerika hangulata lett a következő hírtől: miután az ügyészség nem fellebbezett, jogerőre emelkedett a Pest Megyei Bíróság perújítási tárgyaláson hozott döntése, amely elmeállapota miatt két évvel csökkentette Tasnádi Péter már letöltött négy és fél éves szabadságvesztését. Egyes rémhírek szerint akár kártérítést is kaphat.

32 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://zugugyved.blog.hu/api/trackback/id/tr47116068

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Full Survey 2017.10.22. 02:35:03

Mobil függetlenítés - Mobil Függetlenítés

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

oooyee 2007.07.11. 16:55:51

amikor először láttam a házát, rögtön tudtam, hogy agysorvadása van. eh, ebben a kurva országban még a maffiózók is hendikepesek.

Virág et. 2007.07.11. 16:58:56

Mondjuk a háza tényleg érdekes ízlésvilágról tanúskodik.

dr.justice 2007.07.11. 17:10:50

Nem vagyok elmeorvos, de az eléggé érdekes, hogy most megállapítják, hogy már több mint 10 évvel ezelőtt közepes mértékben korlátozott volt a beszámítási képessége. További érdekesség, hogy az évek során, több büntetőeljáráson keresztül ez senkinek nem tünt fel. Érdekes még, hogy a "betegségétől" függetlenül elég jól irányította a különböző ügyleteit.

2007.07.11. 18:27:36

Gondolom az autóvezetési képessége véletlenül pont megmaradt.

2007.07.11. 18:38:38

Mért ne maradt volna? A személyiségzavar csak annyit tesz, neveletlen, rossz a modora, nem volt gyerekszobája.

DRusza 2007.07.11. 20:04:32

Erre mondják, hogy ügyes! Csak gratukálni tudok Tasnádi védőinek, ilyen mutatványt nem lehet látni minden bokorban és még kaszálni is fognak a + 2 év meleg étkeztetésért....igaz, hogy az nekik csak az apró lesz ezért a melóért.

2007.07.11. 20:41:55

bagoly2 2007.07.11. 18:38:38
"...Mért ne maradt volna? A személyiségzavar csak annyit tesz, neveletlen, rossz a modora, nem volt gyerekszobája..."

Igen, igen, esetleg időnként megölet valakit, vagy leönti sósavval, dehát mondjuk ez hétköznapi helyzetekben elfogadható. Végül is nem ő tehet róla.Jó, hogy ezután emiatt nem kell már majd aggódnia.

arvisura · turoczi.blog.hu 2007.07.11. 20:48:23

Az igazságszolgáltatásunk versenyt fut a hülyeséggel. Meglátjátok a végén Zsanettet csukják le az öt rendőr megerőszakolásáért.

2007.07.11. 20:59:32

Még jó, hogy a birót nem itélték el amiért becsukatta.

2007.07.11. 21:05:14

Valamikor régen, enyhe fokú személyiségzavart a jó családból való rosszútra tévedt csemetéknél gyakran állapítottak meg, ha már minden kötél szakadt. Ez jóformán semmilyen következménnyel nem járt, ki is lehetett belőle gyógyulni.

Tasnádinál más a helyzet, szerintem se szabadna kiengedni az utcára. Úgy tudom a beszámitó képesség közepes fokú korlátozottsága nem jelent fizikai korlátozást a jogképeségét is csak részben érinti.

DRusza 2007.07.11. 21:41:42

akartad mondani cselekvőképességét, szerencsére jogképességét nem tudja ma elveszíteni egyetlen emberi lény sem....

SzigMa 2007.07.11. 22:53:29

Nahát, kiderült, hogy agysorvadásos? Nahát! Most vajon rosszul érzi magát egyik prominens humoristánk, aki pár évvel ezelőtt lapjában és az egyik humorműsorban alig győzte védeni ezt a szegény jóravaló embert a gonosz fidesz ármánykodásától? Most meg kiderül, hogy egy lükét védett! Nahát! :)

2007.07.12. 01:29:55

Annak idején az apósa Lápossy Lőrinc is igencsak kiállt mellette. Péter ilyen rendes ember meg olyan. Kiváncsi lennék, ha élne ma mit nyilatkozna.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2007.07.12. 02:11:25

Szerintem fejlovese van. Valamiert idonkent kihagy a "nem nyiratunk ki masokat" kozpont, jobbrol a masodik tekerveny, felulrol a negyedik szinten, az oregluktol sregen felfele mintegy 4,56 cm tavolsagra. Kicsit villanyoztak, gyogyitgattak, de hiaba. Ezt a tuchtig finom uriembert... Szerintem, ha a Nagy Bivaly nem lenne olyan agressziv termeszet, a Sereny Mumiak siman felvennek rendes tagnak...
Javaslom perurjrafelvetel targyaban attekinteni Magda Marinko enyhe kezremegeset, amit karfiolleves otmeteres korzeteben mutat, ez osszefuggesben all bizonyos agyteruleteinek abnormalis stimulusaval es a vedelem bizonyara minden tovabbi nelkul tudja bizonyitani, hogy ellenseges buvarok urgeborbe varrt karfiollevest csempesztek M.M. teajaba. Mi kesztetne kulonben egy ilyen tuchtig uriembert...
Megvizsgalasra erdemesnek tartom azt is, hogy hogyan alakult pl. a Globex-ugy idejen a napi atlaghomerseklet es paratartalom, mert itt meg nem nevezendo terheltek belsofulenek rendellenes mukodese miatt egyensulyzavarok es ebbol adodoan merleghiany is keletkezhetett, termeszetesen a terheltek beszamitasi kepesseget jelentosen korlatozo modon.
Javaslom tovabba valamelyik szervnek (pl a BUK vagy a MUK jo lehet erre)hogy allitsanak ossze egy komplex adatbazist, amely magaban foglal minden hasonlo korulmenyt a A-Z-ig, inkluzive a gyermekkorban tul nagy mennyisegben elfogyasztott tul nagy mennyisegu grizes tesztat (melyhez a gyumolcsizt koztudottan pakurabol finomitjak, erdemes lenne ezt az olajugyek kapcsan lenyomozni) illetve a lanytestverek rendellenes menstruacios ciklusabol adodo hangulatingadozasai altal okozott rendellenes es periodikusan visszatero hangulatvaltozasokat (melyek a szerotonin szintre hatva felnottkorban antiszocialis magatartashoz vezethetnek). Ezzel kapcsolatban AB-allasfoglalast kell beszerezni arrol, hogy az Alkotmany szellemevel ossze lehet-e egyeztetni, hogy bizonyos embereknek nincsen lanytestvere, illetve az elkovetes idejen a nemi erettsegnek meg nem volt abban a fazisaban, es/vagy a ciklusa nem befolyasolja tulzottan a hangulatat. Ez ugyanis a torveny elotti egyenloseg korlatjat jelenti, hiszen egyes emberek ha mondjuk birosagra kerulnek, nem tudnak mivel megindokolni egy bunszovetkezetben elkovetett tobbrendbeli emberolesre felbujtast, ami lassuk be, a rendes jogkoveto emberekre nezve hatranyos lenne. Javaslom tovabba, hogy a fenti adatbazisok mellett ezentul keresetlevelet, feljelentest, vadiratot, viszontkeresetet, erdemi ellenkerelmet... stb csak aztan lehessen benyujtani a birosagra hogy meggyozodtek rola, hogy nem all fenn a buntethetoseget/polgari felelosseget kizaro es/vagy korlatozo ok, amely a fenti lista Pp-Ket-Be kodexbe valo integralasat tenne szuksegesse. ezzel megszunne a perbirosagok ugyterhelese (teljes mertekben) a felszabadulo kapacitast at lehetne iranyitani a nemperes vonalra, ahol elozetes eljarasban vizsgalnak meg pl a vadlott altalanos kozerzetet, az altala hasznalt honalj-illatosito vegyi osszetetelet (tudta On, hogy egyes vegyi anyagok a dezodorabol ugy hathatnak a tudatallapotara, hogy esetleg kiirt nehany falut vagy kulonosen nagy erteku tobbrendebeli fondorlatos csalast kovet el?). Az elozetes eljaras utan a felek hazamennenek, majd a megfelelo anyag (csapviz, spenot, borotvahab, mezitlabbal padloszonyegen jarkalas, kinek mi hat) buntethetoseget kizaro es/vagy korlatozo allapotba kerulnenek, ezutan pedig a jo oreg lex taliot alkalmazva igazsagot tennenek. Nehany ev kiserleti uzem utan a nemperes birosagokat is haza lehetne engedni, annal is inkabb, mert idokozben egy fuggetlen es szakmailag helytallo szakertoi velemeny bebizonyitja, hogy az illetekbelyegek hatuljan talalhato csiriz kiparolgasa az egesz epuletben ugy hata birak tudatallapotara, hogy keptelenek normalis iteleteket hozni...

2007.07.12. 02:39:11

Érdekesnek találtam amikor Tuza azt mondta, hogy "...Ez az elmeszakértői vélemény olyan űj bizonyiték,mely szerint lényegesen enyhébb büntetést kell kiszabni vele szemben..." Nekem legalább is furcsa, ha egy orvosszakértő a véleményében megmondja, hogy a biróságnak mi a teendője az ügyben.Vagy az, ha egy ügyvéd igy interpretálja a szakvéleményt. Talán valaki tanult kolléga azt is megmondja, hogy az ügyész miért nem fellebezett.Én nem jöttem rá.

2007.07.12. 06:25:05

DRusza 07.07.11 21:41

Igen , akartam mondani! Valószínűleg a tudatalattim kavart be.
Állítom néhány embernek nemcsak a tudatalattijában, merül fel Tasnádi jogképességének megváltoztatása.

Tóni bá\' 2007.07.12. 08:54:43

Azon csodálkozom, hogy ezt mindjárt nem vették észre! Nekem már az elején gyanus volt, hogy ezt épeszű ember nem csinálja! Mi lesz most szegénnyel? Bezárták a Lipótot!

Salgo2 2007.07.12. 10:17:25

Úgy éreztem magam ma regel, mint az egyszeri ember, aki azzal üti fel az újságot, hogy "nézzük, ma ki lopott". Ma bő a termés:

index.hu/politika/belfold/kopsold0711/

www.mno.hu/index.mno?cikk=420120&rvt=2

Egyik esetben töbmilliárd, másik esetben még több milliárd gazdagított magánszemélyeket, a közvagyon eladásából.

Persze, nem ellopták, hanem csak hűtlenül kezelték.

Mindkét helyen önkormányzati tulajdon eladásáról an szó, és mindkét helyen szocialisa a polgármester.

Ügyészség vizsgálatot fog indítani? Tippeket a +tisztaság a közéletben" c. alapítvány emailcímére várunk.

A nyertes kap egy bónt, melyet a legközelebbi igazságtalan bezsákolása emgszüntetésekor válthat be, és nyerhet szabadulást.

2007.07.12. 12:38:01

Salgo2 2007.07.12. 10:17:25
"...Persze, nem ellopták, hanem csak hűtlenül kezelték..."
Agysorvadás miatt csinálták. Talán Leisztinger stimulálta is a homloklebenyüket valamivel...

derelyegrádi szellem 2007.07.12. 13:03:28

"Agysorvadás miatt csinálták. Talán Leisztinger stimulálta is a homloklebenyüket valamivel..."

Valószínűleg azzal, amit a főniciaiak találtak fel :)

232323 2007.07.12. 13:33:33

Üdvözlökkel a bűnözők, gazemberek országában. Pedofilok a chaten, lányokat erőszakoló rendőrök, milliárdokat sikkasztő maffiózok.
Beszarisztán ez.

molaris 2007.07.12. 13:41:38

Drága,kedves Barát'im!!

Akkor,most én egyszál magam odamegyek a 4 sétáló rendőrhöz,hirtelen felindultságban lenyomok egyet mindnek.Mire mozdulnának már mindannyian 8 napon túl gyógyulók/komolyan mondom,ha összekapom magam,még mindig megy/.
Na a rend őrei beperelnek,és jön az ÜGYVÉDEM és azt mondja/joggal/,ilyet normális ember nem csinál.Közben a 4 szerencsétlen meg az intenzíven küzd az életéért.

Akkor,hogy is van ez?Bár nékem van régről papírom rá'dásul.Különben a képeket nézve az elítélt mintha egyre mélyebbre zuhanna.Volt ott pszichés ráhatás:tudja mit kell elfelejteni-mert különben rárothad a műanyag lakat is.JAAAA!!-és nem lehet titkosítani.ÉRTITEK-UGYE ??????

derelyegrádi szellem 2007.07.12. 14:00:45

Ki fog derülni a végén, hogy nemcsak Tasnádi szenved ilyen betgségben, mert van ennek egy olyan változata is, amikor a beteg gondolkodás, hezitálás nélkül hazudik, bármit mond, bármivel kapcsolatban, légyen az akár a világ legjelentéktelenebb dolga, mint például a házassági éfordulájának ünneplésének szokásrendje, + hétfőn ezt állítja, kedden az ellenkezőjét, közben másokat vádol hazugsággal, meg következetlen kijelentésekkel.

Szerintem van még ebben az agysorvadás szindrómában kiaknázandó lehetőség...

derelyegrádi szellem 2007.07.12. 14:17:39

Tartozom annyival az az igazságnak, hogy e problémával érintett néha - feltehetően nem szándékoltan - mond igazat is.

„bennem emberükre akadtak, akik a könnyű útját választották a meggazdagodásnak.”

:)

Virág et. 2007.07.12. 16:30:14

derelye

Most mi van a fogadásunkkal? Nyertél? Miben maradtunk?

derelyegrádi szellem 2007.07.12. 16:53:04

Virág et.

Persze hogy nyertem.

Abban maradtunk, miszerint a száraz, minőségi vörösbort szeretem. (igazából a fehéret is, de tőled VÖRÖSET akartam nyerni.)

Már csak az átadás-átvétel egyeztetése van hátra.

RosehillResident 2007.07.12. 20:02:59

Tasnádi jó arc.Kell az ilyen.

user77 2007.07.16. 16:09:51

eddig azt hittem, ilyen csak a filmeben van! mondjuk tuza van olyan mint tehetséges, mint richard gere, és tasnádi sem különbözik sokban kim basingertől, ha már ilyen hollywoodira vették a figurát.

vagy lehetne ez mondjuk simán csak az ügyészség és a bíróság közös szégyene is. ezentúl úgy tűnik, nem csak a politikusok nem felelnek a jog előtt semmilyen tettükért (kivéve persze egymás jóhírnevének csorbításáért, azon még lehet bukni polgári perekben párszázezer forintot.)

Virág et. 2007.07.16. 16:44:47

Az előzetes 3 év után (ha addig nem született érdemi döntés) amúgy is megszűnt volna a Be. szerint. Ez pedig idén október.
Nincs ebben semmi szégyen. Nem a büntető eljárást szüntették meg ellene, csak az előzetesből lett házi őrizet. Korai lenne még ünnepelnie.

Az a szégyen inkább, hogy 3 rohadt év nem volt elég egy rendes eljárás lefolyatatására. Na ez szégyen.

derelye

Jogorvoslati lehetőség nincs is? :)

Rendben, nyertél. Küldj légy szíves egy címet privátban és elpostázom neked. Sajnos eléggé kaotikusan leszek az elkövetkezendő hetekben, de erre azért időt szakítok majd. A legjobb tablettásat kapod, amit csak az arany háromszögben vásárolni lehet. :)

layer 2007.07.25. 02:55:53

én a kulcsár ügy után már meg sem lepődöm.amerikában csúnyán nézel a fehér ház elött és már lelőnek itt meg ki-be járkál egy kőműves a parlamentben.akkor most mi a meglepő a tasnádi ügyben.

ez már egyébként az ünneplés volt ( kijöveteli-felvonulási ünnepség .kulcsárt is láttam az újsában vigyorogva horgászni a balhé után.bezzeg a mukit nem nyílvánították elmebeteggé holott az sem biztos hogy ő gyújtotta fel a lányt!
süti beállítások módosítása