Sógorom, a zugügyvéd

...and justice for all.

Ön is tud egy érdekes esetet? Írja meg a zugügyvédnek!

Hirdetés

Utolsó kommentek

Linkblog

Friss topikok

Utazási ajánlatok

Zavarba ejtő felszámolás

2009. október 16. - zugügyvéd

Az alábbi, egy kicsit zavarosnak tűnő történet egy majdnem szokványos felszámolási procedúrát ismertet.  Bács-Kiskun megyében éppen most számoltak fel egy felszámoló maffiát, amiben a bíró is benne volt.

Tisztelt Zugügyvéd !

Velem történt ill.még mindig történik az eset. Egy nagy cégtől anyagokat vásároltam és továbbszállítottam egy másik cégnek. Jó magyar szokás szerint ilyenkor célszerű az üzletet hozót előbb utóbb kihagyni. El is kezdődött a hercehurca. Időközben az a cég, amelytől az anyagokat vásároltam felszámolás alá került, viszont azt megelőzően kettőnk között kialakult pert ő nyerte meg de most részletkérdés, hogy milyen körülmények között. A felszámolás alatt lévő cég természetesen a bíróság által hozott ítélet alapján végrehajtást indított el ellenem, időközben közvetlenül a felszámolás megindítása előtt a cégbíróságnál bejegyeztek egy ukrán származása ügyvezetőt - akiről később kiderült nem is volt.

Én időközben megfellebbeztem a végrehajtása eljárást, de mit tesz a véletlen - az egész procedúra 2003.december 19 - én indult el,az ukrán ügyvezetőt 2003.dec.8- án nevezték ki, és felszámolási eljárást 2004.május 24- én rendelték el. Hosszas vita a bírósággal, a végrehajtóval, míg végre a bíróság megállapította,hogy a felszámolt cég jutódja xy ügyvéd,ill.nem is jogutód, de rendelkezik eg 2004.augusztusi keltezésű árbevétel átengedményezési papírral, melyet a bíróságnak 2005.szeptemberében nyújtott be.

A véletlenek: időközben a cég felszámolását végző felszámoló írásban tett nyilatkozatot, hogy a cég semmiféle papírt nem adott át neki, így azt jogutód nélkül felszámolta anélkül, hogy a cég helyzetét hivatalosan ismerte volna. Ezek után kértem az illetékes bíróságot, rendeljen  el egy meghallgatást, melyre a cég felszámolóját is hívja meg, a jogutód
xy ügyvédet, nyilatkoztassa,honnan került elő utólag az árbevétel átengedményezési papír, ha abból a cég felszámolója sem kapott, mivel az összes hivatalos papír még a felszámolás elött " elveszett ".Mondanom sem kell erre sor sem került, sőt nyugodtan kijelenthetem, hogy az illetékes bíróságnál mumus vagyok, mindenáron tönkre akarnak tenni.

Minden hivatalos papír, beadvány a rendelkezésemre áll, amit leirtam minden igazolni tudok. Egyenlőre nevet nem irok, mert olyan álláspont van az ügyvédek és a bírók között, a " mundér becsülete ","kollégáról vagy jót, vagy semmit ", ezért még védőügyvédet is nagyon nehéz találni. Természetesen azóta több per is elindult ellenem általában mondvacsinált okokkal. Hoznak határozatot,fellebbezem, a másodfok nekem ad igazat,köteleznek x összegű okmánybélyeg befizetésére, befizetem, érdekes módon csak egy része érkezik meg....nincs értelme sorolni. Lényeg az, hogy a bíróság mindenképpen végrehajtatni akarja a házamat, kerül, amibe kerül.L erendezett,kifizetett ügyeket, melyek már elévültek elővesznek és a nevükben indítják el ujból és ujból a végrehajtást. Lehet, hogy az lenne az eredményes, ha más már nincs , fizetett hirdetés  formájában közzétenni nevesítve egy listát pontosan megjelölve az ügyben érintett ügyvédeket,bírókat, felszámolókat és végrehajtókat ?

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://zugugyved.blog.hu/api/trackback/id/tr691454412

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Füstkarikagyáros 2009.10.18. 09:42:51

OFF
Nem megy a játék, kéne a TAF bónusz, de már nincs több ismerősöd? :D

Micro_fine 2009.10.18. 13:52:23

Akinek vaj van a fején ne menjen napra.
süti beállítások módosítása