Sógorom, a zugügyvéd

...and justice for all.

Ön is tud egy érdekes esetet? Írja meg a zugügyvédnek!

Hirdetés

Utolsó kommentek

Linkblog

Friss topikok

Utazási ajánlatok

Csicska lett a nagybácsi

2007. december 03. - zugügyvéd

Egy fura, de sajnos bizonyos szubkultúrában megszokott módon elcserélt házrész történetét osztotta meg velünk az alábbi levélíró. Ha az ügy tényleg úgy történt, ahogy a levélben írták, akkor a Zugügyvéd szerint az ellenjegyző ügyvéd kollégán is lehetne fogást találni. Az ügy tipikus esete annak, hogy lehet kiszúrni a családtagokkal is egy rossz helyről felvett kölcsönnel.


Kedves Zugügyvéd!

A következő történetet szeretném megosztani veletek, kíváncsi lennék a véleményetekre, javaslatokra. Ügyvédnél már voltunk, semmi jóval nem biztat.

Tehát, van egy nagybátyám és egy ház, 2/3 rész nagybácsi, 1/3 rész anyukám
tulajdonában. Ez a nagybácsi játékgép-függő, és kb 2 hónapja teljesen az
etnikum befolyása alá került, a családot elkezdte kerülni, semmilyen módon nem lehetett rá hatni.(kölcsönöket vett fel tőlük, majd azok elvitték az autóját 20-e-ért, a lakást teljesen kipakolták, és végül a tulajdonrészét az adósság fejében elcserélték vele egy másik, lényegesen értéktelenebb házrészre).

Erre az egészre most derült fény, mikoris a nagybácsit elvitték magukkal csütörtök .este az "új lakásába" - gondolom, egy c. házba csicskásnak, felénk ez így megy. Az ügyvédek széttárják a kezüket, csere ellen nincs mit tenni, az összes szomszéd, akiket még ráadásul kimondottan kedvelek is, teljesen kiakadt, rólam nem is beszélve. Az a ház a nagyapámé volt, aki egy élet munkájával építette fel, és nagyon bánt, hogy
egy semmirekellő elherdálta.


Beköltözhetnek vajon a tulajdonostárs beleegyezése nélkül? Mit tegyek,
ha megfenyegetik anyukámékat, akik mellesleg a szomszédban laknak? És
egyáltalán, hogy akadályozzam meg, hogy beköltözzenek? Szóval szerintetek mit  lehet ilyenkor csinálni? Egyéltalán, elcserélhette-e a tulajdonostárs beleegyezése nélkül? Kényszer/életveszélyes fenyegetés hatására történt a csere, ez nem tűnt fel az ellenjegyző ügyvédnek? (aki mellesleg a szóban forgó etnikum piszkos ügyeire specializálta magát)

 

Ja, és mellesleg, a cserébe kapott ingatlan nincs is a cserepartner nevére bejegyezve, tehát, egy olyan házrészt adtak cserébe, ami -legalábbis földhivatali bejegyzés szerint-nem is az övék.


Mit tudunk mi tenni jelen esetben?

81 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://zugugyved.blog.hu/api/trackback/id/tr55251113

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: etinkum 2009.10.22. 08:12:02

A legcikibb szaloncigányozó kifejezések versenyében az ~ métan állhat a képzeletbeli dobogó legfelső fokára. Gonosz, összekacsintós, igazán mély kispolgári utálat csöng benne. Használói valahogy mindig ugyanarra az ~ra utalnak vele. Persze ha valaki ha...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

derelyegrádi szellem 2007.12.03. 19:12:46

OFF

Körözném Virág et.-at, lenne hozzá egy privát szakmai kérdésem.

"Küldj egy jelet" (mint az Európa Kiadó)

Előre is köszi.

abandi 2007.12.03. 19:31:42

Húúú, mivel az előző off, így hát elölsülő!!!

DonGatto 2007.12.03. 19:35:10

Te Zugügyvéd, te mindig ennyit szoktál segíteni azokon, akik hozzád fordulnak?

abandi 2007.12.03. 19:35:46

Másodszor:
A csere is visszterhes átruházás-e? Mert akkor a tul. társ beleegyezése nélkül ugy-e...Amúgy meg: és, ha nyersz???Gondold át...

hajni35 2007.12.03. 21:15:38

Sziasztok!

Én írtam a történetet, és igen, valóban így történt. Tudni kell még a sztorihoz, hogy a szóban forgó településen nem laknak ehhez az etnikumhoz tartozó családok, viszont a környező településeken rengeteg. Ez a falu egy "szűz terület" a számukra, ahová nagyon szeretnék betenni a lábukat, viszont a lakosokban van (már több évtizede) egy olyan szintű összefogás, hogy nem hajlandóak eladni nekik egy házat sem. Ha az eladónak sürgős, akkor inkább összefognak a szomszédok, és megveszik, és alkalomadtán megfelelő vevőnek eladják.Szóval, gondolhatjátok, mennyire örülnek az efféle szomszédságnak. (most is bárki megvette volna, én is)Minden létező eszközt szeretnék megmozgatni az ügyben, természetesen a szerződést is át fogom nézetni egy ügyvéddel, és az ellenjegyző ügyvéden is megpróbálok fogást keresni.

abandi 2007.12.03. 21:38:49

lili27!
Akkor a Javaslat: először vki költözzön be!!! Utána nézegess!!!

Darth Revan 2007.12.03. 21:50:09

Khm...
Szép kis falu lehet, mondhatom.

Amúgy meg talán ha néha-néha ránéztél volna a rokonodra esetleg te magad segíted ki őt, akkor most nem vagytok ilyen helyzetben.

Triznyai Döme (törölt) 2007.12.03. 22:02:58

Te is csak fényképen láttál eddig játékgép megszállottat! A heroinista (általában) legalább tudja magáról, hogy függő, ezek viszont nem. Sőt.

2007.12.03. 22:13:26

Tudni kellene ugye, hogy mit irt alá a nagybácsi, mi van a szerződésben. Ő maga mit ismer el? Az is kérdés, hogy mit lehet kezdeni egy ilyen nagybácsival. Elképzelhető, hogy a szerződést meg lehet támadni vmilyen cimen, elővásárlási jog, ha volt, feltűnő értékaránytalanság, valamilyen formai hiba stb., de ezt csak a nagybácsi tehetné. Kérdés, hogy akarja -e, képes -e rá? Milyenek az erőviszonyok? Mi várható a cigányok részéről? Fel van -e készülve a család, falu esetleges hadakozásra?

Szumi 2007.12.03. 22:14:01

Add ki a rád eső részt szkinhedeknek, ingyen, turnusoknak egymás után - hétvégeken magyar Gárdának szalonnasütésre.

2007.12.03. 22:17:16

Bocsánat, ha volt elővásárlási joga valakinek, akkor az is léphet.

Mindenképp előttük kellene birtokba venni az ingatlant és a jegyzőtől birtokvédelmet kérni akkor nem költözhetnek be. Egyelőre.

abandi 2007.12.03. 22:34:57

Szvsz.:
1. Ingatlant elfoglalni...
2. Nagybátyót gyámság, felügyelet, stb alá helyeztetni...
3. Szerződést megtámadni...
4. A falut megvédeni!!! (Ezt mindentől függetlenül szükségesnek tartom!!!)

egyiketsem · http://egyiketsem.blog.hu 2007.12.04. 00:44:06

A Magyar Gárda helyett inkább a Nemzeti Őrsereget ajánlom, azoknak katonásabb a ruhája, és végre megmutathatják, mit tudnak.

2007.12.04. 01:02:07

csere esetén nincs elővásárlási jog. hiába a közös tulajdon. ellenben ha a kapott ingatlan nem az másik félé, akkor érdekes a helyzet. földhivatalnál megtámadni az átírást, aztán bíróság, rendőrség a birtokháborítás miatt, mittomén. csak kérdés, a tulajdonostárs meddig mehet el. de sztem első körben a földhivatalnál kell megfúrni az átírást, mondván a csere nem is történt meg.

Bölcs Lázadó · http://bolcslazado.blogspot.com 2007.12.04. 01:47:02

Elnézést, nem ismerem az ügy részleteit, de ha egyszer a nagybácsi lett játékfüggő, felnőtt ember, saját szabad akarattal, akkor nem ő tehető felelőssé elsősorban hogy így kiszúrt - elsősorban magával? Nem értem ezt a magyar gárdázást itt feljebb, persze, értem, mindig "a másik" a hibás. A magyar gárda jól a nagybácsi kezére csaphatna egy parlagkasza nyelével, hogy ejnye-bejnye, nem szabad ilyen butaságokat csinálni!

Szumi 2007.12.04. 05:11:38

Bölcs Lázadó:
Ha nem érted, nincs humorérzéked :)

hajni35 2007.12.04. 07:54:59

Kedves Darth Revan!
Elsősorban köszönöm az együttérzést, remélem, ha a ti családotokba történik ilyen, akkor is ilyen együttérző leszel....
Ha valaki elzárkózik mindennemű segítség elfogadásától, szerinted hogy segítsek neki? Hogy törődjek vele, ha az ajtót se nyitja ki senkinek? (se családtagnak, se szomszédnak, se barátnak)Azt hiszed, nem segítettem volna ki, ha tudomásom van erről az egészről????

derelyegrádi szellem 2007.12.04. 10:00:55

Zsír

Csere esetében nincs elővásárlási joga a tulajdonostársnak sem. Azért mert nincs elővásárlási jog.

A többinek akik "szép kis faluznak":

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében (de szerintem máshol is van ilyen, de ott konkrétan tudom) nagyon sok falu jár el így (nem adnak el házat familiárian hiperpigmentáltaknak) ezek falvak maradtak élhetők, a többiben nem lehet megmaradni, mert eltűnik a termés, a háziállat, terrorizálják a gyerekeket, meg felnőtteket is, stb. Ez nem általánosítás, hanem általános jelenség.

Tudom most jönnek megélhetési, vagy ostobasági alapon szerveződő "antirasszisták". Nem kell leköltözniük (és megpróbálni megélni pl zöldség-, és gyümölcs termesztésből, amivel dolgoznak egész évben de "szüretre" nem marad semmi belőle) csak vegynek egy kis hétvégi házat az egyébként hihetelenül szép Csereháton, vagy a Hernád völgyében. De nem ott ahol nem adnak el házat...., hanem ahol már eladtak, vagy ötvenet.

Ő is el fogja adni, már ha lesz rá vevő. De ott nem lesz, így majd széthordják téglánként.

Lehet rasszistázni, barátaim.

Johnny336 2007.12.04. 10:11:50

Nem akarom elszomorítani a kedves levélírót, de a büdös életben nem szabadulnak meg tőlük. Tapasztalat. Bíróság, rendőrség, megjártuk a poklok poklát. Kilóra megvették a bíróságot, vásároltak maguknak szakértőket. Vagy megfenyegették. Rohadtul mindegy. Az a probléma, hogy Szuminak van igaza. Nincs más megoldás ellenük, csak a saját fegyverük - erőszak.

Szellem!

1000%-ig egyetértek Veled. Undorító helyzet. És elvileg bele kéne törődni. Nem vagyok rasszista, de ezt a fajtát, akik ilyeneket művelnek...nem írom le, mert ki leszek moderálva, vagy ha nem, akkor a blogot állítják le... :)

Johnny336 2007.12.04. 10:13:57

Bölcs Lázadó!

Nem kívánom Neked, hogy ilyen helyzetbe kerülj, mert én tudom milyen. Ahogy egy idő után már gondolkozol vmi radikális megoldáson, akkora düh van benned a tehetetlenség miatt.

Bástya elvtárs (törölt) 2007.12.04. 10:35:27

szerintem kifejezetten jól jönne, ha az épület "véletlenül" porig égne (vagy valami hasonló), ezután a megszerzett a 2/3 -részt ócsón vissza lehet vásárolni.

hajni35 2007.12.04. 10:51:30

Bástya elvtárs, ez a megoldás -elvi szinten persze- bennem is felmerült, de az a gond, hogy a gázfűtés van, közvetlenül a ház mellett gázóra, fővezeték..., nem veszélyeztethetem még "véletlenül" sem mások (szomszédok) életét. Egyébként ma kikértük a földhivatalból a szerződést, olyan dolgok vannak benne..., természetesen megtámadjuk,meg most van anyukám a jegyzőnél birtokvédelmet kérni. Mellesleg, nem a c.-ok ügyeire szakosodott, kilóra megvett ügyvéd készítette a szerződést, mint hittük, hanem a város legelismertebb, legköztiszteletben álló ügyvédje, nem értem, hogy adta ehhez a nevét.

2007.12.04. 10:58:22

derelyegrádi szellem 2007.12.04. 10:00:55
Zsír

"...Csere esetében nincs elővásárlási joga..."

Valaki már jelezte. Kicsit elkalandoztam.

"...így majd széthordják téglánként.
Lehet rasszistázni, barátaim..."

Lehet cigányozni is, csak a parlamentben nem cigányok ülnek, a rendőrségen se sokan vannak, bíró talán egy sincs, ügyész se. A jogbiztonság hiányát sem a bűnözőkön kellene talán számonkérni, hanem azokon akiket adópénzből azért tartunk, hogy rend legyen. Az is kimaradt, hogy kiknek az érdeke elsősorban, hogy úton, útfélen minden falusi kocsmában, büfében játékgépeket lehessen üzemeltetni. Talán az ellenjegyző ügyvéd sem volt cigány. Nagyon valószínű. Végül a nagybácsi sem cigány, aki eljátszotta a házrészt. Meg a rokonok sem, akik addig nem sokat foglalkoztak a kérdéssel, pedig, ahogy nézem nem tegnap kezdődött. A fő gond mégis, hogy nem ez volt a kérdés.

Boyxboy 2007.12.04. 11:06:01

Lili drága: Az ügyvéd nevének ára van. Ha megfizetik, odaadja. Amúgy a jó nevű ügyvédek neve olyan fércmunkákon szokott szerepelni, amit nem ők, hanem a kezük alá dolgozó zugügyvédek csinálnak a gázsi adott százalékáért. Sajnos ez van. Kéne ügyvédi toplista is, ahogy lesz (vagy már talán van is) a kórházakról.

derelyegrádi szellem 2007.12.04. 11:06:48

Zsír.

Most én is olyan leszek mint akiknek szólt a megélhetési atirasszisták. Honnan tudod hogy nem cigányok azok akiket felsoroltál? Honnan? Biztos fajkutató vagy otthoni hobbi laborral! Rémlámmból arra ébredtem hogy 1933-at írunk, és namsokára eljönnek a kristályéjszakák.

"A jogbiztonság hiányát sem a bűnözőkön kellene talán számonkérni"

Tehát a cigányok bűnözők? Vagy fordítva? Hajjaj...

Na, ők ilyenek.

Boyxboy 2007.12.04. 11:09:17

Az nekem is eszembe jutott, hogy cigányozás nélkül milyen válaszok érkeztek volna. A cigányozás legnagyobb veszélye, hogy "cigányozunk egy sort", és azt hisszük, azzal bármit megoldottunk. Ha nem lett volna bedobva már az elején, hogy "kisebbség" meg "pigmentesek", lehetett volna fókuszálni a lényegre, nem pedig elmenni ebbe az irányba.

Bástya elvtárs (törölt) 2007.12.04. 11:23:11

lili27: akkor hagyd nyitva a kerti vízcsapot, és engedd, hogy a víz alámossa az alapot, és ettől a ház "megroggyanjon". Vagy kihívsz egy építészt + egy munkagépet, és közösen kitaláljátok, hogy hol kell az épületet úgy megbontani, hogy azt teljes egészében le kelljen bontani. Gondolj arra, hogy egy autó is azonnal totálkáros lesz, ha az oldalát úgy megkoccintják, hogy a B oszlop deformálódik.

9mmPara 2007.12.04. 11:24:36

Lili27!
A többi hozzászólóval egyetértve és kiegészítve: legelőször is azonnal új, biztonsági zárakat minden nyílászáróra. Azután nagyon gyorsan kell valaki, aki jogszerűen, folyamatosan ott tartózkodik a házban. Ez akár egy vagyonőr is lehet, akit anyád megbíz a tulajdona védelmével. Gondolom, az 1/3-2/3 valójában osztatlan közös tulajdon, ezért az egész ingatlanban jogosan tartózkodik az, aki épp ott van.
A lényeg a tényleges, fizikai birtokbavétel és hogy senki más ne tehesse be -- még a nagybácsi sem!!! -- a lábát. Utána a másik fél már okoskodhat, meg járhat bíróságra, kérhet mindenféle hatósági segítséget, de addig is neked ketyeg az idő.

És most bocs az önreklámért, ha sért valami elvet, akkor kérem törölni, de ha Zala vagy Vas megyében van a problémád, akkor tudok személyesen is segíteni.
Megjegyzem, ha a másik fél lép gyorsabban, akkor te kerülsz a rosszabbik ágra.

Bástya elvtárs (törölt) 2007.12.04. 11:25:25

"hogy hol kell az épületet úgy megbontani, hogy azt teljes egészében le kelljen bontani" - mármint hogy a megbontástól az épület statikailag meggyengüljön, életveszélessé váljon stb.

Johnny336 2007.12.04. 11:27:09

Boyxboy!

Azért indult be a fajgyűlülő vonal, mert ez a fajta megoldás tipikusan az ő működési körükbe tartozik. Lakásmaffia...nem Kovács vagy Szabó az elkövető, hanem Kanalas vagy Lakatos. Ez sajnos tény. Lehetne rákenni az arab terroristákra is, akik így akarnják büntetni a sok hitetlen kutyát, de ők nem szerepelnek ebben. Természetesen a Magyarországon élő arab/ukrán/szerb vállalkozók is megérik a pénzüket, de az adott témához ők nem kapcsolódnak. És vannak magyar származású, hófehér bőrű bűnözők is, akik egyenes ági leszármazottai Árpád népének. De nem róluk van szó.

9mmPara 2007.12.04. 11:31:39

A khm, khm "cigányspecifikus" megoldások propagálóinak szeretném elmondani, hogy a cigányok nem hülyék és nem fogják polgárháborús eszközökkel megszállni az illető falut. Ehelyett a tulajdonrészüket el fogják adni egy hófehér, echte magyar ingatlanhiénának.

2007.12.04. 11:33:04

derelyegrádi szellem 2007.12.04. 11:06:48

"...a parlamentben nem cigányok ülnek..."
Ezt képviselőnként végigvizsgáltam.

"...a rendőrségen se sokan vannak..."
Ez megengedi, hogy kevesen azért legyenek, vannak is.

"...bíró talán egy sincs, ügyész se.."
Ezek csk feltételezések, amire a TALÁN szó utal. Gondos szövegelemzéssel kiderül.

"...jogbiztonság hiányát sem a bűnözőkön kellene talán számonkérni..."

"...Tehát a cigányok bűnözők? Vagy fordítva? Hajjaj..."

Ez semmilyen módon nem következik a fenti mondatból, sem az egész szövegkörnyezetből.

A tudomány egyébként sem ismer abszolút igazságokat, csak teóriák léteznek, amiket meg lehet cáfolni. Faji hobbilaborom nincs otthon, (meg a munkahelyemen sincs) és azt támogatnám a jövőben, hogy a jogbiztonságot azok biztosítsák akiket ezért fizetünk, és akiket a törvény erre felhatalmaz, nem pedig 8 ált. mongolidióták horogkeresztes betyárgatyában.

Boyxboy 2007.12.04. 11:38:37

Dzsoni:

És mennyiben viszi előre a megoldást az, ha éleslátásunkat elvakítjuk egy jó adag cigányozással? Vagy nem is az a cél, csak a napi adag meglegyen?

derelyegrádi szellem 2007.12.04. 11:47:39

ZSír

Tudod, csak ez maradt le az olvasásból:

"Na, ők ilyenek"

Érted?

Johnny336 2007.12.04. 11:47:46

Boyxboy!

A napi adag megvan enélkül is... :)
És nem elvakítjuk az éleslátást. Mint tényt közöltem, hogy ez a fajta bűnözés a cigányság sajátja itt nálunk. Ahogy mondtam tény. És nem kezdtem el cigányozni, mert nem erről szól a dolog. Ezt a fajta véleményemet megtartom magamnak, senki nem kíváncsi rá, hogy én melyik népcsoportot utálom/istenítem/viselem el. Illetve az előbbi tevékenységeket milyen megfontolásból teszem.

Amit írtam, sajnos tapasztalatból írtam.

2007.12.04. 12:00:50

derelyegrádi szellem 2007.12.04. 11:47:39

"...Érted?..." Értem az utalást, de attól, hogy esetleg nem vagyok ti, még nem feltétlenül vagyok ők sem.

derelyegrádi szellem 2007.12.04. 12:59:35

zsír

Mégse érted.

Amit írtál arra úgy reagáltam, mint a balliberális "antirasszisták" szoktak. (Ha van idejük egy-két orbáncigányozás, és díszzsidózás, vagy menjvisszaizraelbézés között, de ezt most hagyjuk.)

Ez pont olyan mint az a PC dolog, amiről már egyszer váltottunk szót.

Már nem lehet azt se mondani/írni hogy cigány (SzDSz-es biznisz) Mert az sértő, meg egyébként is cigányozás. Tényleg? Akkor az ÖCO-t vajon miért ÖCO-nak hívják? Sértésből? Gúnyolódásból? (T.G.M.)Ha A Ptk. módosítás átmegy a AB.-n akkor ezért kértérítést kell majd fizetni? A bíróság meg fogja állapítani, hogy az ÖCO használhatja a "cigány" szót míg mások (netán faji alapon!!!!) nem?

Csak szemléltettem a helyzetet számodra, hogy balliberális honfitársaink közül akik ebben a bizniszben utaznak hogyan reagálnának az általad leírtakra, ha azt egy jobboldalinak titulált valaki mondta, írta volna. Ha nem hiszed lapozz bele pl. egy jó Vásárelyi Mária dolgozatba/felmérésbe/bármibe.

Boyxboy 2007.12.04. 13:16:26

Derej: Ez az egész kezd elmenni egy jogi fórum helyett az óvoda felé. Ha azt mondod, hogy "paraszt", az se egyértelműen becsmérlő. A szövegkörnyezet határozza meg, hogy igen vagy sem. Cigányozás, zsidózás, köcsögözés dettó.

Virág et. 2007.12.04. 13:17:04

derelye

Jelentkezem. De gyors választ nem ígérhetek, bármi is legyen az.

derelyegrádi szellem 2007.12.04. 13:24:53

Bojksz

Aha. A szövegkörnyezet. Vicces fiú vagy te! Vagy írjak köcsögöt? Nem, még a tréfa kedvéért sem. Annyit nem ér a dolog. Tényleg.

Virág et.

Akkor megírom az itt "leadott" e-mailodra. Tudom hogy nem szoktad olvasni, de most tegyél kivételt. Köszi.

Bástya elvtárs (törölt) 2007.12.04. 13:26:59

"Ez az egész kezd elmenni egy jogi fórum helyett az óvoda felé" - sajnos ez alól más fórum sem kivétel, valamilyen ok folytán az építő jellegű hozzászólások hiányt szenvednek.

stebe77 2007.12.04. 14:26:37

Kedves kollégák!

Csere esetén megaztán miért is nincs elővásárlási jog? Mer' a bírói gyakorlat, a szentem aszongya?
Majnemmontamvalamit...

Most nyertem egy csere okán megkerült elővásárlási jog miatti pört. Jogerős. Mert végre volt bíró, aki szembe mert menni ezzel a kapitális, dogmatikailag, jogszabályértelmezés alapján is tarthatatlan baromsággal!!!

2007.12.04. 15:23:01

derelyegrádi szellem 2007.12.04. 12:59:35
"...Mégse érted..." Mégis értem! Legalább is, én is így gondoltam, csak nem tudtam, hogy miért nekem címezted a balliberális túlérzékenység szemléltetését.

Azt írd még meg légyszíves, hogy a saját tudatlanságán kívül mi kényszerít még bárkit is arra, hogy a cigány helyett a roma szót használja. Tudatlan újságírókat meg riportereket is ideértve.

derelyegrádi szellem 2007.12.04. 15:33:25

A PC beszéd kívánalma. A támadássorozat amit majd indítanak ellene.

De végre valamiben egy platformon vagyunk. :)

Nem akarok hisztisnek látszani, de szerintem nem "túlérzékenységről" van szó ezekben az esetkben. Az újságíróknak, médiásoknak megélhetési kérdés (ezért és ebből élnek), a politikusoknak bevethető fegyver. Semmi több.

2007.12.04. 15:41:53

A PC beszéd még Amerikában sem egységesen elfogadott, Magyarországon pedig csak a bulvármédiában standard. Az persze jó kérdés, hogy sokan akik elvben elutasítják, a gyakorlatban miért használják?

2007.12.04. 15:58:36

Az eredeti témára visszatérvejogilag amit tenni lehet az a birtokvédelem és aztán a szerződés megtámadása valamilyen jogcímen.

A kérdés sokkal inkább az, hogy érdemes -e? A viaskodás könnyen annyiba kerülhet, mint egy 2/3 falusi házrész, bár itt inkább 3/3-ról van szó, nem beszélve a lelki megpróbáltatásról. Vajon a falusiak levélíró mellé állnak -e majd akkor is amikor pénz kell, vagy határozott fellépés?

Virág et. 2007.12.04. 16:11:18

derelye

Küldd újra légyszíves. Szerintem az inaktivitásom miatt törölték az ide megadott email címemet. Újrakreáltam, kérlek küldd el, amit korábban küldtél, mert nem kaptam meg.

Köszönöm.

derelyegrádi szellem 2007.12.04. 16:35:05

Elküldtem. Remélem oda is ér. Köszönöm.

Virág et. 2007.12.04. 16:56:32

Megjött. Holnap küldöm a választ is. Remélem jól értettem a problémát. Ha esetleg nem, majd visszakérdezel. :)

Boyxboy 2007.12.04. 16:57:34

Nem jogi: A Szex és New Yorkban volt, hogy a társasházban lakógyűlést tartottak, és szavaztak, hogy megveheti-e az egyik lakást valami agglegény. Csak akkor vehette meg, amikor minden lakó beleegyezett. Azért ez nagyon tetszett. Bár a cikk írójának nem sokat segít.

dr.justice 2007.12.04. 17:29:44

Némileg OFF

Nyelvlecke politikailag korrekt módon megszólalni kívánó személyek részére.

1./

cigány: (férfi) fn rom hn (tsz: rom)

cigány: mn romano-i-e

2./

roma! romale!: megsz e. cigány ! cigányok !

rom: hn (tsz: rom) 1. cigány (ember) 2. férj

3./

romano abav cigánylakodalom
romani banda cigányzenekar

Rövidítések :

megsz e. megszólító eset

mn melléknév

hn hímnemű főnév

fn főnév

tsz többes szám


Ez alapján a bőszen "romázók" mintha nem helyesen beszélnének cigányul. Szerintem.

derelyegrádi szellem 2007.12.04. 18:44:04

Akko' távesz báktáló dszusztísz tesóm.

Elnézést, de nem tudtam kihagyni...

TheElf · https://www.kalandmester.com/ 2007.12.04. 18:49:48

Nem tudom, nekem a "Roma" és a "Meleg" szó kapcsán is egy dolog jut eszembe: Attól, hogy új nevet használunk valamire, nem változik a vélemény, és az új név is "sértő" lesz, megint új névre lesz szükség. Ha pedig nevek mögött álló csoport megítélése változik, akkor bizony a cigány és a buzi szavakhoz sem fog negatív dolog tapadni.

derelyegrádi szellem 2007.12.04. 19:34:25

Egyetértek ELF. Ráadásul attól még senkinek helyzete sem javul egy centigrammot sem, hogy átneveztük őket. Ez igaz az USA-ra is az afroamerikaiakkal. Ők már ott tartanak hogy egy helyen betiltották Mark Twain regényét mert le vagyon írva benne az a szó hogy "nigger" Hogy Sam pozitív szereplő? Az nem számít, de "niggezenek" benne, az viszont igen. Csak az. Őrület.

Ez egy ilyen szófétis játék hülyéknek. Ku_va drágán.

Bástya elvtárs (törölt) 2007.12.04. 19:35:52

Szerintem a szerződést nem fog sikerülni megtámadni: A nagybácsi cselekvőképes ember, a ház 2/3 részét sikerrel elherdálta... Legfeljebb abba lehet belekötni, ha lili27 az mamája 1/3 részével nem tud mit kezdeni. A romák nyilván ezt a részt is bagóért próbálják majd megkaparintani, ha észnél vannak, akkor ezt szerintem meg lehet akadályozni.
De való igaz, hogy a cigány sem hülye: De kérdés, hogy mit akarnak azzal a 2/3 résszel? Nincs információ arról, hogy miért tartotta az ügyvéd is a hátát, hogy a lili27 mamája ne szerezzen tudomást az tulajdonrészcseréről?

dr.justice 2007.12.04. 20:24:14

szellem

plíz transzleit

Elég lesz a 2. és 3. szó. Éppen hiányoztam arról a cigányóráról, amikor ezeket vettük.

Adblock_júzer · http://addons.mozilla.org/hu/firefox/addon/adblock-plus/ 2007.12.04. 21:06:17

Nagyon irritál, hogy elkezdtünk itt cigányozni, és nemcigányozni. (Mindenki válasszon inget magának.) teljesen érdektelen, offtopic.

"romani banda cigányzenekar"
Nem inkább cigány zenekar?

Mi a cigánypecsenye PC-ül? Tehát nem cigány pecsenye, hanem egy szó, az étel.

Sunder 2007.12.05. 00:11:29

Magyarországgal és a PC beszéddel az a baj, hogy teljesen közkeletű, nem becsmérlő szavak is lehetnek PCk.

Láttam összehasonlítást az Államokkal, a különbség annyi, hogy ha ott betörnek egy boltba, vagy drogot árulnak, akkor legfeljebb akkor tudják a rasszt pontosan felmérni, ha a terület mellékelve van (pl. valamelyik egyértelműen feketék v. fehérek uralta külváros).
Ezzel szemben Mo.-n megvannak a foglalkozások. Kikre gondol az ember, ha színesfémtolvajlásról van szó? Ha adócsalásról? Ha nagyösszegű sikkasztásról? Nem kell sem terület, sem egyéb, ezek jóformán rassz-specifikusak. Ebből kiindulva felesleges a PC beszéd, valamint a cigánypecsenye, a kopaszbarack meg a zsidómeggy átkeresztelése, mert ha ezeket elfojtjuk, előbb-utóbb kifogyunk néhány "általános" szavunkból is.

Sunder 2007.12.05. 00:12:34

"Magyarországgal és a PC beszéddel az a baj, hogy teljesen közkeletű, nem becsmérlő szavak is lehetnek PCk."

>> NEM PC-k. Elnézést.

TheElf · https://www.kalandmester.com/ 2007.12.05. 03:44:00

Ezen felül, hogy a cigány népnek mi a neve cigány nyelven akkor van értelme, ha éppen cigányul beszélünk. Magyarul a cigányt cigánynak hívják, és többnyire Magyarországon magyarul beszélünk.

Ettől még előfordulhat olyan helyzet amikor egy cigányra nem illik a cigány szót használni: Mindenki olyan nemzetiségűnek vallja magát amilyennek akarja. Tilos ezt regisztrálni, stb. Ha valaki a cigánynál pontosabb meghatározásra vágyik, esetleg olyan népcsoporthoz való tartozását szeretné kihangsúlyozni aminek az életmódja az átlagos cigányétól eltér, akkor ugye azt illik elfogadni.

Ha egy ember cigány származása ellenére magyarnak vallja magát, annak érzi magát, úgy próbál élni, akkor az is megilleti, hogy ő nem cigány, hanem magyar.

9mmPara 2007.12.05. 09:19:35

bástya et.
> való igaz, hogy a cigány sem hülye:
> De kérdés, hogy mit akarnak azzal a
> 2/3 résszel?

A válasz: ha jogerősen tulajdonossá vált, akkor igen egyszerűen és olcsón (feltéve, hogy maga a történet igaz) szerzett értéket. Ha csak párszázezer forintot keres rajta, amikor eladja, az már az Ő nyeresége. Ha ezzel többmilliós kárt okoz -- mondjuk ili27-nek -- az viszont MÁSVALAKI vesztesége.
Vagy mondok egy másik még egyszerűbb példát: tfh. az ingatlan ér másfél millió forintot. Az egymilliós értékű 2/3 résztulajdon fedezettel bármelyik bank ad félmillió hitelt. A hitelt természetesen nem fizetik vissza, a bank azonnal elveri a házat 650-ért. Mindenki jól járt, ili27-et kivéve.

derelyegrádi szellem 2007.12.05. 10:00:33

Justice

a magyar "egészségedre"(italozásnál, nem tüsszentésnél)kifejezésnek felel meg.

9mmPara 2007.12.05. 10:22:58

Keblemre, Sunder!
Végre valaki, aki ismeri a kopaszbarackot! Amióta beköltöztem Zalába, mindenki a nektarinnal piszkál! Már kezdtem azt hinni, hogy én vagyok a hülye és nyelvi elmaradott.
De mi az a zsidómeggy? Cigánymeggyet ismerek, jó savanykás, apró szemű, nagyon sötétre érik, de isteni finom -- aszalva meg maga a csoda.

Virág et. 2007.12.05. 13:39:43

derelye

Levél elküldve. Remélem tudtam segíteni.

derelyegrádi szellem 2007.12.05. 14:09:49

Virág et.

Megtaláltam és köszönöm, bár még csak az első olvaston vagyok túl. Később alaposan áttanulmányozom, ha lesz észrevételem - ha megengeded - megosztom veled.

Bástya elvtárs (törölt) 2007.12.05. 15:15:04

9mmPara 2007.12.05. 09:19:35

szerintem pedig a két résztulajdonos egyforma erővel tudja egymást szivatni. Lehet, hogy a cigány képes ügyeskedni, de szerintem ugyanígy lili27-is

Lili27 meg tudná csinálni, hogy felvesz valamilyen nem túl nagy összegű viszonylag kedvező kamatozású hitelt mindezt azért, hogy a bank rátegye az elidegenítési tilamat. Ekkor pedig ugye más bank már nem tehet rá több hitelt, patthelyzet.

Ha a roma pénzt akar ebből az ügyeskedésből látni, akkor három kézenfekvő lehetősége van: az egyik, hogy eladja a 2/3 részt lili27 mamájának. A másik pedig, hogy közösen adják el az egész lakást egy harmadiknak, aztán az eladási árat elosztják. A harmadik pedig, hogy a roma kifizeti az 1/3 részt, és ő lesz a teljes tulaj.

lili27-nek nyilván az fáj, hogy a nagybácsi mondjuk 200e Ft-nyi tartozásáért cserébe szerzett a roma jelen példában 1m Ft-nyi tulajdonrészt, és ha erről ő korábban tudomást szerzett volna, akkor megoldották volna. De ez a 2/3 tulajdonrész úgyis a nagybácsié volt, ha ő azt elverte, hát elverte.

Én lili27 helyében vagy eladnám a komplett házat egy harmadiknak, vagy lebontanám a házat, az építőanyagot eladnám, aztán az üres telket (ekkor a romának már kevesebb pénzt kell kp. kifizetni). Ezután pedig a nagybácsi sem jöhet a későbbiekben követelőzni a tulajdonrészét, hiszen amit eladott, azt eladta...

9mmPara 2007.12.05. 16:12:36

Bástya et.!
Hát épp ezt mondom én is. Vannak lehetőségek, amivel lépéselőnybe lehet kerülni, de ehhez lépni kell. Előbb, mint a másik -- ettől lépéselőny, ugyebár.

Adblock_júzer · http://addons.mozilla.org/hu/firefox/addon/adblock-plus/ 2007.12.06. 07:55:08

A kártyaadósságot a törvény jelenleg nem ismeri el. Ez változni fog.

derelyegrádi szellem 2007.12.06. 09:58:11

A.J.

"A kártyaadósságot a törvény jelenleg nem ismeri el. Ez változni fog."

Hát ez nem így van. A "kártyaadósságot" elismeri a "törvény" (gondolom itt a Ptk.-ról beszélünk.) Eismeri, csak bírói utat nem biztosít az érvényesítéséhez (naturalis obligatio). De ha megadtad, NEM KÖVETELHETED VISSZA. Tahát elismeri csak teljesítése "önkéntes". A kártyázó(ko)n múlik. (Nagyon helyes szabály!!)

A fenteiket támasztja alá a büntetőjogi megítélés is. Ha valaki a kártyán nyert össeget a vesztestől önhatalommal veszi el az ÖNBÍRÁSKODÁS. (VALÓS igényének tiltott önhatalommal szerez érvényt.) Ha azonban valaki a kártyán elvesztett és odaadott pénzt (vagy értékkel bíró dolgot) erőszakkal, fenyegetéssel veszi vissza az RABLÁS. Rablást mire lehet elkövetni? IDEGEN dologra!!

9mmPara 2007.12.06. 10:04:55

Triznyai Döme, Kösz! Ez az izé már ismerős.

9mmPara 2007.12.06. 11:16:00

Csak egy kérdés: hol van lili27, aki elindította ezt a postot?

Bástya elvtárs (törölt) 2007.12.06. 11:50:44

én arra tippelek, hogy intézkedik. pl. ügyvéd, jegyző stb.

Pascal · http://torzskocsma.blog.hu/ 2007.12.06. 12:51:06

Az eset jogi részéhez kizárólag. Ha minden tényleg úgy történt ahogy a levélíró megírta - beleértve főképp, hogy a csereképp kapott ingatlan nincs is a cserepartner nevére bejegyezve - akkor egyáltalán nem reménytelen.

Jó ha mihamarabb birtokon belülre kerülnek, sőt a jegyzőnél birtokvédelmet kérnek és megakadályozzák, hogy a cserepartner ugyanezt megtegye.

A csereszerződést meg kell támadni, és ha igaz a fenti tény akkor nagy valószínűséggel nyert ügy. De nemcsak ez szól mellette hanem az érték aránytalansága, az adósság, a valószínű fenyegetés is. Ha csereszerződés valójában adásvételt takar, akkor az elővételi jog is játszik.

Emellett én nem javasolnék semmilyen trükközést, pl. megrongálni életveszélyesnek nyilvánítani Magyar Gárda stb. stb. Fordítva is elsülhet, nekik hazai pálya - csak és kizárólag akkor próbáljunk túljárni az eszükön ha teljesen és egészen biztosak vagyunk benne sikerül is majd.

stebe77 2007.12.06. 15:35:04

Ceterum censeo:

Csere esetén is van elővásárlási jog. A Ptk. a cserét mint az adásvétel egyik speciális esetét (direkt nem írtam különös nemét) értelmezi, ennek megfelelően is helyezi el. Mindkét fél vevő és eladó is egyben. Továbbá alkalmazandók rá az adásvétel szabályai! Ergo...
Mondom, jogerős!

stebe

derelyegrádi szellem 2007.12.06. 15:44:23

Stebe

Ha megkérlek levezeted nekem, miként kell élni az elővásárlási joggal csere esetében.

Ha nem tartod pofátlaságnak, persze nevek nélkül bemásolnád nekem a jogerős ítéleted rendelkező részét.

Előre is köszi.

Bástya elvtárs (törölt) 2007.12.06. 16:03:27

Pascal · pascal.blog.hu/ 2007.12.06. 12:51:06

az ügy azon részéről nincs információ, hogy az a bizonyos jónevű ügyvéd miért cseszett ki lili27 mamájával? nem tudom elképzelni, hogy nem merült fel a kérdés, hogy a cseréről meg lehetett volna e kérdezni a tulajdonostársat? Valamiért nem hiszek abban, hogy itt az ügyvéd részéről rosszhiszeműség történt.

sajnos a bíróságok olyanok, amilyenek. x év mire ebből érdemben történik is valami.
A legjobb az lenne természetesen, ha sikerülne valahogyan peren kívül is megállapodni, minden más esetben szerintem az épület megrongálása lenne a leghasznosabb.

hajni35 2007.12.06. 20:51:04

Hiányoltatok, tehát itt vagyok. Visszaolvastam mindet, köszönöm a tanácsokat, ötleteket.
Voltunk az ellenjegyző ügyvédnél, megvan a szerződés is. Ügyvéd közli, hogy törődjünk bele, végülis, mit mondana, nem beszél maga ellen, próbáljunk megegyezni az új tulajokkal. Próbáltunk. A felértékelt összeg szerint eladni nem akarják, viszont ígérgetik, hogy beköltöznek, jó duma, sőt, a pofátlanság határa, hagyattak egy cetlit a nagybácsival, hogy ugyan, takarítsunk már ki legyünk szívesek!!!!(mármint az elcserélt részt!!!!!!!!!!)
Birtokvédelem folyamatban. Hitelfelvétel is, hogy a bank szolgalmi jogot jegyezzen be.
Én is kérek szépen egy rendelkező részt a jogerős ítéletből, lehet e-mailben is.
Beszkennelném a szerződést is, ha lenne valaki, aki érdemben hozzá tudna szólni, kérem, üzenjen.
Köszönök minden ötletet.

abandi 2007.12.06. 21:17:40

Lili27
Elfoglaltad-e már az igatlant???
További jó szerencsétlenkedést...

Bástya elvtárs (törölt) 2007.12.07. 08:13:37

lili27 2007.12.06. 20:51:04

a cél érthetetlen ebben a szituban...

kitakaritani? röhej. én biztos, hogy erre azt mondtam volna, hogy rendben, holnapután jöhetnek, persze addigra a saját lakrészemet berendezném sertéshizlaldának...

9mmPara 2007.12.07. 09:27:21

Lili27!
Ha azt a cetlit a nagybácsi írta, akkor nejlonzacskbóba vele (mármint a cetlivel, nem a nagybácsival) és jó állapotban meg kell őrizni, plusz mellétenni valami régebbi írását, amit még normális állapotában írt. Írásszakértő esetleg kit tudja mutatni, hogy kényszer alatt/narkósan írta vagy valójában nem is ő írta, stb. Lehet még ennek az ügynek olyan menete, amikor jól jön egy-egy ilyan szakértői vélemény.
süti beállítások módosítása