Sógorom, a zugügyvéd

...and justice for all.

Ön is tud egy érdekes esetet? Írja meg a zugügyvédnek!

Hirdetés

Utolsó kommentek

Linkblog

Friss topikok

Utazási ajánlatok

Terepszínű garázdaság?

2011. április 27. - zugügyvéd

Dark Future egy igencsak aktuális kérdést tesz fel: a jog jelenlegi eszközeivel fel lehet-e lépni törvényesen a magánterületen folyó kiképzés, gyakorlatozás, terepszínű hacukában való masírozás ellen?

Hi Zugügyvéd,

Egy kis aktuálpolitika: garázdaság-e a terepszínű ruha viselése
magánterületen? Ki kelt kiben félelmet, elbírálható-e ez egyáltalán?
Meddig mehet a rendőrség (pontosabban a belügyminiszter) a
jogértelmezésben? A cél szentesítheti-e az eszközt?
 
Üdv., Dark Future
 

118 komment · 3 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://zugugyved.blog.hu/api/trackback/id/tr762859712

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Állam, Erőszak, Monopólium 2011.04.27. 19:07:27

Mi a különbség egy állam és a maffia között? Komolyan. A maffia megvéd a többi maffiától és elsősorban önmagától (nem gyújtja fel a boltodat), de csak akkor, ha befizeted az általa kiszabott védelmi pénzt. Az állam megvéd a külső inváziótól (tö...

Trackback: Pótcselekvés a szabadság rovására? 2011.04.27. 18:49:56

A büntető törvénykönyv (Btk.) szigorítását javasolja a kormányzat azzal összefüggésben, hogy egy új bűnözési forma, az „egyenruhás bűnözés” jelent meg Magyarországon - jelentette be a miniszterelnök szóvivője szerdai budapesti sajtótájékoztatóján, a

Trackback: Tömegverekedés, vagy lincselés? 2011.04.27. 18:09:54

 Ha 80-100 Véderős verne agyon lapátnyelekkel 4 Romát az is "Tömegverekedésnek" lenne aposztrofálva, vagy arra lehetne használni a lincselés jelzőt?Mindenhol atrocitásnak, tömegverekedésnek, összecsapásnak hívják azt ami tegnap történt, ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

eax_ 2011.04.27. 19:17:01

@mildi: "Feloszlatott társadalmi szervezet tevékenységében való részvétel"

Itt ez nem allt fenn.

mrzigi 2011.04.27. 19:20:16

@mildi:
Az általad írottakat pedig azzal egészíteném ki, hogy a véderő nem bíróság által feloszlatott szervezet, tehát az egyenruhája (ha van) sem üldözhető semmi úton-módon.

Várúr 2011.04.27. 19:22:59

@Pávor Jál:
Fordulj orvosodhoz, gyógyszerészedhez, színházi rendeződhöz.

==T== 2011.04.27. 19:23:46

@Dövan: van benne valami, bár ugye az egyik egy ruházat, a másik meg egy célszerszám.

mrzigi 2011.04.27. 19:26:38

@Várúr:
Pedig én Pávorral értek egyet.
Félelmetes, ahogy épül az egypártrendszeri diktatúra.
Módosított választási törvény, hogy nekik legyen jó (!!!), módosított alkotmánybíróság, hogy ne legyen aki visszafogja őket, a kontrollt képező hivatalok jogainak degradálása, pártkatonák 6-8 évre bebetonozása ...
Következő az lesz, hogy a szavazólapon csak egy, A PÁRT szerepelhessen ...
És ez annyira nem vicc, hogy talán az alkotmány tervezetbe volt olyan, hogy ne lehessen tagja A pártnak. (nem egy pártnak se, hanem A PÁRTNAK)

Tartós Béka 2011.04.27. 19:28:39

Senkit sem kellett volna elvinnie a sünöknek, hanem annyi kommandóból, ahány a szemeket lövöldözte ki 2006-ban, sorfalat kellett volna képezni a katonásdit játszók meg a bodzagyűjtők közé.

readonly 2011.04.27. 19:28:57

@zsoltix: A Fidesz elveszti a társadalmi, s így a politikai legitimációját. Hetek, max. 1-2(3??) hónap alatt.

Mondom én ezt, aki 98 óta fideszmijépjobbiknácifasisztarasszistaementálistastb.

mrzigi 2011.04.27. 19:31:39

@zsoltix:
Ennyi erővel nem lehet a cigányok tarkabarka ruháját is üldözni ... vagy a kaftánt és a kipát ?
Veszélyes utakon jár a Fidesz ... ha következőnek nyer a Jobbik, és bevezeti ezen szabályokat, még csak rosszat se lehet mondani rájuk (hiszen a pofont csak visszaadták)

indapass90210 2011.04.27. 19:34:53

@==T==: a korrekt katonai ruházat is az. Ha nem is kevlár, de tülkös sisakban is kurvára meg lehet fejelni valakit :)

Dr Kangörény 2011.04.27. 19:35:08

A kormány most legitimálta a cigánybűnözés kifejezést. Ha van egyenruhás-bűnözés, akkor van cigánybűnözés is.

mrzigi 2011.04.27. 19:35:21

@peca1000:
"A rendőröket is sajnálom"
Én nem mindig.
Mindennél durvább, hogy a cigányok azért tudták Patán megtámadni a 4 járókelőt, mert a rendőr éppen egy magyar kismamát fújt le gázspray-el ... annak a saját udvarán ! (ahova épp "bemenni" akart egy kisebb cigánybanda ... szintén lincselési szándékkal, mert korábban itt lakott pár Szebb Jövőért Polgárőr amíg lent volt)

csuszokotes 2011.04.27. 19:36:51

Rendben van emberek, mostantól horgászni sem lehet terepszínű ruhában, mert a tetves munkakerülő cigányok miatt be lesz tiltva.

mildi 2011.04.27. 19:38:36

@eax_: @mrzigi: "olyan egyenruhát vagy formaruhát visel, amelyről - annak jellegzetes tulajdonságai miatt - bíróság által feloszlatott társadalmi szervezet egyenruhája, formaruhája ismerhető fel."
értsd: nem kell, hogy feloszlatott szervezet tagja legyen, elég, ha a ruha, amit hord, arra emlékeztet...
btw: véderő ruháját nem ismerem.

ubu1 2011.04.27. 19:40:35

Mikor én ma kijöttem a VIII. kerületben a munkahelyemről (ing, nyakkendő, laptop stb.), kellett kb. 100 métert gyalogolnom az autóig. A sarkon ott volt 5-10 cigó. Nem csináltak igazán semmit, csak elvoltak egymással a maguk módján. De persze ez már önmagában is feltűnő. Egyszerűen az ő életvitelük olyan, hogy feltűnést keltenek - minden rosszindulat nélkül. És mindez már elég ahhoz, hogy bennem félelmet keltsen. Akkor most engem is véd az új csodatörvény?

A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél · http://www.planetside.blog.hu 2011.04.27. 19:41:42

Ha Végegylet, vagy akármi rózsaszín tütüben vonul fel legközelebb Nógrádban, vagy Borsodban, a Nyírségben vagy Baranyában, vagy a "Nyócban", akkor holnaptól tilos lesz a Győri Balettnek eltáncolni a Diótörőt?

Ijesztően egyszerre lépnek ott a lányok... gyanús, nagyon gyanús...

majomkutya 2011.04.27. 19:46:11

A garázdaságnál még a szabálysértési alakzathoz is az szükséges, hogy a cselekmény, aktív, kötekedő, tevőleges jellegű legyen.
Töretlen abban a bírói gyakorlat, hogy csak úgy lehet elkövetni a garázdaság szabálysértését, ha az ember aktív magatartást is tanusít: pl. kötekedik, fenyegetőzik, hadonászik, orditozik. És ezeknek kihívóan közösségellenes jellege kell legyen.
Ennél fogva elvileg bármilyen ruhában lehet sétálni az utcán, akár a cigánysoron is.
Magánterületről semmilyen ruháért nem állítható elő senki. És gyakorlatozásért sem, ha más bűncselekmény (pl. visszaélés lőfegyverrel).
A másik érdekes a gárdista ruha kérdése.
A haveromat lefogták az utcán a rendőrök és bevitték a kapitányságra, mert fekete kordnadrágot, fekete magas szárú bőrcipőt és fekete bőrdzsekit viselt, mondván, hogy feloszlatott társadalmi szervezet egyenruháját/ahhoz hasonlót visel. Igazából nem is nagyon kérdezték a rendőrök, egyszerűen lefogták és mondták neki, hogy most a kapitányságra kell menni és beültették az autóba.
Ez a haverom kicsit rocker, de leginkább hideg volt és kedvence a fekete szín.
Az ilyen rendőri eljárás elfogadhatatlan és diktatórikus. Pláne, hogy fél óra vitatkozás (ez nem gárdista ruha, csak hideg van és a fekete szín a kedvencem b@sszameg!) után a rendőrök közölték vele, hogy elmehet. A srác meg mondta, hogy nem fog fél órát gyakorolni, ha nem viszik vissza a parkolóba a kocsijához akkor feljelenti a rendőröket. Visszavitték.
Azért írtam le ezt az esetet ilyen hosszan, mert szerintem abba kellene hagyni ezt a draskovicsi utat, hogy a jogalkotás kicsit divatdiktátor szerepbe kíván lépni.
Ahogyan a törvénytelen előállításokat is abba kellene hagyni, mert Hajdúhadházon és Gyöngyöspatán előállítottak és 72órás őrizetbe zártak összesen 13 embert a bíróság által is szabálytalanul. Ez 2006 ősze miatt szerintem kicsit rossz ómen a hatalomnak, de úgy látszik leszarják.
Ahogyan a jelenlegi törvénymódosítási szándék is felfoghatatlannul ostoba (közbiztonság fenntartását célzó tevékenységet végez / VAGY AZT A LÁTSZATOT KELTI). Jogállamban nem szokás szabadságvesztéssel szankcionálni a látszatkeltést. A jogbiztonság alkotmányos alapelve követeli meg, hogy a büntetőjogszabály a norma címzettje számára egyértelmű eligazítást nyújtson, hogy pontosan mit nem szabad csinálni. Látszatkeltés, meg hasonló ruha - na ezek nem olyan kategóriák, amiket egy magát valóban jogállamnak tartó ország a büntetőjogban alkalmazhat.
Ez az én véleményem. Sokan mondták már, hogy idealista vagyok. Viszont én azt ajánlanám a cél szentesíti az eszközt elvet követő NAGYON LIBERÁLISOKNAK, akik most a kemény föllépést követelik, hogy ha bármelyik rezsimnél valaki úgy gondolja, hogy ezt meg kell lépni, mert a az általa jónak minősített cél szentesíti a nem jogállami eszközt, akkor lehet, hogy jön majd egy másik rezsim, amelyik ugyanilyen logikával ellenük fog föllépni. Az már nem lesz vidám. Ebben biztos vagyok. Akkor majd jön a rettegés és bőröndcsomagolás ésatöbbi.

mrzigi 2011.04.27. 19:48:20

@mildi:
"feloszlatott társadalmi szervezet egyenruhája, formaruhája ismerhető fel."
Mivel nekik nem olyan az "egyenruhájuk", mint a gárdának, így ez ugyebár nem áll meg.
A gárdistáknak fekete-fehér, oroszlánnal, pajzsal ... a véderőnek meg egyszerű terepszínű (és őket nem oszlatta fel bíróság, tehát az ő egyenruhájuk nem is lehet üldözött)

@A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél:
Hirtelen két dolog jutott eszembe.
1, a gárdának következőnek talán a rendőrséghez hasonló ruhát kellene választania (és máris minden rendőr viheti magát a zárkába :D )
2, Ez: www.fungie.hu/images/stories/Fungie/blog/1104/sz5-472.jpg

majomkutya 2011.04.27. 19:52:03

@majomkutya: Párszor elgépeltem, nézzétek el nekem. Remélem így is érthető.

dzsugasvili 2011.04.27. 19:56:59

Liberális demokráciának nevezett államban, ahol már a magzatok mészárlása indoklás nélkül megy évtizedek óta, tömegével operáltatják át emberek magukat más neműnek és degenerált homárok vonulgatnak kb. meztelenül a főutakon, akadályozva/megszüntetve az autós forgalmat egészen fontos utakon, minden nyári héten máshol van Pepsi Sziget-szerű őrjöngős fesztivál egészen felháborító hányás bárkit bármilyen öltözék miatt bárhol is bármilyen megkülönböztetésben részesíteni. Pláne ha az fehér ing és fekete mellény. Akasztanám mindegyik politikust, akinek ilyen korlátozáshoz köze van. Bármelyik oldalon álljon is!

Advanced Flight 2011.04.27. 19:57:53

Akármilyen jogszabályt is hoznak, ki lehet majd játszani. Legfeljebb a Véderősök nem terepcuccban, hanem HelloKitty-s melegítőben, nyalókával és rollerrel fognak sétifikálni az utcákon. Az még a szociban sem volt tilos, hogy több ember egy csoportban végigmenjen az utcán.

mrzigi 2011.04.27. 20:00:26

@Advanced Flight:
Én úgy hallottam, hogy a Lex Gárda és Lex Polgárőr mintájára készül már a Lex Járókelő is :D
Rettegj gyalogos !

ggaborx 2011.04.27. 20:03:58

Komolyan mondom olyan már ez az ország mint egy szarul rendezett kabaré. Amikor előre tudod, hogy ki mit fog mondani, de látod azt is, hogy senki nem gondolja komolyan. Mindenki csak szerepet játszik. Ki a pénzért, ki a hatalomért.

A szép az egészben az, hogy nem színházban játszanak, hanem a véres valóságban. És persze ha gond van mindenki elhatárolódik mindentől.

Jól lenne már végre megoldani a helyzetet, de a színészekkel ezután mi lenne? Nem vagyok hajlandó elhinni, hogy bármely, magát liberálisnak képzelő szerencsevadász ne lenne tisztában a "másik oldal" érveinek helyességével. Mégis azt szajkózzák évek óta, amit. Gondolom ehhez konkrét érdekük fűződik.

Továbbá azt sem vagyok hajlandó elhinni, hogy a masírozás közben a "másik oldal" keménymagjának a fejében ne fordulnának meg törvénytelen gondolatok.

Igazán azonban a tapasztalt jogászokat sajnálom, hiszen az eddig elsajátított ismereteik ma már szart sem érnek. A törvényeket futószalagon gyártják, egy-egy esetre, míg a korábbiak értelmüket vesztik.

Nonszensz ez a műsor, de minden csatornán ez megy. Nem lehet elkapcsolni.

Blogger Géza 2011.04.27. 20:11:30

@mrzigi: Nagyon mellélőttél, ez ("a párt") ugyanis a régi (egyébként ebben a percben is hatályos) alkotmányban volt benne, pont emiatt és a hozzá hasonló megfogalmazások miatt is ideje volt egy újnak.

mrzigi 2011.04.27. 20:11:35

@Advanced Flight:
Nem biztos, hogy vicc volt ... sajnos.
De előtte amit küldtem kép, az üt, a csillagkapus sünös óta nem derültem ilyen jót ;)

mrzigi 2011.04.27. 20:13:34

@Blogger Géza:
Tévedsz, mert az új tervezetében volt benne (persze a régiben is, több helyen is). Ezen röhögött a fél Jobbik.
Még felszólalás is volt "ellene".

venszivar 2011.04.27. 20:15:12

@ggaborx: Szinte mindennel egyet értek,mit írtál.Az utolsó "Nem lehet elkapcsolni."
De,el lehet! Viszont ha nem tudnál róla,ATTÓL MÉG ez a PROBLÉMA,igen is VÉRESEN KOMOLYAN itt van a "nyakunkon"!
Akkor honnan tudnál róla,hogyan alakítanád ki véleményedet s miről osztanád meg azt velünk.
MESSZE még a megoldás.Még sok sírász lesz..

mildi 2011.04.27. 20:16:43

@mrzigi: kép :D
hivatalos szerv egyenruhájára emlékeztető ruhát hordani végképp tilos!
@Advanced Flight: azt azért megnézném. van-e akkora a küldetéstudatuk, hogy még ezt is bevállalják érte...

ggaborx 2011.04.27. 20:23:55

@venszivar: Elismerem kicsit felszínesen fogalmaztam. A "nem lehet"-et pont úgy értettem, ahogy te is írtad: hiába nézünk félre, a probléma adott.

Ugyanakkor mint azt a legutóbbi események remekül mutatják ez semmiképpen nem olyan helyzet, melyet a tényleges (állam)hatalommal rendelkezők kivételével bárki meg tudna oldani. Egyik oldalról sem. A hatalom meg mint egy rendező, csak figyeli a közönség reakcióit. Érdekes.

Konteo: Hagyják elfajulni a helyzetet, amely így kíváló alapot biztosít a világon egyedülálló törvények bevezetésére, melyek következtében legalábbis európa cigányai számára központi befogadó helyet teremtenek az országból. Az átmeneti időszak során pedig egyszerűen félreállítják az igazán harciasan fellépő ellenfeleket, akik balga módon saját magukat helyezik most előtérbe valamiféle homályos távlati előnyök reménytelen ígérete miatt.

hoplita 2011.04.27. 20:25:48

@Dövan:
Az általad felsorolt foglalkozásokat űzők nagy többsége katonai antitalentum...a tapasztalatok szerint.
Mellesleg pedig a témával való irreleváns volta miatt hanyagolható.

De szerintem téged sem lopnak el az eszedért...és akkor mi van:

mrzigi 2011.04.27. 20:29:00

@mildi:
Jogos, ez teljesen kiment a fejemből.
De van B terv is: Öltöny és ing.
Vihetnék is a börtönbe a managereket :D

"HelloKitty-s melegítőben"
Az a baj, hogy vizuális típus vagyok.
Elképzeltem 50-60 keménykötésű magyar legényt rózsaszín melegítőben felvonulni.
Félrenyeltem a nevetéstől :)

hoplita 2011.04.27. 20:37:17

@majomkutya:
Tökéletesen egyetértek veled, pedig egy megrögzött nácinyilasfaszista vagyok.:)
Csak van egy hibám, egészséges a jogérzékem...de gondolom ezt majd kinövöm.:))

".......Ahogyan a törvénytelen előállításokat is abba kellene hagyni, mert Hajdúhadházon és Gyöngyöspatán előállítottak és 72órás őrizetbe zártak összesen 13 embert a bíróság által is szabálytalanul. Ez 2006 ősze miatt szerintem kicsit rossz ómen a hatalomnak, de úgy látszik leszarják....."

Hú...
Pár blogon, pár nap alatt már én is elpapoltam ezt.
Érdekes mód a fideszdroidok legalább annyira nem vevők erre, mint a maszopós zombik.
Nahát, ki gondolta vóna..:D

Várúr 2011.04.27. 20:40:13

@mrzigi:
Nem barátom. A következő az lesz, hogy a pártkatonákat 120 évre nevezik ki. A párttisztség örökölhető lesz. A pártonkívüliség is. A következő 300 éves fidesz (rém)uralom ezeréves birodalmat alapoz meg. Törvénybe iktatják az Orbán-dinasztia apostoli királyságát. Újabb lépés: örök életre köteleznek mindenkit.

Sanyi 2011.04.27. 20:49:54

Es ha engem 50 kaszaval-kapaval-kessel-bottal felszerelt roma polgarjogi aktivista remiszt meg akkor azokat is elitelik?
Mert ha valami bennem remuletet kelt, akkor az. Akar van fegyveruk, akar nem, de amikor csoportosan vonulnak az felelmetes. Meg fegyver nelkul is. Igazabol mar 5 is, nem kell 50.

Winston Smith 2011.04.27. 20:54:27

@Valakinyolc: :)))

Ruhabűnözés! A nap szava!

dark future · http://www.andocsek.hu 2011.04.27. 21:20:38

@ivrilider:

"ez a blog miért csak a kérdést teszi közzé, miért nem kísérel meg választ is adni rá?"

a kérdéseket én tettem föl pár napja, mint laikus civil, és részben választ is adott már rá az élet (lásd a debreceni ill. az egri bíróság elsőfokú felmentő ítéleteit, meg a kormány válaszát: index.hu/belfold/2011/04/27/harom_evvel_buntetne_a_kormany_az_egyenruhas_bunozest/).

részben pedig költői volt a kérdés. egyfelől van egy több évtizedes, nagyon komoly és komplex probléma. másfelől jönnek-mennek a kormányok, akik azt gondolják, hogy nem megoldani (vagy legalább tompítani) kell ezt a problémát, hanem letagadni, eltitkolni, eufemizálni (mert ugye akkor vagyunk nagyon PC-k és nagyon européjerek). harmadrészt amikor letagadni már nem lehet, mert helyzet van, akkor csípőből hoznak valami teljesen idióta, szubjektív és betarthatatlan rendeletet, mert addig sem az alapproblémával kell foglalkozni.

közben a gyűlölet és az ellenszenv nő (a tisztességes romák kárára), a pofátlan cigányok még inkább elpofátlanodnak, a tehetetlen és kiszolgáltatott helyi lakosság helyzete semmit nem javul, az ország renomája tovább romlik, a szélsőjobb újabb joghézagokat talál, a liberális jogvédők tovább mantrázzák a baromságaikat, a pártok folytatják az idióta óvodás játékaikat, a bírók kapkodják a fejüket, a BTK meg egyre több baromsággal lesz tele.

Viktus 2011.04.27. 21:34:36

Mindenki elmehet a sunyiba, Pintérnek igaza volt!!!
Volt értelme az új BTK passzusnak, hiszen máris alkalmazni kell: utcai vizelés azaz szabálysértés elleni szervezett fellépést csípett el a köztéri kamera!!!

"Két évig terjedő börtönnel lennének büntethetők azok, akik másokban félelmet és riadalmat keltve a közrend fenntartására irányuló vagy annak látszatát keltő akciókat szerveznek arra vonatkozó felhatalmazás nélkül."

Murderface 2011.04.27. 21:41:04

Ha bejön az új törvény, és engem igazoltatnak a yardok, de közben cselekednek-mondanak valamit amitől én úgy érzem, hogy engem megfélemlítenek, és teszemazt be is tudom bizonyítani egy jó ügyvéddel, akkor 3 évet kaphatnak a rendőrök, csak mert pl. morcosan néztek rám, amikor igazoltattak?
Ez vicc :D

moncayo 2011.04.27. 21:45:01

Majd jön egy új kormány egyszer és csinál egy semmisségi törvény, ami arról fog szólni, ha csak a rendőrök állitják, hogy fekete/tarka/barka ruha volt az illetőn, akkor az nem érvényes. És így tovább...
Lassan a magyar jogrendszer egy Rejtő könyvre hasonlít.

Alvin666 2011.04.27. 21:59:28

Aztán dumálás helyett mikor mentek ki már végre az utcára?!

indapass90210 2011.04.28. 00:08:29

@hoplita: mekkora összegben vagy hajlandó fogadni arra, hogy magasabb az IQ-m, mint a tiéd?

indapass90210 2011.04.28. 00:19:35

@hoplita: ja látom, valami vén fasz vagy az adatlapod szerint, úgyhogy nem bántalak, papa!

indapass90210 2011.04.28. 00:23:50

@Murderface: nem jó, mert nekik lesz rá felhatalmazásuk. Viszont lehet még olyan törvény: csak rendőrök nem vonhatnak felelősségre szabálysértés esetén, mert az nem ér.

metalheart · http://rocknmetal.blog.hu/ 2011.04.28. 14:57:19

mivel gyenge a rendőrség, magunkat kell megvédeni, de ez a hatalom azt nem meri, hogy erő legyen a mi kezünkben is.

hoplita 2011.04.28. 14:59:38

@Dövan:
Mingyán látni...főleg abból a kommentből, amire reagáltam.:)

Odaadom neked azt a 15 évet hendikepként.

Nagy surmóságra enged következtetni, ha így misztifikálsz néhány többet megélt tavaszt.:)
Csak ígérd meg, nem sírsz majd nagyon.

nattivve 2011.04.28. 15:49:01

@ivrilider:
Maximálisan egyetértek. Ez a blog miért csak a kérdést teszi közzé, miért nem kísérel meg választ is adni rá?

Archenemy 2011.04.28. 16:56:08

@Dövan: nagykéses példa nem valid

a nagykéssel ugyanis lehet bántani másokat jól, ezért is van tiltva az utcán hordása

ellenben a terepszínű nadrággal nem lehet senkit sem jobban bántani, mint a kék színű vagy a lila színű nadrággal

hihetetlen, hogy ezt magyarázni kell

indapass90210 2011.04.28. 18:36:17

@Archenemy: magadnak magyarázd, mert esélyes, hogy jobban értem mi folyik az ügyben, mint te. Az, hogy miért, maradjon az én titkom.

nomad · http://szkaresz.blog.hu/ 2011.04.28. 18:38:14

Bemegy Gorbacsovhoz a titkára és mondja: Gorbacsov elvtárs, nagy baj van: ezrek esznek a Vörös téren.
-Nem baj, elvtársaink, ha van mit enniük, egyenek csak.
- De Gorbacsov elvtárs, ezek a Vörös téren esznek!
Mondtam már hogy nem baj, ha szereztek kaját hadd egyenek.
- De Gorbacsov elvtárs, ezek pálcikával esznek!
Mondjuk, Moszkva tér 2011, akkor betiltjuk az evőpálcikát is :)

indapass90210 2011.04.28. 18:58:14

Az a hihetetlen, hogy emberek nem látnak tovább a határainknál. A szomorú nem csak az, hogy sok kommentelő nem, hanem a kormányunk sem.

Mi a faszt gondoltok, hogy néz ki ez az egész külföldről?

Archenemy 2011.04.28. 19:24:26

@Dövan: tehát az érved körülbelül az, hogy "nincs igazad, de nem mondom el, hogy miért"

ezen majd mélyen elgondolkodok, és belátom tévedésemet :D

hihetetlen, milyen emberek vannak

indapass90210 2011.04.28. 22:56:41

@Archenemy: csak körülbelül ilyen az érv, de igazából teljesen mindegy, hogy mit gondolsz.

Mivel most a kormányzat vélt igazsága az erősebb (ugye hiába az országé a rendőrség, mégis a belügyminiszter mondja meg, hogy mit csináljon), ezért nem elég, hogy szegény véderősöket vegzálja a rendőrség, még a cigányok is megvertek párat.

Az olyan törvények, amik miatt pedig a későbbiekben teljesen legálisan lehet zaklatni a katonásdit játszókat, az ilyen idiótáknak köszönhető.

Lehet azzal jönni, hogy magánterület, meg milyen alapon foglalkozik a rendőrség azzal, hogy hogyan öltöznek, meg mit csinálnak, vagy hogy megfélemlít-e valakit az adott öltözet, de azt azért mindenki pontosan tudja, hogy a balhét keresni mentek oda.

Szar külföldön, külföldiektől is azt hallani állandóan, hogy már megint milyen cirkusz van Magyarországon.

IP-címvadászok kedvence 2011.04.29. 11:53:18

Ez a törvény végre alkalmas lesz arra, hogy a valóban félelemkeltő és hatáskörüket folyton túllépő szekusokat elítélhessék 3 évre, ha olyan van.

És márpedig, van ilyen eset, nyilván sokunkkal esett már meg ilyen eset... csak sajnos ez nem jellemző kis hazánkban és nem várhatjuk el, hogy meglépjék :(

Archenemy 2011.04.29. 18:28:49

@Dövan: "de igazából teljesen mindegy, hogy mit gondolsz. "

nyilván nem mindegy neked, hiszen akkor nem válaszoltál volna, és erre se válaszolnál

"de azt azért mindenki pontosan tudja"

közvéleményre hivatkozás érvelési hiba

hu.wikipedia.org/wiki/Argumentum_ad_populum

"meg mit csinálnak, vagy hogy megfélemlít-e valakit az adott öltözet, de azt azért mindenki pontosan tudja, hogy a balhét keresni mentek oda."

akkor miért az öltözetet büntetik, miért nem az odamenést, sőt leginkább a balhécsinálást

ha nem megyek oda terepszínű cuccban, akkor most megbüntetnek, ha meg odamegyek rózsaszín tütüben, azt nem

TiZ 2011.05.01. 08:53:35

Töketlen banda. Ha már úgy is imádják megreformálni Petőfi verseit, egyszerűen tegyék bele az alaptörvényükbe - hetente módosítható - az "Esküszünk, esküszünk, hogy romát többé nem verünk" passzust, és kész. Ennek alapján aztán lehet ítélkezni. Pipintérnek sem kell annyit szerepelnie. Vajon milyen lehet a fazon feje 3D-s tévében?

manager2008 2011.05.01. 10:42:47

A törvények azért vannak hogy megfelelő felkészültséggel simán kikerüld őket.
ha valakinek segítség kell szól egy okos ügyvédnek és máris megvan a stratégia.
1. Két fő az nem csoport, tehát kettesével bárki sétálhat mert aki vele van az a "párja" akár (névlegesen).
2. Senkinek semmi köze hozzá, és betilthatatlan hogy párosával 500 ember ne sétáljon a cigánysoron ide oda.
3. Az öltözet lehet naponta más, és mondjuk lehet rajtuk egy fejpánt, jelvény akármi, de olyan ami nem ruhadarab (pld. a homlokukra festve egy jelvény).
4. cipelhetnek magukkal kapát, kaszát, mert éppen dolgozni mennek, írtani akarják a parlagfüvet, és ez csak jó éles kaszával működik. erre megrendelést adhat nekik bárki a ki helyi lakos (megrendelés,szerződés, számla, szállás, természetbeni ellátás, Áfa, adó, stb.)
5. Jogos önvédelemből meg a támadó szamurájkardosokat jó eséllyel lehet felaprítani salátának (minden japán filmben lehet látni hogy kell, a lényeg hogy friss legyen a majonéz, és olivaolaj is kell hozzá (extra szűz).
6. hangosan élőszóban nem lehet fenyegetni senkit, de az nincs megtiltva hogy magnóról ne menjen egy vers!!! ami arról szól hogy a görögög hogyan beszélnek a perzsákhoz (100 watt minimum mehet, mert a helyi önkormányzatok ezt nem tiltják a barmok).
7. Hagyományőrző egyesületet is lehet még alapítani és Mátyás király fekete seregének páncéljaiban is lehet sétálni, ami hasznos ha kapával támad az ellen akarom mondani a török.
8. Lehet persze utcabált is rendezni ugyanott
folyt köv, de már unom...

manager2008 2011.05.01. 10:52:50

csak érdekességképpen
A faluban ahol szabadidőmet töltöm, az idióta önkormányzat néha elrendeli a lomtalanítást. Ilyenkor lovaskocsival jár körbe az utcákon minimum harminc negyven lovaskocsis csoport és mindenkit zaklatnak ócskavasért, és közben mindent megnéznek mit lehet ellopni. Az akció után kb két hétre midig gondok vannak.
Van egyenruhájuk is, ami kb. a bangladesi népviselethez hasonlít. Ha nincs kint senki az udvaron akkor lenyomják a kilincset és ha lehet bemennek mindenhová, amitől több öregasszony infarktust kap (vizet kérnek, kosarat akarnak eladni stb.)
Mindegyiknek nem tudsz adni valami vasat, mert ahhoz a Csepel Művek is kevés lenne.
Amikor éppen "pihennek " a nagy munkában akkor üvöltöznek, kb a tatárjáráshoz hasonlít az egész.
Mindenki pár napig halálfélelemben van, de ez a világon senkit sem érdekel, különösen a rendőrséget nem, mert egy fő rendőr sincs soha arrafelé, és nem nézik hogy mit visz a szekéren. Az egész arra jó hogy az aktuálisan lopott cuccokat tisztára mossák, hiszen lomtalanításból szerezték - világos nem?.
Tehát ilyenkor mindenki szabadságot vesz ki és teljes harckészültségben éjjel nappal őrködik, nehogy lomtalanítsák a házát totálisan. Szuper. Köszönettel a népért dolgozó kormánynak.

_drc_ · http://kurvannya.blog.hu 2011.05.01. 16:08:26

emlékezetem szerint az 1947-es párizsi békeszerződés Politikai Rendelkezéseinek cikkei között van egy olyan, amelyik alapján Magyarország kötelezettséget vállal minden olyan katonai, félkatonai vagy pártszervezet feloszlatására, amely revizionista propagandát hirdet, amely az Egyesült Nemzetekkel ellentétes propagandát folytat, illetve, amely célja, hogy megfossza a népet demokratikus jogai gyakorlásától.

nem kell sem új törvény, sem új rendelet, csak egy tökös bíró, aki a máig hatályos 1947-es törvény alapján is kimondja a jogellenességet és feloszlatja az ilyen szervezeteket.

manager2008 2011.05.01. 19:58:48

_drc_
zseniális
A házak kapujára is ki kell tűzni ezt a dokumentumot, és akkor máris béke lesz, nem fog senki sem lopni.
Ha lenne egy erdőd, amibe belefektettél rengeteg munkát, és tőkét, meg tudnád védeni tökös bírókkal és a tízparancsolattal?
Mert ha igen, hatalmas lehetőségek előtt állsz, milliókat fogsz keresni havonta.

nlght84 2011.05.01. 21:28:28

Miért van az, hogy cigányság ugyanúgy többnyire putriban él és gyereket gyárt (akiket nem tud normálisan megnevelni) a magyaroknál, szlovákoknál, románoknál, szerbeknél, lengyeleknél, cseheknél, olaszoknál, franciáknál, stb.

Fel kéne ismerni, hogy nem a magyaroknak van kizárólagos problémájuk velük, náluk ez a "hagyományos életmód".

_drc_ · http://kurvannya.blog.hu 2011.05.02. 08:05:10

@manager2008:

felesleges a buta gúny, bár ebből látom, hogy nem szoktál dolgokat egy logikai lépésnél tovább gondolni.

már rengeteg helyen kifejtettem, hogy a) a Kádár-kori rendőrségi rendszer -- amelyben egy-egy falura csak KMB-sek jutnak -- túlhaladott, másikra van szükség, b) véleményem szerint "részmunkaidős rendőrként" tevékenykedő kiképzett, államilag foglalkoztatott és jogilag a rendőrökkel azonos helyzetben lévő helyiekkel kellene megoldani a vidék közrendi, közbiztonsági problémáit.

a polgárőrösdi aligha megoldás, főleg mert a szélsőjobboldal saját ideológiájának terjesztésére használja föl, ami már magában is sérti az emberi jogokat.

a valódi probléma azonban nem a polgárőrösdi, hanem ezen keresztül az állam erőszak és rendfenntartó monopóliumának privatizációja. azt viszont modern jogállam meg nem engedheti, sőt: kötelessége is feloszlatni v. szétverni az erre törekvő szervezeteket.

_drc_ · http://kurvannya.blog.hu 2011.05.02. 08:28:28

továbbá:

amennyiben erdőd van, azt kedvenc szélsőjobb paramilitáris csapataink aligha védik meg, mivelhogy ezek általában kinn vannak az pitschában, külterületen, paramilitáris barátaink pediglen a települések belterületén található hepciáskodásra és ugyanott történő egyenruhás grasszálásra specializálták magukat.

egyébiránt amennyiben ne adj isten úgy járna az a hipotetikus erdő, miként pl. a sajóládi (amely a középkor óta ott volt 1997-ig), akkor bennem, mint jogismerő tulajban, aki körbekerítette a földjét fölmerülne a kérdés, hogy vajon kinek is a föladata (cserébe a tengersok befizetett adóforintom után) megvédeni a tulajdonjogomat? amennyiben arra jutnék, hogy a Magyar Államnak volna ilyen kötelezettsége, már nem okozna gondot kitalálni, hogy kit is kell mulasztással okozott kárért perelni.

IP-címvadászok kedvence 2011.05.02. 10:36:24

@_drc_: Az elég nehéz úgy, hogy közben több, mint a fél falu aláírásával igazolja, hogy szeretnék, ha ottmaradnának a faluban...

IP-címvadászok kedvence 2011.05.02. 10:37:44

@_drc_: Plusz megkérdezném, hogy akár az 1947-es törvényre, akár másra, az újonnan hozott törvényre hivatkozva mikor lehet megregulázni a szekusokat, akik büntetlenül garázdálkodnak immár 20 éve az országban? Lásd IN-KAL security és társai...

_drc_ · http://kurvannya.blog.hu 2011.05.02. 11:24:52

@IP-címvadászok kedvence:

ad 1)
akkor gondolom a falu kikiáltja Magyarországtól való területi és politikai függetlenségét, mondjuk új államformát is választ, teszem azt a királyságot, királlyá kenik fel a helyi Véderő parancsnokát.
így szerintem teljesen oké a dolog, bár megnézném hány ország tekintené Simagöröngyös Falva Királyságát önálló, legitim államnak és hogy mit szólna ehhez a magyar parlament.

ad 2)
ott van, olvasd el:
- amennyiben revizionista propagandát hirdetnek,
-amennyiben az Egyesült Nemzetekkel ellentétes propagandát folytatnak, -illetve, amennyiben olyan céljaik vannak, hogy megfosszák a népet demokratikus jogai gyakorlásától.

ha az In-Kal és egyéb biztonsági cégek törvénysértéseivel van gondod, ajánlom figyelmedbe a független magyar bíróságok intézményrendszerét. =)

IP-címvadászok kedvence 2011.05.02. 11:40:17

@_drc_:

Magyarországtól való "függetlenedése" kb ott kezdődött ennek a falunak és szerencsétlen lakóinak, amikor Pintér úr és elődei magára hagyták.
És aztán még bele is rúgnak jó nagyokat az ottaniakba az index szarházi firkászai, akiknek olyan vastag a pofájukon a bőr, hogy képesek lehozni egy cikket arról, hogy "ott sincs nagyobb bűnözés, mint máshol" és ezt alátámasztják statisztikákkal, amikről mindannyian tudjuk, hogy nem valósak. Te is tudod jól.
Miután semmi egyéb módszer nem maradt, jönnek az operettnáci idióták, de amíg ott vannak, addig sincs bűnözés. Ahogy a többi faluban is, akármilyen röhejesek és "félelemkeltőek" ezek a trianonos srácok, amikor ott vannak, érdekes módon nincs bűnözés és még pár hétig utána sincs. Te nyilván nem ott élsz és nem is hasonló helyen, ezért van a lipótvárosi/újlipótvárosi/budai indexes stílushoz erősen hasonlító fennhéjázó stílusod. Hát igen, ott könnyű magyarázni... ez már csak ilyen...

A pataiakat nem érdekli, hogy revizionisták, őket az se érdekelné, hogy Kun Bélát, vagy akár Szamuelyt követik ezek. Engem se érdekelne. Az érdekelne engem is, hogy az életem, a testi épségem és a kis maradék vagyonom biztonságban legyen. Akármit magyarázhatsz és az index is akármit firkálhat, ezek a tények. Nem akarod megérteni, de ettől ezek még tények. A rendőrség NEM SEGÍT. Amint azt látod. Maradnak az operettnácik, mert MÁS NINCS.

Az IN-KAL szekusok által elkövetett bűnöket LEHETNE végre egy ilyen törvénnyel üldözni, amit most hoztak, de félő, hogy megint csak azok ellen fogják alkalmazni, akik épp most a fidesznek útban vannak.

_drc_ · http://kurvannya.blog.hu 2011.05.02. 11:47:28

"A pataiakat nem érdekli, hogy revizionisták, őket az se érdekelné, hogy Kun Bélát, vagy akár Szamuelyt követik ezek. Engem se érdekelne. Az érdekelne engem is, hogy az életem, a testi épségem és a kis maradék vagyonom biztonságban legyen."

kár, hogy nem érdekli őket, mert ha például érdekelné, akkor a Magyar Államhoz fordulnának segítségért. pl. addig táboroztatnák Juli nénjét a Kossuth téren, amíg hat- vagy nyolcrendőrös őrs nem jön létre Gyöngyöspatán, ami aztán nyomoz is. vagy beperelnék az államot a picsába -- ahogy szerintem kellene -- amiért mulasztásos törvénysértést követ el, amennyiben nem tartja fenn a közrendet hatékonyan Gyöngyöspatán.

nem kell mindjárt az operettnácikhoz fordulni, amint baj van, csak azért, mert ők szívesen turnéznak, mert egyszer csak elmennek onnan -- aztán nem marad más mögöttük mint egy telepnyi felhergelt cigány, meg azok, akik odahívták az operettnácikat.

_drc_ · http://kurvannya.blog.hu 2011.05.02. 11:53:59

@IP-címvadászok kedvence: "Te nyilván nem ott élsz és nem is hasonló helyen, ezért van a lipótvárosi/újlipótvárosi/budai indexes stílushoz erősen hasonlító fennhéjázó stílusod. Hát igen, ott könnyű magyarázni... ez már csak ilyen..."

több mint tíz évig éltem falun Szabolcsban és a Nyírségen is, ismerem a helyi problémákat és nem csak monitoron vagy képen láttam cigányokat.
nem lehetne, hogy mellőzzük az ilyen bugyuta személyeskedést? kellemetlen nekem is, meg neked is, amikor pofára ejtelek.

nlght84 2011.05.02. 12:56:30

@_drc_:
"a polgárőrösdi aligha megoldás, főleg mert a szélsőjobboldal saját ideológiájának terjesztésére használja föl, ami már magában is sérti az emberi jogokat."

Megint a handabandázás. Nagyon könnyen megy Vonáék megbélyegzése. Mindenki náci, mert nem ért egyet a baloldali médiával? De áruld már el kisbarátom, hogy Vonáék hol és mikor nyilatkoztak úgy, hogy horogkeresztes ideológiákat lehetett kivenni a szavaikból? Az tény, hogy vannak olyan szimpatizánsok mögöttük, akiknek ott van a horogkereszt tetkó a hátán, de ettől még ne általánosíts egy egész pártra és Magyarország kb. 17%-ára, hogy neonáci. Ráadásul Vona többször is nyílvános vitára hívta Orbánt is és a roma értelmiséget is. Orbán miért tér ki előle folyton? A 2/3-addal a háta mögött betojt volna? Pedig az első lépés a megoldás felé az, hogy az ország vezető leülnek és megtárgyalják a helyzetet és a lehetőségeket.

IP-címvadászok kedvence 2011.05.02. 13:25:43

@_drc_: Sajnos nem ejtettél pofára. Ezzel legalábbis, hát, mondjuk úgy, hogy igen gyönge próbálkozás volt. Mondjuk úgy, hogy elismerted vereségedet, ami persze nem jelenti azt, hogy bárki győzött volna. Főleg nem a helyiek, ugyebár.

De most jó helyen laksz, ugyi?
Nemde?
Jó ott, ugyi?

Na ennyit rólad.

_drc_ · http://kurvannya.blog.hu 2011.05.02. 13:31:19

@nlght84:
"De áruld már el kisbarátom, hogy..."

kis barátod a picurka farkad, te tahó barom.

@IP-címvadászok kedvence:

mondd, szépségem, miben cáfoltad meg a jogi érvelésem?

"Na ennyit rólad."

IP-címvadászok kedvence 2011.05.02. 13:36:27

Amikor valaki kis barátodként említ, akkor egyből farkak jutnak az eszedbe és tahóbarmozol?
De én azért a SZÉPSÉGED vagyok?

Ne játszd a hülyét, látjuk, hogy elmész csak a mondatok mellett, értelmezni nem akarod őket, mert az fájna a kis agyadnak. Ez a baj veled és ezért mondtam és mondom, hogy ennyit rólad.
Kár.

IP-címvadászok kedvence 2011.05.02. 13:37:11

@nlght84: Hagyd a srácot, nincs értelme kommunikálni vele. Magas lóról osztja az észt, pedig nincs neki. Egy troll.

_drc_ · http://kurvannya.blog.hu 2011.05.02. 13:52:59

ezer bocsánat, de úgy tudom, hogy troll az, aki nem a témával kapcsolatban szól hozzá, hanem az oldalon kialakult közösség bomlasztása céljából, vagy azért, hogy öncélú hazugságokat és szidalmakat szórjon szerte szét.
eszerint tehát nem én vagyok itt a troll.

azt meg, hogy van-e eszem vagy nincs, talán ne te döntsd el néhány blogkomment alapján.

tudod, az a bajotok nektek tahóknak, hogy nem bírjátok elviselni, hogy vannak kérdések, amikben rajtatok kívül másnak is lehet igaza. =)

Pilotax 2011.05.02. 14:11:25

@_drc_: Próbáld csak meg azt a pert!! Hihihihi

nlght84 2011.05.02. 14:12:29

@_drc_:
Ha már felsülsz az érveiddel, akkor elkezdesz személyeskedni. Nem vagy több egy átlagos trollnál.

_drc_ · http://kurvannya.blog.hu 2011.05.02. 15:36:55

tv2.hu/tenyek/cikk/beperelte-az-allamot-mert-repedeztek-a-hazanak-a-falai

=) Strassbourg a kulcsszó. ;) még jó, hogy a Magyar Állam bírósága nem fogja elmeszelni a Magyar Államot. =)

kisszerű, orrotokig se látó butusok...

_drc_ · http://kurvannya.blog.hu 2011.05.02. 15:39:56

@nlght84:
felsültem volna az érveimmel? hogyan? mikor?

nlght84 2011.05.02. 16:23:50

@_drc_: felsültél, személyeskedtél, olvass vissza ostoba troll.

nlght84 2011.05.02. 16:33:00

@_drc_: de el is hagyom a topicot, a fórumozás első szabálya: don't feed the trolls.

"úgy tudom, hogy troll az, aki nem a témával kapcsolatban szól hozzá, hanem az oldalon kialakult közösség bomlasztása céljából, vagy azért, hogy öncélú hazugságokat és szidalmakat szórjon szerte szét.
eszerint tehát nem én vagyok itt a troll."

De, eszerint te egy troll vagy!

_drc_ · http://kurvannya.blog.hu 2011.05.02. 20:59:20

@nlght84:
ad 1)
ez csak duma...
a személyeskedést te kezdted. :)

ad 2)
"De, eszerint te egy troll vagy! "
eszerint neked igen-igen komoly szövegértelmezési gondjaid vannak. mondd, ilyen problémákkal mi az isten haragját keresel egy jogi blogon?!

manager2008 2011.05.03. 22:32:01

@_drc_:
"a valódi probléma azonban nem a polgárőrösdi, hanem ezen keresztül az állam erőszak és rendfenntartó monopóliumának privatizációja. azt viszont modern jogállam meg nem engedheti, sőt: kötelessége is feloszlatni v. szétverni az erre törekvő szervezeteket."

Sajnos nem vagy tájékozott ebben a témában, pld. javaslom tanulmányozni az USA történelmét.

Itt egy olyan problémáról van szó, hogy az állam képtelen sok helyen állandón fenntartani a rendet, és különösen a polgárok állandó védelmét. Kitűnően (viszonylag) magas színvonalon megoldja viszont a súlyos büntettek felderítését (csak idő kérdése, bár ez sokakat nem vigasztal).
Ha filmeket nézel akkor látszik ott is hogy a helyi rendőrség felderít, és puhán intézkedik (mert ott van és tart a bosszútól), a központi rendőrség nyomoz és operatív műveleteket hajt végre (álarcban, és lő ha kell). Na eddig talán követhető a dolog egyedi esetekben.
Csak hogy itt már más a probléma, mert csoportosan, állandóan és kis ügyekben folyik a zaklatás és bűnelkövetés, amit képtelenség drága rendőrséggel követni sok településen, több megyében, egyre növekvő számban (a statisztika nem valós, mert nem jelentik az eseteket, hiszen értelmetlen.
Erre a történelemben voltak megoldási lehetőségek, és eredményes intézkedések a gyakorlatban, de nálunk még nem találták meg ezeket.
Az általad javasolt megoldás hatástalan, drága és kudarcra van ítélve.

_drc_ · http://kurvannya.blog.hu 2011.05.04. 08:59:30

@manager2008:

ne gyere nekem az USA történelmével, mi itt Európában teljesen más jogszabályokat szoktunk meg, mint a common law jogszabályok -- az egyetlen hazai körülményekre is adaptálható viszony az önkormányzatiság működése volna Amerikából, meg esetleg az alkotmányos kisebbségvédelmük, de arról te gondolom hallani sem akarsz.

mondd, a magyar széljobber milicista polgárőrök túlkapásaiért, jogtalanságaiért ki vállalja a felelősséget? mert ők maguk nem, azt tuti!
tudod, ha Amerikában egy kisvárosban ilyen nyíltan megjelenine Ku-Klux Klan, hogy rendet tegyen a niggerek között, másnap már a Nemzeti Gárda venné körül őket.

ha a magyar vidék védelmére állami, vagy akár az amerikaiakéhoz hasonlóan szervezett önkormányzati polgárőrség volna, aki rendet tesz (ennek minden törvényszabta hátterével), akkor az emberi jogok védelme az európai szokáshoz képest is megfelelő szinten lenne biztosított.

amíg a szélsőjobboldaliak etnikai, genetikai alapon működő bűnözésről, "cigánybűnözésről" szónokolnak (mintha attól lenne bűnöző valaki, hogy barnabőrűnek születik) "rendcsinálás" közben, addig egyrészt az egész civilizált világon (pl az USÁ-ban is) elfogadott és védett emberi jogokat tipornak a szarba. az állam meg arra van, hogy ezeket biztosítsa és megvédjen azokkal szemben, akik így cselekszenek.

a törvényes tulajdon védelme egy másik kérdés -- de azt hiszem azt is körüljártuk.

_drc_ · http://kurvannya.blog.hu 2011.05.04. 09:06:51

másodsorban: amikor leírtam a tőled idézett mondtatot, erősen gondolkodtam, hogy a "privatizáció" helyett a "bitorlás" fogalmát használjam-e, nehogy valaki félreértse miről is van szó tulajdonképpen.
azt kellett volna használni!

_drc_ · http://kurvannya.blog.hu 2011.05.04. 09:12:35

a privatizáció ugyanis jogszerzés is valaminek a birtoklására vagy valamilyen tevékenység gyakorlására, a bitorlás meg önkényes aktus, ami szükségképpen törvényellenes is.

az eredeti mondatban jobb lett volna, ha idézőjelbe teszem a privatizáció fogalmát, azzal is jelezve, hogy köze nincs ennek semmiféle jogszerűséghez. node mindegy, én már elbaxtam, te meg félre is értetted annak rendje és módja szerint (megint csak 1 logikai lépésig látva előre).

manager2008 2011.05.04. 09:51:08

@_drc_:
Csak egy érdekes idézet:
"A Fehér Ház szóvivője szerint ugyanakkor az ellenálláshoz nem kell fegyver, bin Laden pedig ellenállt a rajtaütés alatt."
idézet tőled:
"ha Amerikában egy kisvárosban ilyen nyíltan megjelenine Ku-Klux Klan, hogy rendet tegyen a niggerek között, másnap már a Nemzeti Gárda venné körül őket."

Na látod itt a probléma, hogy okos ember vagy az látszik, jól is fogalmazol, stb. De a részleteket nem érted teljesen.
A KKKlan célja és funkciója pontosan a reális elrettentés, és ezt rejtve, álarcban hajtják végre, hogy még a tettekben résztvevők sem tudják elfogásuk esetében sem biztosan állítani hogy az adott cselekményben ki vett részt, az álarc miatt.
Ha nyíltan csinálnák az már nem a Klán lenne, és nem egyezne meg a célokkal.
Eredményes is volt.

A Klán ellentétben a magyar polgárőröknek nevezett akármikkel, nem hülyéskedne, menetelgetne stb. hanem éjszaka kiemelné az ágyából azt a pár fickót aki rendszeresen csinálja a balhét, és jól elverné őket.
Bárki bármit beszél, vannak olyan dolgok amiket nem lehet a jog alapján rendezni, és a nemzetközi joggal is ellentétes akár, mint Oszama kilövése.

Az érvelés egyszerű, és mindenható, az IGAZSÁG?? (kié?) alapján, intézkedni kell, és ebben az esetben a törvények nem jók semmire. Oszamára egy tyúklopást sem lehetne törvényesen rábizonyítani.

Másik idézet tőled
"ha a magyar vidék védelmére állami, vagy akár az amerikaiakéhoz hasonlóan szervezett önkormányzati polgárőrség volna, aki rendet tesz (ennek minden törvényszabta hátterével)"
A király meztelen, nincs törvényi háttere a rendrakásnak, nem lehet rendet tenni mert ez a jelenlegi rendszerben többe kerülne mintha a cigányokat beköltöztetnéd a Hiltonba.

manager2008 2011.05.04. 10:03:10

@_drc_:
Ez a menetelgetős kísérlet az utolsó állomása volt a mókának, a kormányzat sikeresen bezárta ezt a kísérletet, mondván hogy ez nem megoldás, meg hogy az erőszak állami monopólium.

Ez sajnos bizonyíthatóan nem igaz.
1. Az erőszak létező megoldás, mindig akkor kerül rá sor, ha a tárgyalások nem vezetnek eredményre, ugyanakkor mindig létező alternatíva, amire gondolni kell.
Az a bizonyos makarenkói pofon mindig a levegőben van.
2. Az állami erőszak csak akkor érvényesül ha képes megvalósulni adott helyen és időben. Ez képtelenség.
Mellesleg a partizán/terrorista taktika is ezen alapszik, hogy 20 terrorista stb. tevékenységének megakadályozására sok ezer fegyveres is kevés ha ügyesek.
3. Az önkormányzati, helyi polgárőr tevékenység csak látszólagos és kevésbé hatékony, mert ott lakik, elérhető,tevékenysége megbosszulható stb.
Ezért nem mernek intézkedni ha kicsit is keményebb az elkövető.
4. helyi szinten az igazi korlátlan hatalom kié? Költői kérdés :).

_drc_ · http://kurvannya.blog.hu 2011.05.04. 10:15:10

@manager2008:

a KKK-ra mint szervezetre is magára, meg a tagjaira is Amerikában rendszeresen rábizonyítják a rasszista bcs-ket. Magyarországon még egyetlen egy nyíltan rasszista szervezettel vagy tagjaival szemben sem járt el az állam, kivéve a már tényleg minden határon túl járkáló cigánygyilkosokat.
egy időben azt hittük, a mi demokráciánk még az is megengedheti magának, hogy Hess-menet legyen Budapesten.
hát egy fenét!
a magyar rasszisták, szélsőjobberek által elkövetett bcs-ek a bíróságok szerint általában valami más, könnyebb Btk-tényállás szerint minősülnek. ezért is kaptak vérszemet, és már lassan nem tudják, hogy a "rendcsinálásnak" nevezett őrjöngésükben hol a határ és milyen törvényeket kell betartani, meg mikre szarhatnak.

kár félned, a dolgok általában úgy működnek, ahogyan te szeretnéd. az állam félreáll vagy lehunyja a szemét, amíg szemét emberek mocskos indokkal elvégzik az aljamunka javát helyette.

csakhogy ez a megoldás se nem jogállami, se nem igazságos (a szó jogi értelmében), se nem európai a szó jogi és emberiességi kultúrát is jelentő értelmében.
ez bazmeg a Balkán, a harmincas években.

ha te szívesebben élsz egy ilyen országban, mint egy olyanban, ahol megkeresik a törvényes lehetőségeket arra, hogy a falvakban is rend legyen ahelyett, hogy elve a jogot már létükkel is megsértő önkéntesen önkényes, a fasiszta és neonáci eszmékkel szimpatizáló paramilicistákra hagyják a munkát, hogy az állam monopol-jogosítványait bitorolva elrettentéssel "tartsák fenn a rendet", akkor oké. részemről fáj a hazámat ilyen állapotban látni.

(arról meg még nem is beszéltem, hogy a cigány, amikor már elég hangosan üvölt az összes purgyé meg az asszony is, hogy éhes, előbb-utóbb úgyis elmegy lopni. pláne, ha elfogy a segély, mert eleve kevesebb jár, mint eddig, és az is rövidebb időre.)

_drc_ · http://kurvannya.blog.hu 2011.05.04. 10:26:09

@manager2008:

nem önkrományzati polgárőr. önkormányzati rendőr! részmunkaidőben. részmunkaidőben, meg mondjuk helybeli gazdálkodó vagy traktoros... kiképezve, felszerelve önvédelmi stukkerrel is, ha kell.

lehet, hogy megkeresik, lehet, hogy megfenyegetik, de azzal ugyanazt érik el, amit a rendőr fenyegetésével érnének el.

alig néhány hivatalos személy elleni erőszak van országszerte, mert a bűnözők is tudják, hogy azon kibaszottul rajtavesztenek.
egy időben szokásuk volt a cigányasszonyoknak megcibálni a purgyéket az iskolában fegyelmezni próbáló nevelőket. az állam akkor úgy válaszolt, hogy létrehozta a közfeladatot ellátó személy elleni erőszak Btk-tényállását, ami tkp. a rendőrrel azonos védelmi helyzetet jelentett a tanároknak is. történt még néhány eset, aztán annyi, mert rájöttek, hogy nem éri meg hepciáskodni, egyből olyan eljárás jön, mint a bűnözőkkel szemben. polgárőrrel szemben ez csak intézkedés közben igaz, máskülönben nem, de ha rájuk is ugyanúgy kiterjedhetne a védelem.

manager2008 2011.05.04. 10:39:57

@_drc_: baromira igazad van.
De ha ennyire vágod ezt a dolgot akkor most már kényszerítő szükségszerűség, hogy elmond a megoldást is, mi lenne a helyes.
1. Állam kiesett
2. Önkormányzat béna és helyileg megfélemlíthető
3. A jog szart sem ér (picit értek hozzá)

Te mit tennél? Munkahely, tanulás, integráció és egyéb hasonló baromságok elfelejtve..
Azonnali eredmény kell, határidő: 3 hónap.

manager2008 2011.05.04. 10:49:29

@_drc_: Térj ki légyszíves a kiskorú elkövetőkre is, mert 8 éves gyerekekkel szedetik ki a csirkéket az ólból és a kolbászt a füstölőből.
Ha a gazda felébred és a kutyája sincs megmérgezve, + a gyereket szeretné kizavarni, akkor 4-5 felnőtt beszól neki kintről hogy találkoznak a bolt előtt majd és lesz dádá.
Ergo nem kell csirkét tartani, meg uborkát termelni és akkor nincs gond ezzel sem.
Persze el is lehet költözni, Spanyolországban csodálatos nyugdíjasoknak való üdülőfalvakat építettek, van ott minden ami csak kell.

Sajnos feltalálták a mobil telefont, és egy 8 éves gyerek is tudja használni, simán bemondja merre van a rendőr, erdőőr,mezőőr, településőr stb., és akkor 500 méterrel odébb lehet tevékenykedni nyugodtan. Láttam hogyan csinálják.
Tényleg profik :)
Lovasrendőr meg nincs, a Skodával nem lehet terepre menni és passz.

_drc_ · http://kurvannya.blog.hu 2011.05.04. 10:55:14

@manager2008:

erre is van jogi megoldás. ha kiderül, hogy így működik a rendszer a kölyök meg a nevelőintézetbe, mert a család nem nevelheti, ugyanis abban csupa rosszat tanul, nem úgy ugye a GyIVI-ben, ahol meg csupa szépre, jóra oktatják egymást.

a szülők ugyanakkor lebukás esetén kiskorú veszélyeztetése miatt is kivonatnak a forgalomból pár évre.

már kérdés, hogy a lopott tyúk el lesz lopva, a fa ki lesz vágva, és a többi.

és ezt akkor is megcsinálják, ha ezer vagy kétezer fasiszta milicista táborozik is a közvetlen közelükben, mert ha elfogy a segély, akkor nincs mese, valahonnan szerezni kell tűzifát is, meg kaját is.

_drc_ · http://kurvannya.blog.hu 2011.05.04. 11:02:57

@manager2008:

"Te mit tennél? Munkahely, tanulás, integráció és egyéb hasonló baromságok elfelejtve..
Azonnali eredmény kell, határidő: 3 hónap."

=)
mi vagy te, Fidesz-kormány, hogy lehetetlen határidőket szabsz? "Két hét és mindenhol rend lesz vidéken!" -- ismerős, ugye? hát egy francot lett rend! sőt!!!

3 hónap szarnak se elég. a megoldás amúgy baromi közhelyes, de szerintem ez: munkahely, tanulás, integráció, esetleg felzárkóztató tanítás, higiéniára nevelés, stb.

aki ilyen körülmények között él és már elmúlt 35 éves, annak (így mondják a szakemberek) már nincs kitörési pont. annak harangoztak. azzal csak rendvédelmi dolog van.

a kölykökkel kell kezdeni valamit, de kurvagyorsan! arra viszont nem 3 hónap, hanem évek kellenek, normális családpolitika, odafigyelés, empátia, iszonyatosan sok pénz és képzett emberek.

addig meg létre kell hozni egy működő közbiztonsági rendszert. (nem azért, mert az államhatalomnak pl. ideiglenesen nem felelnek meg a romák közt néha szétcsapó rasszisták, hanem mert kurvára nem lehet belátni, hogy a szűk, fasizmusra kalibrált agyacskájukban mennyit képesek fölfogni a valódi szerepükből.)

manager2008 2011.05.04. 11:55:14

@_drc_: Ezeket mond el egy 76 éves egyedülálló bácsinak, akinek alig van nyugdíjja, és a megélhetését a tyúkjai és a krumpliföld, zöldség stb. biztosítja. A 10 tyúk adja a heti tojás termését , a szaporulat csirke a hús.
Ha ezeket ellopják, nem tud éveket várni, mert éhenhal (a nyugdíja rezsire elég kb.). Az udvarán lévő betárolt tűzifa pedig a téli fűtésre kell, nem elosztogatni.
A jópolgárok még arra is lusták hogy az egy kilométerre lévő erdőből, a fakitermelés után, az elvihető ágfákat összeszedjék, egyszerűbb a bácsi által erdei köbméter áron kisnyugdíjból vásárolt, bérben kuglizott és felhasogatott fát télen ha hideg van már, éjszaka ellopni (a farakást nem viheted be a szobába).
Megoldás!!!? Az elvi és távlati süket duma nem elég...Ez konkrét, napi ügy..

manager2008 2011.05.04. 11:56:41

@_drc_: Fogd már fel végre bármilyen nehéz is, a jog az nem igazság, és a rendőrség nem szolgál és nem véd, ilyen ügyekben legalábbis teljesen hatástalan.

Van megoldás mellesleg, de az életben nem jössz rá hogy mi...erre fogadnék.

manager2008 2011.05.04. 12:07:08

@_drc_: "mi vagy te, Fidesz-kormány, hogy lehetetlen határidőket szabsz? "Két hét és mindenhol rend lesz vidéken!" -- ismerős, ugye? hát egy francot lett rend! sőt!!!"

A három hónap a lusta magyar megoldások miatt adódott. Valójában nem kell ennyi.
Egy hónap bőven elég, ha a törvényalkotás a valós helyzetet elemezve működne, akkor törvények + technikai eszközök + intézkedésre képes (kis) erők és egy hónap múlva rend lenne bármelyik faluban, a mostani eljárások költségeinek a töredékéért.
Ebbe természetesen nem tartozik bele a munka + tanulás+ segély stb dolgok rendezése, mert az sok év.
A rend!!! nem azt jelenti hogy minden cigánynak és hasonló helyzetű bűnöző magyarnak megoldják a problémáit, hanem az együttélés gondjait és a bűnelkövetést kell megakadályozni. Tökéletes rend sincs, és sosem lesz ez világos, de a mostani érdekes helyzet könnyen tovább romolhat és akkor már vége a demokrácia látszatának is.
A többi később jön, tart a végtelenbe eljárás.

_drc_ · http://kurvannya.blog.hu 2011.05.04. 13:51:40

@manager2008:

"Van megoldás mellesleg, de az életben nem jössz rá hogy mi...erre fogadnék."

nem, én már csak ilyen szűkagyú liberális vagyok, aki a tulajdonjog mellett az emberi méltósághoz való jogot is ugyanolyan fontosnak tartja.

te meg lebegtetheted itt a fenenagy igazságodat, ameddig csak akarod, mert ha én nem leszek, akkor láthatóan senki más sem kíváncsi rá. =)
süti beállítások módosítása