Sógorom, a zugügyvéd

...and justice for all.

Ön is tud egy érdekes esetet? Írja meg a zugügyvédnek!

Hirdetés

Utolsó kommentek

Linkblog

Friss topikok

Utazási ajánlatok

Kende és a hamis bíró

2008. június 02. - zugügyvéd

Kende Péter alábbi írásának jogi okfejtése elég sajátos, de van igazságtartalma. A Zugügyvéd sem érti, miként lehet egyetlen tanúvallomás alapján  akár súlyos évekre is ítélni valakit.


FELJELENTÉS

(ismeretlen tettes)
 
ellen
okirat-hamisítás bűncselekménye miatt


Címzett: Legfőbb Ügyészség, dr. Kovács Tamás, legfőbb ügyész
Budapest V. Markó utca 16.


Előzmények:
A Fővárosi Bíróságon dr. Varga Zoltán bíró tanácsa Székely Zoltán egykori kisgazdapárti országgyűlési képviselőt kétrendbeli, vezető beosztású hivatalos személy által kötelességszegéssel elkövetett vesztegetés bűntettében találta bűnösnek, s halmazati büntetésül hat év börtönbüntetésre és tíz év közügyektől való eltiltásra ítélte, valamint 458.697 forint bűnügyi költség megfizetésére kötelezte (Fővárosi Bíróság 4. B. 277/2001.).
Másodfokon a Legfelsőbb Bíróságon Völgyesi Miklós tanácselnök, Schäfer Annamária előadó bíró és Demeter Ferencné bíró elrendelte, hogy a büntetést fogházban kell letölteni. Ráadásként plusz kilencmillió forint pénzbüntetést is kiszabott, egyebekben az ítéletet helybenhagyta (Legfelsőbb Bíróság Bf. I. 2. 782/2002/21.).
Székely két teljes évet töltött előzetes letartóztatásban, a Gyorskocsi, illetve a Markó utcában; nyolc hónapot házi őrizetben, majd újabb két évet a tököli fogházban, EP 1189 számú elítéltként.


Mellesleg, jelen feljelentéshez csupán érintőlegesen kapcsolódóan jegyezzük meg, hogy ezek az ítéletek több elemző egybehangzóan egyértelmű álláspontja szerint a bizonyítás során téves és jogellenes következtetéseket, súlyos eljárásjogi hibákat, s ezek alapján összességében mélységes jogsértéseket tartalmaznak (amint azt korábban, a Népszava 2008. április 19-ei számában is kifejtettük).


Ennek bemutatására itt és most csupán egyetlen példát idézünk, noha az iratok alapján legalább tíz ehhez hasonlót tártunk fel. A „húsz dokumentum” néven közismert, 2000. október 12-ei, Gellért téri, úgynevezett tettenérés során a Balla Dániel vállalkozó ruhájába rejtett rendőrségi magnó az alábbi beszélgetést rögzítette a Gellért téren:


„Balla: Nézze, itt van, fogom.
Székely: Menjünk a kocsimhoz, jó?
Balla: Rendben van.
… (nem érthető szöveg)
Balla: Nem hiszem. Dokumentáció.
Székely: Dokumentáció. Annak bizonyítékaként, hogy mi történt.” (Dr. Nerpel Zsolt mb. csoportvezető ügyész „hangfelvétel-leírása”. Fővárosi Ügyészségi Nyomozóhivatal Nyom. 1376/2000. 2. oldal)


Balla és Székely rögzített beszélgetésében (sem a korábbi, sem a későbbi részben) egyetlenegyszer sem fordult elő a pénz, a millió, vagy ezekre akár csak emlékeztető kifejezés sem. Székely Zoltán csupán azt mondta: „annak bizonyítékaként, hogy mi történt”. Így válaszolt, amikor elhangzott a dokumentáció kifejezés. Az iratok számos más elemével együtt bizonyítja ez egyértelműen azt, hogy Székely dokumentum alatt valóban dokumentumot értett (hiszen Ballától iratokat várt), és nem pénzt.


Azt sem tudjuk mindmáig, honnan vette ítéletében Varga bíró úr a tényállás során, hogy „Székely Zoltán közölte, hogy a pénzt vigyék ki a Gellért téren parkoló gépkocsijához.” Bizonyára onnan, ahonnan például azt, hogy Kaiser Ede a móri bank ajtajában – miközben a háta mögött szabályos tömegmészárlás folyt – hol föltett a fejére egy baseball-sapkát, hol levette azt, hol parókát biggyesztett az üstökére, hol azt is lekapta. Költött, kitalált, konfabulált. Egy biztos: nem az iratokban olvasta. Ott ugyanis ilyesmi nem szerepelt.
Mindkét perben, a móriban és Székelyében, egyetlen tanú vallott egyértelműen a vádlottak ellen – a móri történetben Kiglics Attila, Székely perében pedig Balla Dániel. Mindketten érdekeltek voltak az ügyben, Varga bíró úr mégis kizárólag őket minősítette szavahihetőnek, dacára annak, hogy állításaikat többen cáfolták, ráadásul a vádlottak következetes tagadásával egybehangzóan.


Meggyőződésünk, hogy Varga bíró úr ugyanazokat a hibákat követte el Székely Zoltán esetében, mint az ugyancsak általa tárgyalt móri ügyben. Szubjektivitása elvakulttá tette. Már a perek elején eldöntötte, kinek hisz és kinek nem, és véleményén se isten, se ember nem változtathatott. Úgy nyilvánította szavahihetőnek az egyik tanút, hogy bizonyított hazugságait nem vette figyelembe, ugyanakkor hiteltelennek minősített olyanokat, akiknek soha nem kérdőjeleződött meg az igaza. Döntő jelentőségűnek szánt bizonyítási indítványokat söpört le az asztalról indoklás nélkül, ám napokig szöszmötölt olyan körülményekkel, amelyeknek az égadta világon semmi köze nem volt a tényálláshoz. Minden olyan bizonyítékot semmibe vett, amely nem a vádlott bűnösségét, hanem az ártatlanságát támasztotta alá.


Félreértés ne essék: egy pillanatig sem vádoljuk Varga bíró urat azzal, hogy olyan koncepciós pert vitt végig, mint annak idején kollégái, Jankó Péter, Tutsek Gusztáv és Vida Ferenc – akik pontosan tudták, hogy koholt vádak alapján ítélkeznek. Nem, ezt nem állítjuk. Azt azonban igen, hogy Varga bíró úr nem volt kellően gondos, és nem gyakorolta a rendőrök, ügyészek munkája fölött azt a kontrollt, amely pedig a bíróság feladata lenne. Aminek következtében elítélt olyan vádlottat, akinek bűnösségét egyáltalán nem sikerült minden kétséget kizáróan bizonyítani (Az ítéletek részletes elemzését lásd: dr. Kende Péter: Elorzott igazság – újabb röpirat bírókról, ítéletekről. Hibiszkusz Könyvkiadó, 2008.).


Tényállás:
Székely Zoltán büntetésének letöltése után 2007 márciusában kegyelmi kérvényt nyújtott be. A vonatkozó előírások szerint ennek hivatali útját az adott ügyben eljárt elsőfokú bíróság indítja el, amely köteles az iratokat az Igazságügyi Minisztériumon keresztül eljuttatni a köztársasági elnökhöz.
A ma érvényben lévő – egyébiránt megítélésünk szerint érthetetlen és védhetetlen – szabályok szerint maga az érintett, ez esetben Székely Zoltán nem tekinthet bele saját kegyelmi kérvényének irataiba. Nem láthatja sem azt, hogy az igazságügyi miniszter támogatta-e kérelmét vagy nem, és milyen indokokkal, sem azt, hogy a köztársasági elnök milyen szempontok alapján hozta meg végül – jelen ügyben elutasító – döntését.
A bírósági iratok között azonban megismerhető legalább az elsőfokú bíró indító előterjesztése. Az viszont olyan szöveget tartalmaz, hogy ez alapozza meg jelen feljelentésünket.
A 2007. május 4-én kelt, Varga Zoltán bíró által két helyen is aláírt, az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium Kegyelmi Főosztályának címzett átirat így szól:

„A több emberen, részben aljas indokból elkövetett emberölés bűntette miatt Székely Zoltán ellen folyamatban volt büntető ügyben a bíróság az iratokat az elítélt javára előterjesztett kegyelmi kérelemmel kapcsolatos intézkedés végett mellékelten megküldi.
       dr. Varga Zoltán
        bíró

Dr. Varga Zoltán bíró tehát az általa vesztegetés miatt elítélt Székely Zoltánt ebben az iratban „több emberen, részben aljas indokból elkövetett emberölés miatt” elítéltként írja le.
A szóban forgó iratot megvizsgáltattuk írásszakértővel, aki kétséget kizáróan azonosította az ezen idézett iraton szereplő két aláírást más, Varga Zoltán bíró úr által eszközölt aláírással; kinyilvánította: száz százalékig biztos, hogy az aláírások magától Varga Zoltántól valók.


Jelen feljelentés keretei között nem bocsátkozhatunk találgatásokba Varga bíró úr motívumait és szándékait illetően.


Nem feltételezhetjük – jelen bűncselekmény szándékos alakzatának valószínűsítése esetén –, hogy a vesztegetés helyett azért írt gyilkosságot, hogy amennyiben az „végigfut” a kegyelmi eljárás egészén, az indokoltnál esélytelenebb helyzetbe hozza Székely Zoltánt.
Amiként azt sem állíthatjuk, hogy – gondatlan elkövetési mód esetén – az elvétést az okozta, hogy Varga bíró úr tudatalattijában az általa egyként ártatlanul elítélt két személy, Kaiser Ede és Székely Zoltán érthetően és indokoltan ugyanazon „boxban”, azonos elfojtási pozícióban szerepelt.


Az azonban bármilyen elkövetési mód esetében tényként megállapítható, hogy dr. Varga Zoltán, a Fővárosi Bíróság bírója az általa vesztegetési ügyben elítélt Székely Zoltánról olyan iratban, amely hivatalos eljárás alapjául szolgált, hamis tényt közölt, s ezzel elkövette az okirat-hamisítás bűncselekményét. Az ezen túli tényállás-megállapítás és jogi minősítés a jelen feljelentés alapján meginduló büntető eljárás feladata.
Kérjük tehát a nyomozás elrendelését, majd lefolytatását, s annak eredményéhez képest az elkövető felelősségre vonását.
Az érintett Székely Zoltán nevében és képviseletében:

         Dr. Kende Péter

 


 

123 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://zugugyved.blog.hu/api/trackback/id/tr37499737

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

VIC20 2008.06.03. 09:11:33

bloodhound v2.0:

"elképesztően szar post, teljesen méltó az oldal nevéhez, de legalább többet nem fogom az időmet elbaszni azzal, hogy zugügyvédet olvasok, mert ide lassan már tényleg csak zugügyvédek és izomból fröcsögő retardáltak járnak. ez a blog a magyar társadalom mai általános debilitását és hülyeséghalmazát adja vissza kicsiben, semmi több, és mint ilyen, teljesen felesleges, mert a csapból is ez folyik."

Erre csak azt tudom mondani, hogy:

"elképesztően szar *hozzászólás*, teljesen méltó az oldal nevéhez, de legalább többet nem fogom az időmet elbaszni azzal, hogy zugügyvédet olvasok, mert ide lassan már tényleg csak zugügyvédek és izomból fröcsögő retardáltak járnak. ez a blog a magyar társadalom mai általános debilitását és hülyeséghalmazát adja vissza kicsiben, semmi több, és mint ilyen, teljesen felesleges, mert a csapból is ez folyik."

fghjk12345 2008.06.03. 09:18:50

Ilyen hibát nem szabad elkövetni, ez nyilvánvaló.

Ugyanakkor tényszerűen nem igaz a feljelentő azon állítása, hogy "Dr. Varga Zoltán bíró tehát az általa vesztegetés miatt elítélt Székely Zoltánt ebben az iratban „több emberen, részben aljas indokból elkövetett emberölés miatt” elítéltként írja le". Az átiratban ugyanis az ügy tárgyaként jelölik meg az emberölést, de attól, hogy egy ügy tárgya emberölés, még egyáltalán nem biztos, hogy abban mondták ki bűnösnek a vádlottat. Különösen izléses az index címlapja ("Tévedésből aljas gyilkosozta a bíró a volt államtitkárt"). Mintha a bíró üvöltene a tárgyalóban: "Maga szemét, aljas gyilkos!".

Ptk 77.§ 2008.06.03. 10:31:08

Az a baj a feljelentéssel, hogy amit Varga bíró kiállított, az nem közokirat. Nem tanúsítja jog vagy kötelezettség fennállását, így fogalmilag kizárt a közokirat hamisítás.

Ettől még nagy szégyen, amit csinált, biztos szégyeli is magát. És legközelebb elolvasa, hogy mit ír alá.

De arra kiváncsi vagyok, hogy az ügy végén Kende dr.-rel szemben eljárnak-e hamis vád miatt. Vagy megvédi a "hírneve".

OkoskaTo:rp 2008.06.03. 10:47:01

Ptk: Mitől lenne hamis vád? Gondosan ismeretlen tettes elleni feljelentést tett, azaz nem konkrétan Vargát vádolta meg.

2008.06.03. 11:33:32

Szerintem a hamis vád pont helyénvaló lenne. Az, hogy ismeretlen tettes ellen tett feljelentést még nem jelenti, hogy nem vádolt mást hamisan. Ráadásul dr.Kende a jogtudományok doktora még arra sem hivatkozhat, hogy gondatlanságból nem tudta, hogy a tényállása valótlan. Bűntettet követett el. A nyilvánvaló rosszindulat meg a haszonszerzés szándéka miatt valahol a 3 év körül szabnék ki rá. Lenne legalább elég ideje Székellyel beszélgetni.

2008.06.03. 11:49:05

Ami Vargát illeti rendkívül pitiáner dolognak tartom pont egy copy-paste hiba miatt kritizálni.

Dícséret éppen nem jár érte, de bárkivel előfordulhat. (Velem is előfordult már ilyen pedig legalább 20 évvel fiatalabb vagyok, nyugodtabb a munkám és erősen értek a sz.géphez is.)

Az ilyen hibát nem lehet elkerülni, ezért van szükség arra, hogy több fokozatban többen ellenőrizzék a dokumentumokat. Végül az elbíráláshoz, ahogy már jelezték páran ennek a hibának semmi köze nem volt.

dr. Kende alighanem a jogalkalmazás Nemere Istvánja címre pályázhat csak a bulvártudományával.

2008.06.03. 11:51:05

Ptk 77.§ 2008.06.03. 10:31:08
"...megvédi a "hírneve"..."

A "hírnév" kevés be is kell bizonyítani, hogy elmebeteg:)

Keshet 2008.06.03. 12:03:13

Jah, ez az írás egy fröcsögés, nem is értem a felvezető szöveg miért írja, hogy érdekes. Gondolom fel kell kicsit lendíteni a könyvek eladási példányszámát, vagy csak kicsit kevergetni ami leülepedett. Ez inkább a bíróság elleni uszítás, mintsem egy megalapozott gyanú. Ha elrendelik a nyomozást az szakmai hiba a nyomi hatóság részéről, ez simán feljelentés elutasítása. Az meg, hogy ezzel az elírással hátrányos helyzetbe hozta a kegyelmi kérvényét, az igazán vicces. A kegyelmi jogkör uralkodói jog, azt nem kell magyarázni, aki nem érti csapja fel a történelemkönyveket.

2008.06.03. 12:14:16

Keshet 2008.06.03. 12:03:13

"...Ha elrendelik a nyomozást az szakmai hiba..."

Elvileg az, viszont ha később hamis vád miatt akarnak eljárni, akkor azt megalapozhatja, továbbá akkor a hamis vád büntetési tétele 5 évre ugrik.

bloodhound v2.0 2008.06.03. 12:31:59

zsir 2008.06.03. 11:49:05

a nemerés hasonlat nagy volt... :)

Keshet 2008.06.03. 12:39:04

Itt a hamis vád szerintem nem jöhet szóba, ott feltétel, hogy tudja, hogy amit állít valótlan. Ha megállna a hamis vád akkor az összes nyomozás megszüntető és feljelentés elutasítás lényegében azzal lenne egyenlő. Akkor ki jelente fel bárkit is? Kicsi hazánk egy régi sporttal lenne szegényebb:)

2008.06.03. 13:30:30

Keshet 2008.06.03. 12:39:04

"...s ezzel elkövette az okirat-hamisítás bűncselekményét..."

Nem azt írja, hogy ezt vagy azt tett, ami megfelel közokirat-hamisítás tényállásának, hanem azt, hogy elkövette a bűncselekményt.

Hamis vád akkor is szóba jöhet, ha gondatlanságból nem tudja, hogy valótlan amit állít Btk. 234.§

Itt egy jogász (dr. Kende) pontosan tudja mi történt, tudnia kell, hogy mindez nem felel meg a közokirat-hamisítás tényállásának, ennek ellenére elmegy a rendőrségre és feljelent egy bírót, azután ezzel reklámozza magát.

Azért ebből nem kellene sportot csinálni.

derelyegrádi szellem 2008.06.03. 14:01:57

kendepéterrel kapcsolatos dolgokhoz - mentálhigénés okokból - nem szólok hozzá.

De emiatt igen:

"Az a baj a feljelentéssel, hogy amit Varga bíró kiállított, az nem közokirat. Nem tanúsítja jog vagy kötelezettség fennállását, így fogalmilag kizárt a közokirat hamisítás."

A közokiratnak nem az az ismérve, hogy "jog vagy kötelezettség fennállását tanusítja" (az a magánokirat is). Pp. 195. és 196. szakasza. Kéretik elolvasni.

"Ptk: Mitől lenne hamis vád? Gondosan ismeretlen tettes elleni feljelentést tett, azaz nem konkrétan Vargát vádolta meg."

Az ismereten tettes elleni feljelentés nem akadálya a hamis vád megállapításnak, elég ha feljelentésből egyértelműen megállapítható, hogy ki az "elkövető". Ha megnevezi (gipsz jakab), ha nem (iemeretlen tettes). Ebből a feljelentésből egyértelműen kiderül kit vádol bcs.-vel, nem ezért nem lehet hamis vád (Btk 233. §). Hanem azért nem, mert ahhoz a bűncselekményre vonatkozó tényállításnak kell OBJEKTÍVE VALÓTLANNAK lenni. Itt az állítás objektíve valós, tényleg varga írta, és tényleg tévedett. Az, hogy ezt feljelentő bcs.-nek tartja, a vádhatóság (nyomozó hatóság) esetleg nem, kívül marad a hamis vád törvényi tényállásán.

Keshet 2008.06.03. 14:32:01

Jaja, "ojektíve" kell valótlannak lennie.

2008.06.03. 16:10:49

derelyegrádi szellem 2008.06.03. 14:01:57

"...tényleg varga írta, és tényleg tévedett..."

Viszont valótlan, hogy "...s ezzel elkövette az okirat-hamisítás bűncselekményét...", amit a feljelentő szintén tényként állít.

Adblock_júzer · http://addons.mozilla.org/hu/firefox/addon/adblock-plus/ 2008.06.03. 16:33:29

"ez a blog a magyar társadalom mai általános debilitását és hülyeséghalmazát adja vissza kicsiben"

Köszönjük a méltató szavakat! Csak azt tudom válaszolni, hogy képességeinkenk megfelelően igyekszünk. Az baszna be, ha képmutatóan nem vennénk figyelembe a valós jelenségeket és elzárkóznánk egy elképzelt ideális elefántcsonttoronyba. A vitaindító cikkek sok kívánnivalót hagynak maguk után, de az összegyűlt társaság színvonala ezt eléggé kompenzálja.

Példádat követve érdemben nem szólok hozzá.

Adblock_júzer · http://addons.mozilla.org/hu/firefox/addon/adblock-plus/ 2008.06.03. 16:43:46

doberman
ABX
viktor134
A. Lichtenstein
!

Hogy lehet zsinórban ilyen jókat írni! Biztos a csillagok állása. Fetrengtem a röhögéstől.

derelyegrádi szellem!

Így kell tisztán gondolkodni, írni, azonnal helyére tetted. Ezért érdemes ide járni tanulni.

Tribeca · http://erthetojog.blog.hu 2008.06.03. 17:32:06

Pp. 195. § (1) Az olyan papír alapú vagy elektronikus okirat, amelyet bíróság, közjegyző vagy más hatóság, illetve közigazgatási szerv ügykörén belül, a megszabott alakban állított ki, mint közokirat teljesen bizonyítja a benne foglalt intézkedést vagy határozatot, továbbá az okirattal tanúsított adatok és tények valóságát, úgyszintén az okiratban foglalt nyilatkozat megtételét, valamint annak idejét és módját. Ugyanilyen bizonyító ereje van az olyan okiratnak is, amelyet más jogszabály közokiratnak nyilvánít.

Tehát a bíró úr által kiállított okirat közokirat, mivel a bíróság ügykörén belül, megszabott alakban állította ki.

Btk.137. § E törvény alkalmazásában
1. hivatalos személy:
j) alkotmánybíróságnál, bíróságnál, ügyészségnél, államigazgatási szervnél, önkormányzati igazgatási szervnél, az Állami Számvevőszéknél, a Köztársaság Elnökének Hivatalánál, az Országgyűlés Hivatalánál szolgálatot teljesítő személy, akinek a tevékenysége a szerv rendeltetésszerű működéséhez tartozik;

Tehát a bíró hivatalos személy, így a fent leírt cselekménye az alábbi bűncselekményt valósítja meg:

Btk. 275. § (1) Az a hivatalos személy, aki hivatali hatáskörével visszaélve
b) lényeges tényt hamisan foglal közokiratba,
bűntettet követ el és öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

DE! A fenti körülményekből az is egyértelmű, hogy a bíró úr a cselekményt GONDATLANUL követte el (Gizike rosszat copyzott be, ő meg olvasatlanul aláírta).

A fent hivatkozott hivatalos személy által elkövetett közokirat hamisítás pedig nem követhető el gondatlanul.

Tehát a post-ban írt cselekmény nem bűncselekmény.
Persze ez nem jelenti azt, hogy a bíróságon meg fogják ezért dícsérni....

Ptk 77.§ 2008.06.03. 17:35:26

Derelye

Igazad van, sőt súlyosabb, mert direkt megnéztem, csak mire ide átértem, már csak baromságokat írtam a közokirat fogalmának tartalmára nézve.

Ezért nem is mentegetőzöm.

De ettől még az okirat fogalmilag nem közokirat. És nem is magánokirat.

A hamis vádhoz (azoknak, akik szerint az ismeretlen tettes kifejezés használata kizárja annak lehetőségét):

Az ismeretlen tettes eleni feljelentés nem ment fel alóla. A BH 2005.312 szerint a hamis vádhoz az szükséges, hogy a megvádolt személy egyedileg azonosítható, valóságos személy legyen.

Derelye:

Az objektíve valótlan állítást tartalmazó hamis vád szerintem akkor is megvalósul, ha egy iratról - amelyről jogász számára a tőle elvárható magatartás mellett felismerhető kell legyen, hogy nem közokirat, vagy magánokirat - a feljelentő azt állítja, hogy az okirat (bármelyik formában). Más kérdés, hogy ennek ellenére is írhat jogász baromságokat a közokirat fogalámnak tartalmára.:) Ezért mégegyszer mea culpa.

derelyegrádi szellem 2008.06.03. 17:43:12

mi van veled zsír? Mindenki fogta, csak te nem...

"Viszont valótlan, hogy "...s ezzel elkövette az okirat-hamisítás bűncselekményét...", amit a feljelentő szintén tényként állít."

Na pont ez a rész az, ami a "jogi minősítés" körébe tartozik, ami a hamis vád törvényi tényállásánál közönbös. Irreleváns, hogy te, mint feljelető ezt cselekményt bcs-nek tartod, és ha igen melyiknek (okirathamisításnak vagy emberölésnek), csak az számít, hogy a bűncselekményre vonatkozó TÉNYÁLLÍTÁS (nem annak jogi minősítése) valós-e, vagy valótlan. Objektíve. Kapísi?

Ptk 77.§ 2008.06.03. 17:43:53

Josephine B.

Addig értem, hogy hatáskörében állította ki. Azt viszont nem látom, hogy az irat intézkedést vagy határozatot tartalmazna, sem azt, hogy valamilyen adatot vagy tényt tanúsítana, nyilatkozatot tartalmazna stb.

Ezért szerintem nem közokirat.

derelyegrádi szellem 2008.06.03. 18:04:58

Ptk.

"Ezért mégegyszer mea culpa."

Előfordul ez mással is. /zsírral pl intézményszerűen :)/

Így érzésre szerintem sem közokirat, de ezt a kérdést vélhetőleg a BÜSZ eldönti.

A.J.

Üdv.

Egyébként ezt a "tegyél feljeletést ismeretlen tettes ellen, mert akkor nincs hamis vád" lózungot hallom néha gyakorló jogászoktól is. Ekkor mindig az alábbi vicc jut eszembe:

Két csávó barkóbázik:

-Személy?
-Igen
-Ismerem?
-Igen
-A szomszédomban lakik?
-Igen
-Elől hiányzi egy foga?
-Igen
-Az orrán van egy nagy bibírcsók?
-Igen
-Rákérdezhetek?
-Igen
-Ki az?

egyenlítő 2008.06.03. 18:10:22

Spectator61:

Egy közkézen forgó hazugság eloszlatására (A Viktor c. könyvből, csg-consulting.com/kp/books/avikt.pdf):

"A pesti folklór úgy emlegeti: a papa félig cigány, a mama félig zsidó. Egyik sem igaz."

Ennyi és nem több.

2008.06.03. 18:13:13

derelyegrádi szellem 2008.06.03. 17:43:12

Jó jó, hát valamin csak kell, hogy vitatkozzak! :)

Legyen akkor:
Wasting police time - section 5(2) Criminal Law Act 1967

derelyegrádi szellem 2008.06.03. 18:31:21

zsír

Legyen, csak az a szépséghibája a dolognak, hogy az ügyészségnél tett feljelentést ez a vadbarom. :)

kartárskám 2008.06.03. 19:22:12

Vorobjanyinov által megpengetett húrokra is érdemes azért odafigyelni. Az INDEX laza mozdulattal beásta magát ezzel a címmel a bulvárbéka segge alá. Mi a francnak csúsztat akkor is, amikor az igazság is elég húzós?! Az ilyen émelygést okoz még akkor is, ha egy blogban olvasom, de címlapon minősíthetetlen.
Szégyeljétek magatokat! (Akinek inge, öltözködjön!)

2008.06.03. 19:36:32

kartárskám 2008.06.03. 19:22:12

Egyetértek! Én a Lomniczi féle cikket sem tudtam igazán mire vélni, nem sok értelme volt. Az más kérdés, hogy perelni hiba lenne miatta.

doberman 2008.06.03. 20:51:59

Zsír!
Nyugodtabb a munkád, mint egy köztiszteletben álló, szenior, doyen bíróé? Mit dolgozol?

pkende (törölt) 2008.06.03. 21:10:38

Tisztelt Uraim! (Mivel úgy tűnik a szövegekből, sajnálatosan hiányolnunk kell hölgyek részvételét a vitában.)
Nem én indítottam ezt a vitát, ám engedelmükkel hozzászólok. Nem volna ez oly nagy ügy, ha nem lennének sokkal,de sokkal kínosabbak tényleges előzményei. Melyek lényege éppen az, hogy Székely Zoltánt - sokhónapos kuatásom alapján bátran állítom - ugyanazoktól a hibáktól hemzsegő ítélettel dugta dutyiba Varga bíró úr, mint Kaiser Edét. Elorzott igazság című, két hónapja megjelent könyvemben ezért egymás után elemzem a móri és a Székely-pert, s bizony számos azonosságot mutatok ki a bizonyítási eljárásban, a tanúvallomások és más bizonyítékok kezelésében, értékelésében. Az már csak a pont az "i"-n, hogy később Varga bíró úr lealjasgyilkosozta Székelyt a most vitatott iratban. A "feljelentés" pedig pusztán stilisztikai vagy publicisztikai megoldás: nem praktizálok ügyvédként, nem képviselhetem tehát Székelyt, aki maga eldönti, milyen feljelentést tesz, illetve milyen személyiségi jogi pert indít.
Köszönöm, hogy megtisztelték érdeklődésükkel dolgozatomat: Kende Péter

Tribeca · http://erthetojog.blog.hu 2008.06.03. 21:58:22

Tisztelt Kende Úr!

Az Ön által a post-ban írtakkal kapcsolatan azért foglalkoztunk (legalábbis részemről foglalkoztam) elsősorban a feljelentésében (mert hogy fent egyértelműen így fogalmaz, sőt meg is címzi azt a - nem egészen illetékes - hatósághoz) írtakkal, mert egyedül arra adott megfelelő információt. Ott megjelölt egy konkrét cselekményt (Varga bíró úr felterjesztésének szövege) és közli, hogy Ön szerint ez mely törvényi tényállásnak felel meg, mire kíván feljelentést tenni.

Az alapügyben történt szabálytalanságokra sajnos azért nem tudunk reagálni, mert a hivatkozott ítéletet nem tette közzé. De ezt is érdeklődéssel várjuk.

Ui.: Ahogy már fentebb is kijavította a kolléga, amit Ön "lealjasgyilkosozásnak" nevez, az a hivatkozott alapügy tárgyának -sajnos téves- megjelölése, de semmiképp sem a korábbi vádlott személyének a minősítése.

derelyegrádi szellem 2008.06.04. 08:19:39

Kende Úr!

Örömmel értesültem arról, hogy nem tetszik ügyvédként praktizálni. Van nekük elég bajunk enélkül is.

Viszont mivel legjobb tudomásom szerint Ön jogvégzett ember, ha ezt a "feljelentést" dolgozatnak szánta - mint ahogy írja -, az bizony elég nagy jogászi szegélységi bizonyítvány.

Itt ezen a jogi blogon hozzászólóként saját könyvet reklámozni pedig nem illik.

Pascal · http://torzskocsma.blog.hu/ 2008.06.04. 08:35:20

Hmmmm. Kende Péter úr, talán nem kell ahhoz jogásznak lenned, hogy felismerd, a feljelentés felesleges volt. Copy-paste figyelmetlen használata, megbocsáthatatlan tévedés, súlyos hiba, igen. De nem bűncselekmény. Józan paraszti ésszel tudnod lehetne basszus.

Ha a feljelentés tényleg "publicisztikai" esemény lenne: a feljelentés nem erre való, ne csodálkozz ha pl. a "fröcsögő" melléknevet akasztja rád egy-két kommentelő...

Ami Varga bírót illeti - aki így ítél, ne csodálkozzon amikor előkerül az igazi tettes a közvélemény a fejét követeli. Bár nem szokás bírót téves ítélet miatt felelősségre vonni, azonban mindennap megesik, hogy komoly felkészült szakemberek hibát követnek el és emiatt - rendes felmondással, végkielégítéssel stb. - távoznak az állásukból. Ott van még mindig? Nem mondott le azóta??

Keshet 2008.06.04. 11:03:17

Hirtelen az jutott eszembe, hogy ilyen tévesnek ítélt ítéleteknél soha nem hallom az ügyész nevét, vagy a nyomozóhatóság vezetőjének nevét, vagy az ügyvéd nevét, akik azért vastagon közreműködnek...ezt a Varga bírózást meg lincshangulatnak tartom. Kicsit a Hány az óra vekker úr című film dereng..

De azt már látom, hogy Kende úr mindent kiderít amit az igazságszolgáltatás egyik szervezete sem tud.Lehet hogy szolgálati állományba kéne venni...

TheElf · https://www.kalandmester.com/ 2008.06.04. 11:56:54

Keshet: Őszinte leszek, baromira nem értem, hogy mit kell védeni Varga bíró úr magatartásán. Nem értem, hiszen az ügyész, ha téved, akkor normális esetben a bíróságon ki kell derüljön. Nem értem, mert a nyomozóhatóság által értékelt bizonyítékok alapján nem nekik kell eldönteniük, ki a bűnös, ők csak azt találják meg ki a gyanús.

A bíróság az ahol az érdemi bizonyításnak kell lefolynia. Az a bíró, aki azt állítja "hozott anyagból dolgozik", lesöpri a tanúvallomást, mindenkit fenyeget / feljelent aki a vádnak ellentmond, alapvetően több jogától is megfosztja a vádlottat.

A tisztességes tárgyaláshoz való jog például az egyik.

Megjegyzem, ilyen esetben teljesen felesleges, értelmetlen a bíróság is. Pedig nagy szükség lenne rá, hiszen sem a rendőrségnek, sem az ügyészésgnek nem tisztje, hogy ítélkezzen, hogy biztosat mondjon.

Ha az ügyvéd bizonyítékait egyszerűen elvből nem veszik figyelembe, hiszen "hogy meri a rendőr szavát megkérdőjelezni" és fenyegetés a válasz, ott nem az ügyvéd a hibás, de a megfelelő jogi képviselethez való jog is csorbul.

És bátorkodom megjegyezni, hogy Varga bíró úr nem hiszem, hogy olyan fokú értelmi fogyatékos lenne, hogy feltételeznénk: Nincs tisztában maatartása következményeivel. Pontosan tudnia kell, hogy az eljárás amit lefolytat se nem törvényes, se nem alkotmányos, és másoknak milyen hátrányokat kell elviselniük a munkája nyomán törvénytelenül.

Mindazon börtönbeli sérelmekre amit az ártatlanul elítélteknek el kell szenvednie bizony eshetőleges szándéke van. Hogy ezeket a hátrányokat nem erővel, hanem hivatali hatalommal súlyosan visszaélve okozza pedig nem mentő, hanem súlyosbító körülmény, akár a munkájának erkölcsi, akár a cselekményeinek jogi megítélése szempontjából.

Ameddig ez a magatartás elfogadhatónak és természetesnek van beállítva addig pedig a bíróságnek sem tekintélye, sem hitele nem lesz.

Ha Varga bíró urat és a hasonló módon ítélkező társait etávolítják, és a tetteik kapcsán felelősségre vonják, a megkárosított emberek kárát megtérítik, szükség szerint a törvénytelen ítéletek további következményeit megfelelő eszközökkel megszüntetik, akkor lehet újra hitele a magyar bíróságoknak.

Keshet 2008.06.04. 13:28:09

Elf

Nem védtem Varga bíró urat, csak a bírósági hibákat nem az ő nyakába kell akasztani. Főváros, megyei elsőfok büntetőben próbáljon valaki hiba nélkül dolgozni. Egy elmeroggyantra nem is szignálnának ilye ügyet.Szóval egyvalakit kitenni a kirakatba az lincslés. Az meg hogy ki milyen hibákat követ el, nem tudom, de te talán a hírekből meg tudod állapítani, vagy Kende úr könyvéből. De ha esetleg láttad a több tízezer ezer oldalas irattestet akkor bocsi.
Félre ne értsd, de az egész jogi folyamat lényege szerintem, hogy akkor legyen nyomzás ha arra érdemes az ügy, akkor legyen vádemelés, ha az megalapozott és tárgyalásra érett. Ha ezek megfelelően előkészítettek akkor tud érvényesülni a védelem és a tárgyaláshoz való jog is, nem abban, hogy sokszor lényegében nyomozati cselekményeket végez a bíró is, az ügyvéd meg húzza az időt és ködösít. Hamár tipikusról beszélünk. Persze kivételeket tisztelve.

Dezsőjóska 2008.06.04. 15:34:51

Varga bíró úr jártas a közéletben, és mivel országgyűlési képviselőről volt szó, azonnal leültette. Hol itt a hiba?

2008.06.04. 15:36:24

Keshet 2008.06.04. 13:28:09

Magam is hasonló hozzászólásra készültem.

TheElf · https://www.kalandmester.com/ 2008.06.04. 16:14:51

Keshet: NINCS mentség arra, hogy Ő saját döntésétől vezérelve nem enged semmilyen ellentmondást a vád állításaival szemben, és ezek után közli, hogy Ő hozott anyagból dolgozik, ezárt nem felel azért, milyen ítéletet hoz.

Sem nála, sem a többi hasonlónál nincs mentség, a különbbség az, hogy ő milyen magasra jutott a főbíró támogatásával.

Természetesen az, hogy sokadik ilyen után sincs felelősség, nem elvárás az, hogy a bíró tisztességes tárgyalásra törekedjen az nem egy bíró, hanem a bíróság, az OIT, stb. tekintélyét ássa alá. Ezért bizony a főbíró is felel, meg azok a "csókosok" is akik ezzel a viselkedéssel jutnak magas polcra :)

A bíróság és a bíró függetlensége azt jelenti: nincs kontroll, a bírónak nem elsősorban hatalma, hanem elsősorban felelőssége van. Amíg valaki ezt nem fogja fel, és másra hárítja a felelősséget de a hatalmán ül, és nem ad a tisztességnek még a látszatjára sem, addig komolyak a gondok, attól függetlenül, hogy az 1000 oldalból volt e 3 amivel kapcsolatosan volt zseniális meglátása.

Kérlek szépen, azok a bírók akik súlyos hibák kapcsán "hozott anyagból dolgoznak", de minden bizonyítékot ami nem a vádat támasztja alá sem pártatlannak, sem igazán függetlennek, sem tisztességes embernek nem mondhatóak. Varga bíró úr, de a főbíró is, stb. alaposan rászolgállt minden negatív véleményre.

kartárskám 2008.06.04. 18:49:01

Na de miért kell "ennek" nő? Aztán honnan tudja, így szövegből, hogy ki nem az. Jobban esne neki ha "hölgyek" közölnék, hogy undórító, amit művel? Perverz (is)?

kartárskám 2008.06.04. 18:58:44

Keshet, Zsír! Igazatok van.
Az alapvetó hiba, hogy a bíróság és annak működése nem bulvártéma. Szerintem ebben a vonatkozásban nagyot hibázott főbíránk, rossz helyen húzta meg a határokat. Bulvárszintű híreket szolgáltatott a médiának, de a kritikákat, még a jogosakat is, gondolkodás nélkül, zsigerből vágta vissza.
Így a közgondolkodás, sajnos nem tudja helyretenni Kende hírnévhajhászó balgaságait.

2008.06.04. 19:31:00

TheElf 2008.06.04. 16:14:51

"...A bíróság és a bíró függetlensége azt jelenti: nincs kontroll..."

Nem tudom ezt hogy érttted, de van azért kontroll. Először is ott a másodfok, másodszor komoly eljárási hibánál ott van Strassbourg. Az utóbbira végképp nem lehet Varga Zoltánnak befolyása.

Biztosan követ el persze Varga hibákat, de azért azt is annak tükrében kell vizsgálni, hogy milyen és mennyi ügyben ítél közben.

kartárskám 2008.06.04. 21:37:29

Kedves Kartársak! Mi az a "főbíró"?

székely 2008.06.04. 22:44:38

Tisztelt Fórumozók!
Az valami döbbenet, hogy Önök mit tudnak itt affektálni. Értelmezni a törvényt és törvényeket. Ez olyan mint egy vers elemzése. Aki a legnagyobb marhaságot állítja az győz! Önök meggyőzőnek akarják mutatni a szakmaiságot, holott gőzük nincs, hogy hogyan keletkezik egy megszavazott törvény!
Miért nem kérdezik meg törvényalkotókat, akik a kottát írják? Mondjuk engem. Önök csak alkalmazók, de zeneszerzőnek képzelik magukat, pedig nem azok. Némelyikük csak egy füstös kocsmai trombonos. De a tüdeje még jó aztán sűvít a hang, még ha fülsértően hamis is.
Engem ez a Varga szolgálóbíró, karrierje egyengetése, hiúságának legyezgetése, folytán egy végtelenül tisztességtelen eljárásban bírói mérlegeléssel 6 évre ítélt, minden bizonyíték nélkül, az összes tanú tagadó és ellentmondó vallomásának tudatában,főleg azután, amikor elfogultsági indítványomban Tutsek féle vérbírónak tituláltam, és alkalmatlannak ítéltem bírónak lenni. Sőt a demokráciára és a társadalomra rendkívül veszélyesnek itéltem személyét! Tettem ezt azért, mert szilárd meggyőződésem ez volt. Ma még inkább.
Ennél tiszteségtelenebb bírót közelről még nem láttam.
Ennél törvénysértőbb bírót még közelről nem láttam.
Mit akarnak itt maguk?
Egymást győzködik a sötétben?
Ostobaságokkal biztatják egymást, ami nélkülözi az értelmező szótár alapjait?
Nos uraim, szilárd véleményem, hogy Varga Zoltán nevű bíró egyedet ki kell akolbólintani a bírói karból, még akkor is ha kommunista történelmi érdemei vannak.
A bíróságok felett meg kell valósítani a szoros civil kontrollt, hogy az elszabadult kontroll nélküli egyedek ne garázdálkodhassanak. Meg kell valósítania teljes átvilágítos bírói szelekciót és nem utolsó sorban létre kell hozni az esküdtszék jogintézményét, mert akkor talán védve vagyok a jogász pribék személyektől.
Na erre méltóztassanak gombot varrni
Herr doktorok!

székely 2008.06.04. 22:51:59

Tisztelt Bírói beírók egy része.
Önöket összetartja a bűn és ezért szakmai védelemre hivatkozva zárják soraikat.
Strasbourg semleges? Ez nagyon nagy ostobaság. Oda ugyanis a volt bírói kar krémjéből delegálnak bírókat, akik lekötelezettjei az itthoniaknak.
Miről tetszik itt hablatyolni, kedves zsír dottore.
Magának biztosan nincsenek meg a telefonszámok.
Maga egy outsidernek méltóztatik lenni.

székely 2008.06.04. 22:54:55

Kedves Dezsőjóska!
Amit ön ír az olyan mérvű korlátoltságra enged következtetni, mint egy végletekig elfogult Gyurcsány vagy Orbán FAN-re.

HammurapiNemTudta 2008.06.04. 22:58:14

Minden hozzászóló figyelmébe ajánlom a pótfelvételit a jogi karokon - néhány fogalom upgrade-re szórul
Ennyi ökörséget egy helyen(tisztelet a kívételnek!) már rég olvastam :(.

székely 2008.06.04. 22:58:36

Még egy személyes megjegyzért engedjenek meg.

vargabíró a személyes halálos ellenségem. Sohe nem felejtem el gaztattét és soha nem felejtek. Isten engem úgy segéljen!

Pascal · http://torzskocsma.blog.hu/ 2008.06.04. 23:04:32

Valamikor, jópár évvel ezelőtt ebben az országban a konzervatív nyugodt erő koalícióban a kisgazdákkal kormányozta az országot. A kisgazda-vezér nagyobb befolyást követelt pártjának és támadta a "vezető köröket", szép ékesszóló szavakkal elmondta, hogy milyen méltánytalanul mellőzik a Kisgazdapártot. Határozottan elutasította azt a gondolatot, hogy a Kisgazdapárt tulajdonképpen olvadjon be a nagyobbik kormányzó pártba. A konzervatív nyugodt erő nagytekintélyű vezetője, a miniszterelnök persze egyre bosszankodott, amikor a kisgazdák vezérének szónoklatait olvasta vagy hallgatta. Nézd csak, megint ugrál. Meg kellene piszkálni. És hamarosan, a lapok rettenetes botrányt hoztak: a Kisgazdapárt titkárát letartóztatták, különféle engedélyek kiadásával kapcsolatos vesztegetési ügyek kapcsán. A kisgazda-vezér, az öreg róka érezte: most túljártak az eszén. Megtörten ment fel a miniszterelnökhöz. Nézd csak, mondta a miniszterelnök, ha például a Kisgazdapárt nem támasztana vihart sem a pénzügyi helyzet sem más kérdések kapcsán, akkor talán-talán el tudjuk simítani.

Azt hiszed, kedves olvasó, hogy tudod kikről van szó. Én meg azt hiszem tudom hogy mit hiszel és így valószínűleg tévedsz. A fenti történet 1921ben esett, a főszereplők Bethlen (a nyugodt erő nagytekintélyű képviselője), Nagyatádi Szabó István (a kisgazdák ékesszóló vezetője), Eskütt Lajos (a pártvezér korrupción kapott titkára) , az engedélyek pedig mezőgazdasági termékek exportjáról szóltak. Nem pedig Orbán, Torgyán, Székely, és csatornázási engedélyek.

Az Orbán/Torgyán/Székely történet meglepően élethű újrázásának tekinthető. Mint a Hyppolit filmé, csak ez másodszorra is ugyanolyan jól sikerült. Pártkasszák feltöltésének valamint koalíciós leszámolásnak is lehetnek remake-i eszerint. A cél nyilvánvaló: a másik fél sakkban tartása, felmorzsolása, persze a nagykutya helyett egy kiskutya viszi el a balhét, hiszen így kevésbé kínos a nyugodt erő bölcs miniszterelnökére nézve az előzőleg megkötött koalíció.

Az lehetne az egyik tanulság, hogy Orbán tanulhatott valamit történelemből, Torgyán meg nyilvánvalóan nem. Ne legyenek illúzióink, minden párt többet költ, mint amennyire tisztességes úton szert lehet tenni. Még csak nem is az utolsó tizenhat év terméke, így megy ez már száz éve.

Nincs új a Nap alatt.

HammurapiNemTudta 2008.06.04. 23:09:32

Pascal, ne maszatolj!

Legközelebb a Te ügyedet tárgyaljuk meg és lehet, hogy szervezett bűnőzésben leszel tettes...

székely 2008.06.04. 23:18:56

Dr. Kende Péterről!
Megismerkedésünk után, rövid párbeszédben elmondtam, hogy mire vagyok kiváncsi.
Az Ő véleményére.
A mi politikai nézeteink elvileg akkor, tűz és víz!
Ő nem kérdezett semmit, mert akkor még nem tudott, én nem mondtam semmit mert nem is akartam. Szűz kéz, szűz elme gondoltam. Lássuk mi lesz.
Kende több hónapig hozzám se szólt, csak iratokat kért még és még. Volt amivel rendelkeztem, volt amiért be kellett mennem a bírósági irattárba.
Egy jó pár hónap múlva azt írta e-mail-ben: "Zoltán kész vagyok a
munkával"
Átküldte az írását, azzal, hogy kerekítsem ki, igazítsam ki, ahol nem jó.
Uraim! Nem volt kiigazítani való, jóformán semmi
Még csak el sem meséltem az történetemet.

Egy kérdés azonban rögtön felvetődött, mégpedig, ha Dr Kende Péter csupán az iratokból teljes meggyőződéssel kijelentette, hogy ártatlanul ítéltek el, akkor egy kurva hivatásos bíró miért nem ezt tette?
Megmondom miért. Mert a bíró egy politikailag elkötelezett, korrupt személy volt.
Ezért!
Leszarom vargabíró véleményét!!

Gents!
Várom megtisztelő észrevételeiket.

HammurapiNemTudta 2008.06.04. 23:43:28

Nem tudom hányan sejtjük, hogy ezen bírói - , bocs "informatikai fatális hibáknak" milyen katasztrofális hatása lesz a társadalmi bizalomra és az alapvető erkölcsi értékekre? Gatter

Hagyjuk a jogot és nézzük milyen hatása lesz ezen informatikai fatalitásoknak a társadalom egészére! Mert magyarázatokkal már tele van a padlás és lassan szakad a födém...

Hammurapi 2008.06.04. 23:46:55

Székely!

Miért nem perelted be a bírót, ha biztos vagy benne, hogy elfogult?

székely 2008.06.04. 23:48:23

Ne a politika legyen most a célpont, mert ezt Önök csak távolról és csak kívülről láthatják, akár még jóindulatú tisztességes szemszögből is.
Azt gondolom, hogy erről jóval több információm van az átlagnál, vagy akár a jól informáltaknál is.
A kérdés, ha már bekapcsolódtam.
Hogy lehet ekkora kupi az igazságszolgáltatás gyűrött asztalterítőjém?
Hogyan engedhet magának egy reprezentáns bíró ekkor aljasságot?
Innentől kezdve mekkora az igazságszolgáltatás hitele?
Szerintem egy fabatkát sem ér.
Nem általánosítok, mert az óriási hiba lenne, legalább akkora mint a kollektív bűnösség fogalma.
Egyébként ne törje senki sem össze az agyát Dr.Kende feljelentésén. Ő természetesen nem tett ilyet, mert ez az én privilégiumom és állampolgári kötelességem, nem beszélve parlamenti eskümről.
A holnapi napon már megérkezik a bíróságra.
Ámen

székely 2008.06.04. 23:56:52

Hammurapinak válasz, mielőtt lefekszem.
Ezt komolyan kérdezed?
Ki az a bíró aki, megállapítaná ezt tényt?
Beadtam az elfogultsági indítványt és egy bíró azt állapította meg, hogy ez nem igaz.
Varga bíró nem elfogult!, de az én indítványom rendkívül indulatos!
Innentől kezdve egy nagyon helyes egzakt gondolatom maradt meg: Menj Te....
Mit akarsz még tudni?
Egyébként ez a két retek bíró az egymás melletti irodában ült, talán még ma is.
Ne komolytalankodj már!

Pascal · http://torzskocsma.blog.hu/ 2008.06.05. 00:03:03

Azér' vegyük sorra a dolgokat:

A fenti írás egy feljelentésről szól, amely szerint Varga bíró úr közokiratot hamisított volna. Nem vitás súlyosat hibázott de a feljelentés konkrétan marhaság volt. Jó, hogy nem hamis vád: az elírás megtörtént, csak az abból levont következtetés téves. Ennyit lehet kb. a fent megjelent íráshoz jogi szempontból hozzászólni.

Nem erről szól szigorúan, de azt eldönteni már nem lehet, hogy a vesztegetés megtörtént-e. Két eset van: vagy volt vesztegetés; vagy Székely Zoltán iszonyúan, felelőtlenül naív. Engedélyekkel kapcsolatos íratokat, dokumentációt épp a korrupció gyanúja miatt nem vesz át az ember a Gellért szállóban - "menjünk a kocsimhoz"... hmmmm... ha nem történt semmi, miért kellett épp pont úgy viselkedni, mint aki a zsebbe járó pénzt készül átvenni? Esküdtszék bevette volna? A bizonyítási rész már rég lezárult: függetlenül attól mi történt a bíróságon, a köz állást foglalt. Éppúgy mint Zsanett ügyében.

Nekem a párhuzam tűnik fel elsősorban az Eskütt-üggyel kapcsolatban. A hasonlóság annyira nagy, hogy Eskütt ugyanígy utólag cikkezett Bethelnről, Nagyatádiról, és a Magyar Kir. bíróságról, főképp az őt ért óriási igazságtalanságról. Bár az is lehet ő sem volt korrupt.

Varga bíróról kifejtettem a véleményem a Kaiser ügy kapcsán. Ilyen tévedés nem maradhat következmények nélkül. Épp ez a példa mutatja meg, miért szükséges, hogy nembíró legyen belőle.

A stilisztikai/publicisztikai részhez még: egyetértünk, ugye, van amikor a kevesebb több? Feljelentés, "soha nem felejtem el gaztattét és soha nem felejtek"; mi is a cél, mire való ez ??

2008.06.05. 00:11:31

székely 2008.06.04. 22:51:59

Tisztelt Székely Úr!

Valóban outsider vagyok. Sem magyar sem strassbourgi birói körökbe, sem pedig az Ön társaságába nem vagyok bejáratos. Ilyen szempontból nem tudom, hogy kivel kellene, hogy a bűn összetartson.

A strassbourgi biróság működéséről Önnek valószinűleg fogalma sincs. A negyvenvalahány biróból egyetlen magyar van Sajó András.

A határozatokat általában hét biró hozza, tehát még legalább 3 másik különböző nemzetiségű birónak is Varga Zoltán befolyása alatt kellene állni.

Ezek a határozatok minden magyar biróságot felülbirálnak.

Az Ön ártatlanságát jogilag egyébként nem bizonyitaná önmagában az a tény sem, ha minden biróság korrupt lenne, csak az, ha Önt felmentették volna.

Esküdtszék Angliában kb. az ügyek 1%-ában van. Ha Mo-on lett volna, az Ön ügyvédje tiltakozott volna először az esküdtszéki tárgyalés ellen, mert az egyszerű nép az azóta is divatos tolvaj-csaló-politikus populista hangulatban, látatlanban bűnösnek itélte volna.

Ha Ön gyűlöli Varga birót az szive-joga bár a gyűlölet nem fogja Önt segiteni az életben, akár bűnös, akár ártatlan.

Talán szerencsésebb, ha abból itélik meg, hogy ma hogyan él, hogyan gondolkodik és nem múltbeli történetekből. Ne kösse magát örökre ehhez az ügyhöz.

Ami a kommentelőkről alkotott véleményét illeti, nos, ha nem kiváncsi mit gondolnak, akkor nem kellett volna Kende úrnak a kérdést felvetni.

ultima lazio 2008.06.05. 02:38:29

Nekem egy kérdésem lenne: A Bárándy mitől akkora sztárügyvéd? Mit tud amit mások nem? Érekel minden vélemény.

Az ügyhöz: A Kaiser-eset útán simán el tudom képzelni, hogy Székely úr is ártatlanul lett leültetve. Egy ekkora tévedés után, mint volt a móri ügy, nem tudok továbbra is bízni az általa szolgáltatott igazságban. Nem ismerem személyesen, de gyakran előfordul, hogy a sikeres emberek elbízzák magukat, aztán már csak rutinból dolgoznak. Lehet hogy itt nem erről van szó, ez csak egy benyomás. A Székely-ügyben az akta ismerete nélkül felelőtlenség bármit is nyilatkozni, de minden elképzelhető.

Dezsőjóska 2008.06.05. 08:23:56

Székely barátom! Hogy is nem ismertem fel az egyetlen igaz embert az országygűlési képviselők között?! Most nagyon összeszégyenlettem magam.

2008.06.05. 10:52:22

ultima lazio 2008.06.05. 02:38:29

"...A Kaiser-eset útán simán el tudom képzelni, hogy Székely úr is ártatlanul lett leültetve..."

Én ezt még a Kaiser ügy nélkül is el tudom képzelni. Sajnos a lehetőség megvan rá. Nem ismerem az ügy részleteit azért túl sokat ebbe az irányba eddig nem kommentáltam és most is inkább csak általánosságban írok.

Eleve fenntartással kezelendőek a hatóság által szervezett tettenérések, amikor sok esetben cél és nem lehetőség az inkrimináló bizonyíték fellelése/kreálása.

Az sem volt teljesen világos, hogy ha Balla vitte a pénzt a helyszínre, akkor ez hogyan volt terhelő Székelyre nézve.

Vannak persze a másik oldalon is kérdések, ha Székely úr még vonalban van, talán elárulja, hogy miféle dokumentumokat várt egy vállalkozótól a Gellért parkolójába. Orosháza csatornatérképét? Vízóra tervrajzokat? Miért kellett a parkolóban pusmogni? Nem volt irodája? Ha valamilyen bűncselekményrúl értesült miért nem értesítette a rendőrséget?

Hammurapi 2008.06.05. 14:22:19

Szélkely!

Megértem, h indulatot vált ki Belőled ez az egész, de remélem ma nyugodtabban folytathatjuk az elfogultsági kérdést.

A perindítás automatikusan jelentette vona, hogy "perben , haragban" állsz a bíróval, ezért akár bejelenti, akár kérelmed alapján megállapította volna a fellebbviteli bíróság és nem a szomszéd bíró.

Lehetőséget kaphattál volna a bírócserére.
Most már állami hatáskörben okozott kár lehetne a per tárgya. A csupasz pisztoly III. bosszújával nem sokra nmész, mert a rendszer velejéig elfogult.

HammurapiNemTudta 2008.06.05. 14:29:59

Találós kérdés 1.:mi az abszolut antidemokratikus a mi korunkban?

Találós kérdés 2:és mi a 4. hatalmi ág a mi korunkban?

Ha a fenti kérdésre kaptam választ, megmondom mi húzódhat a fenti hozzászólások mögött, melyekről nyilvánvalóan megállapítható, hogy NEM a tények ismeretén alapulnak.

Hammurapi 2008.06.05. 14:31:24

Moderátorkám, hol vagy? Alszol vagy ebédelsz? Már három kommentet írtam, de semmi nem jelenik meg!

Tiltott lista, mert nagyszájú vagyok?

Hammurapi 2008.06.05. 14:40:58

derelyegrádi szellem! 2008.06.04. 08:19:39

Te is kifejezetten "objektív" és "elfogulatlan" véleményt nyilvánítóttál, úgy bár?

derelyegrádi szellem 2008.06.05. 18:19:19

"Te is kifejezetten "objektív" és "elfogulatlan" véleményt nyilvánítóttál, úgy bár?"

Mi van?

2008.06.05. 19:19:22

derelyegrádi szellem 2008.06.05. 18:19:19

主要资讯均为中英文双 !!!

kartárskám 2008.06.05. 21:30:54

Van abban azért valami nagyon szánalmas és provinciális, mikor az elítélt egy fórumon nyomul a bíró ellen egy ekkora horderejű ügyben.

székely 2008.06.05. 22:27:37

Kedves Kartárskám!
Mi ebben a szánalmas? Talán az hogy máshol nem is érdemes?
A bűn ugyanis teljesen összeköti őket esetleg Önöket.
NINCS MÁS FÓRUM.
ÜLJÖN LE NÉGY ÉVET ÁRTATLANUL ÉS AZTÁN ÍROGASSON.

székely 2008.06.05. 22:30:20

DEZSŐJÓSKA NEM VAGY A BARÁTOM ÉS ÉN SEM KÍVÁNOK AZ LENNI.

kartárskám 2008.06.05. 22:30:58

Érdekes, hogy ez velem mégsem történik meg!?

kartárskám 2008.06.05. 22:32:12

Nagy szerecséd van Dezsőjóska. Vegyél Lottót.

2008.06.05. 23:46:32

székely 2008.06.05. 22:30:20

Úgymaradt a CapsLock.

ultima lazio 2008.06.06. 03:29:10

szerintem ez az egész feljelentés meg fórumozás egy nagy kamu. lehet hogy a kende írogat székely néven is, vagy fordítva. vagy mind2. de mindenesetr nem kaptunk választ zsír kérdéseire. csatornázási dokumentumokat miért a gellért téren parkoló kocsiban kell átvenni? miért nem jó erre az iroda? milyen bizonyítási indítványokat söpört le az asztalról a bíró? ha a tisztelt képvislő úr ilyen biztos benne, hogy az ítélet megrendelésre született, miért nem a megrendelőre haragszik a végrehajtó helyett?

székely 2008.06.06. 08:31:29

OK. Uraim!
Köszönöm , hogy ennyire érdeklődnek az ügy iránt. Én ezt komolyan gondolom.
Elhatároztam, hogy nyitok egy blogot, ahol a per releváns részeit nyilvánosságra hozom.
ultima lazio kérdésére (zsír nevére):
- nem csatornázási dokumentumokat kellet volna hoznia Ballának, hanem hangfelvételeket és írott terhelő dokumentumokat amiket ő igért. Ezek az állítólag bizonyos személyek, politikusok és önkormányzati tisztségviselők voltak.
- Eredetileg nem a Gellért szállóban kellett volna találkoznunk, hanem a Kálmán Imre u. 29-ben egy ügyvédi irodában. Ezt Balla nem fogadta el, mert félt. Később tudtam meg, hogy ezt a rendőrség ügyészség nem engedélyezte neki. (jkv-ben rögzítve)
-A bizonyítási indítványok lesöpréséről:
Varga bíró az összes tanúm meghalgatását megtagadta. Részletezni fogom, csak ahhoz elő kell vennem az iratokat.

Én haragszom a megrendelőre is, legyen nyugodt.


.

2008.06.06. 12:09:10

székely 2008.06.06. 08:31:29

Ön nem volt nyomozóhatóság, miért próbált bizonyítékokat gyűjteni egyáltalán? Miért nem értesítette a rendőrséget, ügyészséget, ha Ballától bcs-re utaló információt kapott?

"...Varga bíró az összes tanúm meghalgatását megtagadta..."

Próbálta -e az ügyvédje a fentiek alapján az ECHR elé vinni az ügyet? Ha nem, miért nem?

Convention of Human Rights
Article 6 – Right to a fair trial

3. d) to examine or have examined witnesses against him and to obtain the attendance and examination of witnesses on his behalf under the same conditions as witnesses against him;

ultima lazio 2008.06.06. 13:04:34

Zsír, nálad következetesen visszatérő motívum az EJEB, ami nem baj, de ez nem egy rendes fellebbezési fórum. Ide nem lehet csak úgy rohangálni, ha a bíró lesöpör egy bizonyítási indítványt.

ultima lazio 2008.06.06. 13:07:28

Zsír: Ezek a terhelő bizonyítékok gondolom felérnek egy ász párral a mindennapi politikai sakkjátszmákban...

2008.06.06. 13:41:29

ultima lazio 2008.06.06. 13:04:34

Ezzel tisztában vagyok, de ha valakit hat évre ítélnek és ha olyan súlyosan sérültek a jogai, ahogy Székely állítja, akkor ez a kérdés fel kell hogy merüljön. Az ügyvédje tisztában kellett, hogy legyen mindezzel. Ha nem próbálkoztak, akkor miért nem? Ha próbálkoztak, de elutasították, akkor mi volt az indok?

Nem szoktam gyakran strassbourgozni,(talán 2x hivatkoztam rá, egyszer jól, egyszer rosszul, visszakereshető) de itt ez lehetett az egyetlen opció, mert minden mást kimerítettek.

"...Ezek a terhelő bizonyítékok gondolom felérnek egy ász párral a mindennapi politikai sakkjátszmákban..."

Jah kérem! Kártyán veszíteni is lehet! Főleg, ha valaki sakkozik velük:)

Hammurapi 2008.06.06. 14:02:06

kartárskám ! 2008.06.05. 22:30:58

"Érdekes, hogy ez velem mégsem történik meg!?"

"Az a bajom, hogy az eső mindig a számba esik! - panaszkodik a pelikán, erre a krokodil - Érdekes, nekem soha!"

Ahogy látom gerinc hiányában elég jól követed a belterjes rendszer vonalait...

De ami késik,...

székely 2008.06.06. 15:47:00

Tisztelt Fórumozók!
Arra tényleg nincs mód, hogy az egész történetet itt megjelentessem.
Ahhoz, hogy kérdezni tudjanak olvassák el Dr. Kende Péter könyvét az ELORZOTT IGAZSÁG címmel.
E könyvben rendkívül részletesen, jogászi megközelítésben, a bizonyítékok megjelenítésével találkozhatnak. Azok a kérdések amiket itt feltesznek, ott megválaszolásra kerülnek.
Most egy iratot teszek közzé, ami nincs benne a könyvben, de varagabíróban ez váltotta ki azt az indulatot, amit Dr. Gatter úr fatális tévedésnek hív.
Íme:


Dr. SÓLYOM LÁSZLÓ
A Magyar Köztársaság
Elnökének

A Fővárosi Bíróságon keresztül

1055. Budapest,
Markó utca 27.

Mélyen Tisztelt Elnök Úr!

Alulírott Székely Zoltán,(............. szám alatti lakos), mint a Fővárosi Bíróság B.277/2001/57. számú ítéletével, vezető beosztású hivatalos személy által kötelességszegéssel elkövetett vesztegetés bűntette és más bűncselekmények miatt ellenem folyamatban volt büntetőügy
6 (hat) évi fogházbüntetésre és 10 (tíz) évi közügyektől való eltiltásra ítélt,
a Be. 597.§ (1) bekezdés vonatkozó részében foglaltak alapján a büntetett előélethez fűződő hátrányok alóli mentesítésem és a közügyektől való eltiltásom megszüntetése érdekében

kegyelem

iránti kérelmet terjesztek elő, amelyet a Be.597.§ (3) bekezdésére való hivatkozással, mint elítélt, önállóan nyújtok be az első fokon eljárt bíróságnál.


I N D O K O L Á S

Székely Zoltán voltam és vagyok:
a Független Kisgazdapárt volt Országgyűlési képviselője,
az Európai Integrációs Bizottság,
a Környezetvédelmi Bizottság volt tagja,
a Közbeszerzéseket Vizsgáló Bizottság volt elnöke
a KAC ellenőrző albizottság volt elnöke,
a Német-Magyar Kereskedelmi és Ipari Kamara alapító és volt elnökségi tagja

Ma: száműzött, jogfosztott és kifosztott magyar állampolgár

Ez az életvitel, amelyet a bírósági ítélet alapján kénytelen vagyok megélni, mind lelkileg mind fizikailag rendkívül megterhelő és emberhez méltatlan. Gyakorlatilag a normális élethez, a munkához való jogot vonja meg tőlem rendkívül embertelen és gonosz módon, a megtorlás jegyében egész életemre. Ez az állapot nem méltó hozzám és méltatlan a Harmadik Magyar Köztársasághoz.
Vitathatatlan az, hogy a politikai indíttatású bírósági ítélet, kísértetiesen hasonló a XX. századi közismert koncepciós perekhez, melynek következtében , emberek kerültek Recskre, Hortobágyra, Csolnokra és egyéb büntetőtáborokba, majd azt követően teljes és örökös megtorlásban részesültek.

- 2 -

Teljesen mindegy az, hogy miként és hogyan, a leglényegesebb az, hogy kik által?
A magyarság frusztráltsága a mai napig ide vezethető.
A saját esetemben mindez csak annyiban változott, hogy időben máshová helyeződött.
Koncepciós politikai per elítéltje lettem, gazdasági bűnözőktől származó, zsarolással kicsikart hamis tanúvallomásokkal, hivatali bűncselekmények sorozatában koholt hamis váddal. Szándékosan téves és tisztességtelen bírósági eljárással és ítélettel.
Alkotmányos jogaim súlyos és tudatos megsértésével.
Tudatosan megvonták tőlem az önvédelem jogát, akkor és most.
Tették mindezt a Független Kisgazdapárt megsemmisítésének akaratával, melyhez az én személyemet is felhasználták, hamis és csalárd módon.

Tisztelt Elnök Úr!
E bírói kar, egyes bíróinak lelkén szárad több tízezer szándékos téves ítélet, melynek során több százezer magyar életét semmisítették meg örökre. A remény nélkül várt új demokrácia beköszöntével a bírói kar nem tisztult meg. Ugyanazok a kommunizmus által elkötelezett tisztátalan személyek hoznak ítéletet, most más módon, más érdekből, más politikai indíttatásból. Törvényesnek látszó cselekedettel, úgynevezett bírói mérlegelésben, mint ahogy ezt az én esetemben is megtették és megteszik újra meg újra. Sorozatban.
ÉN, SZÉKELY ZOLTÁN, POLITIKAI ELÍTÉLT VAGYOK! Feketén - fehéren.

EZ AZ ÍTÉLET AZ ÉLETEMET VESZÉLYEZTETI !

Ezért fordulok Elnök Úrhoz kegyelmi kérvénnyel, hogy fent jelzett tárgyi büntetett előélethez fűződő hátrányok alól, valamint a mellékbüntetésként kiszabott 10 éves közügyektől való eltiltás büntetése alól, elnöki kegyelemmel
mentesíteni szíveskedjék.
Kérelmemet annak tudatában fogalmazom így, hogy tisztában vagyok azzal a ténnyel, miszerint az a bíró fogja véleményezni kérelmemet, aki hamis vád alapján elítélt és minden idegszálával e státusz megváltozásának megakadályozására fog törekedni, látszólagos igazságának bizonyítására, de még inkább csak személyének önigazolására, karrierje érdekében.
Tisztában vagyok azzal is, hogy esetem rendkívül kényes a hatalom szempontjából. Egyetlen könyörtelen dolognak kell azonban csak megfelelni: Az IGAZSÁGNAK. Kiderítésének megakadályozása többek politikai és egyéni érdeke.
Remélem kérelmem, eljut Önhöz.

Bízom abban, hogy a Történelmi Igazságtételre én is jogosult vagyok.

Budapest, 2007. március 15.

Megkülönböztetett Tisztelettel:


Székely Zoltán
EP 1189 sz. elítélt

2008.06.06. 16:11:26

székely 2008.06.06. 15:47:00

Mit várt? Hogyan kellett volna erre Sólyomnak reagálni?

derelyegrádi szellem 2008.06.06. 16:27:37

Nos Székely úr!

Ha ön politikai elítéltekhez kívánja magát hasonlítani, akkor legalább minimális szinten ismeri kéne a történteket, meg a jogi vonatkozásokat is. Különösen úgy, hogy meg is említi Recsket stb ekként:

"kísértetiesen hasonló a XX. századi közismert koncepciós perekhez, melynek következtében, emberek kerültek Recskre, Hortobágyra, Csolnokra és egyéb büntetőtáborokba, majd azt követően teljes és örökös megtorlásban részesültek"

Ezekbe a büntetőtábrokben nem koncepciós perek, illetve bírói ítéletek alapján kerültek emberek. Recsken pl kivétel nékül minden fogoly INTERNÁLT volt, ami azt jelenti, hogy MINDENFAJTA BÍRÓI ELJÁRÁS (tehát per, vagy ítélet nékül) Őket rendőrhatósági határozattal 6 hónapra internálták, majd megkapták (szintén rendőrhatósági határozattal) a hattal beljebbet, majd többnyire az ezirányú formaságokat mellőzve egyszerűen nem engedték el őket. de ez nem elítés, hanem INTERNÁLÁS (egyéb ilyen helyek. Buda-dél, Kistarcsa)

Hortobágyra kitelepítésekre is állig. határozatok keretében került sor.

A koncepciós perek áldozatai börtönbe (Kozma utca, Vác, Márianosztra) vagy a Bogár keze alá kerültek. De nem Recskre meg a Hortobágyra.

székely 2008.06.06. 18:32:54

zsir 2008.06.06. 16:11:26

Kegyelmet!

székely 2008.06.06. 18:41:45

derelyegrádi szellem 2008.06.06. 16:27:37

Nem mindegy, hogy hová vitték Őket?
Fogadjunk,hogy Ön jogász. A kerékkötő szövegéből ez világlik ki.
A szöveg lényegi tartalma a fontos.
Az a fontos, hogy azok a minden rendszert kiszolgáló szarházi jogászok, bírók, ügyészek és ügyvédek, úgy tesznek mint ha nem miattuk lett volna több tízezer ártatlanul elítélt ember.
Akkor gyilkoltak és megaláztak, ma meg tanítanak, itélkeznek, nyomrítanak.
Nekem van egy összeesküvés elméletem, amit még senkinek sem sikerült megcáfolni, még tudálékos és áltudományos jogásznak sem. Ezt most azonban nem fejtem ki, pláne nem itt.
Ezzel az iménti közlésemmel csak azt kívántam prezentálni, hogy vargabírónál nem kizárt a szándékosság sem, a felterjesztő levelet illetően.

2008.06.06. 18:52:03

Székely Úr!

A kérdést úgy értettem, hogy mit remélt egy olyan startégiától, ahol a kegyelmi kérvényében a politikai rendszert a Rákosi diktatúrához hasonlítja, a teljes igazságszolgáltatást velejéig korruptnak minősíti, magát pedig politikai fogolynak tekinti.

Ezek mellett azzal érvel, hogy azért kellene kegyelmet kapnia, mert másképp a büntetett előélet és a közügyektől való eltiltás miatt nem tud visszailleszkedni a fent vázolt diktatúrába.

Egyéb konkrét érdemi dolgot nem is említ.

Mindezt elküldi a gyűlöletesnek minősített diktatúra legfőbb közjogi méltóságához, implicite azzal, hogy ha egyetért akkor adjon Önnek kegyelmet. Kvázi fogadja el érdemi tényként az Ön állításait.

Ilyen levelet nem lehet indulatból írni, még akkor sem, ha egyébként értem, hogy a körülmények megviselték. Nem volt Ön mellett senki aki ezt felvesse, vagy csak nem hallgatott a tanácsokra.

székely 2008.06.06. 20:12:05

Megtekinthetik most létrehozott blogomon, vargabíró ítéleti indokolását.
Itt bebizonyosodik, hogy a tettenérés sehol sincs, varga jóformán nem is említi.

szabadsagliga.blogspot.com/


zsir 2008.06.06. 18:52:03
Persze, persze én is tudom. Végül is ez az egész felesleges volt, de varga beindult rá. A kegyelmi kérvénynek semmi értelme sem volt. Most azonban egy új helyzet van. Most varga érzi nyakán, hogy segge mily nehéz.
Én már nem azokkal az eszközökkel harcolok amiket Önök szabványosnak tartanak, mert a rendszer olyan zárt, hogy a hagyományos harcmodor semmit sem ér.
Már nem használok jogász segítséget, mert nem hatékony.

kartárskám 2008.06.06. 20:15:22

Hamurappi, pont erről van szó. A pelikán az pelikán, tehát beleesik az eső a csőrébe.
Amúgy, tiszteletteljesen kérdeznélek, miért is nevezel gerinctelennek? Mert más a véleményem? Érvek helyett sértegetés?
Mínősítetted magadat.

dr.justice 2008.06.06. 20:50:34

"Engem ez a Varga szolgálóbíró, karrierje egyengetése, hiúságának legyezgetése, folytán egy végtelenül tisztességtelen eljárásban bírói mérlegeléssel 6 évre ítélt, minden bizonyíték nélkül, az összes tanú tagadó és ellentmondó vallomásának tudatában,főleg azután, amikor elfogultsági indítványomban Tutsek féle vérbírónak tituláltam, és alkalmatlannak ítéltem bírónak lenni."

"Ennél tiszteségtelenebb bírót közelről még nem láttam.
Ennél törvénysértőbb bírót még közelről nem láttam."

Miért fogházban rendelte el végrehajtani ez a vérbíró a büntetést, ha alapesetben ezért börtön járna ?

székely 2008.06.06. 22:54:53

dr.justice 2008.06.06. 20:50:34
Ő börtönre ítélt nem fogházra, minden más állítást is fenntartok

derelyegrádi szellem 2008.06.09. 11:25:38

Nos Székely Úr!

"Nem mindegy, hogy hová vitték Őket?"

Nem. (önnek mindegy, kérdezhetném) De lényeg az, hogy őket nem koncepciós perekben ítélték el, nekik még annyi sem járt.

"Fogadjunk,hogy Ön jogász."

Nyert. Ön micsoda (tanult foglalkozásra lennék kiváncsi, mert olyan, hogy kisgazdaországgyűlésiképviselő tanult foglakozás nincs.)?

"A kerékkötő szövegéből ez világlik ki."

A tárgyszerűség, mint "kerékkötés". Bravó.

"A szöveg lényegi tartalma a fontos."

A tárgyszerűség az "lényegi tartalom", képviselő úr.

"Az a fontos, hogy azok a minden rendszert kiszolgáló szarházi jogászok, bírók, ügyészek és ügyvédek, úgy tesznek mint ha nem miattuk lett volna több tízezer ártatlanul elítélt ember."

1./Ez a kitétel dr torgyánra (az ön volt főnökére) picivel jobban ráillik, mint rám, aki rendszerváltás után lett jogász.

2./ Ha már a szarházizásnál tartunk, tudja ezek a szarházi kisgazda képviselők (másokkal együtt) a választóktól azt a egyébként történelmi és szép feldatot kapták (1990), hogy ezt szerencsétlen országot vezessék ki a kommunizmusból Az eredmény ismert.

"Nekem van egy összeesküvés elméletem, amit még senkinek sem sikerült megcáfolni, még tudálékos és áltudományos jogásznak sem."

Ebben biztos voltam.

"Ezt most azonban nem fejtem ki, pláne nem itt."

Ezért hálával tartozunk önnek.

A végére még egy kérdést engedjen meg:

Ki is volt az ön védője? Rá is áll a fentebb már idézett kitétel a szarházi jogászokról?

red dragon 2008.06.09. 12:12:16

Székely Úr!

Eddigi hozzászólásait olvasva Ön elég "nehéz" ügyfél lehetett, kiváncsi lennék, hogy Futó kolléga ezt hogyan viselte.

Kegyelmi kérelmét - mint írta - már nem is egyeztette korábbi védőjével, vagy csak nem vállalta?

székely 2008.06.12. 07:05:41

derelyegrádi szellem 2008.06.09. 11:25:38
Szzinte teljesen mindegy, hogy koncepciós perben bohóckodtak az áldozattal vagy azonnal kivégezték vagy deportálták.

Diploma in Management Studies, Oxford Brookes University. Üzleti stratégiai tervezésre specializáltam magam.

1. pontra: tökéletesen egyetértek Önnel
2. pontra: teljesen igaza van

Összeesküvés elméletem lényege: ma Magyarországon a hatalom nem az országgyűlés kezében van, hanem egy specializált jogász maffia kezében, mely hasonló a hirhedt olasz P2 maffiához.

Nem minden jogász szarházi.

Az ügyvédem Dr. Futó Barna volt, majd Dr. Gyuris Ágnessel és Dr. Bárándi Györggyel kiegészülve. Hasztalan.

Varga már a tárgyalás kezdete előtt eldöntötte, hogy elítél, akármi is lesz.
Ezt nevezik koncepciós pernek.Varga politikai szerepet vállalt. A Kisgazdapárt szétverésében jelentős szerepet töltött be.
Varga önként vállalt ily pribék munkát, karrierje érdekében. Meg is kapta az Igazságszolgáltató Tanács alelnöki kinevezését.

székely 2008.06.12. 07:09:48

red dragon 2008.06.09. 12:12:16
Valóban nehéz ügyfélnek számítottam, mert minden erőmmel védekeztem.
Egy kegyelmi kérvényt Dr. Futó Barna írt meg.
A mai napig jó viszonyban vagyunk, mert az a kialakult véleményem, hogy bárki lehetett volna az ügyvédem, engem minden féleképpen elítélt volna varga, mert a politika ezt kívánta.

székely 2008.06.12. 07:21:34

szabadsagliga.blogspot.com/

Matuska írta...

Ez a Varga bíró tényleg nem tudja, hogy mi csinál vagy mit csinált.
Egyrtelmű a számomra, illetve mindenki számára az kell, hogy legyen,
nem volt tettenérés!
Varga Zoltán bíró, most teljesen bebizonyította.
Viszont akkor egy állítás, egy tgadás áll egymással szemben.
Hogyan mert ilyen módon ítélkezni.
Ez súlyos kötelességszegéssel járó bűncselekmény Varga bíró úr részéről.
Hé emberek vogyázzatok a Kulcsár perben, lehet, hogy valakit halálra fog ítélni. Ezek után minden elképzelhető.

székely 2008.06.12. 15:32:21

Nos Tisztelt Olvasók!

Ezért ítélt Varga Zoltán bíró hat évre.

Csodálkoznak ezek után, hogy többszörös gyilkosnak titulált egy kisérő levélben.

Én nem zárom ki a bosszúállás ilyetén való megnyilvánulását, egy zavart öntudatú személy részéről.


A többit elolvashatják
a szabadsagliga.blogspot.com/

derelyegrádi szellem 2008.06.13. 11:08:23

Székely úr

Örülök, hogy egyetért mindkét ponttal. Annyit még hozáfűznék, az ismert eredmény vonatkozásában szerintem jeletős szerepet visz, hogy a feladat címzettjei inkább "dokumentumokkal" foglalkoztak, nem azzal amivel megbízták őket.

"emberek vogyázzatok a Kulcsár perben, lehet, hogy valakit halálra fog ítélni. Ezek után minden elképzelhető"

Az igaz, hogy sok minden elképzelhető, de szerintem csoda lesz, ha egyáltalán valakit elítélnek ott. (már Kulcsáron kívül). Elég figyelemmel lenni a vádlottak személyi összetételére (nagy titkok tudói ők). Azon viszont csodálkoztam, hogy nem dr. D. Erzsébetre szignálták az ügyet.

2008.06.13. 12:28:58

székely 2008.06.12. 07:21:34

Nem értem, hogy ha Ön a saját ártatlansága mellett érvel mostanában mindenfelé, akkor miért jó idekeverni a Kulcsár ügyet.

Gondolom azt maga sem hiszi, hogy Taxis Gyuszi is iratokat vitt az arab pénzváltókhoz.

Ha Kulcsárt végül elítélik, abból aligha gondolja majd bárki, hogy Varga Zoltán vérbíró, bár erősen osztom Derelye szkepticizmusát, hogy egy-két kis halon kívül lesz -e egyáltalán valami.

székely 2008.06.13. 19:23:57

zsir 2008.06.13. 12:28:58

Vargabíró a büró a Kulcsár ügyben is, nyilvánvaló valami meglepő dolog fog bekövetkezni.
Varga habitusát és képességeit próbáltam plasztikusan és irónikusan érzékeltetni.
Nem biztos, hogy sikerült.

székely 2008.06.13. 19:27:44

derelyegrádi szellem 2008.06.13. 11:08:23
No látja Ön sem bízik az igazságszolgáltatásban és a "nagy tudású" vargában sem. Hövá lett hite?
Az, hogy én teljes mértékben hitetlen vagyok, az természetes. Miért higgyek a vérbírók klánjának, a P2 jogász maffiának.
Egyetlen érvet mondjon!

2008.06.14. 20:54:32

székely 2008.06.13. 19:23:57

Szerintem semmi meglepő nem fog bekövetkezni, csak amit amúgy is mindenki sejt. Az, hogy az ügyészség, meg a nyomozóhatóság felkészült szakemberek hiányában képtelen bonyolult gazdasági, pénzügyi tranzakciókat átlátni. A megbizott szakértők meg szintén vagy mindenféle általánosságokat irnak majd össze, vagy a vád igazát bizonygatják. Kulcsár vall majd mindenfélét, amiről senki sem tudja, hogy mi igaz belőle, meg mi az amit csak kitalált. Ilyen többezer oldalas zagyvaság kerül majd Varga Zoltán elé. Ha talál benne valami konkrétat akkor abban itél, ha nem akkor meg húzódik a tárgyalás, végül meg nem lesz semmi.
süti beállítások módosítása