Sógorom, a zugügyvéd

...and justice for all.

Ön is tud egy érdekes esetet? Írja meg a zugügyvédnek!

Hirdetés

Utolsó kommentek

Linkblog

Friss topikok

Utazási ajánlatok

Teraszmutyi és jogorvoslat

2013. július 26. - zugügyvéd

Az önkormányzatok önkényeskedéseivel nehéz mit tenni, főleg mire egy terasz ügyében végigjárja valaki a hivatalos jogorvoslati utat, vége a szezonnak.


Tisztelt Zugügyvéd!

            Én, egy a Karinthy Frigyes úton, lassan 2 és fél éve működő egyetemista klub alkalmazottja vagyok.
Nyitásunkat követően úgy gondoltuk, hogy a nyári szezonban, az üzlet elé, kihelyezett terasszal bővítjük lehetőségeink palettáját. Ebben az önkormányzat is partner volt és a lakók is hozzájárultak. A teraszengedélyhez és a hosszított nyitva tartásunkhoz is. Ez az együttműködés, mely az önkormányzat és a klubunk között létrejött, felhőtlenül tartott mindez idáig. Ellenben idén (2013-ban) mégis le kellett bontanunk a teraszt, mivel az önkormányzat közterület-használatra vonatkozó engedélykérelmünket elutasította. Az indoklásban "lakossági tiltakozások"- ra hivatkoznak, mely nem fedi a valóságot, mert az üzlet nyitva tartása óta hivatalos panasz NEM ÉRKEZETT (irattárban utánajárva).
            Minden hozzájárulásunk megvan a közterület bérléséhez, illetve a szakhatósági vélemények is rendelkezésünkre állnak. Továbbá, a dohányzásra vonatkozó törvény módosításokat figyelembe véve, a teraszt elláttuk füst- illetve zajfogó ponyvákkal és a lakók érdekében alkalmazottal tartattuk be az utcai viselkedés halk és kulturált normáit. Mindezeket figyelmen kívül hagyva az önkormányzat egyoldalúan, indoklások részletezése nélkül, ELUTASÍTOTTA kérelmünket.
             Alpolgármester urakhoz intézett megkereséseinkre, (melyek személyes, elektronikus és postai úton történtek) SEMMILYEN REAKCIÓ nem érkezett. Nem gondolom, hogy a 21. századi politika alapvető protokollja lenne a "kérdések-elől-elbújunk" stratégia, főként nem választások előtt. Ennek a JOGTALAN, fiktív indokokra hivatkozó döntésnek köszönhetően üzletünk léte, terasz nélkül, a nyári időszakban ellehetetlenül és azt a tényt se felejtsük el, hogy ez a döntésük körülbelül évi 2 millió forinttal rövidíti XI. kerületi önkormányzat költségvetését. És ez az összeg csak egy üzlet esetében esik ki.
Mi ilyenkor a teendő?

Üdv,
Roland

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://zugugyved.blog.hu/api/trackback/id/tr955427680

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

prick 2013.07.26. 17:28:56

Pfff. Nevetséges.

tükörfúró 2013.07.26. 19:45:32

Gondolom csak za éjszakai életben járatos bizonyos figurák üzemeltethetnek teraszt. Ami egyébként ellentétes a józanésszel, az összes ilyen elvendéglátósodott belvárosi utca megszünt az eredeti funkciójában működni, hogy személyek tömeges gyalogos közlekedésére legyen alkalmas az un járda.
Tessék szépen aktivizálni magatokat, a fidelitas kihelyezett tagozataként sürögniforogni, fogni valami csajt magatoknak, pölö tekközeli magasrangú rendőrtisztpapával, stb hamar meglesz az az engedély.
Kreativan gyerekek, ez az ország erről és csak szól a dzsentrivilág és mixáth papa óta, jó 300éve.
A jogszabáklyok, hivatalok, hivatalos út, sok egyéb baromkodás csak humbug.

zsoci 2013.07.27. 00:03:17

Hát oda aztán egyáltalán nem kell terasz! Miért kéne azt engedélyezni egy önkormányzatnak, hogy a járát telepakolják és utána ne lehessen ott közlekdeni ?
Meg a "kulturáltan" szórakozó fiatalok a buliból hazafel, odafele az egész környéken örjöngenek. Valami ökör az Allee elé is épített mindeféle kiülő helyet, azóta nem lehet az utcában nyitott ablaknál megmaradni.
Egyszóval helyesen döntött az önkormányzat, egyetélen járdára sem kell kocsmát tenni.
És rosszul is tudod kispajtás, volt lakossági panasz.

Roland1101 2013.07.27. 13:10:05

Kedves kispajtás!
Nem tudtam hogy látatlanba ilyen viszonyban vagyunk de akkor legyen! Kicsit benézhetted a dolgokat nagy megfejtéseid közepette mivel nekünk a terasznak semmi köze a járdához, mert parkoló helyeken volt létesítve de te biztos jobban tudod és mi vagyunk a hülyék. Biztos akkor is azok voltunk amikor az önkormányzatban utána jártunk a bejelentéseknek, és ha figyelmesen olvasod a cikket ott is szerepel hogy KÉT ÉS FÉL ÉVE NINCSEN ÉS NEM IS VOLT/VAN lakossági bejelentés. Szóval lehet benézted hogy melyik helyről is van szó.
Legközelebb jobban készülj fel a házidból ha vélemènyt szeretnèl kipréselni magadból "kispajtás"!

A többieknek köszönöm a hozzászólásokat!

Roland
süti beállítások módosítása