Sógorom, a zugügyvéd

...and justice for all.

Ön is tud egy érdekes esetet? Írja meg a zugügyvédnek!

Hirdetés

Utolsó kommentek

Linkblog

Friss topikok

Utazási ajánlatok

Egyházalapítás reklámlevéllel

2011. január 11. - zugügyvéd


Az alábbi posztban leírt hívőtoborzás elég sajátos módszer, főleg úgy, hogy a levélben felkért „alapító” ott sem volt a közgyűlésen. Ez minimum magánokirat hamisítás

 

Tisztelt Zugügyvéd!

Rendszeresen tépem a hajamat, hogy nyugdíjas és hiszékeny Édesanyámat mennyi "az évezred üzleti ajánlatát" képező MLM rendszerbe próbálják becsábítani, időnként - sajnos - sikerrel. Anyám saját kárán sem tanul.
Ami miatt tollat ragadtam és ami kiverte a biztosítékot az, hogy most meg egyház alapítónak próbálják rávenni.


Kapott e-mail-en egy word dokumentumot és megkérték, hogy még ma postázza el egy ügyvédnek, mert 200 tagot össze kell kalapozniuk az egyházuk megalapításához.


Ha ne veszem észre véletlenül, akkor képes lett volna tanuk előtt aláírni egy olyan nyilatkozatot, amiben alapító tagként nyilatkozik arról, hogy két nappal ezelőtt részt vett az alakuló közgyűlésen.


Természetesen nem vett részt semmilyen közgyűlésen és lövése sincs, mi az alapítvány célja, miről szólt a közgyűlés és, hogy mint alapító tagként milyen anyagi, büntetőjogi felelősséggel tartozik.


Csatolom az átküldött dokumentumot és az lenne a kérdésem, ugye jól tettem, hogy nem engedtem aláírni neki?

B.


NYILATKOZAT
Alulírott ……………………………………….( anyja neve:………………………………………, ……………………………………………………….. szám alatti lakos) nyilatkozom, mint a Belső Ösvény Közösség Egyháznak (székhelye: 2025 Visegrád, Hosszúvölgy dűlő 4.) 2011. január 9. napján megtartott Ismételt Alakuló Közgyűlésén jelen lévő alapító tagja, hogy a Belső Ösvény Közösség Egyházat az alapítók azért kívánják létrehozni, mert azonos hitelveket követnek, vallanak, ezért vallásuk gyakorlása céljából, önkormányzattal rendelkező egyházat alapítanak. Alulírott alapító nyilatkozom, hogy a Belső Ösvény Közösség Egyház csak és kizárólag olyan vallási tevékenységet kíván végezni, amely az Alkotmánnyal nem ellentétes, és törvénybe, más jogszabályba nem ütközik a lelkiismereti és vallásszabadságról, valamint az egyházakról szóló 1990. évi IV. törvény 8. §-ának megfelelően. (1990. évi IV. törvény  “8. § (1) Az azonos hitelveket követők, vallásuk gyakorlása céljából, önkormányzattal rendelkező vallási közösséget, vallásfelekezetet, egyházat (a továbbiakban együtt: egyház) hozhatnak létre. (2) Egyház minden olyan vallási tevékenység végzése céljából alapítható, amely az Alkotmánnyal nem ellentétes, és amely törvénybe nem ütközik.”)

 


……………….., 2011. január 9.

 

 

 …………………………….
Alapító tag
 

20 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://zugugyved.blog.hu/api/trackback/id/tr942576666

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Egyházállami pártmutyi összeesküvés elmélet 2011.01.12. 07:53:51

Ez egy UP TO DATE, azaz naprakész, napjainkban is játszódható összeesküvés elméletet, csak éppen tűrörfordításban adom elő (Meg van-e keresztelve helyett, hisz-e ön Zeuszban? - verzióban): A népszámlálás vallási hovatartozás felmérési csalás, lop...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gereblyés Paraszt (törölt) 2011.01.11. 22:13:04

Ez egy szerencsétlen félreértés. Karma Kagyüpa.

taecleau 2011.01.11. 22:22:23

"amely az Alkotmánnyal nem ellentétes"
melyikkel? A régivel vagy az újjal?

Kis ember 2011.01.12. 02:05:33

Kedves posztoló!
Ha az édesanyád ilyen hiszékeny, hogy még erre is rá lehet venni, helyeztesd gyámság alá. Akkor már nem írhat alá mindenféle jogi nyilatkozatokat.

tundrazuzmo (törölt) 2011.01.12. 03:25:18

Aki az MLM-nek hisz, az ugyanaz a kategória, mint aki az ilyen kamu "egyházaknak".

Jézus Krisztus forogna a sírjában, ha nem támadt volna fel, hogy az ő általa bevezetett "Egyház" fogalmát mire használják. Szerencsére aki hisz a feltámadásában, az abban is hisz, hogy nem az állami kontroll fogja hosszú távon kirostálni ezeket a műegyházakat, hanem az igazi Egyház alapítója, a jelenleg otthonában tartózkodó Jézus.

Az MLM-ek meg szimplán üzleti alapon dőlnek be, ha nem tudnak rendszeresen legalább akkora eladást realizálni, mint a sarki kisbolt, akkor a piramis sem marad meg, ahogyan a kisbolt is bezár ha nem tudják fizetni a helyiség rezsijét.

Úgyhogy hosszú távon nincs ok az aggodalomra, a rossz vallás és a rossz üzlet nem marad meg.
- A hiszékeny mamának meg nem kell adni pénzt, a saját nyugdíját meg elverheti büntetlenül.
- A kamuegyházat meg fel kell jelenteni okirathamisításért, aztán majd kiderül, hogy megsegíti-e őket az "istenük"!

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2011.01.12. 08:00:56

A felvetés és a poszt témája jogos, de ne mérjen senki sem kettős mércékkel. A hazai katolikus és keresztény egyházak többsége is hasonló módon jött létre. A hazai jelenlegi Apeh 1+1%-ra bejelentkezett 187 egyházból 2/3-a kereszténységhez tartozik. Ha a maradék egyharmad bizniszegyház (kollektíve), akkor bizony bizniszegyház a többi is.

A katolikus egyház a legnagyobb "trükkös pénzcsaló" mindenütt a világban.CSak ők nagyban csinálják és nem ilyen kis amatőr módon.

vilagnezet.blog.hu/2010/12/30/egyhazallami_partmutyi_osszeeskuves_elmelet

is 2011.01.12. 08:07:22

Az egyház az adómentességért kell.

@tundrazuzmo: "Jézus Krisztus forogna a sírjában, ha nem támadt volna fel, hogy az ő általa bevezetett "Egyház" fogalmát mire használják"

történelemből megbuktál. Jézus nem nagyon talált fel semmit egyház témában.

Pávor Jál 2011.01.12. 08:08:00

@IGe: téged ki fizet ezért?

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2011.01.12. 08:10:26

@Pávor Jál:
Miért? Te szeretnél?
Az őszinte véleményem leírása ingyenes. Ez az.

Pávor Jál 2011.01.12. 08:22:01

@IGe: szeretném, de akkor engem reklámozz! :)

a_jo_pasztor 2011.01.12. 08:27:00

Bennem felmerül, hogy téves címre ment a levél. Vagy valaki anyukád nevét és címét adta meg az eseményen, de az alapító nyilatkozatot már nem töltötte ki.

Önmagában az egyház nem biznisz, csak akkor ha van egy csomó ember, aki elkezd ingyen dolgozni neked és adományokat adnak, hogy működtesd a dolgot, de cserébe neked lelki támaszt kell nyújtanod feléjük. Ez viszont már kölcsönös, tehát én nem tartom átverésnek, a legkisebb szektáktól a legnagyobb világvallások egyházaikig mindenütt ez a recept.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.01.12. 08:37:59

@tundrazuzmo: "a jelenleg otthonában tartózkodó Jézus."

azistenit, hazamegyek, oszt úgy seprűzöm ki, hogy lába nem éri a földet.:) mit keresett a nappalimban?:)

egyébként IGE néha ír igaz dolgot is. a történelmi egyházak, köztük a katolikus ugyanolyan átverés, csalás, mint az összes többi egyház. mindegyik bizniszegyház.

a katolikus egyházat soha nem az istene segítette meg, hanem lepaktáltak ezzel-azzal, lefeküdtek ennek-annak. pitiáner emberi politika emelte őket magasra. de le is hanyatlanak idővel.

amikor mondjuk egy templomot az istenüknek védenie kéne a villámlástól, ahol konkrétan közbeléphetne, akkor nem segít.

www.google.com/search?client=firefox-a&rls=org.mozilla%3Ade%3Aofficial&channel=s&hl=de&source=hp&q=vill%C3%A1m+csapott+templomba&lr=&btnG=Google-Suche

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2011.01.12. 08:43:04

@Pávor Jál: Írj egy visszautasíthatatlan és az elveimmel szinkronban
lévő ajánlatot:-)

@Brendel Mátyás: Ha lassan tíz év után sem ismersz eléggé az a te bajod, de akkor legalább ne írj rólam. Akkor én sem fogokrólad. Egyébként, ha akarsz ellenvéleményt írni, berakom az adott írásomba.

vilagnezet.blog.hu/2008/11/27/brendel_matyas_latens_istenhivo

one_away 2011.01.12. 08:53:53

"az államnak kell egy egyház, amelyről az emberek úgy vélik, igaz, a filozófusok úgy vélik hamis, a kormányzók pedig tudják hogy hasznos"

ostvan 2011.01.12. 09:16:15

Emberek, még nem tudjátok? Egyházat alapítani egész jó üzlet! Ha valaki megnézi az adótörvényben, hogy milyen szabályok vonatkoznak rájuk, alig talál valamit. Gyakorlatilag NINCS elszámolási kötelezettségük. Azt, hogy mennyire "adókímélő" egy egyháznak adományt adni, aki aztán megtámogatja az "éhező" gyermekemet, kb 10 évvel ezelőtt már ismert volt (csak még nem hívták pénzmosásnak). Csak kevesen beszéltek róla. Úgy tűnik, a járvány elterjedt. Na, ebben több pénzt találna a kormány, mint bármi másban. Csak az a gond, hogy nem tudják, kik vannak benne. Nem tudják, hogy a "történelmi egyházak" milyen mélységben érintettek.

csárli hárper 2011.01.12. 09:25:25

vallás,egyház: amikor az első csaló találkozott az első ostobával....

anarch 2011.01.12. 09:33:27

@Kis ember: Nagykorú gyámság alá helyezéséhez mi kell? Szakorvos + közjegyző? Egyik ismerősöm nagymamájának a lakását így nyúlták le a katkók, és nem tudták megtámadni a végrendeletet, hiába volt az orvosi jelentésben a dementia. Nem is tudtak róla egyébként, hogy aláírattattak vele egy végrendeletet, ez csak a nagyi halála után derült ki. 70+ korban már érdemes lehet elgondolkozni ilyesmin.

TGabi 2011.01.12. 09:38:20

Nem jó a business-egyház jelenség. Ugyanakkor a történelmi egyházak a folyamatos állami támogatás iránti igényükkel állandóan azt bizonygatják önkéntelenül is, hogy nincs rájuk tömeges igény társadalmi szinten.

Állambácsi nélkül sehol nem lennének ugyanis. Az egyházat annak kell eltartani, aki oda jár-ha ilyen keretek között van rájuk szükség, miért ne legyenek? Virágozzék minden virág!

2011.01.12. 11:08:10

Ennyit az egyházról:
index.hu/belfold/2010/10/26/negyven_rendbeli_feljelentes_a_pecsi_puspok_ellen/

És ez nem kamu, évtizedek (!!!) óta tudják a városban, hogy mi folyik ott. Mostanra borult ki a bili.
süti beállítások módosítása