Sógorom, a zugügyvéd

...and justice for all.

Ön is tud egy érdekes esetet? Írja meg a zugügyvédnek!

Hirdetés

Utolsó kommentek

Linkblog

Friss topikok

Utazási ajánlatok

Mozgósorfal akadályozása

2006. október 30. - zugügyvéd


 
A Zugügyvédnek megküldték egy a közelmúlt zavargásaival kapcsolatban született bírósági ítélet fellelhetőségének a helyét. Már a tényállás körülírása is izgalmas, de érdemes a teljes szöveget végigböngészni:

K. T. eljárás alá vont személy a rendőrségi mozgósorfal előtt tartózkodva akadályozta a rendőri egységek munkáját, az eredményes intézkedés befejezését, többszöri felszólítás ellenére sem hagyta el a rendőrségi műveleti területet, amit követően a rendőri intézkedés alá vonták, majd pedig az előállítására került sor.

69 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://zugugyved.blog.hu/api/trackback/id/tr1816855

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KZ 2006.10.30. 15:20:47

mert azaz egy ember nagyon tudja akadalyozni 100-150rendor munkajat... viccc az egesz..

Virág et. 2006.10.30. 15:26:06

"A bíróság az elzárás időtartamába az Sztv. 14. § (3) bekezdése alapján beszámította a szabálysértési őrizetben töltött időt, és azt kitöltöttnek tekintette."

No comment.

Megmondtam má nemértő? 2006.10.30. 15:32:18

Az erőszakos rendőri fellépéshez látszat-demokratikus jogi díszletet emelni még sokkal cinikusabb mint egyszerűen összeveretni azokat akiknek nem tetszik a véleménye vagy a pofája. De szerencsére ez már a végjáték kezdete, valószínűleg meg fognak még verni jónéhány rendes magyart, de valahol fönt már írják a ennek a drámának az utolsó sorait, a bűnlajstrommal együtt.

tobo 2006.10.30. 15:35:36

az is lehet hogy ez a paraszt ott dobálózott a rendőrőkre, csak mivel az nem volt bizonyítható semmivel, ezzel kellett beérni. mert ezeknek persze addig nagy a pofája amíg dobálózni meg más tulajdonát kell rongálni, de amikor érvelni kéne akkor csak jogvédők után kapkodnak és óbégatnak.

Virág et. 2006.10.30. 15:40:34

Emberek! El is olvastátok az ítéletet? Nem kapott semmit. Az elzárás már a szabálysértési őrizettel le lett tudva. Egy fillér pénzbírságot nem kellett fizetnie. Tiszta lappal sétált ki a tárgyalásról magyarul.
Ebből ügyet csinálni ...

Amúgy igen, egy ember is megvalósíthatja a rendzavarás szabálysértést. Mert a jogszabály nem köti ki a csoportos elkövetést, mint tényállási elemet.

KZ 2006.10.30. 15:47:47

tobo valszeg aki dobal az elis fut mert azt megjobban megagyaljak a rendorok, nincs olyan allat aki megdobalja oket es ottmarad aztan megvarja mig elkapjak a rendorok ..

Virág et. 2006.10.30. 15:53:37

Már miért kellett volna dobálnia? Ez nem hiavatalos személy elleni erőszak, hanem rendzavarás szabálysértés.

KZ 2006.10.30. 15:58:36

biztos az a mankos srac is sok szabalyt megsertett amiert osszekellett verni a foldon, vagy a vak csavo..na mindegy..

Virág et. 2006.10.30. 15:59:11

Szép dolog a demagógia.

Lhotse 2006.10.30. 16:00:20

Az indoklás egy vicc...

tobo 2006.10.30. 16:17:14

igen, olyankor mindenki rokkant meg vak amikor felelősségre vonják, a kérdés az, hogy este 10 után amikor már mindenkinek nyilvánvaló hogy balhé van egy ideje, mi a szart keres az utcán.

jOKe 2006.10.30. 16:29:18

Fura módon, engem miért nem vesznek elő? Talán azért mert nem vagyok annyira barom, hogy résztvegyek erőszakhullámos dolgokban. Aki pedig odaáll a sorfal elé, ám tegye, de számítson arra, hogy ennek a dolgukat végző emberek (jelen esetben rendőrök) nem fognak ennek örülni.

Amúgy az egész rendbontásos témával kapcsolatban nekem egészen más véleményem van. Sajátos módon sokan elfelejtkeznek állampolgári kötelességükről, lásd, 30-an torlaszt építenek építkezésről lopott cuccokból, másik 800 pedig röhögve szemléli a dolgot. Ez nem más mint állampolgári kötelesség mulasztása. Igazából a baj ott kezdődik, amikor az attrocitásokat gerjesztő elemeket a tömeg tapsolva vagy röhögve szemléli. Teszi ezt ahelyett, hogy helyben pofánverné úgy nyugtatólag. Lehet csúnyán is és szépen is demonstrálni. A választás rajtunk ál. Demagóg v. paradox dolgok ? Vannak. Pont azok jajjgatnak demokrácia után, akik az ilyen tüntetéseken a legnagyobb kárt okozzák. Bár ez néha eltörpül a felelőtlen politikusok nyilatkozatai okozta kár mellett, de nem elhanyagolhatóak. Főleg, hogy ezt a fajta kárt általában a biztosítók sem térítik.

Véleményem szerint megérdemli. Sőt, többet is adtam volna neki egyszerű ejnye-bejnyénél. Közmunka, tegyék rendbe amit gallyravágtak. Aztán mellette pedig az okozott károkat is térítsék.

üdv.

KZ 2006.10.30. 16:32:37

olvass utana h mitortent veluk, kulonben csss..

Opus Dei 2006.10.30. 16:45:22

jopofa lény lehetsz te jOKe, mondjuk annál nem több. bár nem értem, ha láttad hogy mi folyik te miért nem mentél oda rendet tenni?:) mondjuk az érdekesebb téma amikor valaki bejelentett, engedélyezett nagygyülésen vesz részt aztán a pofájába kapja a könnygázt, és a lovas attakot. na persze volt felszolítás pár orával azelött az alkotmány utcában, és az az egész károly körutra is vonatkozik orákkal késöbbre is.

efi99 2006.10.30. 17:33:29

Az meg még érdekesebb, amikor x.y-nak nincs engedélye arra, hogy este 10-kor a Rákóczi út közepén korzózzon csoportosan fel-alá, de csak biciklizgetnek, rötyögnek, telefonozgatnak. Innentől kezdve már akkor se szólhat egy szót se, ha csak éppen levegőt vett ott...aztán a pofájába kapja a könnygázt, hogy a szavaiddal éljek.

Tiboricus Maximus 2006.10.30. 19:21:38

Imádom a jobbos demagógiát.Persze. Külföldi bérenc álmagyarok vernek rendes, hazafias érzelmű békés demonstrálókat a kommunista elvtársak parancsára. Eddig még rendben is volna, a feltoluló undort leküzdve ettől a dumától, persze. Csak egy dolgot nem értek. Mi a jó fenét gondol az, aki egyátalán a közelébe merészkedik egy rendőrsorfalnak? Hogy kap egy gombóc fagyit a rendőrbácsitól? Én sem megyek oda, mert hülye azért nem vagyok! :)

Yogi 2006.10.30. 19:56:47

Azt szeretném megkérdezni, a kedves "demokratáktól" és "jogvédőktől", hogy megkérdezték azokat az embereket is az itélet súlyáról, akiknek felgyújtottták a kocsiját?

jOKe 2006.10.30. 20:29:16

@Opus Dei: ugyan miért lennék olyan jópofa? Ha én egyszemélyben odamegyek leállítani semmi nem változik. A többi 800 közönyén szerinted mit változtat? Max. röhögnek azon,hogy hogyan építenek be engem is a barrikádba. De mondok mást... ha nem egy hanem vagy 50 ember állítja le azt a 30 embert a tömegből, az már egy egészen jó arány lenne. Csak ahhoz egy picit meg kellene a népet nevelni, tudatni vele, hogy ígyis-úgyis ő fizeti meg a zavargásokat. A könnygáz is az adófizetők pénzéből van, nem fogja egy multi sem kifizetni helyettünk.

De ez mind olyan dolog, amihez érni kell. A magyar társadalom pedig eléggé hibbant, gyakorlatilag most éljük a politikai géprombolás korszakát. Túl kellene ezen már lépni végre, és tenni valami értelmeset is....

nick 2006.10.30. 20:29:43

"mert azaz egy ember nagyon tudja akadalyozni 100-150rendor munkajat... viccc az egesz.."

Namost ha odaállsz a sorfal elé, és szemen köpsz egy rendőrt, akkor azzal nem akadályozod a munkáját.

Ha valaki egy kocsmában csinálja ezt veled, akkor meg kitör a verekedés, vagy rendőrért kiáltassz, mert "az a bunkó szemen köpött és hát ilyet nem lehet".

Szerintem KZ, neked tanulnod kéne egy kis demokráciát, mert nincs érzéked hozzá. És emlékeztetőül: az a mondat, hogy "na szavazzunk, hogy akkor melyik kocsit gyújtsuk fel elsőnek" az nem a demokrácia.

Hogy legyen demokrácia, ahhoz az kell, hogy kb. olyan arányban kapjanak el most majd vétkes rendőröket (voltak), amilyen arányban elitéltek vétkes garázdákat. 100 az egyhez.

jOKe-nak meg igaza van, az aki hátulról biztat valakit, hogy gyújtsák csak fel a kocsit, vagy törjék be az ablakot, az simán nem érett meg arra, hogy demokráciában éljen. Persze abben a tömegben többen akasztást skandáltak előzőleg. Márpedig el nem hiszed, milyen kurva sokan vagyunk ebben az országban, akik szívesen pofánvernénk az ilyen lincslős bunkókat, de nem tesszük, mert türelemmel viseltetünk még a csőcselék iránt is. Egy darabig, aztán elmegyünk, és megszavazunk egy olyan törvényt, amiben a rendőrségnek nagyobb mozgásteret biztosítunk, hogy nyugodtan tudjunk aludni egy-egy dolgos nap után. Mert őszintén szólva nekem tüntetni sincs időm.

Hogy legyen itt még egy szösszenet: volt olyan haverom, aki vidékről jött fel a tüntetésre anno, és szabit vett ki rá. De nem kövezett, nem gyújtogatott, és nem kapott könygázt sem. 2 év mulva eljön szavazni, és meglátjuk, hogy az ő véleményét osztják-e többen, vagy az enyémét. Mert a demokrácia így működik. (bár tudok jobb államigazgatási módszert is... :)

traz 2006.10.30. 21:08:52

Talán hihetetlen, de egyetlen ember is tudja akadályozni a "sorfal" munkáját.
Saját tapasztalatból beszélek - nem, nem tartozom egyik félhez sem, csak éppen a mi kis utcánkban is zajlottak az események, és első emeleti szobámból elég jó rálátásom volt a történtekre.
Képzeljétek magatokat a rendőrök helyébe :

Megkaptátok a parancsot, ott álltok alig több mint tucatnyian a két szűk kis utca találkozásánál és további utasításra ill. erősítésre vártok. A "hős forradalmárok" közül páran éppen azzal vannak elfoglalva hogy felgyújtsák az utca közepére kihordott két kukát, páran barikádot építenek (értsd : az utca közepére dobálnak néhány vasszerelvényt a kb 10 méterre található építkezésről és kiöntik a szemetet), míg néhány határozottan zsebtolvaj kinézetű egyén időnként elhajít felétek egy-egy követ (éppen kialakítás alatt van egy sétálóutca jellegű járda ilyen "téglakövekből", szépen halmokba fel van stócolva). Mindeközben a többség gyakorlatilag nem csinál "semmi rosszat", többnyire csak vihognak és fényképezik az eseményeket és egymást hogy ők mekkora hősök, esetleg zászlót lobogtatnak. Persze nincsenek túl sokan, ez egy kis utca, ahova a körútről (ahol az igazi nagy balhé van) tereltek egy része szakadt csak oda. Sík idegek vagytok elvégre alig maroknyian vagytok, legszívesebben otthon néznétek a tévét, kurvára nincsen kedvetek ehhez az egészhez hiszen anyagilag sem fogtok ebből meggazdagodni, ellenben mindig megvan annak az esélye hogy egyszercsak egy "eltévedt" kő jól fejbenyom. Pláne akkor ha valakit a hátatok mögé engedtek, elvégre a hős magyar forradalmár leginkább akkor harcrakész amikor elegendő távolsága van a menekülésre (értsd : nem valószínű hogy el tud dobni addig, de ha a sor megindul felé akkor szinte garantáltan el tud futni) vagy pedig a célszemélyek nem látják, és sunyiban meg lehet oldani.
megkapjátok a parancsot : tereljétek a népet az utcából x irányba.
Ekkor jön egy (1) kis köcsög (bocsánat, helyesen : "a jogaival élő békésen demonstráló magyar állampolgár") aki beáll elétek felemelt kézzel. Mit tesztek? Utasítást kaptatok, terelnetek kell, de nem engedhettek a hátatok mögé SENKIT. Tehát amíg el nem megy előletek, addig nem tudtok tovább nyomulni.

Mit lehet ilyenkor tenni? Papíron nagyon szépen hangzik hogy udvariasan fel kell szólítani az illetőt a távozásra, azonban a gyakorlatban megnézem azt aki hasonló helyzetben képes ilyesmire figyelni. Ez itt a konkrét esetnél maradva úgy valósult meg hogy azt kiáltották az illetőnek hogy "menjél innen", illetve hogy "menjél haza". Mire az illető elkezdte adni a hülyegyereket hogy "Miért menjek haza? Én csak álldogálok itt, nem csinálok semmi rosszat."

Jelentkezzen az aki ebben a feszült helyzetben nem úgy reagált volna többszöri (haszontalan) felszólítás (még ha nem is tanpéldaszerűen elmondott) után, hogy gumibottal ráver kettőt az illetőre. Itt nem ez történt (minden elismerésem azoknak a rendőröknek akik itt voltak hogy végülis bírták idegekkel anélkül hogy jól megverték volna!), addig mondták neki hogy menjen haza (a végén már üvöltözve) amíg végül az illető is jobbnak látta lelépni.
Más kérdés hogy ez idő alatt ha nem olyan kevesen vannak a randalírozok (tehát ha az emberek 90%a nem a vihogással és a fényképezkedéssel van elfoglalva) akkor valószínűleg lazán szétszedhették volna az egész utcát (páran pl megpróbáltak felborítani egy kocsit de nem sikerült nekik mert kevesen voltak, utána meg ráöntöttek egy kukányi szemetet és meg akarták gyújtani, de a balfaszoknak nem sikerült az utolsó gyufájukkal sem a dolog O:D)


Persze van akire jól rávertek kettőt miután elkapták (és utána sírva mutogatott hogy őt most ártatlanul milyen súlyos rendőri brutalitás érte) és lehet siránkozni a parlamentben meg az euban hogy úristen, magyarországon annyi a demokráciának, kőkemény diktatúra van. Na de ezen csodálkozni?
Érdekes módon a többségnek nem verték (/verik) be a pofáját. Akiknek meg igen, azoknak meg lehet nézni alapban is a fejét. (tudom, nem szép dolog pusza külső alapján ítélni, de az általam a tévében látott szegény panaszkodó "ártatlan áldozatok" általában már ránézésre is kaphattak volnak fejenként két év felfüggesztettet, és átlagban nem néztem ki belőlük nyolc általánost...)

Persze biztos hogy voltak rendőri túlkapások és ezek ellen nagyon szigorúan fel kell (kellene...) lépni, azonban ez sem meglepő, annak a tudatában hogy a rendőri állomány elég jelentős része eleve alkalmatlan BÁRMIFÉLE rendőri tevékenységre, nem hogy ilyen kemény ideget próbáló feladatra.
Viszont... ÁLTALÁBAN valószínűleg az kap a pofájára, aki a legelső sorokban nyomul. Akinek van egy cseppnyi (hangsúlyozom : CSEPPNYI) esze is és semmi köze "az eseményekhez", az valószínűleg nem megy oda a rendőrökhöz hogy "kérek szépen egy jó nagy maflást, esetleg meg is rúgdoshatnának".
Aki meg odamegy, az meg is érdemli amit kap.

Nekem legalábbis ez a véleményem...

Opus Dei 2006.10.30. 21:53:45

jol csináljátok, mint a fönökeitek a maszopban, jo kis összemosás ez, érdekes modon a gyujtogatok meg a vandálokat több mint egy honap alatt nem sikerült összeszedni és dutyiba tenni. De idös békés emberekre, babakocsis anyukákra, lovas attakot nyomni meg könnygázgránátot az meg nagyon jol megy, aztán meg idejösztök és nyomjátok hogy mi a demokrácia meg hasonlok:)

Megdobbent 2006.10.30. 23:13:05

Bortonbe vele. Mi a fasznak kell beavatkozni a rendorseg dolgaba. Normalis ember azt hallja "hagyja el...", akkor elhagyja, mert nem azert van a vilagon, hogy provokaljon, verekedjen, gyujtogassaon, torvenyt sertsen. Hanem, hogy dolgozzon, pacifistan eljen, es ne lassa mas szemeben a szalkat, ha gernda van az oveben. De hangsulyozom: iskolat jart, dolgozni tudo, es akaro emberrol beszelek, nem hitvany senkirol.

Megdobbent 2006.10.30. 23:14:59

"De idös békés emberekre, babakocsis anyukákra"...

Naigen, idos, bekes emberek leginkabb keso ejszaka szoktak rendorre tamadozni, es tenyleg egy babakocsis anyukanak is pont egy zavargo tomegben a helye, ugy szep a szuloi szeretet es felelossegteljes anyasag. Bravo.

malacful 2006.10.30. 23:19:45

traz es mindenki: egyszeruen brutalis, ahogy a rendoroket veditek. HAT PONT AZERT O A RENDOR, hogy a gyakorlatban is azt valositsa meg, amit elmeletben is elvarunk tole. Hogy lehet, ilyen ketszinu, diktatura-parti mercevel merni a rendort. "Mit lehet ilyenkor tenni?"???? Ez vicc? Hat akkor a pilota is zuhanjon le nyugodtan 300 emberrel, mert felhos az eg. Epp az a lenyeg, hogy kizarolag az o kezeben lehet gumibot es pisztoly, ne mergeben, idegessegeben hasznalja, hanem a mi vedelmunkben!!!!
Lehet legitimme tenni a rendorseg mint a Gyurcsany diktatura elnyomasanak eszkozet, (nem vagyok Fideszes) aztan ne csodalkozzatok, ha par even belul Szerbiat, Belorusziat elozi az orszag a belso savban az aldemokracio versenyeben! A rendori tulkapasok elkenese, sot elfogadasa ennek egyik lepcsoje. Magunknak assuk a vermet ezzel a megalkuvo hozzaallassal.

kovácske 2006.10.30. 23:37:49

most nem szeretnék többet beszélni a zavargókról, mert a munkájukat (jól, vagy hibákkal végző) rendőrökkel egy napon sem lehet a ködobálókat emliteni.
azt viszont még a legenyhébb esetben esetben is elfogadhatatlannak tartom, ha a rendőrségi eljárás során bekövetkező rendőri hibákat elkenik, vagy letagadják és "a szervezet belső ügyeként" "mi kutyánk kölyke" reflex szerint intézik. az is a jogállam ismérve, hogy a hatóság az irott jogszabályok szerint jár el, az számonkérhető és persze az az irott jog is lehetőleg tartalmazzon egyértelmű útmutatást minden helyzetre, ne lehessen izlés szerint magyarázni. ez a rendőrök és a "normális társadalom" érdeke egyaránt. jogalkotók, munkára!

ps: annál, ha akár csak egy nem zavargó, nem kétszinűen "békéstüntető", hanem tényleg csak a villamosmegállóban álló ártatlan járókelőt is megvernek, csak az elszomoritóbb, ha nem lépnek fel a törvényben leirtak által biztositott MAXIMÁLIS szigorral a kődobáló, romboló, felszólitásra nem hazamenő, közveszélyes viselkedést tanusitókkal szemben.
mert noha nem tudom pontosan, mit lehet ténynek elfogadni a sok hirből, ilyen, elmaradt, vagy határozatlan intézkedésről is hallani az utóbbi időben.

Lhotse 2006.10.31. 07:50:10

2006. november 24-én hajnali fél 1 körül elindultunk hazafelé a Ferenciek teréről, mert akkor már többektől hallottuk, hogy az Erzsébet-hídon át hamarosan rendőrök jönnek. Elindultunk a rakparton, úgy terveztük, hogy a Szabadság-hídon keresztül megyünk a Gellért tér irányába.

Hátranézve láttuk, hogy az Erzsébet-hídon nagyon sok rendőr sorakozik és a Ferenciek tér irányába lőnek. Talán már a rakpart felénél lehettünk amikor megláttuk, hogy a rendőrök felénk is megindultak a híd irányából, illetve a kis utcákból. Még ekkor sem kezdtünk el futni csak amikor már pár méterre voltak tőlünk, hisz félelmetes volt a sorbarendeződött, futólépésben közeledő rendőrök látványa. Lefutottunk a Duna-part irányába, ahol lementünk a lépcsőn a Dunához. Egy fiú figyelmeztetett, hogy menjünk föl, mert egy rendőr közeledik lent, amikor felértünk, megálltunk és ekkor körbevettek minket a rendőrök. Előtte nem hallottuk, hogy a közeledő rendőrök figyelmeztettek volna, hogy mindenki hagyja el a területet, ahogy azt kellett volna tenniük. A rendőr ordította: „Mindenki hasra, hátratett kézzel!” majd megbilincseltek. Fél szemmel láttuk, hogy a mellettünk fekvő fiúval ordibálnak, és rúgják a fejét, majd gázsprayt fújtak az arcába, ezután mindannyiunk arcába kb. 5 cm közelségből lefújtak. Kicsit később meghallottam egy ismerős hangot, a barátnőm -aki egyben szemtanúnk- M. J. odarohant hozzánk, mivel látott minket fekve a földön, s próbált segíteni rajtunk, elmondta, hogy nem csináltunk semmit és ártatlan fiatalok vagyunk. Később mesélte, hogy ő egy fiúval ment mögöttünk, megállították őket, megnézték a tenyerüket, mivel a fiúnak piszkos volt, ledöntötték a földre, és elkezdték ütlegelni. Barátnőmet elengedték, mivel állapotosnak nézték (bő pulóvert viselt). Amikor odaért hozzánk, megint megnézték a tenyerét, s elzavarták. Minket felültettek, s amikor meglátták a kokárdámat, az egyik rendőr elkezdett cinikusan ordítani, hogy „most nem március 15-e van, és amióta az a hülye Orbán minden szirszarra kitűzi magára a kokárdát, azóta ti is”. Három rendőr állt velünk szemben, a másik rendőr pedig azzal vádolt minket, hogy meg akartuk ölni a tankjainkkal, hogy soha többé ne láthassa a gyerekét, és több rendőrtársuk miattunk súlyosan megsérült. Kirángatták az irataimat a táskámból, és mikor meglátták hol dolgozom, megfenyegettek, hogy nem lesz itt többet munkám. Az a rendőr, amelyik felvette az adatainkat, s mögöttünk állt, nem hordott maszkot, s ő volt az egyedüli, aki emberi hangon beszélt velünk, s el is akart minket engedni, de maszkos társa nem hagyta. Egyébként egyik rendőrön sem volt azonosító jel, s a többieken mind maszk volt.

Ezután a rabszállítóhoz vittek, kikapcsoltatták a telefonunkat, egy kamerába be kellett mondani az adatainkat és beültettek. Nyolcan ültünk a rabszállítóban, a mellettünk levő két fiúnak annyira megszorították a műanyag drótot, hogy nem érezték az ujjaikat egyáltalán. Bevittek minket a Gyorskocsi utcába, ahol körülbelül fél órát ültünk még a rabszállítóban. Rajtunk kívül mindenkit megvertek, amit részben már ott fekve is láttunk, de a rabszállítóban a többiek ezt meg is erősítették. Ezek a fiatalok egyetemisták voltak, akik rakparton ültek, és a rendőrök lerohanták őket. A lány táskáját bedobták a Dunába, többször lekurvázták, a fejét a korláthoz vágták, a fogából egy darab le is tört, a barátjának levették a cipőjét és megtaposták a lábát, ami addigra teljesen fel is dagadt. A másik fiúnak pedig meglőtték gumilövedékkel az arcát.

Amikor bevittek a cellába, még csak egy hölgy volt benn, akit a Deák téren kaptak el fél 5-kor. A bűne annyi volt, hogy a Deák téri metróval akart menni unokájához. Onnan kizavartak mindenkit, és könnygázt lőttek ki, elkezdte lökdösni a rendőr, és mivel rászólt, hogy ne beszéljen vele így, bilincsbe verték és bevitték, őt ki sem hallgatták, hanem hozták rögtön a jegyzőkönyvet, hogy 72 óra zárkát kap. Később megtelt a cella. Egy 17 éves lányt is behoztak, aki a szüleitől szakadt el. Őt is többször lekurvázták, és egy paprika gázzal befújták arcát és kezét. A cellában a lány több mint egy órán át kérte a rendőröket, hogy segítsenek, mert iszonyatosan ég a keze, ekkor már mozgatni sem tudta az ujjait. Végül egy fájdalomcsillapítót adtak neki. Még egy lányt hoztak, aki az Astoriai ünnepség után barátaival ment el sörözni, és hazafele tartott, amikor a szállodasoron elkapták a rakparton.

A kihallgatásra utolsóként vittek, 24-én, kb. 10 órakor. Kihallgatásom után tudtam csak meg, hogy van ügyvédem, s csak ekkor beszélhettem vele, mivel nem szóltak neki, pedig már hajnali 4 órakor bejelentkezett a rendőrségen, s kérte, hogy a kihallgatásomon részt vehessen. Ezután még több mint 1 órát várattak, mire kiszabadulhattam. Egyikünk hozzátartozóját sem értesítették a rendőrök, pedig a cella ajtajára ki volt írva, hogy behozatalt követően 2 órán belül értesíteni kell a hozzátartozókat. Szabadulásomkor a jegyzőkönyvem egyik példányát kértem, amit kötelességük lett volna átadni, de sem nekem, sem ügyvédemnek nem adták oda.

Kettőnket amíg együtt voltunk testileg nem bántalmaztak, bár a bilincs helye még fáj, de lelkileg megviseltek a történtek.


A veszélyes garázdák...

Regina 2006.10.31. 10:16:29

Lhotse:
Természetesen azt feltételezem, hogy amit elmondtál az igaz. Remélem, ügyvédedet nem Grespiknek hívják... Valóban nem kell automatikusan példányt kapnod a jegyzőkönyvből, azt utólag is kérhetsz oldalanként 100 forintos illetékbélyegért. A Határozatból kell példányt kapnod! Nem írtad, hogy a jegyzőkönyvet elolvastad-e és oldalanként aláírtad-e? Én buta, tudatlan fejjel mindent aláírtam. Annyi eszem volt azért, hogy amit hamisan vett fel a kihallgatóm, azt kijavíttattam vele, de az eredeti hamis szöveget nem törölte. A bíró ezt úgy kommentálta, hogy megváltoztattam a vallomásomat. Ma már tudom, hogy nem szabad aláírni... Ha rám hallgatsz, akkor nem a Fideszhez szaladsz statisztikát javítani, hanem jogi képviselővel együtt a helyi ügyészségre mentek feljelentést tenni minél hamarabb és elmondjátok mindazt, amit itt elmondtál. Ha nem akarnak meghallgatni, akkor írásban teszel feljelentést és azt is beleírod, hogy nem akartak meghallgatni az ügyészségen. És ne felejts el kártérítést kérni az elszenvedett szenvedésért és megrongált holmidért. (Ruha, karóra, véres zsebkendő stb)
Én addig a rendőr pártján vagyok, amíg a rendet akarja helyreállítani, fenntartani. Nem tartozik ebbe az események utáni többlet intézkedés. Horribile dictu kegyetlenkedés. A randalírozókat, rongálókat, rendőrrel kekeckedőket kell szétoszlatni, felelősségre vonni. A békés emberek sétálhassanak nyugodtan, autóikat az utcán tudhassák biztonságban stb.
Elítélem azt a rendőrt - és nemcsak rendőrt - (nem rendőri magatartást) aki fekvő emberbe belerúg!

Regina 2006.10.31. 10:20:17

Lhotse:
Ne feledd: A bilincs használatért is kérj kártérítést. Csináltass látleletet az orvosi ügyeleten! A bilincselésről a rendőrnek jelentést kellett írnia! Utólag tanúkkal is igazolható a bilincselés ténye.

Lhotse 2006.10.31. 10:27:51

Regina: köszi, de az ügyvédet hívják Lhotse-nak. :)

Lhotse 2006.10.31. 10:28:36

Feljelentést megtettük, de nincsenek illúzióim... :(

Opus Dei 2006.10.31. 12:56:47

"Naigen, idos, bekes emberek leginkabb keso ejszaka szoktak rendorre tamadozni, es tenyleg egy babakocsis anyukanak is pont egy zavargo tomegben a helye, ugy szep a szuloi szeretet es felelossegteljes anyasag. Bravo." gratulálok, hazudsz, és összemosod a dolgokat, a lovas attakot közvetlenül a fidesz gyülés után vetették be, a hazafelé indulo résztvevökre, babakocsis anyuka nem támadt rendörre és nem volt zavargo tömegben te kis hanta gépezet.

Virág et. 2006.10.31. 13:20:48

Opus Dei

"a lovas attakot közvetlenül a fidesz gyülés után vetették be"

Én nem így emlékszem. Az index alapján 19:00 körül értek az Astoriához a rendőrök. Ekkor már sötét volt. A lovas attakról készült képek, mind nappali fényben készültek.
Tudtommal a Deák tér környékén volt lovas attak. Az Astoriánál már csak gyalogosok voltak a vízágyú mellett. Talán a híd volt az egyetlen kivétel.

Opus Dei 2006.10.31. 14:28:38

Virág: személyesen voltam ott, és éppen sikerütl elugranom a lovak elöl, aztán persze nyakon is locsoltak valami jo fajta anyaggal (ruhát nem festett) végül a dob utcán sikerült el menekülnöm. A teljes eseményeket ismertetem (persze csak azokat amiben jelen voltam). Délután folyamán még a fideszgyülés elött, az egyik barátommal beugrottam a bajcsin egy kávézoba (szembe az operával, utcára volt kitéve pár szék ott foglaltunk helyet, jo idö volt) ittunk egy kávét és bezsélgettünk, aztán megjelent egy többszáz fös tömeg (max 1500 fö), akik a deáktól jöttek és mentek a nyugati irányába (opera mellet kb két tucat rendör állt) kb 15-30 perccel késöbb egy pár ezres tömeg (szerintem max 4-5 ezer fö) megjelent szintén a deák irányábol és ment a nyugati felé a bajcsin, ekkora az operánál lévö kb két tucat rendör gyorsan keregetet oldott(a hercegprimás felé) pár simaszkos az élen haladok közül megprobált utánuk menni, de a tömegböl ezt páran megakadályozták. kb a podmaniczky utca magasságában járhattak amikor robbanások (könnygázgránát) hallotunk, gyorsan fizettünk (persze nem hozták tul gyorsan a számlát) aztán miután fizettünk és elkezdtünk fölállni, pár gránát csapodott a közelünkbe, sietösen az andrássy felé távoztunk (a mellékutcákba nem igazán volt kedvünk menni mivel a szeptemberi akciok idején ott verték össze az embereket), a bajcsirol kijutottunk az andrássyra, közben a tömeget a deákhoz nyomták, ezek után az andrássyn lévö pár tucat ember irányába gránátokat löttek ki , gyorsan az egyik mellékutcába távoztunk a király utca felé, és a károly körutra kijutva az astoria irányába mentünk kb a zsinagoga magasságát értük el ott már állt a fideszestömeg. tul sokat ott a beszédekböl hallani nem lehetett, aztán viktor elmondta a beszédét még ment valami tinglitangli zene vagy miacsoda, és az emberek elindultak a deák felé, (babakocsis anyukák, idös emberek, fiatalok, öltönyösök stb stb) én kb a madách térnél voltam amikor nagy sebességel elkezdett áramli a tömeg vissza, (majdnem elsodortak) akkor láttam hogy a fejem felett rendörök vannak (ök voltak a lovasok) gyorsan oldalra futottam és menekültem( persze összezsufolodtak az emberek, egymás lábait tapostuk, közben a locsolo auto meglocsolt minket. dob utcán meg kimentem és szépen a küruton visszasétáltam a nyugati környékén hagyott automhoz, és haza.

Virág et. 2006.10.31. 14:32:03

Opus Dei

OK. De én láttam képeket a Deáknál is lovasrohamról. Nem lehet, hogy ott is volt ilyen? Én csak a tv-ben követtem, persze.

Opus Dei 2006.10.31. 14:39:29

Nem tudom, lehet hogy volt, én amit átéltem az károly köruton volt, a deák és a zsinagoga között.

jOKe 2006.10.31. 15:19:23

Opus Dei, idáig csak te minősítettél másokat.. Nos, azt hiszem ez a fajta viselkedés nem épp az a dolog, amit bárkivel szemben is megengednék magamnak.
Viszont, ha te az operánál voltál és a tömeg fel le rohangált, akkor eléggé érdekes lehetett a helyzet, én simán le tudtam menni a metróba, te miért nem ? vagy talán egész más céllal nem is mentél le? Valahol sántít a történeted, de ott nagyon...

De vissza az eredeti témához: kevés kivétellel, de mindenki megérdemli azt amit kapott, vagy kap éppenséggel azért amit tett.

És legyen itt egy örökzöld mondás a végére:
Bárány nélkül nincs áldozat.

üdv.

tónibá 2006.10.31. 15:44:21

Akkor én is hadd meséljem el a hugival történteket. Hugocskám a Madáchban játszik, és mivel az ezt megelőző, szeptemberi attakba is belefutott hazafelé tartva a Blahán, ezért ahogy hazértem a Fidesz nagygyűlésről (én a Kálvin felé távoztam), és láttam a TV-ben, hogy mi van a Blahán, hagytam neki üzenetet, nehogy a körúton induljon haza a Mester utcába, inkább fogjon taxit és vitesse haza magát. Másnap meséli hugi, hogy mi történt. Fogtak egy taxit a barátnőjével, ki is kerülték a Blahát, de útközben meggondolták magukat és kiszálltak a Stexnél, a Baross Nagykörút sarkán, kajálni. A vacsit elfogyasztották, ippeg a számlát kérték, amint látják az ablakból a rendőrsorfalat a Baross utcai villamos megállónál (a Blahán történt oszlatás után érhettek oda). Egyszer csak megjelennek a rohamrendőrök a Stexben is, fenyegetően mennek egy-két kört, mindenkit jól megnéznek aztán kimennek. Hugi meséli, hogy röviden tanakodnak mi tévők legyenek, a számla már kifizetve, sokáig ott maradni nem akarnak, ezért úgy döntenek, hogy kinéznek merre lehetne hazamenni. Ahogy kilépnek a Stex elé az ott ácsorgó rohamrendőr "Hova? Hova? kérdést intézi hozzájuk. Erre ők: "Haza a Mester utcába". Rendőr: "Inkább menjenek vissza a Stexbe, mert itt rendőri intézkedés van". Bár a sorfallal szemben a hugiék nem látnak senkit (kivel szemben intézkednek?), azért viszafordulnak a Stexbe. A Sex ajtaját azonban a tulaj az orruk előtt kulcsolja be (megjegyzem még nincs záróra, a Stex tele, gondolom a tulaj megijedt). Kopogtatnak, az üvegen keresztül kommunikálnak, hogy ugyan engedje már őket vissza, de a tulaj nem nyitja ki az ajtót. Erre visszafordulnak a rendőrhöz, aki mellesleg mindezt végignézte, hogy most mi legyen?? Az azt mondja, hogy menjenek a Mária utcán, a körúttal párhuzamosan. Jó, elindulnak a Baroson a Mária utca felé (kb. 50 m), már majdnem odaérnek amint kifordul 2 srác a Máriából és mondja nekik, hogy arra ne menjenek mert az Üllőinél is rendőrök vannak. Amint tanakodnak, hogy most akkor merre, egyszer csak észreveszik, hogy a Nagykörútról trappol feléjük egy csoport rohamrendőr. Kb. 2-3 másodperc alatt realizálják a hugiék, hogy ezek bizony feléjük futnak, a dermedségből az ébreszti fel őket, hogy ahogy közelednek, lehet hallani a kiáltozást, hogy asszongya: "Takaradjatok haza a kurva anyátokba!! Mit kerestek az utcán?!!!", stb. Ebben a pillanatban elkezdenek rohanni a hugiék, páni félelemben, be a Mária utcába. Ahogy befordulnak a Máriába pár kapualj után az egyik kinyílik (Isteni gondviselés), egy lány jönne ki ippeg rajta, pont belebotlanak, a lány hatalmas lélekjelenléttel berántja őket az udvarra, és becsukja a kaput. Pár másodperc múlva rendőr attak a kapun, ordibálás, döngetés. Ezek benn, öten ott remegnek az udvaron, hogy csak bírja az kapu. Bírja... Később (hugi nem tudja hány perc, óra), kikukkantanak és lopakodva elindulnak haza.

Hát ennyi röviden, a csőcselék és a bátor rendőrség esete.

malacful 2006.10.31. 16:18:12

jOKe: remelem te is megkapod azt amit erdemelsz! Ezzel a cinikus hozzaallassal, ha rajtam mulna nem sokat. Az itt leirtakat olvasva ez bizony a feltuzelt es porazrol lecsatolt mindenkit megfelemlito es akit-er-ut-bilincsbe-ver rendorok tortenete.
A rendoroket kulonben sem nehez feltuzelni, felejtsuk mar el a gondoskodo, artatlan rendorseg illuziojat. Azt a tevhitet es hazugsagot is szeretnem eloszlatni, amit van bor az "oldalan
a Nepszabadsagnak, Babarczy Eszternek a Fidesz szemere vetni, hogy belekuldte a nepet a vandalokba, hogy nagyobb legyen a balhe. Tobb rokonom, ismerosom a sajat fulevel hallotta az Astorianal amint Philip figyelmeztett mindenkit, hogy a Deak ter fele ne menjenek. Kivetelesen itt kar a Fideszre kenni barmit, lehet sok mindent rajuk huzni, de ez egyedul Gyurcsany Ferenc es bandaja muve volt.

Opus Dei 2006.10.31. 16:34:55

jOKe, miröl beszélsz? folyamatosan csináljátok a minösitgetést és az összemosást.

Egy hülyeséget irtam, nem az operával szemben hanem a bazilikával szemben ültem. különben meg semmilyne metroba nem akartam lemenni, egyrészt kávéztam, továbbá meg a fidesz gyülésre mentem, az különben hogy a bajcsin miért oszlattak azt nem tudom, lehet megvolt az oka, nem ez a lényeg, hanem amit közvetlenül a fideszgyülés után csináltak!!! mondjuk azt sem értem, hogy akik felvonulgatnak azokat miért kell szétverni, és a gyujtogatokat és az autoborogatokat meg szabadlábon hagyni.

okostojás 2006.10.31. 16:37:26

tónibá: "Hugi meséli, hogy röviden tanakodnak mi tévők legyenek, a számla már kifizetve, sokáig ott maradni nem akarnak"

Baj lett volna, ha isznak még egy kávét?

lizzi 2006.10.31. 16:48:42

Na ha már mesedélutánt tartunk:
Történetesen olyan munkahelyen dolgozom ahol 23-a ugyanolyan munkanap mint a többi.Hatkor vége a munkaidönek, indulnék haza a Király utcában lévö irodából a Nyugati felé. Mondanom se kell hogy a környék az adott pillanatban nem volt éppen a legbékésebbnek mondható.
Ùgy döntöttem, a meglehetösen bizonytalan villamosközlekedés és a még bizonytalanabb pályaudvari helyzet miatt inkább az alternatív 70-es troli (illetve pótlóbusz, mert hát miért is akar valaki pont aznap trolival közlekedni), 30-as buszt választom.
Miután 23!!! percig hiába vártam pótlóbuszt elindultam gyalog a Hösök tere felé. Még 20 perc! Ott megvárni a 30-ast 15 perc+hazaérni 15 perc!
Lehet hogy nagyon önzö vagyok de akkor messzemenöen nem érdekelt hogy ki miért van az utcán, én egyik félhez sem éreztem közel magam. Viszont nem kicsit voltam mérges hogy egy rakás idióta miatt(akár rendör, akár tüntetö) az egyébként 25! perces hazautam több mint 1 óráig tartott.

tónibá 2006.10.31. 16:56:43

okostojás: ezt én is megkérdeztem a hugitól. Azt mondta hulla fáradtak voltak, és nem akartak a Stexben ülni még ki tudja mennyi időt. Aztán , ahogy leírtam vissza mentek volna, de már nem tudtak.

Lhotse 2006.10.31. 17:07:41

Szolgálunk (a hatalmat) és félemlítünk (népet).

Lhotse 2006.10.31. 17:08:24

Ma hallotam: Magyarországon szólásszabadság van. Szólás utáni szabadság nincs. :(

okostojás 2006.10.31. 17:21:00

tónibá: Hát a Stex se a segítőkészségről lesz híres, úgy látom.

Lhotse 2006.10.31. 17:33:08

Megértem őket... A Magyar étteremben törtek-zúztak (végtagot-fejet) a rend bátor őrei. Még a szomszéd csehó pultosát is megagyalták, hiába bizonygatta szegény, hogy dolgozik...

A Marriott szállóból kilépő külföldi bekísért néhány embert a mosdóba, hogy lemoshassák a sray-t. Mikor kikísérte őket, a szálló is bezárt, és a külföldi is kapott...

Ez utóbbi nem ellenőrzött info.

efi99 2006.10.31. 18:32:11

Ki is kezdte az egészet? És miért is? Mert azt maguk se tudják?

efi99 2006.10.31. 21:25:33

Ejnye-bejnye. 1 áldozattal már kevesebb:
index.hu/politika/belfold/1030jzst/
Csúnya dolog ám hazudozni.

Opus Dei 2006.10.31. 21:36:40

efi99! mindjárt bebizonyitod itten, hogy a rendörök csak simogattak, ügyes ravasz gyerek vagy te.

efi99 2006.10.31. 21:57:15

Nem tudok róla, hogy én írtam volna a cikket. Esetleg, ha szíveskednél az általánosítás helyett a konkrét cikkre reagálni, ha már egyszer.

Opus Dei 2006.10.31. 22:05:08

efi99!

nem értem mi a problémád? van egy eset ahol az illetékes ember finoman szolva is eltulozta az öt ért sérelmeket, persze a rendöröknek ettöl függetlnül talán nem kéne rugdosodnia, bár nem értem mire akarsz kilyukadni ezzel a cikkel? az mondjuk érdekes hogy ez egy hét után derült ki az index stábjának.

efi99 2006.10.31. 22:16:25

Valahogy nem nagyon tetszik, mikor ha volt 99 jogos ütés meg egy nem jogos (mert volt), akkor ezt egyesek 50-50-nek állítják be, esetleg merjük nagyot álmodni felkiáltással 0-100-nak. Hiányolom továbbá afölötti sajnálkozásodat, hogy a beazonosítható vandálokat nem sittelik le 2 évre.

malacful 2006.10.31. 22:25:02

efi99: menjel vissza olvassal inkabb Gyurcsany blogot. A te mondanivalodat, mar elmondtak sokszor. Leirom helyetted: Eljen a Rendorseg, Eljen, Eljen.
De ha nem ertened: rendbontok mindig vannak. A rendor nem a rendbontokhoz merendo, azt ugy hivjak, hogy kocsmai verekedes. Ott erdekes, hogy ki kezdte. Itt nem. Az elv a lenyeg, az hogy a rendor 100-bol 20 vagy 50 artatlant vert-e meg, lenyegtelen. (Nem nekik persze)

efi99 2006.10.31. 22:33:40

Én meg úgy gyanítom, van itt még jónéhány nagy fantáziájú áldozat. Mást ne mondjak, ártatalan, munkából hazaigyekvő, éppen arra jártam-oszt jól megvertek emberek szinte mind jobbos szimpatizánsok, nahát-nahát. Nem is győznek a fidesznél panaszkodni!

Opus Dei 2006.11.01. 00:42:53

na, én meg rohadt kíváncsi lennék arra, amikor arany efi99-t a rendőrök megverik, mert pont arrajárt, hirtelen hova szaladna panaszkodni? maszophoz vagy a szadeszhez?:)

malacful 2006.11.01. 00:48:29

efi99: engem nagyon nem erdekel, hogy ki hogy tuloz. Es a jobb, es a baloldal se. Az viszont igen, hogy a rendorok ne verjenek/verhessenek artatlanokat. Hidd el egy csapasra megvaltozik az ember kozerzete, (akarcsak 1989 elott) ha ki vagy teve a rezsim szeszelyenek, aminek a vegrehajtoja egy kiehezett rendorseg.

efi99 2006.11.01. 11:17:01

Opus Dei
Na látod ez a(z egyik) különbség köztem és a tüntetők között. Eszembe nem jutni pont arra járni. Egyáltalán semmilyen tüntetésre nem szokásom járni. Ebből kifolyólag - milyen érdekes - velem ez nem is szokott előfordulni.

nahát 2006.11.01. 11:48:26

efi99, ugy latom hianyoztam neked :)
"nahát-nahát"
Szemelyes erintettseg :) okan hozzaszolok. Azt irod: "Mást ne mondjak, ártatalan, munkából hazaigyekvő, éppen arra jártam-oszt jól megvertek emberek" Honnan tudod, hogy nem igy van? Arrafele nem mehetnek haza? Ott nem lakik senki? Te miert nem arra laksz? :)

efi99 2006.11.01. 12:03:11

A mondatom folytatása meg ugye ez volt:" /ők/...szinte mind jobbos szimpatizánsok.
Nekem ez volt furcsa, nem az, hogy valaki hazamegy munkából. Kilóg a lóláb. Túl nagy a közös halmaz (hazamegy éppen-megverik-és pont véletlenül jobbos, érted ugye, lehet, hogy mégis mást is csinált a békés hazamenetelen kívül) Mellesleg olvastam már olyan nevetséges védekezéseket, hogy éppen hazament és véletlenül 40 cm pengehosszúságú kés is volt nála stb.

nahát 2006.11.01. 12:15:31

En nem olvastam sehol, hogy ok szinte mind jobbosok lettek volna. Olvastam olyant, hogy a fidesz-nagygyulesen voltak, es nem ertik, miert kellett belenyomni a tomeget az unneplokbe, aztan a bekes unnepelgetoket megverni (ezt en is kerdem). De olvastam olyant is, hogy hazafele ment, szerencsetlen arra lakik, nem fog senki kedveert elkoltozni mas reszere az orszagnak (bar ezek utan lehet, hogy meggondolja). efi99 az ervelesed egyoldalu, nagyon mszpszagu. Csak azt latod, amit latni akarsz, a tobbi informacio teged nem erdekel. Ez ismeros a nagypolitikabol.

efi99 2006.11.01. 14:15:09

Ne akard egybemosni a kettőt. A fidesz nagygyűlés kb fél 6-ig tartott. Az Astoriánál az oszlatás fél 8-kor kezdődött. Aki ennyi idő alatt nem takarodott el, az nem is akart. Mellesleg kb 1500 emberről beszélgetünk, nem pedig az ünneplő (?) fidesz-tömegről. Az érvelésed egyoldalú, nagyon fidesz-szagú. Szeretnéd úgy feltüntetni, mintha az előre bejelentett demonstrációt verték volna szét, nem pedig az előre be nem jelentettet, amit egyébként kötelező is.

nahát 2006.11.01. 14:43:36

efi99, a fidesz-nagygyules egeszen pontosan 17:51-ig tartott. Az oszlatas meg 18:01-kor kezdodott. Maskor nezz utana az adatoknak, mielott hulyesegekt irkalsz be. Meg a rendorseg is ezt adta meg, bar ok a fideszgyules vegenek 17:46-ot jelolik meg :)

mulder 2006.11.01. 16:33:44

Az a legszomorúbb, hogy mindenki a másikra mutogat. Annak is igaza van, aki azt mondja, hogy otthon marad és nem verik meg, de persze olyanok is vannak, akik békés szándékkal (hazamenés, kocsmázás, stb) jártak arra és megverték őket. Sajnos igaz az a már idézett mondás, hogy aki korpa közé keveredik, azt megeszik a disznók. Nem a rendőröket védem, de nem minden esetben tudnak különbséget tenni a járókelők és a randalírozók között. Szerintem nem csak gyurcsánynak, hanem az egész jelenlegi politikai elitnek Orbánostul, Kunczéstul, ésatöbbistül takarodnia kéne. ugyanúgy benne van mind abban, hogy "kiürült" az államkassza és a jelenlegi helyzetet egymásra licitálva turbózzák fel. ennyi...

okostojás 2006.11.01. 17:29:45

Ja! És ezen a listán levelezők meg beülnének a parlamentbe és ott tovább vitatkoznának, de már pénzért. Csak kérdés, hogy azok akik Orbánra, Gyurcsányra meg Kunczéra szavaztak mit szólnának hozzá. Persze csak ha ragaszkodnánk a demokráciához:)

malacful 2006.11.01. 18:19:02

Szerintem nem az a kerdes, hogy volt-e aki tulzott a sebesuleseivel kapcsolatban, vagy kitalalta-e, hogy megvertek. Biztos volt. Az sem kerdes, hogy lepte-e tul rendor a sajat hataskoret, sertett-e torvenyt. Biztos tullepte, dolgozik, hibat kovet el, nap mint nap. A kerdes az az, hogy felsobb utasitasra vert-e artatlanokat, ment ki azonosito nelkul, szitotta, mint inkabb csillapitotta a vandalokat es jarokeloket. Az birosag felsobb utasitasra sittelt-e le 200-bol 170-et. Szerintem, az alapjan amit en eddig a kormany es miniszteriumok munkajabol lattam, IGEN, Gyurcsany VeresKez Feri ukaszba adatta a megbilincseltek foldon vereset. Ettol serul a demokracio.
(Az sem kerdes, hogy Fidesz vagy MSZP, gyakorlatilag csak a valasztok fele adjak el, hogy elegedetlenek a masikkal, a valosagban olyanok mint ket kisvarosi ugyved, a targyalson uvoltoznek egymassal, aztan este egyutt kartyaznak, palinkaznak, es jol felverik a dijaikat)

Terapeuta 2006.11.04. 09:53:39

Én nem három napot, hanem annyit adtam volna neki, hogy többet kedve se legyen a rendőrökkel szarakodni. Az ott élőknek nincs joguk ? Akik haza szeretnének menni, de nem tudnak a békés, símaszkos forradalmároktól (sicc), azokkal mi lesz ?

Rötyög itt mindenki rendőrállamról...ugyan...rendőrállamban az ilyen elképzelhetetlen lett volna...

alkopop 2006.11.04. 13:23:33

Utoljára a "rendőrállam" szót egy punk együttestől hallottam. Hol van rendőrállam??? Miért hiszi azt mindenki, hogy a demokráciában nincsenek utcai harcok? Amikor meséltem a fejleményeket egy francia kolleganőmnek, ő csak röhögve annyit mondott, hogy ez náluk havonta történik. Sajnálatos, hogy megvertek olyanokat is, akik nem vettek részt a randalírozásban, de azt nem sajnálom, aki símaszkban, gyáva féregként köveket dobált és gyújtogatott.

Opus Dei 2006.11.06. 14:31:53

naja meg a simaszkban, azonositoszám nélkül(tehát tudatosan előre megfontolva megtervezve az állati kegyetlenkedéseiket) válogatás nélkül lövöldözö, kardlapozo, magatehetetlen embereket a földön rugdoso ugy nevezett rendöröket én se nagyon sajnálnám ha megkapnák mélto büntetésüket.

t 2006.11.06. 18:36:20

Opus, a "forradalmárok" is símaszkban (kendőben...), azonosítószám nélkül(tehát tudatosan előre megfontolva megtervezve az állati kegyetlenkedéseiket) voltak ott.

Malacfulnek meg annyit, hogy ugyanez a rendőrség megvolt akkor is amikor a fidesz volt hatalmon, tehát érvelésed szerint az orbán diktatúrának is legitim eszköze volt.
süti beállítások módosítása