Sógorom, a zugügyvéd

...and justice for all.

Ön is tud egy érdekes esetet? Írja meg a zugügyvédnek!

Hirdetés

Utolsó kommentek

Linkblog

Friss topikok

Utazási ajánlatok

Titkos sintér és az elsikkasztott kóbor eb

2007. június 06. - zugügyvéd

A magyar államigazgatás észvesztő érzéketlenségét ismerve a Zugügyvéd nem is csodálkozik az alábbi történeten. Bár igaz, ha az állampolgárokat is semmibe veszik, mit várhatunk egy önkormányzattól egy kutyával kapcsolatban? Nehogy már egy kutya jól járjon!


Tisztel Zugügyvéd!

A segítségét szeretném kérni némi információ formájában.
Érdekes esetbe futott bele a családom.


Volt egy kóbor kutya a településen, amit be akartunk fogadni, de mivel a kutyát többször bántalmazták a befogás időbe telt volna. Ezt a tényt többször is jeleztük a jegyzőnek, illetve a polgármesternek, akik ezzel különösebben nem törődve a mai napon gyepmesterrel befogatták a kutyát. Mivel a kutyát továbbra is be akarjuk fogadni, szerettük volna megtudni a gyepmester telefonszámát, hogy elmehessünk érte.


Abba az érdekes jelenségbe futottunk bele, hogy ezt a telefonszámot és a gyepmester nevét nem kaptuk meg. A polgármester és a jegyző nem hajlandó ezt az információt megadni számunkra (ha jól tudom, akkor ez publikus adat). A polgármesteri hivatalban is falakba ütköztünk, sem kiírva nem volt a kért adat – holott információim szerint kötelező lenne kifüggeszteni a hivatalban – sem pedig többszöri kérésünkre nem voltak hajlandóak megadni.
Ilyen esetben mit lehet tenni?


Hol tudhatnánk meg, hogy hol is van a kutya?
Segítségüket előre is köszönöm,

 

Üdvözlettel:
Nagy-Kovács Lívia

12 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://zugugyved.blog.hu/api/trackback/id/tr8093663

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Secnir 2007.06.06. 12:30:53

1. Bejelented, hogy van egy kóbor kutya, amelyik állandóan megugat téged és Félsz Tőle. A hivatalba.
2. Lesben állsz
3. Kijön a gyepmester elfogni.
4. Adsz neki ötezer forint.
5. Ad neked Kutya.
6. Te örül Kutya
7. Te le**arod Hivatal Feje.

Virág et. 2007.06.06. 12:36:08

Tértivevényes szép levelet írni a polgármesternek és a jegyzőnek címezve, megjelölve benne, hogy amennyiben a kézhezvételtől számított 15 napon belül érdemi választ nem kapsz, úgy a fenti levelet megküldöd a megyei közigazgatási hivatalnak is.

Virág et. 2007.06.06. 12:38:10

Vagy esetleg érdemesebb lenne személyesen kimenni a gyepmesteri telepre és úgy érdeklődni.

A telefonos, e-mailes tájékoztatás Mo-n még finoman szólva is gyermekcipőben jár.

skiba 2007.06.06. 13:58:44

Szerintem is személyesen kéne a gyepmesternél jelentkezni és véleményem szerint mihamarabb, nehogy elaltassák szegény kutyát, mert nem hiszem, hogy túl sokáig őríznek egy kóbor kutyust.

nylonbrando 2007.06.06. 14:16:17

Tisztelt Virág et.,skiba!

A levél írója szeretett volna a legjobban kimenni a gyepmesterhez,de mint írta nem kapta meg a HÍVATAL-tól a cimet, telszámot.Igy az önok által javasolt út számára nem járható.

firmware 2007.06.06. 14:26:35

Egy történetet osztanék meg.
Helyszin dél-dunántúli kisváros.
Az utcánkban egyszer csak felfigyeltünk egy kóbor kutyára. Mivel senki sem ismerte, ill. mivel a közelben halad egy fôútvonal, biztosra vette mindenki, hogy egy kocsiból tette ki valami nagytudású a szerencsétlen ebet.
Volt aki belerúgott es elkergette, volt-mint mi- aki próbált segíteni rajta.
Befogadni nem igazán akarta senki.
Hogy mégis történjen valami, felhívtuk az illetékes önkormányzati emberkét, tudakolva, hogy mégis mit lehetne tenni. Tudtommal ha bejelentés érkezik, vagy tán anélkül is, nekik kötelességük intézkedni. Begyûjteni, elszállîtani stb.
A hangzatos válasz, arra a kérdésre, hogy mit tegyünk, az volt, hogy verjük agyon(!), tegyük bele egy zsákba és ássuk el.
Miután jeleztük, hogy nem feltétlenül erre a megoldásra gondoltunk, felvilágosított a hölgy(!), hogy semmi baj, akkor majd ô szól a polgárôröknek és azok majd agyoncsapják. No comment.

Ezután felhívtuk a szomszédos nagyvárosban mûködô âllatmenhelyet és elújságoltuk nekik a fentieket.
Ôk meglepve mondták, hogy elvileg együttmûködési megállapodásuk van a fenti önkormányzattal, hogy a talált, kóbór állatokról értesítik ôket, és ôk begyûjtik, magukhoz veszik az ilyen állatokat, aztán próbálnak nekik gazdát találni.

Konkluzíó nincs. Talán csak annyi, hogy mélyen megrendültem megint az emberekben.
Azt pedig csak remélem, hogy a cikkbéli "elsikkasztott kóbor eb" nem ilyen emberek kezei közé került.

A történet vége egyébként az lett, hogy a menhely végül magához vette az ebet.
Addig is mi befogadtuk, tôlönk vitték el. Elkerülendô az önkormányzat "megoldását".

Az igazi Trebics 2007.06.06. 16:53:37

Attól kezdve, hogy a sintérnek az elszállításra a megrendelést a Hivatal adja, elkezd vastagon fogni a ceruzája. Kiszállási díj, tárolási díj, etetési hozzájárulás, stb. mindez ÁFÁ-s számlára.

Sőt, legyen szerződés a hivatallal, éves rendelkezésre állási díj ellenében, különben szóba sem áll velük, tegyék a kutyát ahová akarják péntek délután 5 órakor.

Hozzád kimegy, elhozza, belekerül benzinköltség+idejébe, eteti pár napig, és amennyiért el tudja passzolni, az a nyereség.

2007.06.06. 19:02:39

Telefonálni a környéken más önkormányzatokhoz, mert valószinüleg több helyre is dolgozik ugyanaz a sinter, és lehet, hogy máshol nem titkolóznak. Tértis levelet irni. Megkeresni az kerületi önkormányzati képviselőt. A polgármester pártját. Minden lehetséges sajtót. Az állatvédőket. A TV ügyvédjét. Mindent eszközt bevetni. Bulldogszerű viselkedés, nehogy azt gondolják le lehet rázni.

indapasssucks 2007.06.07. 10:10:40

firmware, az ügyintéző hölgy nevét és címét tedd majd közkincsé. Hátha valaki úgy gondolja, hogy esetleg az állatokat védeni kéne, néhány embert meg nem.

BTW. ha ez most bűncselekményre való felhívás lenne, akkor csak annyit, hogy ez pont annyaira az, mint ahogy a hölgy hivatalból(!) állatkínzást javasol. Úgy látszik csak puhapöcsök élnek azon a településen, és nem mondják meg a képviselőnek, hogy vagy kirugják a kedves ügyintéző hölgyet alkalmatlanság címén, vagy képviselő visszahívás lesz.

jónapot.

Juratus 2007.06.07. 16:09:08

T. Indapasssucks!

A képviselők visszahívásának intézménye kis hazánkban már nem létezik (hála az égnek).

partizan 2007.06.07. 22:45:54

Sziasztok!

Virag et válasza az üdvözítő út, de azt még beleírhatod az általa javasolt levélbe, hogy nem csak a megyei közig hivatalba (ami aszthiszem regionális szintre átszervezésre került és így a megnevezése is megváltozott, de azért a régi intézménynév mellett is oda fog találni a törvényességi felügyeletet gyakorló szervhez..)fogod megküldeni, hanem egyúttal az ügyészségre is! Ja, igen és a gyorsaság kedvéért személyesen próbáld a polgármesteri hivatalban átvetetni velük - ha nem hajlandóak rá és az elérhetőséget sem adják meg, csak akkor add postára, de akkor elsőbbségi levélként ám!!!

Drukkolok a kutyusnak (és Neked)!

ignis_mare 2007.06.09. 10:57:16

Három évvel ezelőtt történt, télen. Találtunk egy anyakutyát, 8 kölyke volt, éhezett, fázott. Több kölyök halálra fagyott, mi temettük el őket. Sajnos mi is az éhezés küszöbén álltunk, ezért nem tudtuk befogadni. Felhívtam a ceglédi állatmenhelyet (kérem, itten sintér nincs, ez Európa!!! itten menhejj van). A hölgy azt mondta, hogy a tapasztalat szerint a falusi önkormányzatok nem fizetnek nekik, nekik meg sokpénz ám a jótékonykodás, tehát a még élő állatokat 10 e HUF/kopf elvihetem (én szállítsam) hozzájuk. Mondtam, ha ennyi pénzem lenne, akkor be is fogadhatnám őket, míg gazdit találok. Erre ő, hogy akkor beszéljem meg a helyi állatorvossal (én!), hogy altassa el a kiskutyákat beszerzési áron (mármint a gyógyszer beszerzési árán), és akkor ők azt kifizetik. Mert, ha a jegyzőnek szólok, akkor kilövik a kutyákat, ami olcsóbb, de kevésbé humánus.
Hát ilyen a menhely, meg az állatvédelem itt nálunk.

Végül a szomszédasszonnyal elosztottuk a még életben levő állatokat, befogadtam, a (diákhitelből) ivartalaníttattam az anyakutyát, oltás, stb.
Jah, és vettem egy telefont, amivel fel tudom venni a beszélgetéseket...
süti beállítások módosítása