Sógorom, a zugügyvéd

...and justice for all.

Ön is tud egy érdekes esetet? Írja meg a zugügyvédnek!

Hirdetés

Utolsó kommentek

Linkblog

Friss topikok

Utazási ajánlatok

Kötelező vállalkozás?

2013. augusztus 26. - zugügyvéd

Ha nem üzletszerűen készít valaki kézműves termékeket, és eladja, nem feltétlenül szükséges vállalkozást indítani, de az adóbevallásban elvileg fel kell tüntetni az így szerzett jövedelmet.

 

 Kedves Zugügyvéd!


Az lenne a kérdésem, ha kézműves tevékenységet folytatok (női ruhákat varrok, nem sorozatgyártásban, hanem ami csak egyszerűen az eszembe jut és megtetszik), majd a termékeimet eladásra szeretném bocsájtani, mi a teendőm? Szükséges hozzá vállalkozói igazolványt kiváltanom?

A válaszát előre is köszönöm;

Üdvözlettel;
J

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://zugugyved.blog.hu/api/trackback/id/tr195477590

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ugyandehogy (törölt) 2013.08.26. 14:34:07

"nem feltétlenül szükséges vállalkozást indítani, de az adóbevallásban elvileg fel kell tüntetni az így szerzett jövedelmet."

és hogyan ad róla nyugtát/számlát?

Kenderice 2013.08.27. 09:15:14

A posztolónak üzenem.
Úgy is lehet csinálni, hogy varrsz MAGADNAK egy ruhát, EGYSZER felveszed (de ez nem is szükséges), mondjuk nem tetszik neked és használtként eladod. Számla sem kell.

Beleokoskodó 2013.08.27. 18:01:43

És adózni ki fog?Szavatosság,garancia stb hogyan érvényesíthető ?Aki becsületesen adót,tb-t stb fizet, az szüntesse meg a vállalkozást és csinálja feketén?

ökoparazita 2013.08.30. 14:17:11

a ruhát nyugodtan árulhatja, csak írja rá hogy használt termék. éves szinten 800e forintig nem kell sem nyugtát adnia, sem pedig adót fizetnie érte, mert használt terméket lehet értékesíteni.
a gond akkor van, ha az értékesítés túl gyakori, és a NAV megállapítja az üzletszerűséget, akkor ugyanis vállalkozási tevékenységhez kapcsolódó minden adminisztráció kötelező, és ennek elmulasztása esetén bírság jön.
évi pár ruha nem baj, éves szinten sok ruha viszont baj
süti beállítások módosítása