Sógorom, a zugügyvéd

...and justice for all.

Ön is tud egy érdekes esetet? Írja meg a zugügyvédnek!

Hirdetés

Utolsó kommentek

Linkblog

Friss topikok

Utazási ajánlatok

Huligánkörözés téves azonosítás miatt

2006. szeptember 21. - zugügyvéd

Mit tehet az a körözött személy, akit ártatlanul keresnek a nyomozók egy térfigyelő kamerán történt téves azonosítás miatt? Legjobb esetben csak a munkahelyét veszíti el.

Tisztelt Zugügyvéd,

Anyámhoz vagyok bejelentve, de albérletben lakom. Az egész kedd estét otthon töltöttem, egyedül, tévét néztem. Tegnap két nyomozó érdeklődött utánam a munkahelyemen, előtte Anyámnál jártak. Állítólag valami térfigyelő kameráról azonosítottak, hogy részt vettem valamelyik utcai balhéban.

Korábban egy könnyű testi sértés és garázdaság sértettje voltam, aki megütött, szintén feljelentett, így egy időre gyanúsított lettem és akkor kerülhettem be a nyilvántartásba. A munkahelyemről felhívtak, hogy akár be se menjek dolgozni, nincs szükségük ilyen munkatársakra.

bemegyek a rendőrségre tisztázni magam, félek, hogy benn tartanak és esetleg megvernek. Ha kiderül, hogy ártatlanul zaklattak, de ennek ellenére kirúgnak munkahelyemről, kihez forduljak kártérítésért?

Üdv:
G.

13 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://zugugyved.blog.hu/api/trackback/id/tr5715068

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

stebe 2006.09.21. 14:34:25

Munkáltatót beperelni munkaviszony jogellenes megszüntetése miatt, rendőrségre elmenni, ha idéznek, különben elővezetnek.
Uff!

lifesucks · http://www.tirkehonolulu.hu 2006.09.21. 14:35:27

ez akkor kamu mintazallat

honnan tudta a munkahelyed?

nagyon gyenge

Sensei 2006.09.21. 14:45:34

Talán onnan, hogy a munkahelyén is keresték a rendőrök.
Fuss neki mégegyszer. ;)

elkúrtuk 2006.09.21. 15:02:01

jó de a fakabátok honnan tudták hogy hol dolgozik?

Vandor 2006.09.21. 15:04:09

Hmmm... Szerintem azért a tüntetések felvételeinek nézegetésekor a rendőrök nem nyálazzák át az összes fényképet a nyilvántartásban, hanem a focihuligánokra és az ismert problémás szélsőségesekre koncentrálnak. Nem vagy Fradi drukker véletlenül?

Rendőrségre ügyvéddel együtt kell menni és természetesen megnézni a felvételt.

A munkahelyre meg be kell menni, és elmagyarázni a történteket. Ha ezek után kirúgnak, akkor lehet menni a munkaügyi bíróságra és peren kívül megegyezni valami csinos kis összegben...

Vandor 2006.09.21. 15:06:30

Elkúrtuk: mondjuk az APEH biztos tudja, hacsak nem feketén dolgozik valahol.
A másik meg, hogy lehet több vaj van az ember füle mögött, mint az a korábbi "könnyű testi sértés és garázdaság sértettje voltam, aki megütött, szintén feljelentett, így egy időre gyanúsított lettem" dolog. Na ne máááár. LOL

Sensei 2006.09.21. 15:08:36

Nem értem, nem tudtok olvasni?
Ott van a cikkben, hogy az anyjánál voltak előbb, onnan mentek a munkahelyére. Talán az édesanyja mondta, hogy hol dolgozik.Nemde?

iloz 2006.09.21. 15:34:37

A dolog azért ennél sokkal egyszerűbb.
Van egy Munkaügyi Nyilvántartó Központ nevű intézmény, ott bárkinek a bejelentett munkahelyét meg lehet tudni. Én is számtalanszor csináltam már ilyet, pedig még rendőr sem vagyok. Mindössze egy jogerős bírósági végzés kell hozzá.
El tudom képzelni, hogy a nyomozóknak viszont közvetlen hozzáférése is lehet ilyen adatbázisokhoz.
Van aztán egy Országos Személyadat és Lakcímnyilvántartó nevű hely is, ott mindenféle finom személyes adatokat is meg lehet tudni, pl. anyja neve, születési adatok, stb. És oda is bárki besétálat egy bírósági papírral, de gondolom a rendőröknek ide is állandó belépésük (saját hozzáférésük) lehet.

A bankok kötelesek bejelenteni a bankszámlákat, a telefonszolgáltatók a telefonszámokat, stb, stb, ha a rendőrség vagy a bíróság úgy óhajtja...

hawty 2006.09.21. 16:46:56

ha ügye volt korábban, és rabosították is, valszeg megkérdezték, hogy hol dolgozik az adatok felvételénél
nem kötelező válaszolni

pimpim 2006.09.22. 00:38:41

Na mégis honnan tudta a rendőrség, hogy hol dolgozik? Nem azt írta, hogy az anyjánál járt előbb a fakabát...?

sajt · http://sajt.tumblr.com 2006.09.22. 18:59:26

Szerintem csak az van, hogy ott volt, azt most besz@rt. De lehet, hogy nem. Amíóta van, olvasom a Zugügyvédet, és azóta egy kicsit félek. Az a baj, hogy amikor valaki bekerül, rögtön ártatlan lesz, ő csak ott volt, lement párizsiért, nézelődött, belerugott egy sörösdobozba.
Amikor ütnek nem vagyok demokrata, akkor lemegyek arra szintre. Az aszfalt szintjére.

doki 2006.09.22. 19:44:46

Hát van olyan is, hogy valaki rossz időben rossz helyen van. Meg ahol vágják a fát ott hullik a forgács. Én még tudok hasonló elméltségeket.Azért el kell hinni, hogy könnyű bekerülni az igazságszolgáltatás( bocsánat jog szolgáltatás, hiszen az igazság egy filozófiai kategória) malomkövei közé.
Ez sajnos korunk egyik reális kockázata közé tartozik, mint pl. a parlagfű allergia.

MisTery 2006.10.06. 11:07:58

Engem ebben az egészben az bosszant legjobban, hogy a bíróság hirtelen nagyon fürge tud lenni. Bezzeg az én válóperem több mint 3 évig tartott és már 6. éve nem akar lerendeződni a vagyonmegosztásunk, minimum még 3-4 évnek nézek elébe...Évente két kitűzött per, felkészületlen bíróval, minden halasztva, majdcsak megegyezünk. Hol van itt a jogi esélyegyenlőség?
süti beállítások módosítása