Sógorom, a zugügyvéd

...and justice for all.

Ön is tud egy érdekes esetet? Írja meg a zugügyvédnek!

Hirdetés

Utolsó kommentek

Linkblog

Friss topikok

Utazási ajánlatok

Jogszerű iparűzés

2007. október 11. - zugügyvéd
A Népszabadság híre szerint nem ellentétes az uniós joggal a magyar iparűzési adó – mondta ki csütörtökön az Európai Bíróság, több éves jogvitát zárva le ezzel. - A magyar iparűzési adó olyan jellemzőkkel bír, amelyek megkülönböztetik a hozzáadottérték-adótól (HÉA vagy „áfa”). Azért vicces lehet most azoknak, akik nem fizettek adót eddig erre az ítéletre várva néhány sokat tudó kollégára és könyvelőre hallgatva. A Zugügyvéd több végrehajtásról is tud ilyen ügyekben. 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://zugugyved.blog.hu/api/trackback/id/tr86193634

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2007.10.12. 11:12:03

Az adót tv. alapján kivetették, gondolom a fellebezésnek, pernek halasztó hatálya nem volt. Nem csak sokat tudó, hanem óvatos kolégára is lett volna szükség. Mivel tényleg nem volt egyértelmű a döntés, előtte talán lehetett volna egyezkedni.

2007.10.12. 17:14:40

Nekem erről az az eset jut eszembe, mikor egy csúcsjogászokból álló társaság elhatározta, hogy céget alapít. A cégalapításhoz szőlőbirtokot kívántak apportként a cégbe vinni. A cégbíróság temészetesen visszadobta, de néhány földhözragadt, politikailag teljesen megbízhatatlan elem elkezdett akadékoskodni.
Nem tudták mirevélni, hogy az ötletgazdák között szerepelt egy regnáló miniszterelnök is, neki aztán tudnia kellet, hogy ilyet nem szabad, hiszen az erről szóló tv szavazásakor ő is nyomkodta a gombot.
Na aztán módosult tudatállapotú egyének kitalálták, hogy ez csak azért volt lehetséges, mert a miniszterelnök a tv. változtatását tervezte.
süti beállítások módosítása