Sógorom, a zugügyvéd

...and justice for all.

Ön is tud egy érdekes esetet? Írja meg a zugügyvédnek!

Hirdetés

Utolsó kommentek

Linkblog

Friss topikok

Utazási ajánlatok

Az ügyészség kicsinyes bosszúja?

2013. szeptember 19. - zugügyvéd

Az MFESZ ügyben rágalmazásért  másodfokon felmentett Spirk József újságírót felülvizsgálati kérelemmel kínálta meg a Fővárosi Főügyészség. A felmentő ítéletet anno a sajtószabadság diadalaként értékeltük, és érthetetlen mi motiválja az ügyészséget, hogy az ügyet továbbvigye. Egyébként első fokon Spirk József megrovást kapott. Ugyan milyen büntetőjogi célt próbál elérni a vádhatóság azzal, hogy esetleg újra megrovást kapjon egy újságíró egy tényfeltáró riport miatt? Nem bírták benyelni, hogy nem ítéltek el egy újságírót? A vádat emelő ügyészség egyébként egyszer sem vette a fáradtságot, hogy a tárgyalásokon megjelenjen. A riport  egyébként egy többmilliárdos csalásról és pénzmosásról szóló cikk volt, az az ügyben a feltáró újságírón kívül még nem indítottak eljárást a valós szereplők ellen, vagy azok felmentéssel végződtek. A felmentő ítélet és az ezt támadó ügyészségi indítvány az alábbiakban olvasható.

Ítélet felmentés:

Spirk felmentes Itelet-1
A teljes szöveg megtekintéséhez kattintson a képre!Fotó: Index

Feülvizsgálati indítvány:

SpirkJozsef Idezes felulvizsgalatiinditvany-1
A teljs szöveg megtekintéséhez kattintson a képre!Fotó: Index

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://zugugyved.blog.hu/api/trackback/id/tr735523742

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

NIKI LAURA 2013.09.19. 21:13:54

Ez melyik tenyfeltaro cikk volt?

Polifenolok antioxidáns hatása 2013.09.19. 21:35:19

Nem egy nagy kaland, vajon miért nem lepődök meg ilyesmin. Én is álltam már a nagyfőnök szőnyege szélén amiatt, hogy meggondolatlan ifjoncként véletlenül nagyobb nyilvánosság előtt arról beszéltem, hogy az egyik kisfőnök látványosan nem csinál semmit és ezt tényekkel támasztottam alá. (A mi részlegünk az ő munkájára épített volna, de miattuk késett az egész projekt és a végső határidő akkor járt le, amikor nagy sokára, iszonyú késéssel átadták nekünk. A határidő lejártakor már negyed órája nálunk volt az anyag, amivel nekünk is heteket kellett volna dolgoznunk, az átadás-átével dátuma viszont feltünően látszott a dosszién.)

Szóval engem lebasztak, mint a pengős malacot, hogy hogy merem én kritizálni a kisfőnököt, de magát a tényt, hogy szarul dolgozik, azt rohadtul nem vizsgálták, azon valahogy elsiklottak.

Ez egy ilyen ország.

átlátó 2013.09.19. 21:51:56

Egy pusáp melltartót viselő jónőszerű szemüveges bírónő, nálam is előrántott a kalapból a magánvádas cuccot megváltoztatva egy közvádat,a sajtószabadság nevében... oszt majd láttyuk. :D Merhogy van becsülete egy tehetségtelen ezért csupán átmeneti ideig onlájn főszerkesztőnek egy vidéki orgánumnál... biztosan van neki valamilyen fokon, biztosan...

kutya vacsorája 2013.09.19. 21:56:41

Bűncselekmény hiányában elutasította az ügyészség a Bayer Zsolt ellen közösség elleni izgatás miatt tett feljelentést – közölte Ibolya Tibor megbízott fővárosi főügyész csütörtökön.

ha csak így nem.

ZOH 2013.09.19. 22:43:58

Különösen "elegánssá" teszi a dolgot, hogy sima fellebbezéshez is lett volna joguk... úgy látszik, arra nem érkezett meg időben az utasítás a Lendvay utcából és így sajnos kicsúsztak a határidőből.
süti beállítások módosítása