Sógorom, a zugügyvéd

...and justice for all.

Ön is tud egy érdekes esetet? Írja meg a zugügyvédnek!

Hirdetés

Utolsó kommentek

Linkblog

Friss topikok

Utazási ajánlatok

Bojkott a cégbíróságokon?

2008. augusztus 08. - zugügyvéd

Tom Tom kollégával ellentétben a Zugügyvédnek vannak nagyon pozitív tapasztalatai is a cégbírókkal kapcsolatban, de sajnos az alábbi észrevételekben is van némi igazság. Főleg az a legnegyobb gond, hogy egyszerűen az utóbbi két hónapban szinte lehetetlen a cégbírósági ügyintézőket telefonon elérni.

A teljesen elektronikus, automatizált cégeljárásban az ügyvéd átvette a bíró, a bíró meg a titkárnő szerepét.

 

Az ügyvéd ellenőrzi és hitelesíti az okiratokat, a bíró meg regisztrál.

Az automatizálás eredménye, hogy a cégbíróságokon sem a kiszolgáló személyzetből sem bíróból nem kell majd annyi mint eddig.

A munkanélküliség rémével szembeni védekezésként a bírák minden eljárásnak keresztbe tesznek, lassítják azokat demonstrálva túlterheltségüket, áttételesen nélkülözhetetlenségüket.

Így fordulhat elő, hogy az 1 órás cégeljárás (bejegyzés) átlagosan 2-3 hétig, a változás-bejegyzési eljárás még annál is tovább tart.

A sorsát senki nem kerülheti el. Előtte azonban még kalimpálhat kicsit.

 

Az élet ezt is megoldja majd. Ügyvéd lesz belőlük is. Valamennyiünk sérelmére.

 

Tom Tom

12 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://zugugyved.blog.hu/api/trackback/id/tr61607147

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Suttyó 2008.08.09. 00:15:37

A bíróktól félünk azért nincs vélemény !Mivel ha az embert jogtalanul hivatalos szerv büntetni akarja,akkor inkább fizetünk,még akkor is ha az életünk forog kockán......................nem érdemes felebezni !

Szumi 2008.08.09. 05:40:15

Egy ilyen országban bizony így van ez. Egy termelő adóalanyra jut 2 gyerek, 3 nyugdíjas, 4 kereskedő, 6 adminisztrátor, legalább 5 hatósági személy és minimum 1 politikus. Ha én bíró lennék, akinek a * kívül mindenki feláll, ha megjelenek, ha döntéseimet csak az oilye jellegű fórumokon lehet megkérdőjelezni, én is ragaszkodnék a státuszomhoz - holtodiglan. Egyébként nem értem, hogy miért kellene egy óra alatt alapítani céget! Házat sem kell egy óra alatt építeni. Hacsak nem azért, mert eddig tovább tartott bejegyeztetni, mint némelyik működése és ezt a tendenciát lehet így megfordítani.

usafuvar.com 2008.08.09. 06:38:09

Amerikaban, a hivatalokban, senkit nem ersz el telefonon szemelyesen, csak az uzenetrogzitot, de legalabb visszahivnak.

likudo 2008.08.09. 08:04:28

Azt nem tudom megérteni, hogy miért csak az aláírásos oldalakat kell beküldni? Ezek után a többi oldal úgy cserélődhet, ahogy kell!!!

Mackósajt66 2008.08.09. 09:25:26

Az nem tűnik fel, hogy nyár van, és Magyarországon július eleje és augusztus vége között a fű sem nő?

A múlt héten három polgármesteri hivatalban három ügyintézőt próbáltam meg elérni, mind szabadságon volt.

De valószínűleg akkor az ügyvédek is bojkottálnak, mert tegnap meg két ügyvédet nem tudtam elérni szabadság miatt.

Na vajon a cégbíróságon miért nem lehet elérni senkit?

Egyébként meg nekem több ügyem is van (igaz azok peres ügyek), amely 5-6-7 év óta tartanak, akkor ott mind bojkottálnak a bíróságok?

Én nem féltem a cégbírókat, lesz ott bírói státusz, nem lesz elküldve senki.

De egyébként az ügyvédeknek ott van a képviselője az OIT-ban, miért egy internetes portálon sírnak mindíg a cégbírósági ügyeikkel kapcsolatban?

Teker 2008.08.09. 10:13:05

ez az OIT-s megjegyzés elég naív lett :)
egy képviselőjük van az ügyvédeknek az OIT-ban, a Magyar Ügyvédi Kamara elnöke. rajta kívül van még 2-3 csinovnyik (minisztériumi izgága) és vagy 10 bíró. és az OIT szavazással hoz döntést. folytassam, mire elegendő az az egy szem képviselő ott? :)

Veder1 2008.08.10. 11:55:00

Kicsit sarkos a vélemény.

Viszont régen bele van kódolva a rendszerbe, hogy egyetlen cégbírósági döntést, legyen az bármennyire bicskanyitogatóan rossz, sem fellebbez meg senki. Senkinek nincs több hónapja arra, hogy valamely felsőbb fok kimondja az igazát, ezért inkább teljesítjük a cégbírók értelmetlen kéréseit. A cégbírók meg azt gondolják mindent jól csinálnak, hiszen senki nem fellebbezte meg a döntést.

nyekk 2008.08.10. 13:17:21

¶dör 2008.08.10. 11:55:00 Ez szinte az összes állami, önkormányzati (hatósági) szervvel kapcsolatban így van. Hamarabb, és valszeg olcsóbban szabadulsz, ha a fafejű hivatalnok minden kretén elvárását teljesíted. (Akkor van baj, ha az eljárás során változik az ügyintéző, mert az jön az új az új kretén rigolyáival)

niamano · http://www.hibiscusforrest.com 2008.08.11. 08:53:11

Az én "szívemnek oly kedves" (vagy vesszőpaci?) cég -amit írtam, hogy júl. elsejével került bíróságra, még mindig bejegyzés alatt. :) No comment.

niamano · http://www.hibiscusforrest.com 2008.09.24. 13:11:50

Ma bejegyezték a 07.01-ei céget :))
süti beállítások módosítása