Sógorom, a zugügyvéd

...and justice for all.

Ön is tud egy érdekes esetet? Írja meg a zugügyvédnek!

Hirdetés

Utolsó kommentek

Linkblog

Friss topikok

Utazási ajánlatok

Törvénytelenek voltak a SoKo-akciók?

Az Index és a  Népszabadság cikke szerint öbb tartományi bírósági ítélet után a német Szövetségi Legfelsőbb Bíróság is kimondta: törvénytelenül hurcolták meg a SoKo-kommandók azokat a magyar vállalkozókat és alkalmazottaikat, akik rendelkeztek Magyarországon kiállított érvényes E101-es nyomtatvánnyal, azaz akik - a szóban forgó okmánnyal - bizonyítani tudták, fizetnek utánuk társadalombiztosítási járulékot.

A Zugügyvéd csak pislog és szóhoz sem jut,  az egész hercehurca titpikus példája a hatósági túlkapásoknak és a joggal való visszaélésnek. És mindez egy nálunk európaibbnak titulált országban.

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://zugugyved.blog.hu/api/trackback/id/tr3821344

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jogász 2006.12.06. 18:35:47

Ebben a "nálunk európaibbnak tűnő" országban komoloy hagyományai vannak a Sonderkommano-k működésének. Gondolom, többen sajnálják, hogy a lengyel partizánok 1945-ben agyonverték Dr. Oskar Dirlewangert, a SoKo-k elismert szaktekintélyét.

A hatósági intézkedések végrehajtásának módjában viszont visszaköszönnek a dirlewangeri hagyományok.

Ebből a példából is kitűnik, hogy az EU-nak kizárólag mint felvevőpiac kellettünk, hogy a termékei vámmentesen kerülhessenek az új "tagállamok" piacára. Az EU "négy alajoga" (az áruk, a személyek, a tőke és a munkaerő szabad mozgása)közül a munkavállalók számára legfontosabbat símán megtagadja az a Németország, amelynek újraegyesítéséért egyetlen állam és egyetlen nép sem tett annyit, mint mi.

Sajnálatos, hogy a német közvélemény csak a sonderkommanók akcióiról, és az ezt követő letartóztatásokról értesült. A legkevesebb az lenne, ha a SoKo akciókat elrendelő ügyészségek a nyilvánosság előtt kérnének bocsánatot ezért a szemétségért. Természetesen, nem fognak.

Érdekes azt is megvizsgálni, hogy igen kiváló kormányunk mitt tett a magyar állampolgárok és magyar vállalkozások jogainak védelmében? Nagyjából semmit. Pedig már Kulcsár Attila is megmondta: "Szólni kellene a Gyurcsányinak".

A hangulatot oldandó, egy Osztrák vicc: Egy sporttárs horgászik az Inn német oldalán. Odamegy hozzá a német halőr, és kéri a horgászengedélyét. A sporttárs átadja.
- De hiszen ez csak Ausztriában érvényes!
- Semmi baj, én csak osztrák halakat fogok ki.
- Honnan tudja, hogy melyik hal osztrák?
- Egyszerű. Amelyiknek nagy a pofája, azt visszadobom.

szgyula 2006.12.07. 09:21:59

Megkerdeztem (nemet) ismeros, a media itt (Nemeto.) egyelore hallgat a dologrol. De azert ismerve a nemet burokraciat, en meg nem innek a medve borere. En is futottam bele olyan esetbe, hogy a burokrata megtagadta a torveny elolvasasat. Egy magyar szarmazasu ugyved meg is erositette, hogy itt a jog csak ajanlas, ami nemi kihatassal van csak a valosagra.

Mellesleg en ugy tudtam, hogy a Sonderkommando azokat a zsidokat takarta, akik a gazkamrakat takaritottak (holttestek kihordasa, stb.).

jogász 2006.12.08. 20:44:15

Továbbá Dirlewangernek a varsói felkelés leverésében "jeleskedő" különítményét, előtte Theodor Eicke halálfejes osztagának egyes alakulatait is így nevezték.

A lényeg nem ez, hanem a módszer.

szgyula 2006.12.08. 22:42:26

Teves az egesz: Sonderkomission, nem kommando...

Mellesleg tud valaki *nem magyar* forrast muutatni az egesz ugyre? En az eg egy adta vilagon semmit nem talaltam (kiveve a nemet kovetseget, ami nemileg talan alatamasztja az ugyet).

jogász 2006.12.09. 10:41:02

Nem magyar forrás volt, akkor, amikor az egész "Sonderkomission" -ügy elkezdődött. A Neue Kronen Zeitungban lehett az ügyről olvasni - nem kommentárt vagy publicisztikát, hanem tényszerű beszámolót. A magyar TV adók nem saját stábbal voltak kint (hiszen velük a SoKo nem egyeztetett), hanem az ARD felvételeit vették át, amelyeken jól látszott az intézkedés végrehajtásának kissé fasisztoid módja.

Ehhez képest édes mindegy, hogy a SoKo manapság mely alakulat rövidített elnevezése. A lényeg nem változott.
süti beállítások módosítása