Sógorom, a zugügyvéd

...and justice for all.

Ön is tud egy érdekes esetet? Írja meg a zugügyvédnek!

Hirdetés

Utolsó kommentek

Linkblog

Friss topikok

Utazási ajánlatok

Elsumákolt értékelések

2008. január 04. - zugügyvéd

Az igazságszolgáltatás működéséért felelős, többségében bírákból álló Országos Igazságszolgáltatási Tanács (OIT) az Eötvös Károly Közpolitikai Intézetet (EKKI), a Pázmány Péter Katolikus Egyetemet (PPKE) és a Pécsi Tudományegyetemet (PTE) kérte fel arra, hogy világítsák át a bíróságok tevékenységét. Az erről készült cikk szerint az értékeléseket még mindig nem hozták nyilvánosságra.

Egy kis ízelítő a szemelvényekből:

A PPKE e vonatkozásban szintén kritikusan fogalmaz, mondván, "az OIT belső összetétele olyan, hogy a külső kontroll gyakorlati megvalósulása kizárt". Ennek oka, hogy a tanácsban a bírák kétharmados többségben vannak, ezért az OIT kívülálló tagjai érdemben nem befolyásolhatják a döntést. Emiatt felvetik, hogy "az igazságügyi igazgatás, s azon belül a bíróságok igazgatása inkább az igazságügy-miniszter hatáskörébe tartozzék". Hozzáteszik, hogy a miniszter "jelenlegi hatáskörében - mint igazságügyi és rendészeti miniszter, azaz rendőrminiszter - e feladat ellátására nem alkalmas".

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://zugugyved.blog.hu/api/trackback/id/tr96284725

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Legfelsőbb Íróság 2008.01.06. 08:40:29

Miért lenne érdeke a bíráknak -élén a kiváló Lomnicival-,hogy bárki is kritizálhassa őket? Hogy jövünk mi ahhoz?!
Ez a lelki nyomoronc ahelyett ,hogy sábesszel a fején jogvédene, inkább a bíráival és magával foglalkozzon,azért fizetik..És tegye meg a legjobbat: monnyon le! :)

Én vagyok 2008.01.09. 14:18:34

Az előző hozzászólásban ugyebár zsidóznak.

Az ilyen kis nácikon az nem fog, ha megmondjuk nekik, hogy mik: szemét nácik. Sőt, megerősítést kapnak, hogy végre észrevették őket, nem véletlenül bújtak elő a patkány módjára a csatornából. Nem, nekik csak az aljanép hangján lehet üzenetet eljuttatni.

A South Park című, legkevésbé se magas röptű rajzfilmsorozatban elhangzott egyik mondat kicsit átfogalmazva így hangzik:

"Hé, te sábeszező, mi errefelé nem szeressük a te pofádat."

Én vagyok 2008.01.09. 14:19:17

Azzal különben egyetértek, hogy még az egyházak esetében sem szerencsés a belterjesség és a külvilág teljes kizárása. Hát még a jogszolgáltatásban!

Legfelsőbb Íróság 2008.01.10. 22:39:44

Ha nem lennék ügyvéd,akkor elküldenélek valami jó meleg helyre, te nagyon egyszerű!! Mit tehetek én arról,hogy sábesz volt a fején?! Ebben semmi zsidózás nincs-már csak azért sem,mert anno én is akáírtam-személyesen- a Népszava kezdeményezését..
De én sem szeretem a hülye fejedet, te nácizó..

Triznyai Döme (törölt) 2008.01.12. 16:05:20

Hmmm. Ez módfelett különös. Olyanról már szól vicc, hogy a csodarabbi egy méteres körzetében hirtelen megszűnik a sábesz, de ezexerint Lomnici úr ezen bőven túl képes tenni! Ő egyenest a fején viseli! Nem semmi teljesítmény!

Sábesz - a héber sabbat (szombat) szónak hibás kiejtése. (Pallas nagylexikon)

(Ugye te is ismersz EGY (ein stück) becsületes zsidó jogászt?)
süti beállítások módosítása