Sógorom, a zugügyvéd

...and justice for all.

Ön is tud egy érdekes esetet? Írja meg a zugügyvédnek!

Hirdetés

Utolsó kommentek

Linkblog

Friss topikok

Utazási ajánlatok

Vamzer felügyelő

2007. szeptember 17. - zugügyvéd
Címkék: hivatal
A Zugügyvéd sok mindent látott már, de ez a történet, ha igaz, és miért ne lenne az, nagyon szánalmas képet fest a hivatalok működéséről. Okulásul közzé is tesszük ezt a levelet, forduljon mindenki bizalommal Munkaügyi Felügyelőséghez!


Tisztelt Zugügyvéd!


A következő problémával fordulok Önhöz:

2007.09.13-án 12.38-kor tettem egy bejelentést a …………. Munkaügyi Felügyelőségnél …………….-as telefonszámon, először egy hölgy vette fel, majd kapcsolt egy urat, akivel beszéltem), a munkahelyemen található munkajogi hiányosságok miatt.
A Munkaügyi Felügyelőségnél azt ígérték, hogy hétfőn ellenőrzést tartanak a cégnél és mindent megtesznek, hogy a bejelentés (az adataimat is beleértve) ne szivárogjon ki , vagyis teljes anonimitást ígértek. .

Az ügyintéző azt a megoldást ajánlotta, hogy még két másik cégnél is ellenőrzést tartanak a környéken, így az ellenőrzés szúrópróbaszerűnek fog tűnni és így nem derül ki, hogy ki telefonált.

Ma (2007.09.14. kb. 13:30-ra) a főnököm azzal fogadott mikor az ebédszünetről visszatértem, hogy a Munkaügyi Felügyelettől egy ismerőse értesítette a hétfőn tartandó ellenőrzésről. Egyúttal beszámolt arról is, hogy az egyik alkalmazottja értesítette a Munkaügyi Felügyeletet, és részletesen beszámolt az általam telefonban megbeszélt részletekről.
Ezután engem tegnap délután hazaküldtek.

A problémák röviden a következők voltak:
- munkaidőm: hétfő-péntek 9:00 - 17:00, szombat 9:00 - 12:30, hétköznap 1 óra ebédszünettel. Szabadnap nincs, csak a vasárnap (3 éve!).
- Jelenléti ívet kb. 2 hétig vezettünk, azon kívül nem.
- A szabadságom nem lett megfelelően nyilvántartva, bérpapíron nem is látszik.
- A bérpapíron a táppénz sem látszik, a fizetésemből mégis levonták.
- A bérpapírokat több hétig tartó huzavona után kaptuk meg, fél évre visszamenőleg, aminek az lett a következménye, hogy kolléganőmet elbocsátották. A felmondás okai között az is szerepelt, hogy követelni merte a bérpapírját.

A munkaügyi felügyeletet abból a célból értesítettem, hogy az általam vélt hiányosságok jogosak-e, semmiféle anyagi követelésem és rossz szándékom nem volt. Ezeknek az eseményeknek köszönhetően valószínűleg csak hétfőig lesz munkaviszonyom, köszönhetően a Nyugat-dunántúli Munkaügyi Felügyelőség egyik buzgó alkalmazottjának. Levelemet több címzettnek küldöm, mivel most már a történtek után, nem tudom, hogy kiben bízhatok, vagy kinek a segítségére számíthatok.
Hála a Munkaügyi Felügyelőség előbb említett alkalmazottjának, a munkahelyemen folyamatos zaklatásnak vagyok kitéve, amely lehetetlenné teszi a zavartalan munkavégzést. Amennyiben munkahelyem elvesztem, nehéz anyagi helyzetbe kerülök, ugyanis gyermekemet egyedül nevelem.

Várom mielőbbi válaszukat és bízom segítségükben.

51 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://zugugyved.blog.hu/api/trackback/id/tr17168237

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jesszumpepi (törölt) 2007.09.17. 19:03:28

Munkajogban járatos ügyvédet kéne fogadni.Ha szakszervezeti tag vagy,akkor ott kaphatsz jogsegélyt.Próbálkozhatsz valamelyik rádiónál,tévénél,újságnál.A nagy sajtónyilvánosságot nem szeretik azok,akik disznóságot követnek el.

2007.09.17. 19:03:52

urambátyám ország vagyunk, ez már csak így megy itt. de ismerve jelenleg hány munkaügyi felügyelő ellen van eljárás, azért ennek még lehetnek következményei ott is.
amúgy ilyen ügyeket lehet vinni többedmagával az embernek munkaügyi bíróság felé, főleg ha elbocsátás is követi, ahol meglehetősen korrekt ítéletek szoktak volt születni, és ezek legtöbbzsör a munkavállaló számára kedvezőek.

2007.09.17. 19:20:13

A nyilvánossság ereje mindenesetre jól jöhet időhúzásra, de attól még a vihar elültével pokollá tehetik az életét. Amennyiben hétfőn rendkívüli felmondással felmondanak, az akár még jól is jöhet, mert egy munakügyi pert jó is kártérítéssel tuti megnyerne. Mindenesetre nem árt gyüjteni a binyonyítékokat, hogy a bejelentése miatt üldözik.

streizeter 2007.09.17. 21:24:36

Hát barátom, Te vagy hazudsz vagy a blog kedvéért irtak ilyen kapitális baromságokat.
Tételesen cáfolva:
-jelenléti ív nem kötelező, ha a munkaidő nyilvántartást a munkaadó valamilyen formában vezeti.
-a munkaidő nyilvántartás mellett a szabadság nyilvántartása is szükséges.
-a táppénz munkabérből levonása jogszabály ellenes. Szerintem itt valamit félreolvastál
-a havi munkabérről minden kifizetéskor kötelező a munkavállaló számára tételes bérkifizetési bizonylatot adni.
-ha a kolléganődet a bizonylat kérése miatt rúgták ki, és ha ez szerepel a felmondó levélben, akkor tiszta az ügy. egy másolatot el kell küldeni a Munkaügyi Felügyeletre. Ha nem akkor kérje! az indoklást.
De persze ha olyan hülye vagy, hogy ezt Veled évek óta meg lehet csinálni, akkor gyere hozzám dolgozni. Így én is szívesen kicseszek Veled.

webshark 2007.09.17. 21:31:08

Nos ez már döfi.

Írd már ide annak a drága jó fönöködnek a nevét, a céget ahol ekkora buzi seggfejet kineveztek. Adj meg pár telefonszámot és nagyon szívesen felrakok pár hírdetést a netre kellően frekventált helyekre, érdeklődést kiváltó szövegekkel
(pl áron alul eladó kocsi fél éves sok extrával, a főnök meg éppen a b**ikkal [bocsánat ők melegek!! de attól a góréd egy buzi marad] akar gyorsan ismerkedni, mert az asszony otthon nem elégíti ki.)
Garantáltan egy hétig nem lesz nyugtuk.
BTW: akkor már az asszony is kaphatna egy pár telóhívást, hogy a férjura csalja -kisfiúkkal.

Viccen kívül: szerintem egy országos ellenőrzést kellene tartani a Vas megyei felügyeletnél meg a drága volt munkaadóidnál, addig meg szépen csak nyugi- szerezz egy mindenre kapható, munkajogi szakterületű, részesedésért is dolgozó ügyvédet, és ne félj! Most már a főnököd bukhat nagyot, akár az állását is, az informátora meg akár a sitkót is kockáztatja.
Remélem ez egy nagy áttörést fog okozni, hogy a bunkó munkaadók ne merészeljenek munkajogi szabályozás alól eltérni, a kapcsolatok ne legyenek elegek, csak úgy kikerülni egy teljes ellenőrzést.

Vas népét riasztottad már? (Pestiek és gyk. ez a megyei újság és nem parasztfelkelésre buzdítok.)
Ha igen akkor reggel 5 kor szeretném a cikket erről az ügyről olvasni.
Már ha sikerül benyomni, ha nem akkor szerdán is van nap.

streizeter 2007.09.17. 21:33:15

És még annyit: nekem is van nagyon régi barátom a Felügyeletnél (munkaadó vagyok)mégsem tudtam megúszni a bírságot.
Úgyhogy ne itt siránkozz, hanem olvass el egy pár jogszabályt.

webshark 2007.09.17. 21:42:55

streizeter:
Nem hinnémn, hogy hazudik elég életszerűség van benne. A táppénz lwevonására is vannak módozatok, pl. szürkén van bejelentve: csak a mininálbérre , nem kapja meg adott hónapban a fekete különbözetet,
de én hallotam olyat is hogy kollektív szerződés miatt már 1 nap tápppénz miatt nem jár jelenléti pótlék, kajajegy, ami szerintem abuszurd.
Valóban a nyilvántartás elég, a munkaidő vezetésére, de hamisítható erősen, jelenlétit tudtam sokáig kötelezőnek de sajnos az előző az igaz.

vaczakka 2007.09.17. 22:48:15

Ahogy néztem, a post megjelen reggel a Homáron is, megközelítőleg ebben a verzióban, bár nem ennyire részletesen.

A bérpapírok jó kiinduló alap lehetnek később.

streizeternek meg ajánlom a South Park 5. sorozat 10. epizódját...

Kíváncsi volnék, hogy bánik az alkalmazottaival, ha egyidegennel ilyen hangnemet üt meg.

kacsa! 2007.09.17. 22:58:53

Na annak idején én is pont az ilyen - lebukás - veszélye miatt nem nyomtam fel a munkaadómat, pedig abban a hónapban három szabadnapom volt, a többi - többnyire - 12 órás munkanap! Pereskedj!

Victum 2007.09.17. 23:34:41

"Steizeter:
Nem vagy éppen túl kedves... "
Pontosítanék: egy seggfej vagy.

Sanyi 2007.09.17. 23:53:41

Nem tetszik Doktor Gonzo megfogalmazása, de tartalmilag helyesnek tűnik. Én inkább az etikátlan, neveletlen és gusztustalan jelzőket preferálom Streizeterre.

Amúgy a történet tényleg életszerű. Amennyiben valóban így történt, szerintem minimum fegyelmivel elbocsátás a hivatalnál és letöltendő dukál, illene már végre példát statuálni.

OkoskaTo:rp 2007.09.18. 00:07:58

Pontosan olyan ez, mint amikor egyből kiengedik az elkövetőt, viszont előtte még felolvassák előtte a sértett (feljelentő) részletes személyes adatait, lakcím included. Aztán az elkövető többedmagával baráti látogatásra lakhelyén felkeresi, és nem-verbális érvekkel meggyőzi, hogy a továbbiakban a feljelentős magatartást mellőzni szíveskedjen egészsége megőrzése érdekében.

streizeter 2007.09.18. 07:58:02

Kedves chicken, Doktor Gonzo, Sanyi, ha a témához érdemi mondanivalótok nincs akkor kéretik a személyemnek szóló sértegetéseket a leszurt@freemail címre küldeni.
Egyébként meg van ma Magyarországon egy Munka Törvénykönyve amely szinte teljes egészében a munkavállaló érdekeit védi. Illene ezt azért néha forgatni, ha valamilyen munkahelyi probléma van, és utána a megfelelő fórumhoz fordulni a panasszal. Mindig megvédik valamilyen szinten a bejelentőt.
A leírt történetben annyi munkaügyi szabálytalanság van (már ha igaz), hogy azt semmilyen haver nem tudja kimosni.
vaczakka: úgy bánok az alkalmazottaimmal ahogy azok megérdemlik! Igaz nálam tisztában vannak a jogaikkal, mert elmondom nekik és kézhez kapják a Kollektív Szerződést. Igaz, hogy az én magánvéleményem az, hogy az alkalmazott a fizetett ellenségem ( na ez biztos megint kiveri a biztosítékot a nagytudásuaknál, de addig amíg akár két alkalmazott igazolatlan hiányzása padlóra tudja küldeni a cégem, és ez ellen nekem semmilyen jogorvoslatom nincs, addig ez a véleményem nem fog megváltozni.
webshark: nincs olyan Kollektív amelyben szankció lenne a táppénz miatt. Tudom, mert résztvettem egy Ágazati KSZ kidolgozásában, és az irányelv az, hogy nem lehet a Munka Törvénykönyvével ellentétes szigorításokat belevenni.
Egyébként meg ha az illetőt emiatt kirúgják nyugodtan forduljon a bírósághoz a már említett lehetőségek mellett. Biztos, hogy megnyeri a pert, és az illető céget nagyon megsuhintják.

Dr Kangörény 2007.09.18. 08:55:07

A cég valószínűleg nem TB kifizetőhely, így táppénzt nem is fizet is ki, mert azt a MEP folyósítja, közvetlenül a biztosítottnak, tehát a bérlapon nem is fog szerepelni. Az hogy "levonták a táppénzt" valszeg annyit jelent, hogy nem kapta meg a bérét arra az időre amíg táppénzre volt jogosult. A jelenléti ív tényleg nem kötelező, mert a Munka Törvénykönyve nem rendelkezik a munkaidő nyilvántartásának módjáról, csak arról, hogy annak mit kell tartalmaznia.
A többi panasz megállja a helyét.

M a r c e l 2007.09.18. 09:49:40

Ja, görénykém (streitzer), te is megtestesíted azt a bunkó, ocsmány magyar munkaadót, aki így látja a világot, mint te. A munkavállalók kiszolgáltatottak és azt csinálnak velük, amit akarnak. És nincs lelkiismeretfurdalásotok, ezt ékesen bizonyítja az a postod is, ahol kéred, mennyen hozzád dolgozni, mert át akarod verni. Szartok ti az emberekre, csak a profit a lényeg, egyik megy, van helyette másik. Bunkó vagy kisapám.

M a r c e l 2007.09.18. 09:53:26

Streitzer! Miért alkalmazol embereket, ha azokat ellenségnek tekinted? Nem kötelező vállalkozni. Kényszerít valaki rád. Fogd a picsád és menj el alkalmazottnak. Persze ahhoz nem lesz bátorságod, tudom én. Csak nyomatnia dumát: "én fizetek, én vagyok az úr". Tudod, sem én, sem egy átlagos munkavállaló nem megy el "csak úgy" szabadságra. Örülünk, ha elengednek kunyizás után, megalázva. Mert ugye annyi ember nincs, aki helyettesítsen. Ha neked két ilyen alkalmazottad volt, akkor megérdemled. Te vagy a hibás egyedül, mikor látod már be? Ellenségeid? Te magad vagy az ellensége az embereknek és teszed szarrá ezt a világot.

M a r c e l 2007.09.18. 09:55:34

"A jelenléti ív nem kötelező"
Kirúgás fenyegetése mellett ellenőrizték, beírjuk-e magunkat (term. fals adatokat, mert nem 8 órát dolgoztunk), merthogy a cég megütheti a bokáját. És neves jogásza van a cégnek.

guminőt akarok 2007.09.18. 10:01:07

streizeter > nagyon kedves vagy

SzigMa 2007.09.18. 11:28:22

A Homáron megpendítettem, mert ott ugyebár a szakértelem hiánya nem égő, de itt esetleg a gyakolró büntetős kollégák mondhatnának valamit arra, hogy egy "közérdekű bejelentő üldözése" megállja-e a helyét? Tisztán jogilag gondolom, nem pedig a "necsináldmerúgyisbüdöséskorruptarenccer" érdekel.

andika25 2007.09.18. 11:44:13

Ezek után azt is eltudom képzelni, hogy a köv. napon a munkavállaló orra alá dugják a papírt, melyen az fog szerepelni, hogy közös megegyezéssel szűntetik meg a munkaviszonyt. Na, ebbe nem szabad belemenni.

streizeter 2007.09.18. 12:14:09

álommókus: adtam Neked és a hasonszörű társaidnak egy emilcímet ahol nyugodtan bunkózhatsz, szarozhatsz, görényezhetsz, picsázhatsz.
De ahogy igy elnézem én vagyok az aki a legtöbbet segítettem a téma tulajdonosának. Egyébként meg a nick-em streizeter, és ha már le tudod irni helyesen akkor írj!
Szeretném tisztázni, hogy a táppénz első 15 napja betegszabadság, melyet a munkaadó fizet (misimókus: én ezt ki is fizetem, bármennyire is bunkó vagyok szerinted) A táppénz többi napját a TB fizeti, ha nem vagyok kifizető hely, melynek egyharmadát én a TB felé be kell fizessem.
Azt kéne megértenie az összes munkavállalónak, hogy legyen tisztában a jogaival! de hát ha szundimókusnak egyszerübb a munkaadót szidni ahelyett, hogy megtagadná a hamis adatok aláírását a jelenléti íven, mindig ki fognak tolni vele.

májgeriberi 2007.09.18. 12:19:55

Jaj szegény munkavállaló!
Ha sok a túlóra az a baj kevés akkor meg nincs lóvé az a baj!
A magyar embereknek semmi sem jó!
MINDIG MINDEN AMI PONT MOST VAN AZ SZAR!
Szerintem ezen kellene túllépni!
Aki nem akar szombaton dolgozni akkor keressen olyan munkahelyet ahol nem kell!
Akinek fontos a munkahelye az meg kussoljon és dolgozzon ne síránkozzon!
Elég finom voltam?:)

KolomparRomeo 2007.09.18. 12:47:30

Nyert már valaki munkaügyi pert? Mert az én volt munkáltatóm sem adott SOHA bérpapírt, nem fizette a járulékokat. Hosszú éveken keresztül. Amikor bepereltem, a bíróság azzal zárta le az ügyet, hogy mivel nem veszi át az idézéseket, így felelős hiányában(!) lezárják az ügyet. Holott a magánnyugdíj-pénztár állítólag már többször bejelentést tett a területileg illetékes APEH-nál is. A faszi a mai napig szabadon szaladgál, a cég a mai napig működik, nekem meg megvan a véleményem - no nem az igazság-, hanem - a jogszolgáltatásról országunkban.

Káposztakukac 2007.09.18. 16:37:30

nehéz eset. streizeter stílusa kritikán aluli, de jónéhány dologban igaza van. jelen esetben lehet, sőt, valószínű, hogy a munkaadó a ludas, de úgy egyébként az átlagos magyar munkavállaló munkamorálja a béka segge alatti. minél kevesebbet dolgozni, minél több pénzért, munkaadót meg ott átb@szni, ahol csak lehet. persze ez nem tartozik szorosan az adott témához.

andika25 2007.09.18. 18:22:08

Visszatérve az eredeti témához, szerintem kétféle "lezárása" lehet az ügynek:
1. a munkaadó felmond
2. a munkaadó nem mond fel, viszont megpróbálja megkeseríteni a munkavállaló életét, hogy aztán az mondjon fel.

Feltételezem, hogy határozatlan idejű munkaszerződést kötöttek, és az abban meghatározott próbaidő már lejárt.

Mndenképpen jobban jár a munkavállaló, ha nem marad tovább a cégnél. De arra nagyon kell figyelnie, hogy
a felmondás a munkaadó részéről történjen rendes vagy rendkívüli felmondással. Mindkét esetben meg kell határozni a felmondás okát. Ne menjen bele a munkaviszony közös megegyezéssel történő megszüntetésébe!


A munkáltató részéről történő rendes felmondás:

1992. évi XXII. tv.
93. § (1) A munkáltató rendes felmondása esetén köteles a munkavállalót a munkavégzés alól felmenteni. Ennek mértéke a felmondási idő fele. A töredéknapot egész napként kell figyelembe venni.

(2) A munkavégzés alól a munkavállalót - legalább a felmentési idő felének megfelelő időtartamban - a kívánságának megfelelő időben és részletekben kell felmenteni.

(3) A munkavégzés alóli felmentés időtartamára a munkavállalót átlagkeresete illeti meg. Nem illeti meg átlagkereset a munkavállalót arra az időre, amely alatt munkabérre egyébként sem lenne jogosult.

andika25 2007.09.18. 18:26:44

Sőt, ha eddig nem tette meg, menjen táppénzre.


90. § (1) A munkáltató nem szüntetheti meg rendes felmondással a munkaviszonyt az alábbiakban meghatározott időtartam alatt:

a) a betegség miatti keresőképtelenség, legfeljebb azonban a betegszabadság lejártát követő egy év, továbbá az üzemi baleset vagy foglalkozási megbetegedés miatti keresőképtelenség alatt a táppénzre való jogosultság,

b) a beteg gyermek ápolására táppénzes állományba helyezés,

streizeter 2007.09.18. 20:00:49

Káposztakukac: "streizeter stílusa kritikán aluli" olvastál már TWA cikket?
Egyébként miért velem foglalkoztok? Nem én siránkoztam itt.
Na arra vonatkozóan, hogy mennyire van tisztában a jogaival a siránkozó. Idézem a Munka Törvénykönyvét (vagyis egy részét):
124. § (5) A (3)-(4) bekezdésben foglaltak esetén a pihenőnap összevonásának időtartama az alkalmazott munkaidőkeret időtartamát nem haladhatja meg, továbbá hat nap munkavégzést követően egy pihenőnap kiadása kötelező. munkát, számára az ezt közvetlenül megelőző szombaton rendes munkaidőben történő munkavégzés nem rendelhető el.

Kivéve:123. § (2)
b) a megszakítás nélküli, illetve
c) a többműszakos munkarendben foglalkoztatott,
Remélem van aki érti az itt engem fikázó nagyeszüekből.

streizeter 2007.09.18. 20:08:18

Káposztakukac: "streizeter stílusa kritikán aluli" oszt mér, TWA jobb?

Káposztakukac 2007.09.18. 21:20:56

@streizeter

fogd már fel, hogy nem azzal van a gond amit írsz, hanem azzal, hogy hogyan írsz. alpári bunkó benyomását kelti ez a stílus.

streizeter 2007.09.19. 07:30:50

Attól, hogy azt írom, szellemileg kihívásokkal küzd, még ugyanolyan hülye!Nem a szellem és a stílus felkent lovagjai írogatnak itt, hanem sajnos túlnyomó részt olyanok akiknek az IQ-ja alulról nyaldossa a vörösbor ideális hőfokát. No ezért marad mindig munkavállaló akit ott vernek át ahol tudnak!
Q.E.D. (ha egyáltalán értitek ezt)

2007.09.19. 09:13:10

nem értjük. és nem ejakulálunk twa fentebb stíljére sem. jómagam pl. nem kedvelem az audiovizuális környezetszennyezést. meg azért nem úgy működik a dolog, h a munkavállaló az, aki feltételeket diktálhat. általában a gerinctelen férgek azok, akik kihasználják a kiszolgáltatott helyzetet, de azt írni gyomorforgató, h úgy kell neki, miért született páriának, miért nem tapos mások fejére és használnak ki minden alsóbbrendűt, mert az úgy jó.
tudom, h szociopaták nehezen értik meg a morál, etika és hasonló szavakat, szóval nem is próbálkozom.

2007.09.19. 09:16:10

nyehe. kisebb egyeztetési gondjaim vannak, meg az az alany-állítmány sem lett valami pöpec...

lottebitte1 2007.09.19. 12:44:13

1. Sok átlagos (tehát nem a felső tízezer kapcsolataival és tekintélyével rendelkező) vállalkozó, főnök, cégvezető panaszkodott/ik arról, hogy fehéren, becsületesen, tiszta módszerekkel egyszerűen képtelenség egy többalkalmazottas céget működtetni, a rengeteg adó és kormánypolitikából adódó szívatás miatt -ezért kénytelenek csalni itt-ott, sokszor a munkavállalókkal kötött szóbeli megegyezéssel (több pénzt kapsz, ha aláírod ezt meg ezt stb). És nyilván, ha valamelyik munkavállalóval összeakad a bajusz, pl ha az lusta, lop, stb, akkor az illető bosszúból mindenhova beköpheti a főnököt, aztán jöhet a vizes lepedő.
2. Nade azért sokkal többet szívnak a munkavállalók. Nem mindegyik lop, csal vagy lusta, és nem mindenki jelentget fel bosszúból. Sajnos náluk a fel/bejelentés fogalma - jogosan - a régi komcsi rendszerre emlékeztet, és a legtöbben a munkájukat, jóhírűket féltik. Na meg attól tartanak, ami itt is megtörtént, hogy valaki barátilag úgyis kisegíti a főnököt, és akkor a végső szívás előtt a munkahelyi csesztetéssel is számolni kell. Valahol meg kell törni ezt az ördögi kört, pl óóóriási nyilvánossággal. Ha ez bevett szokás lesz, akkor hosszú távon úgyis kiderül, hol volt ténylegesen diktatúra, és hol csak sima kis bosszú.
3. Nagyon remélem, hogy STREIZETER nem munkaadó, mert ha így beszél az alklamazottaival is, ahogy ezen a fórumon, akkor vagy egy nyilvános vécét üzemeltet, vagy pedig egyszer elveri a művezető:)
Amúgy én matekórán hallottam először aztat, hogy "quod erat demonstrandum", a mértanpéldák végére kellett odabiggyeszteni. Mindig oda is írtam, szorgalmasa, de attól a matek még nem ment:)
AMi meg Tótawét illeti (ld:mikor streizeter stílusát kirizálták, ő azzal védekezett, hogy Tótawé stílje sem jobb), vele pont az a bajom, hogy lazán anyáz és farkaz és ami csak kifér a száján, viszont elfeledkezik arról, hogy ezzel a mosdatlansággal csak azt éri el, hogy aki érti, amúgyis értené, aki nem ért egyet, azt hiába anyázza, aki meg nem, az csak anyázni tanul tőle....azt meg azelőtt is tudott:)

BinLaden 2007.09.19. 20:16:50

A problémák magyarázata röviden:

1. Az illető munkaválló heti 38,5 óra munkaviszony mellett átlagon felüli juttatásban részesült. Bármikor elmehetett szabadságra, és többet kapott a hivatalosan adandónál.
2. Jelenléti ív vezetése többszöri próba után (mivel nem vezették az alkalmazottak) tényleg abbamaradt!
3.Szabadsága megfelelően nyilván volt, van tartva.
4.A táppénzzel kapcsolatos dolgok is valótlanok,
5.A bérpapírokat átvették, megkapták, aláírták.
6.A kolléganő elbocsátása közös megegyezéssel történt, még az ügy kiderülte előtt egy nappal.
7.Zaklatásnak soha nem volt kitéve az illető, ha csak nem számítjuk annak a korábban való hazamenetel általam való engedélyezését, a béren kívüli személyes juttatásokat (csokoládé, tea, kiajándék...minden alkalmazottnak!!!
Talán zaklatás, ha elkéreszkedtek, mindig elmehettek, használhatták a munkahelyi telefont (a sajátjukat is munkaidőben non-stop használták).
Zaklatás, ha éhesek voltak hoztam nekik ebédet, reggelit...
8. A telefonhívás a felügyelőségről BLÖFF volt, ezzel már a felügyelőség is tisztában van.
Természetesen megbüntetnek, ettől neki jobb lesz?

BinLaden 2007.09.19. 20:19:13

A Webshark meg a haverja!

BinLaden 2007.09.19. 20:23:16

Ja:
"Ezután engem tegnap délután hazaküldtek."

SZABADSÁGRA, hogy tisztuljon ki a feje, és próbáljon meg gondolkozni azon, amit tett!!!

BinLaden 2007.09.19. 20:27:16

"Ezután engem tegnap délután hazaküldtek. "

SZABADSÁGRA, HOGY TISZTULJON KI A FEJE, ÉS GONDOLKOZZON EL AZON, AMIT TETT EGY OLYAN EMBERREL, AKI VELE IS MINDIG TISZTESSÉGES VOLT!

Lesley · http://8ker.blog.hu/ 2007.09.20. 02:18:15

BinLaden, hol az a munkahely? én ott akarok dolgozni!!!

BinLaden 2007.09.20. 07:18:06

Elment a kedvem a megbízható emberektől -sajnos!

Ő volt az, akiben feltétel nélkül megbíztam, és barátként kezeltük egymást. Soha, soha nem volt problámája, amit meg nem tudtunk oldani.
Három éve ezzel a munkabeosztással lett felvéve, és ez nála nem is okozott problémát ezidáig.
Ha a feljelentés előtt elém áll, leül velem, ezen is tudtunk volna segíteni, de nem.
Még az eset után három nappal, hétfőn is azt vártam, hogy csak annyit mondjon::
MEGBÁNTAM!
és meg tudtam volna neki bocsátani!

Persze ezt nő létére nem fogja megtenni, hanem menetel előre, szitokáradatok érnek, és már a fórumnak köszönhetően a családomat is érik támadások.

Köszönöm! Biztosan megérdemlem!

mcs · http://paralelart.wordpress.com/ 2007.09.20. 08:35:51

a munkavállaló szerint voltak hiányosságok

a munkaadó szerint nem, sőtpláne, mitöbb, az év munkahelyéről beszélünk itten, masszőrrel, 5percenkénti 10 szünettel.

kinek higgyek, ó jaj?

OkoskaTo:rp 2007.09.20. 09:08:58

BinLaden: Szerintem kicsit el vagy tévedve. A vitás kérdésekben nem akarok senki pártjára állni, de azért a következőkkel nem ártana tisztában lenni.

A Mtk. mindenkire kötelező, pl. a pihenőnapok számát/arányát tekintve. Még ha a munkavállaló (nyilván nem jókedvéből) alá is írja, hogy minden hétvégén is bent robotol, a megfelelő számú pihenőnapról gondoskodni kell. Ésatöbbi.

A post eredeti témája mégsem a köztetek fennálló munkajogi vita; arra ott a bíróság, vagy lerendezitek barátok közt. Ami a lényeg: A Munkaügyi Felügyelőségtől hogyan jutott vissza az információ hozzád?

Tutanhamon 2007.09.20. 10:49:11

Tipikus eset, amikor egyik félnek sem hiszek. Az igazság valahol a kettő között van félúton. Néha beszélhetnének egymással, hogy tuják, a másik fél hogyan gondolja.

Bástya elvtárs (törölt) 2007.09.20. 11:13:35

Az a baj, hogy ebbe a fórumba mindenki annak adja ki magát, akinek csak akarja, és azt ír, amit akar.
Websharkozni meg nem nagyon kéne ebben a fórumban, mert ugyebár van ilyen nevű Vas megyei cég...

vernarancs 2007.09.20. 11:59:35

A keplet egyszeru: BinLadent streizeter cegenel kell alkalmazni es szivassak egymast ahol tudjak. Amit BinLaden cege csinalt az torvenyellenes meg ha ala is iratta a munkavallaloval.

Tutanhamon 2007.09.20. 12:01:46

Már miért lenne baj, Bástya elvtárs? És nem is csak itt, hanem a WWW nagyobb részében. Átaludtad az elmúlt 15 évet, jóreggelt! Meg vannak a maga előnyei is ennek. Annyit olvass ki a posztokból, amennyit érnek.

Tutanhamon 2007.09.20. 12:16:00

Meg kell védenem streizetert. Kemény, de a helyzethez mérten korrekt. Legalább nem sunyi. Flamelni meg nem kell senkit akkor sem, ha nem értesz vele egyet. Ha kiutálod a nem tetsző hozzászólásokat, kapsz egy kellemes de érdektelen fórumot.

kisbimbo 2007.09.20. 13:09:51

Binladen: ezt most ki hiszi el neked. Már a neved is kecsegtető. Miért nem Szaddam? Ja mert azt felakasztották...

streizi: te meg zárd be szád, hogy ne a bor ideális hőmérséklete párologjon ki rajta, ha már ilyen művelt vagy a feles után.

Beeblebrox42 2007.09.20. 14:34:26

BinLaden: elég nagy tájékozatlanságot jelent, ha nem tudod, mit jelent Szombathelyen az, hogy Webshark.

Ha van jacuzzi is a cégedben, akkor megyek én is :-). Megígérem, hogy nem nyomlak fel ;-).
És hogy derült ki, hogy ki vagy? Csak mert nem látom sehol sem a cégnevet, sem a családtagok listáját sem.

moli 2007.09.26. 12:50:17

BinLaden: """Természetesen megbüntetnek, ettől neki jobb lesz?"""

IGEN! es kepzeld, meg nekem is.

webshark 2007.09.26. 13:17:24

Oszama Binladen

Nem vagyok a haverja!
süti beállítások módosítása