Sógorom, a zugügyvéd

...and justice for all.

Ön is tud egy érdekes esetet? Írja meg a zugügyvédnek!

Hirdetés

Utolsó kommentek

Linkblog

Friss topikok

Utazási ajánlatok

A helyi seriff rendje

2008. március 03. - zugügyvéd

Az alábbi történet azokra a klasszikus amerikai filmekre hasonlít, amelyekben  a kisváros helyi seriffje példát statuálva ítélteti el a betolakodó nemkívánatos idegent. Azért ügyvédet mondjuk nem ártott volna fogadni.

 

Tisztelt Zugügyvéd,
 
A fiatalkorú fiam osztálykiránduláson volt 2007 májusában, Budapesttől kb. 200km-re, egy jól ismert kisvárosban. Az első estén fiam két szintén fiatalkorú osztálytársával elmentek sétálni, a szállásra vezető uton fiam egyik osztálytársa lerúgta az utcai fémszemetes kukát. Ezt a gyerekek pechére egy motoros úr észrevette, az úttest másik oldaláról ami kb 15méter volt,bukósisakkal a fején és úgy, hogy a barátnője mögötte ült.

 

A srác úgy rúgta le a kukát, hogy előre futott másik két társától 10 métert. Kisvártatva megállt mellettük egy autó kiszállt belőle három rendőr és csak fiamat hívták magukhoz, majd kérdőre vonták,hogy mért rúgta le a kukát, ezalatt ismét megjelent a motoros, mint kiderült ő hívta a rendőröket és állította, hogy fiam rúgta le a kukát. (mint később kiderültez a motoros úr a városi rendőrség főparancsnoka.)

 

Visszatérve fiamra és a rendőrökre fiam állította,hogy nem ő rúgta le a kukát,erre az egyik rendőr megfenyegette,hogy beviszi12 órára ha nem ismeri el. Erre fiam megijedt mivel soha nem volt dolga rendőrökkel, így azt mondta amit a rendőrök hallani akartak,majd ezután a mások két srácnak is felvették az adatait. Eközben kérdezték tőlük,hogy mért vannak itt, mondták,hogy osztálykiránduláson vannak és az osztályfőnök a szálláson van. A kukát visszatették a helyére majd a rendőrök azt mondták többet ilyen ne fordúljon elő:ehhez hozzáteszem nem isznak,nem dohányoznak nem vandalizmusból indult az egész hanem kamaszkori csínytevés, mert ők mindannyian élsportolók és ilyen iskolába is járnak.

 

Két hónappal később júliusban jött a levél, hogy bírósági tárgyalás lesz,értetlenül álltunk a dolog elött, mert mi szülők ekkor hallottunk erről először. Felhívtuk az osztályfőnököt aki akkor a gyerekekkel volt és ő sem tudott róla,hogy ott rendőri intézkedés volt. Kérdem én ,hogy tehette ezt meg a rendőrség három fiatalkorúval,hogy vádat emelnek fiam ellen úgy, hogy se az osztályfőnököt aki ott volt velük és se a szülőket nem keresték meg. Ahogy megkaptam a bírósági idézést azonnal számon kértem fiamat aki elmesélte a történetet majd felhívtam osztálytársát aki elmondta, hogy nem a fiam volt.

 

Csak azért nem mondták meg mert ugy volt ,hogy nem lesz belőle semmi. Fiam azonnal felhívta az elkövetőt aki arra kérte,hoy várjon majd ő elmondja az édesapjának, csak megvárj a megfelelő pillanatot. Vártunk pár napot de mivel nem történt semmi így én hívtam fel az elkövetőt aki nekem is beismerte tettét, de azt mondta , hogy még nem beszélt az édesapjával. Erre én mivel csak pár nap volt a tárgyalásig felhívtam az édesapját és elmondtam neki a történetet, de mivel nem tartózkodott otthon azt mondta,hogy nemsokára visszahív. Majd mikor visszahívott azt mondta, hogy a fia azt állítja nem ő volt, hanem az én fiam.

Majd beszéltünk az osztályfőnökkel aki kérdőre vonta az osztályt,hogy ki mit tud, majd elmesélte az osztály, hogy biztos nem a fiam volt hanem a másik srác, mert még az osztálykiránduláson hencegett a történettel mi történt félórával ezelőtt és ezt , hogy igazolják fogalmaztak egy vallomást amiben leírták a történteket és ezt aláírásukkal igazolták amit természetesen a bíróságra is vittünk mivel tudtuk nagyon jól, hogy a srác már tagadni fog ezért mi gondoltuk,hogy ezzel igazoljuk fiam ártatlanságát nem beszélve a harmadik személyről aki ott volt velük és szintén fiam ártatlanságát igazolta az első tárgyaláson meghallgattak mindenkit a srác tagadott, a korona tanú a fiam ártatlanságát mondta a fiam is mondta, hogy ártatlan majd odaadtuk az osztálytársai által írt papírt amit a bírónő nem fogadott el,majd én is mondtam,hogy a fiú nekem elismerte tettét,de a bírónő nem győzte azt hangsúlyozni, hogy a rendőrparancsnok nem hazudik. De mivel a rendőrparancsnok nem volt ott, így elnapolta a tárgyalást amire mi nem tudtunk elmenni,ettől függetlenül megtartotta a szembesítést majd a rendőrparancsnok azt mondta nem a srác volt, hanem egy jóval magasabb testesebb gyerek.

 

A harmadik tárgyaláson tudtuk meg a rendőrparancsnok vallomását de mivel ő nemvolt ott így elnapolták a tárgyalást. A negyedik tárgyaláson megtörtént a szembesítés ahol a rendőrparancsnok azt állította, hogy a fiam volt a tettse, majd fapofával kiment mégsem várva a bizonyítékaink benyújtását. Majd fiam védelmében átadtunk a bírónőnek kettő darab az osztálykiránduláson készült fényképet amin tisztán látszik, hogy a három fiu egyforma magas és testalkatú, ezzel cáfolva a rendőrparancsnok állítását mivel a tettes magasabb és testesebb.

 

Majd az osztályfőnök álltál írt jellemzést a három fiúról amiben leírja, hogy a srác agresszív természetű és az iskolában is rugott már szét ajtót, mivel karatéziki, illetve a fiam és a korona tanú magatartása példás. Erre a bírónő reakciója a tanárnő jellemzését át sem olvasta a fényképeket letette és ismét hangsúlyozta, hogy a rendőrparancsnok nem hazudik. Ezért fiamat megbüntették, de milyen érdekes a korona tanút már nem merte megbüntetni az állítólagos hamis tanúzásért.

 

 Én fiam érdekében fellebbeztem a helyszínem de a bírónő rögtön közölte, hogy a másodfok úgyis az ottani megyéhez tartozik. Lehet, hogy másképp alakul a dolog, ha ügyvéd képviseletében jelenünk meg, de nem láttam értelmét ennyi bizonyíték és egy koronatanú mellett bízva a magyar igazságszolgáltatásban. De úgy látszik ha az ember egy rendőrparancsnokkal áll szemben akkor semmilyen bizonyíték nem számít de pláne egy korona tanu, de szerintem ő is ember, ő is tévedhet. Legyenek szívesek segítsenek, hogy ezek után mit várhatok a másodfoktól? Nem ítélkezni szerettem volna csak az igazságunkat.

 

Maradok tisztelettel:
Feri

158 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://zugugyved.blog.hu/api/trackback/id/tr41363555

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

füredi (törölt) 2008.03.04. 11:11:17

Na végre, Feri!

Tehát: szabsértés volt. ott nem kell védő - mondom fejből, ha mégsem így lenne, lőjetek le.

Red! Én a bíróságról beszélek, a nyomozás során persze, hogy lehet, hogy nincs ott az ügyvéd, de akkor is ki van rendelve.

Virág et. 2008.03.04. 11:11:21

"szabálysértés garázdaság"

füredi mester (aki saját állítása szerint hülye, mert bíró) nyert.

Mi lett a szankció? Ennek tekintetében érdemes a továbbiakat megfontolni.

füredi (törölt) 2008.03.04. 11:14:45

Köszönöm.

Én tényleg nem akarok senkit bántani, de néha elkap az indulat, és inkább itt éljem ki, mint tárgyalóban, nem igaz?

Én úgy gondolom, hogy az adatokból egyértelmű volt, hogy szabs. tehát egy szakember látta, hogy ez a megfejtés. Most ennek fényében olvassátok végig a kommenteket, hogy micsoda baromságokat írtak itt össze kollegák.

Virág et. 2008.03.04. 11:27:30

Nincs mit. :) Bár nyereményed az nincs.

Nekem nem volt egyértelmű, h szabs. Igaz, elkerülte a figyelmem, h fk-ról beszélünk.

Nem épp egy Kennedy-gyilkosság, de végül ezt is felgöngyölítettük.

2008.03.04. 12:20:16

Virág vegyen be aszpirint mielőtt olvassa.

"...Két hónappal később júliusban jött a levél, hogy bírósági tárgyalás lesz..."

Egyből bíróség? Szabálysértésnél? Mintha a hatósági eljárás kimaradt volna.

2008.03.04. 12:22:13

Virág et. 2008.03.04. 11:27:30

"...Nem épp egy Kennedy-gyilkosság, de végül ezt is felgöngyölítettük..."

"Ezt is"? Miért a Kennedyt is?

VIC20 2008.03.04. 12:22:40

"nem tudom,hogy ez mennyire fontos,de a rendőr hátamögött ülő hölgyön nem volt bukosisak."

Ez-nem-i-gaz...

Én vagyok 2008.03.04. 12:27:35

A zügyvéd azért kell, mert az ember önmagától sok facságot megcsinál:
- elismer olyasmit, ami nem ő tett,
- elhiszi, hogy a jóságos tanár néni szívhez szóló levele majd meghatja a bírónőt,
- nem csap az asztalra egy k! istenit felkiáltással, ha a bíró azt mondja, hogy "a rendőr biztos nem hazudik"
- ecetera

Virág et. 2008.03.04. 12:38:44

zsir

Az elzárással büntethető szabs-ek esetén egyből bíróság jár el és tárgyalást tart. Gondolom a garázdaság szabs alakja ilyen, bár nincs előttem jogszabály.

"Miért a Kennedyt is?"

Veszélyes kérdéseket tetszik feltenni ... :)

"- nem csap az asztalra egy k! istenit felkiáltással"

Láttam én már karón varjút. Mégcsak nem is büntető ügyben.

dr.justice 2008.03.04. 12:50:17

Megosztanám a szomorú tapasztalatomat, hogy létezik hülyebíró.( szándékos az írásmód ). Aki pl. szerzői joggal kapcsolatos ügyet tárgyal és nem tudja mi az a letöltés, aki nem érti a szoc. pol. kedvezménnyel történő építkezéseket, aki nem tudja mi a gépkocsi alváza, aki ítélethírdetés előtt nem veszi elő a Btk-t és nem a bűntetési tételnek megfelelő ítéletet hoz, az hülyebíró.

Füredi állítása ellenére nem tűnik annak, de ő biztosan jobban tudja :)

füredi (törölt) 2008.03.04. 13:40:44

Egyszerűbb, hogy mind hülyék vagyunk nem? Például az ügyvéd kiindulhat ebből a tényből.

Egyébként bárki bármilyen sztorikat tud hülyebírókról, olyanokat, mint amiket mi itt benn tudunk, el sem tudtok képzelni. De szedjük már szét mondjuk a hülyét a nem hülye, de hibázótól. Ha én látok egy röhejes ügyvédi beadványt nem hülyézem le sem őt, sem az ügyvédi kart.

Folyami Géb 2008.03.04. 14:06:19

Szvsz zugügyvédnek el kellene döntenie, hogy hangulatot akar-e kelteni, vagy jogi blogot vezetni. Utóbbi esetben érdekes jogi megítélésű esetket kellene számba venni, hangulatkeltésben elég a pervesztes/elítélt feleket meghallgatni és egy hét alatt összejönne egy évi adag. Ebben az ügyben sincs semmi jogilag érdekes, egy pár hét múlva le lehetne adni újra, ezúttal a kuka felrúgásával vádolt osztálytárs szempontjából, hogy duplán hülye legyen a bíró.

Ráadásul ebben annyi brutális hülyeség és elfogultság van, hogy többségét már a kollégák is jelezték. Kedvencem mégis az, hogy a bírónő közölte, hogy "a másodfok úgyis az ottani megyéhez tartozik". Ha még azt is mondta volna, hogy a harmadfok meg az ottani táblához, akkor már mehetne is a panasz Strasssbourgba.

füredi (törölt) 2008.03.04. 14:22:12

Talán három topical korábban volt az az eset, amikor valaki nem kapott jegyzőkönyvet. Azon kívül, hogy mindenki lehülyézte a bírót, az ég egy adta világon semmit nem tudtunk meg magáról az ügyről, még azt sem, hogy aki beírt az vajon micsoda, ügyvéd, felperes, vádlott, érdekelt, képviselő?

Mindenki tudja rólam, hogy bíró vagyok, és aki olvassa a hozzászólásaimat, az tudja, hogy meglehetős kritikával vagyok a saját fajtámmal szemben. Rengeteg javítani való van, mind szervezetileg, mind egyénileg.

De ami itt megy az egész egyszerűen nem szinvonal. Minimális infó alapján dől az ökörség.

Nem akarok az index munkájába beleszólni, de ha szeretné azt, hogy bármilyen értelem lenne itt, akkor olyan keveset kellene tenni. A beérkező levél íróját pár infóra felhívni, "az elvesztettem a pert, mert megvették a bírót, aki hülye" típusúakat meg megfelelő szakmai kritikával illetni, aztán eldönteni, hogy idevaló, vagy nem.

Higyjétek el, még ilyen szűrő után is lesz mit hülyézni.!

Adblock_júzer · http://addons.mozilla.org/hu/firefox/addon/adblock-plus/ 2008.03.04. 14:26:16

"A zugügyvéd című blog hozzászólásai győztek meg. Hülyék vagyunk."

100-ból egy? De az is elég kárt okozhat - mind az egyes esetekben, mind az általános közvéleményben. Arra kéne törekedni, hogy hülyebírók ne tevékenykedhessenek, az nem elég, hogy te - kommentjeidet olvasva nyilvánvalóan - nem vagy az.

"Ha én látok egy röhejes ügyvédi beadványt nem hülyézem le sem őt, sem az ügyvédi kart."

Ügyvédet választhatok, bírót nem annyira.

füredi (törölt) 2008.03.04. 14:53:56

Na, hogy áthúzott mindenki a "Sávok és bírságokba"!

hawkeye 2008.03.04. 14:58:40

OFF

Bírók?

Biztosan van korrekt is.

De engem azért néha meg tudnak lepni.

Egy különösen megragadt bennem.

Csalás, okirathamisítás, zaklatás, etc. miatt magánvádas ügy. Napi első tárgyalás, bírónő jön, s már a folyosón kérdez:

- Farkas! Farkas, itt van, vagy nem jött?

Felperes hölgy szerényen:

- Igen, itt vagyok, bírónő kérem.

Bírónő váratlanul az alpreshez fordul:

- Na, jőjjön Gábor, nem tart sokáig!

És lőn.

Deus ex machina:

A felmentett Gábor további hasonló bűncslekmények miatti eljárások elől sacc/kb. 1 év múlva Izraelbe menekült, ma is ott lapít, mivel nincs kiadatási egyezmény hazánk és az említett ország között...

Ennyi....

(Ja, és bocs ha szakkifejezéseket nem helyénvalón használta, én csak egy tudatlan informatikus vagyok!)

ON

füredi (törölt) 2008.03.04. 15:02:44

Egy rendkívül tudatlan informatikus.

Pl: van kiadatási egyezmény hazánk és az említett ország között.

De legalább zsidózhattál is egy kicsit, úgy hiányzott.

hawkeye 2008.03.04. 15:04:30

Kedves bíró úr!

Gondolom nem hiszed el, de eszembe se jutott!
Egyáltalán nem erről szólt, amit leírtam!
És egyébként meg szégyelld magad a feltételezésért!

Feri az apa 2008.03.04. 15:10:52

Történettem folytatnám,hogytisztán lásson mindenki a mai napon megkaptam a vádiratott.Ezalapján már teljesképet tudok leírni a bíroságon történtekről.A fiamal szemben a feljelentést az xxxrendörkapitányság tette meg garázdaság szabálysértése miatt.A tárgyalásson a fiam a cselekmény elkövetését tagadja.Elmondása szerint nem ő,hanem osztálytársa akit jelölök 2-es számmal volt aki a kukát lerúgta.Ennek igazolássára,néhány osztálytársának aláírásával ellátott beadványt nyújtottbe,melyen az aláírok arról nyilatkoztak,hogy 2-es elöttük elismerte a cselekmény elkövetését.Fiam inditványozta,harmadik jelenlévő társuk akit jelölünk3-as számmal meghallgatását.3-as a történteket a fiamal egyezően adta elő,a cselekmény elkövetöjeként ő is 2-est jelölte meg,elmondta ugyanakkor azt is,hogy a fiamat a barátjának tartja,míg 2-essel a kapcsolata ídőközben megromlott.A rendőr parancsnok a tárgyaláson határozottan a fiamat jelölte meg aki a kukát felrugta.Elöadta,hogy motorral haladt a benzinkut felé,amikor meglátta,hogya három fiu közül fiam felrugja a kukát.Ezt követöen értesitette a járöröket,akik igazoltatták a fiukat.kérdem én hirtelen hova tünt a motoron vele utazo szőke hölgy akit mind a három fiu egyértelmüen elmondta,hogy vele ült a motoron.Mert esetleg őis hozzá szolhatott volna.2-es a feljelentéssel egyező tartalmu vallomást tett,elkövetöként fiamat jelölte meg.Az eljárás alá vont személy részéről 11.sorszám alatt került csatolásra az osztályfönök jellemzése a három tanulojárol.A bíróság a rendelkezésére álló bizonyitékok alapján a fiatalkoru eljárás alá vont személy bünősségére vont le következtetést a garázdaság szabálysértése tekintetében az alábbiak miatt:A cselekményt észlelő rendőr úr,xxxrendőrparancsnok a tárgyalásson az eljárás alá vont személyt határozottan a cselekmény elkövetőjeként jelölte meg,míga korábbi tárgyalásson jelen volt2-es elkövetői minőségét kizárta állitva azt,ami a vádíratban érdekes nem szerepel,hogy az elkövető 2-esnél sokkal magasabb ezek után mi bizonyíték ként benyujtottunk két fényképet ami az osztálykiránduláson készült,hogy mind a három fiu egyforma magas,ami érdekes modon a vádiratban nem szerepel sőt tovább megyek a vádirattal együtt postán visszaküldték indoklás nélkül.A rendőr parancsnok,az eljárás alá vont személyt és társait nem ismeri,kívülállo szemtanú,szavahihetősége vonatkozásában bíroságnak kételye nem merült fel,ezért az általa előadottakat a bíroság valosnak fogadta el,tényállását,az eljárás alá vont személy tagadásával szemben,arra alapitotta.3-as vallomását-figyelemel arra,hogy a tanu saját bevallása szerint is az eljárás alá vont személlyel baráti kapcsolatban van,míg 2-essel a korábbi jó viszonya megromlott-a bíroság bizonyitékként nem fogadta el.Hozzátenném amikor a kukarugdosás történt akkor ők még jóbarátok voltak máskülönben miért sétáltak volna hárman.A megromlott barátság igazolhato azzal,hogy3-as is felkérte 2-est ne hülyéskedj ez már nem vicc mond el az igazat.Hozzátenném nem csak 3-as nem barátkozik azota 2.essel hanem azok a társai sem akiknek még aznap henceget tettével.Az osztálytársak által aláirt nyilatkozat,az ügy érdemi elbirálása szempontjából jelentőséggel nem bír,hiszen közvetlen észlelésen alapul,ugyanezen okból az osztályfőnöki jellemzés sem bír jelentőséggel.

hawkeye 2008.03.04. 15:12:44

Köszönöm!

És a történet lett volna a fontos, nem pedig a rosszindulatú megjegyzésed.

Veled ellentétben nem tartok minden bírót hülyének, de azért azt ismerd el, hogy van jó pár nem oda való köztetek is.

hawkeye 2008.03.04. 15:26:21

Ma culpa, utánanéztem, tényleg van érvényes kiadatási egyezmény a két ország között.

Azt viszont senki nem tudja (akarja?) megmondani, hogy gyakorlatilag miért nem műxik.

Tehát ebben az egyben neked volt igazad!

És elnézést az offolásért....

füredi (törölt) 2008.03.04. 15:28:07

Az isten szerelmére, Feri, ami a kezedben van az nem vádirat, mert az szabálysértési eljárásban nincsen. Már egy fél éve folyik az ügy, mit kaptál most a kezedbe? Ez a határozat, onnan lehet tudni, hogy rá van írva, hogy "határozat".

Sólyom!

A történeted annyira rossz, hogy teljesen hiteltelen. Ha alperes/felperes, akkor nem bűncselekmény. Ez magánvád nem lehet. Max pótmagánvád, de akkor meg hol volt az ismerősöd ügyvédje?

füredi (törölt) 2008.03.04. 15:29:22

Sólyom.
Működik, én eddig nyolc év alatt kb. három személyt hozattam haza Izraelből. Macerás egy picit, mert eskü alatt tett nyilatkozatot kell felvenni, de működik.

Feri az apa 2008.03.04. 15:31:20

Bocs én irtam rosszul ez végzés.

VIC20 2008.03.04. 15:33:24

füredi:

Ne kapd föl a vizet, nem is zsidózott!

Adblock_júzer · http://addons.mozilla.org/hu/firefox/addon/adblock-plus/ 2008.03.04. 15:35:33

Ketten vagyunk a barátommall egy családnál. Meggyilkolom a nagymamát. Ezt az ablak elõtt elszáguldó rendõrmotoros látja, de a barátomat vádolja. Halálra is ítélik, hiába mondja a család mind a 12 tagja hogy én voltam, elfogultak, mert nem barátkoznak azóta velem.

Virág et. 2008.03.04. 16:06:42

Egy emberölés bcs, arra a be. szabályai vonatkoznak.
Ez egy szabálysértés. Ne tessék összemosni a kettőt egymással. Feri története nem büntető ügy, hanem szabálysértési. Hangsúly, bizonyítás alapossága terén vannak eltérések.

2008.03.04. 16:18:46

Én nem látok égbekiáltó igazságtalanságot, sem hibát a bíró részéről. Legtöbb, ami történhetett, hogy a rendőr tévesen azonosította az elkövetőt. Hogy így volt -e az már nem derül ki.

Nem biztos, hogy egy sztárügyvéd sokat változtatott volna.

hawkeye 2008.03.04. 16:36:40

Füredi, ne offoljuk szét a topicot!
Ha érdekelnek a részletek, küldj 1 imélt a hawkeye@freemail.hu -ra!
Azért emlékeztetnélek, hogy azzal kezdtem, h nem vagyok szakember.
(A "zsidózásért" azért mondhatnál egy sorry-t! Nagyon igazságtalan volál...!)

Ptk 77.§ 2008.03.04. 16:48:04

Jól elvagytok ezzel a szabálysértéssel. Egyébként pedig be kellett volna idéztetni a bíróságra az összes tanulót, aki hallotta, hogy 2-es elismeri a történtekért a felelősségét. És ez az ügy ennél nem is ér többet szerintem.

Annak szerintem pedig örülni kell, hogy van még Magyarországon olyan rendőr, aki ha lát egy idiótát, aki kukát borogat, akkor intézkedik, és nem pedig elfordul. Máskor ezért szokott menni a sírás.

Az külön pech, ha az illető rendőr ebben az esetben téved de a bíróság neki hisz. Van ilyen, bár ha sok tanú állította volna az ellenkezőjét, akkor lehet, hogy ez a bírót is meggyőzi arról, hogy 2-es a tettes. Úgyhogy itt Feri hibázott, mert nem indítványozta a szükséges tanúkihallgatásokat. Ezért érdemes ügyvédet fogadni.

Feri az apa 2008.03.04. 16:59:40

Kedves ptk77§ kértük a bírónőt szükség esetén idéze be az osztálytársakat de a válasz nem látja jelentőségét.Az idiotára visszatérve akkor azt kellet volna látnia aki ténylegessen felrugta,mert ugyanis miért törögyek bele,hogy ártatlanul elítélik mert esetleg a rendőr úr tévedett.

Pascal · http://torzskocsma.blog.hu/ 2008.03.04. 17:06:13

"Szükség esetén idézze be az osztálytársakat"

Nem a szabálysértési ügyben ítéletet hozónak lett volna szüksége további tanúkra hanem pont a fiadnak.

Adblock_júzer · http://addons.mozilla.org/hu/firefox/addon/adblock-plus/ 2008.03.04. 17:06:14

Törõdjön bele?

1) Elismerte inkább, mert azzal fenyegették, hogy különben beviszik.

2) Hagyja a fenébe, nem ér annyit.

3) Lesz egy bolti lopás, és mivel az elkövetõ hasonlít, elítélik, hisz volt már egy kukarugdosása.

4) Lesz egy gyilkoság, elítélik mint ismert elkövetõt, 70-évesen szabadul.

Adblock_júzer · http://addons.mozilla.org/hu/firefox/addon/adblock-plus/ 2008.03.04. 17:07:56

"Jól elvagytok ezzel a szabálysértéssel."

Ellennénk egy súlyosabbal is, de ott a tények 10%-át sem ismernénk.

Sanyi 2008.03.04. 17:11:05

off-topic...

Mit jelent a karón varjú szófordulat?

Adblock_júzer · http://addons.mozilla.org/hu/firefox/addon/adblock-plus/ 2008.03.04. 17:11:21

"Ez egy szabálysértés."

Feltûnt nekem is.

Szabálysértésnél elfogadja a bíró a hamistanut? (A rendõr nyilvánvalóan tévedett, volt fénykép, hogy a fiúk testmérete lényegesen nem különbözik.)

Virág et. 2008.03.04. 17:13:47

Sanyi

Azt, hogy láttunk már olyat, az egyáltalán nem meglepő.

Pascal · http://torzskocsma.blog.hu/ 2008.03.04. 17:22:19

Ácsi adblock: a helyszínen, a kihívott rendőrök előtt a srác beismerte. És ott a városi kapitány tanúvallomása, aki a három közül ezt a fiút ismerte fel. Szabálysértéshez ennyi épp elég.

Ha a srác érdekeiről van szó, és el akarja kerülni a büntetést - gondolom pénzbírságról lehet szó - akkor el kellett volna vinni a másik két srácot is, hogy ott személyesen tanúskodjanak (indítványozni, hogy tanúként hallgassák meg őket).

Adblock_júzer · http://addons.mozilla.org/hu/firefox/addon/adblock-plus/ 2008.03.04. 17:26:16

"a helyszínen, a kihívott rendőrök előtt a srác beismerte"

Megverlek, te is beismered.

Akkor minek kellett a fõrendõr tanunak?

2008.03.04. 17:28:12

"...a kisváros helyi seriffje példát statuálva ítélteti el a betolakodó nemkívánatos idegent..."

Érzek itt annyi csúsztatást, hogy a seriff itt aligha tudhatta, hogy betolakodó idegenekről,vagy helybeliekről van szó.

Ami nyilvánvaló volt, hogy egyikük lerúgta a kukát. Jól tette a seriff, hogy intézkedett és nem máshova nézett, alighanem ezt várják tőle azok, akiknek a pénzéből a kukát veszik, meg akik éjjel aludni szeretnének.

Ptk 77.§ 2008.03.04. 17:28:27

Nem bántani akartam az első mondatommal. Ha valakit bántott, bocsi.

Egyébként pedig be kellett volna idéztetni az osztálytársakat. Elég lett volna annyit mondani, hogy Ti szükségét látjátok és ezért a bíróság idézze be őket tanúként. Ha nem idézi be, akkor a végzésében indokolnia kellett volna, hogy miért nem tett eleget a bizonyítási indítványnak, ami másodfokon jól jöhetett volna.

Egyébként a rendőr azt állítja, amit szerinte látott, hogy a fiad felrúgta a kukát. Lehet hogy téved, ez sajnos vele is előfordulhat. de ha úgy érzed hogy téved, akkor a tévedésének a bizonyítására neked kell tenned valamit: beidéztetni tanúként az osztálytársakat. És akkor lehet, hogy a rendőr is elgondolkodik azon, hogy lehet, hogy am ásik srác volt, nem a fiad. A bíró viszont ezen biztosan elgondolkodott volna.

Ptk 77.§ 2008.03.04. 17:30:15

Azért az eddig nem hangzott el, hogy megverték a srácot a beismerés érdekében, maradjunk az előadott tények mellett.

Ptk 77.§ 2008.03.04. 17:30:55

Az előző Adblock-nak szólt.

Adblock_júzer · http://addons.mozilla.org/hu/firefox/addon/adblock-plus/ 2008.03.04. 17:40:43

"Azért az eddig nem hangzott el, hogy megverték a srácot"

Ezt te mondtad elõször és egyedül.

A verést Pascalnak "ígértem be", nem hangzott volna jól, hogy "beviszem".

Akkor cizellálom:

Nemigaz: A srác beismerte.

Igaz: A srác nem ismerte be, de mivel azzal fenyegette meg a rendõr, hogy beviszi 12 órára, a srác a "kisebbik" rosszat választotta, és "beismerte". (Nem tudta, hogy ez végül ahhoz vezet, hogy 70-évesen szabadul.)

Most mit kell ezen lovagolni?

Folyami Géb 2008.03.04. 17:45:02

Kedves hawkeye,

itt messze nem szakkifejezések helyes használatáról van szó. De a sztoridban annyi képtelenség van, hogy amiatt hiteltelenné válik.

"Csalás, okirathamisítás, zaklatás etc. miatt magánvádas ügy".

A felsorolt mindhárom cselekmény közvádas. ráadásul a zaklatás 2008. január 1. óta létiezik, úgyhogy kötve hiszem, hogy jogerős ítéletel bírálak már el ilyent. Felperes és alperes a polgári perben van, itt ügyész, vádlott, sértett. Te mit szólnál, ha én azt mondanám, hogy tegnap leültem a számítógép elé, de elkezdett folyni belőle a benzin és egy idő után már nem is lehetet vele esztergálni, hiába voltak bekapcsolva az áramszedői. Tehát az a hülye informatikus elk.rta.

Adblock_júzer · http://addons.mozilla.org/hu/firefox/addon/adblock-plus/ 2008.03.04. 17:45:50

Akkor összefoglalom, amit tanultunk:

1) Nem kellett volna beismerni, leüli a 12 órát.

2) Ha már beismerte, be kellett volna a bíró elõtt is ismerni, és vége.

3) Ha már beismerte, de utólag tagadta, az ellenbizonyítást - ügyvéd segítségével - következetesen végig kellett volna vinni.

3) Ha már beismerte, de a bíró is elmeszelte, akkor indulhat Strasssbourgba. :-)

Pascal · http://torzskocsma.blog.hu/ 2008.03.04. 18:04:35

Megverni engem? Miért is? Meg van ez huzatva teljesen. Én nem ismerném be akkor sem ha a rendőr azt mondja különben bevisz.

Ebből is látszik nem olyan kemény srácok. Ha megidézik őket tanúként - és ott figyelmeztetik őket a hamis tanúzás következményeire - akkor minden valószínűség szerint elmondják mi volt.

Az osztályfőnök "pszcihológiai szakvéleményét" kár is volt belekeverni.

Lehet talán fellebbezni indítványozva a másik két srác tanúként való meghallgatását.

hawkeye 2008.03.04. 18:10:27

Folyami Géb: párhuzamosan folyt a "hatóság" által kezdeményezett bírósági eljárás, és a felperesre zúdult, alperes által elkövetett csalások pénzügyi (APEH) következményeit tisztázni szándékozó pogári per.

Magyarul, ahhoz hogy az adóhatóság előtt tisztázni tudja magát, szükség volt erre is.


Az említett eset az utóbbi folyamán történt, szem és fültanúja voltam.

Jó, nem tudok szaknyelven, precízen fogalmazni, de azért a szavahihetőségemet nem kellene csípőből kétségbe vonni...

Folyami Géb 2008.03.04. 19:44:26

Hawkeye,

szó nincs arról, hogy a szavahihetőségedet vonnám kétségbe (ha így lehett érteni, elnézést). Már csak azért sem, mert én sajnos nem rendelkezem azon különleges képességekkel, mint a blog bírószidalmazóinak többsége, akik empírikus tapasztalattal tudják egy fél elmondásából is, hogy mi történt valahol, ahol ők nem voltak ott...

Mindössze arra akartam utalni, hogy félreérthettél valamit (lásd pl. az indító esetben a bírónő azon szörnyű fenyegetését, minthogy a helyi bíróság ahhoz a megyéhez tartozik, amelyikben van).

Viszont így, meg kell hogy mondjam, akkor már végképp érthetetlen számomra a sztorid. Polgári perben nincs felmentett vádlott sem, arról nem is beszélve, hogy itt már egyesek kiadatásról beszéltek, ami megint csak nem egy polgári jogi fogalom.

Ezzel együtt természetesen elhiszem, hogy a konkrét ügyben a bírónő így viselkedett. Csak a jogi relevanciáját nem látom.

hawkeye 2008.03.05. 15:12:37

Folyami Géb: úgy látom, kimerült a topic, így megpróbálom pár mondatban összefoglalni.

1. Gábor egy építési vállalkozó volt, aki élettársával (és mint később kiderült, még jó pár nővel) BT-t alapíttatott. Kültagként mindegyik esetben beltagként viselkedett (a nők voltak a beltagok!)szerződéseket kötött, dolgoztatott, beszedte a bevételt (saját zsebre!), nála voltak a bélyegzők, de adót, közterhet nem fizetett.

2. Egy idő után az APEH elkezdte firtatni a felgyülemlett tartozásokat, természetesen a beltag hölgyeknél. Mikor kiderült a teljesen tudatlan nők számára, hogy át lettek verve, rohantak a rendőrségre. Ebből lett a bűnügyi eljárás. (Jól mondom a nevét?)

3. Az élettárs, az APEH jóindulatú sugalmazására, azazhogy ne a hölgy kerüljön börtönbe, polgári (kártérítési?) pert is indított ellene. Ennek elsősorban azért volt jelentősége, hogy az eljárás ideje alatt az APEH nem vegzálta szerencsétlen nőt.

4. Nos, a fenti, polgári peres eljárás során nyilvánult meg a leírt módon a női hölgy bíró.

5. Végül is a dolgog vége heppiend lett, leszamítva azt a cirka 2 millió forintot, amit a hölgynek azért ideoda le kellett pengetni az eljárás során.

6. Nagyon fontos: az APEH az egész hercehurca során példamutatóan pozitív és segítőkész volt a károsult hölggyel szemben!

7. (Füredi, nehogy megint beindulj, inkább ne olvasd el!)
Szóval Gáborunk egyik napról a másikra, hirtelen olajra lépett, azóta is Izraelben él, ne kérdezd hogy úszta meg a több, ellene indított eljárást, és a kiadatást!

Nem tudom, így mennyire volt érthető a történet?!

És bocs mindenkitől az offolásért....

Deviáns 2008.03.05. 17:21:29

hawkeye 2008.03.05. 15:12:37
BT-ben a bel és kültagnak ugyanolyan jogai vannak (1-es pontban nálad), de a beltag a teljes vagyonával felel a BT tartozásaiért, a kültag csak a bevitt vagyonával.
Magyarul ez egy jogi lehetőség, hogy megkopasszuk közeli ismerősünket, ha rávesszük, hogy alapítsunk BT-t és legyen beltag. Nem kéne már eltörölni?

2008.03.05. 18:42:20

hawkeye 2008.03.05. 15:12:37
"...Az élettárs, az APEH jóindulatú sugalmazására, azazhogy ne a hölgy kerüljön börtönbe, polgári (kártérítési?) pert is indított ellene. Ennek elsősorban azért volt jelentősége, hogy az eljárás ideje alatt az APEH nem vegzálta szerencsétlen nőt..."

Ez nekem így nagyon nem áll össze. Mindegy.

2008.03.05. 18:48:38

Deviáns 2008.03.05. 17:21:29

"...Magyarul ez egy jogi lehetőség, hogy megkopasszuk közeli ismerősünket, ha rávesszük, hogy alapítsunk BT-t és legyen beltag. Nem kéne már eltörölni?..."

Akkor arra venék rá a hiszékeny hölgyeket, hogy írassák minden vagyonukat az élettársukra, aztán menjenek biciklivel Kalkuttába. Hülyeség ellen nincs jogi eszköz.

doki 2008.03.05. 20:55:15

"Egy rendkívül tudatlan informatikus.

Pl: van kiadatási egyezmény hazánk és az említett ország között.

De legalább zsidózhattál is egy kicsit, úgy hiányzott."

Izrael Állam zsidó vallású személyt még nem adott ki soha senkinek. Ez faktum. A hazai börtönök homoerotikus élményénél még egy körülmetélés is biztosan jobb lehet.Ez csak vélelem, mert egyiket sem próbáltam.

hawkeye 2008.03.06. 08:00:05

Zsir: említettem, h nem tudok jól jogászul... :)
Az APEH adott egy halk tanácsot, amit az átvert élettárs megfogadott.
Nem értem, mit nem értesz...

Beltag - kültag. Én úgy tudom,hogy alapesetben csak a beltagnak van joga szerződéseket kötni, a céges bankszámlát kezelni, ...etc.
Tévedek?

hawkeye 2008.03.06. 08:04:06

Doki: kösz, így már érthető, hogy eddig miért beszéltünk el egymás mellett a kiadatást illetően.

Tehát eszerint Gábor Izraelben nyilván letette a nagyesküt, hogy ő hithű zsidó, ettől kezdve személyére nem vonatkozik a két állam közti kiadatási egyezmény.

Jó tudni, mert mostantól én is tudom a menekülési útvonalat, és koreográfiát, ha majd egyszer rájönnek... :))))))

füredi (törölt) 2008.03.06. 08:32:06

Doki
"Izrael Állam zsidó vallású személyt még nem adott ki soha senkinek. Ez faktum."

Nem. Ez egy baromság. Korábban már említettem, hogy csináltam már ilyet, hozattam haza Izraelből vádlottat, és az aktában adott esetben volt utalás vallásra.

Amit mondasz, az azon alapul, hogy valóban volt idő, amikor már a Ben Gurionon izraeli állampolgár lett valaki, ha zsidónak ismerte el magát, de ez már nincsen így. Kb. 15-20 éve.

füredi (törölt) 2008.03.06. 08:37:15

Sólyom, lehetséges, hogy túlreagáltam a dolgot, sajnos a topicok nagy részét előbb-utóbb szétzsidózzák, ezért lenn van az ingerküszöbön, tehát:

Hawkeye topictársat megbántottam akkor, amikor az Izrealre való utalását zsidózásnak véltem. A további hozzászólásaiból kitűnik, hogy erről szó sem volt, ezért elnézést kérek tőle.

füredi

2008.03.06. 11:31:28

hawkeye 2008.03.06. 08:00:05

"...Nem értem, mit nem értesz..."

Előrebocsátom, sokadszor, hogy nem vagyok jogász.Olvasatomban itt indítottak egy nyomozást a csaló ellen az élettársak feljelentése alapján + egy APEH vizsgálat jelentős adóhiányt állapított meg, de nem talált arra bizonyítékot, hogy az élettárs bcs-t követett el, sőt világos volt, hogy "Gábor" a felelős. Ezek után miért került volna az élettárs börtönbe, vagy ha mégis meggyanúsítják, mennyiben segített volna rajta egy polgári kártérítési per indítása? Ezt nem értem.

"Beltag - kültag. Én úgy tudom,hogy alapesetben csak a beltagnak van joga szerződéseket kötni, a céges bankszámlát kezelni, ...etc.
Tévedek?"

Szerintem igen, de nem sokat értek hozzá. Ezt inkább andika fogja tudni. Gondolom szerződést bárki köthet akit a bt megbíz ezzel, vagy olyan munkakörben alkalmazza, a bankszámlát meg ugyanúgy kezelheti bárki ha megfelelően le van adminisztrálva. Aláírási címpéldány, meghatalmazás stb.

Szélhámosnak ennél is egyszerűbb mert fal papírokat, bianco szerződéseket is aláírathat, ha a t. beltag azt sem tudja mit csinál. Itt ilyesmiről volt szó. Ha a balekkal írat alá az annyival jobb is, hogy a saját felelősségét később nehezebb bizonyítani.

VIC20 2008.03.06. 11:45:55

füredi:

Ez szép volt!

VIC20 2008.03.06. 12:01:45

hawkeye:

Az (új) Gt. szerint:

109. § (1) A kültag a társaság üzletvezetésére - a 110. § (2) bekezdésében szabályozott eset kivételével, illetve, ha a társasági szerződés eltérően nem rendelkezik - nem jogosult. A tagok gyűlése tevékenységében a kültag is részt vesz.
(2) A kültag a társaság törvényes képviseletére (cégjegyzésre) - a 110. § (2) bekezdésében szabályozott eset kivételével, illetve, ha a társasági szerződés eltérően nem rendelkezik - nem jogosult. A társaság képviseletének ellátására meghatalmazást a szervezeti képviselő, illetve a tagok gyűlése a kültag részére is adhat.
(3) Ha a betéti társaságnak csak egyetlen olyan tagja van, aki elláthatja az üzletvezetést és a képviseletet, akkor ő erre - ha a társasági szerződés eltérően nem rendelkezik - időbeli korlátozás nélkül jogosult.
(4) Az a kültag, aki korábban a társaság beltagja volt, a beltagi minősége megszűnésétől számított ötéves jogvesztő határidőn belül felel a társaság harmadik személlyel szemben fennálló olyan tartozásáért, amely e változás előtt keletkezett.
110. § (1) Ha a társaságból valamennyi beltag vagy valamennyi kültag kiválik, a társaság az utolsó beltag vagy az utolsó kültag kiválásától számított hat hónapos jogvesztő határidő elteltével megszűnik, kivéve, ha a társaság e határidőn belül a társasági szerződése módosításával a betéti társaságként vagy közkereseti társaságként való működés törvényes feltételeit megteremti, és ezt a változást a cégbíróságnak bejelenti.
(2) Ha a társaságnak nem maradt üzletvezetésre és képviseletre jogosult tagja, az (1) bekezdés szerinti bejelentés megtételéig, illetve a jogvesztő határidő eredménytelen eltelte esetén a végelszámoló kijelöléséig a kültagot is a társaság üzletvezetésére és képviseletére jogosultnak kell tekinteni.

Vagyis lehetőség van arra, hogy a kültag is vezethese és jegyezhesse a céget - ha a társasági szerződés így szabályozza.

derelyegrádi szellem 2008.03.06. 12:29:36

füredi

Amennyire én tudom az Erec Israel (Visszatérés Törvénye) szabályozza az állampolgárság kérdését. Úgy valóban nem lahat már állmapolgárságot nyeri, hogy leszáll valaki a Ben Gurionon. Ilyen utoljára akkor volt, amikor a nagy alijakor (Szu.ból) szervezetten és nagy számban érkeztek oda.Ugyanis később kderült hogy az így érkezetek legalább 30-40 %-a valójában nem is zsidó, sima "gazdasági menekült".

A kiadatás kapcsán meg ha jól tudom csak olyan szabály van, hogy aki igazolni tudja, hogy holokauszt túlélő, azt nem adják ki. Így nem kerülhetett sor Lengyelország kiadatási kérelmének teljesítésére az I. számú Szovjet Koncentrációs Tábor (Auschwitz a szovjet megszállás után e névem működött tovább, főleg német és lengyel foglyokkal)parancsnokának kiadatására.

Az un "kápóperekben" sem adtak ki senkit, ezeket az eljárásokat (kb 50 volt) Izraelben folytatták le.

Én ennyit vélek "tudni" az ügyről.

hawkeye 2008.03.06. 15:58:39

Tisztelt Füredi!

Köszönöm! Nagyot nőttél a szememben!!!


Zsír. Hagyd a többi átvert nőt. És figyelj, mert utoljára mondom el... :)))

Élettársat, különválásuk után cca. 1 évvel elkezdi b@szogatni az APEH, hogy több tízmillióval tartozik.

Akkor derül ki, h Gábor több éve semmi közterhet nem fizetett. Sőt, előlegeket vett át, munkát nem végeztette el, ahogy ez már szokásos.

APEH egyeztetésen a jótanács: azonnali feljelentés a rendőrségen. A másodlagos, fű alatti jótanács: indítson polgári pert ellene csalásért. Minderről értsítse az adóhatóságot, így módjukban áll az eljárás idejére, méltányosságból, ad acta tenni, ill. felfüggeszteni az ügyet.

Lőn. A végére csak mintegy 2 milliót kellett az élettársnak befizetni, ne kérdezd milyen címeken.

Gábort az írástudók szerint több évi börtön fenyegette. Nyilván ezért pattant meg....


VIC20: tudomásom szerint jogosulatlanul folytatta az általad említett tevékenységeket, feltehetően nem volt felhatalmazása rá.


Derelyegrádi szellem: akkor szted hogy úszhatta meg a kiadatást?
(Ma rákérdeztem a károsult hölgyre, jól emlékszem-e, megerősítette, hogy Izrael nem adta ki.)
Korából kifolyólag nem lehetett soa-túlélő, ráadásul csak egyik ágon voltak zsidó felmenői.
Nem tudom, ez számít-e....

De a lényeg, hogy nem értem. Itthoni kapcsolatokkal "intézhette el", kenési vonalon..?!

derelyegrádi szellem 2008.03.06. 16:22:27

sólyomszem

"A másodlagos, fű alatti jótanács: indítson polgári pert ellene csalásért."

Ilyen tanácsot nem "fű alatt" hanem fű hatása alatt adunk csak. "Csalásért" nem lehet polgári per indítani, ilyen jogalap nincs. A csalás Btk. kategória (ahol aztán ha akarsz magánfélként polgári jogi igényt is érvényesíthetsz)

hawkeye 2008.03.06. 16:37:05

Ok, feladom. Soha nem fogok megtanulni a nyelveteken....

De várjatok csak, jöttök még hozzám a felkonvertált emancipációs antipuffológia harmadlagos meghajtójának fordulatszámesése miatti adatvesztés miatt...!

És akkor jaj nektek, ha egy bötűt is tévesztetek... :)))))

hawkeye 2008.03.06. 16:42:02

Valamikor majd' 1 évig dolgotam a rendőrségnek a sivatag hajójának utcájában.

A családom már igencsak furcsán nézett, mert rámragadt a szakzsaron...

Titeket otthon nem kergetnek meg időnként, amikor számonkéritek a pengeprecíz, szabatos beszédet...?

2008.03.06. 17:25:23

hawkeye 2008.03.06. 15:58:39

"...APEH egyeztetésen a jótanács: azonnali feljelentés a rendőrségen. A másodlagos, fű alatti jótanács: indítson polgári pert ellene csalásért. Minderről értsítse az adóhatóságot, így módjukban áll az eljárás idejére, méltányosságból, ad acta tenni, ill. felfüggeszteni az ügyet..."
Leszámítva amit derelye már megválaszolt:
Ha közvádas bűncselekmény az APEH tudomására jut akkor hivatalból feljelent, nem a sértettnek ad jótanácsokat. Adóbűncselekmény gyanúja esetén saját nyomozati jogköre van, így maga(vagy VPOP) nyomozza ki, hogy történt -e bűncselekmény, illetve hogy a hölgyismerőst meggyanúsítja -e vele. Az adóhiányt + kamatok (esetleg a bírságot elengedheti méltányosságból bár nem szokta) a Bt-n fogja beszedni, illetve valszeg a balek beltagon, aki majd polgári kártérítési pert indíthat az elkövető ellen, ha lesz bármi értelme. Ennek a polgári pernek sem a rendőrségi, sem az adóhatósági eljáráshoz az égvilágon semmi köze.

Ilyen jótanácsot inkább nyugtatózásként szoktak adni, hogy fizesse csak rá a balek a gatyáját az apeh törlesztésre, nem baj mert majd visszapereli a nincstelen elkövetőn amikor 5-év múlva kiengedik egy szatyor szennyessel a fogházból.

Lehet, hogy még mindég nem értem, de akkor már tényleg nem is fogom.

hawkeye 2008.03.06. 17:33:12

Zsir: fizesse rá a bugyiját! Világos? :)))


Egyébként meg hagyjuk. Időközben rájöttem, hogy mekkora balek vagyok, hogy egy cca. 2,5 évig tartó per-, és eljárástörténetet akarok elmondani itt 10 mondatban....

Viszont ha ügyvédre lesz szükségem, már tudom hova forduljak, ha igazi szófacsaró profikat akarok... :)))

A lényegben azért maradjunk: a tárgyalótermi folyosón történtek minden szava igaz.

2008.03.06. 17:44:01

hawkeye 2008.03.06. 16:42:02

A rendőrzsargont speciel nem gondolom pengeprecíznek, szabatosnak meg végképp nem.

Az viszont igaz, hogy divat értelmezhetetlen képzavarokban beszélni és nem nézik jó szemmel, ha valaki megpróbál értelmet kihámozni belőle.

füredi (törölt) 2008.03.06. 17:47:23

Derelye!
Ugyanazt írtuk akkor, nem? Nincs már ilyen, hogy mindenki állampolgárságot kap, és én is így tudom, hogy ez az orosz bevándorlás miatt változott meg. Holokauszt-túlélő vádlottal pedig nem találkoztam.

Tehát, hogy tiszta legyen: Izrael nem Ecuador, nem lehet, ott felszívódni.

(Az ecuadoriaktól elnézést kérek. Ez egy ilyen nap. De azzal tényleg nincs szerződés.)

2008.03.06. 17:48:38

hawkeye 2008.03.06. 17:33:12

"...Viszont ha ügyvédre lesz szükségem, már tudom hova forduljak, ha igazi szófacsaró profikat akarok... :)))..."

Én csak szófacsaró amatőr vagyok és sokszor (jogosan) kikaptam már amiért belekontárkodok jogi kérdésekbe.

kisködmön 2008.03.06. 17:54:44

Zsir!
Olvasd el a cikket:Dupla kordonnal készülnek Demszkyék a tojás elháritásra.
2008.03.05. 18.45-kor Index.

2008.03.06. 18:32:47

A tojáselhárítást még értem. Szomorú, hogy így kell ünnepelni, de erről nem Demszky tehet, hanem a dobálók.

A zászló hülyeség, remélem valaki rájön, mielőtt Fáber ismét mártíromságba esik.

doki 2008.03.07. 20:45:19

füredi.
Valóban már egy ideje nem lehet a reptéren áttérni, de aki zsidó és állampolgár vagyis alijázott azt nem adják ki és ezt a gyakorlatból tudom. Ha meg szabre, azt még ki is menekitik onnan ahol van. Erre a konzulok, meg a hozzájuk rendelt moszad fiúk jól fel vannak készitve és marhára nem érdekli őket sem nemzetközi egyezmény, sem más állam jogrendje.
( annó Szegeden Nagy Károly prof. azt mondta nemzetközi jogból - amikor a szlovákok elterelték a Dunát - ha ugyanezt tenné meg valamelyik állam a Jordán folyóval, annak az egész népnek másnap már kecske legelne a sirján )

Mint ahogy a született amerikait sem adja ki az USA legfeljebb a bevándoroltakat.

totya4 2008.03.08. 02:20:21

Visszatérve a topik címadó sztorijához, nos... teljesen meg vagyok lepődve a hozzászólásokon. Elő lett adva az én olvasatomban teljesen korrekten egy történet, ami vérlázító, és erre jöttek kifejezetten sértő, segítő széndékot nélkülöző, a kérdezőből kifejezetten hülyét csináló hozzászólások. Aki nem abból én hogy naphosszat szöveget fogalmaz, még lehet olyan jó ember mint bárki más, ugyan mitől is különb egy jogi szakember mondjuk egy sima villanyszerelőnél? Semmivel. Lehet ugyan pökhendiskedni, de ha valami gáz van villanyilag/gázilag bármi, csak leereszkedünk segítséget kérni ügye? Mondhattam volna a kőművesektől kezdve bárkit példának. Attól hogy nem ír helyesen az illető még lehet értékes ember, talán értékesebb mint sok jogi "szakember". Egy betont mondjuk biztosan jobban megkever, vagy jobb kenyeret süt stb.

A történet... látja egy rendőr hogy valaki belerúg 1db kukába (mennyibe is kerül egy darab kuka? egyáltalán keletkezett rajta sérülés?) ezek után saccra rámutat az egyik srácra, befenyíti hogy vallja be különben beviszi.

Ha az apukának a története igaz, akkor
1. hibás a rendőr, ami nem csak azért baj mert ez ügyben hibázott, hanem ki tudja hány esetben cselekedett már így (!) hiszen a szemtanúkat figyelembe sem véve hazudik simán. Ez esetben minimum el kell bocsájtani, bár a hamis tanúzás nyilván büntetendő, de érdekes módon a rendőrök mindig megússzák lefokozással vagy elbocsájtással. A múlt októberi zavargásokan (nem akarok belemenni csak példa) kiderült hogy a rendőrők szava sok esetben a semminél is kevesebbet ér, hiszen adva van sok ember aki hazafelé sétálva egyszer csak agyon lett verve rendőrök által, aztán persze nem volt elkövető...
Ha beigazolódik hogy a rendőr hazudott, én elővenném az összes többi ügyét és újravizsgálnám mindet amiben tanúvallomást tett, és anomália esetén intézkedést foganatosítanék ellene.

2. A biró nem azért ül ott hogy ott üljön. Egy közalkalmazott, akinek az a kötelessége hogy az adómból legyen szíves dolgozzon a legjobb tudása szerint. Ha a rendőr szava az isten, akkor miért van egyáltalán tárgyalás? Színjáték? Mindenki jól tudja mi folyik pl egy rendőrközép/főiskolán ahol a fő cél megtanulni vedelni, miért is lennének ezek az emberek különbek másoknál?

Nyilván a jogi pályán dolgozó hozzászólók között van olyan aki unja a munkáját, és ezek az ügyek csak "meg kell csinálni a fene egye meg, pedig de lógatnám a lábamat egész nap" kategória.
Viszont ha az apukának igaza van, akkor egyet kell értsek vele hogy ez egy rettentő igazságtalanság, ami mind az ő, mind a fia életét végig fogja kísérni. Az igazségszolgáltatásba vetett hitét alapjaiban ingatja meg. Persze akik a jog területén dolgoznak azok nyilván már annyira bocs de "elkurvultak" hogy azt se tudják miről beszélek. Ezek sima ügyek "meg kell csinálni ezt a szart, 10 perc max".

Elhangzott segítő hozzászólás is, én is azt javaslom hogy ügyvédet kell fogadni.
Bár érdekes hogy ha a rendőr hazudik miért nekem kell bizonyítani hogy hazudott - az én pénzemen. Elvileg a rendőr és a bíró is az én pénzemből él. Amerikát irigylem abban, hogy ott első körben felolvassák az illető jogait(!) ezt talán nálunk is be kellene vezetni.

Ezenkívül lehet kérni hazugságvizsgálatot is (az ügyvéd ezt majd jobban tudja). Tudom hogy nem elfogadott (az eredmény...), de ha a rendőrnél és az apuka fiánál ellentétes eredményt ad, akkor az eredmény nyilván megbízható, erre az egyszerű módszerre sokan nem gondolnak, pedig sok időt lehetne spórolni vele.

Röviden: Apuka, megértem, ha fia igazat mond együttérzek. Bár a TV ügyvédjét sokan nem szeretik de én javaslom tehet egy próbát velük, kíváncsi lennék a rendőr arcára mikor megkérdezik a rendőrt hogy kit is látott kukát rugdosni...

Ennyi.

red dragon 2008.03.08. 09:55:09

totya4

Kérlek ne haragudj, de hozzászólásod hemzseg az alapvető - jelen ügyhöz köthető - hiányosságoktól.

Teljesen korrektnek látod a történetet...

Valószínüleg nem világos, hogy ez a kissrác elmondása. A rendőrt végig hazugnak nevezed, a bíró munkáját színjátéknak.

A rendőr látta ki rúgta fel a kukát. Ő senkit nem ismert a három fiatal közül, ebből következik, hogy érdektelen kívülálló tanú. Miért hazudna, semmi érdeke nem fűződik az eljárás kimeneteléhez, azért hazudna mert rendőr, és célzatosan ártatlan gyerekeket akar eláztatni egy tők piti ügyben?

Csak a srác és apuka (aki ott se volt!) állítja, hogy a rendőr találomra mutatott rá a három közül. Miért hiszed el?

A bíró közel sem biztos, hogy szar munkát végzett, komoly felelősségteljes munkája van, amit szerintem rendesen el is látott. Mivel ő nem volt a helyszínen, csak a tanúk vallomása alapján tudja és kell neki megítélni mi is történt. Ezek ellentmondóak voltak, ezért mérlegelte a vallomásokat és meggyőződése alapján bírálta el, ez a dolga.

Amerikát pedig ne irigyeld, néhány civil (esküdtszék) szimpátia alapján lazán villamosszékbe küld, mint az több esetben is kiderült az utóbbi években.

Lehet, hogy meglepő lesz: nálunk is első körben felolvassák a jogaidat, sőt a jegyzőkönyvben is aláiratják veled, hogy tudomásul vetted - az ott részletesen leírt - jogaidat...

Tanulság: egyoldalú előadásokból, félinformációkból következtetéseket levonni nem bizos, hogy a helyes út.

Mr. Spock 2008.03.08. 13:30:09

Csak kellett volna egy ügyvéd...
nem foglalkozom büntetőjoggal, ezért nem is mennék bele abba, hogy mit kellett volna, és mit lehet tenni, de szerintem elég tipikus, hogy spórolunk az ügyvéden, (mert mindenki csak azt látja hogy pénzt kér a szakértelemért) aztán meg gond van.
Feri (vagy mi a Kedves Apa neve) fogadj ügyvédet, ne forintoskodj.

totya4 2008.03.08. 14:44:13

red dragon:
"A rendőrt végig hazugnak nevezed, a bíró munkáját színjátéknak."

Megközelítettem a sértetti oldal felől az esetet és így tártam elő a véleményemet.

De előbb illett volna elolvasnod mire válaszolsz, mert nem ítélkeztem, idézek neked:
"Ha az apukának a ++ története igaz ++, akkor..." és itt következik a sok-sok szöveg, azaz az ezt követőek ezáltal feléteteles módban értendőek. Érthető?
Továbbá, a végén:
"Apuka, megértem, ++ ha fia igazat mond... ++"

Amennyiben a bíró a rendőr vallomását a többi tanuéval ellentétben fenntartás nélkül elhiszi, akkor az egész tárgyalás színjáték, ez egyszerű logika. Hiszen akkor minek megkérdezni a többieket? :) Szórakozás? Erőfitogtatás? Gennyeskedés?
A korábbi hozzászólásokban több példa volt arra, hogy a rendőr vallomása valamiért "többet ér" egy az őt eltartó személyénél. Mikor erről írtam, akkor ezekre a véleményekre is gondoltam, nyilván olvastad te is. Nem minden hozzászólás gyalázta ok nélkül ezt a kétségbeesett apukát (mert merészelt nem jogi diplomával segítséget kérni...viszont akinek ilyen diplomája van az feltehetőleg nem itt kér segítséget. Akkor ki is kérdezhet itt?).

"A rendőr látta ki rúgta fel a kukát. Ő senkit nem ismert a három fiatal közül, ebből következik, hogy érdektelen kívülálló tanú. Miért hazudna, semmi érdeke nem fűződik az eljárás kimeneteléhez,"

Jófajta védekezés de közel sem állja meg a helyét, mivel a rendőr igenis érdekelt abban hogy büntessen. Hogy miért? Hatalmát fitogtathatja. Ez akár önmagában is borzasztóan nagy motiváló erő lehet. Nő az önbizalma. Dicsekedhet a tettével. Az ottaniak tisztelni fogják mert megfékezett egy "garázdát". A helyi kocsmában ezért egy napra "sztár lesz", ingyen sör stb. "Legközelebb nem csak a kukát rúgta vóna hanem a lányadot is dugta vóna, Józsikám. Na adj még egy féldecit." Jelentés készül az ügyből, mellyen önnön fontosságát és szükségességét bizonyíthatja. Jutalomosztáskor/béremeléskor talán számít ez hiszen pl. "garázdát fogott!". Hogy ténylegesen mi történt az már talán nem is számít...
Stb stb. Soroljam tovább? Tehát a rendőr minden csak nem "pártatlan", ezért is szükséges bármiféle általa tett vallomást fenntartással kezelni. Legalábbis súllyal mint a többi tanuét. És ha indokolatlan ellentmondás van - gondolkodni. Azonkívül a rendőr tudtommal ugyanúgy ember mint a többiek... ezt nem hiszem hogy magyaráznom kellene.

"A bíró közel sem biztos, hogy szar munkát végzett, komoly felelősségteljes munkája van, amit szerintem rendesen el is látott."
Az apuka története alpján azt mondani, hogy szerinted "látatlanban jó munkát végzett" nos ez ritka nagy merészségre vall. Sokat segítene a döntésben ha minden szükséges bizonyítékot/feljegyzést stb látnánk, de egyértelműen a bíróságra tett negatív kritikából azt leszűrni hogy "jó munkát vgézett"... ez számomra érthetetlen következtetés.

Mivel a bírók alig vannak felügyelve (gyakorlatilag: nincsenek), ezért azt csinálnak amit akarnak, és azt is csinálnak amit akarnak, ergó lehetetlen megmondani hogy jól végzik-e a munkájukat vagy sem. De azért érdekes az, hogy a különböző "fokokon" gyakran az előző fokkal ellentétes döntést hoznak, ami azért súlyosan minősít - szerintem. Persze hallottam erről már hivatalos választ hogy "pont ez jelenti a demokráciát". Persze. A szar munkát ugyanúgy.

"Mivel ő nem volt a helyszínen, csak a tanúk vallomása alapján tudja és kell neki megítélni mi is történt."

Igen, sokan egybehangzóan állítják hogy nem a srác volt a tettes, ezenkívül
"fiam védelmében átadtunk a bírónőnek kettő darab az osztálykiránduláson készült fényképet amin tisztán látszik, hogy a három fiu egyforma magas és testalkatú, ezzel cáfolva a rendőrparancsnok állítását mivel a tettes magasabb és testesebb."

Ennyit a rendőr szavahihetőségéről.

"Amerikát pedig ne irigyeld, néhány civil (esküdtszék) szimpátia alapján lazán villamosszékbe küld, mint az több esetben is kiderült az utóbbi években."

Tudtommal a büntetés mértékének kereteit a törvény írja elő, tehát egy kukarugdosásért a legextrémebb esetben sem lehetséges halálbüntetés kiszabása.
Viszont az esküdtszék nagyon jó arra, hogy a bírói önkényuralom ne hatalmasodjon el észvesztő mértékben, és gyakorlatilag "tárgyalásvezető" legyen a munkakörük. Továbbá nem hiszem hogy egy szimpla garázdaságot esküdtszék elé vinnének, tehát ez a példa nem tudom mire volt jó. Én kifejezetten a jogok felolvasásást említettem. Jómagam egyébként szívesebben venném ha felakasztanának, mintsem hogy mondjuk 10 évet kelljen egy börtönben élnem.

"Lehet, hogy meglepő lesz: nálunk is első körben felolvassák a jogaidat, sőt a jegyzőkönyvben is aláiratják veled, hogy tudomásul vetted - az ott részletesen leírt - jogaidat..."

Nem tudom olvastad-e az apuka történetét. Ez a címadó írás, ott van legfelül.
"fiam állította,hogy nem ő rúgta le a kukát,erre az egyik rendőr megfenyegette,hogy beviszi12 órára ha nem ismeri el"

Nem látok itt semmit jogfelolvasásról, csak annyit hogy a rendőr maffiamódszerekkel -azaz bűnöző módon- akart beismerést kicsikarni a fiatalemberből (amennyiben az általa előadott történet igaz). Ez pedig különösen aljas és súlyos bűnycselekmény (ha igaz). Még aljasabbá teszi azt, hogy hatalmi pozícióban van, tehát kisebb az esélye annak hogy az általa elkövetett bűncselekmények kiderüljenek, ezért is kellene nagyságrendekkel jobban büntetni a bűnelkövető rendőröket, nem csak egyszerű "elbocsájtással".

"Tanulság: egyoldalú előadásokból, félinformációkból következtetéseket levonni nem bizos, hogy a helyes út."

Azok alapján hogy egyetlen épkézláb érvet nem tudtál felhozni az általam előadottak ellenében, kissé erőltetett hogy még "tanlságot" is vonsz :) Bocs ez utóbbiért, a lényeg hogy engem nem győzött meg.

Szerintem ha valaki egy "jogi" fórumon segítséget kér, akkor nem sok értelme van hazudoznia, hiszen akkor nem kap érdemi segítséget, ez olyan mintha az ügyvédjének hazudna - nincs értelme. Ettől feltétlenül lehet hogy a történet nem igaz, vagy nem teljes egészében igaz. Ez utóbbit hiába írtam le az előző hsz-emben is többször - sokan nem veszik észre amit nem akarnak észrevenni.

red dragon 2008.03.08. 15:36:37

Kedves totya!

Több éve gyakorló ügyvédként írtam az előzőeket, szinte kizárólag büntetőügyekkel foglalkozom. Az itt vázolt bírói mérlegelési tevékenység teljesen mindennapos, ez a bírói gyakorlat. Csupán ebből merészeltem következtetéseket levonni, volt már néhány "hasonló" ügyem.

Ha figyelmesen elolvasod a történetet kiderül, hogy a rendőr vallomásával szemben nincs "többi tanú". Egy tanú van még, akit az apuka "koronatanúnak" hív.

Nem a rendőröket akarom védeni - én naponta dolgozom velük hivatásomból következően - de amiket leírtál ezzel kapcsolatban minősíthetetlenül alacsony színvonalú, külön nem értékelném.

Az esküdtszékre vonatkozóan: gyilkossági ügyekről van szó természetesen, ahol kicsit komolyabb a tét. Az utóbb lefolytatott DNS vizsgálatok kiderítették (publikált tanulmány)hogy az USA-ban minden nyolcadik kivégzett ember ártatlan volt. És ez csak azok az esetek, ahol maradt régebbről DNS minta, és elvégezték az összehasonlítást...Ennyit a bírói önkényről és esküdtszékről.

"Jogfelolvasásról": szabálysértési ügyről van szó, nem büntetőügyről. Amúgy a jegyzőkönyvben itt is ismertetik a jogaidat. Ha elmondja a jogaidat akkor nem vihet be...?

Tehát: természetesen lehet tanácsot kérni, csak hozzánemértőként sokkal nagyobb visszafogottsággal.

Én sem hiszem, hogy apuka hazudna, neki viszont a kölyök nem az igazat mondta el, mert félt az otthoni következményektől. Ennyi, nem egy túl bonyolult ügy.

Feri az apa 2008.03.09. 19:33:29

A résztvevök hozzászolását köszönöm,de külön köszönet Totya4-nek aki tényleg átlátta és elhite történetemet,mert sajnos így történt minden.Mivel fellebeztünk és megyünk másodfokra majd leírom,hogy mi lett a történet vége.De értesítöt még nem küldtek,hogy mikor lesz a másodfoku tárgyalás és még ügyvédem sincs de remélem másodfokon betudom bizonyitani fiam ártatlanságát.

VIC20 2008.03.10. 08:49:05

Haj-haj, megint egy "ügyfél", aki nem a szakmai véleményt keresi itt, hanem azt, hogy egyetértsenek, meg együttérezzenek vele, elhiggyék neki amit jelen esetben magának is el kell hinnie, merthogy ő sem volt ott...

Feri az apa 2008.03.10. 09:47:06

Tisztelt Vic20 haj-haj hogyha normálisan végig olvasta volna a leirtakat akkor talán megis érteted volna a történetet.Fikázodni én is tudok csak ez nem erröl szol szerintem.

VIC20 2008.03.10. 13:48:05

Haj-haj, baglyocskám, ne nekem mondd, hogy nagyfejű vagyok! Csak én voltam kéznél? Talán önnek kellene "normálisan végig olvasnia" a kommenteket.

Egyébként az ügy sikeréhez őszinténm a legjobbakat kívánom!

(Ui: Elnézést, most akkor tegeződünk vagy magázódunk? Nekem bármelyik megfelel (bár az utóbbi talán kulturáltabb), csak ne vegyítsük a kettőt. Köszönöm!)

Folyami Géb 2008.03.10. 14:32:33

Kedves Feri az apa!

Sajnálattal tájékoztatlak, hogy a szabálysértési eljárásban nincs másodfokú tárgyalás. A bíróság az iratok alapján dönt.

Feri az apa 2008.03.10. 16:05:52

Tisztelt Folyami Géb!Az informácio tutti?Mert mi abba a hittbe voltunk idáig,hogy megkapjuk a másodfoku tárgyalás időpontját és elkezdik elöről tárgyalni az ügyet velünk együtt.Mert ha ez igy igaz ahogy mondta akkor erről a bírónő minket miért nem tájékoztatott?kérdésem az lenne,hogy ezek után mi mit tudunk tenni?Elfogadjuk látatlanba a másodfoku itéletet úgy,hogy ott sem vagyunk?

red dragon 2008.03.10. 16:35:02

Feri az Apa

Ez az információ bizony tuti.

Csak büntetőügyben van másodfokú "tárgyalás" amit nyilvános ülésnek hívnak. Szabálysértési ügyben három bíró ún. tanácsülésen az iratok alapján dönt, majd kézbesítik a végzést.

Egy dolgot tudtok tenni, a megyei bíróságnál - az elsőfokú ügyszám alapján - megkérdezitek a másodfokú számot, és arra való hivatkozással írásban indokoljátok a fellebbezést.

Persze villám gyorsan tegyétek mindezt, mert lehet, hogy idő közben már elbírálták az ügyet.

2008.03.10. 16:43:00

Az indokláshoz nem árt valami alapos indok. Az, hogy a gyerek nem hazudik, a rendőr hazudik kevés lesz.

derelyegrádi szellem 2008.03.10. 16:51:07

zsír

"Az indokláshoz nem árt valami alapos indok."

Tény ami tény, az tényleg nem árt. :)

Feri az apa 2008.03.10. 16:57:06

Köszönöm nektek-maguknak megprobálunk így eljárni ha még nem késő,mert a 8 napon tulhaladtunk de mint emlitettem a az elsőfok tárgyalás végén fellebeztünk csak nem indokoltuk meg,mert azt hittük,hogy részt vehettünk másodfokon és ott szoban és bizonyítékokal megindokoljuk döntésünket.De ezek szerint sajnos csak egy utolagossan írt levélben tehetjük meg ha még nem késő.

Folyami Géb 2008.03.10. 17:50:51

Kedves feri,

ez nem infó, ha nem a törvény. Ne haragudj, tényleg nem bántásból mondom, de úgy nem lehet focizni, ha valaki a pályán tudja meg, hogy itt labdát kell rúgni és lábbal.

2008.03.10. 18:35:43

Feri: A másodfok jogorvoslat, nem újrapróbálkozás. Nem kezdik előről tárgyalni az ügyet, akár jelen vannak az érintettek, akár nem. Új ötletekkel nem lehet előállni.

totya4 2008.03.12. 14:34:53

red dragon 2008.03.08. 15:36:37

"Az itt vázolt bírói mérlegelési tevékenység teljesen mindennapos, ez a bírói gyakorlat. Csupán ebből merészeltem következtetéseket levonni, volt már néhány "hasonló" ügyem."

Viszont a teljes ügyet nem ismerve, csak a sértetti oldal álláspontját látva azzal ellentétes véleményt alkotni elképzelhetetlen. Az ügyek pedig egyediek, aki általánosít az előítéletes, az pedig alkalmatlanná teszi az ilyen illetőt arra hogy jogi pályán tevékenykedjen a továbbiakban.

"Ha figyelmesen elolvasod a történetet kiderül, hogy a rendőr vallomásával szemben nincs "többi tanú"."

Komolyan mondom itt hagyom abba. Szerintem érintett vagy az ügyben, mert ennyi nyilvánvaló... Azért idézek:

"az osztályfőnökkel aki kérdőre vonta az osztályt,hogy ki mit tud, majd elmesélte az osztály, hogy biztos nem a fiam volt hanem a másik srác, mert még az osztálykiránduláson hencegett a történettel mi történt félórával ezelőtt és ezt , hogy igazolják fogalmaztak egy vallomást amiben leírták a történteket és ezt aláírásukkal igazolták amit természetesen a bíróságra is vittünk"

Tehát az egész osztály, azaz sok-sok fültanuja volt a kukarugdosó hencegésének/beismerésének.

Persze ezután jött a bírói hülyeség:

"majd odaadtuk az osztálytársai által írt papírt amit a bírónő nem fogadott el"

Ha a bíró nem fogadja el, akkor egyenként kellett volna beszólítani az összes tanut - ha lett volna ügyvéd akkor nyilván ezt megteszi. Velük szemben a rendőr "vallomása" igencsak halovány lett volna.
Viszont ekkor a tárgyalás nem 10 percig tart...

"Nem a rendőröket akarom védeni - én naponta dolgozom velük hivatásomból következően - de amiket leírtál ezzel kapcsolatban minősíthetetlenül alacsony színvonalú, külön nem értékelném."

Inkább életszagúnak mondanám, de ha ennyire alapvető ismeretekkel nem bírsz, akkor hogy láthatod el a hivatásodat? Alacsony színvonalú egyébként inkább az, aki mereven ragaszkodik ahhoz hogy egy rendőr nem hazudhat. Idéznék neked a rendőrjeidről:

"Ha velem szemben így jár el a rendőrség, akkor mi lehet azokkal, akikre nem irányul ekkora közfigyelem? Az én ügyem kapcsán az is ki fog derülni, hogy a rendőrök teljes összetartásban, tömegesen követtek el bűnpártolást, hamis tanúzást, ami egyébként már más ügyekben is kiderült."

idézet Révész Máriusztól, index
index.hu/politika/belfold/mariusz37/?main&rnd=568

Az ő története azért is érdekes, mert ő maga nem emlékszik semmire (amnézia a verés következtében), tanuk és felvételek igazolják a történetét.
De hogy kicsit beletoljalak az életbe a köztársasági őrezred elbocsájott pszichológusának munkásságát is ajánlom tanulmányozásra, vagy úgy általában alapvető pszichológiai ismeretek elsajátítását.

Egyébként nekem személy szerint rendőrökkel közvetlen problémám sosem volt. De azt mondom, hogy mindenki hazudhat, és a bírónak kötelessége, hogy ezt tudja, és ezt figyelembe vegye akkor, amikor a munkáját végzi az adófizetők pénzén.

"Ha elmondja a jogaidat akkor nem vihet be...?"

Más a fenyegetés, és más a tényközlés.
Példa:
- Tisztelt állampolgár! Az ügy súlyából következően vallomásának felvétele szükséges, velünk kell jönnie a kapitányságra hogy ezt megtehessük. Kérem kövessen.

- Figyelj köcsög. Aláírod hogy te voltál, vagy beviszünk és megfingatunk.

"Én sem hiszem, hogy apuka hazudna"

Na ez volt az a pont, amikor leestem a székről a röhögéstől. Egy pillanat..visszamászom. Tehát, az apuka ezt írta:
"én hívtam fel az elkövetőt aki nekem is beismerte tettét"

:) Azaz ha szerinted az apuka igazat mond, akkor egyértelműen a rendőr hazudik. Te pedig ebből azt a következtetést vonod le hogy a rendőrők nem hazudnak, az eljárás és a büntetés igazságos volt. Gratulálok.

VIC20 2008.03.10. 08:49:05

"Haj-haj, megint egy "ügyfél", aki nem a szakmai véleményt keresi itt, hanem azt, hogy egyetértsenek, meg együttérezzenek vele, elhiggyék neki amit jelen esetben magának is el kell hinnie, merthogy ő sem volt ott..."

Te komolyan azt hiszed hogy az illető azért írta le a történetét hogy együttérezzenek vele? Ha erre apellált volna, akkora történetét nem egy jogi jellegű fórumon teszi meg, hanem ezer másikon. Magam is meglepődtem viszont azon a tökéletes elutasításon és lealázáson ami őt itt fogadta. Még egyszer mondom, a legnagyobb bűne pont az hogy nem ért a "joghoz", de pont ezért fordult ide! Ha hiányos az adatközlése, akkor szépen meg lehet kérni tőle a hiányzó adatokat, értelmes emberi módon.
Pl.
- Figyelj, légyszíves írd le azt a 3 sort ami a xxx lapon xxx megnevezés, illetve légyszíves a xxx stb.

Megint leírom, hogy természetesen nem tudom a címadó történet szereplői közül ki hazudik és ki mond igazat, és mivel egy "magas rangú" rendőr érintett,
nem tudom hogy bármely született ítélet igazságos lesz-e.

Sics68 2008.03.13. 07:04:15

Üdv!

Ferivel nem az a baj hogy nem ért a joghoz, hanem az hogy hülye.

Én se értek a vízvezeték-szereléshez, de ha baj van a csappal, akkor vízvezeték-szerelőt hívok. Vagy legalább megkérdezek valakit, aki ért hozzá.

Feri ott hibázott, hogy nem hívott szerelőt, nem kérdezett meg senkit aki értett volna a dologhoz... és ezt most a fia szívta meg.

bye
Sics

ps: Ok, az eljárás így, a vádlott szempontjából bemutatva kissé gyanúsan néz ki... de ugye már a rómaiak is azt mondották volt, hogy "Halgattassék meg a másik fél is."

VIC20 2008.03.13. 08:46:22

totya4:

"Te komolyan azt hiszed hogy az illető azért írta le a történetét hogy együttérezzenek vele? Ha erre apellált volna, akkora történetét nem egy jogi jellegű fórumon teszi meg, hanem ezer másikon. Magam is meglepődtem viszont azon a tökéletes elutasításon és lealázáson ami őt itt fogadta. Még egyszer mondom, a legnagyobb bűne pont az hogy nem ért a "joghoz", de pont ezért fordult ide! Ha hiányos az adatközlése, akkor szépen meg lehet kérni tőle a hiányzó adatokat, értelmes emberi módon."

Nem, én csak megjegyeztem, hogy ez már a második eset (legalábbis amit én láttam), amikor végül is erre ment ki a játék, ez bukott ki végül. Az előző sokkal szélsőségesebb volt, de itt is fellelhetők ugyanazok a motívumok.

totya4 2008.04.01. 19:04:15

Végülis valaki azért fordul segítségért valahova mert bajban van. Nyilván lesz aki együttérez vele, viszont ez nem zárja ki hogy a segítségkérés mint panaszközreadó motiváló erő domináljon inkább.
Ha nekem lenne egy gondom amire úgy gondolnám itt kaphatnék tippeket, és 40-50 hsz hülyézne rendesen, én is megköszönönném ha valaki segíteni nem is, de legalább láthatóan a fejemmel gondolkodva adja elő a mondandóját. Viszont ebből nem következik az, hogy az elejétől együttérzésre hajaztam.

Kíváncsi lennék egyébként az ügy folytatására, mi lett, mi történt.
süti beállítások módosítása