Sógorom, a zugügyvéd

...and justice for all.

Ön is tud egy érdekes esetet? Írja meg a zugügyvédnek!

Hirdetés

Utolsó kommentek

Linkblog

Friss topikok

Utazási ajánlatok

Kiürített munkáltató

2006. szeptember 18. - zugügyvéd

Régi sport Magyarországon az eladósodott cég eltűntetése, és egy hasonló villámgyors létrehozása. István egy hasonló, mindennapos sztorit küldött be. A Zugügyvéd tudomása szerint az EU néhány országában léteznek olyan jogszabályok, amelyek a hasonló trükköket kifejezetten tiltják. Itt meg szívjanak csak a volt munkavállalók, és a hitelezők.


Kedves Zugügyvéd Úr,

Az alábbi eset szeretném megosztani Önökkel:

Adott egy középvállalat (ZRt), amelyiket munkavállalói, jómagam és három volt kollégám, elmaradt munkabér tárgyában (hála neked magyar jogrendszer és bírói gyakorlat) immár harmadik éve egyedi perekben perelnek. A számunkra kedvező első fokú ítéletek -dacára az alperes igen kreatív időhúzási stratégiájának- már idény nyáron megszülettek, most épp a másodfokra várunk, hiszen a fellebbezést sem hagyta ki a cég.

A rengeteg időt kihasználva nem sokkal az elsőfokú ítéletek kihirdetése előtt a cég vezetői új ZRt-t alakítottak, szinte megegyező néven (az első két szó ugyanaz, a harmadik hasonló), ugyanazon a telephelyen, ahova átvitték az eredeti cég 100%os tulajdonában volt és legnagyobb értékét jelentő, hosszú távú és nagy értékű megbízással rendelkező Kft-jét, ami ezzel az új ZRt 100%os tulajdona lett. A régi cég vezető tisztségviselői pozícióit a cégadatok szerint ismeretlen emberekkel töltötték fel.

Az ügy természeténél fogva az egyéb vagyontárgyak helyzetéről nem tudunk , de azok értéke ehhez képest elenyésző.

Most úgy látszik, hogy maradt egy "üres" perelt cég és létrejött egy új formáció, ahol a vagyon van, azaz ha megszületik a másodfokú ítélet, akkor sem lesz fedezet az azóta 10milliós nagyságrendűre nőtt igények kielégítésére.

Mit lehet tenni?


Üdvözlettel:

István

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://zugugyved.blog.hu/api/trackback/id/tr5814860

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

stebe 2006.09.20. 16:09:34

Naazé nem igaz, hugy semmit. Fordujj üvvédhö!

zombie 2006.09.25. 17:14:21

Én úgy tudom, hogyha a követelésetek alapján megindul a felszámolás a céggel szemben (tehát nem fizeti ki a jogosan megítélt követeléseteket) akkor megvizsgálják, hogy a felszámolás kezdetét megelőző 6 hónapban vittek-e ki értéket a cégből, és ha igen, azt fedezetelvonásnak hívják és btk.
Ha azonban a kiürítés és a felszámolás kezdete között 6 hónapnál több telik el, akkor semmi, így jártatok.
Hozzáteszem nem vagyok jogász, tehát lehet, hogy komplett hülyeség, amit írtam :)))

krisz 2006.09.30. 15:07:02

Nekem hasonló ügyem van, úgy látszik, nem panaszkodhatok, mert csak idén februárban indult. Úgy látom, a bíróság addig szórakozik, amíg a volt főnököm mindent átirat a nevéről, és a végén nem lesz miből fizetni. Az ügy közben felszámolóhoz került, aki azt mondta, hogy készüljünk el egy-két évre. (50 embert érint az ügy, de egyenként kellett beadni a bíróságon, pedig szívesen tanúskodtunk volna egymásnak.)
süti beállítások módosítása