Sógorom, a zugügyvéd

...and justice for all.

Ön is tud egy érdekes esetet? Írja meg a zugügyvédnek!

Hirdetés

Utolsó kommentek

Linkblog

Friss topikok

Utazási ajánlatok

Levágott kéz jogai

2008. szeptember 09. - zugügyvéd

A Zugügyvédhez rengeteg felszólító levél jut el a blogokon és a fórumokon megjelent tartalmak eltávolításra, de az alábbi gyöngyszem mindent ver.


Kedves …!

Sajnos megint kénytelen vagyok írni Neked. Ismét egy olyan kép került fel amin látszik a kezem. Gondolom, hogy ezen most jót röhögsz, hogy nem vagyok normális, de hidd el, hogy ahogy azelőtt is, most is jó okom van arra, hogy megkérjelek hogy vágjátok le azt a képet.

 

Igazából megcsináltam én, levágtam, és csak ennyi lenne a tiszteletteljes kérésem, hogy erre cseréljétek le. Nem szeretnék magyarázkodni, csak szépen kérlek, hidd el, hogy ez nekem nagyon fontos. Ahogy eddig is az volt. Nem az üres perceimet szándékozom azzal kitölteni, hogy neked írogatok és fárasztalak. A kép a …….. link alatt található. Mellékelem a levágott képet.

Előre is köszönöm, és bízom a segítségedben továbbra is.

Üdv,

 

13 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://zugugyved.blog.hu/api/trackback/id/tr10655735

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Adblock_júzer · http://addons.mozilla.org/hu/firefox/addon/adblock-plus/ 2008.09.09. 19:11:24

Nem értem. de mindegy is, ez jobb:
index.hu/politika/bulvar/bojler6752/

Fogház a halálos áramütést okozó bojler gazdájának

* MTI - ugyelet@mail.index..hu

| 2008. 09. 09., 17:08 | Frissítve: 1 órája

A bíróság első fokon 1 év 2 hónap fogházbüntetésre ítélte azt a 62 éves lakástulajdonost, aki rosszul kötötte be a bojlert a lakásába, amely miatt 2006-ban két egyetemista albérlője belehalt az áramütésbe.

A Pécsi Városi Bíróság első fokon egy év két hónap fogházbüntetéssel sújtotta azt a főbérlőt, akinek szabálytalan villanyszerelése miatt 2006-ban halálos áramütés érte a nála lakó fiatal párt.

Palotai Gabriella bíró K.P. Józsefet foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetésben mondta ki bűnösnek. Az ítélet azonban nem jogerős, az ügy ügyészi és védői fellebbezések okán a Baranya Megyei Bíróságon folytatódik.
Áthelyezte a bojlert

A vádlott még az 1990-es évek végén vásárolta meg édesapjától azt a rossz állagú házat, mely később a lánya nevére került, s átalakítások után albérlők lakhelyéül szolgált. A kiadásról és a bérleti díjak szedéséről K.P. József gondoskodott, ahogy az épület szerelési munkáinak elvégzéséről is.
A cikk a hirdetés után folytatódik h i r d e t é s

Bár a vádlottnak erre nem volt képesítése, villanyt is szerelt, pedig lánya és veje ilyen profilú vállalkozást működtet. Egy konyhai bojlert áthelyezett a fürdőszobába, s kapcsolóval látta el a vízmelegítőt, melyet a lakóknak zuhanyzás előtt mindig ki kellett kapcsolniuk, ha biztosak akartak lenni abban, hogy más fürdőszobai berendezések nem kerülnek áram alá.

A lakást 2006-ban két egyetemistának, egy huszonöt éves fiatalembernek és huszonkét éves menyasszonyának adták ki albérletbe. 2006 október 5-én este a lány zuhanyozott, amikor a bojler zárlatos lett és megrázta. A fiú próbált neki segíteni, de őt is megrázta az áram. Mindketten belehaltak az áramütésbe.

A vizsgálat során kiderült, hogy a bojlerhez "barkácsolt" kapcsoló éjjeli lámpakapcsoló volt, amely nem volt alkalmas az áram megszakítására. Az épület villamos rendszerének elcsípték a földelő vezetékét, ezért nemcsak a bojler, hanem a hűtőszekrény is rázott.
A korábbi lakók is panaszkodtak

Palotai Gabriella rámutatott, hogy korábbi albérlők azt vallották: őket is többször megrázta az áram, és ezt jelezték is a főbérlőnek, de ő nem hárította el a hibát. A bíró azt mondta, a vádlott gondatlansága miatt gyakorlatilag a ház minden lakója közvetlen életveszélyben volt.

A bíró nem fogadta el a bűnösségét végig tagadó vádlott védekezését, miszerint ő minden munkához szakembert hívott, igaz, villanyszerelője a közelmúltban elhunyt. K.P. József sem számlákkal, sem érintésvédelmi bizonylattal nem tudta igazolni, hogy az általa megnevezett szakember dolgozott volna nála.

A vádlott lánya és férje cégének több, a házban járt alkalmazottja azt vallotta: a maguk között csak "Mekk Elek"-nek hívott K.P. József figyelmét többször felhívták az általuk tapasztalt szabálytalanságokra.
Néhány ezer forint spórolás

A bíró a büntetés kiszabásánál enyhítő körülményként vette figyelembe, hogy a vádlott ötven százalékban rokkant, súlyosbító tényezőként értékelte ugyanakkor a sokszoros szabályszegést és azt, hogy sem hozzátartozói, sem a nála lakó idegenek iránt nem érzett akkora felelősséget, hogy az érintésvédelmi problémákat megoldja. Az ügyben felmerül a vádlott lányának és vejének felelőssége is, de ezt a bíróság ügyészi indítvány hiányában nem vizsgálhatta.

A tárgyalás után az elhunyt fiatalember édesapja újságíróknak azt mondta, hogy nem elégedett az ítélettel. "A fiamnak és menyasszonyának három hónappal később lett volna az esküvőjük. Azért haltak meg, mert valaki villanyszerelésen akart spórolni néhány ezer forintot" - mondta.

Pióca 2008.09.09. 21:22:32

Ebből én keveset értek.
A képen látható kézhez tartozó személy levágta a nem a képen látható, hanem a régi kezét, és most sérelmezi, hogy valaki közzétette a régi kezéről készült képet, ami helyett az új kézről készült képet szeretné szerepeltetni?
Ez valami személyiségi jogi talány akart lenni? Hogy a Ptk. 80. § (2) bek. szerint jogunk van a képmásunkhoz? És képmás-e a felismerhető kéz?

jog-ász 2008.09.09. 21:24:11

mi vaaaan? vagy én vagyok már tul fáradt ehhez?na majd holnap ujra neki futok..szoljatok ha nem kell, mert nincs értelme..

dr.justice 2008.09.09. 21:27:11

Ja, és ne feledkezzünk meg a következő igen fontos eseményekről sem.

Kis hírek a nagyvilágból.

"Megúszta a halálbüntetést és "csak" tényleges életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélték azt az amerikai nőt, aki három évvel ezelőtt egy családi vita után halálra égette gyermekét egy mikrohullámú sütőben."

"Hajdú Pétertől kétszázezer forintot loptak, de visszakapta"

"Egy hároméves leszoktató-program után immár "tisztán" térhet vissza otthonába az az elefánt, amelyet korábban heroin csempészek tartottak fogva."

"Péntek este egy autó összeütközött egy motorral Mezőfalván, a karambol után a környező házakból kitódulók ütlegelték az autó vezetőjét és vele utazó lányát."

"Az ukrán nemzeti lobogót tartó, lezuhanó fémléc ölt meg egy fémtolvajt az észak-ukrajnai Szumiban, amikor az el akarta lopni a zászlórúd acélhuzalját."

gftamas 2008.09.10. 08:37:46

Baromira próbáltam magam odatenni, de rohadjak meg, ha értem, mi a szent szarról szól ez az egész.

SzigMa 2008.09.10. 11:16:04

Jajj, ne értetlenkedjünk már: Valakinek a keze belógott egy blogon közölt fotóba, és ezt a levelet küldte be, hogy a képből kivágta a kezét és cseréljék le arra. Nyilván a zugügyvéd indexes főjogász minőségében kapta ezt a levelet, a mellette közölt kép meg csak illusztráció.
Irigylem a magánszektorban dolgozó kollégákat, mert én a hozzám érkező emberi hülyeséget nem tudom kiposztolni országvilágnak...

hawkeye 2008.09.10. 13:57:55

Azért ez se semmi:

Felfüggesztettet kaptak az emberrablásért elítélt rendőrök
2008. szeptember 10. 11:51

Az első fokon eljáró Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróság társtettesként elkövetett emberrablásért ítélt el két volt kisvárdai rendőrt és öt civilt Nyíregyházán szerdán.

A korábban járőrként szolgálatot teljesítő két rendőrt, akiket lebukásuk után azonnal elbocsátottak az állomány tagjai közül, valamint négy civil személyt kettő és négy év közötti, további egy civilt pedig bűnsegédi közreműködéséért egy év hat hónap, háromévi próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt a szabolcsi bíróság Bálint Tibor által vezetett büntetőtanácsa.

A tényállás szerint a vádlottak csempészcigaretta vásárlásával foglalkoztak, s egy ilyen ügy fejleményeként követték el az emberrablást. Egyik társukat, aki rendőr volt, átverték az eladók, mert dohányáru helyett papírral kitömött dobozokat adtak át neki. Az átverés felfedezése után a kifizetett pénzt a héttagú csoport erőszakkal, egy túszt ejtve próbálta visszaszerezni. Az ítélet kihirdetése után az ügyész három nap gondolkodási időt kért, míg a védők és a vádlottak az emberrablási minősítés önbíráskodásra való változtatásáért és enyhítésért jelentettek be fellebbezést.

(MTI)

SzigMa 2008.09.10. 16:37:58

No, akkor rendőröknél még mindig akadozik az igazságérzet, de legalább a közveszélyes barkácsolókat már lecsukják...

Alakul ez...

Tribeca · http://erthetojog.blog.hu 2008.09.10. 17:56:17

Köszönöm SzigMa! Már értem! :)

Már csak az a kérdés, hogy ismerte fel, hogy az az ő keze a kérdéses képen?

dr.justice 2008.09.10. 18:12:17

Emberrabló rendőrök.

Az a qrva érdekes, hogy 5 különböző oldalon is olvastam a hírt, de nem sikerült megállapítanom, hogy mit kaptak valójában a rendőrök. Úgy tűnik viszont, hogy a címmel ellentétben nem felfüggesztettet. Csak gratulálni tudok az újságíróknak.

dr.justice 2008.09.10. 18:21:53

"Már csak az a kérdés, hogy ismerte fel, hogy az az ő keze a kérdéses képen?"

Pl. tetoválás van rajta és éppen a szomszédasszony mellén pihentette a kezét, amikor fotózták. A felesége pedig nem értené meg, hogy csak egy cérnaszálat akart leseperni róla. :)

SzigMa 2008.09.11. 09:21:41

igen, módosítom álláspontomat:

Kezd működni az igazságérzet a rendőröknél is...

Az újságíróknak meg felfüggesztettet!!!
süti beállítások módosítása