Sógorom, a zugügyvéd

...and justice for all.

Ön is tud egy érdekes esetet? Írja meg a zugügyvédnek!

Hirdetés

Utolsó kommentek

Linkblog

Friss topikok

Utazási ajánlatok

Stresszoldó jogszabály

2007. április 04. - zugügyvéd
Címkék: munkajog

 

A Népszabadság cikke szerint a szakszervezetek elfogadhatónak tartanák, ha a munkavédelmi törvényben vagy önálló "stresszjogszabályban" rögzítenék a veszélyforrásokat, amelyek a munkavállalók egészségkárosodásához vezetnek. Álláspontjuk szerint ugyanis a rizikófaktorok kialakulásának megelőzéséért a munkáltatók sokat tehetnek. Csak az a kérdés, hogy egy ilyen életszerű jogszabály megsértését ugyan mivel lehetne szankcionálni, talán munkavédelmi bírsággal?

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://zugugyved.blog.hu/api/trackback/id/tr7454619

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jog-ász 2007.04.05. 12:36:12

talán arra jó lehet egy ilyen konkrétabb szabályozás, hogy könnyebb lehet a bizonyitás kártéritési perekben ha a munkáltató megszegi a védelmi szabályokat...esetleg ha rögzitik a veszélyforrásokat akkor azt már vitatni nehezebb hogy egyáltalán a dolgozo ki volt-e téve veszélyforrásnak(hiszen törvény rögziti a veszély)bár ki tudja..ez amolyan eu-s soroljuk fel a nemtommit tipusu szabályozásnak tünik, csak azért mert "kell"

Ahmet · http://www.tinylittlebigthing.blog.hu 2007.04.05. 13:44:42

Benne lesz a főnök okozta sterssz? : )
süti beállítások módosítása